Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keeway KW250-H SUPERSHADOW Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1021
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Sevgili ümit, servis raporunun küçültülmüş fotokopisini çekelim.Bilgisayarda dilekçe misali şikayetini ve maduriyetini yazarak haklarında yasal işlem girişiminde bulanacağını arz edelim, yazının sonuna küçültülmüş fotokopiyi yapıştıralım. Notere iş bırakmamış olarak,noterde senin hazırlığını fotokopi çekip mühürleyip onaylasın ve ilgili adrese iadeli taahütlü göndersin. Bir nevi yasal işlem sürecinin ilk adımını atmış olursun. Bunu gören motomax yetkilisi yedek parça ve servis kısmı ile ilgili vatandaşın ipi çekilecektir. Hiç endişen olmasın, gerektiği anda yasalarımız seni en sağlam şekilde koruyacaktır.Noterden aldığın belgenin bir bir fotokopisinide valilikteki ilgili birime vermeyi unutma. Devlet olarak üstlerine gitmenin zamanıdır. Yaşanan problemler firma sahibine duyurulmadan at koşturuluyor bence. Bakalım bundan sonra ne olacak.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1022
    yelken_786 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda Forza300 Abs 2017
    viceroy haklı dostum bencede böyle bir işlem yaparak ilk adımı başlatmalısın.Bende motomax ın sahibinin bu durumdan haberdar olmadığını düşünüyorum ki uzun yıllardır bu firma motorsiklet sektöründe var bu duruma göz yumacak bir firma oldugunu ümit ediyorum

  3. #1023
    okanogur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Supershadow 250 cc
    Selam Arkadaşlar Çok uzun zamandır aranızda yoktum.

    ben motorumla bir kaza geçirdim. allahtan ucuz atlattım her hangi bir rahatsızlığım yoktu.

    motorun ön takımı tamamiyle dağılmıştı.

    arkadaşlar aman diyeyim bu motorla kaza yapmayın parçası çok pahalı.

    bi eksoz için 350$ istediler.
    aynalar için tekine 20$
    mubarek harley kullanıyoruz.
    ben motorumu bir şekilde topladım tekrar sorunsuz çalışıyor ve gidiyor.
    hatta 1000kmlik gezi bile yaptım üstüne.

    motorum şuan 13000 km. de. ve taş gibi.

    sizlerin motorlarında nası bole sorunlar cıkıyor anlamıyorum benımkıne daha anahtar bile deymedı motor aksamına.

    sizlerın sorunuda en kısa sürede çözüme ulaşır umarım.

    eğer istanbuldan yardımım dokunacak birşey olursa mail yeterl olacaktır.

    kazasız sürüşler dilerim.

  4. #1024
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Okan geçmiş olsun. Bende eski kullanıcılar neden yazmıyor diye düşünüyordum. Aramıza tekrar hoş geldin.
    yelken, bu benim 3. motorum. İlk motorum mondial 125 MT scooter 9000 km sorunsuz sürdüm. Yere sağlam bassın diye 2. motoru keeway super light 150 aldım. 3 ayda 3000 km sorunsuz sürdüm fakat performansı düşük ve titreşimi fazla diye sattım ve ss aldım. Yaklaşık 5 aydır 4000 km kadar kullanmaya devam ediyorum. Motorumla arkadaş gibi oldum,derdini anlıyor ve zamanında bakımlarını yapıyorum. Sonuçta benimde hiçbir şikayetim yok. Motomax'ın adres değişikliği sonucu bir fren teli talebini bile ciddiye almaması veya keeway üretimini alamayınca Raptor ile yaptığı anlaşma acaba uzun vadede bizi madur edermi şeklinde haklı endişelerimde var. Biz keeway kullanıcılarının ilerde sıkıntı çekmemek adına günümüzde gerekli ve yerinde tepkileri göstererek firmayı sattığı ürünlerin parçaları konusunda tedbirli olmaya davet etmek zorundayız diye düşünüyorum.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  5. #1025
    okanogur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Supershadow 250 cc
    Geçmiş olsun dileklerin için saolviceroy.

    Ben yedek parça konusunda sorun yaşamayız, bizim motorların benzerleri var diye düşünüyordum ancak moneronun aksozunu alıp benım motora taktığımda anladımki orjinal parça kullanmak gerekiyor. buradan bir tavsiyedede bulunmak istiyorum monero kullananlar burayı takip ediyorlar.

    moneronun veya diğer benzerlerinin parçaları bizim motora uyuyuyor ancak cok kalitesiz ve performas düşüklüğü yaşıyorsunuz.

    tavsiyeme gelince;

    keeway dışındakiler.

    gidip motorunuza özel eksoz yaptırın. ve motorun asıl gücünü hissedin.

    nedenine gelince keewaynın eksozu gerçekten yok guzel güç kazandırıyor motora benım eksoz yamulunca orjinalı pahalı (350$)olduğu için moneronun eksozunu taktım motora ancak cok kötü güç düşüşü ve titreşim oldu motorda sonunda benim eski eksozun yamulmuş olan ön borusu kesip yeni aldığıma kaynatarak çözüme ulaştım.

    Bu arada motorların ses eksozu yaptırmak isteyenler hiç düşünmesin ve hemen yaptırsın.
    Ben eksozları kestiğimde sesini çok merak ettiğim için bi çalıştırıp sesini dinleyeyim dedim. öyle bir ses çıktıki anlatamam. o sesin yanında harley halt etmiş V motorun artıları işte. ses abartılı olmasaydı o şekilde kullanacaktım. şimdi para biriktiriyorum eksoz yaptırmak için.

    Muhtemelen benden daha fazla km yapmış arkadaşlar vardır ancak. yinede baya bi tecrube edindim. sormak istediğiz bişi olurda buralarda olacağım.

    Kazasız sürüşer dilerim.

  6. #1026

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    arkadaşlar ben motosiklet hakkında pek bilgisizim jikleyi aç fln yazmış bazıları bana açıklayabilirmisiniz jikle nedir nerededir resimlede gösterebilirseniz minnet duyarım

    tamam jikle nedir sorusunun cevabını buldum sadece resimle gösterebilirmisiniz ? birde jikleyi çekip bırakıp mı bekleyeceğiz yoksa jikleyi çekip tutacakmıyız motoru ısıtırken ?

  7. #1027
    okanogur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Supershadow 250 cc
    Selam Only4Friends Arkadaşım.

    Önce jiklenin ne işe yaradığını bilmen gerekir diye düşündüm.
    bilğin üzere motorun çalışması için benzin ve hava karışımı gerekiyor, ve genelde sabahları ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için benzin+hava karışımı tam ayarlayamadığı ve havanın soğuk olması durumunda motor çalışmakta güçlük çeker, Bu durumda jikle devreye girer.
    Jiklenin görevi motora giden hava akışını kesmektir. ilk eteşlemeyi yapabilmesi için, Ancak bu şekilde uzun süre jikle açık kalmamalıdır. yoksa motor hava almadığını için boğulur ve bujiler benzin ile ıslanır. tahmini 1 - 2 dk yeterli olur.

    Biraz karışık oldu ama umarım anlaşılabilir.
    jiklenin yerine gelince bizim motorlarda ve birçoğunda sol elcikte olur.


    Arkadaşlar servis konusunda daha öncede uyarmıştım. kanunide başıma gelenleride anlatmıştım. bu uğur bulut dediğiniz adam eskiden kanunideydi. ve benim eski motorumu garantiden çıkarmıştı ve motomax'a geçtiğinde aynı şeylerin biz keeway kullanıcılarının başına gelebileceğini düşünmüştüm hatta sırf bu yuzden motorumu satmayı düşünmüştüm. Eski yazdıklarıma bakarsanız
    görebilirsiniz.

    Önceleri kanuninin sayfasına yazardım ve kanuni alanları uyarırdım bu motoru almayın diye yanlış anlaşılmasın motorlarını seviyorum ancak servise bir kere gittinizmi bidaha çıkamazsınız. Servislerdede sorun yok, sorun kuralkan motorun palitikasında, ben satarım memnunun olurum ama alanı düşünmem, servise geldiğinde garanti olsun yada olmasın parçaların parasnı yinede alırım diyorlar. ben öle düşünüyorum. şimdi bakın satılık ilanlarına hep kanuni niye adamların ağzı yanıyo çünki. ama artık bizdede öyle olacak gibi hissediyorum.

    size tavsiyem motorunuzun markası ne olursa olsun adam gibi bir servis bulun kendinize ve orda yaptırın. başkasınada elletmeyin.

    kazasız sürüşler dilerim.

  8. #1028

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    tşk ler .

  9. #1029
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Ben ss kullanımında henüz jikle kullanma ihtiyacını duymadım. En soğuk havada bile birkerede çalışıyor.
    Okan demek eksoza birşey olsa 350 dolar isteyecekler! Gerçekten çok fazla. Serviste Monero ile yan yana çalıştırıp inceledik arada bariz kalite farkı vardı. Bisan-lifan nasıl onu tam bilemiyorum.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  10. #1030
    KID333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    Beşiktas
    Motosikleti
    Kymco Xtown 125
    okanogur nerde oturuyosun bılmıyorum ama ben beşiktaştayım bogazkesenle gorusuyoruz o daha tecrubelı oldugu ıcın faydası dokunuo bana ıstersen bırlıkte gorusebılırız senınde tecrubelerınden yararlanabılırz tabı sende ıstersen

  11. #1031
    saykem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    avcılar
    Motosikleti
    honda cbf 600
    motomaks yetkililerinin bu tutumlarıbu motorları kullanan bizleri eğer hakkımızı arayıp sesimizi duyuramazsak daha çok üzeceğe benziyor. benim fren kampana kapağını garntiden değiştirene kadar göbeğim çatladı.
    bunun için ben sorunlarımızı ve endişelerimizi mail yoluyla bu firmaya iletmemizi istemştim ki bazı arkadaşlar bu fikrime ''insanları greksiz yere rahatsız etmeyelim '' gibi garip bır gerekçeyle karşı çıkmışlardı,ben hala fikrimde ısrar ediyorum belki gönderilen mail ler yetkililerin dikkatini çeker ve eğer sorun orada çalışan bazı işgüzarlardan kaynaklanıyorsa bunun giderilmesiyle bizde sorunlarımıza çözüm bulma şansını yakalamış oluruz,
    ''okanogur'' bende servisimden memnun değilim eğer sen servisinden memnunsan bana adresini verebilirsen sevinirim.
    HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR

  12. #1032
    özgürruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    kanuni tiger 250
    Evet saykem, beni de düşürmeye çalıştıkları duruma bakacak olursanız bir mağdur müşteri değilde yalancı ve iftiracı olmalıyım heralde...!! Oysa hatayı müşterisinde arayan bir zihniyet yerine özeleştiri ve empati yoluyla kalite çemberine oluşturmalılar, aksi başarısızlıkla sonuçlanacaktır herhalde. Bende sizinle aynı fikirdeyim. Bu site motosiklet sever insanların buluştuğu bir yer. Reklam baneri yayınlamak uğruna site üyelerine aslı ispatlanmamış saldırılarada izin verilmemelidir. Biz buraya sorunlarımızı aktarmak için geliyoruz, Tüketici haklarımızı her platform da korumalıyız ,bu konuda site yöneticilerininde dikkatini çekmek lazım... Haksızmıyım???
    Bir enstantane daha yaşadım; salı günü motorumu servise bırakmaya giderken asfaltta düştüm, Benimle konuşan Uğur bey bunu servisle görüşmesinde öğrendiği ve bana da düşmüşsünüz dediği halde geçmiş olsun bile dememesi çok tuhaftı

  13. #1033
    KID333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    Beşiktas
    Motosikleti
    Kymco Xtown 125
    geçmiş olsun özgürruh umarım bişeyin yoktur

  14. #1034
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Ümit geçmiş olsun. Kaza senden kaynaklımı yoksa arıza sonucumu biraz açıklarsan sevinirim. Saygılarımla.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  15. #1035
    jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Altunizade
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    KW250 SUPERSHADOW ile ilgili parça sorunu yaşayan arkadaş var ise benimle irtibata geçebilir. Elimden gelen yardımı yaparım.(jameka_34@hotmail.com)

    Bazı Parçaların Örnek Fiyatları.

    ön fren balatası............. 5ytl.
    akü yan kapak(sağ)........ 20ytl.(Kırmızı veya siyah)
    akü yan kapak(sol)............20ytl (Kırmızı veya siyah)
    arka çamurluk...................75ytl.(kırmızı veya siyah)
    ön çamurluk..................... 30ytl.(kırmızı,siyah,gümüş)
    arka jant.........................150ytl.(Tel,göbek ve dişlisi üzerinde)
    arka sinyal....................... 15ytl.
    benzin deposu..................100ytl.
    far................................. 55ytl
    kilometre saati................. 50ytl.
    gibi birçok parçaları mevcut.

  16. #1036
    taylo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2006
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    CBF 150 Honda
    saykem gereksiz yere rahatsız etmeyelim diyen olarak beni diyorsan eğer telefonun mailden daha fazla rahatsızlık vereceğini söyledim .jameika 34 başka motorların parçaları varmı mesela 250 lik çelik motorun devir saati varsada ne kadar.kazasız belasız sürüşler.

  17. #1037
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    içel
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    jameika Hakan kardeşim hoş geldin sl haricinde ss parçalarınında sende olması sevindirici. Elindeki benzin deposu kaç litre? sl deposu takmayı kafamdan geçiriyordum varmı kaç ytl? Saygılar.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

  18. #1038
    jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Altunizade
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jameika Hakan kardeşim hoş geldin sl haricinde ss parçalarınında sende olması sevindirici. Elindeki benzin deposu kaç litre? sl deposu takmayı kafamdan geçiriyordum varmı kaç ytl? Saygılar.

    Benim belirttiğim benzin deposu sizin kullandığınız benzin depolari ile aynı. Bir farklılık yok. Eğer başka bir benzin deposu takmak istiyorsan ki bence deneme bile çünki yerleri (Bağlantı ayakları) farklı, uydursan bile görüntü olarak hoş durmayacaktır bundan emin olabilirsin. Kazasız sürüşler diliyorum kardeşim...

    Alıntı taylo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saykem gereksiz yere rahatsız etmeyelim diyen olarak beni diyorsan eğer telefonun mailden daha fazla rahatsızlık vereceğini söyledim .jameika 34 başka motorların parçaları varmı mesela 250 lik çelik motorun devir saati varsada ne kadar.kazasız belasız sürüşler.
    Çelik motor'un 250'liğinde nasıl devir saati olduğunu bilmediğim için yorum yapamam. Ancak gördüğüm zaman var yada yok diyebilirim. Görüşmek dileğiyle .....

  19. #1039

    Üyelik
    15 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    arkadaşlar mesela usta yaparsa mondial motoru suzuki bayisinde bakımlarını yaptırabiliyormuyum ?

  20. #1040
    özgürruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    kanuni tiger 250
    Teşekkürler ... önemli değil, biraz dizim acıyor ogün her zaman taktığım dizliğimi takmadığımdan oldu oda... Önümde çok ağır giden ve sola döndüğü ışıklardan sonra uzun süre sola sinyal veren bir bayan sürücü, geçeyim artık galiba duracak dediğim an meğer oda sola dönmeye karar vermiş. Ani bir gidon kırma ve tekrar düzeltme neticesinde gayet güzel sıyırdım, düşmemin nedeni hesap sormak amacıyla ani fren yaparak kaymam, hırsımın kurbanı oldum o an.
    Ben arkadaşlara dizlik ve eldiveni her zaman takmalarını tavsiye ederim. Omuzumun hasar almamasını tabiiki korumalı montuma borçluyum...Motorum hiç hasar almadı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler