Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Suzuki DRZ 400 SM Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    limp65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Son zamanlarda supermoto tarzı ilgimi çekmeye başladı. Bu motoru kullanan test eden varsa bilgilerini paylaşırsa çok iyi olur.





    Garanti
    2 yıl veya 30.000km
    Motor Tipi
    4-zamanlı, DOHC, karbüratörlü, 1-silindir
    Sübaplar
    4, silindir başına
    Soğutma sistemi
    Sıvı soğutmalı
    Silindir hacmi
    398 cm3
    Sıkıştırma oranı
    11,3 : 1
    Maksimum güç
    40 hp / 7600 dd
    Maksimum tork
    39,2 Nm / 6600 dd
    Şanzıman sıralaması
    5-vites
    Toplam uzunluk
    2225 mm
    Toplam genişlik
    855 mm
    Toplam yükseklik
    1200 mm
    Aks arası mesafe
    1460 mm
    Zeminden yükseklik
    260 mm
    Sele yüksekliği
    890 mm
    Kuru ağırlık
    135 kg
    Yakıt depo kapasitesi
    10 Litre
    Ön süspansiyon
    Sekme ve sıkıştırma ayarlı başaşağı teleskopik çatal, helezon yay, yağ sıkıştırmalı
    Arka süspansiyon
    Eklem tip, yay ön yükleme, sıkıştırma ve sekme ayarlı, mono amortisör, helezon yay, yağ sıkıştırmalı
    Ön lastik ölçüsü
    120/70-R17 M/C (58H) İç lastikli
    Arka lastik ölçüsü
    140/70-R17 M/C (66H) İç lastikli

    Fiyat: 13,500 YTL
    Forumda aradım ama bu motoa ait bilgi bulamadım eğer yanıldıysam şimdiden özür...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Hala bu motoru kullanan birileri yok mu aramızda ?
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  3. #3
    motodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2007
    Şehir
    Düzce 81
    Motosikleti
    WR 250 R
    jagadam isimli üye bu motoru kullanıyor.
    Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK

  4. #4
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Test yazısını okumuştum, bir supermoto olarak beklentileri sonuna kadar karşıladığı yazıyordu. Ek olarak çok yüksek süratlere çıkmadığı (140-150 en fazla), yüksek süratlerde biraz vibrazyon olduğu ve artçı konforunun pek yeterli olmadığı söylenmişti. Şehir içi son derece kullanışlı ve pahalı bir oyuncak. Bir de tam net hatırlamıyorum ama, galiba ya benzin göstergesi ya da vites göstergesi yoktu gibi kalmış aklımda..

  5. #5

    Üyelik
    02 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DRZ400 SM
    Bu benim motor be

    İlk motorum. Öyle çok uzun zamandır da kullanmıyorum. O yüzden "test ettim" falan gibi iddialı laflar haddime değil. Fakat izlenimlerim ve tecrübelerim oldu tabii, onları aktarmaya çalışayım.

    Yüksek bir motor. Sele yüksekliği 89 santim. Gerçi süspansiyonları 70 kiloluk bir biniciye göre yapıldığı için seleye oturunca biraz çöküyor ama gene de yüksek. İlk bir iki hafta bu yükseklik beni epey tedirgin etmişti, sonradan alıştım. Gene de hafif rampa bir yerde geri geri ittirmeye kalkmak falan zor oluyor. Boyum 1,76 bu arada.

    Gerçi süpermotocuların bir toplantısına gitmiştim, bu motoru almam için aklımı orada çelmişlerdi. İşte o toplantıda Çiğdem Tatlısert'in altında görmüştüm DRZ'yi. Gayet rahat kullanıyor, hatta o motorla yarışlara katılıyordu. Biraz da o sayede cesaret gelmişti, yoksa almayı düşündüğüm motor Hyosung Rx125 SM idi.

    Kuru ağırlığı 136 kiloymuş. Farını ve kuyruk lambasını değiştirip Tuono aynaları taktığım için benimki biraz hafiflemiştir ama. Neyse, 136 kilo cadde motorlarına nazaran düşük, fakat safkan süpermotolara, kroslara nazaran yüksek bir ağırlık. SM modelini değil de enduro versiyonunu kullananlar zor arazilerde çok yoruluyormuş bu yüzden. Ağırlık merkezi de yukarılarda olduğu için, motor devrileyazmışsa tutmak zor olabiliyor. Ama hiç o şekilde düşürmedim, benim gücüm zaptetmeye yetiyor.

    Bize göre 40, arka tekerden ölçenlere göre 33 beygirlik bir motoru var. Hızlanması bana kalırsa gayet iyi: Sıfırdan yüze beş buçuk saniyede falan çıkıyor. Evet, son hızı düşük. Ben en son 150 gördüm. Zorlasaydım belki 160'a çıkardı, gösterge hatasını falan da hesaba katıp düz hesap 150 diyelim biz. 120'dan falan sonra rahat değil. Rüzgar epey tedirgin ediyor ve insanı geriye itip yormasından ziyade motosiklete hafif hafif yalpa yaptırmasından kaynaklanıyor bu tedirginlik. Sol şeritte giderken Audi'ler falan arkadan selektörle yol isteyince biraz bozuluyorum. Şöyle 180'e falan çıkabilseydi tadından yenmezdi yani. Safkan süpermotolardan ağır demiştim ya? KTM'lerin, Husqvarna'ların ve süpermotoya çevrilmiş Suzuki RMZ'lerin falan yanında motoru da epey güçsüz kalıyor. Ama her şeyi bir bedeli var, değil mi? Tek silindirli motorda yüksek performans, yüksek bakım maliyetleri ve düşük motor ömrünü beraberinde getiriyor. Sözünü ettiğim canavarların devamlı yağını değiştirmek, süpaplarını ayarlamak falan gerekiyormuş.

    DRZ'nin motorunuysa çok dayanıklı buluyorlar. Çok güvenilir ve etkisi ispatlanmış modifikasyon seçenekleri var. Bunların en başında Mikuni karbüratörü FCR özellikli Keihin ile değiştirmek geliyor. Sonra, 430'luk silindir takıyorlar, krankını değiştirip 430'luk o hacmi 470'e çıkaracak bir sıkıştırma oranı elde ediyorlar, süpapları falan değiştiriyorlar, güzel bir egzoz takmak zaten olmazsa olmaz. Eddie Sisneros adındaki meşhur Amerikalı usta, DRZ'leri bu şekilde 60 beygire çıkarabiliyor. Yani bizim hesabımızla 70 küsür beygire. Ve bu aletler gayet ciddi müsabaka motosikletleri haline geliyor. Bana gelince, para ayırabilirsem şu Keihin'den almak niyetindeyim. Ama gürültü yapmasını istemediğimden egzozunu değiştirtmem. Pistonu, silindiri falan elimize alırsak da orijinalinden daha ucuza gelen 430'luk silindir-piston setinden taktırırım.

    Bu Japon motosikleti saat gibi işliyor mu diye sorarsanız hayır derim. Yağmurlarda su aldığı için benimkinin göstergesi bozuldu mesela. İçini açıp baktığımda şu manzarayla karşılaştım:

    Peki garantiden değiştirtebildim mi? Hayır. Farı değiştirmiştim ya? Orasını burasını kurcalarken göstergeye kısa devre yaptırmadığım ne malummuş? Hem niye bozulur bozulmaz götürmemişim de kaç ay beklemişim? Neyse, zaten orijinal gösterge pi poha yaramıyordu. Motor devrini göstermiyordu, benzin durumunu göstermiyordu. Fiyatı da ne kadar, tahmin edin: Yanlış hatırlamıyorsam 1500 lira. Evet, bir buçuk milyar. ABD fiyatı 700 dolar. Onun yerine, çok daha fazla işlevi olan, yağmura çamura çok daha dayanıklı, motor devrini, suyun sıcaklığını falan gösteren Acewell marka göstergeyi aldım. Yalnız, onun da montaj talimatları çok yetersiz. Bugün ya da yarın takmaya teşebbüs edecem ama o kadar kabloyu (Bugün itibariyle nereye bağlayacağımı kestiremediğim 10 kablo kaldı) nereye bağlayacağımı bulmam gerek önce.

    Arızalanma ihtimali yüksek yerlerden biri de şarj sistemi. Benim konjektörden aküye giden bağlantılarımda sorun var mesela. Epey voltaj kaybı oluyor. Suzuki'nin kullandığından daha kalın bir kabloyu konjektörden doğruca aküye çekerek bu sorunu çözecem. Evet, sigortayı, konektörleri falan baypas ederek. Bu da Thumpertalk.com'da herkese tavsiye ettikleri bir uygulama.

    Suzuki 10w40'lık yağ tavsiye etse de genel kanı 20w50 ya da 15w50'nin bu motora en uygun yağ olduğu yönünde. Yağları çok hırpalıyormuş bizim motorlar. O yüzden biraz kalın koymak daha iyiymiş, ince koyulursa su gibi oluyormuş çünkü. Ayrıca 1000 ila 1500 milde bir yağın değiştirilmesini tavsiye ediyorlar, o da 1500 ila 2500 kilometreye falan tekabül ediyor. Ben bundan sonra 2000'de bir değiştirmeye çalışacam, Suzuki'nin tavsiyesiyse 6000 km'de bir.

    Yağ değişimi demişken, aman yağı kendiniz değiştirin. DRZ'lerde iki adet yağ tıpası var. Biri şasedeki yağı boşaltıyor, öbürü motorun altında yer alıyor. Özellikle motorun altındaki çok hassas. Mutlaka tork anahtarı kullanılması gerekiyor ve "crush washer" dedikleri ezilmek üzere üretilmiş özel pulları her seferinde değiştirmek şart. Pulu değiştirmediği ya da tıpayı fazla sıktığı için motoru çatlatıp eline alan çok insan var. Ben de son yağ değişimini kendim yaptım... Ona yapmak denirse gerçi. Serviste (Yücel Motor) ne tork anahtarı ne de pul kullandıklarını görünce "eyvah, motoru mahvedecekler" diyip kendim değiştirmeye karar vermiştim ama geç kalmışım. Şase tıpasını serviste öyle bir sıkmışlar ki açana kadar imanım gevredi. Değiştirmedikleri pul da yamyassı olmuş, hatta tıpayla kaynaşmış. Sökmek için tornavidayla en az beş dakika uğraştım. Neyse, yağı boşalttım, pulları değiştirdim, ilk tıpayı yerine taktım ama ikincisi bir türlü girmiyordu. Yani o deli gibi sıktıkları. Uğraştım, uğraştım, beceremedim. Akıl danışmak için Altan Motoru aradım, bir hafta önce onlara gitmiştim çünkü, usta ne dese beğenirsiniz? "O pullar özel. Tekrar tekrar kullanılabiliyor." "Ne yaptın usta ya?" dedim, pul meselesinin ciddiyetini anlatmaya çalıştım ama ukala ukala, "tamam, senin bildiğin gibi olsun" dedi usta. Bisikletçiden bozma servis de değil bunlar. İstanbul'un en muteber Suzuki servisleri. Nsyse, sonunda bir usta getirdim, o nasıl olduysa halletti. Tıpanın altıgen başını da epey bir yıprattıklarından yenisini sipariş ettim. Bakalım bu sefer takabilecek miyim yoksa Helicoil falan uygulatmam mı gerekecek.

    Motor bir litre benzinle 18 ila 20 kilometre gidiyor. Gerçi sakin kullansam biraz daha az yakar herhalde ama yüksek devirlere çok çıkıyorum, ani hızlanmalardan çok zevk alıyorum. Deposu 2.3 litrelik yedek depoyla beraber toplam 10 litre. Sürprizlerle karşılaşmamak için benzin alınca tripmetreyi sıfırlıyorum. Daha doğrusu gösterge arızalanmadan önce sıfırlıyordum Şu sıralar yolda kalmamak için aklıma geldikçe gidip benzin alıyorum.

    Para bulursam bir sonraki hedefim KTM Duke 690. Hem gözüme çok güzel görünüyor, hem hafif ve hızlı. Tek silindirli motoru 70 beygire yakın güç üretiyor. Son hızı da 200 kilometreye yakın.

    hgdr, namk ve ake bunu beğendiler.
    [B]J şimdi asker[/B]

  6. #6
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Jagadam detaylı bilgilerin için teşekkürler. Sanırım birileri sorsun diye tetikte bekliyormuşsun Bahsettiğin şeyler düşündürücü, 400 cc çift silindir bir motordan daha fazla güç ve hız bekliyordum açıkcası. Ama çılgınlık yapmaya müsait bir motor olduğundan hoşuma da gitmiyor değil. Neyse düşünmeye devam tekrar teşekkürler.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:55 PM ----------

    Rezilim ben evet biliyorum, silindirin tekini sonradan ben ekledim
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  7. #7

    Üyelik
    18 Şubat 2009
    Şehir
    Kamboçya
    Motosikleti
    transalp yavrusu
    drz 400 sm modelini bende inceledim gayet kullanışlı gibi, ağırlığı da fazla değil, fazla yakıyo sanki, bi de fiyatı pahalı .
    İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..

  8. #8
    ressam_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2006
    Şehir
    osmaniye/KADİRLİ
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER, Honda CBF 150
    benim almayı düşündüğüm bir motor.kullananlar ve profesyoneller bozulmayacak motoru napalım diyorlar. yani o kadar saglam oldugu söyleniliyor.en güzel yanıda dual spport olması yani hem araziye hem de asvalta uygun bir motor. kross lastikleri tak istedigin gibi hard enduro yap,sm lastikleri tak ve asvaltta çılgın cocuklar gibi oyna. bence cok hoş tam bana göre bir motor.ha yüksek olması da arazide süper işe yarıyor bilirsinizki arazi motorlar yüksektir zaten.tek silindir bir motora göre gayet başarılı bir motor.ben almayı düşünüyorum.plastik grenajları da cok esnek oldugu için düşmelerde kalkmalarda kırılma die bi sorun olmuyo belki küçük çizikler. bu motorlar için 40 hp yabana atılmayacak bi güç.honda crf nin x ve r modelleri daha güçlü ve daha agresif bir motor fakat sadece yarıs amaçlı yapıldıkları için cok cabuk motoru yeme alışkanlıkları var asvalta uyumlu degildir yani ama bu motor 10 numara bence

  9. #9
    philetoaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2008
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    Duke 250 ABS, 640 LC4 SM
    çok hoşuma giden bi motosikletti , Jagadam ın yazısını okuduktan sonra iyice kanım ısındı buna yahu
    Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own

  10. #10
    masaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Jagadam duke 690 in tr de var oldugunu bilmiyordum duke2 ile karistirmaktan ufak bi arastirma yaptimda bir ust vergi dilimine 4 cc ile yakalanmak ne acidir,ulkemizde piyasasinin olmamasi da bi o kadar

  11. #11
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jagadam detaylı bilgilerin için teşekkürler. Sanırım birileri sorsun diye tetikte bekliyormuşsun Bahsettiğin şeyler düşündürücü, 400 cc çift silindir bir motordan daha fazla güç ve hız bekliyordum açıkcası. Ama çılgınlık yapmaya müsait bir motor olduğundan hoşuma da gitmiyor değil. Neyse düşünmeye devam tekrar teşekkürler.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:19 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:55 PM ----------

    Rezilim ben evet biliyorum, silindirin tekini sonradan ben ekledim
    evet o silindirin teki nereye kaynadı dicektim bende
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  12. #12

    Üyelik
    02 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alıntı masaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jagadam duke 690 in tr de var oldugunu bilmiyordum duke2 ile karistirmaktan ufak bi arastirma yaptimda bir ust vergi dilimine 4 cc ile yakalanmak ne acidir,ulkemizde piyasasinin olmamasi da bi o kadar
    Valla Bebek'teki Spormoto'da çıplak gözle gördüm. Sahibinden.com'da ilanı olan siyah beyaz ikinci el Duke. Görünümüne bitiyorum ama fikir değiştirdim: Yeni hedefim 690 SMR. Duke çok güzel olsa da süpermotodan ziyade cadde motoru.



    Gerçi bir de 690 SMC var, o da hafifliğiyle beni cezbediyor. Peki ben bunlardan herhangi birini cezbedebiliyor muyum? Hayır, çünkü iç güzelliğine değil cüzdan kalınlığına bakıyor bu Nemçe dilberleri. Bir gün biz de kalınlaştırırız inşallah

    Haklısın, 5 CC küçük yapamamışlar, değil mi? Ya da 654 CC yapacaklarına adındaki gibi 690 yapsalardı da vergi meselesine o kadar yanmasaydık.
    Gerçi vergiden bana ne! Motora o kadar para ayırabilecek duruma gelince düşünürüm vergisini

    O 654 cc'lik motorun hakkını teslim etmek lazım aslında. Özellikle Duke'de kullandıkları versiyon acayip güçlü. KTM, dünyanın en güçlü tek silindirli motoru olduğunu iddia ediyor. 2010 modeli daha da güçlü olacakmış diyorlar bir de.

    Bir dakika... Turuncu siyah ve lüks hayallerimle DRZ400 başlığını kirlettim. DRZseverleri KTM ile daha fazla oyalamayayım en iyisi.
    [B]J şimdi asker[/B]

  13. #13
    praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    yok
    drz 400 basligini kirletmeye devam ediyim..

    690 smr ilk gordugumden beri hasta oldugum bi motosiklet..
    bana hayalet ucaklari( f-117 ozellikle) hatirlatiyor..
    biraz uygun olsa 5 6 yil vadeyle almak lazim
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

  14. #14

    Üyelik
    02 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DRZ400 SM
    Ben şimdilik daldaki kuşları boşverip kafesteki kuşumuza dönüyüm: Acewell'i hadisesiz takmayı başardım. Her şeyi çalışıyor. Yalnız, bana kaza yaptıracak çünkü bir gözüm devamlı devir göstergesinde Alışık olmayınca ilginç geliyor işte, ne yapıyım...

    Sözünü ettiğim "free power mod"u da az önce yaptım... Free power, yani beleş elektrik, beleş voltaj. Konjektörden çıkan iki kabloyu prize girmeden kestim, Suzuki'nin orijinal kablolarından daha kalın bir kabloyla doğrudan akü kutuplarına çektim. Merak eden olursa, kullandığım kablo 2,5 milimetrekarelik. Amerikan ölçüsüyle 14 AWG'ye denk geliyor. Neyse, motor eskiden aküyü 13 voltla şarj etmeye çalışır ve bunu pek başaramazken şimdi canavar gibi 14,5 voltla şarj ediyor. Çileli günlerin son buldu kalender akücüğüm
    [B]J şimdi asker[/B]

  15. #15
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Alıntı Jagadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu benim motor be

    yoksa almayı düşündüğüm motor Hyosung Rx125 SM idi.

    Yağmurlarda su aldığı için benimkinin göstergesi bozuldu mesela. İçini açıp baktığımda şu manzarayla karşılaştım:

    Peki garantiden değiştirtebildim mi? Hayır. Farı değiştirmiştim ya? Orasını burasını kurcalarken göstergeye kısa devre yaptırmadığım ne malummuş? Hem niye bozulur bozulmaz götürmemişim de kaç ay beklemişim? Neyse, zaten orijinal gösterge pi poha yaramıyordu. Motor devrini göstermiyordu, benzin durumunu göstermiyordu. Fiyatı da ne kadar, tahmin edin: Yanlış hatırlamıyorsam 1500 lira. Evet, bir buçuk milyar. ABD fiyatı 700 dolar. Onun yerine, çok daha fazla işlevi olan, yağmura çamura çok daha dayanıklı, motor devrini, suyun sıcaklığını falan gösteren Acewell marka göstergeyi aldım. Yalnız, onun da montaj talimatları çok yetersiz. Bugün ya da yarın takmaya teşebbüs edecem ama o kadar kabloyu (Bugün itibariyle nereye bağlayacağımı kestiremediğim 10 kablo kaldı) nereye bağlayacağımı bulmam gerek önce.


    Suzuki 10w40'lık yağ tavsiye etse de genel kanı 20w50 ya da 15w50'nin bu motora en uygun yağ olduğu yönünde. Yağları çok hırpalıyormuş bizim motorlar. O yüzden biraz kalın koymak daha iyiymiş, ince koyulursa su gibi oluyormuş çünkü. Ayrıca 1000 ila 1500 milde bir yağın değiştirilmesini tavsiye ediyorlar, o da 1500 ila 2500 kilometreye falan tekabül ediyor. Ben bundan sonra 2000'de bir değiştirmeye çalışacam, Suzuki'nin tavsiyesiyse 6000 km'de bir.

    Yağ değişimi demişken, aman yağı kendiniz değiştirin.
    Sen almadın ama ben aldım. Motorumdan memnunum lakin benim göstergenin de içine su girdi (kazadan sonra çatlayınca). Sıfırı 250 TL civarı ki bulabilirsen sen şu Acewell marka göstergeyi nereden ve kaça aldın? Elim yatkındır sökmeye, takmaya acaba takabilir miyim ve benim motora da uyar mı?

    Yağı bende kendim değiştiriyorum artık, söylediğin gibi alt civatayı mahvediyor servisler, hep 10-40 koydum fakat dediğin gibi yağ su haline geliyor, yazın daha kalın yağ koymak lazım. Birde yağ filtresi bulamıyorum, k&n filtrenin kn-131 modelini almayı düşünüyorum, umarım uyar.

    Güle güle kullan, umarım sen Ktm'ye geçersin bende Suzuki'ye
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  16. #16
    masaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Jagadam kaca satarsin senin makineyi ktm almayi dusundun mu hic
    drz 400 sahipleri cildirmis son care husky yada husaberg bi crossu supermotoya ceviricem kaca patlar acaba

  17. #17

    Üyelik
    02 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen almadın ama ben aldım. Motorumdan memnunum lakin benim göstergenin de içine su girdi (kazadan sonra çatlayınca). Sıfırı 250 TL civarı ki bulabilirsen sen şu Acewell marka göstergeyi nereden ve kaça aldın? Elim yatkındır sökmeye, takmaya acaba takabilir miyim ve benim motora da uyar mı?

    Yağı bende kendim değiştiriyorum artık, söylediğin gibi alt civatayı mahvediyor servisler, hep 10-40 koydum fakat dediğin gibi yağ su haline geliyor, yazın daha kalın yağ koymak lazım. Birde yağ filtresi bulamıyorum, k&n filtrenin kn-131 modelini almayı düşünüyorum, umarım uyar.

    Güle güle kullan, umarım sen Ktm'ye geçersin bende Suzuki'ye


    Acewell'i www.electrosport.com 'dan aldım. Fiyatı 149 dolardı, 40 dolar civarı da kargo ücreti ödedim diye hatırlıyordum ama şimdi baktığımda benim aldığım 3900 serisinin 159 dolar olduğunu gördüm. Ya ben yanlış hatırlıyorum ya da fiyat arttırdılar.

    Başka modeller de var. Biraz daha fazla işlevi olanlar biraz daha pahalı, biraz daha az işlevi olanlar biraz daha ucuz. Aşağıdaki adreslerden bakabilirsin:

    http://www.electrosport.com/dirt-bike/speedometers.php

    http://www.electrosport.com/street/speedometers.php

    Bir de forumlarda gördüğüm Trailtech Vapor var ki ben Acewell'i aldıktan sonra gözüme daha hoş görünmeye başladı. Gördüğüm kadarıyla biraz daha yaygın bir marka bu. İşte resmi:



    Bunlara benzer başka markalar da olsa gerek.

    Neyse, Acewell (ya da Vapor) senin motora uymazsa bile uydurulur. Uyabilecek / uymayabilecek üç unsuru var:

    1- Fişli prizli mi desem, konnektörlü mü desem, kablo takımı. Çeşitli modellere uygun farklı modeller mevcut. Hyosung'un orijinal göstergesinde kullanılanlar bu modellerden biriyle yüzde yüz uyumluysa her şey çok kolay olur ama zayıf bir ihtimal bence. Mesela benim vakamda da DRZ400sm'ye özel bir takımları yokmuş, o yüzden bana DRZ400e modelininkini gönderdiler ama işime yaramadı. Ben de bozuk orijinal göstergede bulunan iki prizi kestim, Acewell'den gelen kablolara lehimledim. Tabii önce hangi kablonun hangisine bağlanacağını forumlarda soruşturdum, renkler tutmuyor çünkü. Sen de aynı yolu tutabilirsin. Motosikletinin kablo şemasını bulursan ona bakarak kendin de çıkarabilirsin.

    2- Kilometre teli. Bana DRZ'yle uyumlu bir kilometre kablosu gönderdiler. Eskisini çıkardım, yenisini taktım, bir ucunu göstergeye bağladım, oldu bitti. Ellerinde bu kablodan beş altı çeşit var. İçlerinden biri Hyosung kablosuyla yüzde yüz uyumluysa bu konuyu da kolayca halledersin. Hyosung'un zamanında Suzuki'yle göbek bağı olduğunu düşünürsek Suzuki'ye uygun modellerin uyma ihtimali daha yüksek. Peki hiç uyan yoksa ne olur? Hızı, fren diskine takılan mıknatıslı cıvata ve ucunda sensör bulunan kilometre kablosu yardımıyla ölçen "evrensel" setlerinden istersin. Montajı belki bir parça daha zahmetli olur.

    3- Göstergeyi motosiklete bağlayan kaide: İnce sayılabilecek bir metal levha bu. Gidonu yerine sabitleyen cıvatalar yardımıyla motosiklete bağlanıyor. Bana gönderdikleri, göstergeyi tam olarak uygun açıda tutmuyordu. Biraz büktüm, düzeldi.

    Alıntı masaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jagadam kaca satarsin senin makineyi ktm almayi dusundun mu hic
    drz 400 sahipleri cildirmis son care husky yada husaberg bi crossu supermotoya ceviricem kaca patlar acaba
    Valla DRZ'yi satıp KTM almayı düşünmekten ziyade hayal ettim, şimdilik mali durumum ancak hayale elveriyor çünkü. En erken bir buçuk sene sonra yapabilirim böyle bir alışverişi.

    Krosu süpermotoya çevirmek masraflı iş diye biliyorum. Motostyle.org'a baktım, DRZ'nin SM jantlarını 1300 avroya satıyorlar: http://motostyle.org/index.htm?frame=sg_Jantlar.htm
    Buna bir de lastik masrafı eklemek lazım. Süpermoto kullanımına uygun yeni dişliler almak da lazım olur belki. Sonra mevcut fren disklerin yetersiz gelebilir, ön fren diskini büyütmen gerekebilir falan.Ebay'den ikinci el SM jantı bulunabilir herhalde ama kargosu kaça patlar bilmem. Ayrıca süpermoto modası yüzünden bu jantlardan arayan çok insan var.
    [B]J şimdi asker[/B]

  18. #18
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Detaylı bilgiler için teşekkürler, araştıracağım.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  19. #19

    Üyelik
    02 Kasım 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DRZ400 SM
    Benim DRZ artık daha güçlü FCR hayalimden vazgeçtikten sonra jetting ile nefsimi körleyim dedim. James Dean marka jetting setini aldım, karbüratörü söküp münasip değişiklikleri yaptım. Selenin altındaki şnorkeli söküp mevcut hava deliğini genişlettim.

    Kafadan yapmadım tabii bunları. Thumpertalk'taki abiler, zamanında deneme yanılma yöntemiyle formülleri çıkarmış, onlara uydum ben de. Deliğin ölçüsü tam 3x3 inç olmalıymış mesela. O da 7,6x7,6 santime falan tekabül ediyor. İğneyi değiştirdim, karbüratördeki 142,5'lik memeyi 155'likle değiştirdim, ayar vidasını söküp Kientech marka uzun vidayı taktım.

    Karbüratörü yerine takmak ne zor işmiş bilader!

    Neyse, motor çalıştı. Akşam yemeğini yedikten sonra deneme sürüşü yapacam bakalım

    Elimde fazladan parçalar var şu anda: Karbüratörün orijinal iğnesi, orijinal 142,5'lik memesi, sete dahil olan kırmızı iğne(ben maviyi kullandım), 25'lik pilot memesi, 145, 150 ve 160'lık memeler. İhtiyacı olan varsa verebilirim. 160'lık meme hariç. Olur da egzozu değiştirirsem onu kullanmam icap edecek çünkü.
    [B]J şimdi asker[/B]

  20. #20
    mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2009
    Şehir
    İzmit-İstanbul Otobanı
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    Abi sen benim kafadansın... Sabret ben de yaza bir drz400 kapabilirsem yapışırım tamponuna yolları ağlatırız... :D
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler