Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2281

    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam Tankut_79,

    ben de seninle hemen hemen aynı durumdaydim, daha dün kavustum cbr 125 ime. dediklerini cok iyi anliyorum ama arkadasin tepkisi daha once bu konuda cikan gerginliklerden dolayiydi sanirim, yoksa tabiki memnuniyetle yardim edecektir.

    sana tavsiyem motoru görmediysen bi gör, öyle fotografla ve milletin demesiyle anlasilacak bisey degil, ben motorla tamamen yeni tanisan bir insan olarak soyleyebilirim ki baslangictaki bir insan için tatmin vermemesi imkansiz bu motorun. görünüşü de hiç de yabana atilacak gibi değil çok hoş, yeterki fotograftan vb degil de gözünle bi gör tart. (tabi honda bayiinde cbr 1000 rr ın yanında görmesen daha iyi olur ama neyse ;) )
    Teşekkür ederim,

    İşte cavap budur. Beni anladığın ve benim için önemli bir kaç yorumda bulunduğun için.

    Yeni bir kullanıcı olduğum için ve motor konusunda bilgim çok olmadığı için sürekli sormak, okumak ve cevap almak istiyorum. Bunlara tahmmülü olmayan arkadaş varsa, cevap yazmasın ya da görmemezlikten gelsin. Ama oraya benim için önemli iki kelime yazacağına, bana "git ozaman aprilia al " gibi manasız bir cümle yazmasın. Gerek yok çünkü böyle bir şey yapmaya. Çünkü çıkarılacak gerginlik veya tartışma için ben doğru adres değilim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2282
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    ben görüntü için de cbr 125 derim eğer racing tipi hoşuna gidiyorsa. Chopperlar hoşuma hiç gitmiyor benim o yüzden tercih etmem ve bence iki uç motosiklet görünümü birbirine tamamen zıt.

    bi arkadasim regal raptor alacak yakinda onu da test etme fırsatım olur sanirim, 2-3 ay sonra cbr 125 imi de yeterince kullandiktan sonra sana daha detayli ve bilgilendirici yorum yapabilirim. umarim cok acil degildir senin kararın.

    (bu arada baştaki listeye ismimi Bilgi Can Köksal olarak ekleyebilirsiniz )

  3. #2283
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2006
    Şehir
    Edirne-Çanakkale-Siirt- ve Van
    Motosikleti
    HONDA CBR 125-CBR 600 RR/Yamaha R1 (2007)AB RH (+)
    Ahmet kardeş alarmın hayırlı uğurlu olsun.Bende Urfa ya tekrar gittim ve alarmdan taktırdım vede motorumdaki sorunu buldu Ekrem usta monifolt lastiği yarılmış,ki serviste lastik olmadığından bizde üzerindeki lastiği tekrardan yapıştırdık motor yine canavar gibi oldu parça gelene kadar öyle idare edeceğiz.ve tekrar geri döndüm toplam 950 km yol yaptım ve o hali ile motorumuz canavar gibi beyler.gidiyor mübarek makine.hastayım bu cbr 125 e
    AB RH (+) 506 357 7316
    http://www.facebook.com/vatandogukan
    https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat

  4. #2284
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    bi iki sorum olacak arkadaşlar yeni bir Cbr 125 sahibi olarak,
    1) Yağ olarak ne kullanmamı tavsiye edersiniz Ankara'da?
    2) Motor suyuna nasil ve ne marka antifriz koyuyorsunuz(kullanma kılavuzu %50 saf su - %50 çürümeye karşı korumalı glikoz antrifiriz tavsiye etmiş, hangi markaninki iyidir?
    3) Egsozt biraz sıcakken nemli bi bezle sildim ve hafif kahverengimsi bi renk oldu bazi yerleri onu nasil geçiririm?

    şimdilik bu kadar yardim edebilirseniz çok sevinirim.

  5. #2285
    Hakan02 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2005
    Şehir
    ADIYAMAN
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Selam Arkadaşım ben şahsen yağ olarak ( yazılışını bilmiyorum nasıl okunuyorsa öyle yazacam kusura bakma) Kastrol Magnetik yarı sentetik yağ kullanıyorum ustalarda aynı yağı tavsiye ediyorlar.Ama biraz pahallı olduğundan burda herkes ucuz yağ kullanır.Antifriz olayına değinirsek ben motorumu ikinci el aldım daha eksilmedi ama sorduğumda sadece antifriz katıyoruz dediler. Egsozt olayınıda tam olarak bilmiyorum seni yanıltmak istemem. Ama diş fırçası gibi tüplerde parlatıcı satılırdı onları bi denesen inşallah çıkar.
    A ROSE İS FOR A DAY BUT MY. LOVE TO YOU İS FOREVER!

  6. #2286

    Üyelik
    28 Mart 2006
    Motosikleti
    2006 cbr 125

    walla bende sizdenim ama...

    walla arkadaslar ben de cbr cıyım.hatta bulundugum segirde tek cbr 125 bende var.ama gecen gün servise diye kadıköye gittim.gece saar 1 civarı kırmızı ısıklarda bir tane aprillia belirdi rs 125 ..ilk defa yakından görme sansı buldum.yanyanayız.sesi iğreçti bu ne ya dedim böyle mobylette gibi ama bir kalkısı vardı ki böyle bişi görmedim aman yarabbi nası seri bişey o .beni sildi resmen delirdim walla arkasında.benim moto 150 i görüyo normal de ama adam anında zaten 120 i gördü çılgın gibiydi.sanırım 180 i rahat görür.neyse uzun lafın kısası ben süratle bi cukura girdim bi kac saat sonra lastik indi bir de baktım ne göreyim jant yamulmus.motor çöktü baktım amortisörde patlamıs.neyse jantın fazla bişiyi yoktu sanai de düzelttlrip boyattım eskisi gibi oldu ama ya amortisörü ne yapcam bilemiorm iki kişiyle çöküyo çok servise girip saf ayaklarına mı yatsam diorum.garantiye sokarlar mı acaba.iki kişi bindik neden bukadar çöküo bu falan die bana bi akıl verin lütfen yenisi çünkü 388 ytl

  7. #2287
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    şehiriçinde hızın sonu. ben de yavaşlığın sonu olarak az önceki alışma turlarımda(daha dogrusu motosiklet kullanmayi ogrenme turlarimda) sağa dönüşte fazla yavasladigim için çok şık bi şekilde düştüm, en büyük kazam bu olsun diyerekten herkese dikkatli ve kazasiz sürüsler diliyorum.

  8. #2288
    H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    DENİZLİ
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şehiriçinde hızın sonu. ben de yavaşlığın sonu olarak az önceki alışma turlarımda(daha dogrusu motosiklet kullanmayi ogrenme turlarimda) sağa dönüşte fazla yavasladigim için çok şık bi şekilde düştüm, en büyük kazam bu olsun diyerekten herkese dikkatli ve kazasiz sürüsler diliyorum.
    Yaw matrak adamsınız vesselam şık bi şekilde düşmek nasıldıe bilirim bende arkamdaki öküz yüzünden aynı şekilde düştüm u dönüşü yapıyodum dar bi yolda benim ayağım yerde öküz gibi adam hiç sanki dönmüyoruz ilgilenmiyo bile baktım yer toprak tutamadım zaten salıverdim motoru yere yere yapışınca aklı başına geldi ineğin

    Her neyse mithreliosbence git abi antifiriz ver de herhangi bi marka koysan farketmez zaten su bile koyabilirsin yağ olarak shell advance kullanıyo burdaki honda bayii tabi bizde başka yağ kattıramıyoz mecbur ama bu yağda güzel gibi geldi bana çünkü 2000 km yol yaptım o yağla hala tertemiz hala yapış yapış olmadı cillop gibi duruyo egzos ise ortak derdimiz benimde egzos yanık pek umudum yok ama nasıl düzeliyo öğrenirsen bana da haber ver
    CBR 125 R

  9. #2289
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    neyse ya bu ufak ve trafigin yogun olmadigi yerde yapilmis kaza bana öğretti ki, daha iyice alismadan(1 ay ehliyeti alana kadar iyice pratik yapmadan) trafige hiçbir koşulda çıkmamalıyım sonum kötü olur. tam korumaliydim ben, allahtan bot da giymiştim bugün evden getirip işyerine, ayağımın burkulmasını o önledi sanirim, pazartesi ayak bilekliklerimi de getirip onları da takicam ne kadar sicak ne kadar terletici olursa olsun.

    arkadaşlar sizden ricam, isterseniz sıcaktan ölün yine de tam koruma olun, akacak biraz ter ancak susatır, su içersin geçer bu da korumasız kaza yapinca akacak kandan 1000 misli yeğdir.

  10. #2290
    @hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2006
    Şehir
    tatvan
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    Alıntı Tankut_79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman hocam sakın !!! Amaç polemik yaratmak değil. Yeni motorsiklete başlayan kişiler beni anlayacaktır. Amaç burda sormak, fikir almak ve bildiğini söylemek. Şimdi ben formu baştan beri okudum, bu konu daha önce yazılanlarda var ama gözden kaçan şeylerde olabiliyor. Mesela ben derbi 125 dediğimde biri diyorki iki zamanlı o, bende bakıyorum ne fark var iki zamanlı ve dört zamanlı arasında ve bir şeyler öğreniyorum. Şİmdi diyeceksinki buı daha önceden yazıldı, madem baştan beri okuyosun buna dikkat etmedin mi. Evet etmedim, acemi bir motorcu olarak bu kadar önemli bir farkın olabileceğini düşünmemiştim. Burda belki bazı şeyleri on kere söyliyeceğiz. Sen konuya hakimsen şöyle göz ucuyla bakıp es geçeceksin ya da dur şuna yardımcı olayım diyip bir iki kelime yazacaksın ki ( bu iki kelime senin için belki çok değersiz olabilir ama cevap yazdığın kişi bunu kenera not edecek hatta masasına asacak kadar önemli buluabilir unutma). Burda polemik yapmak isteyenler ya da niyeti farklı olanlar zamanla anlaşılıyor arkadaşım. Ben yeni bir motor kullanıcısı adayıyım. Hangi motoru alacağıma daha tam karar veremedim. Regal Raptor diyordum başlarda ama onun ile ilgili topiği okudukça, ki herkese tavsiye ederim çok güzel bilgiler var, sorunları gözümü korkuttu biraz, şimdi bu topiğe takılıyorum çünkü bu motoru alabilirim belki. Ama küçüklüğü, 125 lik olması beni düşündürüyor. Durum bundan ibaret.

    meraba ustam bikere ben kimseye tepeden bakacak bir insan değilim burda beni tanıyan bütün arkadaşlarda bilir ki elimden geldiğince herkese yardım etmek isterim benim tepkim sana değildi ... derbi ile cbr yi karşılaştırman dı ...ama yinede seni kırmak istemedim bak bu benim msn adresim bana ordan ulaşıp kafana ne takılırsa gönül rahatlığıyla sora bilirsin ahmetkan13@hotmail.com
    elimden geleni yaparım



    Alıntı blackhawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahmet kardeş alarmın hayırlı uğurlu olsun.Bende Urfa ya tekrar gittim ve alarmdan taktırdım vede motorumdaki sorunu buldu Ekrem usta monifolt lastiği yarılmış,ki serviste lastik olmadığından bizde üzerindeki lastiği tekrardan yapıştırdık motor yine canavar gibi oldu parça gelene kadar öyle idare edeceğiz.ve tekrar geri döndüm toplam 950 km yol yaptım ve o hali ile motorumuz canavar gibi beyler.gidiyor mübarek makine.hastayım bu cbr 125 e

    abi senin alarm da hayırlı uğurlu olsun yarın inşallah yanındayım önce van a gelecem ordan benim bir arkadaşımda var onuda alıcam senle beraber akdamar adasına hem gezmeye hem yüzmeye gideriz

    ben vana gelince seni ararım sabah 8.00 gibi burdan çıkıcam

    Alıntı mithrelios adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şehiriçinde hızın sonu. ben de yavaşlığın sonu olarak az önceki alışma turlarımda(daha dogrusu motosiklet kullanmayi ogrenme turlarimda) sağa dönüşte fazla yavasladigim için çok şık bi şekilde düştüm, en büyük kazam bu olsun diyerekten herkese dikkatli ve kazasiz sürüsler diliyorum.
    geçmiş olsun kardeşim inşallah en büyük kazan bu olur zaten kaza yapmayan motorcu yoktur henüz düşmemiş motorcu vardır

    Alıntı H@S@N adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Her neyse mithreliosbence git abi antifiriz ver de herhangi bi marka koysan farketmez zaten su bile koyabilirsin yağ olarak shell advance kullanıyo burdaki honda bayii tabi bizde başka yağ kattıramıyoz mecbur ama bu yağda güzel gibi geldi bana çünkü 2000 km yol yaptım o yağla hala tertemiz hala yapış yapış olmadı cillop gibi duruyo egzos ise ortak derdimiz benimde egzos yanık pek umudum yok ama nasıl düzeliyo öğrenirsen bana da haber ver
    abim orda servis yokmu götürün ayarlasın antifirizi benim servis ayarladı antifirzle safsuyu koydu ben ilgilenmedim bile
    ayrıca yağ da benim motora ilk bakım yapan izmir honda servisi castrol GTX 2050 motor yağı kullanmıştı benim motorda bende 4000 de kendim değiştim aynı yağdan koydum servisede sordum iyi yapmışsın dedi

    hasan yarın 150 km yola savaş abinin yanına gidiyorum ordan onu alıp 50 km gerisdeki akdamar adasına gezmeye gidecez foto çekersek topiğe verecem
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

  11. #2291
    H@S@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2006
    Şehir
    DENİZLİ
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Hayırlı yolculuklar kardeşim bekliyorum fotoları
    CBR 125 R

  12. #2292

    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    selam arkadaşlar

  13. #2293

    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Alıntı @hmedim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    meraba ustam bikere ben kimseye tepeden bakacak bir insan değilim burda beni tanıyan bütün arkadaşlarda bilir ki elimden geldiğince herkese yardım etmek isterim benim tepkim sana değildi ... derbi ile cbr yi karşılaştırman dı ...ama yinede seni kırmak istemedim bak bu benim msn adresim bana ordan ulaşıp kafana ne takılırsa gönül rahatlığıyla sora bilirsin ahmetkan13@hotmail.com
    elimden geleni yaparım .
    Eyvallah. Zaten forumun amacı birbirimize yardımcı olmak, bildiklerimizi birbirimize aktarmak ve de bilgilenmek. Saolasın hala karar aşamasındayım, ilk başlarda Regal Raptor diyordum, ama Auto Show'un (Haziran) motokatalog sayısını alıp bakarken Honda CBR 125'i gördüm hem tipi hoşuma gitti hemde fiyatı uygun. Ama katalogda RS 125, Derbi GPR 125 i felan görüncede kafam iyice karıştı.

  14. #2294
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    RS 125 bence muhteşem görünen bir motor ama fiyatı da muhteşem(5.950 EURO). Derbi nin tipi hoşuma gitmiyor ama onun fiyatı da yaklasik Hyosung GTR 250 ile aynı sanirim.

    bi de yeni başlıyorsan arkadaşım burda yazilanlarin hepsi hikaye kaliyor, o motor gelip de kullanmaya başladiginda anliyorsun ne oldugu ne olmadigini, sen bence Derbi alacagina 2 zamanli, güzel bi Cbr 125 al ve yaninda bütün korumalarini da al, rahat rahat öğren motor kullanmayi kendin için bu uğraşı riskli bir eziyete dönüştürmektense.

  15. #2295

    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Motosikleti
    honda cbr 125 (kırmızı)
    slm arkadaşlar bence cbr 125 almayı düşünüyorum fiyatı biraz pahalı geldi sizce değermi o paraya (5milyar )

  16. #2296
    tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    fazer
    @joybell
    öncelikle hoşgeldin.Fiyat 125 cc için biraz fazla gibi dursa da sonuçta honda kalitesi seni hiç bir zaman yolda bırakmaz kolay kolay.
    125cc lik bir motor olmasına rağmen iki zamanlı aprilia derbi yi falan saymazsak en iyi motor bu.Performanslı titreşim olmaması , baştan aşağı kalite olması yüzünden vereceğin 5 milyarın hakkını sonuna kadar alacağını düşünüyorum.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
    Satış elemanı gibi oldu biraz ama
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

  17. #2297

    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Motosikleti
    honda cbr 125 (kırmızı)
    çok sağol benim için başlangıç motoru olacak ileride memnun kalırsam belki devam edebilirim daha motor kullanmasını dahi bilmiyorum umarım alınca öğrenebilirim nasıl gerçekten zormu vitesli motor kullanmak alıpta sonra solanda bir eşyaya bakar gibi bakmayayım öğrenebilirmiyimki acaba ne dersin

  18. #2298
    tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    fazer
    ben de ilk defa motor kullanmasını cbr125 de öğrendim.Daha önce scootera bir kaç defa binmişliğim vardı o kadar.Donald duck'ın motosiklet teorisi adlı yazılarını iyice okumanı tavsiye ederim sitemizde mevcut.Teorik şeyleri öğrendikten sonra daha önceden motor kullanmasını bilen bir arkadaşınla yarım saatte öğrenirsin heralde durmayı kalkmayı zamanla da yol yaptıkça deneyim kazanırsın. Kazasız keyifli sürüşler dilerim şimdiden.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

  19. #2299
    mithrelios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mts 950
    Alıntı joybell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok sağol benim için başlangıç motoru olacak ileride memnun kalırsam belki devam edebilirim daha motor kullanmasını dahi bilmiyorum umarım alınca öğrenebilirim nasıl gerçekten zormu vitesli motor kullanmak alıpta sonra solanda bir eşyaya bakar gibi bakmayayım öğrenebilirmiyimki acaba ne dersin
    ben birgün MT buluşmasında artçı olarak binmek dışında motora, hiç alakam yoktu motosikletlerle. perşembe günü cbr 125 im geldi, ilk defa bir motorun sürücü selsine bindim, okuduklarimi kafamdan geçirdim, vitese taktim hafif gaz verdim debriyajı bıraktım ve yoldaydim biraz ilerledim ve ikinci vitesteydim tabiki ustalaşana kadar daha iki-üçbin kadar fırın ekmek var önümde ama araba ve bisiklet sürebiliyorsan ve teorisini okumuşsan vitesli motor da sürersin hiç korkma, trafige kapali veya yogun olmayan yerlerde dönüşler dur kalklar ayağını yere koymadan tam daire dönüşler vb çalış, gaz ayarını yapmakta zorlandim ben, gaz ve fren ayni elde olunca bi iki tehlike atlattim durmak isterken gaz vermek gibi ve motor freni olayi motosiklette arabaya göre çok daha dikkat edilmesi gereken bişey.

    yani yorma kafani al bir CBR 125 eğer hoşuna gidiyorsa, o olmazsa pahali dersen ilk motorumu düşe kalka kullanmak isterim fazla da para ödemek istemem dersen, ikinci el temiz bi YBR 125 bul derim.(tabi bence piyasada bu kadar çok ikinci el ve temiz CBR 125 varken bu firsati da kaçırmayabilir ve sıfır YBR fiyatına +300/500 YL ye bir CBR edinebilirsin. benim motoru alana kadarki düşüncelerim bunlardi, umarim sana da yardimci olur.

    Bu arada korumalarını tam ve kaliteli alacak kadar para ayırmayı da unutma, asfalt ve arandaki tek şey onlar.

  20. #2300
    CBR125RCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    üzümlü/ERZİNCAN
    Motosikleti
    INAZUMA olacak inşaallah
    Selam ArkadaŞlar Nasilsiniz,uzun Bİr Aradan Sonra Tekrar Aranizdayim,hepİnİzİn MÜbarek MİraÇ Kandİlİnİ Kutlarim,yÜce Allahtan Kazasiz Belasiz SÜrÜŞler Dİlerİm,hepİnİzİ Saygiyla Selamliyorum EsselamÜnaleykÜm Verahmetullahİ VeberekatÜhÜ.kendİnİze İyİ Bakin GÖrÜŞÜrÜz.
    ÖNCE VATAN MİLLET,SONRA ANA VE YAR,BU YOLDA SAVRULAN,BİRİLERİ VAR.EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN,BİRİLERİ VAR.
    BAYRAKLA DERTLEŞEN,TOPRAKLA BİRLEŞEN,CAN VERİP DEVLEŞEN,BİRİLERİ VAR..ŞEHİTLER ÖLMEZ..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler