Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: RUS MOTOSİKLETİ KULLANIRMISINIZ

Katılımcı sayısı
20. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • EVET

    17 85.00%
  • HAYIR

    3 15.00%
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İZH ve PLANET

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    izh ve planet ölmemiş, işte 2 örnek ve teknik veriler

    Road motorcycle IZH 6.113-020-05 YUNKER







    This motorcycle designed in `chopper`-style. It has a high handle bar, tear-shaped fuel tank, bimodal saddle, and the advanced forward the driver`s footboards.

    The motorcycle is oriented for the exploitation as the individual transport unit on the road with the improved covering.

    Specifications IZH 6.113-020-05 Yunker Road motorcycle IZH Yunker 5-020-05
    Engine type two-stroke two cylinders
    Displacement, cu cm 347,6
    Lubrication system combined with fuel
    Cooling system: liquid
    Maximum power, hp 24,5
    Equipped mass 193
    Load capacity, kg 170
    Maximum speed, km/h 125
    Fuel consumption, l/100 km city conditions 7,0
    Overall dimensions, mm
    length 1400
    width 810
    height 1500
    Wheel base, mm 1450
    Fuel tank capacity, l 18




    Planet 7 Road motorcycle IZH-Planet 7 (5.103)
    Engine type 4 stroke, 1cylinder
    Displacement , cc 249 (72x61.2)
    Compression 8.9:1
    Lubricating system separate
    Cooling system air
    Ignition CDI
    Starter electric
    Transmission 5-st
    Idle wheels, об/мин 1250
    Maximum engine power 15.5/8500
    Maximum driving moment 16.8/7000
    Laden mass, kg 160
    Maximum load, kg 170
    Maximum speed, km/h 120
    Fuel consumption ≤354
    Overall dimensions, mm
    length 2200
    width 810
    height 1300
    Motorcycle base, mm 1450
    Road clearance, mm 135
    DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: http://www.izhmoto.ru/eng/new_models
    Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    bu motorlardan en çok İZH saigak 250 ilgimi çekti ülkemizde bu motorların genel distrübitörü kimdir kimden alabilirim bu motoru eğer biliyorsanız lütfen anamurluke@hotmail.com adresine yazınız teşekkür ederim

  3. #3
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    IZH güzelmiş gerçekten....
    Ben Norton istiyorum , dedemin motoruydu zamanında
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  4. #4
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    IZH harikaa ;)

    Alcan bi tane ; gönül nereye istersee ;)
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Kasım 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    350 JAWAYI NIYE YAZMIYONUZ YAAAAAAAA
    ÖPTÜM JAWAMI

  6. #6
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Alıntı garacava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O parçaya el kontağı denirse normal kontağa ne diyeceğiz,ayak kontağı filan mı?Sonuçta ikisini de elle çalıştırıyoruz.
    Eski kullanıcılar bilirler diyorsun ama bu sistem daha çok yeni motorlarda var.Eski motorların ise ağırlıklı olarak büyük hacimli olanlarında var.Yani vakti zamanında 40 yıl jawa 250'ye binen adam nereden bilsin bunu.

    'Yere düşen motor stop eder diye bi kavram yoktur' lafı ise pek mantıklı gelmedi bana.Sonuçta yere düşen motor bi şekilde stop eder benim bildiğim...
    Arkadaşım 1988 model IZH im var EL KONDAĞINA sahip,yazın sattığım 1992 model MNNCK 125 (misk 125) el kondağına sahip, 1990 model JAWA Style( Çekoslavak (1 Ocak 1993'te Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ayrıldı)) kullandım el kondağına sahip, 1986 model MZ 250 (Alman) kullandım el kondağına sahip, 1974 model IZH pilonta kullandım el kondağına sahip...Boşa konuşmuyorum dünkü çocuk değiliz ben doğduğum günden beri motosikletlerle büyüdüm;herkes artçı başlar ben depo üstünde 3-4 yaşında başladım...

    Gelelim her düşen motor stop eder olayına, stop edebilir etmez demedim dikkat edersen; ama bu bir elektrik aksamından kaynaklanan ya da müşür vasıtasıyla stop eder diye bir kavram yoktur.Motor devrilir depodaki benzin musluğa gitmez stop edebilir ya da hararet yapar motor boğulur stop edebilir, düşme sırasında elektrik aksamına bişey olur stop edebilir...

    Bazı konular hakkında yorum yaparken dikkatli olalım ne dersin!!!

    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  7. #7
    garacava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2006
    Şehir
    Kanije
    Alıntı dunpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım 1988 model IZH im var EL KONDAĞINA sahip,yazın sattığım 1992 model MNNCK 125 (misk 125) el kondağına sahip, 1990 model JAWA Style( Çekoslavak (1 Ocak 1993'te Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ayrıldı)) kullandım el kondağına sahip, 1986 model MZ 250 (Alman) kullandım el kondağına sahip, 1974 model IZH pilonta kullandım el kondağına sahip...Boşa konuşmuyorum dünkü çocuk değiliz ben doğduğum günden beri motosikletlerle büyüdüm;herkes artçı başlar ben depo üstünde 3-4 yaşında başladım...
    Bu IZH denen motor denince başka modelleri mutlaka vardır ama Antalya ve ilçelerinde özelliklede Alanya'da bu model genelde 'Rus' motoru ya da motorları olarak bilinir ve birbirine benzeyen bir çok modelini yollarda az ama emniyetin hurda depolarında ve sanayinin köşelerinde bir hayli bulabilirsiniz.Benim ilk hatırladığım ve zamanının kralı olan çift silindirli 350 cc'lik modeli bu:



    Zamanında Alanya'da bu motordan sadece Alanya'nın Demirtaş Kasabası'nda oturan ve 'Motorcu Osman' lakabıyla bilinen ve geçimini uzun yıllar bu motorla yolcu taşıyarak kazanmış olan Osman Uysal adlı şahısta vardı.Senin deyiminle 'el kondağı' vardır ama o şahsın bile bundan haberdar olduğunu zannetmiyorum.Bilse bile bu senin deyiminle 'el kondağını' kullanmak yerine Rus motorlarının meşhur anahtarı olan ve hani çivi şeklinde olup direk kafaya giren anahtarını yuvasından çekmek suretiyle stop ettirmeyi tercih etmişlerdir tahminimce...

    Sırf merakımdan sabah sabah arkadaşım olan oğlu vasıtasıyla şimdilerde 80 yaşına merdiven dayamış bu adamı aradım ve sağ elcikte kırmızı bir stop düğmesi var Osman amca hatırladın mı dedim?Kendisinin verdiği cevap 'hatırlamıyorum yeğenim' oldu.Peki motoru stop edeceğin zaman ne yapıyordun Osman amca deyince verdiği cevap ise malum 'çiviye benzeyen'anahtarı yuvasından çıkarmak oldu.(Adam şaşırdı ve niye böyle bir şey sorduğumu sordu.Sadece merak ettim Osman amca dedim.Diyemedim Motosiklet.net'e bi şey yazacam onun için. )

    Senin IZH Planet5 dediğin motor ise bu motor bildiğim kadarıyla:



    Bu motor normal tel jantlı ve tek egzost çıkışı var.Daha sonra bunun çift egzost olanı ve çelik jantlı ön freni disk olan modelleride çıktı ama ilk çıkan planet kadar tutulmadı.

    Bu motoru kullanmış birisine IZH Planet5 diye bi motor biliyormusunuz diye belki tamamına yakını bilmez ama 'Rus' motoru deseniz hemen bilir.
    Yine bu planet5 ilk piyasaya çıktığında Alanya'ya 3 tane geldi ve ilk alan kişi de Ali Şimşek isimli şimdi akciğer kanserinden rahmetli olan lokantacı bir şahıstı.
    Bu motor çok yakmasına rağmen ilk alındığı zamanlarda 140-145 Km sürate çıkıyordu ve motorun gidonunun sol tarafındaki ufak kolu çekince 'pııırrrttt' şeklinde çıkan ses acayip hoşuma gittiği için bende bi hayli binmiştim bu motora.
    Bu motorun en beğendiğim tarafı üzerine ne kadar yük atarsanız atın 1. vitese taktınız mı hiç bir yokuşta ben gitmem dememesi ve yan tarafına sepet takılabilmesi.En kötü tarafı ise aşırı yakıt tüketimi ve çalıştırma anında her an egzostunun yarılma ve bir yerleri kırma endişesi.
    Bir keresinde planet5'in egzostu öyle bir patladı ki koskoca fotoğraf dükkanının vitrini tuz-buz oldu ve planetin egzostu baştan sona yarıldı.Onun için bu motordan birisini çalıştırırken görürsem mümkün mertebe arkasında durmamaya çalışırım zira her an beyninize bir susturucu saplanma ihtimali var.

    Minsk ise o insanın kulaklarını çınlatan incecik sesiyle bu motor:




    Bu motorun çok tutulduğu söylenemez ve yine bunu kullananların 'kırmızı stop düğmesi'nden pek haberdar olduklarını,olsa bile pek kullandıklarını hiç ama hiç zannetmiyorum.Yine bu motorun daha sonra deposunda ve bir kaç yerinde değişiklik yapıp sport modeli diye hiçte sporta benzemeyen bir modelini piyasaya sürdüler ama tutmadı Minsk kadar.

    Minsk'e de bir çok kez bindim ve Allah binenlere sabır versin dedim.Tek kelimeyle kafa ağrıtmaktan başka bir işe yaramayan bir motordu.Ama hızını aldımı da 120 Km sürate kadar çıkabiliyordu.Ama yolunuz yokuşsa ve de yükünüz ağırsa vay halinize.Hele birde yokuş ortasında kalırsanız atın gitsin artık motoru.

    3,5 diye bilinen Jawa 350'nin ise başka modelleri olmasına rağmen Türkiye'de en bilindik iki modelinden birisi Jawa 350 TS bu:


    Senin resmini koyduğun motor ise 'Jawa 350style' değil Türkiye'de 3,5 sport olarak bilinen ama normalde sadece Jawa 350 şeklinde adı geçen ve rengine göre üzerine kırmızı stil,(red style) siyah stil,(black style) yazılan model:



    Bu iki modelden daha çok ilk resimdeki TS 350'nin özellikle 90-91 modelleri tutulur piyasada.Dört zamanlı motorlar(özellikle de çin motorları) piyasayı ele geçirdikten sonra daha önce çok temizini Konya'dan 1400 YTL' alıp 2500 YTL'ye sattığım bu motorun yine aynı şekilde bir başkasını 1500 YTL'ye almış ve 800 YTL'ye zor satmıştım.

    Bu motorun zamanına göre en iyi tarafı yerine göre 160 Km sürate kadar çıkabilmesiydi.Ama 4 vites olduğu için midir yoksa başka bir nedenden midir bilinmez yüksek süratte uzun müddet gidemez ve 'şişerdi'.

    Yine bu motora artçı olarak binen kişi beyaz gömlek ya da benzeri bir giysi giymişse ve de sürücü biraz basmışsa vay artçının haline...Bembeyaz gömlek egzosttan gelen yağdan simsiyah olurdu...


    MZ'in 250 denilen modeli ise bildiğim kadarıyla bu:



    Bu motora çok bindiğim söylenemez onun için pek bir şey söylemem pek doğru olmaz.Ama bu zamanında Jawa 250'nin ön dişlisini büyültmek için orjinal dişli bulunmadığı zaman bu motorun ön dişlisini tornacıda jawa 250'nin dişlisine monte ettirdiğimi hatırlıyorum.IZH pilonta diye bir motor ise bilmiyorum.

    Konu 'kırmızı stop düğmesi' nden nerelere geldi ama bunları bende doğduğum günden bu yana senin kadar olmasa da az çok motorlarla haşır-neşir olduğum için ve artık 'çocuk' değil büyüyüp 'motorcu' olduğum için yazdım.

    Motora herkes senin gibi 3-4 yaşında depo üzerinde başlamayabilir ama bu bir şeyi değiştirmez.Benim gözümde kurallara uyduğu sürece her motorcu 'motorcu'dur.
    Benim motorla ilk tanışmam 2 yaşında babamın 69 model kulaklı 'gara cava' sını yakmamla başladı ve önce depo üzerinde,sonra artçı olarak ve en sonda sürücü olarak devam etti,ediyor.Elimin iç kısmında hala o yanıktan bi imza taşıyorum ve belki de motor sevdam bu kaza ile başlamıştır kim bilir?28 yaşına geldik,Allah'tan bi mani olmazsa da gücüm elverdiği sürece arabalardan nefret etmeye ve 'motorcu' olmaya devam edeceğim.
    3-4 yaşındaki çocuğu kimse artçı olarak motora bindirmez zaten.Güvenliği açısından ya depo üzerine yada scooter ise ortadaki boş kısıma yerleştirir.


    Alıntı dunpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .

    Bide scooter tarzı motorlarda vites olmadığı için acemi birinin yan ayakta çalıştırıp motosikleti devirmemesi için; yan ayağa bağlı bir müşur yardımıyla yan ayakta çalışmasını önlerler.Motosiklet çalışırken devrildiğinde yan ayak çarpmanın şiddetiyle yerle temas ederse motosiklet stop edebilir.Bunun dışında yere düşen motor stop eder diye bir kavram yoktur.Saygılarımla...
    Benim ilk cümlenden çıkardığım anlam şu:
    Scooter tarzı motorlarda vites olmadığı için acemi birinin yan ayakta çalıştırıp motosikleti devirmemesi için;'kırmızı stop düğmesi' yan ayağa bağlı bir müşür yardımıyla yan ayakta çalışmasını önlerler.Sözünü ettiğimiz 'kırmızı stop düğmesi' olduğuna göre yanlış bir ifade bu.
    Benim bildiğim kadarıyla 'kırmızı stop düğmesi' nin ayaktaki müşürle en ufak bi bağlantısı yok.Olması da saçma olur zaten.

    Bunun dışında yere düşen motor;ya benzininin bitmesiyle,ya düştüğünde viteste olduğundan,ya düşme anında barbe almasından,ya da sürücü düşme anında paçayı kurtarmışsa psikolojik olarak ilk iş olarak motoru stop edeceğinden bana göre yere düşen motor stop eder diye bir kavram vardır...

    Konu 'jawa'dan açılmışken birazda nostalji fena olmaz hani...








    Bunlarda 'taze anti-nostalji'





  8. #8
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Alıntı garacava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    IZH pilonta diye bir motor ise bilmiyorum.
    Izh pilonta o ilk koyduğun Rus dediğin motosiklete 1968-1979 yılları arasında verilen isimdir.O motosikletin anahtarı Traktörlerde kullanılan PAL lamba anahtarları şeklindedir. Planetlerin hiç birinde çivi modeli bir anahtar yoktur kullananlara söylenirse kesin gülerler.O ilk resimdeki Pilonta benim ilk hatırladğım sepetli motorumuzun modeliyle aynıdır.

    Olaya bide şöyle bakarsak URAL da rus motorudur; model ve marka belirtmeden rus demek tabiri cayizse sıradan bir kullanıcı olmayıp ben motorcuyum diyebilen birine ne kadar yakışır. Honda kullanıcılarıda ben Japona biniyorum desin ozaman

    BBRR abimiz bişey diyorsa kulak vermek gerekli oboş konuşmaz; abicim Rus kaynaklı motosiklet modellerinde (kullandıklarımda) el kondağı elektrik aksamını kesmektedir; ama diğer marka ve modellerde farklılık varsa kesin birşey diyemem.

    Bunun dışında bu forumun insanların birbirine satajıp saldıracağı bir yer olduğu kanaatinde değilim; bildiklerimizi anlatıp bilmediklerimizi burda öğrenelim.
    Ben motorcu değilim; 14 yaşından buyana bifil motosiklet kullanan 10 yıllık bir geçmişi olan motosiklet sürücüsüyüm.Benimde HERKES gibi öğrenecek çok şeyim var. Motosiklet benim için bir yaşam tarzıdır.Herkes için böyle olmasını dilerim.
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  9. #9
    garacava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2006
    Şehir
    Kanije
    Alıntı dunpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Izh pilonta o ilk koyduğun Rus dediğin motosiklete 1968-1979 yılları arasında verilen isimdir.O motosikletin anahtarı Traktörlerde kullanılan PAL lamba anahtarları şeklindedir. Planetlerin hiç birinde çivi modeli bir anahtar yoktur kullananlara söylenirse kesin gülerler.

    Olaya bide şöyle bakarsak URAL da rus motorudur; model ve marka belirtmeden rus demek tabiri cayizse sıradan bir kullanıcı olmayıp ben motorcuyum diyebilen birine ne kadar yakışır. Honda kullanıcılarıda ben Japona biniyorum desin ozaman

    Bunun dışında bu forumun insanların birbirine satajıp saldıracağı bir yer olduğu kanaatinde değilim; bildiklerimizi anlatıp bilmediklerimizi burda öğrenelim.
    Ben motorcu değilim; 14 yaşından buyana bifil motosiklet kullanan 10 yıllık bir geçmişi olan motosiklet sürücüsüyüm.Benimde HERKES gibi öğrenecek çok şeyim var. Motosiklet benim için bir yaşam tarzıdır.Herkes için böyle olmasını dilerim.
    Pilonta diye bir motor bilmiyorum dedim çünkü öyle bir motor duymadım.Pilonta demekle kastettiğin 'Planet' ise o başka. 'Planet' serisi motorlar planet1 olarak başlamış ve Planet 2,Plenet 3,Planet 4 ve Planet 5 serisi halinde üretime devam etmiştir.Türkiye'de daha önceki serilerinin var olup olmadığı hakkında bir bilgim olmamakla birlikte şu an senin kullandığın motor Planet 5 serisine ait bir motordur ve dediğin gibi Bunun için Planetlerin hiçbirinde 'çivi anahtar' yoktur lafı yanlış bir kelime.Hem ben Planetlerden ziyade genelde Rus motorlarında kullanılan motorlarda kastedilen anahtar diye bahsettim.Yeni çıkan Rus motorlarında bu sistemde anahtar olmayabilir ama ben Plenet 5'ten sonra Türkiye'ye gelen ve tutulan bir Rus motoru hatırlamıyorum.Yeni motor gelse bile doğal olarak 'çivi anahtar' olmaz artık...

    Rus motorlarının IZH,URAL,DNEPR vb. şeklinde modelleri olabilir ama forumdaki bir çok kişiye sorsanız bunların belki adını bile duyduğunu zennetmemekle birlikte modellerini duyduğunu ve bildiğinide istisnalar dışında pek zannetmiyorum...Onun için bu motorların hepsine birden 'Rus motoru' demek pek yanlış olmaz...
    'Japon motorları' olarak kastettiğin motor markalarını ise hangi forum üyesine sorsan en azından 4 büyüğü pat diye sayar.Yine bu markaların belli başlı bilinen bir çok modelini sayabilir...





    İlk resimdeki Planet 3 serisi
    İkinci resimdeki Planet 4 serisi
    Üçüncü resimdeki ise Türkiye'de bilenlerin bildiği Planet 5 serisi.
    Aslında bunların hepsinin ismi 'Planeta' şeklinde geçiyor.

    Planet'in 1 ve 2 serisinin resmini daha Türkiye'de motosiklet dergiciliğinin olmadığı ya da çok az olduğu 80'li yılların sonundaki Alman motosiklet dergilerinden hayal meyal hatırlıyorum.Ama yine de kesin bir şey söylemem yanlış olur.Sezon açılsın Alanya tatile gelen Rus turistlerden bu motorlarlarla ilgili bilgi almaya çalışırım belki.

    İlk koyduğum resmi ise senin deyiminle 'pilonta' benim deyimimle 'planet' değil Rus motoru olarak ve de 'Jüpiter' olarak biliyorum.
    'Jüpiter' ise Eski Rus motorlarının çift silindir olanlarına verilen addır...




    Bu resimdeki motorlar ise sırasıyla;
    Planet modelinin Jüpiter 3,Jüpiter 5 ve Jüpiter 5 serisinin sıvı soğutmalı olanı.(Büyük hallerini görmek istiyorsanız resimlerin üzerine tıklayabilirsiniz.)

    Tüm bunların dışında forum insanların birbirine sataşıp saldıracağı bir yer tabiki değil.Bunu neye dayanarak dediğini anlayamadım doğrusu.
    Motosiklet.net'çiler Yamaha'yı, Suzuki'yi,Honda'yı,Kawasaki'yi ve diğer markaları az çok biliyorlar zaten.Arada sırada hiç olmazsa nostalji niyetine de olsa bi de Rus motorlarını öğrense kötü mü olur?
    Ben de bildiklerimi burada anlatıp bilmediklerimi yine burada öğrenmeye çalışıyorum.
    Benim motor sevdamda 6 yaşında koskoca Bisan bisikletin ortasından sürmeye çalışarak başladığım ve boyum yetmediği için babamın yardımıyla kalkışını yaptığım bisikletin durma anında yardımcı olacak birisini bulamazsam düşerim korkusuyla saatlerce üzerinde dolaşmam ve en son gücüm tükenince paldır küldür düştüğüm maceralarla başladı,10. yaş günü hediyesi olarak babamın aldığı külüstür filinta devam edip bir çok motor tecrübemle bu güne geldi.

    28 yaşına geldiğim bu günde ise CBF 250 ile devam ediyor.Daha büyük hacimli bir motorada çoktan geçebilirdim ama ailemin başıma bi şey gelir endişesiyle her defasında beni bi şekilde vazgeçirmeleri ve verdiğim kaporaların yanmasıyla son buluyor şimdilik.İlerisinin ne göstereceğini ise Allah bilir artık...
    Herkesin görüşüne saygı duymakla birlikte oldum olası arabalardan nefret ettim ve hep motorlarla ilgilendim.Motosiklet hayatımda hep oldu.Allah ömür verdiği ve sağlığım elverdiği sürecede, hayatımda olmaya devam edecek.
    ilkerabi bunu beğendi.

  10. #10
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Bilgilerimizi ortak paylaşarak arkadaşlara Rus modellerinide biz tanıtalım ozaman.

    İlk resimler benim motosikletime ait ( 1988 IZH Planet 5 )





    Buda benim ( Tanıştığımıza memnun oldum )



    1956 IZH


    ızh planet4 sidecar


    ızh planet 5 peppino ( disk fren serisi )


    IZH 2005 yunker


    IZH 2005 JUPİTER


    IZH 2004 sprıngbok


    IZH 2006 SPRINGBOK


    IZH 2006 SAİGAK


    IZH JUPİTER POLICE BIKE


    IZH YUNKER POLICE BIKE


    IZH 2004 CORNET
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  11. #11
    sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Muğla nın herhangi bir gizli cennetinde.
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    çok güzel paylaşım olmuş.nostaljik geçiş...bir çoğu bildiğimiz motorlarda olsa bunların bir çoğnun geçmişini yada teknik detayarını bilmiyrdum.teşekkürler.
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

  12. #12
    yarışçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    honda-cg+mz+cbr125+R1
    Uzun yıllar önce çok uzun değil ama 5-6 yıl önce arkadaşımda vardı hala hastadır bu motora (PLANET) İKİ ZAMANLI 350'LİK VARDI ONDA iyide gidiyodu hani 4 vites 150 km net hız 5 olsa kim bilir???

    Duyduğum kadarıylada bulgaristanda onlarla tarla sürüyorlarmış o kadarda güçlü bu arada,gerçekten
    MOTOSİKLETİN ER MEYDANI PİSTTİR.........!

  13. #13
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    /8928/94600021xh0.jpg[/IMG]benimde ilk motorum minskti en ufak rampada 1 e düşerdi şimdi jawa lazerim var gidecek yol arıyor

  14. #14
    sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Muğla nın herhangi bir gizli cennetinde.
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    Alıntı yarışçı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yıllar önce çok uzun değil ama 5-6 yıl önce arkadaşımda vardı hala hastadır bu motora (PLANET) İKİ ZAMANLI 350'LİK VARDI ONDA iyide gidiyodu hani 4 vites 150 km net hız 5 olsa kim bilir???

    Duyduğum kadarıylada bulgaristanda onlarla tarla sürüyorlarmış o kadarda güçlü bu arada,gerçekten
    valla usat benim yaş 23...ondan nostaljik geliyor
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

  15. #15
    dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2005
    Şehir
    SAMSUN / İZMİT-KOCAELİ
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    arkadaşlar konu taşıması sonucu resimlerde bir sorun olmuş ondan gözükmüyor...
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

  16. #16
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    Forumu ben açmıştım ama, epeydir uğramamıştım, arkadaşlar muazzam çalımışlar ellerinize sağlık. mükemmel bir arşiv olmuş.
    Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.

  17. #17

    Üyelik
    13 Ocak 2007
    selam harika motorlar

    bu işi biliyon

  18. #18
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    İSTANBUL ADAMI yenisin galiba
    Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.

  19. #19
    Incredible - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Üzgünüm ama yok!
    Çok güzel bir paylaşım. Tüm motosiklet kullananların bilmesi gereken bilgilerden. Saygılar...
    Yaşasın motosiklet kardeşliği. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Anneciğim, kardeşim ve gt250R sizleri ölene dek seveceğim... __No Women, Yes Vodka...
    Hayallerinizin peşinden gidin. Gitmiyorsanız, gidenlere mâni olmayın.

  20. #20
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    garacava kardeşim, emeğin için sağol varol, çok güzel bir çalışma yapmışsın. sayen de biz de eksikliklerimizi gideriyoruz.
    Dunpa kardeşimin resimlerini göremiyoruz, herhalde bir sorun var.
    Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler