Go Back   Motosiklet.NeT Forum > MT - Moto Garaj > Motosiklet Modelleri
Anket Sonuçlarını Göster: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?
151 RS 364 59,87%
151 RSİ 52 8,55%
ASYA 150T 48 7,89%
SUKIDA 10 1,64%
WUXY 10 1,64%
DİĞER 124 20,39%
Katılımcı sayısı: 608. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu konuya 3424 cevap yazıldı 258970 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#3141)

manyaq151rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

03-07-2009, 23:33

Alıntı:
ilkerabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam manyaq 151 motor güzel, egsoz hakkında biraz bilgi verir misiniz? Çok fazla ses yapıyor mu yoksa tok bir ses mi yapıyor. Ben de yakında değiştiricem artık zıngırtı sesi iyice deli etmeye başladı.

Egsozun bunun aynı heralde..

Bu da benim SIPA...

slm ::::eksoz tok hoş mu hoş duyanın bni durdurup özlikle benzin istasyonlarında bu ne, nası cıkıoo bu ses bundan dieee sık sık soruyorlar bana ole bi eksoz ustamın dedine göre düzce yapımı bi eksozmuş bide sübab ayarı yapmıştı eksozu takınca başka sorun olursa sewe sewe ceevaplarım senin rs de güzel oo gösterdiğin eksoz la sanırsam aynı deyil resimden gördüğüm kadarıyla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:31 PM ----------

bide arkadaşlar bnim motor sık sık arka şant yamıoo burda bi abimde var bnim kinin siyahı onun ki yamulmuyo ki bnden çok daha kotü kullanıoo ama bnimki yamuluyo amartiörün biri patlak ondan olurmu ?

Alt
  (#3142)

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: 151 rs
Kan Grubu: A Rh-
04-07-2009, 00:30

Alıntı:
KraL Bey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
S.A.

Arkadaşlar bende 1 haftaya kadar Mondial 151 RS almayı düşünüyorum.

Sormak istediğim birkaç soru var konuyu genel olarak okudum ara ara sayfalarda gezindim bazı öenmli bilgiler edindim.

Motor yakıt sarfiyatı hakkında farklı yorumlar yapılmış kesin ölçümler yapan var mı ?
Ne Kadar yakıt sarfiyatı var ?? Ve 150cclik Mondiallerin hangisi en az yakıt tüketimine sahip ?
Son hızı kaç ?
2 kişide binebilirim.Performansı çok düşer mi yani rampada kalma olasığılı var mı ?
Ben araçlarıma gayet iyi bakan birisiyim ve heveslide biriyim.Yani alırsam sürekli kontrollerini bakımlarını eksiksiz yapar ve yaptırırım.Buna rağmen sorun çıkartırmı ufak tefek (ayna vs) haricinde ???
Teşekkürler
merhaba dostum yazdıklarını okudum ve rs tam senlik gibi duruyor tabi birazda bu tip yaniş çin malı motorlar şans meselesi bu arada ben kışın yaptığım ölçümlerle 5 tl ile 65 km e yakın yol alıyordum 2 kişi ve şehir içi kullanımda şuan biraz daha fazla yakıyo ufak ihtiyaçları var rs m in ama RS iyi dir

bu arada 2 yi geç 3 kişi bile rampada kalma ihtimalin yok gibi

chaser dostum teşekkürler yorumun için ama biraz daha açarmısın yani kayıştanmıdır diyorsun ?

hadi arkadaşlar foruma renk geldi herkes RS sinin resmini eklesin bence RS bi efsane

Konu gursus tarafından (04-07-2009 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir.
  Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. ATATÜRK
  gursus - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#3143)

Chaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: 151 RS
Kan Grubu: A Rh+
04-07-2009, 01:02

herkese merhaba. gursus dostum sunuda belirteyim, janti bende janti yamultmustum servis jantcida duzelttirdi, patlakla birlikte bana 25 e malolmustu. dostum kral bey yakin tarihte yazdigim sarfiyat degerlerine guvenebilirsin, defalarca kez olctum. kendim elektronik teknikeriyim, hesap benim isimdir. bu da benden: kendini ozgur hissetmen icin ya iki kanadin yada iki tekerin olmali. herkese saygilar...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:02 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:44 AM ----------

gursus dostum kusura bakma cepten yazmak cok problemli. evet benim kayis koptugu zamanda arastirmistim, zamanin kayisa cok buyuk bir olumsuz etkisi var az once eski mesajimda ekleme yaptim. mesela benim de 2,5 yil hic lastiklerim patlamamisti fakat son 8 aydir ikide bir patliyor. artik cam, kut metal cubuk bile giriyor,patlatiyor. halbuki cok iyi gorunuyorlar 4-5 mm dis derinligi var. zamanla paket lastigi bile esneyip, curuyor ve kopuyor. yani zaman lastik malzemeleri harap ediyor. bence kayis esnemis. ayrica kral bey dostum yakit konusunda gursus kardesime katiliyorum. saglamlik mi, gursu dostum dedigin gibi o bir efsane, benimkininde resimleri geliyor hemde enduro tadinda, koy ve tarla yollarinda.

Konu Chaser tarafından (04-07-2009 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir.

Alt
  (#3144)

04-07-2009, 01:39

Arkadaşlar ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.

İlk başlarda 2.el almayı düşünüyordum ama sonra baktım ki rodajda düzgün kullanılmayan, bakımları tam olmayan motorlar çok sorun çıkartıyor dedim sıfır alayım her bakımınada yapar başım ağrımaz diye düşündüm.

Genelde bu işlerede elim yatkın olduğundan severek yaparım.Öyle motorun bir yerinde arıza olduğu zaman rahatsız olurum zaten genel olarak parça fiyatlarına baktım öyle abartılı fiyat yok ve çevreden ve forumdan da öğrendiğim kadarıyla rodaj çok önemli o dönemde sert kullanmamamk aşırı yüklenmemek vs birde bakımlarına dikkat etti tamam.

Asya motora ,Ramzeye ve Çelik motora baktım hepsi birbirinin muadili ama Mondial daha kaliteli diyorlar aralarında.

Internette baya araştırma yaptım bazıları çok kötülemiş işte çinde üretiliyor yok civataları gevşiyor vs. diye sonuçta iPhone bile çinde üretiliyor.
İlla çinde üretiliyor diye dandik olması gerekmiyor ha yamaha honda gibi markalarla arasında kalite farkı olur illaki biri 2 bin lira biri 6 bin lira.

"Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur"

Çelik motor var bizim bir tanıdıkda sonuçta o da çinde üretilen benzer modellerden biri 3.5 senedir taş gibi kullanıyorlar.

Birde şunu gördüm ki bu elektronik eşyası olsun, beyaz eşyası olsun arabası vs bozulan kişiler genelde sözüm meclisten dışarı pinpirikli kişiler oluyor adam araba alıyor yok bu çabuk bozuluyormuş yok hep şu arıza veriyormuş diline takıyor oda oluyor ama aynı arabadan başkası alıyor yıllarca tık demeden kullanıyor.

neyse başınızı ağrıttım.kusura bakayım.İnş. 1 haftaya kadar alacağım.

Alt
  (#3145)

04-07-2009, 01:51

kral bey tesbitlerin yerinde ve doğru kesinlikle katılıyorum sana ben 2006 dan beri üyeyim siteye motoru aldığımda google vasıtasıyla üye oldum ve o yıldan beri topiğin takipçisiyim şu zamana kadar bu motordan memnun kalmayan kesim yüzde 10 u geçmez için rahat olsun anlayacağın elbettteki mükemmel değil sorunsuz değil japon tadında değil ama bu fiyata oldukça kaliteli ve inanılmaz keyifli bir scooter

chaser dostum öncelikle resimlerini bekliyoruz
teşekkürler yorumun için sen kayıştandır diyosun bi baktırmanın zamnı geldi bazen diyorum nasılsa parçaları ucuz koptuğu yere kadar gitsin jant ta yamuk bazende hepsini değiştireyim diyorum ama iyi bile gitti şuan için bu yollarda bu motor (not : jantıda bi ara lastiklerimin havasını aşırı düşürmüştüm ,yollarda malum bu sebepten yamulttum yani benim hatam)
  Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. ATATÜRK
Alt
  (#3146)

04-07-2009, 02:04

Hayırlısıyla motoruda alırsam deneyimlerimi tekrar yazacağım.

Alt
  (#3147)

04-07-2009, 02:14

Dostum kral bey soylediklerinin her kelimesine katiliyorum. Yakinda (5(rs de karsima cikan ufak teffek problemleri ve onlari nasil hallettigimi veya hallettirdigimi ve maliyetlerini de yazacagim. Ayrica iciniz rahat olsun diye sunu da , 151rs, italyan menseili, italyan tasarimi bir motosiklet olup, cin de uretimi yapilmaktadir. bir de sunu belirtmeliyim, motoru satin aldiginda verilen kagitda, sasi no etiketinde, arka stop lambasi caminda vs jonway italia srl yazmaktadir. bas agrisi mi, bizim basimiz agrimaz agrirsa da motora bineriz gecer. gorusmek uzere...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:05 AM ----------

Gursus kardesim jantini duzelttirsende olur diyorum maliyet acisindan yine de sen bilirsin. kayis orjinal bulamazsan bando marka olanini ovuyorlar, ben oyle yaptim, 20 liraya almistim.

Alt
  (#3148)

storm150_mmk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mondial 151 rs
Kan Grubu: B Rh+
04-07-2009, 10:38

arkadaşlar istanbul avrupa yakasında sarıyer e yakın olan hangi tamirciyi tavsiye edersiniz ?
  beni uzaklastırmayın ..!! direk üyelikten silin ...!!!

Alt
  (#3149)

Acemi85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: GPR125R
05-07-2009, 13:36

Kral Bey arkadaşım öncelikle hoş geldin. bende yeni bir Rs kullanıcısıyım derbi 125r dan sonra inan bu motor limuzin gibi geldi çok rahat. Scoterin zevki bambaşka. Benim hesapladığıma göre 1 Km'de 110-120Tl arası yakıyo. Tabi uzun yolda 100Tl ye falan düşer bu. Ben sürekli 2 kişi kullanıyorum kız arkadaşımla rampa falan banamısın demiyo. şu anda gördüğüm hız 110 falan ama eminimki 120-130 a cok rahat cıkar.

storm150_mmk Arkadaşım benım motorda 2.500 km de falan benimde ön diskten ses gelmeye başladı frene basınca. Herhalde diskte bir sorun olmuş Baktırıcam müsait zamanda. Sende baktırırsan haber verirsin. Çünkü frene basınca rahatsız ediyo insanı.

Alt
  (#3150)

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Ybr 2005
Kan Grubu: O Rh+
05-07-2009, 13:54

Bende 151 RS aldım. Sizden ricam Ankara'da en düzgün mondial servisi nerdedir. 500 km gelince bakıma oraya götüreyim. Aldığım yer aslında bir araba servisi bana motorsiklet işini ciddiye almıyorlarmış gibi geldi...
Selamlar...

Alt
  (#3151)

05-07-2009, 15:09

Alıntı:
Acemi85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kral Bey arkadaşım öncelikle hoş geldin. bende yeni bir Rs kullanıcısıyım derbi 125r dan sonra inan bu motor limuzin gibi geldi çok rahat. Scoterin zevki bambaşka. Benim hesapladığıma göre 1 Km'de 110-120Tl arası yakıyo. Tabi uzun yolda 100Tl ye falan düşer bu. Ben sürekli 2 kişi kullanıyorum kız arkadaşımla rampa falan banamısın demiyo. şu anda gördüğüm hız 110 falan ama eminimki 120-130 a cok rahat cıkar.

storm150_mmk Arkadaşım benım motorda 2.500 km de falan benimde ön diskten ses gelmeye başladı frene basınca. Herhalde diskte bir sorun olmuş Baktırıcam müsait zamanda. Sende baktırırsan haber verirsin. Çünkü frene basınca rahatsız ediyo insanı.
Hoşbulduk.

Bende Ankaradayım.Acaba siz hangi bayiiden kaça aldınız motoru ? Bende perşembe gününe kadar alacağım şu sıra birkaç işim var.Sağlam bir ustaya benimde ihtiyacım olacak Ankara'da ikamet edenler hangi servis/usta öneriyorsunuz acaba ?

Alt
  (#3152)

Acemi85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: GPR125R
05-07-2009, 17:43

Ben ikinci el aldım 1.500 km deydi. Sıfırları 1.700-1.800 civarı. eminönünde falan 8 taksit yapıyolar hatat. Ben istanbuldayım fatihte.

Alt
  (#3153)

storm150_mmk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mondial 151 rs
Kan Grubu: B Rh+
05-07-2009, 22:18

rs lerin fiyatı mağazada 2047 tl ama sirkeci taraflarında taxit yapsalar dahi baya fark koyuyolar adamlar 2000tl lik motoru plaka falan hersey dahil 2500 tl ye cıkarıyor bnce anabayiden alın..
  beni uzaklastırmayın ..!! direk üyelikten silin ...!!!

Alt
  (#3154)

05-07-2009, 22:37

arkadaşlar arka lastiğim patladı çok taşlı yola girdim hızımda yüksekti fitil attırcam ama jantı nasıl sökebilirim arabanın bijon anahtarını denedim küçük geldi çok büyük üzerindeki somun tamirciye götürmek istemiyorum sökmeye 10 tl den aşşağı almaz fikriniz neler ?
Alt
  (#3155)

06-07-2009, 00:25

herkese merhaba arkadaslar. sorunlarinizi okudumda benim yasadiklarima benzettim. oncelikle acemi85 kardesim, on diskteki rahatsiz edici sesten kastin eger tiz bir otme sesiyse-nadiren bazi rs ler yapiyor- ben zamaninda garantiden on diski degistirtmistim yamuk diye. fakat ses gecmedi. anladimki diskin janta temas ettigi noktada, belki boyadan kaynaklanan bir egim soz konusu. sanirim sorun bu. fazlada ustune gitmedim, alistim artik ayrica bu otme sesi ilginctir artik hosuma da gidiyor ayri bir hava verip dikkat cekiyor, bazen korna yerine geciyor. gursus kardesim benim servis sokme ve tamiri toplam 10 liraya yapmisti. ve sarfiyat, tabii ki cok hizli kullanip cok fren yapilirsa sarfiyat biraz daha artiyor. mesela 1lt ile 40 km yerine 30 km gibi. bu noktada kullanis tarzida onemli. neyse cok konustum, herkese sevgiler, saygilar.

Konu Chaser tarafından (06-07-2009 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: herseyin mutlaka bir sebebi var

Alt
  (#3156)

NNOOSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: MONDİAL 150cc HS RACİNG MOTORS (kırmızı)
06-07-2009, 12:17

ACEMİ85

Ön diskden ses geliorsa disk belkı yamuk felandır yamuk deyilsede diskı ıslat sabun sür ben denemedım ama yapanları görmüştüm sesi kesiyormuş diskten vııkk vvııkk diye ses gelenler yapıordu saygılar...
  Kaderinde Varsa Tecavüze Uğramak,Çırpınmayı Bırak Keyfine Bak OTURARAK ZAFERE ERİŞEN TEK CANLI TAVUKTUR
31 L 6351
  NNOOSS - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#3157)

06-07-2009, 19:26

Alıntı:
Acemi85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben ikinci el aldım 1.500 km deydi. Sıfırları 1.700-1.800 civarı. eminönünde falan 8 taksit yapıyolar hatat. Ben istanbuldayım fatihte.
feyizolunda bazı kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksitle alınabiliyor yazıyor ve mondialin resmi sitesinde de garanti bankası kredisi peşin fiyatına 12 ay taksitle alınabiliyor yazıyor.

Acaba bayiilerde de peşin fiyatına taksitle alabilirmiyim ?

Birde bayii fiyatları nasıl tevsiye edilen satış fiyatının üzerinde mi yoksa altında ad satın alabiliyormuyuz ?

Alt
  (#3158)

07-07-2009, 09:02

KRAL BEY, benim RS 151 130 km de yeni aldım. Ama kesmedi. Sana satayım. Hiç boşuna sıfır alma..

Alt
  (#3159)

07-07-2009, 10:59

Alıntı:
serdarmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
KRAL BEY, benim RS 151 130 km de yeni aldım. Ama kesmedi. Sana satayım. Hiç boşuna sıfır alma..
Ben taksitle alacağım kredi kartına.Birde neden satmak istiyorsunuz daha yeni almışsınız ?

Alt
  (#3160)

07-07-2009, 11:02

Alıntı:
KraL Bey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben taksitle alacağım kredi kartına.Birde neden satmak istiyorsunuz daha yeni almışsınız ?
Herşeyi tam. merak etme. Ben vitesli bişey almak istiyorum. Kesmedi beni dedim ya..

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
test, rsrsi, mondial, hakkndaki, grler, dnceler, 151

Seçenekler