Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

BMW F650 GS / Dakar Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #221

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Edirne/Keşan
    Motosikleti
    07'Transalp , 151 RS.
    transalp kullandım preformans ı gerçekten tatminkar ama enduro olarak afrikalar daha sexi gibi
    Kadın;15 inde Ceren,20 sinde Ceylan ,25 inde Avcı nın kendisidir.:bounce:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #222

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Çok sevindirici bir haber ki: google Türkiye'de F650 GS ile ilgili arama yapildigi zaman bu konu basligimiz ilk sayfada cok üst siralarda karsimiza artik cikiyor.
    Umulurki bu tarihten sonra F650 GS almak isteyen ama bir türlü karar veremeyen, aklinda soru isareti olan arkadaslara yardimci olsun... Diger yorumlar icinde ayrica tesekkur ediyorum. F650 GS ile ilgili herhangi bir deniyimi olan, pozitif ya da negatif bir yorum yapabilecek arkadaslar bu basliga ilave yapabilirlerse cok ama cok mutlu olurum.

  3. #223

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    sayin yigit76 bu konu hakkinda detayli bilgiyi sizin icin hazirliyorum. Onumuzdeki gunlerde paylasmayi umuyorum.

  4. #224

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Yeni TA konusu bu aralar cok popüler oldugu icin bu konuyu da güncel konular arasina cikarma hewesim oldu...

  5. #225
    tanermavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Konunun yakın takipçisiyim...

  6. #226
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    valla ben bundan iki hafta evvel borusan istinyede f650 gs'i denedim ve çok hoşuma gitti hatta aklımdan gitmiyor desem yeridir.

    bence kötü yanı titreşim ama dipgaz gidildiğinde rahatsız ediyor. normalde 3000 ile 5000 arası devirleri bence çok titreşimli değil yanlız çok seri kullancam ben dersen titremeye hazır ol.

    beni çok korkuttular bu makine ile ilgili olarak yok işte şöyle titrer yok böyle rahatsızlık verir diye ama korktuğum kadar değilmiş bunu gördüm.

    bu denemeden bir hafta evelde trader nickli arkadaşımızın dl650 sini denedim.

    bence f650'nin yol tutuşu, yola oturuşu ve gidişi muhteşem geldi

    kıvraklığıda süper hatta şöyle diim ben scooter kullanıcısıyım vitesliyi işte şöyle böyle ama f650 muhteşem.

    güçsüz diye düşünenlere 2000-3000 devirde biraz gaz açtığımda artçım motordan geri kayıyordu

  7. #227

    Üyelik
    10 Ekim 2007

    Ben karar veremedim...

    Arkadaşlar hepinizin yorumlarına ve dolayısıyla katkılarınıza teşekkür ederim..
    Size sormak istediğim konu yakın arkadaşım ile ilgili..
    Kendisi, çok yakın zamanda aklına koyduğu gibi gitti, ve F650 test sürüşü yaptı..Biz ikimiz de Vespa kullanıcısıyız, ben devam ediyorum, arkadaşım F650 almak istiyor..Ama kendisi sadece 1.58 boyunda, anlattığı doğru ise motor üstünde sadece ayak parmaklarının ucu yere değmiş olmasına rağmen sorunsuz kullanabilmiş..
    Peki bu durum sizce uygun olabilir mi ? Tehlikeli olmaz mı ?
    Bu rüyadan vazgeçmesi gerekmez mi ?
    Üstelik alçak sele de istemiyor, sonradan satışı zor olur diyor..

  8. #228
    DISTORTEDMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    R1200GS
    Satarken alçak seleden yükseğe geçiş yapılmıyomuki? Bence BMW nin deposunun sele altında olması kısa boylular için bi avantaj, dengeyi kurmak kolaylaşacağı için. Bu belki arkadaşınında işini kolaylaştırmış olabilir. Bende bir ara test sürüşü yapmak istiyorum kısmet olursa.
    Hayallere ulaşmanın yolu, rüyalardan uyanmaktır.

  9. #229
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Temmuz 2007
    hayalimdeki motor desem ?

  10. #230

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Bu segmentte rakiplerine gore uzak ara dusuk oturma pozisyonu sunmasina ragmen normal seleyle 158cm icin sorun olabilir. Gerci cokta buyuk aman aman bir sorun olacagini sanmiyorum zira 165cm boyundakiler bu motoru standart seleyle pekala konforlu bir sekilde surebiliyorlar.

    Diger taraftan alcak selenin ikinci elde bir dezavantaj olacagini hic sanmiyorum. Cunku normaliyle istenildigi takdirde aninda siz bile degistirebilirsiniz. Zaten motoru alirken iki seleyide alirsa satarken ona avantaj bile olur. Sanirim Borusan dusuk seleyi hediye bile edebilir.

    Bu arada Turk Lirasinin bu asiri degerli halinde motor almak sanirim avantaj olabilir.

  11. #231

    Üyelik
    23 Eylül 2007
    F650 arkadaşım, bu motorda bir revizyon düşünülüyor mu, bu yönde bir bilgin vr mı? Mesela daha önce de yazılmış 6. vites iyi olur diye düşünüyorum ben.

  12. #232

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Yabanci forumlardan ve BMW'nin resmi sitesinden takip ettigim kadariyla F650 GS icin yakin zamanda bir modifikasyon dusunulmuyor. Zaten motora yapilacak tek yenilik herhalde yol bilgisayari olabilir ki o da motora komplikelik katacaktir. F 650 GS kullanicilarinin en son isteyecegi seylerden birisi de sanirsam budur. Cunku bu motor ozellikle yurt disinda sade, basit ve fonksiyonel olmasiyla efsane halini alis bir motordur.

    Oyleki sadece www.f650.com sitesinden bulabileceginiz fotograflarla, anlatimlarla birazcik bu islere eli yatkin bir kisi bu motoru komple söküp toplayabilir.

    Mühendisligin en temel prensiplerinden birisi:

    Simple is Best...

    Iste burda da F650 GS'in arazi karakteri öne cikmis oluyor. Ne kosulda olursa olsun sizi yari yolda birakmayacak yüzbinlerce kilometreyi sorunsuz kat etmenizi saglayacak bir makine...

    6. vitesin bu motora gerekliligi ise kanimca tartisilir. Motor ztn 650cc. Cok büyük bir hacmi yok. 5. vitesteyken 170 km hizlara geldikten sora devir saatini daha yukari cikarmakta zorlaniyor zira sonlara dogru yaklasmis red line'a girmiş oluyor. Tabi olsa da uzun yolda avntajli olabilir. 5000 devirde degilde 4000 devirde gitmenizi saglayabilir. Ama diger taraftan hem motora bi agirlik külfeti, hem komplekslik hem de fiyat artis sebebi olacagindan sanirim BMW muhendisleri 5 vitesinde bu motor icin fazlaca iyi oldugunu dusunmusler.
    oldwolf14 bunu beğendi.

  13. #233
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    hatta bi ara f650gs ile ilgili çok kapsamlı bi test yapmayı hatta bunu video ve fotoğraflar ile genişletmeyi düşünüyorum.

  14. #234
    airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2006
    Şehir
    Osmaniye-kadirli
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    Sayın f650gs

    her ne kadar bu topigi falan marka iydir,filan marka berbattır geyikleriyle kirletselerde asıl amacınızın F650 adayları veya kullanıcılarını bilgilendirmek ve birşeyler paylaşabilmek adına açtığınızı biliyor ve sizi yürekten destekliyorum.

    Bende bir f650cs kullanıcısı olarak tecrübelerimi,isteklerimi,aradıklarımı,bulduklarım ı bu başlık altında belirteceğim ki birileriyle birşeyler paylaşmak bu olsa gerekir.

    selamlar.
    oldwolf14 bunu beğendi.
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

  15. #235

    Üyelik
    30 Temmuz 2007
    Boyle yorumlari okuyunca gercekten cok mutlu oluyorum. Konunun en basindan beri BMW kullanicilari ve almak isteyenler icin bir bilgi deneyim paylasma portali olarak calismasi icin ugrasiyorum.

    Siz diger BMW kullaniclari da bu portalda yasadiklarinizi ve deneyimlerinizi aktarirsaniz hem bizler icin hem de elindeki parasini hangi motora yatiracagi konusunda sürüncemede kalmis diger insanlar icin essiz bir paylasim olacaktir.

    Videolu bir belgesel hazirlamak benimde en basindan beri cok istedigim birsey ama ne yazikki buna vakit bulamiyorum. Sayin Camadan umarim siz bu konuda bendendaha azimli olursunuz ve F650 GS icin boyle bir calismada bulunursunuz.

  16. #236

    Üyelik
    14 Eylül 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Askere gidiyor sattı.
    Motora merak saldığım ilk günden beri her yönüyle beni cezbeden f650gs için böyle bir topic açıp da bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler F650GS.

    Umarım bir an önce askere gidip gelip f650'me kavuşurum. Şu an tek eksiğim ehliyet sınavının zamanının gelmesi. Alır almaz test sürüşüne gideceğim.

    Sormak istediğim bişey var. Ankara'da bir motorsiklet galerisinde gördüğüm 2004 f650gs'yi almak istedim. Fakat etraftan gelen parçası çok pahalı altından kalkamazsın bakımını bile yaptıramazsın uyarılarına kulak asıp almadım, alamadım.

    Ama buna rağmen bakımlarını bana getir herhangi bir (transalp, capanord, v-strom) enduro motorun bakımı ne kadara çıkıyorsa o fiyata bunun da her bakımını yaparım diyen serviste çalışan bir arkadaşım da var. Parçalarını da ben temin edeceğim diyor.

    Sizce arkadaşım almam için bana gaz mı veriyor :-) ya da bu gerçekten mümkün mü. Muhtemelen f650 almak için askerlik sonrasını, yani gelecek seneyi bekleyeceğim ama yine de görüşlerinizi almak istiyorum tecrübeli ağabeylerim.

    Şimdiden teşekkürler.

  17. #237

    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    turkey
    Motosikleti
    BMW F750 GS
    elinize sağlık üstadım... bende yeni bir bmw f650 gs kullanıcısı olarak sürüş konularındaki görüşünüze aynen katılıyorum... evet titreşim var ama bu titreşimi minimuma indirmek birazda kendi elimizde... bazı motorları kendi sürüş karakterimize göre değilde, motorun sürüş karakterine göre sürmekte fayda var diye düşünüyorum.. tekrar elinize, beyninize sağlık
    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Blue"][B][I][U][LEFT]sonsuzcam[/LEFT][/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

  18. #238

    Üyelik
    27 Eylül 2006
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Gerçekten çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, elinize sağlık. Özellikle bir mühendisin motosiklete bakış açısı daha farklı ve paylaşırsa daha faydalı olacagını düşünüyorum. BMW enduro motorları beni supersportlardan soguttu biraz açıkçası, yalnız f 650 gs bmw nin en ucuz motoru ama fiyatı çok pahalı (20.000 ytl) civarında ve r1200gs çok daha güzel bir motor ama o daha beter fiyat konusunda (36.000 ytl). Belki ilerleyen yıllarda ötv indirimi olurda bmw motor kullanma şansımız artar Birde Bmw nin yeni X-challenge modeli var, eger bu modeli test ettiyseniz veya bilgi sahibiyseniz palylaşmanızı rica edeceğim zira fiyat olarak f650gs den birazcık daha pahalı ama design olarak çok daha güzel görünüo özellikle farları (şahsi görüşüm)...

  19. #239
    Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2006
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Honda CBX 250 Twister
    Yamaha YBR 125 kullanıcısıyım.İleride bir Endro satın almayı düşünüyorum.Kafamda F 650 ile Honda Transalp var.Transalp'ı yakıt tüketiminden dolayı ikinci planda düşünüyorum.Ancak f 650'nin de titreşiminden şikayet var.Şimdi özellikle YBR 125 kullanıp da sonra F 650'ye binen arkadaşlara sormak istiyorum.Bu motorun titreşimi YBR'den fazlamı?Eğer titreşimi YBR ayarındaysa benim için hiçbir sorun yok demektir.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

  20. #240
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Selam Yeniçeri arkadaşım,

    Senin kullanmış olduğun ybr titreşim konusunda 0 titreşime sahip bunu söylim

    f650 ler onun yanında çok titreşimli en büyük sebebi ybr 125 cc tek silindir f650 652cc tek silindir.

    ama ben kendi motoru ile kıyasladığımda çok gelmedi yani gazı kapatıp gitmediğinde çok; normal kullanımda kendi 250 cclik scooterımdan az titriyo


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler