Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asya Motor Scooter'ları Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #941
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Hayırlı olsun sevgili Led, güle güle kullan, hoşgeldin aramıza..

    İkisi de Asya sonuçta, T1 de güzel, dediğin gibi biri elma biri armut. Ama bir arkadaş T1 mi alayım 125T mi diye sorunca ben de kendi gözlemlerimle ve deneyimimle bir tavsiyede bulundum. Yoksa T1'e karşı falan değilim. İkilemde kalan arkadaşım sorduğu için fikrimi söyledim, yoksa tabii ki ikisi çok farklı kategorideler ama ikisi arasında bir tercih sorulursa objektif düşüncelerim bakidir.

    Ben arkadaşa cevap yazarken çok detaylı yazdım resimlerle beraber ama sanırım mesajımda şu satırı gözardı etmişsin; demiştim ki;
    "Kendine en uygun kriterleri göz önünde bulundurarak iki motordan birini seçebilirsin.. Büyük motor istiyorsan T1 al. Ama yukarıdaki kriterleri de değerlendir. Hoşuna hangisi gidiyorsa onu al derim. İkisi de işini görecektir, hangisi içine siniyorsa onu al. Dediğim gibi, senin ihtiyaçlarına uyacak şekilde bir karar verebilirsin. Büyüklük küçüklük, arıza, yakıt, hacim vb kriterlerini değerlendirirken alacağın motordan neler beklediğini gözönünde bulundur derim. Sonuçta ikisi de Asya, ikisi de iyi. Önemli olan senin motordan ne beklediğin." demişim.

    İstersen http://www.motosiklet.net/forum/show...t=2561&page=60 linkinden mesajımdaki 9 maddeye ve resimlere tekrar bakmanı rica ediyorum, o maddelerden hangisi sana ters geldi onun üzerinde konuşalım. Ben şahsen o mesajın birçok insana karar vermesinde yardımcı olacağını düşünmekteyim hala. Çünkü oradakaralama değil, kıyaslama var. Bazı maddeler de zaten bir üst mesajlarda dile getirilen fikirlere katılmadığım için yazılan maddeler. (üst mesajlarda kıyas yapılacaksa "daha güzel", "daha büyük" vb kavramlar bence kullanılmamalıydı çünkü bu görecelidir, ihtiyaçlar da görecelidir, kişi tecrübeye dayalı yorumlara bakıp tercih yapmalı) Zira dediğim gibi sen sadece bayide baktığın için "kıyaslamak saçma" gibi bir düşünceye kapılabilirsin ama kullanıcı olduktan sonra kıyaslayacak şeyler bulabilirsin. Birisi sana "kiraz ile muz'u kıyaslar mısın lütfen" derse mutlaka söyleyecek birşeylerin olur. En azından dersin ki kiraz kırmızıdır, muz ise sarı" Ama detaylı bir kıyaslama için de ikisini de yemiş olman lazım, tadlarını biliyor olman lazım. Her şeye rağmen birisi soruyorsa, sorulduğunda herşey için bir kıyaslama yapmak mümkün.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #942
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    Savunmaya gerek yoktu SuperDude; sorun bence ikisi arasında kalmakta ... bu "rangerover mı alsam yoksa smart mı alsam" gibi bi ikilem.. yani saçma, alakasız segmentler.. o yüzden yorma kendini boşver..

  3. #943
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Savunma değil de bu tip şeyleri yorgunluk olarak düşünme Led, sitede herkes birbirine yardımcı olmak, bunları konuşup tartışmak için bilgi alış verişi yapmak, motor sohbetleri yapmak için varlar. Herkes elinden dilinden geldiğince yardımcı oluyor, bilse zaten sormazdı arkadaş, öğrenmek için sormuş, birilerinin cevap yazması lazım ki bilgiye ulaşsın, değerlendirsin. Mesela ben benim 650 Dragstar xvs' i alırken çok sorular sormuştum birsürü sitede, bunlar karar vermemde çok yardımcı olmuştu. Range ile Smart'ın karşılaştırılmaması gerektiğini bilmese de Range mi alsam Smart mı diye ikilemde kalabilir, ne istediğini bilmiyordur, ben de karşılaştırıp derim ki arazide karda kışta çok dolaşacaksan Range al ama park sorunu yaşarsın, park sorunu yaşamak istemiyorsan Smart al ama dezavantaşları da şu şu şudur derim. Çok benzin az benzin parası vs karşılaştırır tabloyu önüne koyarım, o da ihtiyaçları doğrulturunda karar verir. Sonuçta ikisini de bilmediği için, bilgi sahibi olmadığı için karar veremeyip soruyordur... Yardım etmek iyidir, yorgunluk ne demek ki..
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  4. #944
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    bana böle bi soru sorsalar... "arkadaşım senin range alacak kadar paran varsa smartıda al range i de al" derim

  5. #945
    Jetix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Kasım 2005
    Şehir
    İST/Avrupa
    Motosikleti
    Asya T-19 "06"
    Merhaba dostlar su an 1500 km deyim 1400. km den sonra motorun hızlanması falan daha güzelleşti...Eskiden 80 e cıkmakta zorlanan motor şimdi 100 km ye düz yolda cıkabiliyor...Ama limiti bu dostlar belki yokuş aşagı birazdaha gider....

    10 km fazla gösterdiğine göre...Düzyolda gerçek anlamda 90 yapıyor demektir...

  6. #946
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    sonunda motorumla büyük bir kaza dan ucuz kurtuldum.. likten okuyabilirsiniz...

    http://www.motosiklet.net/forum/show...d=1#post260870

    korumasız yola çıkmayın ve çok dikkatli olun...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  7. #947
    foresight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2005
    Motosikleti
    Asya 150 T-1,Mobylette 52 VS Electronic,Kanuni Seyhan 250C
    Geçmiş olsun.Allah iki tekerini yerden kesmesin!Daha dikkatli olalım.

  8. #948
    thom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2006
    herkese selamlar öncelikle,

    biraz önce bu başlık altındaki tüm mesajları okumayı bitirdim nihayet ve üyeliğimi başlattım
    siyah 125t kullanıcısıyım. yaklaşık 1 ay oldu alalı ve henuz 200 km. de. bunun da sebebi henuz ehliyetimin olmaması. sınav gününü iple çekiyorum

    neden 125t aldığıma gelince de, öncelikle asıl istediğim chopper, cruiser motorlar. ama ilk motorum olacağı için vitesli bir motor kullanmak biraz fazla gelir diye düşündüm ve bana göre chopperı andırdığı için bunu seçtim.
    gördüğüm kadarıyla forumda hep bir t1 ve 125t karşılaştırması yapılmış.
    ama superdude' un da dediği gibi bu bence elma - armut kıyaslaması ve zevk meselesi birazda. chopperlardan hoşlanan biriyseniz 125t seçersiniz, yoksa t1 alırsınız. sonuç olarak performans açısından çok çok büyük farklılıkları olduğuna inanmıyorum. hangisinin görüntüsünü beğendiğinize ve tarzınıza bağlı bir seçim bu sanırım.

    dediğim gibi henuz ehliyetim olmadığından çok fazla çıkmıyorum.. içim gidiyor o ayrı ama kullandığım kadarıyla memnunum şimdilik.

    şu an için herhangi bir soru yaşamadığımdan, (yaşamaya pek de fırsatım olmadığından ) ve zaten dediğim gibi tüm forumu okuduğumdan herhangi bir sorum yok.

    buralardayım.
    kazasız sürüşler herkese.

  9. #949
    06de814 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Motosikleti
    asya 150-t
    arkadaşlar merhaba bnde 150-t war su anda 420 km de sol swich bozulunca arka fren lambası yanmıyo dediniz bnde ona bnzer bi sorun yasıyorum benim motorun bazen yanıyo bazen yanmıyo acaba budamı aynı 300 km bakımındada söyledim bu arızayı adam bana nemli havada kaldıgı için yapıyodur geçer dedi bana yardımcı olurmusunz cvabınızı bekliyorm şimdiden teşekküürler

  10. #950
    kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2005
    Şehir
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    evet benim düldül 6000 km'ye geldi izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

    1000 km'den sonra yetkili servisine hiç gitmedim garanti dışı olursa olsun dedim,zaten neresi garantiye giriyorki .bu güne kadar düzenli motor yağı değişimi dışında 4,000 km'de şanzıman yağını , hava filtresini değiştirdim,karbüratör'ü temizlettirdim,birde eksoz problemi vardı onuda kendim
    halletim, nazar degmesin motor baya iyi durumda normal yol şartlarında 110 km hıza ulaşıyor,fakat artık kesmiyor biraz daha hızlı bi makinaya geçmem lazım,sayısalı bulursam onuda halledecem.kendinize iyi bakın,rüzgarınız bol olsun.
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

  11. #951
    nurguldemirbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    sapanca
    Motosikleti
    asya t1
    benim zavallı motor çok hızlı gitmek istiyor ama ben 80i geçmiyorum sanıyorum alışkanlık oldu motor 80i geçince gazdan elimi kendi kendime kesiyorum halbuki başlarda 100-110 yapardım.insanlar yavaştan hızlaya geçerler bense tam tersi hızımı düşürdüm zamanla.aslında çok hızlı gitmekten ziyade trafik içinde seri kullanmak çok daha fazla zevk veriyor.trafik içinde 70-80le gitmek boş yolda 100-110la gitmekten çok daha zevkli.
    bu arada asyacılardan kimler geliyor sapanca gezisine
    KARTAL GOL GOL GOL
    54 SD 534 B RH+

  12. #952
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Ya motorun arka lastik patlak yatıyor 5 gündür yarın bi ilgileniyim bakalım ne edicez. bu arada lastik patladığından beri marş basmıyor iyi lastiğin böyle bir etmeni olurmu bende şaşırmış dürümdayım bundan 1 ay önce 10 yattı tek marşta almıştı, Yoksa bizim aküler kullan at cinsindenmi.

    Ya bide arkadaşlar beşiktaşa yakın iyi bir özel servis varmı ya bu motor için açıkçası 300 bakımına yetkili servise abim gitmiş cumartesi çok kalabalıkmış sadece yağ değişmiş, şöyle bi varsa düzgün buji taktırıp bide sağına soluna ayarlarına baktırmak istiyorum.

  13. #953
    excus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    herkese selam yeni kayıt oldum. Bir as150t1 almayı düşünüyorum.sizce almalımıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  14. #954
    SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Alıntı excus adlı üyeden alıntı
    herkese selam yeni kayıt oldum. Bir as150t1 almayı düşünüyorum sizce almalımıyım motosikletle ilgili olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Olumlu olumsuz fikirlerin hepsi bu forumda var zaten, tüm forumu okursan beklemene gerek kalmaz kardeş.
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

  15. #955
    FIRFIR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Xmax momo
    Alıntı excus adlı üyeden alıntı
    herkese selam yeni kayıt oldum. Bir as150t1 almayı düşünüyorum sizce almalımıyım motosikletle ilgili olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
    selamlar düşündüğün motor çin mallarının içinden ii bi motor diebilirim bendede var ama ehliyetin yoksa noluuur alma daha yeni 800 ytl ceza yedim hayırlısı olsun senin için...
    sen hiç gitmeyecek gibisin degilmi, o gidenlerde senin gibiydiler...

  16. #956
    excus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2006
    ehliyetim var teşekkürler

  17. #957
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    Arkadaşlar, c.tesi 12 de teslim aldım 150 t 1 i ve şu anda 200 km. deyim. Tahminlerimin ötesinde tatminkar buldum motoru. Bu arada tekrar 2.450 olmuş fiyatı..

  18. #958

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    Ben bu asya motorun fiyat politikasından hiçbişi anlamadım.
    Ana sayfada ÖTV yi biz ödüyoruz yazmışlar
    T1 in fiyatı 2.450 ytl
    valla sırf şu fiyat oynamasından vazgectim t1 flan almaktan
    2 ayda 3 kere fiyat değişdi.

  19. #959
    LedZeppelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    KAWASAKI
    Evet çocuk oyuncağı gibi değiştirip durmaları doğru değil. Ancak ben fiyat artışını mantıklı buluyorum. Zira c.tesi 12 de teslim aldığım T1 istanbuldaki kalan son T1 di ve gelecek ay sonuna doğru gelecekmiş yenileri. Yani çok başarılı bir satış grafiği var, neden fiyat arttırmasınlarki. (Ayrıca gerçekten ÖTV yi onlar ödüyorlar aksi taktirde motorun fiyatı 2.650 olacak ötv farkıyla)

  20. #960
    stavro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    Istanbul / Athens
    Motosikleti
    Mondial KT 125 siyah
    selam arklar
    fardan çok rahatsizim 18 W lik ampul kullanmislar ve karanlikta hicbirsey görmüyorum. 35 W lik ampul öneriniz varmi ? buz beyazi veya mavisi olsa iyi olur (bu arada aküyü degistirdim 9A kuru akü ile çok memnunum)
    Stavros fm Istanbul


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler