Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #36641
    ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    CBF kullanıcıları selamlar ;

    Tümsek ve türevlerinden geçerken ya da köy yollarında gezinirken plakalığın ses yaptığının farkına vardım. Çözümü basit; çift taraflı bant ile aşağıda yer alan resimlerde ki gibi bu sorunu halledebilirsiniz. Keyifli sürüşler



    ilkadam bunu beğendi.
    XV


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #36642
    serkan-67-78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2013
    Şehir
    karabük
    Motosikleti
    honda CBF 150 -2007
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf , ybr'ye göre daha konforlu evet o konuda haklısınız . Ama sağlamlık olarak ybr , cbf'e taş çıkartır . Sonuç olarak bu commuter motorlar beş para etmez . Hepsi fakirin dostu motorlar . Ne adam akıllı fren var , ne düşük hızda denge var . Ne de uzun yol için sağlam torku var . Hiç birisi yok . Bu motorlar sadece şehiriçerisinde kısa kullanımlı mesafelerde ekonomik ve masrafsız oluşlarından dolayı artı avantajları var . Cbf ile Kocaeli - İstanbul arası yapıyorum ortalama git gel 200 km oluyor . Her gittiğimde motora lanet ediyorum . Motorda güç olmadığı için hep sağ şeritte gidebiliyoruz devamlı ve bayırlarda nefesi kesiliyor 80-90'ı geçemiyor bu motorlar . O yüzden en az 250 cc şart daha güvenli sürüp hayatta kalabilmek için . Ama paramız yok mecbur biniyoruz ne yapalım .
    Dediklerine aynen katılıyorum

  3. #36643
    ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Yine herkese selamlar,

    Final sınavlarım bittikten sonra motoru güzel bir bakıma sokup (sibop ayarı, hava filtresi temizliği, balata temizliği, yağ değişimi) yaz dönemi boyunca kafamın rahat olmasını istiyorum. Çünkü Yalova ve Kocaeli'nde bulunan servislerden pek memnun kalmayacağım sizler tarafından yazılan iletilere bakılırsa aşikar. Herkes DB motoru öneriyor yakın zamanlarda bakıma gitmeyi düşünen varsa beraber gidelim hem tanışmış olur güzelde bir muhabbet çeviririz
    XV

  4. #36644

    Üyelik
    24 Ocak 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    jin lun 150 cbf150
    Sonunda oldu...Artık benim de bir cbf150 m var!

    2015 in ocak ayında 2007 jin lun 150 çapırla başlayan motor serüvenim 2012 honda cbf 150 ile devam ediyor.

    Aslında herşey -ufak bir skutır alsam iyi olur ... diye başlamıştı. Ehliyet almak için vitesli motor gerektiğini öğrendiğimde yeğenimden jin lun çapırını alarak kullanmaya ve öğrenmeye başladım. MT sayfalarından öğrendiğim bilgiler yadsınamayacak kadar yoğun ve bilgilendirici idi...SYM joyride ya da kymco grand dink sayfalarını ezberledim... Fakat zaman içerisinde çapırla seyir yapmam ve ehliyetimi almamdan sonra vitesli motor düşünmem de Kartal Rahmanlar da artık arkadaş olduğumuz Eren Motor dan Arif ustanın da yönlendirmesi ile oldu... Yaklaşık üç ay önce değişik motorları inceledim YBR TVS Bajaj vs çok motor vardı ve bana en uygun motorun cbf 150 olduğuna karar verdim.Üç aydan beri de gerek fiyatı,gerek temizliği,gerekse modeli ile bana en uygun cbf150 yi bulmak için sahibinden.com da ve başka yerlerde uğraşıp duruyordum.Parametrelerim basitti; sıfır gibi temiz olacak,motorun sesi uçak gibi sorunsuz olacak,rengi illâki siyah olacak,koruma demirleri eksiksiz ve lastikleri yeni olacak,biraz da yüksek modelli olacak...Nerelere gitmedim ki...Fakat kader en sonunda evimin iki sokak altında bir cbf150 yi karşıma çıkardı...ve bugün aldım...

    2012 model 33000 km de hondamı ikinci sahibinden aldım.Ben eski tekneciyim dostlar... Tekne alırken siz tekneyi tekne de sizi seçer biraz... Sizi seçen tekneyi anlar ve -işte bu! dersiniz...Ben motorda da böyle olmasını istemiştim ve öyle de oldu... Bugüne kadar baktığım motorlarda kullanmaya değecek olanları hep kullandım ama garip bir şekilde bu motora satın alana kadar binmek istemedim. Öğle vakti 12 30 da motoru gördüm, 13 30 da motoru noterde aldım.Aldıktan sonra biriki saat daha ona binmedim.Biraz seyrettim.Sağını solunu kurcaladım. (Kimilerine saçma gelebilir ama ) Onunla aramda bir bağ kurdum.Canımı üstüne koyacağım bu makinenin de beni taşıyacağına kâni olduktan sonra üstüne binip gezmeye başladım... İlk o sihirli birkaç kilometreden sonra biryerde durup,yeğenimi arayıp bana aylarca emanet ettiği sevgili jin lun çapırını artık alabileceğini söyledim. Sonra sahil yoluna inip uzadımmmmmm....

    İlk izlenimlerim; ( Bu izlenimler,beş aydır kullandığım çapır a göredir) Ben beş aydır motor kullanmıyormuşum demek, kırmızı gülüm çapıra haksızlık olacak ama öyle yani... Titreşim hiç yok,zaten daha önce kullandığım cbflerde de yoktu...Motor sesi duymak için biraz fazla bastım...ehh, çapırda ses duymadan gitmemeye alışmışım herhalde...Ağzımda sigara ile motor kullanmaya alışıktım ama cbf te daha üçüncü viteste izmarit ağzımdan uçacak gibi hissettim.(Tamam biliyorum ağızda sigara ile motor kullanmak çok tehlikeli) Ben genelde yavaş kullanırım en son bu hafta başındaki Bursa İznik gezimde bile 70 km yi pek geçmedim ama bu kız çok fazla hızlı gidiyor gibi geldi bana...Sahilde idealtepe düzlüğünde 100 km hızı bulduğumda daha beşinci vitese geçmediğimi farkettim.Beni en hasta eden olay ise motorun o uzay aracı gibi ciyuuuuuvvvv eden sesi...çok gaza geliyor insan ama fazla basmasam iyi olacak galiba... Çapırda motor devri saati yoktu. İlk kullanımlarımda motor sesi duymaya alışık olduğum için fazla bastığımı farkettim. Hep 7000-8000 devirlerde gittiğimi sonradan devir saatine bakınca anladım. Jin lunda üç ihlas bir fatiha okuyarak çıktığım 100 km hıza cbf te farkına varmadan çıkıyorum. Tabii bir de başka durumlar var... Cbf in aynaları fecii kötü...Nasıl ayarlayacağımı bilemedim.Gidon ayarını değiştirdim -cıkk! olmadı,aynaları dibine kadar zorladım ı-ıhhh! Yine olmadı... Panoramik değil düz cam olduğu için olsa gerek istediğim gibi bir görüş alamadım. Bir de düşük hızlarda ya da bir setin üzerinden geçerken illaki 1.vitese geçmek gerekiyor... 2. vitesin bağışlayıcılığı toparlayıcılığı yok... Bunu diğer cbf lerde de hissetmiştim... Hatta 1.viteste bile debriyaj kontrolü şart! Bir seferinde setin üstünde motor stop etti... Alışacağım artık bu kızın hallerine.

    Bu arada Jin lun u akşam saatlerinde teslim ettim yeğenime... Çapır kullanmak ayrı bir zevk! Özellikle sıcakların başladığı bu aylarda motor ceketi üzerimde olsa bile önü açık ve ceketin etekleri arkanda dalgalanırken kromları pırıl pırıl yanan bir motorda gaza basmak insanda hoş duygular uyandırıyor...Yeğenime buradan teşekkür ediyorum.

    Neyse,artık sadece cbf150 var...Bakıyorum da 1834 sayfa yazı yazılmış bugüne kadar...Herhalde bu bir rekor olmalı...

    Bu yazdıklarımla -yeni bir motor aldım... başlıklı bir yazı ile yeni bir konu açmak da mümkündü ama bence bu yazı en çok cbf kullanıcıları sayfasına yakışır diye düşünüyorum.

    Herkese tekrar merhaba...
    hyanax100 ve Vecihi.H bunu beğendiler.

  5. #36645
    lac1vert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Z300
    Öncelikle hayırlı olsun. CBF'den 600RR gibi bahsetmişsiniz, çok hoşuma gitti Tutkunuz çok bariz. Ezio41 daha iyi cevap verecektir ancak 1. vites konusunda sorduğum soruya verdiği cevabı okumanızı tavsiye ederim. Motorun 2. vitesi gayet stabil, set üzerinden geçerkende öyle. Motora cbf ile başlamış biri olarak ilk söyleyebileceğim bir servis kontrolü, değilse lastikleri michelin ile değiştirmek ve ybr aynası taktırmak.

  6. #36646
    ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Alıntı ozgranl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yine herkese selamlar,

    Final sınavlarım bittikten sonra motoru güzel bir bakıma sokup (sibop ayarı, hava filtresi temizliği, balata temizliği, yağ değişimi) yaz dönemi boyunca kafamın rahat olmasını istiyorum. Çünkü Yalova ve Kocaeli'nde bulunan servislerden pek memnun kalmayacağım sizler tarafından yazılan iletilere bakılırsa aşikar. Herkes DB motoru öneriyor yakın zamanlarda bakıma gitmeyi düşünen varsa beraber gidelim hem tanışmış olur güzelde bir muhabbet çeviririz
    merhaba
    Benimde bu ay sınavlar var bende elim bol olduğu bi zamanda Honda DB ye gitmeyi düşünüyorum sanırım önümüzdeki ay giderim.
    Gidince neler yaptirdiginiz, fiyatları olumlu olumsuz paylaşırsanız sevinirim. Ona göre fikir ediniriz.

    Selamlar

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

    Capoverde,
    Keyifli anlatmissiniz motorunuz hayırlı olsun
    Bende sene başında motor sahibi oldum,
    Her zaman hayalimdi şimdi üzerindeyken bu başka bişey diyorum Üzerindeyken bütün stresimi atıyorum arabaya binmek sıkıcı geliyor.
    Bende 2.el aldım 23binde şimdiye kadar usta kapısı caldırmadı şükürler olsun bende elimden geldiğince bakiyorum.
    Yani ustalarla aranız açılabilir
    Ben 1834 sayfada 9 yıllık birikim ve hemen hemen herkesin cbf üstünden geçtiğinin resmini görüyorum.
    Tekrar hayırlı olsun motorunuz allah kaza vermesin.

    Selamlar

  7. #36647

    Üyelik
    29 Haziran 2009
    Arkadaşlar merhaba, uzun süredir foruma üyeydim ancak mesaj bugüne kısmetmiş.

    Yakında ben de CBF150 ile ilk motorumu almayı düşünüyorum, uzun süredir takipteydim ve nihayet bulunduğum ilde temiz bir tanesine rastladım. Önümüzdeki hafta işlemleri tamamlamayı umuyorum.

    Aklımdaki tek çekince bulunduğum yerde kışlar çok uzun sürüyor, dolayısıyla yılda sadece 4 ay kadar kullanabileceğim. Ona rağmen almaya karar verdim. Amacım yaz tatillerinde gezebildiğim kadar il gezmek. Kısmet olursa gezi yazılarımı da sizinle paylaşmak istiyorum.

    Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler.
    ilkadam bunu beğendi.

  8. #36648
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı capoverde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sonunda oldu...Artık benim de bir cbf150 m var!

    2015 in ocak ayında 2007 jin lun 150 çapırla başlayan motor serüvenim 2012 honda cbf 150 ile devam ediyor.

    Aslında herşey -ufak bir skutır alsam iyi olur ... diye başlamıştı. Ehliyet almak için vitesli motor gerektiğini öğrendiğimde yeğenimden jin lun çapırını alarak kullanmaya ve öğrenmeye başladım. MT sayfalarından öğrendiğim bilgiler yadsınamayacak kadar yoğun ve bilgilendirici idi...SYM joyride ya da kymco grand dink sayfalarını ezberledim... Fakat zaman içerisinde çapırla seyir yapmam ve ehliyetimi almamdan sonra vitesli motor düşünmem de Kartal Rahmanlar da artık arkadaş olduğumuz Eren Motor dan Arif ustanın da yönlendirmesi ile oldu... Yaklaşık üç ay önce değişik motorları inceledim YBR TVS Bajaj vs çok motor vardı ve bana en uygun motorun cbf 150 olduğuna karar verdim.Üç aydan beri de gerek fiyatı,gerek temizliği,gerekse modeli ile bana en uygun cbf150 yi bulmak için sahibinden.com da ve başka yerlerde uğraşıp duruyordum.Parametrelerim basitti; sıfır gibi temiz olacak,motorun sesi uçak gibi sorunsuz olacak,rengi illâki siyah olacak,koruma demirleri eksiksiz ve lastikleri yeni olacak,biraz da yüksek modelli olacak...Nerelere gitmedim ki...Fakat kader en sonunda evimin iki sokak altında bir cbf150 yi karşıma çıkardı...ve bugün aldım...

    2012 model 33000 km de hondamı ikinci sahibinden aldım.Ben eski tekneciyim dostlar... Tekne alırken siz tekneyi tekne de sizi seçer biraz... Sizi seçen tekneyi anlar ve -işte bu! dersiniz...Ben motorda da böyle olmasını istemiştim ve öyle de oldu... Bugüne kadar baktığım motorlarda kullanmaya değecek olanları hep kullandım ama garip bir şekilde bu motora satın alana kadar binmek istemedim. Öğle vakti 12 30 da motoru gördüm, 13 30 da motoru noterde aldım.Aldıktan sonra biriki saat daha ona binmedim.Biraz seyrettim.Sağını solunu kurcaladım. (Kimilerine saçma gelebilir ama ) Onunla aramda bir bağ kurdum.Canımı üstüne koyacağım bu makinenin de beni taşıyacağına kâni olduktan sonra üstüne binip gezmeye başladım... İlk o sihirli birkaç kilometreden sonra biryerde durup,yeğenimi arayıp bana aylarca emanet ettiği sevgili jin lun çapırını artık alabileceğini söyledim. Sonra sahil yoluna inip uzadımmmmmm....

    İlk izlenimlerim; ( Bu izlenimler,beş aydır kullandığım çapır a göredir) Ben beş aydır motor kullanmıyormuşum demek, kırmızı gülüm çapıra haksızlık olacak ama öyle yani... Titreşim hiç yok,zaten daha önce kullandığım cbflerde de yoktu...Motor sesi duymak için biraz fazla bastım...ehh, çapırda ses duymadan gitmemeye alışmışım herhalde...Ağzımda sigara ile motor kullanmaya alışıktım ama cbf te daha üçüncü viteste izmarit ağzımdan uçacak gibi hissettim.(Tamam biliyorum ağızda sigara ile motor kullanmak çok tehlikeli) Ben genelde yavaş kullanırım en son bu hafta başındaki Bursa İznik gezimde bile 70 km yi pek geçmedim ama bu kız çok fazla hızlı gidiyor gibi geldi bana...Sahilde idealtepe düzlüğünde 100 km hızı bulduğumda daha beşinci vitese geçmediğimi farkettim.Beni en hasta eden olay ise motorun o uzay aracı gibi ciyuuuuuvvvv eden sesi...çok gaza geliyor insan ama fazla basmasam iyi olacak galiba... Çapırda motor devri saati yoktu. İlk kullanımlarımda motor sesi duymaya alışık olduğum için fazla bastığımı farkettim. Hep 7000-8000 devirlerde gittiğimi sonradan devir saatine bakınca anladım. Jin lunda üç ihlas bir fatiha okuyarak çıktığım 100 km hıza cbf te farkına varmadan çıkıyorum. Tabii bir de başka durumlar var... Cbf in aynaları fecii kötü...Nasıl ayarlayacağımı bilemedim.Gidon ayarını değiştirdim -cıkk! olmadı,aynaları dibine kadar zorladım ı-ıhhh! Yine olmadı... Panoramik değil düz cam olduğu için olsa gerek istediğim gibi bir görüş alamadım. Bir de düşük hızlarda ya da bir setin üzerinden geçerken illaki 1.vitese geçmek gerekiyor... 2. vitesin bağışlayıcılığı toparlayıcılığı yok... Bunu diğer cbf lerde de hissetmiştim... Hatta 1.viteste bile debriyaj kontrolü şart! Bir seferinde setin üstünde motor stop etti... Alışacağım artık bu kızın hallerine.

    Bu arada Jin lun u akşam saatlerinde teslim ettim yeğenime... Çapır kullanmak ayrı bir zevk! Özellikle sıcakların başladığı bu aylarda motor ceketi üzerimde olsa bile önü açık ve ceketin etekleri arkanda dalgalanırken kromları pırıl pırıl yanan bir motorda gaza basmak insanda hoş duygular uyandırıyor...Yeğenime buradan teşekkür ediyorum.

    Neyse,artık sadece cbf150 var...Bakıyorum da 1834 sayfa yazı yazılmış bugüne kadar...Herhalde bu bir rekor olmalı...

    Bu yazdıklarımla -yeni bir motor aldım... başlıklı bir yazı ile yeni bir konu açmak da mümkündü ama bence bu yazı en çok cbf kullanıcıları sayfasına yakışır diye düşünüyorum.

    Herkese tekrar merhaba...

    Öncelikle hayırlı olsun yeni motorun . Kazasız belasız kullanman dileği ile . Birazcık fazla abartmışsın cbf'i , şöyle bi 5-10.000 km yol yap ondan sonra zaten cbf'i yerin dibine sokacaksın . Cbf öyle dediğin gibi aşırı hızlı giden iyi kalkan bir motor değildir . Gaz tepkisi son derece yumuşaktır ve kolay kolay hızlanmaz heleki rampa varsa . Bazı aşırı dik rampalarda 2. viteste yetmiyor o zaman mecbur 1. vitese atarak ilerlemek gerekiyor . 1. vites , 2. vitese göre daha torklu çünkü ama vites aralığı kısa olduğu için hemen 2. vitesi istiyor böyle bi dengesizlik var cbf'te . Ağzında sigara ile hız denemesi yapmanı da kınıyorum . 30 km ile bile gitsen yinede kask takmanı tavsiye ederim . 20 km hızdan sonra kafanı bir yere vurursan beyin travması sonucu ölüm gerçekleşmesi an meselesi olabilir .

    Cbf'in en büyük artısı diğer rakiplerine göre daha konforlu olması ve yedek parçasının daha bol olması . Başka bir artısı yok . Şehiriçinde sorunsuz kullanılabilecek motorlardan birtanesi . Lakin cbf'te düşük hızlarda denge yok lastiklerinin ince olmasından dolayı . Buda düşük hızda seyir halinde etkiliyor insanı . Daha fazla kontrol gerektiriyor buda insanı fazladan yoruyor . Viraj desen oda yok sayılır . Yatış açısı mesafesi kısa çünkü . Tork desen oda yok 5-10 dereceden fazla bayırı görsün hemen nefesi kesilir 90 km'yi geçemez . Bende öğrenmek amaçlı geçen sene almıştım . Kısmet olurda para ayarlayabilirsem satıp daha yüksek cc alacağım inşaallah .

    Genel bakım olarak en fazla 2.000 km'de bir , İpone veya Motul 10 w40 yağ ile değiştirmenizi öneririm . Cbf'ler yağ yakıyor çünkü . Yağsız kalırsa makine yatak yorgan eline alırsın . Fazla agrasif kullanmazsan sakin devirinde kullanırsan , yağ yakma olayı en aza iner .

    Hayırlı olsun tekrardan .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  9. #36649
    jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Merhabalar arkadaşlar cbf 150 tuning grubu olarak Bursa"ya bi gezi düzenliyoruz.Sizlerde katılırsanız seviniriz..

    Detayları aşağıdaki etkinlik fotolarından görebilirsiniz..















  10. #36650
    serkan-67-78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2013
    Şehir
    karabük
    Motosikleti
    honda CBF 150 -2007
    Arkadaşlar hepinize Merhaba Yamaha 125esd den kurtuldum hemen cbf aldım geldim kim ne anlatır sa anlanlatsın bazı şeyler in mutlaka deneyerek alınması gerekir ponun bunun ağzından bakarak alırsan benim gibi gibi bir kazığa oturursun ondan sonra nasıl çıkarıcam diye uğraşırsınız 750tl cebe zarar girdi yapacak bişey yok zararın neresinden dönersen kardır

  11. #36651
    lac1vert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Z300
    Ezio41 verdiğin onca faydalı bilgiden sonra CBFi çok sevdiğinizi düşünmüştüm, yanılmışım gerçi doğruları söylemişsiniz, özelliklede düşük hızdaki denge konusunda. Kullandıkça anlıyorum.
    Ezio41 bunu beğendi.

  12. #36652
    serkan-67-78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2013
    Şehir
    karabük
    Motosikleti
    honda CBF 150 -2007
    Alıntı lac1vert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ezio41 verdiğin onca faydalı bilgiden sonra CBFi çok sevdiğinizi düşünmüştüm, yanılmışım gerçi doğruları söylemişsiniz, özelliklede düşük hızdaki denge konusunda. Kullandıkça anlıyorum.
    Eğer bana söylüyosan gerçekten çok seviyorum cbf yi ben hiç yamaha 125 esd kullanmamıştım bakayım övüldüğü kadar varmı diye sadece 1 hafta kullandım arkadaşın biride bu forumlardan birinde anlatmıştı cbf yi satmış 125ESD almış baya övüyodu denemek istedim alıp yola çıktıktan 5km sonra çok pişman oldum motor her yönden eksileri vardı unutmayınki sadece virajlara çok iyi giriyordu 70-80km hızdan sonra bağırmaya başlıyor ve sende acaba 4.vitestemi diye vites arıyorsun ama malesef 5.viteste olduğunu anlıyosun aynı bisiklet gibi çol hafif benden yamahanın aldığı puan 10 üzerinden 2 ilki yakışıklı olması ikincisi virajlara girişi

  13. #36653
    lac1vert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Z300
    Yok size değil ezio41 e söyledim.

  14. #36654
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı lac1vert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ezio41 verdiğin onca faydalı bilgiden sonra CBFi çok sevdiğinizi düşünmüştüm, yanılmışım gerçi doğruları söylemişsiniz, özelliklede düşük hızdaki denge konusunda. Kullandıkça anlıyorum.
    Cbf'i 125-150 cc klasmanında seviyorum . Ekonomik oluşunu ve en başta honda'nın yaygın servis ve yedekparça desteği ile sağlam olmasınıda seviyorum . Ama artıları olduğu gibi eksileride çoğunlukta benim gözümde . Daha iyi bir motor alana kadar hala cbf benim için kalbimde yeri var . Hatta param fazla olsa bir tane yüksek cc'li uzun yol motoru alıp cbf'i de şehiriçinde sağa sola ufak yerlere gitmek için kullanırım satmam yani . Satabilirsem satıp 250 cc daha torklu bir şeyler bakacağım , baktım alan yok o zaman bu senede kara kezbanımla idare edeceğim .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  15. #36655
    serkan-67-78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2013
    Şehir
    karabük
    Motosikleti
    honda CBF 150 -2007
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun yeni motorun . Kazasız belasız kullanman dileği ile . Birazcık fazla abartmışsın cbf'i , şöyle bi 5-10.000 km yol yap ondan sonra zaten cbf'i yerin dibine sokacaksın . Cbf öyle dediğin gibi aşırı hızlı giden iyi kalkan bir motor değildir . Gaz tepkisi son derece yumuşaktır ve kolay kolay hızlanmaz heleki rampa varsa . Bazı aşırı dik rampalarda 2. viteste yetmiyor o zaman mecbur 1. vitese atarak ilerlemek gerekiyor . 1. vites , 2. vitese göre daha torklu çünkü ama vites aralığı kısa olduğu için hemen 2. vitesi istiyor böyle bi dengesizlik var cbf'te . Ağzında sigara ile hız denemesi yapmanı da kınıyorum . 30 km ile bile gitsen yinede kask takmanı tavsiye ederim . 20 km hızdan sonra kafanı bir yere vurursan beyin travması sonucu ölüm gerçekleşmesi an meselesi olabilir .

    Cbf'in en büyük artısı diğer rakiplerine göre daha konforlu olması ve yedek parçasının daha bol olması . Başka bir artısı yok . Şehiriçinde sorunsuz kullanılabilecek motorlardan birtanesi . Lakin cbf'te düşük hızlarda denge yok lastiklerinin ince olmasından dolayı . Buda düşük hızda seyir halinde etkiliyor insanı . Daha fazla kontrol gerektiriyor buda insanı fazladan yoruyor . Viraj desen oda yok sayılır . Yatış açısı mesafesi kısa çünkü . Tork desen oda yok 5-10 dereceden fazla bayırı görsün hemen nefesi kesilir 90 km'yi geçemez . Bende öğrenmek amaçlı geçen sene almıştım . Kısmet olurda para ayarlayabilirsem satıp daha yüksek cc alacağım inşaallah .

    Genel bakım olarak en fazla 2.000 km'de bir , İpone veya Motul 10 w40 yağ ile değiştirmenizi öneririm . Cbf'ler yağ yakıyor çünkü . Yağsız kalırsa makine yatak yorgan eline alırsın . Fazla agrasif kullanmazsan sakin devirinde kullanırsan , yağ yakma olayı en aza iner .

    Hayırlı olsun tekrardan .
    Yanlış anlamassan şunu söylemek istiyorum 150cc motordan ne beklersin hızmı,vites geçişlerimi ,konformu geçen bir arkadaşla tanıştı 250 cc daelim motoru var normal dik oturarak en fazla hızı 125-130 km diyor artı motor su soğutmalı bırakında cbf kendisinden istenileni fazlasıyla veriyor uzun yolda choper gibi adamı yomuyor hiç durmadan 570km yol gittim hiç yormuyor emsallerinin içinde en iyisi arkadaşım bajaj F150 aldı pişman oldu bende kullandım beş para etmez ondada sadece yakıt tasarrufu var, hız var o da 110km başkada bişey yok. .titreşim konfor sıfır
    blueway2 bunu beğendi.

  16. #36656
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı serkan-67-78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamassan şunu söylemek istiyorum 150cc motordan ne beklersin hızmı,vites geçişlerimi ,konformu geçen bir arkadaşla tanıştı 250 cc daelim motoru var normal dik oturarak en fazla hızı 125-130 km diyor artı motor su soğutmalı bırakında cbf kendisinden istenileni fazlasıyla veriyor uzun yolda choper gibi adamı yomuyor hiç durmadan 570km yol gittim hiç yormuyor emsallerinin içinde en iyisi arkadaşım bajaj F150 aldı pişman oldu bende kullandım beş para etmez ondada sadece yakıt tasarrufu var, hız var o da 110km başkada bişey yok. .titreşim konfor sıfır



    150 cc motordan çok bi beklentim yok . Zaten yukarıda belirttim . Cbf kendi klasmanında ki diğer motorlardan çok daha iyi konfor olarak . Özellikle bende ybr 125 denedim . Şahsen cbf'i satıp ybr 125 almazdım bende . Sizinde tekrar hayırlı olsun 2. cbf'iniz . Şehiriçinde gayet güzel alet fakat uzun yolda yetersiz kalıyor .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  17. #36657
    ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Herkese selam,

    Sınavlar bitince memlekete dönmeden bir uzun yol yapasım var. O nedenle bakımlarını eksiksiz yapıp o şekilde yola çıkmak istiyorum (sakın bakımsız ya da bir sorun var gibi algılamayın, şükür ki hiç bir sıkıntımız yok). Honda DB/Ümraniye servisine gitmek ya da kendi ustama yaptırma fikri var kafamda kendi ustam Mondial servisi ve şuan iş temposu yoğun o nedenle biraz ikilemdeyim. Motora yaptırmayı düşündüklerim sibop ayarı, balata temizliği, zincir temizliği ve yağlanması, debriyaj ayarı kontrolu ve hava filtresi temizliği. Sizce Honda DB'ye gidersem tahmini maliyeti ne olur ?
    XV

  18. #36658
    sinka251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2007
    Şehir
    Çorlu
    Motosikleti
    cbf150
    Subap ayari haric digerlerini kendin yapabilirsin bosuna parani verme.Subap ayari 20 tl Sanyide.

  19. #36659
    ilkadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xtreme Max 210
    Merhaba,

    Bu motora takılan lastiklerin ismi nedir, görevi nedir bilenlerden yardım alabilirmiyim?


    Ezio41; foto sizden alıntıdır.

    Teşekkürler

  20. #36660
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı ilkadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Bu motora takılan lastiklerin ismi nedir, görevi nedir bilenlerden yardım alabilirmiyim?

    http://i59.tinypic.com/xds9ib.jpg
    Ezio41; foto sizden alıntıdır.

    Teşekkürler

    Silindirdeki titreşimi emiyor o lastikler . Fotoyu görünce aha dedim fotomu çalmışlar .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler