Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

Katılımcı sayısı
729. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 151 RS

    445 61.04%
  • 151 RSİ

    57 7.82%
  • ASYA 150T

    58 7.96%
  • SUKIDA

    10 1.37%
  • WUXY

    12 1.65%
  • DİĞER

    147 20.16%

MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2281
    nightmare_in_u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    Alıntı motorinn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum güzel de elimizde sihirli değnek olsa burdan hallederdik ama kimse sana steskopla dinleyip de şurdan geliyor diyemez dese de sonuçta sökülecek .Eğer kendi imkanların yok ise veya anlamıyorsan birine yaptırmak zorundasın. hani duayla da olmaz yani
    onu demiyorum ben, daha önce yaşayan varsa bu sorunu tarif ettiğim gibi, yardımcı olur diye ümit ediyorum. Daha önce bu yolla çözülmüş bir çok sorunum vardı, o yüzden bu sefer de neden olmasın?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2282
    gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2006
    Şehir
    bandırma-izmir
    Motosikleti
    CBR600F
    c.tesi günü motorumu 15 günlük bir aradan sonra çalıştırmak istedim arka frene basıp marşa bastım fakat ne arkadan stop lambası yandı nede marş butonuna bastıgımda çalışma belirtisi göstermedi sanki kontak kapalıymış gibi ön frene bastım çalıştı arka freni tutuyormu diye denedim tutuyordu fakat yine stop lambası yanmadı çalıştırmayı denedim arka fren ile yine çalışmadı nedendir acaba ??cevaplarınızı bekliyorum..

  3. #2283
    mondialcii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2005
    Şehir
    KEŞAN
    Motosikleti
    Mondial 150 zat var inşallah yaza denizde de olur.
    Alıntı gursus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    c.tesi günü motorumu 15 günlük bir aradan sonra çalıştırmak istedim arka frene basıp marşa bastım fakat ne arkadan stop lambası yandı nede marş butonuna bastıgımda çalışma belirtisi göstermedi sanki kontak kapalıymış gibi ön frene bastım çalıştı arka freni tutuyormu diye denedim tutuyordu fakat yine stop lambası yanmadı çalıştırmayı denedim arka fren ile yine çalışmadı nedendir acaba ??cevaplarınızı bekliyorum..
    Arka fren müşürü bozuktur büyük ihtimalle...

  4. #2284

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    Aferin usta olmuşsun görmeyeli. bak kardeşim benim senin dediğin herşeye bişey söylediğim yok. (yanlış söylediklerin hariç) Sen bana şunu söyle 23 senelik tamircimisin yoksa 23 senedirmotor tutkusumu var sen bana onu söyle ikisi ayrı sey. benim ustam 35-40 senelik motorcu burda üstüne usta yok bende onun kalfasıyım senin 23 senen burada halt eder. çok idda ediyosan getir motorunu görelim baktık bizden üstün çıktın biz senden yararlanalım yok biz senden üstün çıktık sen bizden yararlan. sorularıma çok güzel cvp vermişsin. benim amacım senle tartışmak değil. yanlış olanı söylemek. yine söylüyorum varyatör tabancayla sökülmez. büker büker. benim amacımda bilmeyenleri bilgilendirmek sana yanlış gelen bişey varsa sende söyle. bende teknik bilgi çoook yeterki millet istesin. çekişmi hızmı. yakıtm sorsun yeter. mesleğimizi elimizden alacak değil. çok özel noktalar var onlar ayrı bi ustam bi ben (ince ayar) ben. eğer burada ustalıkları karşılaştırıyosak bana kafa tutma ezilirsin arkada kalırsın yanından bi geçerim rüzgarımdan düşersin. Millet esas şov istiyosa ( sende dahil) gelin dükyanıma oturun çayımı için moturunuza bi ayar çakıyım bakın görün o zaman şovu. forumun tamamını okumadım ama bana göre sitedeki üyelerin geneli çok bilgisiz yahu adamın deposunda benzin yok yolda kalıyo eee motor bozuldu. olurmu öyle şey. sabah motor çalışmıyo. arka fren müşürü soğuktan sıkışmış. marş basmıyo eee motor bozuldu. biraz düşün be arkadaşım acaba neden oluyo kafa yor bırakıp gitme servise kocaman para verme. nightmare isimli dostumada şunu söylemek istiyorum. Motorinn ustamında dediği gibi ya normal titremeden gelen bi zırıltı kafana takma yada balata ikisinden biri ayak marşını bi sök dene ses kesildimi yok kesilmedi kavramayı sök balataları zımparala tutsun. SAKIN HAA YAĞLAMAAA. motorin ustamın demediği gibi. batuhan kardeşede 2 side değilmiş demesin çünkü havadan benzin az olunca çalkalanmadan karbüratöre bi hava bi benzin gidiyo gayet doğal. sen deponu full tut gerisini boş ver. bu forum biraz canlansın daha teknik bilgilerle acaba daha iyi nasıl gider nasıl çeker. bunları konuşalım biz motorları tamir etmekten öteye gidemiyoruz. Şu ayar çakma meselesine gelince bi şey anlatıyım bi gün dükyanda birisiyle iddiaya girdik bu motor iki kişi asfaltta patinaj çeker çekmez. ben dedim üç kişide çeker ben yaparsam dedim girdik iddiasına kendi motorunu yaptım 15 günde kafamı attırdığı zaman 4 kişi bile çektiririm çünkü o bi canavar. tam 1 metre patinaj çekti. adam gözüne inanamadı. tabii o ayarlar o motorda kalmadı geri eski haline getirdim. 200 ytl istedim vermedi. 50 ytl işçiliğime 150 malzeme. daha iyisini yapabilen varsa çıksın ben vereyim parasını o benim motoruma yapsın. bişey sormak isteyen varsa Yanliz_Kurt_8_@hotmail.com Şehir AFYON

  5. #2285
    batuhan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2006
    dostum lafı yedin hala cwp yazıyorsun bilmiyorum dedigin herseyi yazmıs motorin abi.ben anlamam motordan.+benzin bitmedi az kalmıstı.cekmiyo dedim.az dedigim de yarı gibi bişi.

  6. #2286
    nightmare_in_u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    Alıntı Yorgun Demokrat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nightmare isimli dostumada şunu söylemek istiyorum. Motorinn ustamında dediği gibi ya normal titremeden gelen bi zırıltı kafana takma yada balata ikisinden biri ayak marşını bi sök dene ses kesildimi yok kesilmedi kavramayı sök balataları zımparala tutsun. SAKIN HAA YAĞLAMAAA.
    ayak marşıyla alakalı değil usta, o sağ arka altta ayak marşının bağlı olduğu gri gövde (artık adı her neyse, kayışın olduğu yer) işte ses ordan geliyor titreme gibi değil yani, yağsız kalmış dönen bir parça sesi gibi sadece kalkışlarda 10-15 metre gıyır gıyır vıjjjjjj falan yapıyo, ışıkta duruyom kalkarken yine vıj vıj vıjjjjj ya bi tek ben de mi varmış bu sorun yok mu arkadaşlar başına gelen başka

  7. #2287
    gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2006
    Şehir
    bandırma-izmir
    Motosikleti
    CBR600F
    yorgun demokrat sitedeki üyelerin çoğu motor hakkında bilgisiz demişsin burada zaten motor hakkında fazla bilgileri olmayanlar bilenlerden öğrenmek için yazıyo bence sen seninde dediğin gibi forumu okumamışsın+forumun başlıgına bile bakmamışsın.

  8. #2288
    nightmare_in_u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    Alıntı E_M_R_E_sen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm aarkadaslar..
    ike kardes bu yarımay dişlisinin fiyatı ne _?

    Alıntı ike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarım ay dişlisini soruyorsun. yayı ile beraber veya ayrı alabiliyorsun ben yarımay dişlisine ve yayına toplam 25 ödedim. Eğer basma ayağını da istersen bir 20 daha istiyorlar. Ayrıca benim servisin fiyatları da yüksek olabilir.
    arkadaşlar yaya burca falan gerek yok onlar içinde sapasağlam duruyor, ben http://www.otmmotor.com adresinden 8 ytl'ye aldım ve kendim taktım biraz geç geldi ama servisim servet istedi bu işlem için.

  9. #2289

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    bak gursus kardeş benim dediğim nightmare yaptığı adam ne güzel almış takmış sende yap. gidip kocaman para verme. depondaki benzin bitse servise gidecen herhalde. batuhan içinde motordan anlamıyosan sus arkadaşım bi şeyden çakmıyosan susacaksın. motorininde dediği doğru yanlış olduğu yerde zaten ben söylüyorum. bu arada sibob( bana göre) emme: 5 egzos: 7 olur motorinin dediğide olur ama kaçırır. motorun yağınada çubuğu çıkarttıktan sonra silip yerine sıkmadan hafif oturtup geri çekip bakılır. dişlerinin geçiripde değil. bilmiyosan öğren. nightmare kardeş için de elinden geliyosa varyatörü söksün arkadaki kavramayı tabancayla sökebilir tehlikeli değil zımparala geri tak iyice ama kaçırmasın balata sıyırmasından o sesi yapıyor. elinden gelmiyosa gitsin servise. servisin saat başına garantisen aldığı para 18 ytl. onunda işine gelir. bişey bilmeyende kafasına nasıl yatıyo onu yapsın

    batuhanada bi sorununu anlatırken adam akıllı yazsın. bizde ona göre yazalım dönmeyeceksin arkadaşım bi şöyle bi böyle değil benzin yoksa hava yapmıştır. sende bi var bi yok. adam gibi anlat. adam gibide konuş.

  10. #2290
    nightmare_in_u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    ok. bi deniyiycem bakalım yapamazsam götürürüm servise, ama önce denemek lazım tabi, teşekkürler verdiğin bilgiler için.. üstat üslubun biraz sert, belli bilgilisin bu konularda ama az daha yumuşak mesajlar lütfen teşekkürler tekrar...

  11. #2291
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    bitmez bu motorun derdi yazık paranıza pulunuza üzerinde üşüdüğünüze yaktığı benzine değmez
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  12. #2292

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    dostum damarıma basıldığı zaman dayanamam. o kadar sakın olmaya çalışıyoruz. yok oradan çıkıyo biri adam yedin lafı sus diyo. biz adam gibi motorinle tartışıyoz millet faydalanıyo. adam bişey bilmiyo kalkıyo laf ediyo. batuhan hariç başkasına üstüne alınacak darılacak bişey söylediysem kusura bakmasın o kızgınlar yazıyorum. kimse üstüne alınmasın amaç tartışmak değil bişeyler öğrenmek veya öğretmek. tartışırsakda adam gibi.

  13. #2293
    motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Alıntı Yorgun Demokrat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum damarıma basıldığı zaman dayanamam. o kadar sakın olmaya çalışıyoruz. yok oradan çıkıyo biri adam yedin lafı sus diyo. biz adam gibi motorinle tartışıyoz millet faydalanıyo. adam bişey bilmiyo kalkıyo laf ediyo. batuhan hariç başkasına üstüne alınacak darılacak bişey söylediysem kusura bakmasın o kızgınlar yazıyorum. kimse üstüne alınmasın amaç tartışmak değil bişeyler öğrenmek veya öğretmek. tartışırsakda adam gibi.
    Peki , peki meydanı sana bırakıyorum.Bunu yanlış anlama her zaman kontrol ediceeeemm haa.Meydan boş diye sıkma .4 kişi lastik falan.Altında 1000 lik makine yok

    Subap ayarını yanlış demişsin motorininki kaçırır demişsin.Ben 8-10 dedim sen 5-7 demişsin.Açık subap kaçırmaz sıkı subap kaçırır ve üstelik yanabilir..Her zaman boşluklu subap iyidir.

    Bir de en önemli konu :Üslubunu değiştir.Bak burda herkes birbirine daha yumuşak daha saygılı davranır.Burası motosiklet dostlarını paylaşım sitesidir.Ahkam kesme yeri değil.Kimseyi incitmemelisin.Heyecanını ben anlıyorum ama diğer arkadaşlara itici gelebilir.Lider fln olucaam diye birşey yok.Sitede saygın bir yer veya karizma istiyorsan daha dostca sevecen olmalısın.Sert tavırların zararı sana olacaktır.Çok ısrarcı olursan gereken yapılır.Her üyenin veya RS çinin senin kadar bilgili olmasını bekleme ve onlara birşeyler öğreteyim derken hepten soğutma (özellikle servislerden).Zaten bilirsin bu motorlara herkes sıcak bakmıyor.Bazı arkadaşlarımızın bu ilk motoru olabilir ve gerçekten benzin bitmesi veya müşir arızasını anlamıyor olabilirler.Unutma kimse anasının karnında öğrenmiyo bu işleri.Alçak gönüllü olmazsan motor mühendisi olsan ne yazar.

    Bu yazdıklarım senin kötülüğün için değil unutma.Ben bu şekil yazmasam başkası başka şekil yazar ve kargaşa çıkar.Dediğim gibi bilgili olmandan önce saygı ve sevgi ön planda olmalı.

    Görüşmek dileğiyle..

    Not:Yaz tatil dönüşünde Afyonda gecelemiştim (karavanla)ve motorum da yanımdaydı.Seni o zaman tanısam mutlaka uğrardım bi ayar çektirirdim (lastik çektirenden )Bakardım nasıl ustaymışsın diye Ama buralarda olur da, kendini bize sevdirirsen seneye uğramaya çalışırım.
    gaza gelme;kaza gelmesin

  14. #2294
    batuhan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2006
    yarı we yarının altına indiginde duruyor çekmiyor.zaten önce yazdıgım mesajları bi oku hiç birinde benzin bitti demedim.az kaldı dedim ama yarıda da aynı sorun oldu.dönme falan olmadı yani.+sorun anlasıldı.öbür konuya gelince motorin abi geldi cwbını werir birazdan zaten.ben öle birden senin 23 senen burada halt eder gibi yazıları görünce yazdım.

    nese konu kapandı sanırım.151rs den cok memnunum iyiki almısım.bugün disk kiliti takılıyken geri gitmişim sanırım. ön camurluk catlamıs.içim gitti.

  15. #2295
    nightmare_in_u - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Motosikleti
    mondial 151 rs
    neyse arkadaşlar açıkçası ben Yorgun Demokrat ve motorinn abinin tartışmasından baya birşeyler kaptım, tatlı atışmalarla bir çok konuda aydınlattılar bizi ikisinede teşekkürler, neyse artık uzatmayalım diğer konuyu da kimse kimseden üstün değil bu forumda, bilenler bilmeyenlere yardımcı olur forumlarda konular tartışılır, biz de böyle yapalım.. hepinizi seviyorum (tribüne oynayalım azcık)

  16. #2296

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    tamam motorin ustam bak millet bizden yararlanıyo. arkadaşlar benim üslubuma kızıyosa değiştiririz. önemli değil. uğra beklerim. sibob ayarınıda sen bildiğin gibi yap olur olmaz demiyorum ama ses yapabilir. bu konuyuda burda kapatıyorum. biraz fazla atıştık. milletin derdine çare bulalım. mesela benim motorum ayar yapmadan 110 u geçmiyo dışardan bi yerlerini kurculayıp hızını artırabilen varsa söylesinde uyguluyalım.

  17. #2297
    izcade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    RKS Vieste 249
    Motorumu kışa hazırladım güzelce yıkayıp apartanın ışıklığına 2 tekeri havada kalarak birde branda çektim üstüne. Aynı zamanda wd40 sıktım parçalara sıra aküyü sökmeye geldi. Birde depoyu boş bırakmamamı söyledi arkadaşlar. Askere gitmeme 10 gün kaldı yoksa kış uykusuna yatırmazdım canavarı. :D

  18. #2298

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    iyi yatır bakalım canavarı ama karbüratördeki benzini boşaltmayıda unutma varyatör kapagının orada altta boşaltma yeri var oradan akü çıkartmasanda olur çünkü jelli ama ne olur ne olmaz sen yinede çıkar.

  19. #2299
    izcade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2006
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    RKS Vieste 249
    Hocam valla varyatör kapağı ne diye sorucam ayıp olucak. Nasıl boşaltıcam ya ordaki benzini resim varmı acaba. Boşaltmasam olmazmı.

  20. #2300

    Üyelik
    05 Kasım 2006
    bana göre boşaltmasan pek bişey olmaz ama fabrikadan bize boşaltın diye bilgi geliyo varyatör dediğim ye kavarmaların olduğu kapak üstünde mondial yazıyo arka tekerin yanında karbüratörden onun civatısına bağlı hotum geliyo onun altından alacaksın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler