Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: Keeway ARN 125 Motorsikletini;

Katılımcı sayısı
353. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Beğendim..

    254 71.95%
  • Beğenmedim..

    48 13.60%
  • Kararsızım.....

    51 14.45%
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Keeway ARN 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #161

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Motosikleti
    KEEWAY ARN 125 <Mat Siyah>
    bu mesaj silinmiştir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #162
    tnagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2005
    Şehir
    ist\şişli
    Motosikleti
    GSR600
    perhaps dostum hoş geldin aramıza ALLAH kazasız belasız kullanmak nasip etsin gün gectikce arn ciler artıcak sanırım ben havalar soguk diye bir haftadır binmiyorum özledim

  3. #163
    perhaps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway Arn 125
    Herkese ilgisi için teşekkürler, hoşbulduk arkadaşlar...

    Bu arada ben de almadan önce jikle ile ilgili baya bir soru sordum ve böyle bir sorun olmadığı cevabını aldım. Motoru aldığım bayiiye forumda okudukarımdan bahsedince o da motomax'le temas kurup yeni seride böyle bir sorun olmadığı cevabını aldı (Sanırım yeni bayii olduğu için zaten eski seriden motor satmıyordu). Her neyse, sonuçta bir biçimde bu sorun aşılmış. Gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

    @ali1yılmaz, yakıt konusunda yazdıklarımda hatalı olabilirim, açıç söylemek gerekirse yaptığım km ile aldığım benzini kurgulayarak yazdım. Çok da iddialı olmasın... Ama şu hızlanma konusu kafama takılmadı değil. Bir ara tekrar deneyip gerekirse servise götürmeyi düşünebilirim. Hadi 90'ı 100'ü geçtik, hiç değilse panfletinde yazan 82 km/h'ye ulaşsın...

    Bunun yanında uzaktan kumanda ile çalıştırırken zaman zaman sorun yaşanabiliyor, en azından benimkinde... Rölantisini yükselttim biraz ama yine de gaz istiyor bazen. Motor sıcak olduğunda sorun yok.

    Bir de aynalar daha geniş açı gösterebilseydi çok iyi olacaktı... Ayrıca genel olarak zaten tüm scooterlarda sınırlı olan manevra kabiliyeti bunda da söz konusu gibi geldi bana. Eve giderken 3 tane 180 derece viraj dönmek zorundayım ve birinde karşı şeride geçmek zorunda kaldığım için yolu uzatıyorum...

    Bunlara rağmen sevdim ben motoru yaa... İlk kez güneşli günler için bu kadar çok dua ediyorum.

  4. #164
    tnagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2005
    Şehir
    ist\şişli
    Motosikleti
    GSR600
    istanbuldaki arkadaslar birgün toplansak bir yerde otursak sohbet etsek bişeyler yapsak arnleri dizsek sırayla güzel olur :

  5. #165

    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    @perhaps. hayırlı olsun.
    yazdıklarını okudum. bence motorun daha hızlı gitmesi lazım. ben rodajdayken bile basmamama rağmen 80'i gördüğüm oluyordu, elimi gazdan çekiyordum. şu an düz yolda 100 km.yi rahat görüyorum. hatta yokuş aşağı 110 görüyorum. uzaktan çalıştırma sorununu en çok ben yaşamışımdır herhalde. sadece çalıştırma da değil. alarm da hassastı. gerçi alarmı değiştirdiler. daha önceki mesajlarımı okuduysan farketmişsindir. uzaktan çalışma sorununu yakıt-hava karışım ayarını yaparak hallettiler. yakıt konusu kafama takılıyor. bu arada herkes 1 depo benzinle ne kadar yol gittiğini yazabilir mi? fazla yakıyor gibime geliyor. ben 1 depo ile ort. 140 km. gidebiliyorum.
    ilyastheking

  6. #166

    Üyelik
    27 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway ARN125
    Evet arkadaşlar,

    Bende artık bir Keeway ARN125 Kullanıcısıyım. Bugün gittim ve siyahta seçimimi yaptım. Anahtar Teslim fiyatı 2.600 e satın aldım. 12 Ay taksitle. Sabah erkenden gidip motorumu teslim alacağım. bende sizin kervana katıldığım için sevinçliyim. İlk motorum bu daha ve ilk defa motor süreceğim. Uzun uzun araştırdım. En son bu forumu okuyunca kararımı ARN de kıldım. Asya düşünüyordum. Yalnız kafamı kurcalayan bir iki nokta var ve bunları size sormak istiyorum.

    1 - Satın aldıktan sonra (MERSİNdeyim ben) satan bayan Motorun 2 saat şarjda kalmasının gerektiğini söledi. Biraz şasırdım. Galiba Aküsü boş olarak geliyor diye düşündüm.

    2 - Mersin şartları oldukça uygun İstanbula göre, kullanım ve trafik çok rahat olacağını düşünüyorum. ama ehliyet konusu kafamı kurcalıyor. Mersinde rastlanmıyor. Plakası olan Scooterları durdurmuyor trafik sizce bir sorun olur mu ?

    3 - Daha yeni olduğum için beni biraz bilgilendirebilirmisiniz. Aldıktan sonra ne yapmalıyım? Servise götürmelimiyim direk ? yada ilk kullanımım nasıl olmalı ? rotaj dan filan bahsediyorsunuz ama ben pek bişey anlıyamadım. Biraz açıklarsanız sevinirim ?

    Umarım kazasız belasız günlerle motorumu sürerim. Teşekkür ediyorum. Yanılmadım işallah seçimim de

  7. #167

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Motosikleti
    KEEWAY ARN 125 <Mat Siyah>
    Demirtas,

    Hayırlı olsun arkadaşım;kafana küçük problemleri takma ben de senin durumundaydım,herşey güzel olacak ve eminim memnun kalacaksın.

    1-ben de akü şarjı diye bi olay yoktu.Akünün boş gelmesi normal ama sana teslim etmeden şarj etmeleri gerekir diye düşünüyorum ki yapacaklardır herhalde.
    2-ehliyet bir kazaya karışırsan sorun olacaktır.hemen en yakın sınav için başvur kursa bence.
    3-aldıktan sonra ilk servis bakımı 500-1000 km arasındadır.
    bisiklet kullanabiliyosndur inşallah.ilk olarak trafik olmayan alanda 10-20 metre git ve dengeli duruş ve kalkışları öğren.durma ve kalkma esnasında 2 bacağından da yardım al.gaz ve kavrama noktalarına alış,frenlere alış(sol arka,sağ ön fren).daha sonra ufakdan dönüşler yap.ve her zaman cesur ama tedbirli ol.

  8. #168
    perhaps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway Arn 125
    Hayırlı olsun Demirtas, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin herşeyden önce.

    Teknik konularda sanırım en son konuşması gerkeken kişilerden biriyim. Ben de daha çömezim yani. Uzun zaman önce yurtdışında kullanmıştım bir scooter, ama uzun zaman önceydi. Ben geçen hafta aldım motoru ve ilk binişte, "ohooo, paslanmamışız" dedim. Ama şimdi bir hafta sonra bakıyorum, ilk günlerdekinden bariz bir fark var sürüşte. Dolayısıyla kendine elbette güven, ama rodajın motor için olduğu kadar senin için de geçerli olduğunu unutma derim...

    A2 konusu biraz sıkıntı. Ben bugün yarın bir kursa yazılıp en kısa zamanda alıyorum. Sadece sınava gireceğim ve bunun için baya bir para ödeyeceğim için kızgınım, ama Allah göstermesin en ufak bir kazada bile, ne bileyim, bir yayanın hatası sonucu ayağından geçsen bile ihale sana kalır. Şimdilik ben de sürüyorum öylesine... CuteOnur'un dediği gibi, şöyle iyicebir tanı motoru, ondan sonra çık trafiğe. Yine kendimden örnek vereyim, çok az işleyen bir rampayı çıkıyorken bariyerden geçmek için yavaşladım, sonra gaz verdiğimde kavramayı bilmediğim için motor baya bir yavaşladı ve dengede kalmak için karşı şeride geçmek zorunda kaldım. Oysa şimdi nerde gaz verirsem nasıl toparlar çok daha iyi kestirebiliyorum. Muhtemelen haftaya bu durumdan da iyi olacak. Sabırlı ol yani...

    Bu arada bir depo benzinle 163 km gittim ben. Ama sanırım bu yakıt işi de arabalarda olduğu gibi sürüş tekniği, lastikler, yol durumu gibi bir çok kritere bağlı. Sonuçta arabadan çok daha ekonomik işte. Arabası olan kaç kişi her hafta büyük bir keyifle "full'le" diyebiliyor ?

  9. #169

    Üyelik
    26 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ustume gelmeyin
    Istnabulda alanlar nereden ne kadara aldigi konusunda beni bilgilendirebilirler mi acaba?
    i\'m not lazy i\'m just resting before i get tired.

  10. #170

    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    satış fiyatının değişiklik göstereceğini pek sanmıyorum. sonuçta gazete, vb. yerlerde ilanı vardı. farklı fiyata satılacaksa firma güvenini yitirir bence. ben peşin aldım. motor+plaka+kask+1depo benzin=2300YTL. peşin alımlarda küçük kolaylıklar sağlanabilir. o da bayinin insiyatifine kalmış. aldığım yer: Tekirdağ/Çorlu. Tekirdağ merkez'de kask vermiyorlardı, benzinliğe gidecek kadar akaryakıt koyuyorlardı. (500ml civarı ) ben de Çorlu'dan aldım.
    ilyastheking

  11. #171

    Üyelik
    27 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway ARN125
    Evet arkadaşlar bende bugün teslim aldım. Aslanlar gibi şimdi aşağıda duruyor motor. Ama gene size bir kaç sorum olacak, kusura bakmayın

    1- bayiden alırken 5 ytl lik benzin kondugu sölendi. 35 km yaptım ve ibre boşu gösterdi gittim ve 5 ytl daha aldim ve full e gelmeye yakındı. aksam biraz daha gezdim 70 km ye cikti motor ve gene boş gösteriyor ibre. acaba ibrede bi terslik mi var bu kadar benzin harcaması imkansız gibime geliyor motorda bi terslik sezdim sanki ?

    2 - Bende alarm sorunu yok o kadar hassas degil yani.

    3 - Motoru ilk aldigimda uzaktan calistirabiliyordum ama akşam pek başarılı olamadım bu konuda sabah bir daha deniyeceğim bunu .

    4 - Dikiz aynaları zipir zipir oynuyor ve arka selede ki ses bende de var. Yarin servise götürmeyi düşünüyorum bu olaylar yüzünden?

    5 - Motoru aldiktan sonra hemen servise götürüp bişeyler yaptırdınız mı? yoksa alıp kullanmaya mi basladiniz? Bi kaç arkadaşım motorlarin bayiden çıktıktan sonra Servise götürülüp vidalarinin filan kontrol edilmesinin gerektidigini söledi böle birşeye ihtiyac var mi acaba ? ama su benzin konusu hala kafamı kurcaliyor. İbremi motor mu diye :

  12. #172

    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    baştan ben de ibrenin bozuk olduğunu zannetmiştim. fakat zamanla anladım ki ibreden kaynaklanmıyor. depoyu fullediğinde bir çizgi düşene kadar 60-70km. gidiyor. sonra zannediyorsun ki depo bitene kadar bu böyle sürecek. ama ne yazık ki öyle olmuyor. ilk çizgiyi geçtikten sonra ibre acayip bir şekilde aşağı inmeye başlıyor. ilk zamanlarda 1 depo benzinle 135 km. yol gidiyordum. zamanla daha az yakacağını söylediler. ama pek bi fark göremiyorum. son fullediğimde 150 km. gittim. motor şu an 1100 km.de. artık bu saatten sonra da azalacağını zannetmiyorum. ilk aldığımda servise falan gitmedim. hiç durmadan 70km. yol gitmiştim, bir sorun olmamıştı. dikiz aynalarının vidalarını sıkarak sorunu halledebilirsin. aynaların arkasındaki plastik kapakları açtığında bir vida göreceksin. onu sıktığında işe yarayacaktır. kapakları açmak biraz zahmetli. olmazsa serviste yaparlar. ben aynaları değiştirdim. siyah-beyaz olanlardan taktırdım. uzaktan çalışma sorunumu 500 bakımda hallettiler. o da küçük bir ayar gerektiriyor.
    ilyastheking

  13. #173

    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    arka kutudaki sesi engellemenin yolunu buldum: kancanın olduğu yere bant sarınca ses çıkmıyor. kilit yeri var ya ordan bahsediyorum. kapağı açınca farkedeceksiniz.
    ilyastheking

  14. #174
    perhaps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway Arn 125
    Arka kutu konusunda yaşadığım bir sorunu yazayım da başınıza gelme riskini göz önünde bulundurun ;)
    Benim arn125 (bugün yağmurlu, özledim onu) eşimin hediyesi. O da ne zamandır 6230i sayıklayıp duruyordu, hani bir sürpriz de ben yapayım dedim... Arka kutuya koydum, beraber eve geldik. Aklımda kutuyu açıp vermek var ama kutu açılmaz... Bir, iki, üç... Yok, kutu kapalı ! 'Sen çık yukarı' dedim, ben uğraşmaya devam ediyorum ama yok, kilitli. İşin komik tarafı kilidin anahtarı da kutunun içindeki çantada, yani istesem de kilitleyemem. Sonuçta evdeki yedek anahtarla açtım da aldım içindekileri. Aklınızda bulunsun, hani bir yerlere gidersiniz, elinizin altında bulunması gereken cüzdan vb şeyler birden erişilmez oluverebiliyor...

    Ayrıca çok sağol casillias, o sinir bozucu ses sanırım bu yöntemle yok edilebilir...

    Benzin göstergesindeki sorun (sorun da değil aslında) benim de dikkatimi çekti. Depoyu doldurduktan sonra ilk 20 km'de bir depo ile aya rahatlıkla gidebileceğinizi sanıyorsunuz, sonra aniden büyük bir hızla düşüyor gösterge. Bu kadar şirin, güçlü bir makinaya keşke daha kullanışlı bir gösterge koysalardı... Ama genel itibariyle laf yok tabi motora...

    Son olarak dün işten geliyorken rahatlıkla 90 km/h' yi buldu motor. Sanırım benim sorun karbüratörde değil, hızlandığım yolun yeterince uzun olmamasından kaynaklanıyordu. Yani hız kesme zorunluluğumdan... Önce belli bir ara sabit 70 civarı kalıp sonra artmaya başladı...

  15. #175
    MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Girne/KKTC
    Motosikleti
    Sattı
    Benzin göstergesi bendede aynı dediğiniz gibi çalışıyor.. Sanırım bu bir arıza değil.. Dün 500km bakımına götürdüğümde serviste öyle söyledi çünkü.. Bu arada ben 1 depo ile 180km yapıyorum..ilk 2 benzin alışımda hesapladığımda 105bin yakıyordu km de şuan 82bin'e indi..
    Sol aynamda bi problem yoktu sağ aynamın ayarı sürekli bozuluyordu dün serviste onuda sıktırdım.. Birde benim hiç fark etmediğim bir olayı deneyimli bir motorcu abim fark etti! Benim gidonla teker arasında bir ayar farkı vardı! Gidon düzken teker hafif sola dönük duruyordu onu da serviste hallettiler.. Ama hala takoz gelmediği için takozunu değiştiremedim..
    Birde içinizde sele altı bagajının kapağını açan anahtar yuvasının kaçtıını fark eden oldumu? 1-2 sefer sağa yada sola kaçtığını fark ettim plastiği bastırıp yerine oturttum ama gezemeye meyilli görünüyor!?

    Bu arada dün Motorchu Melih'te 500km bakımını yaptırmaya götürdüm motoru ama şahsen hiç memnun kalmadım.. Telefon edip bittimi dediğimde bitti dediler iş yerim zaten çok yakındı hemen gittim aynaları ayarlıyordu.. (Heralde sona bıraktı die düşündüm) Abi gidona baktınmı dedim yok şimdi bakıcam dedi bindi motora gitti geldiğinde düzelmişti Peki jikle ayarına baktınmı dedim yok bakıcam dedi motorun solundan uzunca bir tornavida sokup bişeyleri ayarladı.. (Jikle değildi çünkü onun yerini öğrendim) Sonra birde jikle ile bir ayar yaptı.. Şimdi motoru uzaktan kumanda ile çalıştırınca(eskiden gelmeyen) bir sürtünme sesi geliyor.. Komik olan elle çalıştırınca o ses gelmiyor..
    Hava, yağ, yakıt filtrelerin temizlendiğinden ise son derece şüpheliyim ve yağın değişmediğine ise eminim! Buna rağmen benden 35YTL istedi..
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

  16. #176

    Üyelik
    27 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway ARN125
    Arkadaslar ben mersinde oldugumdan snrm melih i filan tanımıyorum ama burdaki serviste ordakinden farklı değil sanırım. Plaka taktırmaya gittim somun yok dediler aynalar böle böle dedim. Arkadan kapağı acıp şıkıştır dedi bana. bende manyakmısın sen yap diye getirdim bu motoru buraya dedim. ben mesüliyet alamam dedi. nasıl yani filan dedim. Arkadan sıkınca ayna çatlıyor garanti dışı kalır dedi. Bakin dedim bunu aldım dün ve hiçbir ayar yapılmadı dedim. yani bi yerlerini filan sıkmıcakmısınız dedim 500km bakıma getirdiğin zaman yaparız hepsini dedi. Cıldırdım. Depo 7 litre değil snrm bugün yolda kaldım. Fulledim motoru 5.30 L aldı. ve 116 KM de yaptım bunu bundan sonra ki denemeye bakacam artık.

  17. #177

    Üyelik
    27 Eylül 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    sen o servisin annesinin adresini al, forum katılımcıları olarak ziyarette bulunalım! hazır bayram da yaklaşıyor.
    aynaları sırf keyiften değiştirmek istedim ve tek bir soru bile sormadan değiştirdiler. benim motor kırmızı olduğu için siyah-beyaz ayna daha güzel duruyor da... üstelik sadece aynalar değil. alarmı da değiştirdim. onda da sorun çıkarmadılar. (ama harbiden sorunluydu)tekirdağ/çorlu servisi. servise çok sık keyiften gittiğim için "borcum var mı?" diye sordum, "borcun memnuniyetin" dediler.
    yakıt konusuna gelince... en son bir depo benzinle 150 km. gittim. gittiğim yol daha da artar inşallah. hatta söylendiği gibi 180 km. gidersem hepinize yemek ısmarlayacağım.
    ilyastheking

  18. #178

    Üyelik
    27 Ekim 2005
    Motosikleti
    Keeway ARN125
    Vallaha bende basip corluya mi gelsem Servis için ? ama ben çok kötü kullandım ya belkide ilk verdiği heyecanla 110 u gördü motor dün gece. ara sırada 90 a çıktım. sonra korktum bişey olur diye. artik 50 ile filan gidiyorum aslında servisimi değiştirmek istiyorum. ama garanti kapsamı işte.. bide sizden ufak bir fikir alayim Siyah ARN benim ki Altına iki tane Neon isik taktirmayi düsünüyorum mavi veya kırmızı ne dersiniz frene basınca onlarda yansın ? çok mu kroca olur

  19. #179
    tnagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2005
    Şehir
    ist\şişli
    Motosikleti
    GSR600
    demirtas . dostum bende de siyah arn var bence kırmızı koy cünkü stoplarda kırmızı yakısır ama frene baglama güzel olmaz bastıgında yanması direk bagla birtanede swich tak kornanın altına ben öyle yapıcam ama zevk senin ön parklarıda baglıcam ama suan garanti de oldugu için garanti dışı olabilir diye ellemiyorum etrafını önlerede flaşör takarsın bir numara olur : arkadaslar motora alev mi güzel olur yoksa kare mi ? siyaha

  20. #180
    taraa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    keeway matrix ile karışabilir, karışmasa bile kopya çekmiş gibi olursun kare yaparsan..benim fikrim tabiki..sen ne düşünürsün bilemem...
    motorla yaşa, hayatı yaşa...


    REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 789101119 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler