Alıntı:
m.p_tolga´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar ben 6 yıllık motor kullanıcısıyım fakat race klasmanına yeni geçtim kuzenimde cbr600f vardı o makineyle honda hayranı oldum ve geçen ay honda cbr 125 repsol aldım çevreyi araştırdım çok iyi motor teknik bilgisi olan tanıdıklara falan sordum almadan bunu kesinlikle önerdiler kimsenin bu makineye çamur atma gibi uğraşları olmasın hem konforlu hem görünüş süper hemde performans...arkadaşlar 11000 devirde falan vites atıyoruz demişsiniz ama bendeki 8000-9000 arasında biraz daha bassam motor parçalanacak gibi 11000 i deneyimmi zararı varmı?bide ben az aşağı doğru eğimli yolda 180 kiloyla falan max 115 civarını gördüm düz yolda da bu ağırlıkta 100km hızda kalıyor sizce bi sorunmu var?çünkü bazı arkadaşlar 155km\saat yazmış ama imkanı yok sıfır ayarındayken benim motora göre benzinide 97 oktan kullanıyorum 98 e geçmelimiyim???bide hangi marka po bp falan???şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar yardım ve cevaplarınız için unutmayın cbr lı olmak bir ayrıcalık...
|
Biraz geç bir cevap olacak ama... Vitesi 11.000devirden sonra atma , motorun dyno'da en iyi tork verdiği devir 10.000 civarı görünüyor. 10.000 civarı (bana göre) 'nda vites atabilirsin.
Eğimli yolda 150 görebiliyor motosiklet ama pek sağlıklı da değil.
Firestarter'a sorarsanız 2 kişi eğimli yolda onun motoruyla 140 da görebildik.
Fakat onu görmek bunu görmek pek de bir marifet değil...
Benim için bilmemkaç gördüm diyen adam yerine , viraja girmeyi iyice çözdüm diyen adam daha değerlidir...
Bu arada silinmiş ama ; sanırım küçük bir tartışma yapılmış...
Ertekinin göstergedeki hızı doğrudur... Ben Ertekin'e kefilim , o adam işi gücü olan aklı başında bir adam , buralara gelip sidik yarıştıracak biri değil.
Benzin konusunda da , şu konuyu okumanızı tavsiye ederim.
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...ndirmayin.html
Motorun kitapçığında 95 oktan yazar , onun dışına çıkmanız -hele ki Türkiye koşullarında- sadece para kaybı olur.
Bu arada Bulgaristan'dan birkaç saat önce döndüm... Türkiye pist şampiyonası vardı. Organizasyonda olan aksaklıklar ve yanlışlıklar bizi çok yorsa da şu 3 günü atlatabildik. Bir iki ufak kaza oldu , 2. gün çıkan fırtınadan bazı motorlar devrildi. Pist pek pist gibi değildi... Bulgarlar deli gibi gidiyorlar, ama bizimkiler de yola yavaş yavaş alıştı. Artık önümüzdeki yarış daha iyi olacağız gibi geliyor.