Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Kanuni Seyhan - 250cc Çift silindir chopper

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    makine_muhendisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Çorum-Samsun-Merzifon
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan/BMW F800ST
    Alalı 8 ay oldu bu motor hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler olursa diye açtım bu başlığı. Ben hayatımda ilk defa vitesli motora bindim. Dediler başlangıç motoru 250ccdir.Eyvallah dedik aldık.Resmini de koyayım motorumun. İsteyen olursa satarım aklınızda bulunsun.



    özellikleri:

    • çift silindir, 4 zamanlı, 13 beygir(ruhsatta yazan) yanlış yazılmış olabilir ben 20beygir civarı diye biliyorum, hava soğutmalı

    • maksimum hız 130km (benim ulaştığım) ibre 160 gösteriyor. İniş aşağı olursa 150yi görür.

    • Ön disk fren, arka tambur

    • Vites göstergesi mevcut





    Dengeli bir motor, oturunca yere yakın olduğundan fazla heyecan yaratmıyo. İki kişi rahatlıkla seyahat edebiliyorsunuz. Sesi mondialin 250cc'sine 5 basar. Sessiz motor arayan bunu almasın. 100km hızdan sonra zor hızlanıyor. Makine kasılıyor yani. Ön teker de mondialden farklı olarak kalın dizayn edilmiş.Çok hoş makine herkese tavsiye ederim. Sevmediğim yanı pahalı oluşu ve vitesin boşa geçmesinin ustalık gerektirdiği.

    Bu arada yakıtı da çok fazla motorun. Şehir içinde km de 200bin yakıyor. Yani nerdeyse 1300 motor araba gibi yakıyor. Şehirler arası ise son zamlardan sonra (22.06.2006) 150 bin lira yakıyor. Japon malı markalı motorlara göre fazla yakıyor. 125cc 60-80bin yakan motorlar var hondanın. Ama görüntü yok tabi onda da.

    Herkes nedense son hızını tartışıyor bu motorun anlamıyorum. Bu motor race türü bir motor değil. Gezinti amaçlı klasik türde yapılmış düşük devirli yüksek torklu bir motor. O diyo 160 bu yok 120 bırakalım bu tartışmaları. 250cc bir motor 140ı geçmez. Hele ki tekerleri kalınsa. Honda 250twister bile 140 basıyo en fazla ki onun beygiri bundan fazla. Ben düz yolda 5.vites 130a kadar çıktım.Yeter Allah bereket versin. Zaten rüzgardan zannediyon 250ile gidiyom.

    Bence chopper modellerin arasında en şaşalı duran ve sesinden gücü hissedilen bir motor ve rahat iki kişi ile seyahat ediliyor. Yani hızından birşey eksiltmiyor. iki kişi ister rampa çık ister bayır in.

    Tek eksiği başta da dediğim gibi pahalı. Tabi ki bir yamahaya kawasakiye bakarak çok ucuz. Ama kendi klasmanında diyorum yani. Keeway, mondial, çelik. Bunlar tırı vırı kalır kanuni yanında. Bu markaların yedek parçası da bulunmuyor. Arkadaşın biri marka vermeyim zaten bilmiyom hangi marka olduğunu iki kişi bindiler yarma iki arkadaş amortisörün biri kırıldı kasisten geçerken. 2 aydır amortisör bekliyolar. Gelecek de buradaki servis takacak. Gerçi böyle daha iyi oldu çok yaylanıyo motor hehe.

    Üretimden kalkmış heralde bu motor görünmüyor artık. Tiger var bunun yerine ama o dandirik biraz. Hem tek silindir. Hem de hayvan gibi bişey. Görüntü var güç yok. Kalite de düşük geldi bana tigerda. İkinci el bulabilirseniz seyhan iyidir.

    Ramzeyin 250ccsi de zannedersem seyhanın aynısı.Bir kaç yeri değişik ama motor, lastik, amortisörler aynı.Yakıt deposu ufak. Fiyatı da 4 milyar. Resmini koyayım siz karar verin.





    Merak ettiğiniz birşeyler olursa sorun anlatalım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    merhaba makina mühendisi.
    aramıza hoşgeldin.
    yukarıdaki motor sanamı ait?
    yada şöyle sorayım, yukarıdaki fotografı temsili olarakmı koydun? yoksa senin motorun mu?
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  3. #3
    makine_muhendisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Çorum-Samsun-Merzifon
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan/BMW F800ST
    Sağolasın arkadaşım.
    Resimdeki motor benim.

  4. #4
    alpero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Zealsun Zs200GS
    Arkadaşımla birlikte geçen otobanda 2 kişi bu motorla 4.viteste 160 km/h ibre sona vurdurduk sonra 5.vitese atınca hız birdenbire düştü..Bi daha denedik aynı şey yani motorun maksimum süratini 4 viteste yapabilirsin 5 atmadan dene istersen 160 a vurduğunu görüceksin kolay gelsin kazasız sürüşler....

  5. #5
    yilmazelektrik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2006
    kanuni ve 160
    kango multix yamaha 125

  6. #6
    stenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    değişik segmentlerde var
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12269

    sizde katılın oyunuzu kullanın doğru olan kazansın böyle olmaz model sayfasında reklam ediyorlar sonra girip manüple etmeye çalışıyorlar oylamayı
    Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
    Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

    Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy

  7. #7
    alpero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Zealsun Zs200GS
    yılmazelektrik ?? inden pek inanmamışsın gibi geldi ama gerçekten söylüyorum imkanım olsaydı videoyaya çekebilseydim bende hiç beklemiyordum ama gerçekten ilginç olan 4.viteste 160km vurup 5.atınca hızın birden düşmesi ve bidaha da çıkmıyor yani 5.vitese atmadan denerseniz eminim 160ı görücek...

  8. #8
    basbali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Abi 4.vites 140 -150 derim ama 160 zannetmiyorum.Bayır aşağı basarsan belki.Bende 250 jinlun vardı birzamanlar 160 bende yaptım.Fakat 4. vites en son ulaştığım sürat 150.Dahada basamadım.Fakat 5 viteste bayır aşağı 160 vurdum.Burada bazı insanlar bu rakamlara bu motorlarla pek alışık değildir ama anlattığında inandırıcılık payı azda olsa var.Yaşayan bilir.Ama benim bildiğim kanuniler 130 dan yukarı çıkamıyordu.Motoru açan arkadaşa helal olsun diyecem

  9. #9
    alpero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Zealsun Zs200GS
    Gerçekten motor iyi açılmış arkadaşla 2 kişiydik ve yolda oldukça düzdü gerçekten..imkanımız olursa video kaydı yapıp yollarım umarım daha inandırıcı olur artık ama dediğin gibi motorun iyi bi rodaj geçirmesinede bağlı bence..

  10. #10
    makine_muhendisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Çorum-Samsun-Merzifon
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan/BMW F800ST
    Arkadaşlar motor 120-130km hızda titreşim yapıyor. Lastik havaları haddinden fazla olmaması lazım. Tam kitapçığında belirtilen değerde olması gerekir. O zaman titreşim yapmıyor.

    Ama bu arkadaşlar üfürmüşler biraz 160 mı imkansız. Bassa da sürücü titreşimden yeni böbrek nakline ihtiyaç duyar hehehe.

  11. #11
    cgl125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2005
    Şehir
    istanbul
    taş varsa böbrek lerde düşer belki titreşimden fena mı olur
    o değilde nasıl bi olay ben anlamadım 4.viteste 5.vitesten hızlı gitmesi açıklayabilen olursa sevinirim
    her şey mümkün değil
    hiç bir şey de imkansız

  12. #12
    alpero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Zealsun Zs200GS
    Üfürdüm arkadaşım senin açtığın konuyu gördüm girdim bi üfüreyim 160 yapar bu alet dedim bu mu yani..En son sözüm motoru kötülemeyin yok böbrek taşı düşürücek titreşimmiş pancar motoru mu bu?Bu motor gerçekten kullanmak isteyenle harika bi motor neyse yolun açık olsun arkadaşım kazasız belasız sürersin inşallah...

  13. #13
    rockydrummer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda shadow vt 600 c
    abi bizdede var kanuni 250 c ama benim olay farklı..şikayetim var..daha adam akıllı 100 ü bile göremedim..pederle biraz modifiye olayına girdik..çatal uzatma, egzostları sag ve sola verdik vs..iy hoş ama..biturlu nedenini anlayamadıgımız bir kıllık çıkartıp durdu motor..ilk bakısta buji hatası veriyor gibi oldu ama değildi..yapmadığımız kalmadı..servise gittik beyn değisecek dediler..değisti ama yine aynı..motor soğudumu çalışmıyor...cok buyuk ugraslar gerektiriyor..guvenipte bi 15 km lik yola cıkayım dedim..yolda normal giderken tekleyerek 2 kere söndü ve çalısmadı bir daha..yaw daha 400 km de bile değil...anlamadım..



  14. #14
    Fuut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW R50
    Genel olarak söylenilen 4. vites için doğrudur. Bu bütün araçlar için geçerlidir yüksek hızda 5. vitese atıldığında motor hızında ve torkunda düşme olabilir. Özellikle bu yol ve motor ağırlığına göre değişmektedir.(tarafımdan hem arabada hemde motorda denendi) Yalnız 4.viteste 160 km yapıldığı konusuna yorum yapamam doğru olabilir.

  15. #15
    goktug_vet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2006
    Şehir
    AYDIN
    Motosikleti
    250 kanuni seyhan
    Ben bu motoru süren ve 160 yapmayı başaran arkadaş olarak müdehale etmek istedim motorun yapabileceği hızı deniyordum 5. viteste ve güzel bir eğimdeyken ancak 130 vurabiliyordu sonra 4, viteste daha iyi bir çekiş ve yüksek hızlara daha rahat çıkış olduğunu farkedince 4 de zorlamayı denedim ve 160 görmeyi başardım.4,viteste max. güce sahip oluyo 100 den sonra denildiği gibi vibrasyon başlıyo ama rahatsız edici boyutlarda değil yada şu anda motor açılmadan önce olduğu gibi fazla değil.Yani tüm taşlarım yerinde alpero arkadaşımda sizlerle cebelleşmesin inanmayana ispat ederiz

  16. #16
    makine_muhendisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Çorum-Samsun-Merzifon
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan/BMW F800ST
    Alıntı alpero adlı üyeden alıntı
    Üfürdüm arkadaşım senin açtığın konuyu gördüm girdim bi üfüreyim 160 yapar bu alet dedim bu mu yani..En son sözüm motoru kötülemeyin yok böbrek taşı düşürücek titreşimmiş pancar motoru mu bu?Bu motor gerçekten kullanmak isteyenle harika bi motor neyse yolun açık olsun arkadaşım kazasız belasız sürersin inşallah...

    Dostum seni kırmak istemedim. Benim motor gitmiyo napıyım doğruları konuşmayalım mı? Rodajı da doğru dürüst yapıldı ama basmıyor. Titreşim sorununa gelince lastik havalarını indirdim azaldı. Çok fazla basmışlar ben hiç değiştirmemiştim.

  17. #17
    kivanctf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    2006 Honda Silverwing 600 ABS
    Gorunus acısından guzel bir motor. Diger benzerlerine gore on lastıgın buyuk olmasıda avantaj. Ama tabii bu lastıklerın daha buyuk motorun 250 cc ye gore biraz agır olması yakıtını etkılıyordur. Onde daha ufak bir alstık olsa mesela yakıt en az % 20 duser diye dusunuyorum . Motorun hızı ıcınde gercekten 90 km uzerıne hemen her motor piyasadaki 125 150 veya 250 cc olsun titremeye baslıyor. 80 km bir hız da rahat rahat yolculuk hepsi icin yapılır. 5. vites olayı benım motorumda da oluyor. Nedenini bilmiyorum 4. viteste 9000 devire vurdugumda motor 95 yapıyor ve cok asırı zorlanmadan . zaten toplam 12000 devir ve 10000 den sonrası kırmızı. 9000 devir uzeri 5 e attıgımda hız hemen 85 e dusuyor sonra toplasa toplasa 95 oluyor ve fazlasını yapmaya cesaret edemedim ...

  18. #18

    Üyelik
    26 Nisan 2006
    sanırım aramızda kanuninin 160 km/h yapamayacağını dusunenler var ama onlar yanlıs düsünüyorllar çünkü göktuğ ve alper arkadaşıma bende şahidim bizzat gözlerimle gördüm nasıl dıye soracak olursanız ise önlerınde araba ile seyır halınde ıdım ve aracımın kadranında 160km /h gördüm denemek isteyenlere iyi şans......

  19. #19

    Üyelik
    03 Mayıs 2006

    Yardım edin üstatlar

    arkadaşlar ben Chopper cinsi bi motor almak istiyorum ama bi türlü karar veremedim ve fiyatlarda çok yüksek.Alım gücüme en uygun olanlar Mondial ve Kanuni belki daha uygun ve ucuzları vardır ama pek fazla marka bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

  20. #20
    gupilya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Truva 250 TR
    gabriel;
    3000 ytl civarında kanuni'nin bir benzeri olan truva var. hemen hemen aynı global motor satıyor.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler