Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Çelik Motor'un Tiger 150

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    fatih001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2006
    Şehir
    kdz.ereğli
    Motosikleti
    çelik tiger 150
    virgil. daha 115 km yaptım sorun yok
    sende de var galiba tiger ?
    yalnız bi depo bitti ,göstergede kırmızıdayım ,çok yakıyo şimdilik, sen ne kadar gidiyorsun bir depoyla


    sen kaça aldın merak ettim şimdi seninki cm yazandan galiba
    tiger yazanlardan ne farkı var anlamadım dahamı sağlam?
    rüzgarın sesi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122
    -CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2005
    Arkadaşlar istanbul avrupa yakasında servis nerde var var ise bana telefonlarını buraya yazabilir misiniz.Bi arkadaş için acil lazım da

  3. #123

    Üyelik
    22 Mart 2006
    arkadaşlar hala motor almadım.... çelik tiger aklımda kaldı.


    birde truva var aynı model tip filan aynı...

    bir de kararsızlığım şurdan.


    1 tane çelik tiger 2006 model 5500 km de 1 kask + kilit + mont hepsi 1000 ytl ye buldum birinden....
    yoksa sıfırını 1790 a mı alsam ne dersiniz? hangisi cazip sizce...

  4. #124

    Üyelik
    15 Haziran 2008

    çelik tiger150

    arkadaşlar 1 ay oldu alalı tiger150, motor iyi, döşemesi iyi , çekiş iyi, ama çok büyük bir sorunu var yakıt. şu anda benimde birlikte veya benden sonra alanlarada sordum aynı problem, 2. sorun motor uzun yol motoru değil uzun yola çıktığında hafif bir rüzgarda bile yapacağın maximum hız 60 km,çok sallıyor eğer dikkat edilmezse kaza yapmak içten bile değil. yakıtın çözümü varmı baktırcaz 500 km daha yeni oldu bakıma girecek bakımda söyliycez. ne kadar yakıyor diyorsanız 20kuruş km de, çok büyük rakam lpg li arabalardan daha fazla yakıtı var. alacak arkadaşlar düşünsün bunu bakıma girsin girdikten sonraki hafta tekrar yazarım şukadar düştü veya arttı diye

  5. #125
    Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Km'de 20 YKR bu motor için gerçekten fazla.

    Ben de yaklaşaık 1,5 aydır araştırma yaptım.
    Mondial Zat, Çelik TIGER arasında kararsızdım.Arada 350-400 YTL fark var.
    En son JINCHENG'te karar kıldım.
    Jincheng, Çin'de bütün bu motorları üreten firma.

    Motoru Temmuz ayı sonlarında teslim alacağım(Mali durumlar nedeniyle)
    137-YTL 20 ay taksitle.
    Üstelik ÖTV'de satıcıya ait.

    Mondial ve Jincheng T-5 i diğerlerinden ayıran özellik;
    Motorun önüne geçip göstergelerin olduğu kısma bakın, bu iki model de gidonu çevirdiğinizde göstergeler sabit kalıyor.Bisan SENATÖR ya da Honda BURGMAN gibi.
    Diğer maxi ler de ise gidon dönünce göstergelerin olduğu kısım da dönüyor.

  6. #126

    Üyelik
    06 Haziran 2008
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    e-charm 150
    ARKADAŞLAR SİZE BAŞTAN SÖYLEYETİM ALICAKSANIZ ÇELİK MOTOR ALMAYIN ÇOK DENGESİZ MOTOR,O MOTORDAN ÖTÜRÜ KAZA GEÇÇİRDİM

  7. #127

    Üyelik
    15 Haziran 2008
    evet arkadaşlar motor 600 km gördü, yakıtı düşürdük 13 ykrş a. motorda gaza yüklenmiycen kendi kendine hızlanmasını bekliycen otomatik vitesli olduğu için çok gaz yiyiyor bizde yüklenince normal olarak yakıt artıyor. servisin dediği buydu uyguladım tuttu. 1500 den sonra 10 ykrş a düşer dendi umarım olur.

  8. #128

    Üyelik
    11 Mart 2009
    slm öncelikle arkadaşlar bendede tiger 150 motor war bi türlü dertleirnden kurtulamadım şuandada bi elektirik aksamında arıza war onu çözemedim motor ilk çalıştırmada marş almıyor ve aküden enerji kesiliyor normalde frene basıp marş alıyordu frene basmadan marş almıyor.ayak marşı ile çalıştırıyorum motoru aküde problem yok tüm diğer elektirik aksamı normal çalışıyor motor çalışınca .yalnız arka fren lambaları yanmıyor :( taminimce fren müşürlerinden olabilirmi ?birde sizden ricam bu çelik motorun servisleri nerede ben istanbul pendikteyim çok acil bana yakın servis bilen warsa bilgilendirebilir mi motoru servise de sokmam lazım ..

  9. #129
    divxmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    V-STROM DL 1000
    Selamlar,

    2 aydır tiger 150 kullanan biri olarak benimde ilk tavsiyem ki hoş bu sırf tiger'lar icin degil tüm cin malı motorlar icin gecerlidir.

    Fabrika cıkısı lastikler yani orjinal lastiklerimiz nylon'dur.Nylon nedir? ( Üretilen lastiklerin yanak kısım hammadelerinin normalde kaucuk olması gerekirken nylon'da adı ustunde nylon'dur ) Patlamaya megilli ve özellikte ıslak zeminlerde kaymaya yatkın lastiklerdir.

    Lastiklerinizi daha iyi bir marka/model ile kesinlikle hemen degistiriniz,balans ayarını da yaptırınız...
    Tiger 150 icin ön/arka lastik ebadı 110/90 - 12 dir.

    Kazasız belasız surusler...

  10. #130

    Üyelik
    04 Eylül 2006
    O motoru almanı hiç tavsiye etmem Geçen sene asos gezisine giden arkadaşlar bilirler Tekirdağ'dan yola çıktım Balıkesirde arızalandı.Bıraktım bir ustaya artçı olarak devam ettim Asos yaptık ve ben bir gün fazladan otelde kaldım.
    Sonrasında tekrar balıkesire geçip motoru aldım. Devam ettim yalovadan kız arkadaşımı aldım silivride bu seferde başka birşeyi bozuldu. En son selimpaşa otoban girişinde çimenlere attım motoru.
    Bir değil iki değil arızası bitmiyor meretin.
    Şehir içinde takılıcam diyorsan yarım yamalak gidersin

  11. #131

    Üyelik
    10 Mayıs 2009

    çelik tiger asla almayın

    Herkese selamlar bu motoru ücreti ucuz görünüşü güzel olduğu için kesinlikle almayın.

    2009 mayıs ayında hasanpaşada bir motorsikletçiden ruhsat dahil 2000 tl ye aldım. Motor diğer markalara göre fiyat olarak çok ucuzdu. Satıcıda çok cana yakın ve ilgiliydi hiç vakit kaybetmeden aldım. Motoru daha alalı 2-3 gün geçmeden beni çıktığım ilk yolda bıraktı Maltepe sahil yolunda rodaj yapayım dedim motor elimde kaldı. Tüm elektrik donanımı yandı.

    Aldığım yeri aradım servisinin olmadığını fikirtepede DAMLA motorsiklete götürmemi söyledi. bende garanti belgesindeki evime yakın tüm yerlere baktım. ama aradığım tüm yerler kapalıydı veya cevap vermiyordu günlerce servis aradım en sonunda çelik genel servisini aradım bana kadıköyde bir motorcunun telefonunu verdi. Motoru zar zor korkarak götürdüm ve İDEAL motorsiklete teslim ettim.Motorun yeni olduğunu ve garantide olduğunu söyleyerek bıraktım bana 1 gün sonra gel al dedi. 3 gün sonra gittim. Adam bana tüm elektrik donanımını gösterge değiştiğini ama bunları servisin karşılamadığını söyledi ve 160 ytl fiyat çıkardı. Sorun ne dedim Konjektör arızası dedi istersen onuda 60 ytl ye değiştiririm dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Daha motora binemeden 160 ytl hesap çıktım adamla uzun süre tartıştım parayı ödemek istemedim ama bir an öncede motoru alıp gitmek istiyordum LAnet olsun başımın gözümün sadakası olsun dedim ve parayı verip çekip gittim. Adam dolandırıcı çıktı hiç bir şey yapmamış sadece bir iki kablo değiştirmiş. ve patlayan ön ampullerin yenilerini takmış. BAna herşeyi değiştirdiğini söylemişti. ayrıca full depo benzin yarıya inmişti. ( eğer bir gün yolunuz düşerse sakın uğramayın ideal motor kadıköyden e5 istikametine giderken Carrefour Natiulusa gelmeden sağ tarafta . ) Büyük bir şok yaşamıştı gidip adamla kavga edecektim ama içimden bir his gitmememi söyledi adam zaten dolandırıcının birisi başıma herşey gelebilirdi.

    Neyse sorunlar bitmedi Motoru Fikirtepedeki damla motora götürdüm ve bozuk olan Konjektörü garantiden değiştik ama 20 ytl usta parası vererek sorun değil bu seferde fren müşürleri bozuldu motoru alarmdan çalıştırmaya başladım.

    Motorda sorunlar hiç bitmiyordu asıl en büyük sorun Konjektör tekrar aşırı şarj yapıyor ve akü sürekli egzosun üzerine su akıtıyor ve agzosu kapkara yapıyordu. birisine sordum birşey olmaz bunlar böyle dedi daha sonra 150 km lerde motor sürekli stop etmeye başlamıştı. ışıklarda durumca. motor çukura girince yokuş çıkınca gazı bırakırsam hemen stop ediyor. Dedim bu motordan çok çekeceğim en iyisi 500 bakımına kadar bekleyeyim tüm sorunları birlikte yaparım motoru çok nazik ve kibar bir şekilde zar zor 500 km getirdim ve Damla motorsiklete götürdüm tüm sorunları tek tek anlatım hepsini yapacaklarını anlatarak 1 gün istediler ama 4 günde bitmiş ti gittim motoru almaya kontrl ettim daha ilk kontrolde fren müşürüne bakmamışlardı bile neyse onu hemen iki dakikada yaptılar. ama garantiden değil artık çelik garantiden parça temin etmiyor biz bu yüzden sizden 80 ytl alıcaz dediler ben zaten başıma geleceği biliyordum kdv dahil 100 ytl bayılıp motoru aldım. Eve gelmeden fren müşürü gene bozuldu stop etme sorunu devam ediyordu hemen motoru tekrar götürdüm usta piyasada yoktu bende ordaki kalfaya fren müşürünü değiştirttim daha sonra gelmek üzere ayrıldım.

    Bu gün itibariyle 27.07.2009 tarihinde tekrar götürdüm ustaya derdimi anlattımm uzun süre beklettikten sonra yanındaki kalfaya bakmasını istedi kalfa iki baktı rolanti ayarını yükseltti sonra bir deneme turu attı beceremedi. sonra diğer usta baktı hava atarak tamam oldu dedi kalfa tekrar bir tur attı tamam dedi olmuş ben aldım bindim motor aynıydı sadece motor yüksek devirde çalışıyordu hiç bir şey yapamamıştı bende artık iyiyce sinirlendim ve usta beni artık utandır yap şu motoru dedim bana zaman ver yaparım dedi tamam dedim ama bir kuruş para ödemem yanıtını verdim. Adam ne dese abi parasız olurmu dedim siz benle dalgamı geçiyorsunuz geçen size hiç birşey yapmadan 100 ytl verdim diyince adam sesini çıkarmadı patronla görüş dedi patronla görüştüm adi aliydi adam suratıma bile bakmadı tamam yaparız dedi sanki dilenciye sadaka veriyordu ama ufak tefek birşeyler veririsin parça fiyatını alırız dedi zaten çelik battı parça vermiyor sözüyle benim cinler tepeme çıktı usataya teşekkür edip motoru aldığım gibi çıktım.

    Şu anda stop etme sorunu devam ediyor yaptırmaktan vaz geçtim hevesim tamamen kaçtı motor 600 km de 400 km tamircilere götürmekle ve aramakla geçti 250 ytl den fazla masraf yaptım ama hala. km de 20 kuruş benzin yakıyor, sürekli stop ediyor, fren müşürü çalışmıyor, benzin göztergesi bozuk, ön farlara vurmadan yanmıyorve motor artık eskisinden daha kötü çalışıyor. umarım benim yaptığım bu cahilliği hiçbir arkadaşım yapmaz kimseye Çelik Tiğer !50 motoru tavsiye etmiyorum. ve benim hakkımı çalan tamircilerer ve Çelik motoru türkiyeye getiripte desteğini çeken tüm yetkillere hakkımı helal etmiyorum.

  12. #132

    Üyelik
    12 Eylül 2009

    çelik tger 150

    arkadaşım ben tiger 150 denen motordan aldım ama ne servisi ilgilenyor ne yedek parçası var aldıgıma alacagıma bin pişman oldum motor rahat ama çok kalitesiz aldıgımın 2 günü arka diskten sesler gelmeye başladı servise gittim abi bişey olmaz zamanala geçer dedi diskler sıkıyor abisi nolcak dedim abi açılır dedi sonunda başka bi servise gittim arka cant egri dedi düzeltelim dedi ama yapılmıyormuş göbekten egrilik dendi garantiden istedi daha gelecek dün aradım çelik istanbulu 3 ay yedek parça girişimiz olmicak diyor agzıma geledi dedim tükürdüm yarabbi şükür dediler yani aman arkadaşlar çelik motor dedilermi uzak durun ilk fırsatta satcam ve birdaha alırsam yamaha veya japon malı adam gibi bişey alcam bu çin malları zaten masraflarla o fiyatı geçiyor ben yandım eller yanmasın diyorum son olarak.

  13. #133

    Üyelik
    22 Ekim 2009
    arkadaşlar 150 tiger motorum var benim 3 yıldır kullanıyorum çok sorunlu motor kayış sorunu çok habire bobin yanıyor servis olayı sıfır sayılır yüzde seksen parçasını garantiye sokmuyolar tamirini kendim yaptıgım halde illallah ettim çin mallarından uzak durun bence motor alacagım diye beleyı satın almayın

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 PM ----------

    arkadaşım hiç alma daha dogrusu çin malı motorlardan uzak dur

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:45 PM ----------

    Alıntı fatih001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    virgil. daha 115 km yaptım sorun yok
    sende de var galiba tiger ?
    yalnız bi depo bitti ,göstergede kırmızıdayım ,çok yakıyo şimdilik, sen ne kadar gidiyorsun bir depoyla


    sen kaça aldın merak ettim şimdi seninki cm yazandan galiba
    tiger yazanlardan ne farkı var anlamadım dahamı sağlam?
    13 kuruş yakıyor km de bendeki tiger 150

  14. #134

    Üyelik
    13 Aralık 2009
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Versys 650
    slm arkadaşlar ben de aslında yamaha xmax 250 veya bunun gibi su soğutmalı kaliteli bir maxi scooter almak istiyorum. ancak şu an o kadar param yok. ama motor hem ihtiyaç hem de tutku http://www.sahibinden.com/bu_firsat_...XQQdisplayitem
    şimdi bu motoru 1600'e alıp olası sorunları iyi bir motorsiklet tamircisinde halletmeyi denemek mantıklı olmaz mı? birde bu motorların fiyatları niye ucuz sel mağduru falan olmasın? 2007 model ama yine de ucuz geldi bana

  15. #135

    Üyelik
    06 Ocak 2008
    Şehir
    ist/anadolu
    Motosikleti
    çelik tiger150

    size göre şanslı bir tiger 150 kullanıcısı :)))

    arkadaşlar ben bu motoru 2 seneye yakındır kullanıyorum son zamanlara kadar çok memnundum. arkadaşımla aynı gün aldık ikimizinkide siyah ben sağda duranı o soldakini aldı aynı mal diymi ne farkederki arkadaşınki ilk 500 km de 5 kere yolda kaldı benimki 12bin kilometredir kendi çabalarımla ayakta ama geçen farkettim şu anda 800 lira da tamir parası vermişim :S ancak nerdeyse hiç yolda kalmadım yani kaldım ama kendim hallettim genelde bi kablo hortum falan çıkmış oluyo takıyosun devam ediyosun.. arkadaşlar çin motorları dandik servisler daha da dandik ve şerefsiz kime gitseniz bi diğerine küfür eder aslında oda aynıdır. bu adamlar bu motorları doğru düzgün yapsalar aslında çokta kötü motorlar değiller ancak durum ortada yeni motor alıcaklara tavsiyem çin motorundan uzak durmalarıdır ancak para yok diyosanız bari motorun tipine kanmayın forumlardan kullanıcılar araştırın en az sorun kaydedilen çinliyi alın şanslıysanız başınız benim kadar ağrır yoksa vay halinize ;)))

  16. #136

    Üyelik
    02 Şubat 2010
    Motosikleti
    honta

    kulanıcı dan

    arkadaşlar çelik motor 150 cc olan bir motorum var motor 10000 km motor salam gerçekten ama sadecemotor gerikalan daha önemli ben su tesisatcısıyım haliyle takım taklavat tım var elimdende geliyor kısacası kendim tamir etmesem en az 2000 tl masraf ederdim hiç abartmıyorum paran varsa honda al yoksa biriktir yine honda al

  17. #137

    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Motosikleti
    600 f, kymco movie xl 125
    benim ilk motorum çelikti azmı çektim bu motordan allah düşmanıma vermesin az kalsın kafayı yedirtcekti bana

  18. #138

    Üyelik
    25 Şubat 2010
    yaa tamamda güzelde anlatıyorsunuz böyle peki hiç mi memnun olan yok ? ben biniyorum arıza yapmadı diyen yok mu ? sadece merak

  19. #139

    Üyelik
    06 Mart 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger 150
    ben alalı 1 ay oldu 2. el aldım alırken ufak tefek sorun ları vardı onları bilerek aldım moyor 6000 de idi 5000 de bakıma girmemiş bakıma soktum yaptıgım masraflarda olması gereken değişmesi gereken parçalar . bakımı servısde değil yakınlarda bir motorcu var adam güzel yapıyor. 180 tl verdım hiç bir sorunu kalmadı . km de 17 krş yakıyor du onuda halettigini soyledı şimdi onu denemesı kaldı 100 km sonra bellı olur . burda yazılanları okuyunca daha yolda kalmadan motordan soğudum valla ilerleyen zamanlarda görücez bakalım benımkındede sorun olucakmı .

  20. #140

    Üyelik
    25 Şubat 2010
    270 km'ye geldim. Alalı 1 ay olmadı daha. allaha şükür nazar değmesin bir sıkıntı yok maşallah )15 krş yakıyor şuanda ama bana da 500 km de bakım olacağını ve daha da düşeceğini söyledi servis bakalım hayırlısı


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler