Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

kanuni 2006

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı ferrari_tayfur adlı üyeden alıntı
    MERHABA ARKADAŞLAR, GEÇENLERDE GAZETEDE YENİ BİR MOTOR MARKASI GÖRDÜM GLOBALMOTOR.COM DİYE SİTESİDE VAR AMA SİTEDE BİŞEY BULAMADIM BU MOTORLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARMI, GAZETEDE MAVİ RENK BİR MOTOR VARDI DEHŞET BİŞEYDİ. .. VARMI GÖREN..
    Global Motor HYOSUNG'un Türkiye distribütörü ve ithalatçısıdır. Global'i bilemem ama HYOSUNG kesinlikle yeni değil, Güney Kore üretimi motosikletleriyle kalitesini kanıtlamış, Suzuki için de üretim yapmış piyasadaki yeni Çin malı motosikletlerle kesinlikle kıyaslanamayacak bir markadır. HYOSUNG Türkiye'de özellikle GV 250 ve GV 650 modelleriyle tanınır.
    Bunun dışında Global Motor'un ithalatçısı olduğu ve Çin'li olduğunu sandığım Truva adlı bir marka daha mevcut.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı ferrari_tayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    Alıntı xxxxx adlı üyeden alıntı
    EVET BAHSETTİĞİM MOTOR BU..

  3. #23
    rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2005
    Şehir
    Evimm
    Motosikleti
    Hussar125
    Speedy = Hussar
    0 Rh (+)
    06 - 09

  4. #24
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    Kanuninin bu sene piyasaya süreceği Racer 200 Cc Racing tarzı Motosikletin Satış fiyatı 2.990 ytl olacakmıs arkadaslar. Bayisi ile bugun görüştüm kesin fiyatı bu bunu yazabilirsin dedi. İlgilenen arkadaslar için bilgi olsun...
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

  5. #25

    Üyelik
    24 Aralık 2005

    Aslında Hep Çin Malı

    Aynı Modelleri diğer markalarda görmemiz çok normal çünkü Hepsi çinden geliyor hepsi Aynı fabrikadan çıkıyor. Kanuninin En azından Eski Mz serisinin geliştirip kendi Markasıyla kendine özgü 1/2 modelle üretime devam etmesini isterdim Böylece kendi markamız Kendi motorumuz diye övünürdük

    Alıntı xTraP adlı üyeden alıntı
    Kanuni oLduguna eminmisiniz arkadasLar ? Ne bi Hussar , ne bi Deer nede 2005 modeLLerinden devam ettiren bişey goremedim. Bu rekLamı bende hatırLıyorum ama Kanuni adında değiL gene bi çin maLı markası aLtında gormuştum bu modeLLeri.


    Edit : Sitesindende gordum bence kaLite , goruntu oLarak geriye gitmişLer hicbirini gozum tutmadı acıkcası.

  6. #26
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    üzülerek görmekteyim ki, burada kanuni hakkında olumsuz görüş olarak yazılan bazı yazılar silinmiştir. neden silinmiştir, yazılan o görüşler gerçekti.. yalan değildi. aksini söyleyen var idi ise.. foruma yazardı. buradan şu sonuca varmaktayım ki; moderatörlerce kanuni ile ilgili koruyucu tavır takınılmıştır. olumsuz görüşlere yer yoktur.

    burası kanuni ile ilgili her türlü görüşün yazılabildiği bir yer olmaktan çıkmıştır. bu nedenle forum amacını yerine getirememektedir. bu mesajı okuyan arkadaşlar görecektirler ki.. en kısa sürede bu mesaj da silinecektir.

    sonuç olarak, kanuni ile ilgili olumlu mesajlar yazmaya çalışılmalıdır. aksi takdirde olumsuz mesajlar silinecektir.. ben artık yazmayacağım. diğer arkadaşlara kolay gelsin.

  7. #27
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Ne gibi bir mesaj attınızda silindi acaba?

    Normalde benim kanuni motorlarıyla ilgili yazdığım, motorun zayıf yönlerini anlatan yazılarımdan silinen olmadı. Bu forumda bazı çin malı motor satan kişiler var. Onlar devamlı diğer rakiplerini bombalıyorlar. Gerçekleri söyleyenlerin ben yazısının silindiğini sanmıyorum.

    Bu arada Kanuni kullanan kişileri çok görüyorum memleketimde. Ustalar dahil kullanıcılar dahil birçok kişi çoğu açıdan çok memnunlar. Direkt bir markaya yapılan dayanıksız karalama çalışmalarına karşıyım. Bu hangi marka olursa olsun fark etmez.

    İyi günler.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  8. #28
    Forumdan Uzaklaştırıldı ferrari_tayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    http://www.ramzeymoped.com/rmz125.asp
    ÜSTEKİ LİNKE BAKARMISINIZ
    YAF BUNLARNE YAPIYORLAR BÖYLE... BU BİZİM HUSSAR IN TIPA TIP AYNISI... FİYATIDA ÇOK UCUZ..

  9. #29
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    açıkçası ben kanuninin getireceği racıng modelinden biraz umutluydum ama hayal kırıklığına uğradım bir gecede yapılmış gibi çok kötüüü

  10. #30
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    zevkler ve renkler tartışılmaz tabikide ama, 2006 modelleri gercekten cok kötü bir tek elektrikli bisiklet hoşuma gitti

  11. #31
    rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2005
    Şehir
    Evimm
    Motosikleti
    Hussar125
    www.kanuni.com.tr de bütün modellerin resimleri ve özellikleri var....
    0 Rh (+)
    06 - 09

  12. #32
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Topuz, dostum mesajını hangi arkadaşımın neden sildiğini sana ve herkese açıklarız (hiç bir mecburiyetimiz olmadığı halde) Ama mutlaka yazdıkların eleştiriden öteye gitmiştir ve ya karalamadır yada hakaret. Keşke silinmeseydi mesajında ilgili firma sana dava açsaydı, sanırım o zaman eleştiri yapmayı hep beraber öğrenirdik...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  13. #33
    -CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2005
    Budur arkadaşlar

  14. #34
    Topuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    Trabzon
    eyong ve diğer arkadaşlar,

    bu kısımda yazmama kararı almıştım.. ancak, eyong sebebini soruyor. ben yazdıklarımda hakaret içerikli ifadeler kullanmam. olumsuz görüşler diye bahsettiklerimi sizler eleştiri olarak değerlendiriyorsunuz. doğrusu bu iki ifade arasında ne fark var? olumsuz görüş=eleştiri denilebilir. şimdi, demek istediğim şu ki, eleştiri yapamaz mıyız. ben eleştiri yaparım.. yanlış isem forumda düzeltilir. ben de o zaman "özür dilerim" derim. ancak, silinen mesajlara hiç bir gerekçe dahi göstermeden "ben silerim" derseniz.. forum amacından çıkar. benim yazdıklarım, gereksiz boş laflar değildi. epey de uzun bir yazı idi. şimdi aynı yazıyı bir daha yazma durumunda kalıyorum.. çünkü beni savunma yapmaya zorluyorsunuz. yazının içeriği şöyle idi:

    bu kısmın 1. sayfasında idi zannedersem.. "Hanlar hanı Metehan" isimli üye, kanuninin çok iyi bir fırsatı değerlendiremediğini.. çünkü türkiye piyasasında çok bilindik bir marka olduğunu.. ancak, yeni firmalar karşısında etkili girişimlerde bulunamadığı vb. manada bir yazı yazmıştı (onun bu mesajı bile silinmiştir).

    ben de bu arkadaşın bu yazısı üzerine benim de şahit olduğum bir durumu aktarmıştım. o da şu idi:

    bir zamanlar ben de kanuniyi çok araştırmıştım, bundan 2 sene evvel. almak istediğim motoru bulmaya çalışıyordum. o zaman itibari ile şu gerçek ile karşılaştım ki; kanuni bir çok model ile türkiye de. bir model geliştiriyor.. tutmayınca ötekini deniyor. bir tip geliştiriyor, koyduğu motora şasi ve diğer aksam uyamıyor. o olmadı.. bu olsun.. vs. böyle deneme yanılmalar ile.. şu an türkiye de bir çok kanuni modeli vardır. bu durumdan servisler şikayetçi olmaya başladılar.. çünkü bir çok modele karşı yedek parça stok etmek istemediler. 2 sene önceki motora bakıyorsunuz.. bugün üretilmiyor. 2. eli oldukça değer kaybetti.
    halbuki kanuni türkiye de çok güzel işler yapabilirdi. 2-3 tane ciddi model üzerinde çalışır.. yere sağlam basar.. güzel satış stratejileri ile bu motorların arkasında durur.. türkiye konumunu koruyabilirdi. gelinen noktada bu olmadı.. çünkü araya bir çok firma girdi. 2004 ve özellikle 2005 yılı kanuni açısından iyi bir yıl olmamıştır. örneğin, 250 cc motor kategorisinde kanuninin en iddialı modeli tiger olmuştur. ancak, fiyatı diğer alternatif ürünlere göre çok yüksek idi. 250 cc özelliklerinde diğer alternatif ürünler bu kategoride kanuni satışlarının çok önünde gerçekleşmiştir. bu böyle olmayabilirdi.
    sonuç olarak, kanuni hala ciddi girişimler ile konumunu düzeltebilir...

    yukarıdaki yazıda.. hakaret içeren her hangi bir şeyin olduğunu zannetmiyorum. olumsuz görüşler ise=eleştiri ise, şimdi bu tür görüşleri yazmayacak mıyız. yukarıda yazdıklarım.. kanuni konusunda yapılan internet araştırmaları ve görüşmeler sonucu ortaya çıkan başkalarının görüşleri sonucu benim de öğrenmiş olduğum kanuni ile ilgili durumdur. ayrıca, ben bu görüşleri motor tamircilerine bile o zaman itibariyle sormuştum ve bana gerçekten de öyle olduğunu söylemişlerdi.

    şimdi kanuninin bana.. bu görüşlerden dolayı mahkeme açmasını mı bekleyeceğim. kanuni önce gitsin firma imajını düzeltsin. görüşlerimin arkasındayım. biraz araştırma ile böyle olduğunu diğer arkadaşlar da görebilirler.

  15. #35
    BLue_oLCay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    thwr
    Motosikleti
    thwr
    dediğin gibi hussar tiger gibi modellerin yeni nesillerini görmek ısterdım.modelde tutucu olmak gerek.bugun dunyada insanların otomobıl lırken modelın ıstkrarına bakılıyor.focus,golf,civic,corollada oldugu gibi.marka olmak ıcın modelde istikrar sart

  16. #36
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bu Kanuni Trex 150 scooter için 8,7 hp yazılmış .

    Bu değer az değilmi en azından 9,5 10 hp vardır !

  17. #37
    zampara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    KOCAELI
    Motosikleti
    kanuni tiger 250
    Kanuni 2005 te de bi sürü model getirdi bu 2006 lar onların üstünemi geldi acaba ,yoksa onları bitirdimi?İlginç her sene 15 model getirirse ne olacak bu kadar model...?

  18. #38
    macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    abılerım sızde bılıyorsunuz kı her yıl yenı modellrıyle gozumuzu boyayan kanunı bu yıl da gozumuzu boyadı bendede var bı kanunı arkasını toplamaktan bıkyım onun ıcın gorunuse pek aldanmayın derım tşk


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler