Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #241
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:50 ----------

    [/COLOR]


    Topcase ve brandayi Caglayandan aldigim dogrudur. Gittigim servis Edremit Mondial servisi adini bilemiyorum. Bulundugum yer Edremit, dogrudur.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 ----------



    Abi göründügünden saglam oldu. Titresim muhakkak olacaktir. olmamasina imkan yok gibi bisey. Sira ilerleyen günlerde sinyalleri topcase icin yaptigimiz ayaklarin üzerinde ayriyetten bi yer yaptirip sinyalleri oraya almayi düsünüyorum. Cünkü sinyallerin suanki durumunda yan canta takmayi engelliyor. Yani cantalar cok önde kaliyor. Sinyalleri daha geriye aldiracagim. Sunuda belirteyim topcase yüzünden motora inip binmek bi hayli güclesti.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------




    Yan canta icin 100TL den az 59liraya Richa marka canta buldum. Elimde gercek cekilmis resimleri mevcut istersen linkte verebilirim.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:01 ----------

    Yukaridaki yazima ek olarak anlatmaya devam edeyim. Topcase isinide bitirdikten sonra gidip Klein & Klein marka 30TL'ye " L " beden branda aldim. XL de oluyor ama cok bol geldi ve üstünde su tutma ihtimali daha yüksekti. O yüzden L beden tercih ettim ve topcase ile sorunsuz örtüyor. Brandanin alttan rüzgarda ucmasin diye baglanti ipleri de mevcut bilginize. Bu marka brandalar internette 22,50TL +kargo ücretine satiliyor. Ben 30liraya almayi uygun gördüm. Ayriyetten bir kask ihtiyacim vardi cünkü bayiiden gelen esantiyon kask ile dolanip duruyordum. Internetten arastirmalarim ve ilcemizdeki saticilarda bulunan kasklari arastiraraktan sonra bugün GDR-826 aldim. Kendinden günes vizörlü ve kapali tip 4-5noktadan havalandirmasi var. Cok tercih ettigim bir renk degildi ama bulunan buydu. LS2 ve GDR-826 arasinda kalmistim zaten. ilcede LS2 90TLden satiliyordu, fiyat gayet iyiydi. Ama GDR nin günes vizörü bana enteresan geldi ve onu tercih ettim. Topcase ile ilgili düsüncelerimi daha önce yazmistim ama özetleyecek olursak 27liraya daha iyisi ancak samda kayisi. Esnek bir canta bu yüzden düsmelerde kirilmiyormus. Maxem marka ve 32lt. Internette en ucuz 30TL ye satiliyor. ilcemizdeki satici 200adet mal cektigi icin uygun fiyattan satabiliyor. Bundan sonraki yapmak istedigim jantlara turuncu serit ve soft yan cantalar..


    bilgiler için teşkkürler gittiğin servisin adı aziz aslan ustanın adıda ergün bilgin olsun
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #242
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Alıntı ümtfdn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba; yaklaşık 2 aydır motorsiklet arıyorum tvs ve cbf arasında kalmıştım.
    taki mc 150 yi görene kadar bu motoru kullanan arkadaşlardan daha fazla bilgi istiyorum
    örnegin vibrasyon ne kadar var yağ eksiltme gibi problemi varmı motorun yol tutuşu nasıl bana yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese kazasız sürüşler.
    Ben gectigimiz Temmuz ayindan beri motor ariyordum o yüzden sanlisin cünkü bence motorunu 2ayin sonunda buldun bile Bende senin gibi Apache ve CBF 150 arasinda kalmistim. Daha fazla bütcem olsaydi Apache RTR alirdim (sifir 2011model) cünkü yeni modelleri 150cc ve enjeksiyonlu + dijital göstergeli. Ama fiyat 4000TLnin üzerinde. O yüzden Honda CBF in gecer akce olmasi sebebiyle CBF araniyordum ama arastirmalarim sonucu temiz 3yaslarinda (2ay sonra 4 yas olacak) düsük km li bir Hondayi 3000TL nakit paradan asagi bulmasi zor, özellikle benim gibi kücük ilcelerde yasayanlar icin. Mondial in bu yeni modellerinden haberdar olduktan ve resmi sitesinde inceledikten sonra MC modeline hasta oldum. Ugraslarim sonucu baska bir ilcede bayiide oldugunu ögendim ve üsenmedim 55km gittim 55km geldim ve motorun üstüne oturdum. Motora öncelikle icim isindi. Cünkü cok bariz bi sekilde ben cin motoruyum diye bagirmiyor. Bana göre malzemeler nispeten kaliteli. Teknolojisi iyi ve tipide cok güzel. Motoru aldigim günden beri üzerime ne kadar dikkat cektigime inanamazsin. Bunun elbette bulundugum ilcedeki tek MC olmasininda etkisi var elbet. Ben öyle cok usta motorcu falan degilim hayatimda kullandigim ilk vitesli motor. Kullanimi o kadar kolay, rahat ve zevkli ki sanki 40 yillik motorcuyum. Sunu söyleyebilirim ki uzun boyluysan tercih etmen gerekn tek model MC. Benim boyum 183cm. Daha kisalara MR modeli tavsiye edilir. Yada daha da kisalara MH modeli. Ona da bindim cok güzel motor.
    MC'ye gelecek olursak; titresim YOK. Yolculuklarda yormuyor. Her viteste kafa kaldiriyor. Sehir icinde 3.viteste kasislerde yavaslayarak ve vites düsürmeden cok rahatlikla gezinti yapabilirsin motor bayilmiyor. Her türü gazi yiyor. 3-4 yaslarinda kullanilmis motor almaktansa bu mondiali almayi tercih ettim. Cok memnunum iyikide almsim. Motorun üzerinden inesim yok. Yakit testi daha yapmadim. Yapan arkadaslar var olmasi gerektigi gibi yakiyor. Ben zaten bu hacimda bir motorun 100km de 3lt yakmasini normal karsiliyorum -ki daha az yaktigi söyleniyor. Parcalari japonlara göre cok daha ucuz olacagi kesin. Motorda oturus pozisyonu cok güzel gercek bir touring gibi bir miktarda yüksekte olmasi insana güven veriyor. Bugün bir CBF ile yan yana geldik CBF in ne kadar alcak bir motor oldugunu simdi fark ettim. Tahmin ediyorum CBF bana kücük gelecekti zaten. Ayriyetten ikinci el motor alirken nakit para baglamak zorundasin. Ama sifir motoru taksitle alabilirsin. Pesin fiyatina taksit yapan bayiiler var. Ben ne yazikki vade farki ödemek zorunda kaldim ama cokta tin o kadar memnunum ki. Ben 950TL nakit 200TL x 10 taksit yaptim. Ruhsat masrafi ayrica. Nakit verseydim motoru 2750TL ye alabilecektim + ruhsat.
    Simdilik hersey dört dörtlük. Yavas yavas motoru kendi zevkime göre de yapiyorum. Bundan sonra is güzel havalara kaliyor. Sormak istedigin baska biseyler varsa bizler buradayiz. Memnuniyetle sorularini cevaplariz. Yag eksiltme konusuna gelince, neden eksiltsin ki? Ayrica motorun kenarinda camli yag seviye görme penceresi var.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:36 ----------

    Zaferkarizma, sen kimsin? tanistik mi?

  3. #243
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2010
    Şehir
    Altınoluk
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:36 ----------

    [/COLOR]Zaferkarizma, sen kimsin? tanistik mi?
    tanıştıgımızı zannetmiyorum ben altınolukta oturuyorum ergun ustanın yanına gidersen zafer dedinmi bilir beni
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

  4. #244

    Üyelik
    26 Ağustos 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    SİYAH 150 MC Roadracer
    ATİTURHAN yaptıgın yorum için çok teşekkür ederim. dün akşam arabamla eve giderken bir bayinin önünde durdum motoru çıplak gözle inceleme imkanı buldum. 150 mc gerçekten yüksek bir model ve işçiligide oldukça iyi motoru çok begendim inşallah aldıgım zaman bende sizinle bilgilerimi paylaşma fırsatı bulabilirim. herkeze kazasız sürüşler hayırlı cumalar

  5. #245

    Üyelik
    28 Ağustos 2008
    Şehir
    Isvec, Göteborg
    Motosikleti
    Mondial 151 RS, Mavi -08
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş bende gördüm bikaçtene sesini duyamazsın zaten baya bi sessizcbf kadar sessiz nerdeyse motor beni kendine çekmeye başladı alıcam bitane fiyatıda güzel ama mondial iştecbfteki konfor ve uzun yol rahatlığı bunda olurmu diye düşünüp duruyorum bu motoru gördüğümden beri....

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

    cbf 150 : Maks. Güç (kW@dev/dak) - 8.3 / 7000 (11.3 PS)
    150 mc : Maks. Güç (kW@dev/dak) - 10.5 kW(14.7 bg) / 9000 d/d

    cbf 150 : Maks. Tork (Nm @ dev/dak) - 12.7 / 5250
    150 mc : Maks. Tork (Nm @ dev/dak) - 12.0 Nm / 7500 d/d

    şimdi buna göre kim daha güçlü tork,hız ve serilik bakımından kullanıp söylemek daha mantıklı ama kağıt üzerinde kim daha üstün görünüyor?benim anladığım cbf daha torklu ama mc 14.7 bg cbf 11.3 ps nasıl oluyo bunlar çok fark gösteririmi..
    Simdi bu motorguclerinin arka lastige vardiktan sonra ne kadari kaliyor bilemem ama farz edersek ki arka lastikte 14.7bg vs 11.3bg olursa buyuk ihtimal Mondial'in gecmesi lazim. Ama Mondialci'nin biraz daha motoru zorlamasi lazim ki o yuksek devirlere ciksin ve motor full guc versin. Sehir icinde is denisir gibi geliyor bana, daha dusuk devirlerde veriyor gucunu cbf'in motor. Bunu ilk viteslerde pek fark edemezsiniz ama her ikiside 4 veya 5'inci vitesde yuklensinler CBF'in teoretiksel gecmesi lazim. Birde agirliklarini yazsaymissin daha net yazabilirdim , adam akilli yarista, saglam sofor * 14.71 = galip

    Ama Carol Shelby'nin lafina guvenip yola cikarsak Honda'nin yenmesi lazim

    ''Motorgucu araba satar, Tork yaris kazandirir'' -Carol Shelby

  6. #246
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Alıntı numan94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Simdi bu motorguclerinin arka lastige vardiktan sonra ne kadari kaliyor bilemem ama farz edersek ki arka lastikte 14.7bg vs 11.3bg olursa buyuk ihtimal Mondial'in gecmesi lazim. Ama Mondialci'nin biraz daha motoru zorlamasi lazim ki o yuksek devirlere ciksin ve motor full guc versin. Sehir icinde is denisir gibi geliyor bana, daha dusuk devirlerde veriyor gucunu cbf'in motor. Bunu ilk viteslerde pek fark edemezsiniz ama her ikiside 4 veya 5'inci vitesde yuklensinler CBF'in teoretiksel gecmesi lazim. Birde agirliklarini yazsaymissin daha net yazabilirdim , adam akilli yarista, saglam sofor * 14.71 = galip

    Ama Carol Shelby'nin lafina guvenip yola cikarsak Honda'nin yenmesi lazim

    ''Motorgucu araba satar, Tork yaris kazandirir'' -Carol Shelby
    CBF varsin gecsin.. ben MC ile mutlu mutlu ekonomik bir sekilde seyahat ediyor olacagim

  7. #247

    Üyelik
    01 Ekim 2005
    Şehir
    balıkesir havran
    Motosikleti
    cbr250r
    mr modelini görmüştüm fakat mc yi görme şansım olmadı çok merak ediyorum. mondialin bir çok bayisine de gelmemiş daha

  8. #248
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Alıntı halil2580 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mr modelini görmüştüm fakat mc yi görme şansım olmadı çok merak ediyorum. mondialin bir çok bayisine de gelmemiş daha
    Ben Edremit körfezindeki tüm bayiileri aradim bir tek Ayvalikta buldum. Onuda gidip ben aldim Resimleri yukarida var.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:53 ----------

    Bugün kesif ettigim bi özellik selektör dügmesi varmi yaw )))))) yeni fark ettim
    Avadanlik konusuna gelince Mondial müsteri hizmetlerine mail attim. Pesini birakmayacagim. Netice alirsam sizleride bilgilendiririm.

    Sanirim benim benzin göstergesi yanlis gösteriyor. 170km falan kadar bi yol yaptim benzin kirmizi bölgeye yaklasmaya basladi. Halbuki depoyu fullemistim. Bu arada kullanim klavuzunu okudum motoru kullanmayacaginiz zaman benzini kapatin yaziyor. Bugün ilk defa kapattim. Isin enteresani aldigim bayii benzini rezerve konumuna getirmis. Bundan sonra dikkatli davranacagim.

    Önemli bir konu daha.. ilk calistirmada sikinti yasayanlar arkadaslara duyurulur. ben olayi tamamen cözdüm artik. Ilk calistirmayi jikle en üstte yapiyorum ve akabinde stop etmeden orta konuma alip isitiyorum sonra jikleyi tamamen kapatiyorum. bu sekilde sorun olmuyor ve zaten kitabinda da öyle yaziyor. Motoru gicirdayan arkadaslarda varsa orta sasi saplamasini yaglatsinlar. Bugün ilk defa artcili olarak gezi turu yaptim. Cok keyif aldim hic zorlanmadan denge sikintisi yasamadan gezip geldik.

  9. #249
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Benim ilk zamanlarda çalıştırmak biraz zordu, ama 250 km'den sonra sorun kalktı. Jiklesiz marşa basar basmaz çalışıyor.

    Benzin musluğunu ister kapa ister kapama dedi servis, farketmezmiş.

    Mailden olumlu sonuç alırsan biz de şansımızı deneriz.
    www.motorumla.net

  10. #250

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim ilk zamanlarda çalıştırmak biraz zordu, ama 250 km'den sonra sorun kalktı. Jiklesiz marşa basar basmaz çalışıyor.

    Benzin musluğunu ister kapa ister kapama dedi servis, farketmezmiş.

    Mailden olumlu sonuç alırsan biz de şansımızı deneriz.


    merhaba İnzell
    benim alet takımımda yoktu. ancak onu gidip aldıgım yere söyledim ve hemen ayarladı takımı.
    benim gönderdiğimi söyleme ama şöyle de; aracın alet takımı yok yanında,halbu ki takımsız satmıyorlar.bana bir takım ayarlarsanız sevinirim.(ben böyle dedim aldım)

    diğer arkadaşlar da bizi baz alarak bayilerine;İstanbul da takımı veriyorlar, sşz neden vermiyorsunuz deyin

  11. #251
    eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2010
    Şehir
    ataşehir, istanbul
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    sivernson imza 10 numara olmuş üstad :D
    :D

  12. #252

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    Alıntı eray_uluyazı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sivernson imza 10 numara olmuş üstad :D
    :D
    teşekkür ederim arkadaşım.orjinali ile yada değiştirerek kullanmanda bir mahzur yoktur

  13. #253
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba İnzell
    benim alet takımımda yoktu. ancak onu gidip aldıgım yere söyledim ve hemen ayarladı takımı.
    benim gönderdiğimi söyleme ama şöyle de; aracın alet takımı yok yanında,halbu ki takımsız satmıyorlar.bana bir takım ayarlarsanız sevinirim.(ben böyle dedim aldım)

    diğer arkadaşlar da bizi baz alarak bayilerine;İstanbul da takımı veriyorlar, sşz neden vermiyorsunuz deyin
    Rodaj bitince giderim zaten, o zaman söylerim sağ ol.

    Bu arada şu an 350 km dolaylarındayım, ama arada kendimi kaptırıp ya da mecburi olarak 6.000-6.500 devirlere çıkıyorum. Sonra hemen düşürüyorum tabii, acaba kısa süreli de olsa bir zarar vermiş miyimdir?
    www.motorumla.net

  14. #254
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodaj bitince giderim zaten, o zaman söylerim sağ ol.

    Bu arada şu an 350 km dolaylarındayım, ama arada kendimi kaptırıp ya da mecburi olarak 6.000-6.500 devirlere çıkıyorum. Sonra hemen düşürüyorum tabii, acaba kısa süreli de olsa bir zarar vermiş miyimdir?
    okadar çok etki etmez hatta belkide iyidir ara ara yüksek devirde sürmek ama önemli olan yüksek devir değil motoru zorlamamak yanlış vites yokuşlarda alcak devirde bile zorlasan işte bunun zararı olur motora

  15. #255
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Biraz agresif kullanım seziyorum kendimde. Bir de yeni kask aldım dışarıdan gelen sesi kesiyor, devir sesini zor duyuyorum bir de onun etkisi oldu yüksek devirlere çıkmamda.

    Bu arada seri hızlanmaların zararı olur mu?
    www.motorumla.net

  16. #256
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Sakarya-Akyazı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz agresif kullanım seziyorum kendimde. Bir de yeni kask aldım dışarıdan gelen sesi kesiyor, devir sesini zor duyuyorum bir de onun etkisi oldu yüksek devirlere çıkmamda.

    Bu arada seri hızlanmaların zararı olur mu?
    zaten motoru rodaj döneminde seri hızlanmalardan ve uzun süre sabit devirde gitmekten sakınmak lazım...motorun parçaları birbirine alışırken birden yüklenmek sakınca oluşturabilir.

  17. #257
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    http://www.facebook.com/home.php?sk=...662951206&ap=1

    Arada burayada ugrayin.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:22 ----------

    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz agresif kullanım seziyorum kendimde. Bir de yeni kask aldım dışarıdan gelen sesi kesiyor, devir sesini zor duyuyorum bir de onun etkisi oldu yüksek devirlere çıkmamda.

    Bu arada seri hızlanmaların zararı olur mu?
    Bir sorun olacagini sanmiyorum. Arada sirada bende 7binlere cikiyorum. Sürekli gidilmediginde bi problem olacagini sanmiyorum. Neticede farkli devirlerde degisik tarzda kullanimin zarardan cok fayda sagliyacagini düsünüyorum. Bence en önemli konu yag konusu. Motoru isitmadan binmeyin. Yagsiz birakmayin. Elinizden geldiginde sik degistirin. Bence bunlar yeterli.
    Önceki motorumda 100km yi doldurunca ilk periodik bakim haricinde yagini ve sanzuman yagini degistirttirmistim. Sonrasinda ilk periodik bakimda yani 300km bakimina ayni islemi tekrarlattirmistim. Varsa icinde pislik metal kirintisi ve rodajdan kaynaklanan artiklar vs. ciksin gitsin diye.

  18. #258
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    500 km'de mi yenileyelim yağını?
    www.motorumla.net

  19. #259
    atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2010
    Şehir
    Akcay/Edremit/Balikesir
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 km'de mi yenileyelim yağını?
    Eger kitapcigini okursan zaten ilk bi 500-1000km bakimi var. Ben sahsen 500km olur olmaz servisin boylarim. Ama söyle biraz daha gezeyim bi yag degisimi yaparim servisten haric. zarari yok faydasi var.

  20. #260

    Üyelik
    06 Kasım 2010
    Şehir
    Çanakkale
    Bugün 250 MCT bakmaya Mondial bayiine gittim, artık 250 MCT getiremediklerini, motorun artık üretilmediğini söylediler. Ancak 150 MC ile tanışmış oldum. 150 MR da şık bir motor olmuş, ikisi arasında kararsızım, merak ettiğim 150 MC'nin başka rengi neden üretilmedi. Tek renk olarak turuncu üretmeleri, açıkçası biraz beni caydırdı. Yeni renkleri çıkmaz mı acaba?
    "artmazsa yetmez."


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)