Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1101
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    SEVGİLİ SHİ BUMİ;

    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar söz konusu motor benim eski motorum. İstanbul'dan ilk sahibinden almıştım. İşimden ayrılmayı planladığımdan dolayı nolur nolmaz diye gayet temiz bir şekilde Antalya'dan bir arkadaşa satmıştım. Bu motoru düşünen arkadaşlar için fiyatları açık açık yazayım. Ben ilk sahibinden 2010 Kasımında 6250 TL'ye satın aldım. Hatta sağolsun arkadaşla iyi anlaştık. 5000 TL peşin verip geri kalanını parça parça vermiştim. Daha sonra ben sanırım Nisan-Mayıs 2011 gibiydi 6000 TL'ye peşin olarak Antalya'daki arkadaşıma sattım. Hatta satarken çok ciddi bir şekilde inşallah işlerim yolunda giderse geri alırım demiştim. Neyse günler geçti. Ben tekrar motor alabilecek hale gelince bir baktım benim motor 7250 TL'ye satılık. Arkadaşla konuştuk. Emme manifoldlarını, debriyaj balatasını falan değiştirdiğini ve 6500 TL'ye satabileceğini söyledi. Ben biraz bekledim. Daha sonra 6000 TL'ye anlaştık ancak benim bir süre yurtdışında olmam sebebiyle olay biraz askıda kaldı. Arkadaşta Didim'deki bu yeni alıcıya satmış. Ben yine Antalya'daki arkadaşı arayarak durum hakkında bilgi almak istedim. Çünkü diğer arkadaş motoru alır almaz sanırım 7250 TL'ye satışa koymuştu. Allahtan motoru biliyorum da kim kaça falan satıyor devamlı takipteyim Antalya'daki arkadaş bana alıcının onu telefonla arayıp yolda motorun vitese geçmediğini, kilitlediğini falan filan söylemiş. Ama ben özellikle bu noktada çok emin değilim çünkü halen yurtdışındayım ve çok sağlıklı konuşamadık. Neyse sonra bir baktım motorun fiyatı 5999'a indi. Arkadaşa mesaj attım. Kısaca durumu anlattım. Bana motorda problem olmadığını söyledi. Ben dönünce hala satın almak istediğimi ilettim arkadaşa. Gelince görüşeceğiz ama nasip işi tabi.

    Uzun lafın kısası, arkadaşlar kızmasın ama bence bu motorun fiyatı -uzun zamandır piyasasını takip eden ve bizzat alım/satım yapan biri olarak söylüyorum - 6000-7000 TL aralığında olmalıdır. Eğer satmak için aylarca beklemek istemiyorsanız tabi ki. Hele 8000 TL'ler falan bence imkansız.

    Motor hakkında bir kaç bilgi vereyim. Km.si ben aldığımda 34.000 idi. Ama km. saati bozuldu. Ben onu tamir edecem derken km saatinin içindeki dişlilerle oynadım falan km.si yanlışlıkla 15.000'e düştü Sonra da vallahi 34.000'e çıkaramadım . Onu tamir edemedim. Sıfırıda pahalıydı. Bende gittim o fotolarda görünen Sigma km saatini aldım. Çok verimli çalışıyor.

    Olmazsa olmaz konjektör arızasını daha motoru alır almaz istanbul-Ankara otobanında yaşadım. Zar zor eve vardım. 15-20 liraya bir konjektör takmıştım kendim. Hatta üzerine bir adette fan taktım ısınmasın için. Ben sattığımda çalışıyordu.

    Statörü arıza yaptı. Çıkardım ve forumu araştırırsanız buraya da yazmıştım kendi ellerimle sardım O da güzel çalışıyordu.

    Deposu boyalıdır. İlk sahibi HYOSUNG yazısını çıkarmak için boyatmış. Ben bir reklamcı da tekrar aynı çıkartmayı yaptırdım ve taktım.

    Karbüratör senkranizasyonu yapılmıştır.

    İki lastiği yeni almıştım. Ön Metzeller arka Kore malı Shinko'ydu galiba. Arkalardan memnun değildim. Bence değiştirmek lazım.

    Zincir-dişli iyi durumdaydı. Şimdiki halini bilemem tabi.

    GT650 parasına göre iyi motordur. Şehir içinde kullanımı çok çok rahattır. Torku yüksek olduğundan trafikte canınızı sıkan ayılardan çabucak uzaklaşabilirsiniz. Arada bir uzun yol yaparım da diyorsanız takarsınız bir ön cam olur biter. Tabi ki inanılmaz bir konfor sunmaz ama uzun yolda da sizi üzmez. Ben bir sport-touring veya enduro-touring peşindeyim ama dediğim gibi hala aklımda bir GT650 almak var. İnanın param olsa 2. motor olarak elimde tutmaktan hiç geri kalmazdım. Hiç mi problemi yok. Tabi ki var. Sorunsuzluğu ile ünlü bir motor değildir ama problemleri çok ucuza çözülebilir. Bir de evden kaçmak için fırsat yaratır böyle şeyler (Evden dışarı çıkamayan erkekler için tabi)

    Sahibinden.com'da ilanı bulunan bir motor için bundan daha detaylı bilgi verebilen varsa bir adım öne çıksın da görelim
    antalyadfaki hasanın sattığı kırmısı motoru diyorsun sanırım.
    ben de çok yaklından ilgilendim onunla.
    ama 15-17 bin km civarında lastiklerin değişmiş olduğunu görünce km ile oynanmış olup olmadığını sordum, önce hayır dedi, sonra benim haberim yok dedi. km ile oynanması da umurumda değil zaten. o makina her türlü 150 bin km yapar!
    tek korkum, antalyadan mersine gelirken konjektör arızasıydı(!)
    ama bence hyonun en önemli eksileri ( gv 250 - gt 250 kullanmış biri olarak )

    - diskleri çabuk çiziliyor. bu makinayı alınca tüm dik ve balataları EBC gibi bir marka ile değiştirmek gerekli bence.
    -direksiyon çabvuk eğiliyır, R modellerde ise kırılıyor, kafadan değişmesi gerek
    -elektrik tesisatının komple değişmesi gerek
    -orijinal shinko lastiklerin kesinkes değişmesi gerek...

    yani 7-8 bin tl olan bu makinaya ( hayran kaldığım bir motosiklet olmasına rağmen ) lastikler de dahil 2000 tl lik masraf yapıldığında evladiyelik bir motor çıkar ortaya.

    Lakin, kendi ithalatçı firmasında dahi parçaları bulunmayan bu motosikletin ( hyosung ) uzun süre elde tutulabilmesi için, kolay kolay arıza çıkarmasa da iyi ve samimi bir ustaya tüm marka sahiplerinden daha fazla ihtiyaç duyulmakta....

    suzuki dl 650, dr 650, sv 650 gibi modellerden de parça uydurulabilir.

    ama tüm bu risklere girmek yerine de 2005 ve üstü ( sinek far ) bir fazer da 9000 tl ye pek tabii bulunabilir. her ne kadar 4 silindir sevmesem de, ülkemizde 2. elin hızlanmasında en önemli faktör 4 silindir ve ses olyıdır. oysa benim kafam şişer uzun yolda....

    çift silindirlilerde ise er6n - er6f ler bence hakettiği fiyatın çok üstünde.

    her ne kadar 2 ler 4 silindirlilere nazaran bakımı ucuz ise de ( japonlarda lastik masrafı standart olduğu için ) çift silindir bir japon dışı alıp yukarıda saydığım konjektöründen tutun da akü ve disklerine kadar ya masraf yapıp ya da aklımda hep tereddütte kalacağından ( uzun yola çıkanlar için ciddi bir tereddüttür ) ciddi düşünülmesi gerekir.

    yani olay tamamen bütçe meselesi gibi görünse de, eldeki imkanlara bakıp ucuz gibi görünse de, küçük ama sıkça rastlanılan sıkıntıların birikimi ile yüksek maaliyete elde edilen bu çift silindirli tork canavarı, 2. el satış döneminde ise yaptığınız masraf, sanki aksesuarmışçasına tamamen gözardı ediliyor ve elden çıkartılması ülkemizin doğusuna ve kuzeyine doğuya ( iklimsel ) gittikçe veya nispeten küçük illerimizde ( gösteriş ve maddiyat ) sebeplerinden ötürü zorlaşıyor.

    sonuç,
    cidden sağlıklı ve ucuz bir şekilde saptanan, uzun senelerce binilecek bir motosiklet elde etmek istiyorsak ( 5000-5500 TL )ye alınıp, üstüne de 2000 tl ek masrafla ( lastikler ( diş profili sağlam gibi görünse de DOT tarihi geçmiş ya da fabrikasyon olarak naylon karışımı yüksek olduğundan en ufak yağmurda sabun gibi kayan SHINKO gibi markaların yol tutamadığı için) + elektrik tesisatı + akü + diskler + balatalar + direksiyon + ön cam + ( boyut olarak oldukça küçük ve ses olarak (trafikte ) farkettirici ) egsoz + farklı ilde ise nakliye + plaka + periyodik bakım + vs... ) 7000-7500 tl ye 2005 üstü, yani en fazla ( 2013 yılı dahil ) 7-8 yaşında 78 beygirlik, baştan aşağı revizyon ve rektefe görmüş, periyodik bakımları yapılmış, 220 km yi rahatlıkla görebilen semi-tuoring bir motosiklet sahibi olmak "bence" mantıklı görünüyor.

    ama 7000-8000 tl ye alınan aynı motosiklet, aynı mantıkla 9000-10.000 tl ye maloluyor.
    hele çift silindir sevmiyorsak
    bir de onca masraf ve koşturmaca ve ustaların ve parçacıların ağız kokusundan sonra yanımızdan geçen her dört silindre dönüp bakacaksak bu işe hiç girmemek daha evladır.
    çünkü onca masraftan sonra aynı motosikleti satmak, görünüşte emsalleri olan 7-8000 olan motorlarla kıyaslanarak alıcı aramak ( masraf etmeyen adam 8000 deyip birden bire fiyatı 6000 e bile düşürebilir ama siz çok daha masraflı ve meşakkatle elde ettiğiniz motorunuzu en fazla 8000 e en az 7750 ye satabilirsiniz -zoraki bir durum olmaz ise- Allah düşürmesin-

    kafanız karışmasın, yani orta sınıf ve japon olmayan motosikletlerin kaderi bu aslında.
    kenan sofuoğlu'nu göz önüne getirin. bizim kahraman kenan eğer bir italyan olsaydı şimdiye F! pilotu shumahher'den daha gözde olurdu. japon motorların piyasası da aynen böyle işte.
    konu tamaman sevmek ve istemek meselesi....
    zaten 3 aylık bir sürede motora biniyoruz, ben bunlara koşturamam diyorsanız, zaten siz tatlı su motorcususunuzdur ya da 3 ay binip şehir içi turluyorsunuz veya o yaz arkadaşlara uyup, satın almış "şimdilik idare eden " ya da "kazıklanmış" bir motosiklet sahibisiniz demektir.

    iyisi mi, önce kendinizi tanıyıp ne istediğinize ve ne yapabileceğinize karar verin, gerisi zaten gelir...

    ben, ne mi yapardım?
    şu andaki btçem ile sadece hayal ediyorum ve yoldan geçen mobylettelere dahi özlemle bakınıyorum
    ama 1. şıkkı yapmama çok az kalmıştı, sadece 7000 tl param yoktu ;)

    TEKERİNİZ DÜZ BASSIN

    YÜREKÇEKALIN...
    dreamkiller bunu beğendi.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1102
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Eyvallah üstad güzel yazmıssın
    yürekçe bunu beğendi.
    If you don't Ride, You don't know...

    Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

  3. #1103
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah üstad güzel yazmıssın
    sen de sağol kardeş. inşaallah yararlı olabiliriz
    dreamkiller bunu beğendi.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  4. #1104
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Söylediklerinizin çoğuna katılmakla beraber ben yine de GT650'nin alınası bir motor olduğunu, ancak yukarıda belirttiğiniz modifikasyonlar yapılmadan fiyatının 8000'lere çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla hırpalanmamış bir Comet'e 6000 TL civarında verilebilir. Bence lastik masrafını masraf olarak saymamak lazım. Çünkü ben hem arabalarımda, hem de motorlarımda alır almaz önce lastiklerimi değiştiririm. Diğer dediğiniz hususlar ise en fazla 1000 TL civarına halledilebilir. (İnterneti ve yurtdışı alışver,iş sitelerini kullanmak kaydıyla)

    9000 TL'ye bulacağınız Fazer hakikaten ölü bir Fazer olacaktır. Temiz bir Fazer'ı 12-13 bin aralığında ancak bulabilirsiniz.

    Ayrıca Fazer özellikle şehir içinde "bana devamlı devir yaptır" diyen yapısıyla bir GT650 gibi rahat ve keyifli kullanılamaz. Ben motoru İstanbul'dan alıp Malatya'ya getirdiğimde, hayatında hiç GT650 görmemiş bir motosiklet mağazası sahibi (ki kendisi bir GSXR1000 kullanıyordu) motoruma küçümseyen gözlerle bakarak "ver bakayım nasıl birşeymiş bu bir turlayayım" dedi. Döndüğünde yüzündeki kocaman gülümsemeyi unutamam
    dreamkiller ve yürekçe bunu beğendiler.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

  5. #1105
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    GT650 alınası vede binilesi bir motor ben kendimden biliyorum
    yürekçe bunu beğendi.
    If you don't Ride, You don't know...

    Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

  6. #1106
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinizin çoğuna katılmakla beraber ben yine de GT650'nin alınası bir motor olduğunu, ancak yukarıda belirttiğiniz modifikasyonlar yapılmadan fiyatının 8000'lere çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla hırpalanmamış bir Comet'e 6000 TL civarında verilebilir. Bence lastik masrafını masraf olarak saymamak lazım. Çünkü ben hem arabalarımda, hem de motorlarımda alır almaz önce lastiklerimi değiştiririm. Diğer dediğiniz hususlar ise en fazla 1000 TL civarına halledilebilir. (İnterneti ve yurtdışı alışver,iş sitelerini kullanmak kaydıyla)

    9000 TL'ye bulacağınız Fazer hakikaten ölü bir Fazer olacaktır. Temiz bir Fazer'ı 12-13 bin aralığında ancak bulabilirsiniz.

    Ayrıca Fazer özellikle şehir içinde "bana devamlı devir yaptır" diyen yapısıyla bir GT650 gibi rahat ve keyifli kullanılamaz. Ben motoru İstanbul'dan alıp Malatya'ya getirdiğimde, hayatında hiç GT650 görmemiş bir motosiklet mağazası sahibi (ki kendisi bir GSXR1000 kullanıyordu) motoruma küçümseyen gözlerle bakarak "ver bakayım nasıl birşeymiş bu bir turlayayım" dedi. Döndüğünde yüzündeki kocaman gülümsemeyi unutamam
    elbette gt650 nin kullanımını biliyorum.
    bence masraf, masraftır.
    masrafın en gıcığı da lastiktir.
    zaten satılan motorların tamamıma yakınının lastikleri bitik ve periyodik bakımı paılmamış oluyor ( subap sorunu yoksa tabii )
    şahsen ben de çok sevmeme rağmen 1000 tl lik masrafı lastiğe yapıp hyo alacağıma, piyasayı da dikkate alıp 1000 daha koyup japon alırım. hyo ile japonların parça fiyatları birbirine çok yakındır, bilirsiniz.
    ancak, eğer arkasında kaliteli bir ithalatçı olsa ( avusturyadaki gibi ) en çok satan motosikletlerin başında gelir.
    kenan sofuoğlu örneğini verdiğim gibi yani.
    haaa, aslında hyo gt 650 yi tercihimdeki en büyük etken YAKITTIR....
    ben 200 km civarında seyrettiğim hiç bir yolda 4,8/100km yi geçemedim.
    performans/yakıt = harikalar yaratıyor.

    ancak, zorlanmış ve kesicisi olmayan tüm hyolarda, tahliye borusundan yağ verme ve keçelerin patlama sıkıntısını yakinen gördüm.
    parasına göre limiti güzel ama direnç zayıf.
    bir japon için örnek olarak xx d/d gösterilirse ve siz xxxx d/d dahi zorlasanız en fazla kesiciye girer. ama hyo öyle değil.
    xxx d/d olduğunda mutlaka x d/d ye düşüş gözleniyor.
    devirli ama direnç zayıf

    gözlemlediğim makinalar

    1 ad gtr 650 ( sorunsuz, dikine çıkan sağlam bir makineydi )
    1 ad gt 650 ( yağ kaçırıyordu, şanzuman sorunu vardı. muhtemelen çok zorlanmıştı ve bakımı eksikti )
    1 ad gt 250 ( sorunsuzdu, en son subaplardan ses geliyormuş diye duydum)
    2 ad gtr 250 ( biri şanzuman dağıttı-kransk kesti, diğeri yağ kaçırdı. nitekim iki motor da ortalama 2000 tl ye yarıldı ama düzen tutturamadı)
    1 ad gv 250 ( 30,000 km boyunca sadece yağ-filitre ve buji masrafım oldu. haa bir de 1 adet sigorta )
    1 ad gv 650 ( en performanslı ve dayanıklı modeli de bence bu. sorun çıkartanı - kayış kopması dışında ) göremedim
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  7. #1107
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Bu motosiklet işi böyle garip bir kısır döngü işte. 6000 TL verip üstüne 1000-2000 bakım yapmayayım diye 8000-10.000 Tl'lik japonlara-italyanlara bakmaya başlıyorsun. Aslında o fiyatlara hakikaten var motosiklet ama gidip yakından görünce "yok olmaz almışken temizini alayım bari" diyorsun. Fiyat 12-13 binlere çıkıyor. Sahibinden.com'da bu fiyat aralığında motosiklet aranırken bir bakıyorsun üst segmentin bazı modelleri de aynı fiyata satılıyor. (Mesela benim durumumda Fazer-GSR600-Bandit arıyorken bir bakıyorsun orada güzeller güzeli bir VFR800 duruyor). Hadiiiii hoooppp hemen yeni bir plan yapılıyor ve bu segmente giriliyor. Araştırmalar, sayfalar dolusu döküman okunuyor. Sonra farkına varıyorsun ki o fiyatlara da bu sefer o segmentin temizi yok. Ulan olmuşken tam olsun biraz daha vereyim derken motosikletinin fiyatı otomobilinin fiyatını geçiyor. Kısa sürede kendine geliyor ve GT650'ye geri dönüş yapıyorsun

    Benim durumum biraz daha vahim. Arayışlara büyük bir enduro ile başlıyorsun. Sonra "yok yaw ben bunu şehir içinde kullanamam" deyip naked'a geçiyorsun. Uzun yolda yorar bu beni diye touring'e yelteniyorsun. "Abi otobanda şöyle rahat rahat basayım" diye bu sefer sport-touring diyorsun. Aaaaaa bir bakmışın alet yine olmuş 250 kilo, büyük endurodan vazgeçmene sebep olan şey yine karşına çıkmış. "Abi o zaman büyük endurodan neden vazgeçeyim" düşüncesiyle en başa dönüyorsun yine

    O günkü ruh halime ve bu yaman çelişkinin hangi noktasında olduğuma bağlı olarak, her an her türlü motoru alabilirim yani
    makseli ve koreay bunu beğendiler.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

  8. #1108
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motosiklet işi böyle garip bir kısır döngü işte. 6000 TL verip üstüne 1000-2000 bakım yapmayayım diye 8000-10.000 Tl'lik japonlara-italyanlara bakmaya başlıyorsun. Aslında o fiyatlara hakikaten var motosiklet ama gidip yakından görünce "yok olmaz almışken temizini alayım bari" diyorsun. Fiyat 12-13 binlere çıkıyor. Sahibinden.com'da bu fiyat aralığında motosiklet aranırken bir bakıyorsun üst segmentin bazı modelleri de aynı fiyata satılıyor. (Mesela benim durumumda Fazer-GSR600-Bandit arıyorken bir bakıyorsun orada güzeller güzeli bir VFR800 duruyor). Hadiiiii hoooppp hemen yeni bir plan yapılıyor ve bu segmente giriliyor. Araştırmalar, sayfalar dolusu döküman okunuyor. Sonra farkına varıyorsun ki o fiyatlara da bu sefer o segmentin temizi yok. Ulan olmuşken tam olsun biraz daha vereyim derken motosikletinin fiyatı otomobilinin fiyatını geçiyor. Kısa sürede kendine geliyor ve GT650'ye geri dönüş yapıyorsun

    Benim durumum biraz daha vahim. Arayışlara büyük bir enduro ile başlıyorsun. Sonra "yok yaw ben bunu şehir içinde kullanamam" deyip naked'a geçiyorsun. Uzun yolda yorar bu beni diye touring'e yelteniyorsun. "Abi otobanda şöyle rahat rahat basayım" diye bu sefer sport-touring diyorsun. Aaaaaa bir bakmışın alet yine olmuş 250 kilo, büyük endurodan vazgeçmene sebep olan şey yine karşına çıkmış. "Abi o zaman büyük endurodan neden vazgeçeyim" düşüncesiyle en başa dönüyorsun yine

    O günkü ruh halime ve bu yaman çelişkinin hangi noktasında olduğuma bağlı olarak, her an her türlü motoru alabilirim yani
    vallahi öyle...
    geçenlerde bir arkadaş 14-15 bine motor alacaktı 2. el.
    kavasaki versys ve suzuki gladyatörün sıfırı da 19 bin tl idi. söyledim kendisine.
    gitmiş sıfır versys almış.
    elemanın aklında 2. el transalp vardı...

    aslında kışın 2-3 bine küçük bişeyler arıyordu :D

    şu an cebimizde para olsa mesela ben gidip ducati multistrada 1200 ya da şu hondanın son bebesi nc700x alır otururdum...
    kaskosunu da yapardım, kilidi açık uyurdum.
    ama şu anda düş peşindeyiz ya, düştük peşine
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  9. #1109
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Caponord, VFR800, Bandit, GSR600, Fazer, 1150GS, CB900 Hornet, DL1000, CBF600, CBF1000, ER-6F, TDM 850/900, CBR 600F, GT650, Z750S ve hatta hatta Ducati Multistrada DS1000.

    Offffff....Benim daha çok çekeceğim var
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

  10. #1110
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    sencer ne yaptın abi 650 lik mi düşünüyon ne ettin
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  11. #1111
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sencer ne yaptın abi 650 lik mi düşünüyon ne ettin
    sendeyken de düşünüyordum ama rüzgara karşı işiyom şu aralar....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  12. #1112
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı psyche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizlere sormadan geriye dönük 10-15 sayfayı sabırla okudum model hakkında bilgi almak açısından eski kısa süreli gt 250 r kullanıcısıyım bu aralar gt 650 n bakıyordum fakat burda okuduklarımdan sonra vazgeçtim çok ağır kronik sorunları yok anladığım kadarıyla ama ufak tefek bir çok sıkıntısı varmış keza sinekde ufaktır ama miğde bulandırır neyse iyi forumlar tekrar Er-6 N araştırmaya devam
    geriye dönük araştırman güzel olmuş ... lakin ufak tefek sıkıntıdan kastını pek anlamadım. benim gt650'nin arka freni zortladı ama tamamen benim danalığımdan. ben bozdum fazer yada bmw 1200 olsa gene olurdu aynısı. onun dışında kronik elektrik sorunu bende de oldu. mantık yolundan gidip düzelttim. mantığını baştan kursaydım hiç uğraşmıcaktım.

    onun dışında sıkıntılı olduğu bir yön yok. motorumu severek kullanıyorum. amortisör patlatmadır karbüratör pislenmesidir her motorun klasik derdidir.

    bi çok arkadaş aman benim motorum mimlenmesin diye bir çok klasik sorundan hiç bahsetmez... ben er6 ile gt650 yi deneyip gt650 ye karar verdim.

    gt650 ile ilgili tek sıkıntım, parça tedarikinin uzun sürmesi. temel parçalar gt250 ile aynı. kanuni'De sürekli bulunuyor. bazı parçaları yurt dışından 1 haftada temin edebiliyorsun... servis yok herkese göre motor değil. iyi bir ustan yoksa alınmaz tabi

    Ben kendim tamir ettiğimden dert etmiyorum.



    17 - 18000 de lastikler biter. nasıl biter. benim motor 18.000 de. üzerinde fabrikada takılan bridgestone'lar var. hem dişleri iyice azaldı. hem de yol tutuşunu yitirdi. çünkü 6 yaşında lastik...

    lastikten km anlamak zordur. km anlamak için diğer donanımlara bakmak lazım.


    yukarda bir arkadaş, direksiyonu kırılıyor kolay yamuluyor demiş de.. bu kötü bir özellik değil. aksine güzel bir özellik.

    düştüğünüzde o gidon yamulmasa, çarpma şiddeti olabildiğince gidon boğazına ve o bölgedeki şasiye geçer. gidon yamulmasa oralarda ufak da olsa yamulmalara sebep olur.

    o yamulmalar da denge için çok kötü olur.

    gidonun yamulması güzel birşey... yada kırılması.

    konjektör sorunu 300 - 400 tl ye çözülebiliyor.

    şibumi nin dediği gibi. lastiği de motor fiyatından saymamak lazım.... öyle bir durumda 8000 tl bakımlı bir gt650 ye bence makul...

    4 silindir elbette güzel.. ama gt650 yakıt masrafı farkı ile her türlü fazer benzeri motorlardan iyidir ...

    4 silindirlilerle 17 litre ile gidebileceğiniz mesafe yaklaşık 200 km civarında iken, gt650 ile 300 km yi geçmek mümkün. şehir içinde arada dolaşırım. yılda bir iki kere şehir dışına çıkarım derseniz 4 silindirin arada bir olduğundan çok yakması pek dert olmaz. lakin yılda 15 - 20.000 km yaparsanız benzin epey farkediyor
    !?

  13. #1113
    psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2011
    Şehir
    Wrocław
    Motosikleti
    CBF 600
    @sessizsakin

    Öncelikle hiç tanımadığın bir adama böyle sanal bir ortamda bir sayfa yazmak takdire şaiyan şahsen ben oturup yazmazdım,üşengecim..

    Neyse yazının bir kısmında bahsetmişsin ya iyi ustan olacak yada elin anahtar tutacak bu motosiklet için,bende her ikiside yok,yani bence motosiklet ustaları,beyaz rus kadınları pazarlayan heriflerden farksız iş ahlakları ve esnafları gereği,ee bende sinyal gevşerse sıkarım buji patlarsa değiştirebilirim hepsi bu elektrik tesisatı cortlarsa baş edemem yada krank,subab,amortisor,balata konjektör vs..
    Diğer handikap ise arkasında doğru düzgün tedarikçi,servis yok sürekli yurtdışından online alışveriş yaparım zaten bu pek sıkıntı değil de ufak tefek parçalar içinde 15-20 gün internet beklenmez,ayrıca yurt içindeki parça fiyatları japonlarla aşık atçak cinsten.

    Ciddi anlamda sizler gibi Hyosung'u bilinçli kullanan adamlar olsa ülkede bu motorların konumu çok farklı olurdu
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

    Psychedelic Gececi

  14. #1114
    _engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2012
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geriye dönük araştırman güzel olmuş ... lakin ufak tefek sıkıntıdan kastını pek anlamadım. benim gt650'nin arka freni zortladı ama tamamen benim danalığımdan. ben bozdum fazer yada bmw 1200 olsa gene olurdu aynısı. onun dışında kronik elektrik sorunu bende de oldu. mantık yolundan gidip düzelttim. mantığını baştan kursaydım hiç uğraşmıcaktım.

    onun dışında sıkıntılı olduğu bir yön yok. motorumu severek kullanıyorum. amortisör patlatmadır karbüratör pislenmesidir her motorun klasik derdidir.

    bi çok arkadaş aman benim motorum mimlenmesin diye bir çok klasik sorundan hiç bahsetmez... ben er6 ile gt650 yi deneyip gt650 ye karar verdim.

    gt650 ile ilgili tek sıkıntım, parça tedarikinin uzun sürmesi. temel parçalar gt250 ile aynı. kanuni'De sürekli bulunuyor. bazı parçaları yurt dışından 1 haftada temin edebiliyorsun... servis yok herkese göre motor değil. iyi bir ustan yoksa alınmaz tabi

    Ben kendim tamir ettiğimden dert etmiyorum.



    17 - 18000 de lastikler biter. nasıl biter. benim motor 18.000 de. üzerinde fabrikada takılan bridgestone'lar var. hem dişleri iyice azaldı. hem de yol tutuşunu yitirdi. çünkü 6 yaşında lastik...

    lastikten km anlamak zordur. km anlamak için diğer donanımlara bakmak lazım.


    yukarda bir arkadaş, direksiyonu kırılıyor kolay yamuluyor demiş de.. bu kötü bir özellik değil. aksine güzel bir özellik.

    düştüğünüzde o gidon yamulmasa, çarpma şiddeti olabildiğince gidon boğazına ve o bölgedeki şasiye geçer. gidon yamulmasa oralarda ufak da olsa yamulmalara sebep olur.

    o yamulmalar da denge için çok kötü olur.

    gidonun yamulması güzel birşey... yada kırılması.

    konjektör sorunu 300 - 400 tl ye çözülebiliyor.

    şibumi nin dediği gibi. lastiği de motor fiyatından saymamak lazım.... öyle bir durumda 8000 tl bakımlı bir gt650 ye bence makul...

    4 silindir elbette güzel.. ama gt650 yakıt masrafı farkı ile her türlü fazer benzeri motorlardan iyidir ...

    4 silindirlilerle 17 litre ile gidebileceğiniz mesafe yaklaşık 200 km civarında iken, gt650 ile 300 km yi geçmek mümkün. şehir içinde arada dolaşırım. yılda bir iki kere şehir dışına çıkarım derseniz 4 silindirin arada bir olduğundan çok yakması pek dert olmaz. lakin yılda 15 - 20.000 km yaparsanız benzin epey farkediyor
    Sana tamamen katılıyorum,gt650 sorunsuz bir motor.düzenli aralıklarla yağını değiş sorun filan çıkarmaz.Bakımı kolay,yakıtı uygun,performans süper,şekil güzel,sorun az...bi motordan başka ne beklenebilirki.Bi ara motor binmekten soğumuştum,hatta satılıktı motorum.Sonra bigün motorumu işlek bi caddeye parketmiştim,bayağada bi motor vardı aynı yerde,şöyle bi alıcı gözle baktım motoruma,meğer ne kadar güzelmiş motorum,bidaha böylesini bulamam diyerek vazgeçtim dostumu satmaktan
    dreamkiller bunu beğendi.
    * Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.

  15. #1115
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Bende severdim GT650'mi. Bana epey ustalık öğretti, elimden çoğu iş geliyor artık. :D Bu arada şehiriçi çok yakrdı benimki 7 litreleri gördüğümü bilirim. Hani ayarı bozuk bakımsızlık vs var desek, şehirdışı sabit 120 ile giderkende 4 litrenin altına düşmezdi.
    www.motorumla.net

  16. #1116
    _engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2012
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    Şimdi gt 650'nin yağını düzenli değiştirmek lazım derken,iyide yağ koymak lazım,ben castrol kullanıyordum onunda litresi 30-40 tl, 4 litresi 120-140 tl malumunuz.Bilmem kaçbin km de bir alıyoruz yağı fiyatı önemli değilde,bugün yağ aliyim dedim,benim sarışının yağ değişim vaktide geldi,şirinevlerde bi yere girdim,bilenler vardır motorcular mekanıdır orası.Castrol ve general motors yağ var 4 litresi 50 tl,ama o yağ araçlar için galiba.Şimdi fiyat çok uygun olunca,niyeki dedim.Satıcı ısrarla büyük 4 zamanlı motorlarla araçlarda kullanılan yağın arasında fark olmadığını söyledi,bisürü motorcu ondan bu yağı alıyormuş falan filan.Tabi şimdi motor bakımının en önemli ayağı,motorun yağını değişmek olunca riske girmedim tabi.Yarın gidip ipone 10w-40 alıp koyucam büyük ihtimalle.
    * Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.

  17. #1117
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    O satıcıya açık açık küfür etmek lazım. Kesinlikle motosiklete özel yağ olsun. Ayrıca Castrol, 4 litresi 70-80 lira arasına bulunabiliyor. Hatta ben geçen sıkı pazarlıkla 65 liraya almıştım Castrol bayisinden.
    dreamkiller bunu beğendi.
    www.motorumla.net

  18. #1118
    _engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2012
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    Nerde senin şu castrol bayisi,yuh be şu alemde insaf kalmamış,2 katına veriyolar demekki bilmeyen adama.Bugün bi sirkeci tarafına yolum düşecek zaten bakalım bulabilecekmiyim.
    * Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.

  19. #1119
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul Anadolu Yakası
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı _engiin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi gt 650'nin yağını düzenli değiştirmek lazım derken,iyide yağ koymak lazım,ben castrol kullanıyordum onunda litresi 30-40 tl, 4 litresi 120-140 tl malumunuz.Bilmem kaçbin km de bir alıyoruz yağı fiyatı önemli değilde,bugün yağ aliyim dedim,benim sarışının yağ değişim vaktide geldi,şirinevlerde bi yere girdim,bilenler vardır motorcular mekanıdır orası.Castrol ve general motors yağ var 4 litresi 50 tl,ama o yağ araçlar için galiba.Şimdi fiyat çok uygun olunca,niyeki dedim.Satıcı ısrarla büyük 4 zamanlı motorlarla araçlarda kullanılan yağın arasında fark olmadığını söyledi,bisürü motorcu ondan bu yağı alıyormuş falan filan.Tabi şimdi motor bakımının en önemli ayağı,motorun yağını değişmek olunca riske girmedim tabi.Yarın gidip ipone 10w-40 alıp koyucam büyük ihtimalle.
    Dotum selam,

    Normal otomobil yağları ile motosiklet yağlarını ayıran bazı önemli noktalar var. Öncelikle motosiklet motorlarımız yüksek devir ve ısıda çalıştıklarından otomobil motorlarına göre daha fazla risk altındadırlar. Bunun sonucunda da motosiklet motorlarının daha fazla korumaya ihtiyacı vardır. Bununla birlikte en önemli diğer konu vites kutusu.. Bilirsiniz ki otomobil motorlarında şanzıman yağını ayrıca ekleriz ama bizim motorlarımızda vites kutusunuda motor yağı ile koruyoruz. Dolayısı ile aynı markanın bile olsa her iki motor yağında (otomobil ve motosiklet yağlarında) ciddi teknolojik farklılıklar bulunmaktadır. Aynı şeyi benim ustam da söylemişti bana sonra aklıma takılmıştı, ulan madem aynı neden firmalar milyonlarca dolarlık ar-ge yapıp farklı motor yağlarını geliştirmeye uğraşıyorlarki diye düşünüp bir araştırmıştım.. Oooo sonuç felaket. Ustama gidip fırça atmıştım adam o günden sonra mobil ve castrol motorsiklet yağı kullanıyor üstelik artık Tokur'a henüz nasip olmasa da kendi yağımı kendim değiştiriyorum..

    Bu arada 10 litre ile 140 km yol yaptım şehir içinde motorum karbüratörlü sanırsam bir ayarsızlık var.. Nereyi tavsiye edersiniz İstanbulda herhangi bir yer olabilir ama anadolu yakası daha şık olur..
    If you don't Ride, You don't know...

    Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

  20. #1120
    _engiin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2012
    Motosikleti
    Hyosung gt 650
    mrb,anadolu yakasini bilmem pek.Ama sirinevlerde meydanda,dolmus duraklarinin arkasinda iyi motorcular var.
    zeytinburnunda carisma motor var,muharrem.onda da bu motorlarin herturlu parcalarini bulmak mumkun.bakim tamir filanda yapiyolar.
    dreamkiller bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler