Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #6481
    Crazy Motors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017)
    Alıntı teknikhoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba.....Öcelikle tüm dostların bayramını kutluyorum...
    Külbütör kapağı üzerinde gördüğünüz hortum çıkışı, yağ buharı tahliyesi için kullanılır.
    motor çalışması süresince bildindiği üzere ısınır. Özellikle ısı üst kapakta (zira patlamaların olduğu bölge) daha yoğunluktadır. burada gerek külbütörün hareketleri gerekse ısının verdiği etki ile yağ buharlaşır. bu bölgede oluşan yağ buharı aynı zamanda ısıyı da alır. Bu hortum vasıtası ile yağ buharı emmem manifolduna yönlendirilir. Böylece buhar motorda yakılabilmekte, dışarı atılarak çevreye zarar vermemektedir. Tıkanması yada körlenmesi durumunda motor üst kapak civarında hararet artar, supap bölgesinde yağ imcelmesi meydana gelir. Karbüratöre verimeyip dışarı salındığında yağ buharının yanması ile elde edilen minik ekstradan faydalanılamamış olunur....
    Karbüratör bakımı için 5000km min. uygundur... Gerçi ekstrem durumlarda hiç olmadık bir yerden alınacak benzin ile 500km de de karbüratör tıkanabilir. Ama aslolan karbüratörün içinde yer alan diyafram veya benzin iğnelerinin benzin içindeki mevcut incelticiler vasıtası ile zarar görmesi ve işlevini yitirmesidir. Bu durum performan kaybına yol açar....
    Bilgileriniz için teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #6482
    teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    İyi geceler arkadaşlar...
    Bugün motorumu alalı tam 1 ay oldu. Yaklaşık 1350km yol yaptım bu süreçte...2 defa da 100km üzeri uzun yol tecrübem oldu. birkaç küçük aksaklık dışında beni üzmedi...Ancak birkaç sorun da olmadı değil...Şimdi bazı konularda yardıma ihtiyacım var...ederseniz çok sevinirim...
    Birkaç gün önce karbüratörün tahliye hortumundan benzin kaçırmaya başladı. Servise gittim...müsait değillerdi. bilgisine güvendiğim bir arkadaşımın tamirhanesine gittim. Karbüratörü söküp hem hava ayarı hemde bu arızalı boruyu değiştir dedim. Abi sökmesi bela...ben biraz tahliye borusunun önündeki vidayı sıkarım geçer dedi...Cuma günü uzun yola gideceğim. bu nedenle akşam motorun tüm bakımlarını kendim yapmayı uygun gördüm. Şimdi; bildiğim kadarı ile zat'larda elektrikli benzin pompası var...Motorun grenajını söktüğümde bende bilindik vakum pompası takılı olduğunu gördüm. Motorun gidişinde çalışmasında herhangi bir sorunum yok. Sadece hızlanıken bazen teklerdi...O da belli belirsiz...Manifoldu da bildiğimiz vakum çıkışlı olanlarından. Karbüratörün üzerinde "mondial" ve "japan" ibareleri var. Orjinal mi bilmiyorum. Ama yine onun da üzerinde vakum hortumlarının bağlanabildiği çıkışlar var. Mondial zatların benzin pompası nasıl birşeydir? Nerededir....Benim motorumdaki sistem normal midir? Tüketiminden ve gidişatından memnun olsam da...sistemin bu şekilde olması açıkcası garipsedim
    Jawa 350 TS...Asya 125 T

  3. #6483
    Crazy Motors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017)
    Merhaba arkadaşlar.
    Motorumun jiklesinde bir anormallik olduğunun farkındaydım ama bu son zaman açık kalıyormuş hissiyle çalıştırıyordu.
    İş başa düştü diyerek jikleyi söküp çıkardım.



    Fotoğrafta görüldüğü gibi jikle sağlam ve düzgün bir şekilde pimi iterek deliği kapatıyor. (Çalışma mantığı: jikle uclarına enerji geldiğinde, havanın durumuna göre [içersinde ne tür bir malzeme kullanılmış bilmiyorum ama] jikle ısınmaya başladıkça pimi ısınma derecesine göre yavaşça iterek deliği tıkıyor. Tabi bu pim itme işi havanın soğuk-sıcak olayına göre süresi uzayıp kısalıyor.)

    Bende motorun yanına inerek soket uclarını ölçtüm ama voltaj yoktu. Motoru çalıştırınca ~9V geliyordu vede bu şekilde olmasına rağmen jikle düzgün çalışmıyordu.
    Ben de ayrı bir besleme hattı yaparak işi çözme yoluna gittim.



    Resimde görüldüğü gibi sağlıklı çalışması için bir bağlantı çıkardım. Yani olay basit aslında, jikleye + - gelecek şekilde kontağa bağlamak. Ama aradaki asıl püf nokta jiklenin ısınmasından dolayı aşırı ısınıpta kendine zarar vermesin diye araya akım sınırlaması yapması için direnç (4R7 5W) atıyoruz.
    Ölçü aletimle ne kadar akım çekiyor diye ölçüm yaptım. Ölçtüğüm değer; jikle soğukken (buzdolabında soğuttum ) ~500mA idi ve tamamen ısındıktan sonra ~300mA çekiyor.



    Ve sonuç olarak motorun tesisatına bağlayarak işi çözüyoruz. Resimde görüldüğü gibi dirençin soğutma işlemini motorun şasesine bağlayarak gidermiş oluyoruz. Tabi şaseye bağlamadan önce direç ile şase arasına temal macun sürüyoruz ki soğutma işlemi tam sağlıklı olsun. Çünkü düz dokundurmayla sıcaklığı tam iletemiyeceğiz için bu işi termal macun ile hallediğiyoruz.


    Görüldüğü gibi basit bir yolla tekrar otomatik jiklemiz sağlıklı çalışmaya başladı.
    Eğer böyle bir sorunu olan arkadaşlarımıza inşallah faydalı olur yaptığım çalışma.

    Herkese kazasız belasız sürüşler..

  4. #6484
    ammo00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    150 zat 2009
    mrabalar arkadaşlar bende alalı 1 ay oldu ve 1300 lerdeyim 500 bakımını yaptırdım zamanında .yaklaşık 1 haftadır ayak marşıyla çalıştırıyorum düğmeden çalışmıyo bujisindendir diye düşündüm servise gittim yoğun olduğu için sonra gel dedi anlattım yok bujisinden değil sonra getir halederiz dedi neden olabilir bu servise götürmeden halledebilirmiyim bilgisi olan varsa bi yadımcı olsun kurban olayım birde 160 krş yakıyo normal midir?
    HER ZAMAN BİR UMUT VARDIR !!!

  5. #6485
    Crazy Motors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017)
    Merhaba arkadaşlar.
    Sıcaklık uygulamanın biraz versiyon değişikliği yaparak yeniden karşınızdayım.
    Şimdi ki uygulama 2 kademeli olarak elcik ısıtmasını çalıştırabiliyor. Önceki 15*C'nin altına düştüğünde tek kademe ıstıyordu. Şimdiki ise 15*C'nin altına düştüğünde 1. kademe elcik ısıtmayı 7*C'nin altına düştüğünde ise 2. kademe ısıtmayı çalıştırıyor. Vede devre ile rezistanlar ayrı ayrı beslemeleri yapılarak çift sigorta koruması yerleştirildi.

    1. kademe ısıtma 10W, 2. kademe ısıtma ise 20W olarak hesapladım ve rezistan sargısını ona göre yaptım.

    Artık soğuk havalarda eldiven giysemde üşüme derdini bu şekilde çözdüm. Gelelim uygulamanın resimlerine;

    Burda yeni tasarım olan devrenin görünümü (entegre, 2 display, sensör ve led soketleri boşta çünkü devre tam motora oturtulmamış hali)


    İlk önce elciklerin üzerine makaron (ısınınca daralan bir madde) çekiyoruz.


    Daha sonra makaronu daralttıktan sonra hesapladığımız resiztansı üzerine sarıyoruz.


    Bu işlemide yaptıktan sonra rezistansın üzerinede bir makaron daraltıyoruz ki hem sudan etkilenmesin hemde rezistanslar kayıp ısınmada sorun çıkmasın diye.


    Vede bu kablolar ortada çirkin durmasun diye direksiyonun kaplamasını söküp kabloları kaplama içinden geçiriyoruz.


    Buda bitmiş hali. Elcik(gaz) rahat çalışsın diye kabloyu biraz bol bırakıyoruz. Ve işlem bitti.


    Evet arkadaşlar, bir uygulamanında sonuna geldik. Yeni uygulama oldukça sizlerle paylaşırım.

    Herkese kazasız belasız sürüşler.

  6. #6486
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    selamlar arkadaşlar, motorumda son zamanlarda bi çekiş sorunu yaşıyorum.ilk kalkış normal ama ivmelenme çok yavaş. yokuşlarda hızım iyice düşüyor. ama son hızda bi sıkıntım yok. motor çok ısındığı zamanda kalkışta titreme oluyor bazen. ben kavramadandır diye düşündüm ama varmıdır başka bir sebebi acaba?

  7. #6487
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    cevap veren yokmu

  8. #6488

    Üyelik
    13 Kasım 2011
    Arkadaşlar bundan 3 yıl kadar önce 150 cc lik cruser dan 150 lik Jincheng'e geçmişti bir arkadaşım. Ve gerçekten güzel görüntüsü dikkatimizi çekmişti. Seri de bir aletti üstelik. Şimdi aynısından tekrar bulamadığım için emsali Mondial'in 150 ZAT modelini aldım.

    Ancak çalıştırırken soğuk olması sebebiyle biraz zorluk çıkartıyordu. Şimdi ise yaklaşık 20-30 kere çalıştırmayı denedikten sonra 10 saniye bir ara çalıştı ve gazı hafif bırakınca stop etti yine. Denemelerim 40'ı bulduğunda ise akü bitti. Şimdi yeni akü almayı düşünüyorum ancak yine çalıştıramazsam sorunun nereden olduğuyla ilgili tahmini bilgiye ihtiyacım olacak çünkü tamircilere pek güvenmiyorum. Sizce ne yapmam lazım?

    Peşin peşin söyleyeyim direksiyonum iyidir hiç kaza yapmadım ve güzel kullanırım ancak motorun mekanik ve elektroniğinden pek anlamam. O yüzden acemi olduğumu göz önünde bulundurunuz.

  9. #6489
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı IRONMAIDEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bundan 3 yıl kadar önce 150 cc lik cruser dan 150 lik Jincheng'e geçmişti bir arkadaşım. Ve gerçekten güzel görüntüsü dikkatimizi çekmişti. Seri de bir aletti üstelik. Şimdi aynısından tekrar bulamadığım için emsali Mondial'in 150 ZAT modelini aldım.

    Ancak çalıştırırken soğuk olması sebebiyle biraz zorluk çıkartıyordu. Şimdi ise yaklaşık 20-30 kere çalıştırmayı denedikten sonra 10 saniye bir ara çalıştı ve gazı hafif bırakınca stop etti yine. Denemelerim 40'ı bulduğunda ise akü bitti. Şimdi yeni akü almayı düşünüyorum ancak yine çalıştıramazsam sorunun nereden olduğuyla ilgili tahmini bilgiye ihtiyacım olacak çünkü tamircilere pek güvenmiyorum. Sizce ne yapmam lazım?

    Peşin peşin söyleyeyim direksiyonum iyidir hiç kaza yapmadım ve güzel kullanırım ancak motorun mekanik ve elektroniğinden pek anlamam. O yüzden acemi olduğumu göz önünde bulundurunuz.
    söylediklerinin bir sürü sebebi olabilir.hemen akü alma bence, bujini değiştir, ateşleme olup olmadığını kontrol et.ateşleme varsa büyük ihtimalle yakıt sisteminde problem olabilir.mekanikten anlamam demişsin, biraz araştırırsan nasıl yapıldığını bulabilirsin.bulamazsan anlatırım.

  10. #6490

    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONDIAL 150 ZAT
    ay sonu 150 zatımı alıyorum ılk momurot olcak ıkıncı el ama korkalurım var yasımda kucuk elımde kAlmasından korkuyorum komple motor yaptırmak ıstesem kaç paraya mal olur bide konvektelro ayak marsı arızası motor yaıplınca onla bırlıkte yapılırnı? OSBOURNE abı o kadar kısıye yardım ettın banada edermisin

  11. #6491
    Ahmet Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2009
    Şehir
    Kartal-İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA PCX
    Vitesli motor aldığım için ZAT ımı satıyorum. İlan ve resimleri, sabinden.com da. İlan numarası 64909234
    Orhan KÖNİ

  12. #6492
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı Ahmet Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vitesli motor aldığım için ZAT ımı satıyorum. İlan ve resimleri, sabinden.com da. İlan numarası 64909234
    motorun gerçekten temiz ama fiyat sanki biraz fazla gibi. bu paraya satabileceğini sanmıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------

    Alıntı ownerless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ay sonu 150 zatımı alıyorum ılk momurot olcak ıkıncı el ama korkalurım var yasımda kucuk elımde kAlmasından korkuyorum komple motor yaptırmak ıstesem kaç paraya mal olur bide konvektelro ayak marsı arızası motor yaıplınca onla bırlıkte yapılırnı? OSBOURNE abı o kadar kısıye yardım ettın banada edermisin
    o dediklerinin hepsi en fazla 500liraya halolur.

  13. #6493

    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONDIAL 150 ZAT
    o dediklerinin hepsi en fazla 500liraya halolur.[/QUOTE]

    tesekkurler sbr bundan sonra bende bıraz ogrenım motru hep konusurruz bugun bı motora daha baktım ay sonuna kadar kesınlıkle alcam

  14. #6494
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2007
    Şehir
    Artık Bodrum Turgutreis
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    Alıntı Crazy Motors adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Sıcaklık uygulamanın biraz versiyon değişikliği yaparak yeniden karşınızdayım.
    Şimdi ki uygulama 2 kademeli olarak elcik ısıtmasını çalıştırabiliyor. Önceki 15*C'nin altına düştüğünde tek kademe ıstıyordu. Şimdiki ise 15*C'nin altına düştüğünde 1. kademe elcik ısıtmayı 7*C'nin altına düştüğünde ise 2. kademe ısıtmayı çalıştırıyor. Vede devre ile rezistanlar ayrı ayrı beslemeleri yapılarak çift sigorta koruması yerleştirildi.

    1. kademe ısıtma 10W, 2. kademe ısıtma ise 20W olarak hesapladım ve rezistan sargısını ona göre yaptım.

    Artık soğuk havalarda eldiven giysemde üşüme derdini bu şekilde çözdüm. Gelelim uygulamanın resimlerine;

    Burda yeni tasarım olan devrenin görünümü (entegre, 2 display, sensör ve led soketleri boşta çünkü devre tam motora oturtulmamış hali)
    http://img200.imageshack.us/img200/3038/fotoraf1578.jpg

    İlk önce elciklerin üzerine makaron (ısınınca daralan bir madde) çekiyoruz.
    http://img36.imageshack.us/img36/1040/fotoraf1583.jpg

    Daha sonra makaronu daralttıktan sonra hesapladığımız resiztansı üzerine sarıyoruz.
    http://img440.imageshack.us/img440/4426/fotoraf1580.jpg

    Bu işlemide yaptıktan sonra rezistansın üzerinede bir makaron daraltıyoruz ki hem sudan etkilenmesin hemde rezistanslar kayıp ısınmada sorun çıkmasın diye.
    http://img35.imageshack.us/img35/5969/fotoraf1582.jpg

    Vede bu kablolar ortada çirkin durmasun diye direksiyonun kaplamasını söküp kabloları kaplama içinden geçiriyoruz.
    http://img804.imageshack.us/img804/4200/fotoraf1584.jpg

    Buda bitmiş hali. Elcik(gaz) rahat çalışsın diye kabloyu biraz bol bırakıyoruz. Ve işlem bitti.
    http://img268.imageshack.us/img268/3046/fotoraf1586.jpg

    Evet arkadaşlar, bir uygulamanında sonuna geldik. Yeni uygulama oldukça sizlerle paylaşırım.

    Herkese kazasız belasız sürüşler.

    Yani şu arkadaşımızın şu çalışmasına bir ALLAH'In kulu birşey demiyorsa bende hiçbirşey demiyorum..

    Sevgili dostum ellerine sağlık yüreğine sağlık ben gerçekten çok beğendim ve ilk kez bir modifiye beğeniyorum scooterlarda çünkü amacı var!Ve çok iyi düşünmüşsün eğer birde randumanlı çalışıyorsa gerçekten çok çok güzel!
    CAnı gönülden teşekkürler ve devamını bekliyorum bu tarz ileri görüşlü basit sade ve etkiili çalışmalarının..

  15. #6495
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı ownerless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o dediklerinin hepsi en fazla 500liraya halolur.
    tesekkurler sbr bundan sonra bende bıraz ogrenım motru hep konusurruz bugun bı motora daha baktım ay sonuna kadar kesınlıkle alcam[/QUOTE]

    ownerless özel mesaj attım kontrol edersin

  16. #6496

    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    MONDIAL 150 ZAT
    sımdı bımotora daha baktım ayak koyma yerının kenarındakı butun plastıkler beyazlamıs renk atmıstı bu sorun nasıl cozulur bılen varmı bu motor hosuma gıttıde alıcam oyuzden

  17. #6497
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı ownerless adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sımdı bımotora daha baktım ayak koyma yerının kenarındakı butun plastıkler beyazlamıs renk atmıstı bu sorun nasıl cozulur bılen varmı bu motor hosuma gıttıde alıcam oyuzden
    çok pahalı parça değil, değiştirilebilir

  18. #6498
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    bugün motorumla uğraşırken benzin pompasının üstünde mitsubishinin logosunu gördüm. mitsubishimi yapmış demek oluyor bu?? yoksa bir tesadüfmü?

  19. #6499
    asukasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2011
    Şehir
    Tekirdağ / Çorlu
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150
    arkadaşlar merhaba, 3 yıldır zat 150 sabiyim, bazı problemler yaşasamda keyifle bindiğim motorumu seviyorum, lastik havaları ile ilgili arama yaparken bu siteye denk geldim, iyikide denk gelmişim, çok faydalı bilgilere, güzel modifiyelere rastladım. elinize emeğinize ellerinize sağlık.

    son bir kaç aydır motorumda farkettiğim bir durum oluştu, daha önce böyle bir durumla karşılaşan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

    şunuda bildireyim daha önce motorumda 3 kez krank mili ve rulmanları değişti. Şu anda motorum 5850 km de, 1 kez de debriyaj kayışım değişti, onun dışında 1000 km de bir yağını değitiriyorum ve hava filtresinide temizleyip yağlayıp montaj yapıyorum.

    motorum sürekli kapalı garajda durur, sabahları yola çıkmadan 1 - 2 dakika rolantide motoru çalıştırırım.

    motor rolantide çalışırken bazı zamanlarda tak diye motordan bir ses geliyor sanki stop edecekmiş gibi ancak stop etmeden çalışmaya devam ediyor, tabi bu iş saniyeler içerisinde oluyor.

    acaba bunu neden yapıyor, şimdiden teşekkürler.

  20. #6500
    Ahmet Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2009
    Şehir
    Kartal-İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA PCX
    Arkadaşlar ambalajında 150 ZAT karbüratörünü satıyorum, ilgilenen arkadaşlar irtibata geçsin.
    Orhan KÖNİ


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler