Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ramzey 250cc Chopper Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1941
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2014
    Şehir
    bodrum muğla
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    bende imzadaki cub motosikletimi satıp dün qm250 aldım ve aranıza kaltıldım 40 sayfa kadar okudum
    motosikleti didimden alıp bodruma 160 km getirdim herşeyine bakmıştım fakat yağına bakmak aklıma gelmedi motosiklet şuan 3000 km de ve 2000 km de debriyaj ve yağı değişmiş (sebebini anlamadım )tam emin değilim ama debriyajı değiştiren usta sanırım 1 litre yağ koymuş
    bende bodruma 15 dk mola verip geldim herşey yolunda ertesi gün bi baktım yağ çubuğunda yağ yok 600 ml 20-50 ilave ettim tam dolu çizgisine geldi
    acaba bu şekilde çok süpriz çıkartır mı bana çok hasar olmuşmudur ?????


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1942
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    250 cc bir motora 1,6 -1,7 litre yağ konulur ve 1000 km sonra 100 gr ilave edilir. yağın markası önemli değil artık bütün yağlar tse ve iso belgeli eskisi gibi dandik yağ kalmadı.markalara takılmayın.Birde sentetik yağ asla kullanmayın onu da yazdık defalarca, sebebini-sonuçlarını. Motorunuz yağ azaltıyorsa ilk yapacağınız eksoz gazını gözleyin. Dumanın rengi size arızanın türünü verir.Pistonların yağ sekmanları aşındıysa motor yağ azaltır. Debriyaja ayrıca yağ konulmaz. Yağı kapak izasına kadar koymayın. Fazla yağ piston tarafından dövülürken basınca sebep olur ve blokların arasından contaları aşırır, zorlar ve motor kompresyon kaybeder. Çabuk hararete kalkar. 10/40 10/50 ve 15/40 15/50 koyabilirsiniz. Bu motorun ön farını bulamayan yada kıranlar için önerim massey ferguson traktörlerin arkasına takılan kırmızı cam farlar var aydınlatması o kadar iyi ki orginalini kullanmak tamamen zarar diyebilirim. Bunu da birisi geçen sorduğu için yazdım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...68690938/detay
    sahin08 bunu beğendi.

  3. #1943

    Üyelik
    12 Eylül 2014
    Şehir
    ankara , izmir
    Motosikleti
    ramzey qm 250
    Abiler gösterge ışıklarım yanmıyo. Ne yapablirim

  4. #1944

    Üyelik
    20 Eylül 2014
    Ramzey QM 250 motorum var yeni aldım 3bin küsür kmde idi. bir sorunumuz var jikleyi çekmeden motor çalışmıyor, jikleyi çekip çalıştırdıktan sonra 4-5 km yol gidip kapatıyorum yine istop ediyor. yani benim motorum sürekli yarım jiklede gidiyor. bu da yakıt sarfiyatını arttırıyor. jikleyi sıfıra çekince gaz keser gibi bir ses benzin biterken çıkan ses gibi boğulup istop ediyor motor. benim aklıma karbüratörün kirli olabileceği geldi siz ne dersiniz simdiden sağolun.

  5. #1945
    harunkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    edirne keşan
    Motosikleti
    ramzey qm 250cc
    herkese selamlar uzun süredir konuyu takip ediyorum beycivan ve naci abi'nin fikri olsun yaşadıklarını bizimle paylaşması öneride bulunması olsun herşey için teşekkürler.
    Benim de bi ricam olacaktı. Hava filte kutusu dagılmış vaziyette yenisini alma imkanımız var mı ben biraz araştırdım ama hiçbir yerde bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?
    Sen gitsen de peşinden geleceğim. Düşmediğim sürece senin için süreceğim...

  6. #1946
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Merhaba harunkara arkadaşım.

    www. ramzey.com.tr adresinden yedek parça kataloğunu açın. (aşağıda resmi var) Katalogdaki motosiklet bölümünden qm 250 yi seçip oradan da hava filtresi grubunu seçin. İstediğiniz ürünün hem resmi hem de fiyat listesi çıkacaktır. Ya da fitre kutusunu bir parçacıya götürüp benzer bir tane alabilirsiniz (belki mondial mct 250??). Son ik alternatif olarak da kutuyu tamir etme veya beycivanın önerdiği açık hava filtresi uygulaması yapabilirsiniz. Selamlar.


  7. #1947
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Crapleo kardeşim sana özelden msj attım ordan bakabilirsin. Senin sorunun yakıtla ilgili olduğuna göre bunu ayarlayan parça biliyorsun karbüratör o kısıma yoğunlaşmak lazım. Eğer hava filtrende sorun yoksa ve manifold boğazın karbüratöre düzgün kelepçelendiyse , hava ayarın her iki tarafta eşitise (2,75 tur) geriye kalan seçenek hava - yakıt karışımı. sonuç olarak sizin bir karbüratörü sökmeniz - söktürmeniz gerekiyor. Ben karlı havalarda bir kere bile jikleyi açtığımı hatırlamıyorum. Ama nedense çoğu arkadaş bu yaz ayında bile jikleyle çalıştırıyor. Jikle telinizin karburatördeki kelebeklere komut ettiğini bir gözlemleyin.yine burdan sonucu bize bildirin. gösterge ışıkları yanmayan yanke_52 kardeşimizin sorunu içinde ön farın içinde bir kablo demeti mevcuttur soketlerden birisi kurtulmuş olabilir yada bir temassızlık olabilir. direk ışıklardan işe başlamak isterseniz gösterge panosunu alttan ve sonra üstten sökmek zorundasınız. sizi biraz uğraştıracaktır. bir püf noktası da sösterge ışıkları park lambalarının bağlı olduğu kablodan güç alır. hayırlı akşamlar naci abi selamlar.

  8. #1948
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2014
    Şehir
    bodrum muğla
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    artık kış bakımı zamanı geldi bu kısımda sorularım konunuya en hakim beycivan abiye
    bende yağı şimdiden değiştireceğim 10 40 düşünüyorum kış için uygun sanırım
    karbüratör ayarınıda elle yapmak istemedim bulundugum bolgede hiç tanımadığım bi tamirci (ki tanıdıklarımda da iş yok feci kazıkçılar) dereceli senkron yapan bi aparatı varmış ve onla ayarlayabilirim dedi bu yöntemi öneririmisiniz çünkü karbüratör ayarsız şuan ondan eminim 5 gun çalışmasa jigle ile duman atarak çalışıyor ısınınca egzoz patlatıyor falan bi onceki motosikletimi elde taşınan egzoz gazı olcum cihazıyla yapmıştım (denk gelmişti tabi) gayet iyi bi sonuç aldım ama bunda 2 silindir var + egzozlar tam ayrı değil motor altından köprülü

    bir sorun da ki bu çok sıkıntı olacak gibi 1.2. viteste hareket halinde iken debriyaja basınca tıkırdıyor bırakınca kesiyor 3. viteste yapıyormu emin değilim vites dişlisi rulmanları sıkıntılı olabilirmi?
    (bu arada henuz 3500 km de aldıgımda 2800 filandı çok yatmış motor )

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------

    bu arada bende sis farları için led kullandım ve çokta güzel oldu yarın bi foto çekip atarım
    orjinalinden daha iyi aydınlatıyor ve toplamda 3+3 6 watt çekiyor uzun farı biraz kaldırıp yakın mesafeyi onlarla aydınlatıyorum
    http://www.ledpasaji.com/mr16-12-v-3x1-watt-power-led-12v-tayvan-led-li-urun394.html
    linkteki ledi sis far tasına kolayca gömdüm ampul etrafınada şerit ledi sardım tam 9 lu oldu
    3 lüleri uzuna şerit ledi parka bağladım papatya gibi direk gözükmüyor arkadan yansıyor
    birde bunlara çakar yaptım tek çakar devresi 4 röle ile parkta iken sellektor yapınca sırayla ledler çakıyor (böylece extra buton dugme kullanmadım mevcut kombinasyon da çakarlar gizli oldu ) çok güzel bi görüntüsü oldu (buarada videoda çekmek şart oldu )
    bir şey daha çantalarımı takınca onlarında altına mavi çakarlarım var onları takıp gizliyeceğim
    yanlış anlaşılmasın trafikte kullanmak için değil zaten cezası var sanırım çakarların

  9. #1949
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Bu soruya benim gibi cevap verebilecek çok arkadaşımız vardır zaten ama kardeşimiz madem sormuş yardımcı olalım. Kış aylarının gelmesiyle kışlık bakımlarımızı artık yapmanın zamanı geldi dostlar. Hemen yağımızı hava filitremizi ve lastik ayarlamamızı bir elden geçirmek lazım. Markaya takılı kalmadan senede bir kez yağımızı değiştirmemiz gerekiyor (ben 2 kez değiştirmeyi öneriyorum.) ancak yaz ve kış aylarında malum farklı değerlerde yağ konulması icab ediyor. Ben motoruma kış aylarında 10w-40 1,7litre koyuyorum. ancak yağı koyarken motorun sıcak olmasına dikkat edin yağı motor sıcakken boşaltırsanız daha ince ve akışkan akar motor içinde kalmaz ve kısa aralıklarla marşa basarsanız (ben üstten hortumla üflüyordum) iyice süzülür.daha ince düşünenler için 1 lt dizel koyarak motoru çalıştırmadan eski yağı söküp atabilirsiniz. Eski yağıda kenara koyun atmayın doğaya aşırı zararı var.motorun bakımı için orasını burasını yağlamakta kullanırsınız. Yağı koyarken alt tıpayı hemen kapatmayın biraz aktığını görün ve akan o yağda eski yağın yeni yağ üzerinde siyah lekeler oluşturduğunu görürsünüz, o lekeler gidene kadar akıtın. karbüratör olayında da senkron ayarı yaptırmakta yarar var. ancak elle manuel ayarlamak isterseniz her iki karbüratöründe hava ayar vidasını 2,75 tur olacak şekilde çevirin ve gaz telinin gaz kelebeklerine eşit davrandığını gözlemleyin.karbüraötürün alttaki vidasını açıp biriken tortulu benzini de akıtın. egsozdan patlama yakıt+hava ayarının yanlış olmasından daha doğrusu benzinin yanmadan sıcak egsoz borusuna değerek çıkmasından oluşuyor. buji ateşlemesinden kurtulan fazla yakıt yada ateşleme zamanlamasının bozulmasıyla çiğ çıkan yakıt bunu yapar. mesala 100 lük cup motorlarda bunu sık sık görürüz.yarı otomatik olduğu için karbüratörden taşan yakıt piston tepesinde tam yanmadan çiğ egsoz borusuna süzülür. Debriyaj olayında da şanzuman ve rulmanlar o şekilde sıkıntı yapabilir ama siz sadece 1 ve 2 nci viteste gözlemlemişsiniz. debriyaj koluna bağlı olan tel kavramıyı eksik ayırıyor olabilir. Yada sıkıldıktan sonra tam serbest bırakmıyor olabilir. Onu da şöyle test ederiz. Motorun tekerleri havada iken çalıştırıp 1 den 5 e kadar vitesleri saydırın sonra geriye doğru düşürün 2 den 1 e geçerken boş vitesten kurtulmasa kavramadadır.Naci abimde okuduysa zaten yazar daha profesyonel olarak burda yazacaktır. herkese iyi tatiller.
    sahin08 ve harunkara bunu beğendiler.

  10. #1950
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akşamlar naci abi selamlar.
    Sağ ol beycivan kardeş. Sana da iyi akşamlar. Mesajlarına bakınca maşallah formunda olduğunu anlıyorum. Allah kolaylık versin. Bebek te iyidir inşallah. Selamlar.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  11. #1951
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    abi bebek oldu koca çocuk valla yıllar nasıl da geçti şu an 4 yaşında birde 5 aylık oğlan var.Nüfus artıyor Naci abi.Sizin yazılarınızı da özlüyoruz abicim bütüm forumdaki arkadaşlara iyi geceler.

  12. #1952
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Maşallah, Rabbim ikisini de analı babalı büyütsün ve hayırlı evlatlar olmasını nasip etsin.

  13. #1953
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    Forum gene enkaz arkadaşlar noldu bize böyle. herkez motorlarını sattı da x5 e mi binmeye başladı...:-)

  14. #1954
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2014
    Şehir
    bodrum muğla
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    ben halaa binmeye devam ediyorum ama yenilerdenim :D

  15. #1955
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    arada bir selam bile versek forumun canlı olduğunu anlarız arkadaşlar. hayırlı cumalar hepinize.

  16. #1956
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2014
    Şehir
    bodrum muğla
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    abi çanta konusu kafama takıldı malum ben bu motosikletimle bi kaza yaptım bide tamirci dolandırınca çantalar kaldı tabi
    şimdi deri daha sessiz ve geniş diorlar ki tecrube etmedim
    orjinal çantaları da bi tamamlayıcı tabi çok büyük değiller ama hoş duruyordu
    bide bunun maddi boyu var orjinal çanta 130 ve 200 tl 2 yerde buldum
    deri çantalarda seçenek çok 150tlden başlıyor bu arada benim araç kırmızı hatta bi resim atayım
    http://i1317.photobucket.com/albums/...ps87a5f067.jpg
    bu orjinal hali (edit resmi düzgün atamadım şimdi düzeldi sanırım)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

    hansisine yöneleyim deri, plastik ?
    ilker41 bunu beğendi.

  17. #1957
    harunkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    edirne keşan
    Motosikleti
    ramzey qm 250cc
    merhaba herkese selamlar hayırlı forumlar
    naci abi teşekkür ederim ben yedek parça sitelerine bakıyordum aklıma gelmedi kendi sitesi. beycivan abi teşekkürler yine döktürmüşsün
    Bakım şart ta sagolsun ilk sahibi çok güzel bakmış hala düşünüyom nasıl temizliycem diye. ( 6 ay bırakmış balkon altında o yagmurlarda )
    Bi sorun daha çıktı :( motor düzgün gaz yemiyordu egzantrik zincirinden olduğunu öğrendim zincir 70 lira peki kabul diyorum da takmasına 120 lira istiyolar çok değil mi sizce ?
    Bu arada şahin08 bey benim şahsi görüşümce deri çanta biraz daha güzel sebepleri şunlar. Vibrasyondan kilitleri bozulmaz, ses yapmaz ve bence daha güzel duruyo tavsiye ederim
    sahin08 bunu beğendi.
    Sen gitsen de peşinden geleceğim. Düşmediğim sürece senin için süreceğim...

  18. #1958
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar, özel mesaj atmak yerine sorunlarınızı burada yazarsanız, elbette cevap veren birisi çıkacaktır. Ben bu motoru satalı yıllar oldu ama hatırladığım kadarıyla ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak takdir edersiniz ki yıllar geçtikçe bazı bilgiler/tecrübeler yavaş yavaş unutulabiliyor. Ama burada bilgisi taze olan birçok arkadaş bulabilirsiniz. Beycivan arkadaşımız oldukça yardımcı olmaya çalışıyor. Aşağıda bana gelen bir mesajı ve benim cevabımı yazıyorum. Sorunu çözer mi bilmiyorum. Ama ortak akıl her zaman sorun çözebilir diye buraya aktarıyorum. Selamlar.

    Alıntı Naci63 adlı üyeden alıntı
    Alıntı 01kubilay adlı üyeden alıntı
    merhaba naci abi ben adanadan kubilay abi forumda biraz yazılarınızı okudumda bilgi danışmak istedim size bndede ramzey qm250 motorumu çok seviyorum ancak karburotorunde sanırsam bi sıkıntı var ve anlıyamıyorum motor ile giderken biraz yüklendigimde gaza bogulur gibi oluyor her ihtimale karşı karbürotorun içinde su felan vardır diye alttan içindeki pisligi döktüm ancak halen sıkıntı yaşıyorum bi bilginiz varmı bu konuda.
    Merhaba. Hava filtre kutusu patlamış olabilir. Bunlarda kronik bir durum. bence hava filtre kutusunu söküp kontrol et. Yarık çatlak varsa silikonla ve tam kurumasını bekle. Hava filtresini de temizle. Selamlar.

  19. #1959
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2014
    Şehir
    bodrum muğla
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    Sis farlarını daha once basettiğim led far ile geliştirmiştim
    yapımı oldukça kolay verimli az güç harcayan kısmen de olsa işlevsel ve görünüş olarakta gayet güzel yapılışını fotoğraflamadım ama resimlerden sonra anlatacağım ve oldukça basit
    oncelikle malzemelerle başlaayım 3x1 watt mr16 duylu (bildiğimiz 12 50 spotun led hali 2 adet led spot
    şerit let ama watt gücü oldukça yüksek 6 pinli (gerçi aydınlatmadan çok dekor oldu ama kendini daha çok gösteriyor
    biraz sıcak silikon ve tabiki normal silikon (çünkü sıcak silikon çabuk kopar normal silikonda geç donar ikisini birden kullanırsak daha hızlı sonuç alır)




    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

    Sis farlarını daha once basettiğim led far ile geliştirmiştim
    yapımı oldukça kolay verimli az güç harcayan kısmen de olsa işlevsel ve görünüş olarakta gayet güzel yapılışını fotoğraflamadım ama resimlerden sonra anlatacağım ve oldukça basit
    oncelikle malzemelerle başlaayım 3x1 watt mr16 duylu (bildiğimiz 12 50 spotun led hali 2 adet led spot
    şerit let ama watt gücü oldukça yüksek 6 pinli (gerçi aydınlatmadan çok dekor oldu ama kendini daha çok gösteriyor
    biraz sıcak silikon ve tabiki normal silikon (çünkü sıcak silikon çabuk kopar normal silikonda geç donar ikisini birden kullanırsak daha hızlı sonuç alır)









    buresimde onemli nokta tırnakları kesip beyaz plastiği dikkatlice ayırınca içindeki direnç kondansatör ve köprü diyot çıkıyor eski ampulun duyunu Tas tan pense ile çıkartınca o parça ordaki duy boşluğuna sığıyor ve ledin sadece metal kısmını far tası içine rahatça sığdırıdım
    ledin far içindeki durumu normal silikonu altına ve birmiktar da yanlarına sıktıktan sonra led ile far arasına normal silikon sıkmadığım yerlere sıcak silikon sıkıp normal silikon donana kadar sabit kalmasını sağladım


    sonra bu farı parklarla yada kısalarla kullanamayacağımı düşünüp (geceleri çok göz alıyor karşı taraftan gelenler için)
    parklarla daha soft ışık elde etmek için bu led uzerine dıştan gorunmeyecek şekilde erit led sardım iç tarafa
    böylece şerit ledin yansıması papatya gibi (resimde gorunen bu ) hem geniş hem hoş bir goruntu oluşturdu



    bu parklar yanarken ki hali kameramda daha parlak çıkmış ama okadar rahatsız etmiyor


    buda 3 lü ledi ilk parklara bağladığımdaki hali sonradan şerit ledi parklara 3 lü ledi de uzunlara bağladım





    ha bide bonusu var çakarlar onun içinde bi video yüklemem lazım onuda paylaşınca yazarım

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

    resimlerin bazıları dev gibi oldu orjinallerini photo bucketten küçülttüm ama burdan küçülmedi onu nası yapacağız?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------

    buda çakarlar ın videosu extra düğme eklemedim normal tesisatta farkedilmiyor kısa uzun park hepsi normal sadece parkta iken sellektör yaparsam çalışıyor (o esnada hem parklar hem uzunlar aynı anda yandığı için röle ve çakar devresi ile sadece ledlerde kesme yapıyorum )
    neyse çok karışık oldu ama izleyince daha anlaşılır
    Salih_T ve İlker41 bunu beğendiler.

  20. #1960
    harunkara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2014
    Şehir
    edirne keşan
    Motosikleti
    ramzey qm 250cc
    Şahin abi elinden güzel işler geliyo maşallah
    motorunda çok temiz görünüyo. iyi günlerde kullan

    Allah kimsenin tekerine taş değdirmesin, selametle.
    sahin08 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler