Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Yamaha XT1200Z Super Tenere

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer


    2010 Model Yamaha XT1200Z Super Ténéré: Sınırı Aşın

    Yamaha, ilan etmekten gurur duyar; 2010 için yepyeni bir model: XT1200Z Super Ténéré. Bu proje, boş bir sayfa ve açık bir vizyonla başladı. Hedef; akla gelebilecek her türlü arazide zorlanmadan ilerleyen, kıtalararası seyahate yönelik, güven ve keyif veren, konfor sunan, bugüne kadar bir motosiklet terzisinin elinden çıkmış en ileri macera gezisi makinesini yaratmaktı.

    En başından beri Super Ténéré tasarım ekibinin aklında aşağıdaki hedeflere ulaşmak vardı:
    • Devir aralığı boyunca enerjik bir tahrik sağlayan tork ve çok çeşitli koşullara uyum sağlayan dinamik karakter ile, bütünüyle yeni, milli, büyük hacimli bir motor;
    • Düşük hızlarda mükemmel denge sağlayan hafif, kıvrak kontrol ve dolambaçlı dağ yollarında hassas kumanda;
    • Yolculu ve bagajlı kıtalararası seyahati mümkün kılmak için yüksek düzeyde konfor, hava koşullarına karşı koruma ve pratiklik; ve
    • Deneyimli sürücülerin elinden tüm kontrolü almadan emniyeti, çok yönlülüğü ve sürücünün kendine güvenini her durumda artırmak için sürücü yardım teknolojisinin akıllıca kullanımı.

    Ayrıca bu tarz motor, olağanüstü derecede çok yönlü olmalı ve aşağıdaki dört ana sürüş türü arasında doğru öncelik dengesini bulmalıydı:

    • Offroad macera: Asfaltsız yolların, orman patikalarının, nehir geçişlerinin, kum tepelerinin ve otla kaplı düzlüklerin sunduğu ödül ve zorlukların tadını çıkarmak için alışılmışın dışına çıkmak.
    • Uzun yol turing: Motosiklete bagaj yükleyip yolcu alarak kafanızı dinlemek ve ruhunuzu dinlendirmek için birkaç haftalığına basıp gitmek.
    • Viraj Sürüşü: Dolambaçlı bir derbentle karşılaşıp virajları adeta yalayarak almak ve performans sürüşünün tadına varmak; ve
    • Şehir içi ulaşım: Yağmurlu bir pazartesi sabahı trafikten sıyrılıp yola devam etmek; kalabalık yolların kralı olmak.
    Bu konseptin gücüyle Super Ténéré gün ışığına çıkmaya başladı. Büyük çap macera turing segmentine, çok ihtiyaç duyduğu sarsılmaz Yamaha güvenilirliğini getirebilecek bir makine geliştirmek için Yamaha tasarımcıları ve mühendisleri, affı olmayan, acımasız Paris-Dakar rallisinde on yıllar boyunca benzersiz başarıdan edindikleri tecrübeyi kullandılar.



    Telli jantlar, cömert yerden yükseklik ve dayanıklı motor korumasıyla alışılmış yolların dışına çıkmak için son derece sert inşa edilmiş Super Ténéré, her yere gidebilecek bir macera makinesidir. Tüm tasarımın odak noktası, motorun kütlesini alçak ve merkezi tutarak mükemmel dengeyi ve yüksek hızlarda hafif, kıvrak yol tutuşu sağlamaktır. Normal frenleme noktasının ötesine geçebilmek için ABS’li durdurma gücüne sahip akıllı Unified Brake System (Birleşik Fren Sistemi) teknolojisini barındırmaktadır.

    Bütünüyle yeni bu 1199cc sıralı 2 silindirli motor ince, kompakt, dengeli bir pakette yüksek güç ve kolay tork sağlar. Gevşek bir yüzeyle karşılaşılıp arka tekerlek kumandasına geçmek gerektiğinde kolaylıkla kapatılabilen üç modlu çekiş kontrol sistemine sahip bu motor, her sürücünün emniyet, hız ve eğlence arasında mükemmel dengeyi bulmasına izin verir. Ayrıca, koşullar ve karşılaşılan zorluklar ne olursa olsun, uzun yolu (kıtalararası seyahati) kaldırabilecek kapasite olduğundan emin olmak için acımasızca test edilmiştir.

    Yeni Super Ténéré, uç noktadaki zorlu şartlara karşı koyabilen bir motosiklet gerektiğinde kusursuz bir ortaktır - o, akıllı bir macera gezisi motorudur.

    Durmayın; sınırı aşın.



    1199cc sıralı 2 silindirli 270 derece kranklı motor

    Motor, bir motosikletin sürüş deneyimini belirleyen faktördür. Super Ténéré gibi geniş, kıtalararası kabiliyete sahip bir makine ise, sokacağınız her testin üstesinden gelebilecek esnek ve güçlü bir motor gerektirir.

    Super Ténéré’in kalbi sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, DOHC, sıralı 2 silindirli, 4 subaplı, yakıt enjeksiyonlu, çift bujili bir motordur. Sahip olduğu 1199cc hacimle, seri hızlanma için 110PS (7.250 rpm’de) ve zahmetsiz seyir ve sollama için geniş bir tork dağılımı sağlar. 98 mm’lik piston çapı ve 79,5 mm’lik stroku; hızlı devir, düşük seviyede dönen kütle ve kompakt bir motor tasarımının en uygun kombinasyonu düşünülerek seçilmiştir.

    Motor, 270 ve 450 derecelik noktalarla ateşleme aralığına sahip 270 derecelik bir krank mili içerir. İki krank arasındaki 90 derecelik ofset, iki dövme pistonun atalet torku etkisini etkin biçimde nötürleştirir – mühendislik terimleriyle anlatmak gerekirse bu, motorun toplam çıkış torkunu, ateşleme torkuyla neredeyse aynı tutar. Sürücü ağzıyla ise bu, gazla arka teker arasındaki bağlantının doğrusal ve direkt olduğu anlamına gelir. Sonuç: ekstra hassasiyet ve daha fazla güven.

    2 eksenli dengeleyiciler sarsıntıyı en aza indirgerken öndeki dengeleyici yağ ve su pompalarını çalıştırır. Motorda ayrıca yağ tankının krank karteri içinde yer aldığı bir kuru karter bulunur ve bu da motoru dikey olarak kompakt tutarak motorun, iskeletin daha alt kısmına monte edilebilmesine olanak sağlar. Böylelikle keskin kumanda ve kolay kontrol için kütle merkezi ve krank mili dönüş ekseni aşağıda tutulurken 205 mm’lik minimum yerden yüksekliği korunur.

    Egzoz, ikili tek egzoz (2-into-1) olup, 2 aşamalı genişleme sistemine sahiptir ve kısa, dikey olarak eliptik susturucuyla son bulur. Karbon monoksit, hidrokarbon ve azot oksit emisyonlarını temizlemek için, iki toplama borusunun birleştiği yere petek tip bir katalizör yerleştirilmiştir. İki O2 sensörü her silindir için egzozdaki yanmamış oksijen miktarını izleyerek ECU’nun temiz, etkin ve optimize olduğundan emin olunmasını sağlayan son derece hatasız bir geribildirim sistemi sağlar.

    Çekiş Kontrollü YCC-T

    Yamaha’nın diğer yeni yüksek performanslı motosikletlerinin çoğunda olduğu gibi Super Ténéré’de de Yamaha Çip Kontrollü Gaz (YCC-T) sistemi kullanmaktadır. Gaz kelebek açıklığı, saniyenin yaklaşık her 1/1000’inde elektronik olarak ölçülür ve YCC-T sistemi, çok hızlı olarak bir dizi hesaplama yaparak en uygun gaz kelebeği açıklığını belirler ve emme havası hacmini kontrol eder. Gaz kumandasının ve yakıt enjeksiyonunun yanıtı kesin ve temiz olup, ayrıca sistem, kusursuz verimlilik ve çevre performansını da garanti eder.

    Çünkü Super Ténéré, yüksek değişkenlik gösteren arazide sert sürüş için tasarlanmıştır. Yamaha’nın YZF-M1 MotoGP yarış motoru için geliştirilmiş teknolojiye dayanan çekiş kontrol modülü, ön ve arka tekerlek hızını ölçer; bu veriyi arka tekerlekte çekişin ne zaman düştüğünü belirlemek için kullanır ve ardından ateşleme zamanlamasını, yakıt enjeksiyonunu ve arka tutuşu optimize etmesi için YCC-T sistemini ayarlar.

    Çekiş kontrol sisteminin üç modu vardır - “TCS1” modu, standart mod olup arka tekerlek patinaj yapmaya başladığı anda devreye girer. “TCS2” modunun etkisi, daha ateşli offroad sürüşleri sırasında arka tarafın biraz kaymasına izin verecek şekilde azaltılmıştır – çekiş kontrolü, “OFF (KAPALI)” konumuna getirilerek tamamen devreden çıkarılabilir.

    Çekiş kontrol özelliğine ek olarak, Super Ténéré, ayarlanabilir Yamaha D-MODE motor eşleme özelliği barındırır – S (Spor) mod, yüksek performanslı sürüş için anında gaz yanıtı verirken daha rahat bir mod olan T (Turing) modu, yumuşak, uysal bir güç sağlar. Bu, Super Ténéré’in farklı sürüş tarz ve koşullarına adapte olabilmek için sahip olduğu birçok yöntemden biridir.

    ABS’li Birleşik Akıllı Fren Sistemi

    Super Ténéré, standart aksesuar olarak gelişmiş bir elektronik, ABS’li Birleşik Fren Sistemiyle donatılmış halde verilir - bu sistem, Yamaha’nın bugüne kadar inşa ettiği en ileri frenleme sistemlerinden biridir.

    ABS sisteminin başlıca hedefi, çekiş kaybını azaltmak ve hatta ortadan kaldırmaktır - bu hedef doğrultusunda sistem, ön ve arka tekerleklerdeki dönüş hızı sensörlerinden faydalanır. Ancak Super Ténéré’in ABS sistemi daha akıllıdır – tekerleklerden birinin veya her ikisinin ne zaman kilitlenip ne zaman kayacağını anlayabilmek için makine devri, yavaşlama ve patinaj hızlarına ek olarak tekerleklerin devrini de sürekli olarak izler.

    ABS bilgisayarı, tekerlek kilitlenmesi eğilimi algıladığında, tekerleğin kilitlenmemesi için frenleme basıncını yumuşakça değiştiren bir sonsuz değişen hidrolik basınç birimine sinyal gönderir. Bu yöntemle, çoğu zaman, kayma henüz başlamamışken dahi önlem alarak sorunsuz, kontrollü, emniyetli bir durdurma gücü temin eder.

    Birleşik Fren Sistemi ünitesi, yalnızca ön fren kullanıldığında, frenlemeyi ön ve arka kaliperler arasında akıllıca ayarlamak üzere tasarlanmıştır. Bu tasarım, offroad sürüşte karşılaşılan çoğu durumda sürücülerin ayaklıklar üzerinde ayakta ve arka frene erişme imkanı kısıtlı olacağı gerçeğine dayanmaktadır.

    Frenleme bilgisayarı, hidrolik ünite aracılığıyla arka tekerleğe ne kadar bir frenleme gücü gönderileceğine karar vermeden önce seyir hızını, ön fren kolu basıncını ve motosikletin ne kadar ağırlık taşımakta olduğunu hesaplar.

    Böyle olduğu halde, Birleşik Fren Sistemi, arkanızda birini taşırken veya yavaş U dönüşleri yaparken ihtiyacınız olan hassas arka fren kontrolüne müdahale etmez - arka frenin ön frenden önce uygulanması durumunda Birleşik Fren Sistemi işlevi, o seferlik iptal edilerek sürücüye tam kontrol verilir.

    Şase

    Yeni Super Ténéré, yolu olağanüstü keskin biçimde tutar – bu tabii ki bir tesadüf değil. Kıvraklık için aks açıklığını kısa, koşullar ne olursa olsun motorun hafif ve aniden döndürülebilir olduğu hissini korumak içinse ağırlığı yere yakın ve merkezi tutmak amacıyla her türlü çaba gösterilmiştir.

    Bununla birlikte, yüksek çekme dayanımlı çelik borudan yapılmış iskelete sahip şasi, aynı zamanda dayanıklıdır. Alüminyum yerine çelik tercih edilmiştir çünkü çelik, offroad macera sürüşünde büyük bir motora binen yüklere karşı daha fazla dayanıklılık göstermektedir.

    Ön süspansiyon, 43 mm’lik iç boruları çalıştıran bir çift tersine teleskopik çatal ile sağlanmaktadır. Teleskopik çatalların tercih edilmesinin nedeni, frenlemede ve virajlarda ön kısımda kusursuz bir his sağlamasıdır. Çatallar ön yük, sekme ve sıkıştırma sönümlemesi için ayarlanabilirdir.

    Arka süspansiyonda sekme sönümlemesi ve ön yük için ayarlanabilir bir monoshock bulunmaktadır. Ön yük ayarlayıcı ve sekme sönümlemesi, herhangi bir alete gerek olmaksızın elle ayarlanabilmektedir; böylelikle motoru, yolcu almak veya ağır bagaj yüklemek için, ayarlamak kolaylaşır. Arka monoshock’tan sarkan düşük basınçlı dökme alüminyum bir salınım kolu bulunur - bu kol, daha iyi süspansiyon hareketi için uzatılmıştır.

    Salınım kolunun ekstra uzunluğu, motorun keskin yol tutuş sağlayan aks aralığından ödün verilmesine neden olmaz çünkü motor, kendi boyutuna göre kompakttır ve radyatör, ön tarafta yer kazanmak için motorun sol yanına monte edilmiştir. Elektrikli bileşenler ve akü, motorun sağ kısmını kaplarken soğutucu hava akışı, aerodinamik ön kaput aracılığıyla motorun her iki yanına dağıtılır. Sıcaklık, sürücü konforunu etkilemeden yan tarafta dağılır.


    Çok çeşitli sürüş koşullarında bile bakım ihtiyacını azaltmak amacıyla Super Ténéré, mille çalışır şekilde tasarlanmıştır - yani, bundan böyle zincir temizlemek, yağlamak veya ayarlamak yok. Hipoit dişli sistemi tercih edilmiştir - bu sistem, volan dişlisinin boyutunu ve ağırlığını azaltır ve mükemmel denge korunurken arka taraftaki yaysız ağırlığın düşürülmesine yardımcı olur. Bunların tümü, hem yolda hem arazide üstün yol tutuşa katkıda bulunmaktadır.

    Offroad Referansı

    Ténéré’in Paris-Dakar mirasını ileri taşıyabilmesi için Super Ténéré’in, kusursuz karayolu tavrına rağmen, geniş bir offroad yelpazesindeki koşullara göğüs gerebilmesi gerekiyor.

    Her şeyden önce, Super Ténéré, 110/80/19 ön lastik ve 150/70/17 arka lastikle kaplı bir çift sert, telli, tüpsüz alüminyum jant üzerinde gitmektedir. Daha dar olan ön tekerleğin jantında, tellerin ‘L’ seklindeki uçlarını desteklemek için iki adet Double T tipte ray ve göbek ucunda sıkma nipeli bulunmaktadır. Çift ray sistemi, en üst düzey offroad şok dayanımının ve karayollarında kıvrak yol tutuş için gereken sertliğin elde edilmesi için tellere açı verilmesini mümkün kılar. Daha geniş olan arka jant, yalnızca tek bir tel rayına gerek duyar.

    Gidon pozisyonu, sürücülerin offroad sürüş sırasında ister oturuyor ister ayakta olsun rahat olabilmelerini sağlayacak şekilde optimize edilmiştir - el korumaları standart aksesuardır. Ayaklıklara içi boş lastik boru parçaları takılmıştır - böylece otururken bu parçalar, ayağınız için rahat ve konforlu bir temas sağlar. Ancak, ayağa kalkıp bütün vücut ağırlığınızı ayaklıklara verdiğinizde, bu parçalar düzleşir - böylelikle botlarınız ayaklığın tüm yüzeyini kavrayabilir ve offroad durumlarında fazladan kontrol sağlanmış olur.

    Ayrıca Super Ténéré, entegre motor yan koruyucuları ve standart bir motor korumasıyla donatılmış olup, arka kısımdaki alt iskelet, büyük yan sepetler taşınırken offroad’da yaşanan düşüşlerin etkisiyle oluşan potansiyel zorlanmaya karşı koymak için güçlendirilmiştir.

    Turing Özellikleri

    Super Ténéré offroad’da ne kadar yetenekliyse her yere gidilebilen bir uzun yol gezi motoru olarak da çok başarılıdır. 23 litrelik büyük deposu, ciddi bir gezi mesafesi kazandırırken yüksekliği ayarlanabilen sele (845-870 mm) ve ayarlanabilir ön cam, sürüş pozisyonunuzu ve rüzgar korumasını maksimum konfor için ayarlamanıza izin vermektedir. Ön kaputta yer alan 12 voltluk priz, GPS sistemleri ve cep telefonları gibi elektronik cihazları şarj etmenizi veya beslemenizi mümkün kılar.

    Farlar, güçlü çift projektör ışığından meydana gelmekte olup, uzun ve kısa ışık için ayrı bir filaman kullanılması yerine her iki projektörde de, uzun ve kısa far aydınlatması arasında geçiş yapmak amacıyla yukarı ve aşağı hareket eden, solenoidle çalışan bir gölgelik vardır.

    İlk Üretim Super Ténéré – rezervasyonlar Mart 2010’da başlıyor

    Avrupa’da ilk olarak 2010’da ve tek yıllık, özel üretim macera modeli olarak piyasaya sürülecek olan Super Ténéré, aşağıdakileri içeren heyecan verici macera paketiyle birlikte geliyor:

    • Sol ve sağ alüminyum yan çantalar (montaj aparatları dahil);
    • Far projektörü (yasal uyarı: far projektörü umuma açık yolda kullanıma uygun değildir);
    • Alüminyum karter koruma plakası ve
    • Benzersiz ilk üretim çıkartması.

    Bu ekstralar, tüm ilk üretim 2010 Super Ténéré modellerinde standart aksesuar olarak yer alacak, ancak 2011’den sonra opsiyonel olacaktır. Bu motosikleti süren ilk kişilerden biri olmayı garanti altına alabilmeniz için, Mart başından itibaren bir online rezervasyon sistemi kullanıma sunulacak olup, alıcılar piyasaya sürülen ilk ürünleri rezerve etmek için ön kayıt yaptırabileceklerdir.

    Aksesuarlar

    İlk üretim macera paketine dahil olan alüminyum yan çantalar, kaydırma plakası ve far projektörüne ek olarak Yamaha, Super Ténéré’in özelliklerini genişletmek ve iyileştirmek için geniş bir yelpazede fonksiyonel aksesuarlar ve kıyafetler sunmaktadır.

    Fonksiyonel aksesuarlar:
    • Yüksek ön cam
    • Sis lambası seti (farların altına veya opsiyonel motor koruması üzerine monte edilebilir)
    • Motor koruması
    • Elcik ısıtıcı seti
    • Rüzgar deflektörleri
    • Super Ténéré yakıt deposu dövmesi
    • Alçak sele (standart pozisyonlara göre 35 mm daha alçak)
    • Super Ténéré depo üstü çantası
    • Alüminyum yan çantalara uygun 30 litrelik alüminyum top case
    • Yan çantalar ve top case için Ténéré iç çantaları
    • Şık LED Flaşörler, siyah, krom ve karbon renklerde mevcuttur

    Kıyafetler:
    • BYE koleksiyonumuzdan özel olarak geliştirilmiş Ténéré kask*
    • Off-Road Enduro koleksiyonumuzdan Enduro Ceketleri, pantolonu ve sert koruma eldivenleri
    • Yamaha MX Botları, gözlükleri ve Off-Road MX koleksiyonumuzdan emniyet ekipmanları.

    Bu aksesuar ve kıyafetler hakkında daha fazla bilgi için bkz.
    www.yamaha-motor-acc.com

    * BYE kaskları, yalnızca, çoğu Avrupa ülkesinde mevcut Yamaha bayi ağı üzerinden satılmaktadır.

    Super Ténéré, sizi daha ileri, daha hızlı, daha emniyetli ve Yamaha’nın Dakar rallisinden doğmuş meşhur güvenilirliği garantisiyle taşır. Çizdiğiniz rota veya ani bir kararla girdiğiniz yol ne olursa olsun Super Ténéré, sizi ileri taşıyabilecek dayanıklılık, kusursuz biçimde dengeli yol tutuş, zahmetsiz güç, pratik ve akıllı teknolojinin kombinasyonunu sunar.

    Durmayın; sınırı aşın.


    Yamaha XT1200Z Super Ténéré
    Teknik Özellikler


    MOTOR
    Tip: Sıvı soğutmalı 4 zamanlı, DOHC, sıralı 2 silindirli, 4 subaplı, yakıt enjeksiyonlu, çift bujili motor
    Hacim: 1199cc
    Piston çapı x strok: 98 x 79,5 mm
    Sıkıştırma oranı: 11.0:1
    Ateşleme aralıkları: 270 ve 450 derece noktaları
    Maksimum Güç: 80,9kW (110PS) @7.250rpm
    Maksimum Tork: 114,1 Nm (11,6kgf・m) @6.000 rpm
    Yağlama sistemi: Kuru karter
    Yakıt besleme sistemi: Yakıt Enjeksiyonu
    Ateşleme sistemi: Çift buji
    Marş sistemi: Elektrikli
    Şanzıman sistemi: Sürekli kavrama, 6 vites
    Gaz sistemi: Yamaha Çip Kontrollü Gaz (YCC-T)
    Yamaha D-MODE: 2 mod, Spor (S) ve Turing (T)
    Çekiş kontrolü: 3 mod, TCS1, TCS2 ve OFF (KAPALI)
    Egzoz Sistemi: 2’li 1 (2-into-1)

    ŞASİ
    Ön süspansiyon: Tersine teleskopik çatal, 43 mm iç boru, ayarlanabilir ön yük, sıkıştırma ve sekme sönümlemesi
    Ön teker hareketi: 190 mm
    Arka süspansiyon: Monoshock, ayarlanabilir ön yük ve sekme sönümlemesi
    Arka teker hareketi: 190 mm
    Ön fren: Hidrolik Çift 310 mm dalgalı disk, ABS/Birleşik Fren Sistemi:
    Arka fren: Hidrolik Tek 282 mm dalgalı disk
    Ön lastik: 110/80/19
    Arka lastik: 150/70/17
    BOYUTLAR
    Toplam uzunluk: 2.250 mm
    Toplam genişlik: 980 mm
    Toplam yükseklik: 1.410 mm
    Sele yüksekliği: Ayarlanabilir 845-870 mm
    Aks Açıklığı: 1.540 mm
    Minimum yerden yükseklik: 205 mm
    Ağırlık: 261 kg (yağ ve yakıt tankları tam dolu):
    Yakıt kapasitesi: 23 litre





    fz6_fazer bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    işte budur..
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  3. #3
    babası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul,Tuzla
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS - 2005

    bir zamanlar ..

    Bir zamanlar ( 1992 - 2000 ) bir adet Super Tenere sahibi idim.Yenisinin tanıtımını görünce gerçekten içim sızladı.Son derece güçlü ve güvenilir bir makina, kuvvetli bir şasiye sahip bir makina idi.Umarım yenisi de eskisi kadar iyi olur.Halen kullanmakta olduğum BMW 1200 GS e ciddi rakip olur mu ? Bu sorunun cevabını bulmayı dilerim
    fz6_fazer bunu beğendi.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı UmARsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TDM900
    Fuarda üzerine oturdum TDM900 kullandığım için inanılmaz tanıdık geldi. Yollarda kesinlikle görmek istiyorum. GS1200'ün hantal ama güven veren görünümü karşısında daha narin görünmesi bir handikap olacaktır. Şahsen çok beğendim.

    Bu arada far projektörü ne demektir merak ediyorum Farın önündeki kalın bir cam vardı ama onu far koruma olarak düşünmüştüm. O mudur acaba?

  5. #5
    ZAMANSZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Yok mu dur bu makineye sahip olan? uzun süre test eden? seven? sevmeyen ...?

  6. #6
    Rockwood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR125R
    Akdemir'in test sürüşünde kullanma fırsatı buldum. 2007 model 1200GS kullanmış biri olarak hissettiğim tek fark Tenere'nin biraz daha ağır olmasıydı. Bana sorarsanız 1200GS'in bütçe alternatifi budur.

  7. #7
    ZAMANSZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Gecen cuma günü çok merak ettim 1200 tenere yi 2 arkadaş test etme şansı bulduk..
    günü birilik İstanbul dan Kefken/Kerpe ye gittik...


    Çift silindirli, şaftlı, çeşitli sürüş modları olan, elektronik oyuncakları olan, 110bg lik bir "TUR" motorunda asla kabul edilemeyecek bir titreşim var!
    hiç bir devirde kabul edilemeyecek bir titreşim di bu

    MT03 (xt660) karakterinde çalışan bir motor tıkırtılı takırtılı tokurtulu vuruntulu bir makina!
    MT03 ü çok severim 30.000km kullandım ve zamanında MT03 e titreşim sorunu var diyenlerle çok kavga ettim!
    MT03 ün çalışma karakteri bu şekilde idi titreşimli idi ama bu asla sorun olmadı...

    ama çift silindirli ve şaftlı bir "TUR" makinesi, teksilindirli MT03 gibi çalışmamalı! Hatta şunu söyleyebilirim MT03 ten çok çok daha fazla titreşim var!
    tek silindirli 660cc lik makina ile aynı yolu yaptığım zamanlarda çok çok daha az yoruluyordum... Kuvvetle muhtemelen bize verilen test makinesinin ciddi sorunları vardı!

    hiç abartmıyorum emektar 1150 GS in 1200Tenere testinden sonra bana 4 silindirli bir motor gibi geldi
    1200 tenere yi bu şekilde hatırlamak istemem... daha iyi durumda bir 1200 tenere bulup test yapmak isterdim...

    yol tutuşu, rüzgar direnci, dengesi, viraj tutarlığı, frenaj herşey on numara!
    bu kadar vuruntulu takırtılı çalışan bir makineden beklenmedik bir hızlanma ve gücü var!

    saatte 170km den daha yavaş sürerseniz dayanılmayacak bir titreşime ulaşabiliyor!

    birileri bana test makinesini sorunlu olduğunu ve bu titreşimin vuruntuların gerçek olmadığını söylesin :(

  8. #8
    ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2007
    Şehir
    S.Cedid
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Daha 1000 km dir kullanıyorum, ancak bahsi geçtiği kadar titreşim hissetmedim.

    Biraz daha kullanayım, rodaj bitsin yazarım.
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

  9. #9
    ZAMANSZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    merakla bekliyorum... ama kastedilen titreşim sizde de olsa idi zaten çoktan fark ederdiniz... şehir içi şehir dışı tüketim sürüş modları arasındaki performans ve bunun tüketime yansıması vs.. uzun soluklu kullanan birinden bilgi almak güzel olur

  10. #10
    wolfart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT3
    Bende mt-3'ümü satıp 1200 tenere almak istiyorum ilk çıktığı günden beri bakıp bakıp duruyorum inşallah motorumu satarsam eğer almak istiyorum..

  11. #11
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    selamlar,

    evet 4 mayıs da satın aldım. şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım. bundan evvel Bmw R1100GS vardı hoş hala duruyor. Motor daha çok R1200GS değil ADV ile aynı ayarda. Bmw ye göre eksikleri bir bmw kullanıcısı gözüyle

    1. elcik ısıtma
    2. Vites göstergesi
    3. ağırlık merkezi (bu aşağıda diye söyleniyor ama 1100 gs sanki daha aşağıda geldi yada alışkanlık. )

    en büyük artısı bence bmw nin fiyatına göre çok uygun olması.

    kullanımı çok keyifli titreşim diye yazmışlar titreşimsiz motosikletmi olur kardeşim diyesim geliyor. viraj da yatırmak kolay manevra kabiliyeti için daha çok km yapmam lazım alışamadım. Bmw daha iyiydi. hızlanması için söyliyeceğim söz yok. çok rahat 215 leri görüyor. hatta iki çeşit kullanım modu var. bu süper modda çıldırmış gibi gidiyor. turing modda çok daha sakin gidiyor. ben bu motoru sevdim. koltuk ile yükseklik ayarlanabiliyor. boy 185cm alt kademede kullanıyorum. üst kademede ayağım yere ucuyla basıyor yada tek ayak tam basıyor.

    merak ettiğiniz bişeyler olursa sorularınızı yanıtlarım .

    sevgiler saygılar. tekeriniz düz bassın

  12. #12
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    evet 9.000 KM oldu merak eden birileri varsa yazayım . soğuk havada aküden dolayı çalıştırma zorlukları yaşadım. hoş bunu 1100GS ile de yaşıyordum.

    bunun dışında motorun gidişi virajlara girişi konusunda sıkıntı yok. koltuk çok sert geliyor biraz yumuşak olsamı acep diyorum içimden amma neyse.
    bu arada iki iri insan azmanı oturamıyor sıkışıyorsunuz. 1100gs harbi rahatmış bu konuda.

    Beni tek geren konu yamaha servisleri bu sebepten kendi başıma yağ değişimlerini yapayım diyorum. ama garanti konusu beni kısıtlıyor biraz daha sabır diyorum kendi kendime.

    sanırım bir ara lastikleride değişmek gerekecek. avon'un lastikleri için iyi şeyler duydum sanırım onlar ile değiştireceğim.

  13. #13
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    benim görüşüm olan tek eksik elcik ısıtmamıda çinçong malı olan bi markadan alarak tamamladım.



  14. #14
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Alıntı ZAMANSZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecen cuma günü çok merak ettim 1200 tenere yi 2 arkadaş test etme şansı bulduk..
    günü birilik İstanbul dan Kefken/Kerpe ye gittik...


    Çift silindirli, şaftlı, çeşitli sürüş modları olan, elektronik oyuncakları olan, 110bg lik bir "TUR" motorunda asla kabul edilemeyecek bir titreşim var!
    hiç bir devirde kabul edilemeyecek bir titreşim di bu

    MT03 (xt660) karakterinde çalışan bir motor tıkırtılı takırtılı tokurtulu vuruntulu bir makina!
    MT03 ü çok severim 30.000km kullandım ve zamanında MT03 e titreşim sorunu var diyenlerle çok kavga ettim!
    MT03 ün çalışma karakteri bu şekilde idi titreşimli idi ama bu asla sorun olmadı...

    ama çift silindirli ve şaftlı bir "TUR" makinesi, teksilindirli MT03 gibi çalışmamalı! Hatta şunu söyleyebilirim MT03 ten çok çok daha fazla titreşim var!
    tek silindirli 660cc lik makina ile aynı yolu yaptığım zamanlarda çok çok daha az yoruluyordum... Kuvvetle muhtemelen bize verilen test makinesinin ciddi sorunları vardı!

    hiç abartmıyorum emektar 1150 GS in 1200Tenere testinden sonra bana 4 silindirli bir motor gibi geldi
    1200 tenere yi bu şekilde hatırlamak istemem... daha iyi durumda bir 1200 tenere bulup test yapmak isterdim...

    yol tutuşu, rüzgar direnci, dengesi, viraj tutarlığı, frenaj herşey on numara!
    bu kadar vuruntulu takırtılı çalışan bir makineden beklenmedik bir hızlanma ve gücü var!

    saatte 170km den daha yavaş sürerseniz dayanılmayacak bir titreşime ulaşabiliyor!

    birileri bana test makinesini sorunlu olduğunu ve bu titreşimin vuruntuların gerçek olmadığını söylesin :(
    neden acep ben bunu okumamışım

    Sizin bindiğiniz test motoruna bende bindim titreşim hissetmedim. siz 4 silindirli bir makinemi kullanıyorsunuz. Bilmiyorum 170 den aşağısı titriyor allah allah ben hiç hissetmedim sıfır aldığım makinede hiç hissetmedim. ki 1100 gs im var onun ile mukayese edince süper geldi diyebilirim.
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

  15. #15
    mutluemlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2021 r1250gs adw,honda forza250 honda dio
    Arkadaşlar merhaba..
    bu süpertenere ciler nerde foruma giren eden yok
    bilgi paylaşan yok hayırdır ayran içtik ayrımı düştük
    hadiyin biraz canlandıralım grubu
    mesela ben size soruyum bende orta sehpa yok uyguna 2.el yada yapan birini nerden bulurum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

    https://youtu.be/89zrJ9PX-TA

    https://youtu.be/WF8hdwD2Qjs

    bunlar süpertenere ile gittiğim nordkapp yolculugundan ıkı video
    birisi norvec te ki atlantic road geçişi

    diğeri italya stelvio gecidi

  16. #16

    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Şehir
    Ankara
    rutin olarak bakıyordum buraya ama hiç yeni konu görmüyordum. Bugün de umudum olmadan açıp da yeni mesaj görünce şaşırdım =D

    Orta sehpa Waytake'de olabilir. Facebooktan iletişime geçip sorabilirsin

  17. #17
    mutluemlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2021 r1250gs adw,honda forza250 honda dio
    Alıntı ertano adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rutin olarak bakıyordum buraya ama hiç yeni konu görmüyordum. Bugün de umudum olmadan açıp da yeni mesaj görünce şaşırdım =D

    Orta sehpa Waytake'de olabilir. Facebooktan iletişime geçip sorabilirsin
    malesef waytake de yok sordum konustum
    hatta gp kompozite bir arkadasın orta sehpasınıda göturdum yapamadı
    anlaşılan alıcaz gibi görünüyor

    öte yandan dediğin gibi çok durgun bi grup aslında cok kalabalığız
    heralde motora binmekten foruma bakmaya vakit ayıramıyoruz.
    ama güncel tutmaya çalışacağım belki hareket gelir.
    japondan şaşma,çine bulaşma........

  18. #18

    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Şehir
    Ankara
    geçen Facebook'ta satılan görmüştüm ama bulamıyorum. Tenere türkiye grubunda olabilir. Gruba yaz istersen Hocam

  19. #19
    mutluemlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2021 r1250gs adw,honda forza250 honda dio
    Alıntı ertano adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen Facebook'ta satılan görmüştüm ama bulamıyorum. Tenere türkiye grubunda olabilir. Gruba yaz istersen Hocam
    face grubunda satılanları bende gördum
    abs li ve abs siz 660 tenereler için malesef.
    japondan şaşma,çine bulaşma........

  20. #20

    Üyelik
    14 Aralık 2008
    Şehir
    Ankara
    Sw Motech Trax çantam var ama 1 anahtarı kaldı posta kutusu gibi anahtarlardan 1 yedek yaptırdım ama tipi içime sinmiyor. Plastik tutma yerli fln sw'ye benzer boş anahtar nerden bulurum fikri olan var mı?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler