Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

zx 9r 1999 model nasıl bilirdiniz yaşlı çocuğu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Kasım 2009
    herkese iyi sohbetler. öncelikle foruma çok yeni katıldım birçok konudan haberdar değilim fakat öğrenmek istediğim çook şey var yaklaşık 4 ay ybr 125lik bir motorla şehir içinde ve ufak hafta sonları gezileriyle kendimi geliştirdim fiyatı 5000 tl olan 1999 model bir zx9r ninja buldum ve almak istiyorum ve bildiğiniz önemli olan motorun kanserli olabilecek noktalarını yada nerelerine dikkat etmem gerektiği konusunda bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum. aynı zamanda tosfed organizasyonunun bir bireyiyim herkezi antalyaya bekliyorum akdeniz üni. meslek yük. otomotiv bölümü mezunuyum herkezede faydalı olmak isterim nacizane görüşlerinizi mümkün olduğunca kısa sürede bekliyorum çok heyecanlıyım bir an önce 600cclik bir motora binmek istiyorum ilginize teşekkür ederim. tavsiye ettiğiniz fiyatı çok pahalı olmayan ( max 6000 ) motorlarda fikirlerinizide zevkle dinlerim...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    akdeniz üni. meslek yük. otomotiv bölümü mezunu isen ve ZX9 alacam diyorsan ,kendine yuksek lisans yapacak motor bulmussun derim. ) Eger sirf binmek icin istiyorsan , cok ama cok temiz degil ise uzak dur derim ,( Ki buyuk ihtimal ile degildir cunku 5000 tl nerde ise yari fiyati) . Eger kendine yeni bir motor yaratacam diyorsan ozaman al ama para harcarsin bayagi. Baska sehirlerden daha uygun motorlar bak kendine derim. Nakliyesine en fazla 150 tl harciyorsun. Antalya ya bagli kalma.

    Bu yaslardaki race motorlarda kronik sorunlar

    1- Yatak eskimesi
    2- Krank catlamasi
    3- Karburator sorunlari
    4- Elektrik arizalari
    5- Debriyaj kacirma
    6- Yag kacirma

    Bu sorunlar canini sikar, motoruna diyasiya binemezsin. Parcasida ayri sikinti. Baska markalara dabak derim. Eski modellerde Honda ya bak derim
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  3. #3
    mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    TC-İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    1) zx9r - 900cc 4 silindir , senin için potansiyel ölüm makinasıdır...
    2) "600cc kullanmak" bu tabiri en az 100 kez bu forumda duydum , tartışıldı tartışmayada devam edecek bu gidişle. Keşke Forumu arayıpta yazıları okusaydın...
    3) madem bilgi almak amaçlı bu topic'i açtın ozman bilgi verelim:

    - Ybr 125 , Sanırım 15 beygir gücü vardır. zx9r onunda 150 beygir gücü vardır.. Merdivenleri ne kadar hızlı tırmandığının farkında değilsin... 600 veya 900 herkaç cc olursa olsun, şuanki tecrüben ile motoru kullanabilmen (hakkı ile kullanmaktan bahsediyorum) İMKANSIZ !!

    Ybr125 'in gazını Full çekerken oluşan güç , zx9r'ın 4000 Devirindeki Güçten daha zayıftır.. Bunu kullanmadan anlamanı beklemiyorum. o yüzden sana tavsiyem , Hyosung 250 R veya Kawasaki 250R ile başlaman yönünde olacaktır.

    Çok klasik bir mantık vardır : " Elcik beim elimde , ne kadar gaz vereceğimi bilirim " Keşke böyle olsa ama değil.. Bir sürü ayrıntısı var bu işin.

    İtiraf ediyorum : hayatımda 125 cc ye binmemişken , 600RR gibi bir makinayı kullandım.. gezdim dolaştım.. ölmeden Geri döndüm.. aradan 3 sene geçti , bu süreçte Hyo250R kullandım. daha sonra 600RR bindiğimde aslında hiç birşey bilmediğimi anladım..

    Ne kadar yazsam ne kadar anlatsam bu sevda sende sürekli olacaktır. O yüzden o sevdanın kabus olmaması için , Hyo250R veya Kawa250R ile başla 40-50.000 Km tecrübe yap sonra 600CC geçersin..

  4. #4

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    5500 demiştin..

    neyse dediğim gibi..
    bu motosiklet senin ya canına ya sağlığına kast eder. daha doğrusu bununla sen kendine edersin ne edersen..
    inan bana bunları bir kenara bıraksan bile cebine yazık derim..

    4 ay 125 cc deneyimi ha var ha yok bir deneyim. aslında sürüş deneyimi bile sayılamaz, ancak motosiklete hafiften alışma evreleri diyebiliriz..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler