Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
13. sayfa BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu

Mondial 50TT-110FT-125KT-150UT-250MCT Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #241
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    12 saat girmedik foruma, epeyce canlanmış ortalık
    kamde hoşgeldin arkadaşım, inşallah sen de orcathemaster ve benkaan'la birliket en kısa zamanda motosikletine kavuşur, kazasız belasız kullanırsın.
    bulunduğun yerdeki servis ve bayiileri araştırman çok faydalı bir adım, her ne kadar mondial'ler (kendi tecrübelerime göre) çok sorun çıkarmasa da, zaman zaman illa ki iyi bir ustaya ihtiyacımız oluyor.
    mondial 250 mct'nin genel özelliklerini öğrenmek istediğini söylemişsin, söz konusu modelle 1000 km'yi geçen 3-5 kişiyiz, ilgili yorumları da bu başlık altında daha önceki sayfalarda bulacaksın.
    "genel" klasmanına konabilecek tek sıkıntı arka jant tellerinin kırılabilme ihtimali, aldıktan sonra servise bir 10 milyon verip ayarlatmakta fayda var, korkulu rüya görmekten iyidir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #242
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    işte benim ilk göz ağrım. resim fethiye girişindeki katrancı koyu'nun tepesinde çekildi, biz o esnada çöp şiş yemekle meşguldük


  3. #243
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT





  4. #244
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    tek diyeceğim şartlarımı zorlayarak ve eşim başta olmak üzere çevredeki herkesin muhalefetine rağmen aldım mondial'imi, son kuruşuna kadar değdiğini düşünüyorum. bir an için bile "o parayla şunu mu yapsaydım??" demedim, umarım bundan sonrasında da mutlu mesut devam ederim kullanmaya ...
    darısı başınıza ..

  5. #245

    Üyelik
    14 Eylül 2005
    slm mondialci abilerim ve kardeşlerim ben mondial mct250 almyı düşünüyorum ama kanuni tiger 250cc kafamı karıştırıyor sizce hangisi eğer mondial alırsam parçalarını bulma şansım kanuni kadar yüksek mi?

  6. #246
    lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    rocco hoşgeldin,
    yedek parça konusunda ben bulunduğum yerde şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım, dürüst olmak gerekirse ihtiyacım olmadı henüz. ama servisin stok alanını gördüm ve bu civarlarda kaza yapmış mondial 250 mct sahipleriyle konuştum, onların da ciddi bir sıkıntı yaşamadığını öğrendim. kıyaslama yapacak pozisyonda değilim, ne kanuni kullandım, ne de parçasına ihtiyacım oldu; bu nedenle kendi çevrendeki bayii ve servislere göz atmak yararına olacaktır.
    dediğim gibi, kanuni konusunda kıyas yapacak kadar bilgim yok, ama alıcı gözüyle tiger'a bakınca ilk dikkatimi çeken 250 mct ile aynı motor hacmi ve hp'ye sahip olmasına rağmen yaklaşık 35 kilo daha ağır. bu performansı olumsuz etkiler mi diye sormadan edemiyorum kendime, bir de alete hakimiyeti zorlaştırabilir belki. selesinin mondial'e kıyasla oldukça yüksek olduğu göze çarpan bir diğer özellik, bu da benim gibi kısa boylu birisi için tedirgin edici bir özellik.
    aman yanlış anlaşılmasın, kanuni tiger'ı kötülemiyorum, sadece uzaktan bakarak edindiğim fikir kırıntıları bunlar. forumlarda kanuni tiger kullanan birkaç arkadaş var, başlığını hatırlamasam da bir yerlerde epeyce kapsamlı bilgiler vermişlerdi, sanırım en iyi adres orası olacaktır.

  7. #247
    kamde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    keeway
    lostdrawft ve benkaan teşekkürler arka cantlardan başka control etmem gereken bişey varmı bi de uzun yol yapan arkadaşlar varsa motor hakkındaki izlenimleri neler distinto çok geçmiş olsun eger düşüşünün nedenini söyleyebilirsen çok iyi olur motordan kaynaklanan bi arıza mı merak ediyorum bilgilendirirsen sevinirim

  8. #248
    distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    patatessogan, valla ne desem yalan olur bende henüz acemiyim ama ben dirseklerimi az açtım ve açtıkça kaldıraç görevi gören dirseklerim ve dizim beni daha yukarılara fırlattı sanırım, sanırım diyorum çünkü o an tam olarak ne yaptığımın farkında değildim, en iyisi yavaş gitmek ve korumalı giyinmek, yok illa düşecem diyorsan(allah korusun) yanlış hatırlamıyorsam düşme teknikleri diye bi bölüm vardı forumda oraya bi göz at istersen.
    ben genelde en ufak hareketlere bile ani reflex olarak ana, ah, vay, hass..., ula, Allah, anne gibi sözler söylerdim ama o kazada çıtım çıkmadı ayağa kalkana dek çıt bile diyemedim,
    benkaan, arkadaşım motoru kesinlikle al ayrıca istersen birde siyah rengine bak maksat çeşit olsun yoksa zevkler tartışılmaz...

  9. #249
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    arkadaşlar!!! bu mondial kaç senedir bu piyasada? araştıran var mı? 3 sene sonra fabrikayı kaparlarsa(çinde bu sık sık olur) 2 sene sonra da stoklarıdaki yedek parçalar biterse, internetlerin kıyılarında köşelerinde piston bilmemnesi aramayalım!!
    tahminen aynı fabrikadan farklı ülkelere farklı isimlerle araç çıkarıyorlardır.
    şirketin ne kadar oturaklı ve kalıcı olduğundan emin olana kadar bu harika görünüşlü motordan almaya tereddüt ediyorum. ankarada nerede satılıyor? ve de "yetkili servis" diye birşey var mı? yoksa bildiğiniz bunları tanıyan bir usta var mı?

  10. #250

    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    Turgutlu
    Motosikleti
    Yamaha XT 125 R
    benkaan,bu benim saplantım..O ön çatallar bana çok zayıf gibi görünüyor.Oyüzden çok tırsıyorum onlarda.Hemen bükülecekmiş gibi görünüyolarda ondan..Yalnış anlama sakın dostum...

  11. #251
    UMUTDURAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2005
    BENDE MCT 250 var 250-300 km lik bir yolculuk yapmayı düşünüyorum ama motora güvenmediğimdenmidir nedir yolda kalırım diye endişe ediyorum .. açıkcası şimdiye kadar çok memnunum ama adı çıkmış bikere bu çinlilerin siz ne dersiniz !! ne tür sorunlar yaşayabilirim ya da yola çıkmadan önce nelere dikkat etmeliyim ???

  12. #252
    UMUTDURAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2005
    BİRDE yeni alan arkadaşlara bi tavsiye lastikleri mutlaka kontrol edin benimkinin arka lastiğine 2 kat fazla hava vurmuşlar !!

  13. #253

    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    Turgutlu
    Motosikleti
    Yamaha XT 125 R
    Umutduran,motoroa güvenmemek nedemek.Abicim bööle konuşuyosun bizide kıllandırıyosun.Bak bilipde söylemediğin bişey varsa lütfen hemen açıkla.Ben bu motoru alma yada almama aşamasındayım.Şimdi bir mct 250 sahibi olarak sen böyle diyorsan ben ne düşünmeliyim bu durumda?

    Bu arada diğer arkadaşlarıma bilgi vereyim:
    Dün dediğim gibi mondial bayine gittim.İlk defa ona dokundum ve üzerine oturdum.185 cm boyum ve 90 kg ağırlığımdanmıdır yoksa motorun kendi yapısındanmıdır anlayamadım motor altımda kayboldu sanki.Yengenize fotoğrafımı çektirdim hatta.Akşam evde baktım gerçekten motor altımda kaybolmuş gibi yada minyatürüne binmişim gibi görünüyo.
    Buna rağmen adamla pazarlık da ettim tabe.3000 ytl ye anlaştım üstelik kredi kartımdan çekecek,birde yanında soğuk-sıcak su sebili hediye kampanyası varmış..nerden baksan 150-200 ytl de o eder.Kazanacağım bonusla ve sebille yaklaşık olarak 2800 ytl ye gelecek motor bana..Ayrıca kendi pos cihazımla kendimi finanse edeceğim şu şekilde; 15 ay taksit yapıcam sadece %4 vade farkı koyacam...Ama bu motor bana küçük geldi abicim..Ne yapacağımı şaşırdım walla.
    Ama şuda var gidipde bi shadow yada dragstar alamayacağımda kesin..Yoksa ben bu sevdadan vazmı geçsem..Dostlar bu hususlarda yorum ve yardım bekliyorum,Saygılar

  14. #254
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    orcaya...
    dostum benimde senin gibi düşüncelerim yok değil.
    bende jınlun ve mondial arasında takılmıştım ama anladımk mondial sadece (bence) görüntü demek.ve bu parayada anca bu motoru alabiliriz.bende yamaha ya hastayım ama şimdilik bunula idare edicez.kısası bu paraya daha ne alınabilirki.çinliler ufak ama miğde de bulandırmıyor değil. tek güvendiğim nokta ise uğurun getirmesi

  15. #255
    kaskkafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    mondial sadece (bence) görüntü demek.
    sanırım jinlun yerine mondial yazmışsın.
    duyduğum bir olayı aktarayım size: uğur nazillideki fabrikasını geliştirip parçaları da burada üretip montajı da burada yapacak gelecek sene. bunu izmir fuarındaki mondial standındaki yetkili kişi söyledi bana. ayrıca serbest bölgenin kurucu firmasında çalışıyor olmamdan dolayı da bu konuda bazı duyumlar alıyorum. (serb. bölgede uğur dond. sanayinin depoları var)

    bu arada a2 sınav sonuçlarını öğrenen var mı bana hep daha belli değil deyip duruyorlar sinirim bozulmaya başladı...

  16. #256
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    orcathemaster : evet benim boyumda 190cm ve 97kg civarındayım. Motor benim de altımda kayboldu. daha etli motorlar iri insanlarda güzel duruyor. sanırım biraz görüntü olayına önem veriyorsun. başka hangi motorları inceledin veya araştırdın? beğenmediğin yönleri ne?

    Mondial'i yakından inceledim. İşçilik olarak çok kötü durmuyor. Kullanıp bakmak gerek.

    görüşmek üzere.

  17. #257
    TheTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    arkadaşlar benım boy 1.86 kilo 90 ama kollarımın biraz uzun olması sonucu oluşan (bence) garip bi goruntu dışında ole altımda kayboluyo yok seytan almış goturmuş muhabbeti yapmaya gerek yok bence nolacak traktormu bekliyonuz benım 600 km oldu ve bugune kadar yaptıım en guzel şey bu motoru almak oldu bence insan gencken bole seylerden hevesini almalı die dusunuyorum ve 3,500 ytl ye mct nin cok bile olduunu dusunuyorum aldıım gunden beri iki dakka bi yere gitsem hemen başıma 5 kişi toplanıyo goruntu harika 250 cclik motorda benım gibi yeni başlayan biri için oldukca makul ankaradaki arkadaşlarla tanışabiliriz bu arada ankarada merkezde 2 tane mondial servisi var biri migrosun orda koprunun dier tarafında opaş ve motordan anlamıyolar soleyim biride irfan usta var yıba carsısından saga donunce ilerde onunda ole cok işi varki inanamazsınız adamın yanına bole ezik buzuk girioz yoksa kovuyo (benim motoru aldıım yerin motorlarını irfan usta topluyo ve onu bile hade yuru die gonderddiini gordum) anlayacanız servis işi biraz genişleyene kadar bole idare edecez yedek parca sorununa gelince turkiyeye yeni giren tum otomotiv urunlerinin ilk başlarda yedek parca sıkıntısı olur cunku ilk amac yedek parca satın alınması için motor satmaktır bu yuzden o konuda ben biraz anlayışlı karsılayabiliyorum olayıha bide yeni motor alacak arkadaşların biraz daha bekleyip havaların iice soguuduu zaman motor almasını tavsiye ederim malum motor kışın alınır yazın satılır şimdilik benden bu kadar

  18. #258
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    her tür tanınan markanın motorlarıyla ilgili bilgiler bulunan motorcyles.be sayfasında mondial'i aradım. bulduğum şu oldu
    http://www.motorbikes.be/en/Mondial/
    hepsi de 1000cclik 100 beygirin üstünde 5 tane prototip kılıklı model. sanırım bu sayfadakilerle aynı mondial'den bahsetmiyoruz. mondial araştırmalarım devam ediyor; bu markanın en azından 10 sene daha ortalıkta olacağına güvenim olursa bayiinin yolunu tutacağım.

    ***şimdilik mondial adı altında türkiye dışında birşey olduğu konusunda bir ipucuna raslamadım. kuşkularım artıyor; ortalıkta da 1000 kilometreyi geçmiş sadece 3-5 kişi var. çinliler bu motorları alıp 3-4 sene binip atıyor olabilirler dikkat!!

  19. #259
    rupicapra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XT 600E
    Arkadaşlar, bende mondial 150 UT var. 1000 km.yi doldurdu sayılır. Fiyatına göre oldukça iyi bir cross makina. ben basitçede olsa cross parkurlarına giriyorum. Gerçekten çok memnunum. Diğer modellerine birşey diyemem ama 150 UT çok iyi. Bir motorun gerçek performansı rodajını tamamlayınca anlaşılıyor. Ama rodajı düzgün yapmamışsanız performansı da yeterli olmaz. Ayrıca, diğer cross makinalar arsında gerek şase, gerekse işçilik olarak en iyisi de mondial. Tabii motorun alındığı bayii ve götürüldüğü servis çok önemli. Eğer hayatında hiç motor görmemiş bir bayiiden alındıysa motor, daha baştan sorunlarla karşılaşmak mümkün yada servis iyi değilse daha büyük problem.

  20. #260
    asewes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    selamlar yeni motor alacak biri olarak forumdaki mesajları tek tek okudum fakat kafamda halen soru işaretleri var sanırım 250-mct sürekli bakım ve gözetim altında tutulması gereken ihmale geldiindeyse tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir motor motor hakkında yaza arkadaşlar ise motorla daha 1000kmyi bile geçmemişler düz yolda giderken motordan fırlamış bir arkadaş ön somunlardan biri gevşemiş farketmesem ölecektim falan diyor kimse doyurucu bir cevap yazmamış ama suçlamıyorum çünkü daha herkez çömez bu motorda tabi.. hepimizin güvenliği için adamakıllı şu motorun eksilerini iyice belirtip aldıktan hemen sonra tehlike yaratacak parçaları daha kalitelileriyle değiştirebileceksek belirtip vidalarında gevşemesini önleyebileceksek bir arkadaş kilitli somunlardan bahsetmiş bunları bir liste halinde sunabilecek kadar tecrübeli biri varsa yazabilirmi
    bi arkadaşımız taklalar atarak zor yırtmış belki bu önlemleri alırsak tehlikeleri önlemiş oluruz ayrıca 150zat veya asya 150t gibi motorlarda bukadar bakım ve tehlike içerirmi?açıkçası 250mct belki alındıktan 2seneye kadar pek ciddi problem çıkarmaz ama daha sonrasında garanti dışı kalınca cüzdanımızı emip kaliteli motorlar fiyatına malolmasın bu sorulara cevap yazacak bayi dışı enaz2000 km yapmış gerçek kullanıcı olan yokmu


    REKLAM ALANI
13. sayfa BirinciBirinci ... 3111213141523 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler