Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Honda Activa bilgi paylaşımı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121

    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    selam arkadaşlar bende ben balıı almak ıstıyorum nasıl motordur bu duyduğum kadar ıkı zamanlıymış ve ıkı zamanlılar şişme yapıyormuş.bende su işi yapıyorum ve bolge çok rampa gunde 50 kez ınıp çıkıyorum bı sıkıntı çıkartırmı bana.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122
    EverHarD* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace & HONDA Activa 100
    motorcu48 kardeşim bende fethiyedenim bende motoru yedim 4 kişi bine bine sonra değişti kaza falan yaptım ama şuan tık yok bakımı düzenli yaptırınca benzininde koyunca bana mısın demiyo hea şu var 80 i geçmiyo o ayrı mesele ama şehir içi scooter için ideal hız 80 bana göre sağlam motor activa 10 numara 2003 model halen iyi
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bikepicse gir bendeki activayı görürsün.honda today motorum bu activadan 10 kat daha sağlam ve dayanıklı çıktı activa 5 para etmez senelerce kullanan biri olarak söylüyorum hiç memnun kalmadık dışı saçtır sağlamdır dedik 20 binde piston segman istedi sonra kaza yaptık motor dağıldı sabahlarıda 50 kere marşta alır zaten bazen hiç çalışmaz subabları kurum bağlar aman aman sakın bulaşma derim.today se 50 cc olmasına ragmen daha 2004 modelinin motoru açılmamış ya halbuki küçük cc daha çabuk bitmesi lazım

  3. #123

    Üyelik
    30 Kasım 2012
    Bu sayfayı bu sabah okudum ikinci sayfada honda activa konusunda ikna oldum. Ardından daha önce görmüş olduğum bir honda activa'nın kaporasını verdim. 2,000 tl'ye alıyorum.Sıkı pazarlık yaptım 2.250 idi. Biraz bindim gezdim seri motor. 2014 e kadar muayenesi var dediler.
    Aldığım motor şu ilandakidir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...05313939/detay

    sıfır mondial alacaktım (loyal 100) ama bu konunun ikinci sayfasında hondaya ikna oldum:9

    Honda'nın ikinci eli sıfır bir mondiali eskitir gibi geldi bana. Kilometresi 20 binde. Ben zaten hız ve performans delisi biri değilim. Yavaş ama emin adımlarla benim sloganımdır. Ben yükseklisans tezim için derleme çalışması yapacağım. İlçe köylere gideceğim. Merkeze yakın yerlere.
    Sözü çok uzattım sadede geliyorum.

    Soru 1
    Sİzce uygun fiyata almış mıyım?
    Soru 2
    Motor hakkında zerrece bilgim yok. İnşallah bu forumdan öğreneceğim. Bunun periyodik bakımı nedir? Ne zaman yapılır?
    Soru 3
    Bu motor ile uzun yola gidebilir miyim? (tabi yaz aylarında giderim artık) Yani bir defada 100 km uzağa? (antalyadan ıspartaya falan)

    Bu konuya yorum yazan ve konuyu açan herkese teşekkür ederim.

  4. #124
    seyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2013
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Selam dostlar,
    Benim gibi Activa kullanan motorcu halen var mıdır bilmem ama belki fikriniz vardır;

    Bende 2006 model 33bin'de activa var. Temiz şahıs motoru. Şimdiye dek herhangi bir sorunu ile karşılaşmadım fakat şu aralar arada bir düşük devirlerde tekleme yapmaya başladı. Çok az gazı yükselttiğimde hemen geçiyor ve çekişi yine iyi oluyor ama dediğim gibi düz yolda sakin hızda gitmek için az gaz verirsem tekleme yapabiliyor. Ne olabilir sorun?

    Teşekkür ederim.

  5. #125

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    Bir hortlatalım bakalım hala activaya binen varmıymış

  6. #126
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    1500 km'dir kullanıyorum, sıfır aldım, 300 km yavaş gaz açıp kapadım, 80-90 km lere kadar çıktım, sonrası maksimum hızı olan 95'km ye kadar çıktı, 1000 bakımı sonrası bolca 95'lere çıktım gayet güvenilir stabil, çok eğlenceli, rahat sele, bacak arası çok geniş, amortisörler yeterli, ilk hızlanma çok iyi ve yeterli, yokuş yukarı hiç üzmüyor 70-80 e kadar çıkıyor, frenler yeterli, arka kampana olmasına rağmen cbs ile güven veriyor, grenajların büyük kısmı metal, sele altı tam kask alamıyor ama topcase takınca birçok şeyi doldurabiliyorsun, paketçi, kuryeler için ideal olsa da benim gibi şehir içi 2. ekonomik motor isteyenler için on numara seçenek. 2 lt 100 km ile çok ekonomik. Hafif ve kontrolü kolay ötesi oyuncak gibi. Led farlar güzel ve gayet yeterli.

    Keşke bir usb ve kapaklı bir bölme koysalarmış. Bir de kontak anahtarı diz değdirmeye çok müsait baya bir dizim değdi ve motor kapandı ama kontağı çevirince neyse ki hemen çalışıyor.


  7. #127
    eyup58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul/Sarıyer
    Motosikleti
    2018 Pcx125
    Hayırlı olsun.titreşim var mı bu yeni activada.bir kaç yerde gördüm kuryeler titreşimden şikayet ediyordu.ustalar yeni activanın varyatörünün kalitesiz olduğunu vs gibi şeyler söylüyordu aslı astarı varmı
    Metela bunu beğendi.

  8. #128
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı eyup58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.titreşim var mı bu yeni activada.bir kaç yerde gördüm kuryeler titreşimden şikayet ediyordu.ustalar yeni activanın varyatörünün kalitesiz olduğunu vs gibi şeyler söylüyordu aslı astarı varmı
    1500 km oldu varyatörden önemli bir ses ya da titreşim almadım, gayet akıcı, tek titreşim aldığım yer aynalar, o da gp kompozit cam aynaları yukarı ve dışarı alıyor, orjinal halinde aynalar bu kadar titremiyordur çünkü elciklerde bir sıkıntı hissetmedim.

    Kuryeler bana göre daha kısa mesafeler ve yüklenerek kullanıyordur. İnişler çıkışlar olabilir ben rutin genelde işe git gel yapıyorum.


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 567

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler