Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Honda Africa Twin XRV 750 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    naproksen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Şehir
    MUĞLA
    Motosikleti
    Transalp
    Arkadaşlar, Africa Twin almadan önce internette uzun süre araştırdım ve istediğim bilgilere tam ulaşamadım. Bu yüzden bende bu başlığı açmaya karar verdim. Africa Twin cilerin buluşma ve sorunlarını çözme noktası olur umarım.

    Resim ve teknik bilgilerle başlayayım...






    General information
    Model: Honda XRV 750 Africa Twin
    Year: 2003
    Category: Enduro / offroad
    Rating: 75.9 out of 100. Show full rating and compare with other bikes

    Engine and transmission
    Displacement: 742.00 ccm (45.28 cubic inches)
    Engine type: V2
    Stroke: 4
    Power: 60.00 HP (43.8 kW)) @ 7500 RPM
    Torque: 62.00 Nm (6.3 kgf-m or 45.7 ft.lbs) @ 6500 RPM
    Bore x stroke: 81.0 x 72.0 mm (3.2 x 2.8 inches)
    Gearbox: 5-speed

    Transmission type
    final drive: Chain

    Physical measures
    Dry weight: 205.0 kg (451.9 pounds)
    Seat height: 860 mm (33.9 inches) If adjustable, lowest setting.
    Overall length: 2,315 mm (91.1 inches)
    Overall width: 905 mm (35.6 inches)

    Chassis and dimensions
    Front tyre dimensions: 90/90-21
    Rear tyre dimensions: 140/80-17
    Front brakes: Double disc
    Rear brakes: Single disc

    Speed and acceleration
    Power/weight ratio: 0.2927 HP/kg

    Other specifications
    Fuel capacity: 23.00 litres (6.08 gallons)





    Not: Aşağıdakı yazı alıntıdır...

    AFRICA TWIN : DÜNYAYI GEZMEK İÇİN...

    Maceralı uzun yolculuklar Africa Twin ile bir konfor, bir keyiftir. Honda XRV 750 için size söyleyebileceğim her şeyi, sizler kare kökünü alarak düşünebilirsiniz. Onu sürme fırsatı bulduğunuzda, haklılığımı anlamış olacaksınız. Benim bu yazıda amacım kesinlikle sahip olduğum bir motosiklete övgü yağdırmak değil, halen Türkiye’de üç adet ithal edilmiş bir motosikleti sizlere tanıtmaktır.
    Önce Africa Twin’in kısa geçmişinden bahsedelim. 1980 lerin ikinci yarısında Honda XLV 650 olarak doğdu. Hava soğutmalı bu makine 1986 yılında su soğutmaya geçerek XL 600 V koduyla Transalp olarak üretildi. Transalp üst üste 8 yıl aynı makine ve aynı kasa ile bu güne kadar gelerek ekol oldu.
    Africa Twin’in yapımı ise 1988 yılına rastlar XRV 650 koduyla üretilen ilk Africa’lar kodundan da anlaşıldığı gibi 650 cc. İdi. 1990 yılında Honda rakip markaların altında kalmamak için XRV 750 versiyonunu piyasaya sürdü.
    Benim Africa ile tanışmam da 1990 yılıdır, hiç unutmam beyaz üzerine kırmızı ve mavi renklerde, heybetli duruşuna rağmen, zarif çizgileri ben çok etkilemişti. Üzerine bindiğim an Türkiye’ye gelen ilk Africa Twin benim olmuştu.
    Ben 1,80 m. Boyunda olmama karşın, Africa o kadar yüksekti ki ayaklarımı ancak bir balerin gibi basabiliyordum. 235 kg.lık bu yüksek motosikleti, engebeli zeminlerde, özellikle dönüşlü duruşlarda tutmak çok güçtü; düşme tehlikesi maksimumlardaydı.
    Daha sonraları Africa Twin’e sahip olanların da endişeleri, hep yükseklik korkusu oldu. Aslında bir çözüm vardı, ön furçlardan alçaltmak. Bana göre orantısız düşeceği için estetiği bozulacaktı. Netice olarak çok sevmeme rağmen , Africa’mı düşürme korkusu onu satmaya kadar gitti.
    1992 yılında Africa ciddi bir estetik operasyon geçirdi. Katoloğu incelediğimde onu çok daha zarif, çok daha güzel, enteresandır ölçüler küçüldüğü halde yine çok heybetli buldum. Ne var ki 1992’de bu motosiklet ithal edilmedi. 1993 Eylül’ünde siyah, gümüş, altın renklerinde sipariş vererek yeni Africa’ma kavuştum. Yeni Africa Twin’in estetik operasyonu ile birlikte tüm ölçüleri değişmişti.
    2 silindirli, 4 zamanli V motoru 742 cm3 hacminde ve silindir başına 3 supaplı, 62 beygir gücünü yüksek torku sayesinde 7500 devir/dakika da alabilirsiniz. Boş ağırlığı 205 kg.a düşürülen Africa 23 litre yakıt deposuna sahip. 5 ileri vitesli şanzımanı makinesinin torklu oluşunun ayrı bir göstergesi. Top speed 200 km. de son bulmuş. Yazdığını giden bir motosiklet olduğunu rodaj bitiminde test edip gördüm.
    Şimdi size Africa Twin’in en keyifli tarafını yani sürmesini anlatmak istiyorum. Selesine oturup, startere bastığınızda Honda’nın kendine has, huzurlu çalışmasındaki “fıy fıy” sesi sizi çok uzaklara götürmek istediğini söylüyor.
    Cocpit’e yerleştirilmiş orjinal bilgisayarı size yol boyunca etaplarınızın km.sini ve etap zamanlarını söyleyecek. Ayrıca saati öğrenmek için montunuzun altında kalan saate bakmaya çalışmayacaksınız, bilgisayardaki saat tam göz hizasında.
    Vitesi 1’e almak için yeşil renkli naturel ışığın sönmesini gözünüzle takip etmelisiniz. Oturma konumunuza baktığınızda kendinizi iki katlı Setra otobüslerinin kaptan pilotuna benzetiyorsunuz. Yola son derece hakim bir araç, sizin her dediğinizi yapıyor. İnsana güven veren bir his olduğunu söyleyebilirim.
    Yolları km saatinize geçirdikçe, Africa’nızla bütünleşiyorsunuz. Hele Akdeniz’in kıvrımlı sahillerindeyseniz, virajlara kendi yatıp, sizi bir sağa, bir sola ahenk içerisine çeken bu muhteşem şey, sanki motosiklet değil, vals yaptığınız sevgiliniz.
    Ben emniyet ve etrafı keyifle seyredebilme açısından seyahatlerime gece ara veririm. Konakladığım yerde, odamdan mutlaka motosikletimi görmeliyim ve onun üzerini örtmeliyim. İşte bunları yaptıktan sonra yöre halkı ile çay içip, sohbet etmek, onların görmemi tavsiye ettikleri yerleri not almak, ertesi günün gezi programını yönlendiriyor. Gidilecek yerlerin yol durumu bile dert değil. Africa’m her türlü yol şartına göre yapılmış, beni yarın sarı tabelalara götürmek için şu anda örtüsünün altında istirahat ediyor.
    Sanırım size sohbet ile birlikte yeni Honda Africa Twin XRV 750 ile ilgili bilgiler verebildim. Özetlersek, rahat oturum, kolay kullanım, denge, vibrasyonsuz makine, viraj kabiliyeti, fren emniyeti, yumuşacık şanzıman, hızı hissettirmeyen aerodinamik ve zarif bir çizgi, her türlü yol ve hava şartlarına uyum, yol ve zaman bilgisayarı... Bu tarz bir motosikletten beklenen her soruyu “pekiyi” ile cevaplandırabilen bir motosiklet...
    Renklerine gelince; Honda’nın karakter rengi mavi–beyaz–kırmızı, violet-yeşil-altın, siyah-gümüş-altın olmak üzere, üç ayrı grup renklerde alev alev desenlerle süslenmiş, renkler hakkındaki yorumu ise zevkinize bırakıyorum.

    Motosikletçi
    Tolga_Büyüköner
    Aralık 1993 Motosiklet




    Hadi bakalım AT'ciler...
    kartalkadir bunu beğendi.
    Africa Twin
    lntoftheotherworld.blogspot.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    faydalı bilir buluşma noktası olur inşallah çok güzel bir motor selamlar
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

  3. #3
    naproksen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Şehir
    MUĞLA
    Motosikleti
    Transalp
    Bende öyle umuyorum. bakalım bekleyip görecez...
    Africa Twin
    lntoftheotherworld.blogspot.com

  4. #4
    giotine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul/Beşiktaş
    Motosikleti
    XT660R/PD
    Hayallerimi süsleyen bu motosklet için faydalı bir topic olur inş.

    XRV V twin motor ve uzun ömürlülüğü ile kendini kanıtlamış şimdiki endurolara taş çıkartacak bir makinedir ...
    Korumanı giy ! Tarzanlığın alemi yok !!

  5. #5
    naproksen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2007
    Şehir
    MUĞLA
    Motosikleti
    Transalp
    Kendi açtığım topic i kendi sorumla sürdüreyim bari..
    Africa Twin lerin 2003 modellerin hepsi yurtdışında gelmemidir. Yani 2003 modellerin hepsi mil gostergelimidir diye sorucam...

    fazla AT kullanıcısı yok galiba, başlık pek prim yapmadı.
    ya da AT kullanıcılarının hepsi motorlarının üstünde geziyorlar )
    Africa Twin
    lntoftheotherworld.blogspot.com

  6. #6
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Honda bu motorları sorun çıkartmadığı ve de satış sonrası getirisi olmadığından mı kaldırdı???

  7. #7

    Üyelik
    04 Mart 2007
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    geçmişim 2 silindir geleceğim 4 silindir olacak:))
    Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda bu motorları sorun çıkartmadığı ve de satış sonrası getirisi olmadığından mı kaldırdı???
    honda bu motorsikleti tam anlamıyla sorunsuz bir motorsiklet olarak üretti.yedek parçaları elinde kaldığı ve yedek parçadan para kazanamadığı için üretimi durdurdu.

    arkadaşım bu topic'e tutkunnickli olan ve şuan yıllık izini sebebiyle ege-akdeniz turunda olan mehmet abim ilgi gösterecekler arasında söylim.geziden geldiğinde böle bir topic açıldığını görünce sevinecek.oda 99 model africa twin sahibi ayrıca bir süper tenere sahibi olan ucanteneke5(mustafa abi) ilgi gösterecekler arasında söylim.kısacası yalnız değilsin burda
    LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL

  8. #8
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    naproksen africa kullanıcısının az olması ve bu az olanlarında motor tepesinden inmemesi nedeniyle senin bu topigin gelecegi parlak degil.

    Honda , africa gibi saglam bir motor daha üretebilecek mi bilinmiyorum. Şuan bildigim tek şey africanın üretiminin durmuş olması Honda'ya kazanç saglamamıştır. Eskiden saglam bir enduro düşünenin aklına ilk gelen motor africaydı. Şu an ise birçok marka ve model var. Fakat şöyle bir gerçek varki hiçbiri africa kadar saglam degil en azından ben öyle düşünüyorum. Honda , africa gibi bir motoru yeniden üretmeye başlasa sanırım diger firmaların bu klasmandaki satışları oldukça düşer.

    Kısaca africa enduro dünyasının babası bir motor. Umarım temiz bir tane bulur ve torununa bırakana kadar sürersin.

    Neyse bukadar fanatiklik yeter sanırım

    Bu arada motoru iki saattir yaglıyorum ama bu meret 100km'de kaç lt yakıt tüketiyor acaba. Aslında rakamı duymak istemiyorum ama niyede soruyorum. Acaba motoru alırken ufaktan birde benzin istasyonu almak gerekir mi

    ---------------edit-------------------------

    Africa'larında oldugu bir gezi. Motor gerçekten isminin hakkını veriyor beaa

    dipnot: Gezinin sadece bir bölümü alınmıştır devamı için http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=265584 sitesini ziyaret etmeniz şiddetle önerilir. Fotolara bakarken yanına peçete alınız. Salyalarınızı silmek için lazım olacak
















































































    http://www.motosiklet.net/forum/moto...vriderdan.html

  9. #9
    muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    cbf 600sa
    uh! cidden imrenmemek elde değil
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

  10. #10
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Polonya'dan motorlarını kargo için hazırlarken...






















































  11. #11
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu motor çok süper hakikaten.Adam suyun içinde gidiyor, kayalıklara çıkarıyorlar, tozun toprağın içinde asfalt gibi gidiyor.Bence bu saatten sonra ne yaparlarsa yapsınlar bu kadar kaliteli bir motor yapamazlar

  12. #12
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    naproksen bukadar foto desteginden sonra topic yine hareket kazanmazsa topigin durumunun pek parlak olmayacagı kesinlik kazanır

  13. #13
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    10 yaşındaki bi modeline bile hala uçuk rakamlar istenen motor ama baba enduro
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  14. #14
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Ben bu motoru alirsam ev is kariyer hanim her seyi terk ederim Kendimi dunyanin her km karesinde geziniyor bulurum sanirim.Africa Twin gordugum zaman donup hep ikikez bakarim , motorun bakimini yapildigi yerin tam karsisinda bir boyacida vardi , piril piril 260.000 km adam her hafta sonu cani sikildikca eskisehire gidiyordu , sene bir kerede rize taraflarina. Icim gidiyordu bunlari duydukca.

    Bu dunya ya ufak gelen bir motordur.Gule gule kullan dostum.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  15. #15

    Üyelik
    14 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    Hayranı çok fazla,fiyatı gibi.

    Goldwing,hayabusa sınıflarında neyse bu makina da sınıfında bence o durumda.
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

  16. #16
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu motoru alirsam ev is kariyer hanim her seyi terk ederim Kendimi dunyanin her km karesinde geziniyor bulurum sanirim.Africa Twin gordugum zaman donup hep ikikez bakarim , motorun bakimini yapildigi yerin tam karsisinda bir boyacida vardi , piril piril 260.000 km adam her hafta sonu cani sikildikca eskisehire gidiyordu , sene bir kerede rize taraflarina. Icim gidiyordu bunlari duydukca.

    Bu dunya ya ufak gelen bir motordur.Gule gule kullan dostum.
    260.000km miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    zeda bu makina normal kullanımda kaç km'de motor ister ki

  17. #17
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    çok imrenerek baktığım ama 2.el fiyatlarından dolayı alamayacağım bir motordur..
    2teker de sanırım tenereyle bir testi vardı iyice anlatıyordu..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  18. #18
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Africa'nın normal kullanımda kaç km'de motor istedigi hakkında biligisi olan var mı?

  19. #19
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Acikcasi bilmiyorum Elint servis kitapcigina bakmak lazim , fakat firsat olursa sana resmini gosteriyim , orjinal boyasi var ve ilk gunku gibi duruyor. Zaten gps baglamis adam , her turlu konforu var. Yanliz sunu diyebilirim , her zaman yagi ve bakimi tam ve muntazam yapilmis ise bazen motor yapmak bile sorunda degilsin. Contalari degistirip kapayabilirsin. Benim motorda bile conta degistirmek icin actigimizda ici pirip piril di.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  20. #20
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acikcasi bilmiyorum Elint servis kitapcigina bakmak lazim , fakat firsat olursa sana resmini gosteriyim , orjinal boyasi var ve ilk gunku gibi duruyor. Zaten gps baglamis adam , her turlu konforu var. Yanliz sunu diyebilirim , her zaman yagi ve bakimi tam ve muntazam yapilmis ise bazen motor yapmak bile sorunda degilsin. Contalari degistirip kapayabilirsin. Benim motorda bile conta degistirmek icin actigimizda ici pirip piril di.
    Motordaki başka bir gariplik ise benzin tüketimi. Açıkcası bu motorun benzini içecegini düşünüyordum ama birçok kaynaktan baktım. Şehir dışı 100/4.5 şehir içi 100/5.5 .750cc motor için bu deger gerçekten iyi


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler