Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Mondial MR 250 Destro Kullanıcıları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #201

    Üyelik
    13 Ağustos 2007
    Şehir
    İzmir/Pınarbaşı
    Motosikleti
    Mondial 150 MR
    Birçok kişi önyargılı davranıyor. Çin paraya göre yapar. İyi mal istersen daha fazla para ödersin. Yok ucuz olsun dersen malın kalitesi düşer fiyatıda. Yukarıdaki mesajlarda anlatıldığı gibi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #202
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı AyhaN2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birçok kişi önyargılı davranıyor. Çin paraya göre yapar. İyi mal istersen daha fazla para ödersin. Yok ucuz olsun dersen malın kalitesi düşer fiyatıda. Yukarıdaki mesajlarda anlatıldığı gibi.
    Zaten herkes onu diyor, mondiala fazla güvenmeyin ben ibnanmıyorum kendi mühendislerini götürüp kaliteyi denetleyeceğine, en üst kalite malzemeyi isteyeceğine...
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  3. #203
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı deadline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi yaptığım dahil tüm genellemeler yanlıştır

    Otomotiv sektörü hakkında yazdıklarınız doğru ancak yine de hem otomotiv sektörünün montaj sanayi olduğu gerçeğini değiştirmiyor (tek yapabildiğimiz kamyon/kamyonet motoru başka blok basan yok, -tofaş, renault dahil-hepsi yurtdışında tasarımı yapılmış motorlar) hem de motosiklet gibi uzay teknolojisi gerektirmeyen bir cihazın yıllardır ülkemizde neden üretilemediğini açıklamıyor. Beğenmediğimiz çinli ise neredeyse dünyanın tüm markalarına fason çalıştıktan sonra kendi markalarını oluşturdu ve satıyor. bakın yollarımıza çin malı 4x4 ler ve kamyonetler artıyor. hatta sedanlar da. Onlar da montajla başladılar belki ama işi öğrendiler ve kendi markalarını satıyorlar dünyaya. Bizse bir zamanlar devrim vardı diyebiliyoruz sadece.

    Çinli iyi motor üretiyor demiyorum. Tam tersine bazen ne kadar hurda demir veya plastik varsa alıp, eritip şase ve karenaj yapıp motosiklet diye üretiyor. Kaç paraya? Taş çatlasa 300 dolara 150cc lik scooter alıyor bizim montajcı motosiklet ithalatçıları. Sonra onu gelip 600 dolara bayisine satmayı sanayicilik diye adlandırıyorlar. Komik tabii ki. Piaggio, Honda, Yamaha gibi markalar ne yapıyor? Aynı klasman scooter ı 600 dolara ürettiriyor aynı çinli üreticiye. 300 dolara üretilen sizin saydığınız sıkıntıları yaşarken 600 dolara ürettirilen haliyle daha sağlam kalıyor. Biz de çinli kötü yapıyor diyoruz.

    Çinli kötü de yapıyor iyi de. Bizim ithalatçılarımız aç gözlü, gidip hurdadan yapılmış şaseli, karenajlı motorları getirip %100 karla satmakta bir sakınca görmüyor. Bu gerizekalılığı denetlemesi gerekenlerse uyuyor, bunlardan ya haberdar bile değiller, ya da haberleri olsa da montajcının rüşvetleriyle/tehditleriyle göz yumuveriyorlar.

    Neyse, konuyu dağıttım ben de.

    Bu motorla ilgili şahsi fikrimi tekrar edeyim: Kağıt üzerinde klasmanındaki motorlara göre daha gelişkin bir model. Gidip incelediğimde ise yakışıklı bir motor diye değerlendirdim. Çizgileri gayet hoş bana göre. Parça kalitesi ve performans/yakıt dengesini ise kullanıldıkça öğreneceğiz anlaşılan Yoksa ben Uğur şirketinin bir yöneticisi olsam bu motoru sektördeki bir kaç test editörüne verir, sektör dergilerinde ve sitelerinde yer alarak PR çalışmasını artırıp satış hacmini artırmaya çalışırdım.
    Fiat Doblo Van, Fort Transit Connect, Renault Kangoo gibi araçlar %100 Türk mühendisleri tarafından Türkiye'de tasarlandı, sadece Türkiye'de üretiliyor. Montaj sanayi bile olsak, parçaların %90'ı Türkiye'de üretiliyor, kendimiz üretip kendimiz monte ediyoruz Sadece belirteyim

    Bu arada ihracatçı dediğin aç gözlü olmazsa ihracatçı olamaz Ekonominin temeli arz-taleptir, talep yoksa arz etmen boş.
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KONU DAĞILMASIN DİYE SON KEZ YAZIYORUM:



    Siz beni bu konularda bilmeden konuşuyorm sandınız ama yanılıyorsunuz. Tam tersi çoğunluğun sizin gibi bilmesi normal çünkü (yine tam tersi) medyada doğru düzgün tek yer bulan şeyler sizin de yazdığınız palavralar. Üzerinize alınmayın size değil lafım, ama belliki basma kalıb verilen rakamlar ve yorumları gerçek zannediyorsunuz.

    Sizin adınız Ahmet olsun. Ben geliyorum diyorum ki "Ahmet al bu çekici çiviyi, sana vereceğim tahtalara ve işaretlediğim noktalara bir bir çak." Sen de başlıyosun çalışmaya. Epey bir çivi çakıyorsun. Sonra diyorum ki "Aferim Ahmet, birde sana testere vericem, onunla da kırmızı ile işaretlediğim yerleri kes" Sende başlıyorsun kesmeye...Sonra zaman geçiyor bir bakıyoruz ki Ahmet arkadaşımız yüzlerce tahta çakmış, kesmiş biçmiş. Sonrada götürüp bunları gerekli yerlerde satmış. Tabi ben kendisine maaşını veriyorum, o da kazancı bana getiriyor. Ve böyle devam ediyorum. Sonra da birileri yada kendisi övünmeye başlıyor, " bu ürünlerin % bilmem kaçını Ahmet yapıyor...Bilmem kimlere şukadar da sattı..." Ama kimse farkında değilki o sattığın ürünleri ben tasarladım, ben planladım, ben hesapladım ve ben geliştirdim. Nereye çiviyi çakıp nereyi keseceğini de ben söyledim. Hatta sana o çekici de veren benim çiviyi de... Sen sadece istediğim gibi çalışıp istediğim şeyleri yapıyorsun. Ben istemesem hiçbirşey yapamazsın. Ben gelip "yeter, dur" desem durursun. "Tamam çalışalım" desem çalışırsın. Yani ancak ve ancak bana bağlısın...Bunun neresi üretim? Üretim olmadığı için ihracattan da sayılmaz aslında(ihracatın gerçek anlamını okuyunuz lütfen). Ve de soruyorum bunun neresi ile övünüyorsunuz?? Yaptığınız işçilik ve tüccarlıktan başka birşey değil.

    Şimdi tüm dünya çinin bu politikalarından rahatsız. Niye, çünkü piyasayı ele geçiriyorlar birincisi, diğer markaları zorluyorlar. Onu da geçtim ürünlerinin çoğu(oyuncak ve elbise özellikle) kanserojen maddelerle dolu.. Peki bana söylemisin kim durdurabilecek çini? Dur deseler çine, neresiyle güler adamlar?? Şimdi onlar ile bizim durumumuz arasındaki OLAĞAN ÜSTÜ FARKI anlayabiliyor musun?? Üstelik başkalarından kopyaladıkları markalarının yanında tüm dünya çinde üretim yapıyor şuanda...Bu da başka bir şeydir.

    Şimdi motor ile yorum yapayım biraz da. Ben umutluyum. Mondialin tek yapması gereken oradaki fabrikadan değil şuradaki fabrikadan motor getirmek...Çünkü çinde an alttan en üste kadar kalite kalite ürünler üretiliyor. Yani modial yapabilir mi acaba diye değilde, mondial politika değiştirir mi acaba demek gerek...
    Önceki mesajlarımda özellikle belirtmedim ama "Medyada yer alan palavralar"ın ir kısmını ben yazıyordum. 2008 yılı boyunca BusinessWeek Türkiye ve İnfomag dergilerinde otomotiv sektörü hakkında bir çok haber yazdım. Ford, Tofaş-Fiat, Renaut, Honda, Nissan, Suzuki, Mercedes, Opel, Doğuş grubu markaları gibi bir çok markanın, aslında pratikte her büyük markanın, genel müdür veya genel müdür yardımcılarıyla görüştüm. Otomotiv Sanayii Derneği (otomobil fabrikacıları) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (parça üreticileri) ile birçok toplantıya gittim. Sektörün her noktasında herkesle A'dan Z'ye konuştum.

    Ahmet araba yapıyor. Kullandığı radyatör Kale Radyatör'den, akü Mutlu Akü'den, ön ızgara A-PLAS Plastik'ten, koltuklar MARTUR Sünger ve Koltuk AŞ'den, sinyal lambaları MAKO Elektrik San. ve Tic. AŞ'den, hız göstergesi MAKERSAN MAKİNA OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'den, debriyaj VALEO OTOMOTİV SİSTEMLERİ END. A.Ş.'den, hortumlar VERİTAS OTOMOTİV SAN. LTD. ŞTİ.'den, transmisyon şaftı HASÇELİK SAN. VE TİC. A.Ş.'den, rotlar DENET CIVATA SAN. A.Ş.'den geliyor. Daha çook firma ekleyebilirim, merak eden TAYSAD sitesine bakabilir. "Şunu şöyle yap" diyen de Türk mühendis. Ülkemizde üretilen bir çok model Avrupa'da dış tasarımı yapıldıktan sonra mühendisliği ülkemizde yapılan araçlar. Türk mühendisleri Avrupa'dakiler kadar iyi, sadece otomotiv tasarımcılarımız daha yeni başlıyorlar.

    Bırakın bu aşağılık kompleksini artık, Türkiye'nin buna ihtiyacı yok.

    Konu dışı için özür.

  4. #204

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu işlerin göstergesi biraz da malın fiyatıdır. Mondial'in son çıkardığı motorların fiyatları 3000 TL civarında geziyor. Ayrıca bu model de 5250 TL. Yani eskiden olduğu gibi bisiklet fiyatına motor satmıyorlar artık. Bu da sattıkları malın kalitesine inandıklarını gösterir. Eskiden millet fiyatını görünce atlarken, şu anda üzerine biraz daha koy falanca Japon motorunu al muhabbetleri başladı. Motorların da genel görüntüsü ve kullanıcı yorumları bu söylediklerimi destekliyor.

  5. #205
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Ewet iç saclar ve şase tasarımı Türkiyede Türk genç mühendis arkadaşlarımız tarafından dışarıdan gelen dış sac tasarımı üzerine çalışılıyor ki bu da işin en zor ve meşakgatli kısmı zaten.
    Ülkemizde böyle işleri işçiliği ucuz olduğundan dolayı yabancı şirketler Türkiyeyi tercih ediyor bu şirketlerden birisi de FERRARI demem yeterli olacaktır.herhalde.. Bir çok araba, motorsiklet ve uçak yedek parçaları ve parçaları Ülkemizde üretiliyor.

    Yani %100 Türkiye üretimi bir araba veya motorsiklet markasının olmayış nedeni NE Hammadde eksikliği, ne Mühendis yokluğu, ne altyapı eksikliği, ne tecrübesizlik ne de Sermaye yokluğu değil tamamen Ülkemiz üzerinde oynanan kara bir oyunun parçası olduğunu düşünüyorum.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  6. #206

    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Tamamdır. Suçlu madem bize oyun oynayanlar biz yine ense yapıp İtalyan, Alman, Japon, Çin, Tayvan, Kore vs. vs. motorlara binip keyfimize bakalım

  7. #207
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı deadline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamamdır. Suçlu madem bize oyun oynayanlar biz yine ense yapıp İtalyan, Alman, Japon, Çin, Tayvan, Kore vs. vs. motorlara binip keyfimize bakalım
    Allahım 300 le giderken kaskımı cıkarıcam, amuda kalkıcam
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

  8. #208
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Arkadaşlar bu başlıkta belirttiğim test sürüşü için hem iyi hem kötü haberlerim var..Kötü haber kapsamlı ve uzun kilometreli test sürüşü erken bir tarihte olmayacak..
    İyi haber önümüzdeki sezon başlamadan yayınlayabileceğim..Yani bu kış sonuna kadar Mondial'in muhtemelen tüm yeni modellerinin test sürüşleri ve tanıtım yazılarını hazırlamış olacağım..
    Zaten bambaşka haberler de gelecek mondial ile ilgili..Sabretmek gerek..

    Şimdilik beklemedeyiz hep birlikte

    Not 1 : Mondial ile ticari bir bağımın olmadığını bir kez daha hatırlatırım, sonradan yanlış anlaşılmalar olmasın..Sadece takdir ettiğim ve destek verdiğim bir Türk firması kendileri

    Not 2 : Bu hafta sonu nispeten daha kapsamlı bir inceleme daha yapacağım destro ile ilgili ama uzun bir test sürüşü imkanım şimdilik olmayacak, üzgünüm..

  9. #209
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Kendileri bilir Osbourne

    Özellikle biz Mondial kullanıcılarının bu markaya devam etmelerini istiyorlarsa, bir an önce test sürüşlerinin yapılmasına izin vermeleri gerekir. Henüz 0 km ve rodajdaki motosiklet ile yapılacak test / inceleme sürüşleri her şey demek olmayacaktır ama ilk izlenimler çok önemli.

    İlk etapta kullanıcılar tarafından verilen bilgiler bile çok güvenilir olamayabiliyor, adam dünyanın parasını verecek ve ilk anlarda aldığı mal hakkındaki olumsuz durumları ya görmezden gelecek, ya da gurur meselesi yaparak yansıtmak istemeyecektir. Böyle oluyor çünkü, insanlar kullandığı mala ilk anda toz kondurmak istemiyor.

    Yeni modellerden herhangi birini alıp almama konusunda karar vermeden önce, deneme sürüşleri neticesinde elde edilen objektif düşünceler aktarılıncaya kadar, kulaklarım kullanıcı deneyimlerine kısmen, bayilerin pazarlama taktiklerinin sonucu olan anlatımlarına tamamen kapalı olacaktır. Bir Mondial kullanıcısı olarak bunu söylerim sadece.

  10. #210
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Sevgili Levsy
    Mondial, bu konuda emin ol ki tamamen iyi niyetli ve yardımcı olmaya çalışıyorlar..
    Ama test sürüşü için adamlar beni Denizli'ye yani fabrikaya çağırıyorlar..
    Benim ise maalesef 2-3 günümü feda ederek bir Denizli yolculuğuna ayıracak zamanım yok şuan için..
    Ben ise buradaki bayilerinden alacağım motorlarla test yapacağımı düşünüyordum..Malesef ki bu olmuyor..Ki neden olmuyor anlayabilmişde değilim.

    Neyse, sabredenler için Şubat-Mart ayları gibi tüm yeni motorları (şu an bilinmeyen pek çok yeni model de var) ayrıntılı olarak test etmiş, sabredemeyenler için 1-2 hafta içinde bayilerde olan motorları yüzeysel olarak denemiş olacağım..
    Netice bu

  11. #211
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Mondial'in müşteri ilişkileri konusunda olumlu düşünceye sahibim, zira 2 sene önce bir karbüratör hava ayar vidasını burada servislerde bulamayınca, onların da bana bir vida için yeni karbüratör satma çabalarına kızarak Denizli'yi aramıştım. Şu an hatırlamadığım ancak ofisimdeki notlarımda hala ismi kayıtlı yetkili benimle son derece sıcak ilgilenmiş ve sorunu çözmüştü

    Neyse, oraya çağırmaları yanlış ve anlamsız gibi ama, bekleyelim bakalım.

  12. #212
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial'in müşteri ilişkileri konusunda olumlu düşünceye sahibim, zira 2 sene önce bir karbüratör hava ayar vidasını burada servislerde bulamayınca, onların da bana bir vida için yeni karbüratör satma çabalarına kızarak Denizli'yi aramıştım. Şu an hatırlamadığım ancak ofisimdeki notlarımda hala ismi kayıtlı yetkili benimle son derece sıcak ilgilenmiş ve sorunu çözmüştü

    Neyse, oraya çağırmaları yanlış ve anlamsız gibi ama, bekleyelim bakalım.
    Mondial'in en çok kaybettği nokta bayileri ve servisleri zaten..
    Zamanında furya verken önüne gelen bayi ve servis olunca, yedek parça işi, kontrolü mümkün olmayan ama memleketimiz için malesef ticari bir gerçek olan kazıklama/kakalama kumpanyasına dönüşmüş zamanında..

    Ama bildiğim bir şey var, Mondial akıllanmş ve tüm bu abuk subuk bayilerini birer birer eliyor bünyesinden..
    Mesela Mondial motosiklet satan bayi olabilmek için kesinlikle servis desteği verme zorunluluğu getirilmiş durumda..
    Servis açamayan bayilerin sözleşmeleri fesh edilmekte..

    Ben onu bunu bilmem, şu an Çin grubu motosiklet ithalatçıları içerisinde işini (Satış Sonrası Destek'ten bahsediyorum, yedek parça, garanti vs.) en doğru dürüst yapan firma Uğur Mondial..(benim gördüğüm/duyduğum elbette)
    Bir şekilde ağzı yananlar için diyebileceğim tek şey birebir Uğur Mondial ile mi görüşmüşler yoksa bayilerle mi?

    Bu konudaki becerikliliğini başka başlıklarda da Mondial motosiklet başlıklarında da daha önce ispat etti bu Uğur..

    Neyse, testler için beklemedeyiz

  13. #213
    y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    VW Polo
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Levsy
    Mondial, bu konuda emin ol ki tamamen iyi niyetli ve yardımcı olmaya çalışıyorlar..
    Ama test sürüşü için adamlar beni Denizli'ye yani fabrikaya çağırıyorlar..
    Benim ise maalesef 2-3 günümü feda ederek bir Denizli yolculuğuna ayıracak zamanım yok şuan için..
    Ben ise buradaki bayilerinden alacağım motorlarla test yapacağımı düşünüyordum..Malesef ki bu olmuyor..Ki neden olmuyor anlayabilmişde değilim.

    Neyse, sabredenler için Şubat-Mart ayları gibi tüm yeni motorları (şu an bilinmeyen pek çok yeni model de var) ayrıntılı olarak test etmiş, sabredemeyenler için 1-2 hafta içinde bayilerde olan motorları yüzeysel olarak denemiş olacağım..
    Netice bu
    Ben denizlide hiç mondial fabrikası görmedim. 1 ay önce Nazilli Uğur Mondial fabrikasının önünden geçtim çalışıyordu ?

    Nazillide ki fabrika 42 dekar ve anayol kenarında motosiklet için çok büyük bir yer. Denizliye gelmelerin anlamı yok.

  14. #214
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben denizlide hiç mondial fabrikası görmedim. 1 ay önce Nazilli Uğur Mondial fabrikasının önünden geçtim çalışıyordu ?
    Dur yahu, ben de Nazilli'yi aramıştım tabii. Denizli nerden çıktı? Osbourne beni de şaşırttı

  15. #215
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Pardon yav Nazilli elbette ben yanlış yazdım..Aydın, Nazilli'den bahsediyoruz

  16. #216
    y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2008
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    VW Polo
    Bu sitede Nazilli yada Aydınlı birisi olacağını sanmam test etmek için

  17. #217
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sitede Nazilli yada Aydınlı birisi olacağını sanmam test etmek için
    Ben Şubat ayında gideceğim teste

  18. #218
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Alıntı deadline adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamamdır. Suçlu madem bize oyun oynayanlar biz yine ense yapıp İtalyan, Alman, Japon, Çin, Tayvan, Kore vs. vs. motorlara binip keyfimize bakalım
    Ense felan yapan yok arkadaşım çalışan çalışıyor..
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  19. #219

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Derrace 350 gelmeyecedği kesin mi ? Geçenlerde bir Arjantin sitesinde o model ile (tabi farklı marka) yapılmış bir geziyi okudum, adamlar bir uçtan bir uca 2 kişi tepeleme yüklü motorlarla dağ tepe gitmişler. Gittikleri güzergah paso toprak yol. Resimlerde hiç asfalt yok. Taş gibi motor yani.

  20. #220

    Üyelik
    18 Ağustos 2010
    Şehir
    Istanbul
    Mondial'in henüz duyurmadığı modelleri varsa bu modellerin tanıtımlarını fuara saklıyor olabilirler.

    Bir de Osbourne teste yanında ufak bir kamera götürürsen super olur, sesini de duymuş oluruz.


    REKLAM ALANI
11. sayfa BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler