Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

Katılımcı sayısı
729. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 151 RS

    445 61.04%
  • 151 RSİ

    57 7.82%
  • ASYA 150T

    58 7.96%
  • SUKIDA

    10 1.37%
  • WUXY

    12 1.65%
  • DİĞER

    147 20.16%

MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2181

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul
    merhaba yukarıda iki kırmızı okla belirttiğim yerdeki plastik kırıldı ve ayna koptu ancak bu aynayı tutan metal aksamda herhangi birşey yok sanırım yazı ile anlatmak çok zor bu şekilde daha kolay oldu teşekkür ederim yardımın için
    Kask tak!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2182
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    Sadece saglı/solu mu satılıyormus aynalar? hemen deyistir o ustayı, bukadar da ucuz YALAN atilmaz be kardesim! bu adam böyle bir konuda bu yalani söylüyorsa, sana daha ne kazıklar atacaktir ne dolandıracaktir seni! Motorcunun korkulu rüyasidir böyle ustar....

    http://www.otmmotor.com/motor/main/p...&sub_cat_ID=34

    buyur .... RS her cıvatası nın ve her telinin fiati bu sitede.
    all you need is love

  3. #2183
    Mel-a-ku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2005
    eger sadece o ayna ıse toplam 14 ytl. montajını sen de yaparsın abı servısten cok para ısterler. ayna fıyatına gore yanı...




    markası duro. modeli hf-903
    bu lastik nasıl acaba? yamaha bws lastiği gıbı. bizim rs 151 lere gore olan ebadı var. 130 60 13 ebadında. bunların yol tutuşu , ıslak performansı nasıl acaba?

    motorumda gaz verdıgım de gaz kolu aynen takılı kalıyor. kendım gerı cevırıp gazı kapamak zorunda kalıyorum sebebı nedır? neyın değışmesi lazım?

  4. #2184
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    Nerden buldun o lastigi? fiati ne imis? merak ettim dogrusu cünkü bizim 'racing' lastikler yagmura hic gelmiyor. hele hele yagmurda bogaz köprüsünden gecerken seritleri eklemek ve ufak tefek hatalari düzeltmek icin zift kulanılmis. yagmurda iste o zifdtler yag gibi kayiyor, iki kere basima geldi nasıl toparladim nasil düsmedik hala sasıyorum.
    Mel a ku sen gaz elcigini ve telini biraz yaglamani tavsıye ederim. eger pek bir faydasi olmadiysa ya telin deyisecek yada karbrötörün o telin girdigi ve gerdigi yay. fakat baktirmanda fayda var, yolda kalabilirsin... (tüh tüh tüh 40 kere massallah)
    all you need is love

  5. #2185
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    151 RS
    Selam beyler geçen gün 16000 bakımına gittim ve motorumdaki hataralı tespit edip servise ilettim
    Biraz kazık yedim gibi geldi .

    Değişen parçalar;

    *Hava filitresi
    *Hava filitresi borusu aşınmış yırtılmışdı oda değişdi
    *15 / 50 yağ kattırdım full sentetik (makarna yiyen motora kebap gibi geliomuş )
    *Ayak müşüründen ses geliyor die tornada burç yapıldı
    *2 Ön far ampuli değişti
    *Servis işçiliği (Buna anlam veremedim 15 ytl haşırtttt )
    *Eksoz,ayaklık,arka sepetlikve depo vidaları yalama olmuşdu onlarda değişti.
    *Ön bilya yatağı açıkda olduğu için yıpranmışdı motoru 50km/h ile giderken serbest bıraktığımda sağ/sol atmalar oluyordu.Komplesi 35 ytl dediler sadece ön yatağı değiştittirdim (15 ytl)

    Toplam maliyet 90 ytl çıktı.Sizcede bir anormallik yokmu bu işde ? Yani her parçaya işçilik katıp sonra 15 ytl bakım yazmışlar.Motoru servisden çıktıkdan sonra denedim 2 kişi şehir içi 1 depo benzin ile (6.3 litre civarı oluyo)193 km gittim.Bir sonraki gidişimde tek kişi uzun yol denedim 60 km sabit hız yaptım 70 km de 1.53 yaktı sizce yakıtım normalmi?
    Motorin abi özellikle senin yardımına çok ihtiyacım var bana bi hesap çıkartın bunları şikayet edecem uğur-mondial'a
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

  6. #2186
    Mel-a-ku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2005
    @kral
    bence ıyı fıyata cıkmışsın. uygun bıle dıyebılırım. hatta ucuz ucuz işçilik içinde hiçbirşey almamışlar bence. normalde saat işçiliği 20 ytl . bunların tespiti montajı grenajların toplanması daha bile uzun surmuştur.

    @intercom
    benim şuphem o yaydan.. o yaya bakalım nasıl ulaşacam. karburatorun neresinde onu da bılmıyorumki. bakalım bulucaz ınsallah.

  7. #2187
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    Selanın altindaki bagajı tutan 4 vidayi cikardıktan sonra karburatöre bakarak gaz ile oynarsan görebilirsin. fakat o ihtimal zayıf. Telini muhakak kontrol ettir derim.
    all you need is love

  8. #2188
    Mel-a-ku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2005
    tabı bunları yapabılmem ıcın once guzel bır anahtar takımı, lokma takımı , ve pense kargaburun vs. almam gerekıyor.
    guzel bi takım çantası lazım bana.
    nerde en uygun fıyata bulurum?


    + bir arkadaş lastıgın markasını sormuş, lastik duro marka. HF 903 modeli. 130/60/13. fiyat konusunda bi bilgim yok. zaten bu lastikten alamazsam (istanbul) Sirkeci' den bu tip bi lastik almayı dusunuyorum

  9. #2189

    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Selam kardeşlerim! geçmiş kadir geceniz ve gelecek ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun
    Allah kazasız belasız arızasız sürüşler dilerim.
    151 rs kırmızı kocaeli
    kışlık 2000 km bakımını yaptırdım ondan önce 1 haftalık bir yatış yaptı motor birdaha uyanmamıştı. gıvv gıv gıv çalışmıyordu. bakıma götürdük ana ateşleme yanmış parça bekledim 4 gün buji+kablo yağ filtreler. disk temizlik vs .. 50 kağıt yemeden doymadı.. ateşleme ana yer garantiden değişti.
    bosh buji taktım usta dediki en iyi NGK bosh' u boshhh ver. dedi. toplam 50 kağıt. normal mi... birde kardeşlerim valla garanti olmasa hapı yutmuştuk heralde.
    şimdide disk el kundağı hidrolik yağı gönderisi sert geldi dedi usta gıyıklama yapar. boşta giderken çünkü roleler bırakmaz. garantiden onuda değiştirek dedi.. allah alllah.. ! ya ya ya şa şa şa rs rs çok yaşa..
    allaha şükür. iyidir iyii...

    kardeşlerim. bizim ön direksiyon maşasına yakın kablo soketleri sağ sol dönüş lerde kabloları kastırıyor.. onları naylon cırt bilezikle yukarı alalım. ben bikez yolda kaldım ... çok yazdımm selam ve dualarımla

  10. #2190
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    151 RS
    (düşük çözünürlük)yeşil&mavi park lambaları

    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

  11. #2191
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2006
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    var 636

    performans eksozu

    bu scooter sinopta yapılmıştır tuning dükkanında gördüm neon ışık almaya gitmiştim gece scooter gürüyen ışık bide sesini duysanaız şaşar kalırsınız rölantide super hırlıyor bide gaz werdiğinde spersport sesi mükemmel yapmış çocuk hayran kaldım bide tur attım motorla herkes dönüp bakıyor caddede sesi duyan araba abart eksozu taktırmış komle ucu sonradan takılma değil eksoz 80 ytl







  12. #2192
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    evet artkadaşlar bu mondiala servislerinden bende memnun degilim taki geçen iki aya kadar zaten ben motoru mondial servisinden aldım bir getirdim motoru,bir hafta kaldı,dedim bir daha getirmem ,adam ısrar etti kıramadım sonra hava filtresine giden hortumn yırtıldı ta kartalda kaldım zor bela kartaldan g.o.paşaya ara gaz la geldim. sonra verdim motoru tam 11 gün sonra aldım garantiden almak için. yani işi garantiye verirseniz en az 10 gün beklemelisiniz bu garanti.. sonra ben motoru aldı ama hiç sesimi çıkarmadaım (allahım şurdan bi çıkyım ugrarsam motorsuz kalıyım dedim) dedigimi d eyaptım bir daha ugramadım başak bir servis buldum ramzeyin servisi ne de lasa aynı tip motor her parçası var . mondialin parçasını da getirttiriyo. geçen motoru servise verdim yeni yere,bakmaya arabayla gittim motor akşama çıkıcak dedi ustayla kapıda konuşuyorduk, baktım benim arabanın motorun altında su gibi bişey damlı ben bakmaya gittim ustada arkamdan geldi aç bakalım kaputu dedi, açtım baktık klimanın tahliye suyu akıyormuş. usta bakıyor motora benim arabanın motoruna bile bakıyo anladım atbi adamın ustalıgını sonra motou aldım cillop gibi yapmış her yerini kontrol etmiş . tur atmış bakmış karbürötör tıkalı onu da temizlemiş. ben motoumu buraya getiriyorum.(cemtek ticaret) 500 evler istanbul. benim motor şimdi 10650 km de daha kayışımı degiştirmedim . yagını çok sayıda degiştirdim, benim eksozdan da sesler geliyor. hatta perçinlerini ayda bir kere ben degiştiriyorum .ama buna sonunda bir çare bulucam. devirden düşmesi karbüratörün tıkalı olmasından kaynaklanıyor sanırım benim amca oglunda da var harput 150 yiying oda 100 geçmiyordu karbüratörü degiştirdi şimi di son ibre 140 ı görüyo. benim ki de 130 basıyo. ama bu hız bu motor için çok tehlikeli ben deneme amaçlı bastım. hava filtresi 23 ytl + artı kdv demişsin arkadaş ne o ya araba filtresi bu ben 10 ytl hava filtresi 10 ytl yag degiştiriyorum.bu arada da bayramdan sonra : hava filtresini,yagını ,motorun yagını,kayışı gegiştiricem kime sorsam kaç kere kayış degiştirdin diye orjınal kayış diyom inana mıyo. ama motoru kullanan da çok fark edriyor adam biniyo motora tam gaz kalkış yapıyo sanki başkasının motoru yaa.hee pizzacılar yapar çünkü motor iş yerinin .ama adam keni motorunu da böyle kullanırsa ne diyeceksin kendi motoru vururda kırarda . ben motorumu tek kendim kullanıyorum. tek kelimeyle motorunu kimseyle paylaşmıycan . benden bu kadar kendinize iyi bakın kasksız yola çıkamayın...
    98 Beygir.....

  13. #2193
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    151 RS
    Bu nasıl bir RS yaww adam harbiden yapmış motoru
    2-3 hafta sonra benim motor adananın en kalite damacısına ve eksozcusuna girecek.Sonra ordan sanayiye boyaya airbushları atılacak. Motorun adını"White RS 151 Turbo" koymayı düşünüyorum.Yapınca resimlerini koyacam.Ozaman karşılaştırırız motorları ;)
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

  14. #2194
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2006
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    var 636
    bu motorun her yerinde neon ışık sistemi polis çakar farları war sin sinyallerde öntekerin altında çamurlukların hava girişi yerlerinde çakarlar 65 ytl olan lardan öle 15 ytl lik değil kutusunu gördüm araba teyibi gibi herneyse gece mas mawi bişey oluyor altına neon blue ışık doldurmuş eksozuda gördünüz 300 ytl masraf yapmış ışık sistemi felan motorun hakkını wermiş

  15. #2195
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    151 RS
    yaw burdada ne yaparsan kendin yapıcaksın araştıracaksın bulacaksın.pek tunning shop yok.bi tane koca adanada benim bildiğim.Tüm bisikletçilerde klasik 10 ytllik neon lardan var .Öyle kalite bişeyler bulsam paradan kaçmıyorum zaten.
    Per.eksoz,gerçek neon lamba yoyo cantlardan felan.Motoru sport yapacağım hazırda bişey yok yani.Herşeyi dışardan getittirecem.Buda pahalıya patlıyor biraz :(
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

  16. #2196
    bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2006
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    var 636
    @K_R_A_L aslında adanada rahat bulabilirsin büyük şehir oto aksesuarcıkarında wardır amerikanpazarı mısır çarşısı wardı bnem zamanımda belki bulunur neon ışıklar ama zannedersem adliyenin karşısında büyük bi bisikletçi wardıı oralara bakarsan tabi benm zamanıda şimdiye 7 sene geçtii ne nerde unuttum hep değişmişte olabilir muhakkak olması lazım tuning mağzemesi satan yerler sinop gibi ufak şehirde bile war adamlar da yok yok istediğini 1 haftada getiriyorlar hem motor hem araba tuning mağzemelerii iyi araştır derim bulursun olmassa ben yardımcı olurum

  17. #2197

    Üyelik
    23 Ekim 2006
    selam benim de mondial 151rs motorum var cok yakıyo bunu nasıl engelleyebilirim bu siteye uyeyim ismim tabot diye geciyo mail eren_mutlu06@hotmail.com motorun butun bakımları tamam yagı filan yeni 4500kmde

  18. #2198
    K_R_A_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    151 RS
    Alıntı bathu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @K_R_A_L aslında adanada rahat bulabilirsin büyük şehir oto aksesuarcıkarında wardır amerikanpazarı mısır çarşısı wardı bnem zamanımda belki bulunur neon ışıklar ama zannedersem adliyenin karşısında büyük bi bisikletçi wardıı oralara bakarsan tabi benm zamanıda şimdiye 7 sene geçtii ne nerde unuttum hep değişmişte olabilir muhakkak olması lazım tuning mağzemesi satan yerler sinop gibi ufak şehirde bile war adamlar da yok yok istediğini 1 haftada getiriyorlar hem motor hem araba tuning mağzemelerii iyi araştır derim bulursun olmassa ben yardımcı olurum

    adliyenin karşısına baktım.Amerikan pazarınıda bi gezeyim ora hiç aklıma gelmedi.Ok teşekkürler olmazsa yardımını isterim.benim benzin ibresi sorunlu.Motorun benzin ibresi aşağı yukarı %30 yanıltıcı. benzin ibresi kırmızıya düştü 5 milyonluk benzin aldım yanıma bitince katarım diye kaç km gidecek .İbre kırmızıdayken tam 75 km yol yaptım.depo fullken denedim motor 2 litre yedikten sonra ibre oynuyo.Varmı bunun bir çözümü?
    Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin!!! 151 RS

  19. #2199

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    CbR 125 geri sayım...







  20. #2200
    dj_umit151rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2006
    Kardeşim forum konusuna bi baktım da herkes mondial 151 rs yi öneriyor.Ben aldım ilk bakıma kadar alt tarafı motorun km.de 150 kuruş yakması, yokuş aşağı rolantide inerken stop etmesi ve arka frenin takılı kalması gibi sorunları vardı.İlk bakıma götürdüm ve ilk bakımda servis motorun marşpiyelini çatlattı ön panelin küçük bir kısmını kırdı,sinyal ve korna düğmelerini yıprattı,ön fara hidrolik dökmüş olacaklarki ön farda leke kaldı,km yi gösteren yerin altındaki siyah yeri çatlattı ve daha neler neler.Hiçbirşeyi adam gibi yapmıyorlar,hiçbirşeyi garantiye sokmuyorlar,müşteriye sadece satış yapana kadar güleryüz gösteriyorlar ve sattıktan sonra kovmaktan beter ediyorlar.Birkaç servise gittim hepsi böyle,hiç iyi hizmet yok.Motorun sorunları bitmiyor.Arka fren levyesi takılı kalıyor,kornayı 2 kere deiştirdim en ufak yağmurda bozuluyor,3 kere sigorta attı yolda kaldım,devir saati yandı ve aklıma gelmeyen birçok şey.Motora az yakar derler doğru geneli az yakar ama 151rs km de 150 kuruş yakıyor.Almanızı hiç tavsiye etmem.Yaşadım Biliyorum....

    ----------

    Servisi şikayet etmek istiyorum yardımcı olabilecek varsa özel mesaj atsın.

    ----------

    İşte İlk Bakımdan Sonraki Hali Bu Hasarların Hiçbiri İlk Bakımdan Önce Yoktu


    BURDA FARDAKİ LEKELERE DİKKAT







    Burada Korna,Sinyal Düğmelerindeki yıpranmaya dikkat!

    Kırılan Marşpiyeli Ben Yapıştırdım

    Daha ilk bakımdan sonra tertemiz olması gerekirken şu rezalete bakın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler