Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1161

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon
    slm arkadaşlar
    şu an motor ehliyet sınavına gidiyorum
    mobilet hariç hiç vitesli bi motor kullanmadım.ehliyeti alınca cebimize uygun
    ramzey QM 250 cc motor almayı düşünüyorum.tavsiye edermisiniz.bazı forumlardaki arkadaşlar rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.civata gevşemesi debriyaj boşalması filan...
    sanırım en son modeli 2006 daha üretilmiyor.bayiden sıfırını alınca bu şekilde sıkıntı çıkarmı merak ediyorum.yada bunu kullanan arkadaşlar varmı hiç sıkıntı yaşadınız mı?aranıza yeni katılan biri olarak bilgilendirirseniz sewinirim.teşekkürler

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:09 ----------

    Alıntı muratd37 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a. öncelikle yeni vefaat eden kardeşimize Allahtan rahmet alilesine sabır diliyorum sizlerinde başı sağolsun; Allah ölümünde hayırlısını versin.
    Kastamonuda yaşıyorum, 36 yaşındayım iki çocuğum var,amatör düzeyde motosiklet kullandım (hiç vitesli motor kullanmadım) inşallah bir qm250 alacağım okuduğum kadarıyla problemsiz bir motosiklet yakıt konusunda alacağım kişi geçen yaz 20 krş yakıyor dedi sizlerin yazdıklarına göre çok yakıyor birde ilanı veriyorum inşaalah 2000 tl ye cumartesi günü alacağım. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum ayrıca kask ve kıyafet konusundada ne önerirsiniz tşk.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:09 ----------

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ey-qm250/detay
    merhaba murat bey,benim adımda murat bu arada adaşız.
    bende siz gibi yeni motora heves ettim.şu ana ehliyet sınavına gidiyoz,bende QM 250 alacam,siz araştırdığınıza göre tavsiye ediyormusunuz acaba?
    bazı forumlardaki arkadaşlar bu motordan dertlide,civata gevşemesi ve debriyaj boşalması,elektrik aksamındaki aksaklıklardan bahsediyolar,
    bide bu işlerden anlamayız alınca sorunsuz binelim tamirle tadilat nasıl uğraşacaz değil mi?
    sizin araştırdıklarınızda hiç olumsuz cevap verenler oldumu onu öğrenecektim
    teşk.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1162

    Üyelik
    13 Mayıs 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    ramzey qm 250
    Alıntı Amca35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi gözün aydın artık kalp krizi geçirmene gerek kalmadı Neden dersen 2011 model Ramzey QM250 yi almak nasip değilmiş Az önce mağazadan geldim ve hemen bu konu hakkında yazmak istedim.Mağaza müdürü benim yanımda ithalatçı ve tedarikçi firmayı aradı abi bana bahsettiğin olay ne oldu diye ve olay şundan ibaret.Tedarikçi firma bir kaç gün öncesine Ramzey motorun 2011 modellerini ki QM250 den bahsediyorum getirtmekten son anda vaz geçmişler anlaşamamışlar.Sebebine gelincede Ramzey QM250 Chopper Motorlar Euro üzerinden yurt dışına avrupaya gönderiliyorlarmış.Tedarikçi firma Avrupaya gönderilen bu motorların 2011 modellerini yurtiçine getirtmek istediğini beyan ettiğinde yapılan hesaplarda gümrük ve vergiler dahil olunca şu an ki mağazalarda sıfır satılan 2006 modellerinin fiyatının neredeyse 2-3 katına geliyormuş ki buda demek oluyorki eğer firma anlaşmış olsaymış Ramzey QM 250 Chopper 2011 modelleri sıfır yaklaşık olarak 7000,00_TL ile 9000,00_TL arasında satışa sunulacaklarmış bu rakamda bu modelde çok fazla olacağından ve satışı beklenenin çok çok altında gerçekleşeceğinden Türkiyeye getirtmekten vazgeçmişler.Hani derler ya nasibin neyse o dur.Herşeyde bir hayır vardır.Canım kardeşim üzülme sen şimdi ALLAH bana sabır versin çünki bu Cumartesi motor geliyor ve bu Pazarteside ruhsat plaka işlemlerine başlıyacağım.Hadi hayırlısı ALLAH kaza bela vermesin kimseye.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:44 ----------

    Değerli dostlarım; ALLAH nasip ederse bu pazartesi motorumun plaka ve ruhsat işlemlerini hayırlısıyla bitirince yavaş yavaş motorun rodajına başlıyacağım.Vitesli motor ilkkez kullanmış olacağım ki birde 205cc de.Bu nedenle motorun rodajının çok iyi olması için sırasıyla yapmam gerekenleri benimle paylaşırsanız çok memnun olacağım.
    Sevgi ve Saygılarımla.
    İhsan




    slm,rodoj süresi 1500- 2000 km arası ben mesala 2500 km sonra motoru açtım. su anda kalkısı gidişi çok güzel.ilk 300 -400 km de yağınıo mutlaka değiştirin yanlız servisinde koyulan kağda iyi değil bunu belirtmek isterim servisin onay veririse tam sentetik kaliteli bir yağ alıp değiştirin vermesse onun değiştirdiği yağı değiştirin ben öyle yapıyorum kaşe vurduktan sonra kendim hallediyorum,mumkünse tek kişi binin rodaj sürecince ,ani kalkıs,vites değiştirmelerden kaçının.70 km geçmeyin! bide bu motorların huyudur bosa geçmekte direnir.benim motor 10000 km hala inatlasır ama hafif debrajı salarak geçeriyorum.vida problemi gevsemesi ben ilk başlarda 5000 km kadar konturol yaptım şimdi o dert kalmadı gevseme yok birde lastiklerinizi çankayada motorcu hayrı var ordan irece marka ön arka fiyatı 140 tl değiştiriseniz aradaki farkı görürsünüz he ordan aldığınız lastik dubleeks sibob almayı unutmayın baska öyle ağam sağam bir sorun çıkarmıyor eğer servisinizden memnun kalmazsanız bana ulaşın sizi benim tamircime yonlendirim kazasız belasız. eksiklerimi naci abi mutlaka tamamlar ona saygılarımı gönderiyorum

  3. #1163

    Üyelik
    25 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul/GaziOsmanpaşa
    Motosikleti
    Keeway Cruiser 250
    Zaten en gerekli bilgiler diğer sayfalarda rahmetli Beycivan abi ve naci abi tarafından en detaylı şekilde verilmiş durumda.onun dışında gerekenleride kasap35 kardeşim yazmış.
    Extra söyleyebileceklerim motoru ilk aldığın gün yada akabinde,buji,yağdebriyaj ayarı,z,ncir yağı ve ayarı,ön disk fren suyu,fren bakımı,vida bakımı.bunları motoru aldıktan çok kısa süre sonra tamamlamanı öneririm,ilk aldığımda bu saydıklarımdan randıman alamadım ve eksikleri bunlardı.bunları yaptığın zaman motorun başka bi sıkıntısı kalmıyor zaten.
    Qm 250 fazla sorun çıkaran bir makina değil özellikle motoru gerekli kilo metrede yağ deşimi yaptığın sürece hiç bir sorun yaşamazsın.
    Gelelim en büyük sıkıntısına,motor belli aralıklarla aşırı derecede vida dökmesi ve gevşemesi durumu var,bunuda sanayiden vidaları vs sıkıştırmak için tamir seti aldığında sorun ortadan kalmıyor.Vibrasyondan dolayı motorun dış yüzeyin deki kapaklarda kırılmalar meydana geliyor örn,yan qm 250 akü kapağı,arka sisy baar üç gen kapak gibi dış yüzeyde vida ile tutturulmuş parçalarda vibrasyona bağlı kırılmalar düşmeler zamanla yaşatıyor.
    Bir de değier 250lik makinalara göre çook az daha fazla benzin yakıyor.ideal sürüş hızı 100km,120km çıktığında aşırı vibrasyon başlıo o hızda gitmeni önermem çok çabuk vida döker.
    2 kişi seyahat için gayet rahat ve motor gücü yerinde.
    Hani bana kendi fikrimi sorarsan bu motoru alayım mı diğe,al derim bu fiyata ilk motor tecrübesini yaşayabileceğin motorlardan birisi,zaten belli bir zaman kullandıktan sonra
    (iyice piştikten sonra ) motorda gereksinimlerin fazlalaşmaya başlayacak cc yükseltmek isteyeceksin.dedğim gibi motoru tam öğrenecek deneyime ulaştırabilecek en güzel motorlardan birisidir qm 250.
    yazı biraz uzun oldu ama artık elimden geldiğince + - lerini yazdım.

    Bende size sevgi ve saygılarımı gönderiyorum .
    Gül nedir ki ? Solup gider. Gün nedir ki ? Gelip geçer. Ateş nedir ki ? Söner biter. Sana olan sevgim sonsuzdur ancak mezarda biter…

  4. #1164
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan

    Ağzınıza Sağlık.

    Her ikinizde verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Zaten ben motoru Ekim 2010 da almıştım sadece teslim almamıştım.İlk gördüğümde aşık oldum hattda siyahı yokmu dediğimde yok abi sadece kırmızı var demişlerdi.Motoru aldım ve ileri bir zaman diliminde teslim almak için depoya kaldırttım.Bu cumartesi motorum geliyor hemde SİYAHH.Kalbim temizmiş ALLAH banada siyah nasip etti.Bu arada Rahmetli toprağı bol mekanı cennet olsun Beycivan kardeşimizin ve Naci abimizin yazdıklarını yazıcıdan çıktı alıyorum.Kendileri bizlerle çok değerli bilgileri paylaştılar.Onlarada hem teşekkürü bir borç biliyorum hemde bir kez daha Beycivan kardeşimizi yaptığı bu çalışmalardan ötürü bir kez daha Rahmetle anıyorum.Son yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurursak ben fazla riske girmek istemedim 50-100 fazla vericem bir refansla kendime işini bilen Trafik Takipcisi ayarladım,nasipse pazartesi günü işlemlere başlıyoruz kendisine vekalet vereceğim gerisi tamamiyle o halledecek.Bana ve yeni alanlara şimdiden hayırlı olsun.ALLAH hiç kimseye kaza bela vermesin.
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  5. #1165
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Merhabalar.
    Motorumun ruhsatını ve plakasını dün aldım.
    Ruhsat için sabah 8:45 gibi sıraya girdim. 16 numara bendeydi. 30dk sonra sıra geldi. 120 TL masraf var.
    Otokent'te çok rahat oluyor işlemler. Alt katta vergi dairesi de var. (Hatta banka, noter, sigortacı hepsi birarada) Oraya ÖTV beyanını da verip onay alınıyor.
    Plaka için de Tepecik'e gidip makbuzu verdikten yarım saat sonra 15 TL'ye alıyorsunuz.

    Plakamı takar takmaz Buca'da iki tur attım. Hava da güzeldi. Canım motordan inmek istemedi
    Bu sabah işe motorla geldim. Mont ve kaskım gayet iyi muhafaza sağladı, ancak sabah aceleden tedbir almayı unuttum. Kumaş pantolonla biraz üşüdüm.

    Sabah ilk çalıştırmayı jikle ile yaptım. Hemen marş aldı. Devir 3000leri gösteriyordu. Sonra yavaş yavaş 1000-1500 aralığına düştü ve jikleyi kapattım. Bir süre de öyle bekledim.
    Yolu bilerek uzattım. Hem dur-kalklar daha az olsun hem de biraz daha yol yapayım diye İkiçeşmelik yerine Yeşildere'den gittim. 60'ın üzerine çıkmadım. Rahatsız edici bir titreşim yok. İki defa ışıklarda beklerken motor durdu. Sonrasında hemen marş alıp sorunsuz yola devam etti. Belki rolanti ayarıyla ilgili olabilir diye düşündüm.

    Vites geçişlerine alışmaya başladım. Çok zorlamadan vites değiştiriyormuş gibi pedala hafifce basıp sonra hızlıca debriyajı sıktığımda, pedala bastığım anda boş hariç her vitese çok rahat geçiyor.

    Bu arada Debriyaj teli ayarını kontrol ettirmek gerekiyor sanırım. Debriyaj tam sıkılımışken, neredeyse 1 santim bıraksan motor hareket etmeye çalışıyor. Daha önce arkadaşımın Tiger 250'sini kullanıyordum. Tiger biraz daha sağlam hissi uyandıran bir araç ama hem ilk kalkışın seriliği hem de kullanması kesinlikle Tiger'dan çok daha keyifli geldi bana.

    Dün çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim:









    Herkese keyifli sürüşleri dilerim

  6. #1166

    Üyelik
    25 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul/GaziOsmanpaşa
    Motosikleti
    Keeway Cruiser 250
    oo fotoğraflar yakıyor ortalığı .sonunda bütün işlemelri halledip motoruna kavuşup km yapmaya başlama çok sevindim.
    Sanırsam debrijda biraz ayarsızlık var ustaya götürdüğün bir ara debriyaj telinide değiştirirsen için daha rahat olur,zaten başka bir sıkıntında yok bol bol gez toz
    Allah kaza bela göstermesin,tekerin düz basssın.
    Gül nedir ki ? Solup gider. Gün nedir ki ? Gelip geçer. Ateş nedir ki ? Söner biter. Sana olan sevgim sonsuzdur ancak mezarda biter…

  7. #1167
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    ExpendableS çok teşekkür ederim. Hepimiz kazasız belasız kullanalım.
    Bu öğlen debriyaj telinin ayarıyla biraz oynadım. İş yerinden (eski motorcu) bir abim yardımcı oldu. Şimdilik gayet iyi gibi. Daha önce %95 sıkılıkta kavrarken, artık %70 civarına geldi. Daha rahat bu şekilde.
    Yine bu abimin önerisi, yan çantaların ağzına siyah fitil çekeceğim. Sürüş sırasındaki sesini alacaktır.

    Naci bey ve birçok kişinin bahsettiği gibi çukur ve tümseklerde önden tak diye gelen bir ses bende de oldu. Sanki içi boş plastiğe çarpma sesi gibi. Çok rahatsız etmedi beni ama bakım sırasında yine de kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

    Sabah soğuk falan umurumda değildi. Hala otobüs bekliyor olacağım saatte iş yerime ulaşmanın verdiği rahatlık, otobüste sıkış tepiş gitmemenin verdiği konfor...

    Bu arada bir tavsiye isteyeceğim. Yazlık eldiven almak istiyorum. Henüz çok tecrübeli olmadığımdan ve motora alışma sürecinde olduğumdan, elcikleri tam hissedebileceğim ince eldiven arıyorum. TEX marka yarım racing eldivenler gördüm (16TL). Tam eldiven olsalardı alacaktım ama değil. Suni deriden ve avuç içinin dış kısmında darbeye karşı korumaları mevcut.
    Benzer türde önerebileceğiniz marka/model varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler...
    Herkese keyifli sürüşler...

  8. #1168
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    hayırlı olsun. Motorun bana maziyi hatırlattı. Benimki de kırmızıydı. Çok güzel geziler yaptım o motorla. Bir defa Adana-Niğde, 2 defa eşimle Adana-Anamur; ve yüzlerce günübirlik geziler. Ona iyi bakarsan o da sana iyi bakar. her 300 km'de bir zincirini bakkallarda satılan makine yağıyla yağlamayı unutma. Selamlar. Tekrar hayırlı olsun.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  9. #1169

    Üyelik
    31 Mart 2011
    Motosikleti
    Ramzey QM250
    Moturu yeni alan kardeşimiz motorunuz hayırlı olsun.Murat kardeş motoru alalı 1 hafta oldu şehir içi kullandım memnunum rahat ,kullanışlı ve dengeli bir motor fakat fazla motor tecrübem yok başka modeller nasıldır bilmiyorum sadece yamahanın otomatik vitesli bir modelini kulandığım için.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

    Murat kardeş. sıfır yada ikinci elmi almayı düşünüyorsunuz ben 2. el aldım ama daha garantisi bitmemiş çok temiz kullanılmış saat gibi çalışıyor şükürler olsun. Temiz bir motor almaya bak yok sıfır alacaksan kdv dahil 2800 civarı plaka ruhsata ne kadar gider tam bilmiyorum. Ufak tefek yazlık bakımını yaptırdım yalnız yakıtını küçük motorlarla karıştırmayın çift silindirli ve ağır bir motor olduğunu unutmayın.
    Birde arkaşlar bu motorun deposu kaç tl ye doluyor daha yarım depo kullandım aldığımda fuldü satan kişi 32 tly fullemiş kitapçığında 12 lt deposu görünüyor. tşk.

  10. #1170
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Alıntı 7g24s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ExpendableS çok teşekkür ederim. Hepimiz kazasız belasız kullanalım.
    Bu öğlen debriyaj telinin ayarıyla biraz oynadım. İş yerinden (eski motorcu) bir abim yardımcı oldu. Şimdilik gayet iyi gibi. Daha önce %95 sıkılıkta kavrarken, artık %70 civarına geldi. Daha rahat bu şekilde.
    Yine bu abimin önerisi, yan çantaların ağzına siyah fitil çekeceğim. Sürüş sırasındaki sesini alacaktır.

    Naci bey ve birçok kişinin bahsettiği gibi çukur ve tümseklerde önden tak diye gelen bir ses bende de oldu. Sanki içi boş plastiğe çarpma sesi gibi. Çok rahatsız etmedi beni ama bakım sırasında yine de kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

    Sabah soğuk falan umurumda değildi. Hala otobüs bekliyor olacağım saatte iş yerime ulaşmanın verdiği rahatlık, otobüste sıkış tepiş gitmemenin verdiği konfor...

    Bu arada bir tavsiye isteyeceğim. Yazlık eldiven almak istiyorum. Henüz çok tecrübeli olmadığımdan ve motora alışma sürecinde olduğumdan, elcikleri tam hissedebileceğim ince eldiven arıyorum. TEX marka yarım racing eldivenler gördüm (16TL). Tam eldiven olsalardı alacaktım ama değil. Suni deriden ve avuç içinin dış kısmında darbeye karşı korumaları mevcut.
    Benzer türde önerebileceğiniz marka/model varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler...
    Herkese keyifli sürüşler...
    Değerli kardeşim yeni motorun hayırlı ve uğurlu olsun.ALLAH kaza bela vermesin.Şimdi bir çok kişi trafik takip büroları için çok şey söyledi ki ben bile referansla bir sağlam büro bulmama rağmen içime kurt düştü.Değerli kardeşim yanılmıyorsam motorunu mağazadan sıfır aldın ve tüm plaka ruhsat işlemlerini kendin hallettin.Bu bağlamda lütfen tam olarak açıklayıcı bir şekilde motorunu ÖTV makbuzu dahil tüm evrakları ile birlikte ruhsat ve plaka işlemlerini nasıl yaptığını izlememiz geren yollar ve prosüdürün ne olduğunu bununla birlikte motorumuz 2006 model ve sıfır olmasına rağmen vizeye girmesi gerekiyormu bunları bizlerle paylaşırsan çok memnun olacağım.Bana bu konuda açıklama yaparsan bende motorun plaka ve ruhsat işlemlerini kendim yapmak istiyorum.Ben bu işlemleri Bornovada yaptıracağım.Bu durumda bizim motorların vizeye girmeleri mecburimi yoksa hiç vizeye girmeden halloluyormu? Malüm her ne kadar 2006 model olsada motor sıfır ve fatura tarihi de yeni olacak daha faturası kesilmedi.Senden acil bu konularla ilgili tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.Umarım başını çok fazla ağrıtmamışımdır.Şimdiden vereceğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
    Sevgi ve Saygılarımla...İhsan / Bornova
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  11. #1171

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon
    teşekkürler (muratd37)
    sıfır alacam inş.
    önce ehliyet işini bi ayarlamam lazım.büyük bi ihtimal motoru almam haziranı bulur.
    fiyat açısından en uygunu bu geldi bana bide gösterişli
    Allah büyük bakalım,aranıza katılmama az kaldı

  12. #1172
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Naci abi, İhsan abi çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz kazasız belasız kullanırız.

    İhsan abi, eğer kendiniz bu işi halletmek istiyorsanız, iki gününüzü ayırmanız gerekli/yeterli.

    kasap35 daha önce 2010'da benimle aynı yerden motorunu aldığını, vize işlemi yaptırmadan ruhsatını çıkardığını söylemişti. Bu yöntemi araştırmanda fayda var.

    Ben Otokent'teki Trafik Tescil şubesine gittiğimde, görevli memur uygunluk belgemi istedi. Belge düzenleme tarihi 2006 olduğu için bu aracın vizesini kabul edemiyoruz dedi ve beni TÜVTURK'e yönlendirdi.

    Benim takip ettiğim sıra şöyle:
    1- Aracın trafik sigortasını yaptırmak. (Sigortacım ERGO sigortadan en uygun fiyatı aldığını söyledi:69TL) Sigorta belgesinden 2 adet fotokopi çkilecek.
    2- Şöförler odasından klasörüyle birlikte 3 adet EK-1 belgesi almak. (yaklaşık 5 TL)
    3- Ek-1 belgeleri arasına karbon kağıdı koymak suretiyle önü ve arkasındaki alanlar doldurulacak/doldurtulacak. (Daktiloyla kendin çok kolay yaparsın. Dışarıda 20 TL'ye dolduruyorlar)
    4- Faturadan 2 adet fotokopi
    5- Uygunluk belgesinden 2 adet fotokopi
    6- ÖTV ödeme belgesi ve ÖTV tahakkuk fişinden 2'şer adet fotokopi
    7- Vize işlemlerini yaptırmadan 3-4 gün önce mutlaka sıra almak gerekiyor. Yoksa istediğin günü/saati denk getiremeyebilirsin. Telefonla alabilirsin. Cumartesi günleri de çalışıyorlar ve hafta içine göre çok daha tenha oluyor. Geçici (atmasyon) bir plaka numarası veriliyor. Bu plaka ile randevu saatinden 15 - 20 dk önce gidip belgelerini teslim ediyor ve ödemeni yapıyorsun. Normal vize ücreti 69 TL. (Bana 2008'den beri muayenesi yoktur dediler ve toplam 185 TL ceza kestiler. Cezanın büyük bir kısmını aldığım yer karşıladı. Sen de mutlaka talep et!) Vize işlemi 15 dk sürüyor. Ek-1 belgelerinin üzerine vizesi 2013'e kadar geçerlidir diye bir ibare ekleniyor ve sana geri veriliyor. Ruhsatın çıktıktan sonra sana bir pul veriyorlar, gidip onu almak gerekiyor. Vize işlemlerini yaptırmak için motoru satın aldığın mağazanın taşımasını sağlamanda fayda var. Cebinden para çıkmamış olur.
    8- Ruhsat için erken saatte gitmekte fayda var. Sabah erken saatte takipçiler pek gelmediği için çok kalabalık olmuyor ama saat 9'dan sonra sıra almaya kalkarsan sıra çok oluyor.
    9- Ruhsat işlemlerinde uygunluk belgesi, fatura, EK-1 belgeleri, ÖTV ödeme belgesi, ÖTV tahakkuk fişi, Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, trafik sigorta poliçesi yanında olmak zorunda. Bu belgelerin asıllarıyla birlikte (EK-1 hariç) fotokopilerini de istiyorlar. ÖTV ödeme belgesi ve ÖTV tahakkuk fişinden (yukarıda da yazmıştım) ikişer adet fotokopi alırsan iyi olur, EK-1 belgesini imzaladıktan sonra vergi dairesne gönderiyorlar ve orada da aslını görüp fotokopisini kayıtlar için talep ediyorlar. Ruhsat işlemleri sırasında 120 TL alınıyor.
    10- Ruhsat başvurusu tamamlandıktan sonra plaka aynı birimde başka bir masada veriliyor. Eskiden plaka seçmeye izin veriyorlarmş ama artık pek mümkün değil gibi. (Bana 35DDL29 veriyorlardı. 35 yok mu diye sordum, çoktan seçilmiş. Baktım sırada 35DDL45 var. Baba memleketim Edremit ama ben Saruhanlı doğumluyum. Rica ettim, memur bey kırmadı sağ olsun ) Burada üzerinde plaka numarası yazan küçük bir kağıt veriliyor. Bununla Tepecikte şöförler odasının plaka basım atölyesine gidiliyor. 15 TL plaka ücreti var. Ödeme makbuzunu aldıktan sonra yarım saat ile bir saat arası bir sürede plakayı teslim ediyorlar.
    11- Ruhsat öğleden sonra hazır oluyor. Sabah 9:00'dan akşam 16:30'a kadar ruhsatlar dağıtılıyor. Ruhsatı teslim almak için tekrar sıraya girmeye gerek kalmıyor.

    Artık ruhsatı cebine, plakanı da motoruna takıp yola çıkabilirsin

    Ancak mont, kask, termal içilik ve eldiven kesinlikle gerekli. Bugün iş dönüşü (Alsancak'tan 3,5 TL'ye) bir termal içlik aldım ve yolda kesinlike çok daha rahattım. Eldivenin eksikliğini hissettim. Yarın onu da halletmeye çalışacağım. Sabah yediğim soğuktan sonra aklım başıma geldi, biraz bacaklarım sızladı. Gün içinde keyfimi kaçırmadı ama daha dikkatli olmam için beni uyardı.

    Bilgim dahilinde yardımcı olabileceğim bir konu olursa elimden geleni yapmaya çalışırım. Motor konusunda henüz çok bilgim yok ama yasal prosedürleri öğrendim gibi

    Herkese keyifli sürüşler...
    İyi geceler...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:57 ----------

    11. maddeye bir ilave yapıyorum : Plakayı aldıktan sonra, ruhsatı almaya gittimizde plakaya soğuk damga vuruluyor.

  13. #1173
    7g24s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Şubat 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Jetmax 250
    Bu sabah işe gelirken dün yaptığım debriyaj ayarının çok faydasını gördüm. Kırmızı ışıklarda 3 kere motoru boşa atabildim. Bir ara vitesi de kontrol etmek gerekiyor, bazen yay tam işlevini yerine getirmiyor ve pedal çok aşağıda kalıyor.
    Bu sabah işe gelirken vites hangi değerde olursa olsun vites boşta ışığı sürekli yandı. Sanırım onu da göstermek lazım.
    Motorun göstergelerinin arasında keşke bir saat olsaymış Normalde kol saati kullanmadığım için bunu her binişimde aradım.

    Herkese keyifli sürüşler...

  14. #1174

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon

    slm QMciler

    formunuza yeni katılan,vitesli motor tecrübesi olamayan ve QM250yi almayı düşünen biri olarak ilk 11 sayfanızı okuduktan sonraki izlenimlerim şöyle:

    1-motorumuzu sabah jiklede iken çalıştırmalı
    2-5000 km'ye kadar subap ayarı yaptırmamalı
    3-motoru alırken benzin deposunu söktürüp delinmemesi için çatıdaki kaynak çapağının siprallenerek temizlenmiş olmasına dikkat etmeli,(tabii satın alırken söküp baktırabilirmiyiz bilemiyorum)
    4-depo şamandırasını kontrol ettirmeli
    5-ön arka lastik barlarının 23 olmasına dikkat etmeli
    6-5000 kmde bujileri değiştirmeli,hava filtresini temizlemeli
    7-her 300kmde servise gidip vida ve somunları sıktırmalı
    8-300,1000,25000 ve 4000 de 10/40 yağ yada 15/40-50 motor yağı kullanmalı
    9-orjinal parçalarını alırken kntrol etmeli -sis farının olup olmaması gibi(naci beyden)
    ilk 11 sayfayı özetlemiş oldum sanırım,yeni almayı düşünenler için...

    bana gülebilirsiniz fakat;
    bu arada bu motoru almayı düşünüyorum fakat motoru muhafaza edebileceğim kapalı bi garajım yok.
    1-güneş yağmurdan korumak için bi kılıf hazırlatsam yeterli olurmu?
    2-olaki güneş ve yağmura çok maruz kaldı diyelim paslanma problemi yaşarmıyız?
    3-yıkama olayında süpürge fırçası kullansak,motor kısmına ve bujilerine zarar verebilirmiyiz?
    4-hırsıza karşı nasıl bir önlem almamızı tavsiye ediyorsunuz?lastikleri biryere zincirlesek yeterli gelirmi?
    5-sorularımda ciddiyim.

    teşekkürler...

  15. #1175

    Üyelik
    25 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul/GaziOsmanpaşa
    Motosikleti
    Keeway Cruiser 250
    izlenimlerinizi sırayla yazdığınız için teşekkürler,yeni alacaklar için güzel olmuş .
    sorunlarınıza gelince:
    1-özel kılıf diktirmenize gerek yok hazır satılıyor su ve güneşten koruyan kılıflar motorunuzun boyutlarını yada markasını söleyin size uygun ebatlardakini gösterecekelrdir.
    2-paslanma problem çok çabuk şatacağını sanmıyorum,ben bütün kış yağmurda yolculuk yaptım sadece ön disk paslandı onuda disk temizleyici yada vifle sildiiğimde sorun kalmadı.
    Ama park halindeyken üzerine yağmur gelip ıslatacak bir şekilde bırakmayın tabi ozaman dediğiniz durumlar meydana gelebilir.
    3-her hangi bi sorun olmaz normal bir şekilde yıkandığı zaman.zaten kuvvetli bir yağmurda yolculukta yaptığınızda aynı olay gerçekleşiyor ha fırtınalı havada gezmek ha yıkamak
    4-kalın motor kilitleri var ön ve arka tekerleği kilitleyebilrisiniz,yada disk kilitleri var lastik biraz hareket etsin ötmeye başlıyor.
    Zincir takmanızı önermem lastikleri çiziyor aşırı derecede.dediğim gibi motor kilitleri var istediğiniz kalınlıkta onları tavsiye ederim.

    not:ben kışın apartmanın giriş bölümünü büyük ve düz ayak olduğuu için apartman içinde muhafaza ediyorum.sizinde böyle apartmanın girişinde yeriniz müsayetse bu şekilde yapmanızı öneririm.ama yoksa dediğim gibi yukarıda baktığım kilit sistemelrini inceleyin.
    dediğim kilit vb branda falan filan bu tür aksesuar ve gereçleri motomax,hudson deri vb mağazalardan edinebilirsiniz.
    Gül nedir ki ? Solup gider. Gün nedir ki ? Gelip geçer. Ateş nedir ki ? Söner biter. Sana olan sevgim sonsuzdur ancak mezarda biter…

  16. #1176

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon
    çok teşekkür ederim expendableS,

    söylediğin mağazaları araştıracam , tabii bu arada dizlik eldiven,kask gibi aksesuarlarada ihtiyacımız olacak.onlarıda motorla eş zamanda almayı düşünüyorum.belkide motoru aldığım bayiiiye hediye ettirebilirim.
    )

  17. #1177

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon
    arkadaşlar bu arada ramzeyin sitesine giremiyorum.
    bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

  18. #1178
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan
    Sn.Mrtflz;
    Bu sitede linki bulunan motomax.com.tr sitesini bir inceleyin.Ben bu firmanın İzmir mağazasından motor brandasını,motor kilidini,kaskımı,özel koroyucu eldivenlerimi inanın çok uygun fiyatlara aldım hem taksitde yapıyorlar.Geri kalan eksikleride daha sonra tamamlıyacağım.Şimdiden hayırlı olsun
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ

  19. #1179

    Üyelik
    07 Nisan 2011
    Şehir
    afyon
    saolasın amca 35,teşekkür ederim.
    incelemeye başladım bile...

  20. #1180
    Amca35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2010
    Şehir
    İZMİR / ANTALYA
    Motosikleti
    Ramzey QM250 Chopper / Kawasaki VN800 Vulcan

    Mutlu Son

    Değerli dostlar sonunda motorum mağazaya geldi.Taaa en başından yaptığımız sohbetlerde motorumu aldığımda KIRMIZI renk di,sonra başına gelenler sonucu başka bir şubeden SİYAH rengini bulup getirtmek için işlemlere başlamışlar ve şimdi motoru teslim aldım rengide LACİVERT ama çok güldüm yaaaa.Herşeyde bir hayır var elbet ALLAH kaza bela vermesin.Mağaza çalışanları çok şanslılar ki benim gibi mülayim ve anlayışlı bir müşteriye denk geldiler.Rengi bir harika
    Dünya'da İki Şey Paylaşıldıkça BÜYÜR;
    BİLGİ ve SEVGİ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler