Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Megelli 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1381
    astral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2007
    Şehir
    Manisa-İzmir
    Motosikleti
    Gilera, Derbi, Yamaha, Piaggio, Aprilia, Ducati, F
    Arkadaşlar, zaten kendiniz cevabı vermişsiniz 800km dayanır mı diye sorarak! Şuan şekli şemali hoşunuza gidebilir,motor kullanmak şekil şemal değildir,illa ki büyük motor mu olmalı! Daha uygun fiyatlı daha az cc'li markalı bir motor alın,onu kullanırken paranızı biriktirin,yavaş yavaş yükselmeye başlayın. Şimdi 6bin verdiğiniz motoru seneye belki aynı fiyata bile satamayacaksınız,firma kapamış gitmiş,hayati parça lazım oldu bulamazsanız zaten motorunuz da olmayacak. Ülke bu Çinliler nedeniyle çöplük oldu zaten.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1382
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Hocam şaka yollu sorduğum soruyu ciddiye almasaydınız keşke. 12 saat gidiş 12 saat geliş, motordan ziyade ben dayanamayacağım zaten. İnşallah cumartesi günü buradan izlenimlerimi ve yolculuğumu paylaşırım
    dmRhn bunu beğendi.

  3. #1383
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı astral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş Megelli ne ki nadide olsun vs, MV Agusta, Ducati, BMW desen, bir modeli üretimden kalkmış desen zamana bağlı değeri artar ama çinlinin nasıl değeri artacak...Chevrolet demişsin'de Chevrolet global bir şirket,sadece avrupa+Türkiye'den çekildi,dünya'dan çekilmedi ki! Birisi merdiven altı kurulmuş bir şirket,diğeri dünya şirketi kıyas biraz tuhaf olmuş, böyle bir durumun olacağını bilseler çoğu kişi Chevrolette almazdı zaten! Megelli ne ile kıyaslanır derseniz, hani birkaç sene önce Macar malı deyip hakiki Çinli'yi Keeway markası altında sattılar,sonra parayı toplayıp gittiler ya bak onunla kıyaslarsın!
    Kusura bakma ama ben motorda markaya,kaliteye,kısaca kendi sağlığıma önem veririm,şekilli olmuş vs bunlar önemli değil. Trafikte resmi olarak 2001 yıkında 50cc scooter ile gezmeye başladım,kısaca motor hayatım 800 Liralık motorla başladı ama aldığım motor değer kaybetmeyecek tarzdaydı ve her motorumun üstüne 1-2 ekleye ekleye 800cc'ye kadar geldim. Bizde para basmadık kusura bakma,sadece mantıklı davranıp,2'ye alıp 1'e satacağım,kalitesiz motorlara para yatırmadık. Şekil önemli değil başlangıcı düzgün bir motorla yapın ki, yolda vida düştü, servisi yok vs diye diye motor kullanmadan soğumayın!
    Bana sürüş önemli, bu motora 9bin vereceğime en kötü ihtimal şekilsiz de olda cbf 250 alırım, ya da sıkarım biraz kendimi 250 cc bilinen bir markayı alırım. Bu markaları alırsan zarar etmeden yoluna devam edersin ama megelliyi alırsın 9'a satarsın,o da ne zaman olur5-6'ya işte burada parana yazık olur arkadaşım!
    Kalite derken, üzerindeki lastikler, kaynak kalitesi,frenler vs herşeyi belli ediyor,kalite demek bana göre üzerindeki plastik,janjanlı göstergeler değil, bana güven verecek unsurlar,incik-boncuk motorda kaliteyi göstermez.
    Biliyorum biraz uzun bir yazı oldu fakat, eğer biraz zaman ayırıp okursan sevinirim. Çünkü ben sana değer verip bu kadar uzun yazı yazmak için ufak tefek araştırmalar dahil olmak üzere yaklaşık 1,5 saatimi harcadım...

    Chevrolet bir kıyaslama değil, bir örnekti. En başta zaten araba ile motosiklet kıyaslaması çok saçmadır, ben sadece örneklendirme yaptım yani "Bak bir markada böyle oldu, başka bir markada da şöyle olur." Şeklinde örneklendirmeydi.
    Merdiven altı kuruluşun bir motosikleti bu kadar çok yaygın bir şekilde satabilmesi ve üretimini yaptırabilmesi için pek mantıklı değil, bunu biraz düşünmekte fayda var diye şahsi görüşümü savunuyorum Bugün merdiven altı imitasyon ürün yapanlar ( imitasyon burada aynı marka ismini kullanarak kaçak ürün üretmeden bahsedilmektedir. ) fatura kesemezler, ihracat yapamazlar gibi gibi gibi...
    Keeway hımmm ( düşünüyorum, düşünüyorum öyleyse varım ) Keeway 'in halen motosiklet ürettiğini ve Türkiye Distribütörü olduğunu ve hatta servis noktalarının Ankara (2), Antalya(2), Balıkesir(1), Bursa(1), Denizli(1), Eskişehir(1), Hatay(1), Istanbul(4), Izmir(2), Muğla(2) ve Samsun (1) adet olduğunu biliyormuydun? Bana sorulursa alınmaz, neden alınmaz çünkü bana hitap eden bir modeli yok Yoksa bence fiyatları gayet uygun. Yani kimsenin parayı toplayıp kaçtığı ettiği görülmemektedir.
    Bizim Türk insanları bir kere şu mantıkla her zaman ilerler " Pahalı olan herşey kalitelidir. " değil arkadaş değil, tamam doğru pahalı olan herşey elbette kalitelidir çünkü kullanılan malzemenin bedeli yüksektir. MT 'de büyük merak konusu olan iki farklı marka kaskın aynı kalite yıldızına ait olup neden birinin fiyatı daha yüksekken birinin fiyatı daha az oluyor ? Bunun sebebi en son şuna bağlandı diye hatırlıyorum, doğru ikisi de kullanılan ürünlerde ( koruma açısından ) kaliteli fakat kafanıza taktığınızda kafa yapısına oturması yada içerisinde ki süngerin kalitesi yada kasklar da kalıpların farklılıkları sonuçta insanların kafa yapıları değişkendir ya hani ondan yani gibi gibi gibi bir çok etken fiyat farklılığı oynatmaktadır fakat baktığınız da da ikisi de aynı kalite de güvenlik malzemesi ile yapılmıştır ve aynı yıldız oranına sahiptir. Burada örneklendirmek istediğim şey ise şudur ki " Aslında bir markanın ürünü kullandığı dış malzemeler ile belli olmaz, kullandığı iç malzemeler ile belli olur kalitesi. ".
    Bugün bana diyorsunuz ki 800TL 'lik basit ve marka olan bir motosiklet ile başladım gezmeye, değer kaybetmeyen sonra üzerine 1-2 1-2 ekleye ekleye yükselttim ve 800CC bir motosikletim var şuanda diyorsunuz, bende size " Maşallah, Allah nazarlardan korusun, Tekerin yere düz bassın, Allah kaza bela vermesin inşallah " diyorum. Şekil önemliliği dışında aslında Megelli tercih edenler genelde bütçe sebebi ile tercih ederler ve eğer bir motosikletin motoru patlamıyorsa bence büyütülecek bir sorunu yoktur bu mantık benim için araba da bile geçerlidir. Eğer bir arabanın teknik aksamında yada motorun da sıkıntı yoksa Kaporta sıkıntılı olmuş pek önemli değil, kaporta düzeltilebilir ( vidalar bulunur, grenajlar değiştirilebilir, kaynak kısımları tekrar yapılabilir vs. ) Sırf bunlar yüzünden kalkıp bir motosiklete 6.000TL yerine 12.000TL veriyorsan yazık bence çok yazık, işte ben o zaman derim ki ya bu adamın parası vaaarrr sıkıntısı yok ki alıyor böyle bir motosikleti...

    Bak başıma gelen bir olay, bayi adı vermeyeceğim ama marka adı vereceğim. Geçen hafta bir Honda bayisine gittim ufak bir eğitim için ve orada iki günümü geçirdim. Eğitimim biraz erken bitince kalan süremi komple bayi içerisinde gezerek Honda marka motosikletleri inceleyerek vede elime bir bardak çay alıp ara sıra dışarıya çıkarak zaman geçirdim.
    Elime çayımı almış kapının önüne çıkmışım yağmur hafiften çiseliyor, bende bir yandan keyifle çayımı yudumluyorum derken Honda CBR250R Siyah bir motosiklet geldi kapının önüne, artçı ile birlikte şoförü üzerinde. Hemen dikkatimi çekti motosiklet uzaktan baktım ki motosikletin ön farı, ön lastik çamurluğu, gidon süspansiyonları filan kımıl kımıl oynaya oynaya geliyor. Arkadaş motosikletten inince hemen yapıştım yanına " Arkadaş geçmiş, olsun. " diye derken konu konuyu açtı arkadaşa kazayı nasıl yaptın diye sorunca " Arkadaş yağmurlu havada ön frene hafif dokunuyor ve motosiklet kaymaya başlıyor, sol yatıyor ve bariyere çarpıyor viraj alırken ortalama hızı ise 40 - 50 km/s arası. " motosiklete bakıyorsun, sanarsın ki arkadaş bir dört yol ağzında sağdan gelen arabayı görmemiş de arabanın ön kaputa girmiş arabanın önünden uçmuş da motosikletin önü gitmiş Hele o motosikletin ön lastik çamurluğunun parçaları çıktıktan sonra ki hali ha birde tabii arkadaşın ön jant da yamulmuş. Yani demek istediğim şu ki bu arkadaşın sadece ön jant için yetkili servisten fiyat olarak " 1350TL " aldığını duyunca ben dedim ki ya aynı kazayı bende yapsam alacağım hasar en az benim ki bu kadar olacak ve benim motosikletimin ön jant fiyatı " 321TL " Yazık ya yazık, birine marka diyoruz birine de çin malı diyoruz ki ÇİN MALI DEĞİL !

    Keeway den paralarını aldı kaçtı diye bahsederken ( http://www.keeway.com.tr/ ) adamların halen bu işi devam ettirdiğinden bir haber olup 2001 'den beri motosiklet kullanman birşey değiştirmez. Tamam ben motosiklet deneyimlerine, motosiklet üzerinde ki hakimiyetine, motosiklette olacak olan reflekslerine gerçekten çok güvenirim. Bu gibi konularda deki eğitim veririm yada makale yazarım inan bana ilk okuyacak olanların arasında ben olabilirim...
    Yalnız 2001 ( 13 yıl ) 'dan beri bir insanın motosiklet kullanması bir marka hakkında tam net bilgi sahibi olmadan yada kullanmadan fikir beyan etmesi hakkı doğurmaz.
    Megelli 'yi yakından inceledim lastikler berbat diyorsun fakat bugün Honda bile yanlış hatırlamıyorsam 125 yada 250 'de fabrikasyon çıkışlı lastikler başlangıç motorcuları için hiç iyi değil diye AEA kendisi söylemişti ha diğer incelemeler de ise videolara henüz bakmadım ama istersen oturup onları da izleyebilirim, şaselerin kaynakları berbat ( ki bu sadece görüntü olarak berbat olabilir diyebilirsin çünkü kaynakçı değilsin sanırım ondan da anlayacağını zannetmiyorum akademisyen yazıyor mesleğinde ) diyorsun ki buna ben KESİNLİKLE KATILMIYORUM, kaynak yapılırken iki parça birleşme noktasının ortasından kaynak yapamazsın, birleşme noktasının kenarlarından yaparsın ki bunu bile gelişi güzel yapılmadığı bakıldığında anlaşılıyor ona bile bir nizam şekil verildiği ortada, frenler kötü diyorsun da ben bir Megelli kullanıcısıyım ve motosikletim de ki frene bastığımda sanki bir kumun içine girmişim gibi olduğum yerde saplanıp kalıyorum ben hatta biraz daha frenler yumuşak olsaymış dedim kendimce böyle frene basınca olduğum yerde duracaksam dedim. Yani anlayacağınız, kullanmadığınız bir ürün için yada net bir bilgiye sahip olmadığınız ürünler için diyorum ( ürün dememin sebebi burada sadece Megelli marka motosikleti için değil, hayatınız boyunca kullanacağınız her türlü araç gereç için ) araştırıp, eğer varsa yakın bir çevrenizde kullanıp öyle bir karar ve sonuca varmanız daha sağlıklıdır. Ha eğer bunların her ikisini de yapamıyorsanız ki bu normal her zaman herşeye erişmek o kadar kolay olmuyor, KULLANAN birisinden bilgi alabilirsiniz yada danışabilirsiniz.

    Şimdi bunu burada tekrar tekrar yazıyorum, sadece Megelli değil herhangi bir markanın herhangi bir ürünün eğer ki sıkıntısı çok büyük değilse ve ufak tefek sıkıntıları giderilebilecek ise eş değer ürünle yani sizin ihtiyacınızı görecek kadar eş değer bir üründen daha ucuz fakat aynı kaliteye sahip ise ve hatta hatta aynı eş değer kalite bakımından aynı olup fakat bedeli iki katı kadar ise bence düşük fiyatlı olanı tercih edilip cebinize kalan para ile aldığınız ürüne biraz daha masraf yapıp, o pahalı olan üründen çok daha iyi yapabilirsiniz ki bence daha iyisini yapmak için o ürüne vereceğiniz paranın çok çok daha altına bir para ile bunu tamamlayabilirsiniz.

    Ufff yine çok uzun yazmışım Zaman ayırıp, okuyan arkadaşlara, verdiğim emeği okuyupta karşılıksız bırakmayanlara, fikri her ne olursa olsun fikrime saygı duyanlara gerçekten çok teşekkür ediyorum...

    Alıntı astral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, zaten kendiniz cevabı vermişsiniz 800km dayanır mı diye sorarak! Şuan şekli şemali hoşunuza gidebilir,motor kullanmak şekil şemal değildir,illa ki büyük motor mu olmalı! Daha uygun fiyatlı daha az cc'li markalı bir motor alın,onu kullanırken paranızı biriktirin,yavaş yavaş yükselmeye başlayın. Şimdi 6bin verdiğiniz motoru seneye belki aynı fiyata bile satamayacaksınız,firma kapamış gitmiş,hayati parça lazım oldu bulamazsanız zaten motorunuz da olmayacak. Ülke bu Çinliler nedeniyle çöplük oldu zaten.
    Yedek parça teminine devam ediyorlar, ufak bir bilgilendirmedir sadece

    Alıntı gokseltoprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şaka yollu sorduğum soruyu ciddiye almasaydınız keşke. 12 saat gidiş 12 saat geliş, motordan ziyade ben dayanamayacağım zaten. İnşallah cumartesi günü buradan izlenimlerimi ve yolculuğumu paylaşırım
    Bizlerle de paylaşırsan memnun olurum
    şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
    Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.

  4. #1384
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    @dmRhn arkadaş bir sürü şey yazmışsın ama birşey anlatamamışsın. yoruldum okurken

    ben sadece şunu söyleyeceğim, motor kaç binde ömrünü tamamlayıp yeni motor isteyecek? 5 sene sonra parçasını bulabilecekmisin? bence önemli olanı bu...

    bende 2008 tvs apache var. 3. sahibiyim (önceki kullananın 2side acemiliğini attı bu motorda) ve ustacıkların elinde yorulmuş bir motor. 40.000 ler civarında olduğunu tahmin ediyoruz. bir ara km teli kopuk gezmiş.

    geçen gün yetkili servisine gidip üst motor toplattım. Sebebi de egzoz tıkanmış fark etmemişim. sübapların canına okumuşum, motor contalardan yap atmış. aslında sadece egzoz, contalar ve sübaplar vs değişecekti. 180 lira daha harcayıp piston kiti de taktırdım. toplamda 610 tl harcadım (85 lirası işçilik, yetkili servis) ve 6 senelik motorumun tüm parçası servisinde vardı. parçalar orjinaldi. kutuları gözümün önünde açıldı.

    demem o ki, servisi olan parçası bulunabilecek her motor alınır. mondial asya vb gibi 3 seneden sonra distribütoründe bile parçasını bulamayacaksam o motoru almam.

    Megelli bu konuda avantajlı olabilir. çünkü Çinde fasoncuda üretilen noname bir motora markasını vurdurup getirmiyor.
    ilave: tam da derken: Megelli web sitesinden:

    "All production of Megelli motorcycles stopped on this day,
    a gentleman's agreement for Hsun to carry on supplying parts to our distributors around the world was agreed.

    I would also like to thank our distributors and motorcycle owners for supporting Megelli, believing we can find a suitable partner in the near future."

    Yani Megelli üretimi durdurulmuş... http://www.megelli.com/
    dmRhn bunu beğendi.

  5. #1385
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @dmRhn arkadaş bir sürü şey yazmışsın ama birşey anlatamamışsın. yoruldum okurken

    ben sadece şunu söyleyeceğim, motor kaç binde ömrünü tamamlayıp yeni motor isteyecek? 5 sene sonra parçasını bulabilecekmisin? bence önemli olanı bu...

    bende 2008 tvs apache var. 3. sahibiyim (önceki kullananın 2side acemiliğini attı bu motorda) ve ustacıkların elinde yorulmuş bir motor. 40.000 ler civarında olduğunu tahmin ediyoruz. bir ara km teli kopuk gezmiş.

    geçen gün yetkili servisine gidip üst motor toplattım. Sebebi de egzoz tıkanmış fark etmemişim. sübapların canına okumuşum, motor contalardan yap atmış. aslında sadece egzoz, contalar ve sübaplar vs değişecekti. 180 lira daha harcayıp piston kiti de taktırdım. toplamda 610 tl harcadım (85 lirası işçilik, yetkili servis) ve 6 senelik motorumun tüm parçası servisinde vardı. parçalar orjinaldi. kutuları gözümün önünde açıldı.

    demem o ki, servisi olan parçası bulunabilecek her motor alınır. mondial asya vb gibi 3 seneden sonra distribütoründe bile parçasını bulamayacaksam o motoru almam.

    Megelli bu konuda avantajlı olabilir. çünkü Çinde fasoncuda üretilen noname bir motora markasını vurdurup getirmiyor.
    ilave: tam da derken: Megelli web sitesinden:

    "All production of Megelli motorcycles stopped on this day,
    a gentleman's agreement for Hsun to carry on supplying parts to our distributors around the world was agreed.

    I would also like to thank our distributors and motorcycle owners for supporting Megelli, believing we can find a suitable partner in the near future."

    Yani Megelli üretimi durdurulmuş... http://www.megelli.com/
    Huyum kurusun, her konuya değinmek istediğim için yazılan yazıya kısım kısım cevap yazıyorum Eğer ayrıntıya girecek olursam ben bu forumdan dışarı zor çıkarım. Bu yüzden baştan alınıp sonuna kadar okunursa anlatılmak istenen aslında çok net bir şekilde anlaşılır ki benim yazımı anlamak için daha önce ki mesajları da okumakta fayda var...
    O Zaman hemen kısaca şöyle yazayım daha net anlaşılır olsun ( ki bunu sen zaten yazmışsın, ben sadece tekrar edeceğim ) " demem o ki, parçası bulunabilecek her motor alınır. Servis olmak şart değil yeter ki parçasını bulabilelim çünkü bir çok servis ufak motorların bakımlarını yapıyor."

    Megelli üretimi durdurmuşken ilerleyen süreçte birlikte çalışabileceği bir üretim firması bulduğunda devam edeceklerini duyururken şuan itibari ile üretimi durdurmuştur, fakat Hsun firması üzerinden de dünya çapında distribütörlerine yedek parça temini yapacaklarını da duyurmuşlar. Bu yüzden benim mantığıma göre yedek parçası bulunabilir durumda olacak ki Zongshenmotor 'da Megelli motosikletin aynısını üretiyor, belki anlaşma konusunda sıkıntı yaşarız ( ingilizce eminim bilenleri vardır herhalde firma içerisinde ) eğer ingilizce bilen birileri var ise o zaman sorunsuz bir şekilde diyalog kurup parça talebinde bulunabiliriz.

    Bir şey daha tekrar sadece eğer gerçekten tüm mesajı oturup okuduysan çok sağol @rumelian
    rumelian bunu beğendi.
    şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
    Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.

  6. #1386
    astral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2007
    Şehir
    Manisa-İzmir
    Motosikleti
    Gilera, Derbi, Yamaha, Piaggio, Aprilia, Ducati, F
    Keeway evet var olabilir,site olarak var sizde zaten bulmuşsunuz ama detayı atlamışsınız,firma o siteye 2011 yılında en son bakmış,çünkü 2011 yeni renkleri yazıyor sitede ve modeller eski modelleri...Siteye bakarsanız ne kadar ciddi!! bir firma olduğunu anlarsınız,güncelleme zaten yok ve üstüne hala kandırmaca var "Macaristan malı Keeway" gibi...Herneyse bu konu böyle uzar gider,zamanla tecrübe kazanır,başka motorlara binersiniz o zaman ne demek istediğimi anlarsınız. Daha 2-3sene önceki çinliler ortada yokken,inşallah üretimden kalkmış motora seneye parça bulmaya devam edebilirsiniz...Mal ortada-fiyat ortada başka birşey demiyorum,hoşçakalın...

  7. #1387
    stronglife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    R25

    Megelli

    megellinin aleyhine konuşanlara karşı tavrım ==>
    kmde 3000 oldu

    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli



    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli


    'SON İKİ FOTO ALINTIDIR'



    Megelli Megelli Megelli




    Megelli Megelli Megelli


    BİR MAŞALLAH DİYELİM
    wolrath, polo34 ve ROMMEL bunu beğendiler.

  8. #1388
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Haziran 2013
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    100MFH
    Megellinin üretimi durdumu ? yoksa artık 250ryimi üretmeyecek ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------

    Bu arada megelliye karşı tavrı olan km 3000 oldu derken sanki 30.000 olmuş gibi söylemeniz hiç iç açıcı değil :(

  9. #1389
    Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2014
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Beyler alsak temizinden kaç bin km dayanır?
    AliBaba f.t. bunu beğendi.

  10. #1390

    Üyelik
    02 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Megelli 250r
    Merhaba,

    motorumu satıyorum linki de veriyim
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-megelli-siyah-250r-tum-ekipmanlar-fiyata-dahil-160905914/detay/

    Ayrıca bugün olanı da paylaşmak istiyorum. İlanı koydum ikinci gün biri aradı dedi alıcam motorundan bir şey yoksa kimseye verme. Tamam dedim acemiyim bu işlerde ilk kez bir şey satıyorum zaten. Bir hafta içinde en az 15 kişi aradı 7300 veriyim, yok şurdan geliyim bi bakıyım falan. Dedim birine söz verdim ben size dönerim olmadı. Bugün gittim servise göstermeye. Adam diyo yamaha yetkili servisine gösterelim. Yamaha ne diyebilir ki hep aynı terane. Gaz veriyo yok yok bu olmaz kötü. Ulan arkadaş böyle bir mantık olabilir mi? Ben servise göstermek için bugün toplam 110 km yol yaptım. Nasıl bir expertiz anlayışı, motor sıfır gibi ama megelli beş para etmez diyo. Herneyse olan benim zamanıma oldu. Zaten elektronik mühendisliği okuyup onca işle uğraşıyorum. 3 saatimi mal gibi bu işe harcadım. Bana sağlam ders oldu, telefonda kimseye güvenmicen arkadaş. Önceden arayanların çoğu da almış zaten motorlarını. Bu saatten sonra almak isteyen varsa gelip görsün bir iki tur gezdiriyim. Parası olmayan da aramasın. Alın scooter falan işinizi görün. Motoru göstermek için biryere gidersem adam değilim, 8000 vericem desin gitmem. Bir gram sıkıntı yok hergün aktif kullanıyorum zaten...

  11. #1391

    Üyelik
    08 Ocak 2014
    Şehir
    istabul
    Motosikleti
    tvs apache rtr
    stronglife allah nazardan korusun ama biraz megelli alacakları bilgilendir ne yaşadın neler yaşıyorsun gidişi nasıl duruşu nsıl inceleme videosu çek sesini duyurki biz de megelli alalım ve bu senin yararına olur ne kadar satarsa o kadar az parça fiyatı piyasası demektir biraz ilgilensen bu konuyla çok güzel olur

  12. #1392
    stronglife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    R25
    yani dile getirilcek bir sorun yaşadınmı dersen yaşamadım. sıradan olağan şeyler kusurunu görmedim şu güne kadar..

    haftanın 7 günü motorun üstündeyim.3 bin km oldu 2 ayda

    buda bugünden fotolar








    ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:12 ----------

    dostum ben 3000kmyı o anlamda yazmadım ya yanluş olmasın :D motoru alalı 3 ay olmuştur. en az 80 gün üstündeydim bi kere sorun çıkartmadı manasında yazdım.gayet kıvamında gidiyor bence motor sıkıntı yok.aylık 1000km..

  13. #1393

    Üyelik
    04 Mayıs 2014
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Pulsar 200 Ns
    Merhabalar bende megelli almayı düşünüyorum ... Fazlasıyla titriyor diyorlar ama zaten 2. motorum olacağından bunun pek sorun olacağını düşünmüyorum.Bir de yakıt sarfiyatı ne kadar bunu göremedim forum da yardım ederseniz sevinirim iyi akşamlar ...

  14. #1394
    farukisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA MT 09
    Yaklaşık 500 km yol yaptık bugün megelliyle ikimizde gayet iyi durumdayız genelde 110 km felandı hızımız km de 17 kuruş da benzin yaktİk.

  15. #1395
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS


    Arkadaşlar yukarıda bahsettiğim gibi motosikletimi Cuma günü Zonguldak Devrek'ten satın aldım. Yukarıda Ankara üzerinden hesapla 800 km yazmıştım. Sonradan planlar değişti, İzmir üzerinden kuzenimi de alarak gittik. Satışı gerçekleştirdikten sonra geri dönüş yoluna koyulduk. Şimdi ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum, zira gerçekten artık bu motorun hakkının yendiğini düşünüyorum.

    Öncelikle Zonguldak'tan yola çıktıktan kısa bir süre sonra maalesef gösterge tablosu beni biraz yanılttığı için yolda kaldık. Tabloda iki çizgi benzin gösterdiği için açıkçası depoyu açıp bakmak 5-10 dakika uğraştıktan sonra kuzenimin aklına geldi Ben motora tam sövmek üzereydim ki kuzenim sakinleştirdi, otostopla benzin alıp geldi. Sorun çözüldü ve tekrar yola çıktık. Hemen hemen Yalovaya kadar yağmur peşimizi bir türlü bırakmadı diyebilirim, bu süre içinde sağanak yağmurun altında da sürdük, gökkuşağını da gördük. Defalarca ıslanıp kuruduk, ilginç bir yolculuktu. Bu arada lastiklerin şikayet edildiği kadar kötü olmadığını belirtmek istiyorum, kuru zeminde de ıslak zeminde de gayet yeterli geldi bana. Tabii ki en kısa zamanda daha yumuşak hamurlu bir lastik alacağım. İlk gün yaklaşık 400 km yol yaptıktan sonra maalesef 80-90 geldiğimiz için ve yoğun yağmurdan dolayı donumuza kadar ıslanıp sık sık mola verdiğimiz için Bursa'da arkadaşımızda konakladık.

    İkinci gün Bursa'dan yola çıkıp yine yavaş yavaş İzmir'e geldik. Tabii bu sırada km artıyor ve bakım zamanı geldi. Karşıyaka Motorcu Ejder'de motosikletin ikinci bakımını yaptırdım. İzmir içinde de biraz turladıktan sonra akşam Buca'ya kuzenime geldik ve tekrar konakladık. Bakımı yaptırırken sehpaya da ufak bir düzeltme yaptırdım bu arada, artık açık kalabiliyor. Usta sağolsun ayaklığı söktü, yaklaşık 3 dakika sonra işlem bitmişti. O sorunu eğer hala çözmeyen varsa muhakkak çözmelerini tavsiye ediyorum.

    Üçüncü gün yani Pazar akşam 6 gibi de bu kez son olarak İzmir'den Muğla'ya doğru yola çıktık. Bu kez yağı değiştirmemin de etkisiyle biraz daha sert bir sürüş oldu. Hemen hemen 2 saat gibi bir sürede Muğla'ya vardık ve yolculuğu kazasız belasız tamamladık Açıkçası ben motorun çıkarabileceği sorunları zaten bildiğim için pek bir sıkıntı yaşamadım, tam aksine böyle bir motor aldığım için kendimi şanslı hissediyorum Şimdi almadan önce benim kafamı deli gibi kurcalayan birkaç şeye hızlıca değineyim.

    1. TİTREŞİM: Motorun titreşimi kesinlikle abartıldığı gibi değil. Motosiklet hareket halindeyken ne ön, ne de arka ayaklıklarda kesinlikle titreşim yok. Bundan önce 2012 TVS Apache kullandım, artçım titreşimden pert oluyordu. Bu kez 1000 km boyunca yağmur çamur dinlemeden yol yaptığımız için sadece bel ağrısından pert oldu Titreşimin en yoğun olduğu nokta gidon. TVS Apache'yi ilk aldığım hafta ellerimde uyuşma hissediyordum, malesef o uyuşmayı Megelli'de de hissettim. Tabii bu biraz da bel ağrısından dolayı gidona aşırı yüklendiğim için oldu.

    2. YAKIT: Yolculuk boyunca iki ölçüm yaptım. 80-100 km aralığındaki yolculuğum 15, maksimum 120 olacak şekilde karışık sürüşüm ise 16 kuruşa denk geldi. Az yakan bir 150cc motosiklet kadar yaktığına inanmak güç ama durum budur

    3. PERFORMANS: Motosikletin ivmelenmesi harika. Düz, rampa farketmeksizin her türlü yolda 2 kişi 120 ile stabil gidiliyor. Düzde yine iki kişi rahatça 140 km hıza çıktım, ancak 125 km/s üzeri hızlarda 10-15 saniye gidince göstergede bir uyarı ışığı yanıyor. Hızınızı 110-120'ye düşürdüğünüzde 10-20 saniye içinde sönüyor. Ejder usta o ışığı sürekli yakarak gitme diye tembihledi, ışığı yakmadan stabil gidilecek maksimum sürat ise 125 km/s. Motorun çekişi çok iyi, 6. vites'te bile hissedilir derecede tork var. Zaten uzun yolda bir kere vitesi 6'ya atarsanız yolun sonuna kadar nadiren düşürürsünüz.

    4. TASARIM: Motorun ebatları hakkında yapılan yorumların epey tesiri altında kalmıştım. Motosiklet çok iri bir 250 cc değil, fakat en iri 250 cc'lerden bile dikkat çekici olduğuna kalıbımı basarım. Motorun tasarımı her yerde dikkat çekiyor. 3 günde 4-5 kişiyle motosiklet hakkında konuştuk, kesinlikle 600lük hissi veriyor görenlere. Karşı yönden gelen büyük motosikletler TVS Apache'ye korna çalmazken, bu motora el sallıyorlar varın gerisini siz düşünün.

  16. #1396
    carl0ssa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    Balıkesir - Bandırma
    Motosikleti
    Megelli 250R - 2013 beyaz
    Beyler CST lastiklerden memnun olan varmı ? Bi de Koso RX2 multicolor gösterge istesek garanti kapsamında ücret talep etmeksizin değiştirirler mi ?

  17. #1397
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS













  18. #1398
    farukisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA MT 09
    Göksel kardeş motorun hayırlı olsun ôncelikle.şu 125 den sonra yanan ışık neymiş iyice bi öğrenseydin keşke neye zararı varmış enazİndan bilelim.140-150 stabil gittiğim zamanlarda bile bôyle bi ışık hiç yanmadı bende.Gösterge panelin eski tipmi yeni tipmi

  19. #1399
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı farukisik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Göksel kardeş motorun hayırlı olsun ôncelikle.şu 125 den sonra yanan ışık neymiş iyice bi öğrenseydin keşke neye zararı varmış enazİndan bilelim.140-150 stabil gittiğim zamanlarda bile bôyle bi ışık hiç yanmadı bende.Gösterge panelin eski tipmi yeni tipmi
    Gösterge eski tip, hiç değişmemiş. Yeni gösterge tablosunu direkt bana gönderecek motoru aldığım arkadaş. Ancak ejder usta bu gösterge değişmiş ilk serii bundan değildi dedi. Tam anlamadım valla. Resmi ekliyorum. Motorun elektrik sistemini açınca çalıştırana kadar yanan alttaki turuncu ışıktan bahsediyorum. 130 ve üzeri hızlarda yanıyor, hızı biraz düşürünce tekrardan sönüyor. Ejder ustanın dediğine göre yanıp sönüyorsa normalmiş. Sürekli yakmaktan kaçın diye ekledi.

    ROMMEL bunu beğendi.

  20. #1400
    farukisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2013
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    YAMAHA MT 09
    Evet eski tip gösterge ama o yanan arıza lambaası sanki.eski tip göstrgeler gereksiz lambalar yakabiliyo bazen tıpkì depo boşken 2 çizgi göstermesi gibi
    gokseltoprak bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler