Go Back   Motosiklet.NeT Forum > MT - Moto Garaj > Motosiklet Modelleri

Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bu konuya 12137 cevap yazıldı 490749 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#11441)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Isthanbool(34)Uşak(64)Manisa(45)
Kan Grubu: B Rh+
08-02-2010, 19:26

Arkadaşlar 2006 model gri 20.000 kmde Kymco Grand dink makinası olan İstanbulda bir subay arkadaşım cbf veya ybr vitesliye geçiş yapmak istiyor...takas düşünen varsa bana pmle ulaşsın...
  GERÇEKLER ACIDIR.ACITIR.DÜNYADAKİ TEK DİKİLİ FİDANIM.."K I Z I M"Ben Bir Garip Pandayım.CBF150 Ocak 07 Massey Ferguson 49.000 KM deStar103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150(1991/2009) köftestar & pandastar & banstar

Alt
  (#11442)

Motosikleti: cbf150
Kan Grubu: A Rh-
08-02-2010, 20:00

Alıntı:
ermanay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba, cbf ime xenon far almak istiyorum ancak nasıl bişey alacağımı hiç bilmiyorum birsürü çeşidi var h4/h7/h8/ vs.. bir tane buldum h8 onu almayı düşünüyorum ancak uyar mı endişem var,bilgisi olanlar yardım ederlerse çok memnun olurum,teşekkürler..
erman hocam(maraton gibi oldu ) işin aslı cbf ye uyan xenon yok. Arkadaşlar silikonla filan uydurmasyon yapıyorlar, ama %100 sağlıklı diyemem. (diğer araçlar açısından.) Ayrıca kısa/uzun bir arada olan xenon çook az ve pahalı. Bu sebeple çoğu arkadaş kısa takıyor, uzun yok. Bu muayenede fardan kalman demek. En son ebay a bakan arkadaşlar var. Ben 60 tl ye kısa/uzun 8000K elmas mavisi bulmuştum ama alamadım.
Gece sürüşü için xenon şart diyorum, nede olsa 2 teker üstündeyiz. Ayrıca birçok sürücü bizi adam yerine koyup uzun farını kısaya almaya üşeniyor. Sokacan adamın gözüne xenonu...
  Murat Kehya
Acemi Motorcu
cbf150 A-(eksi)
  mmucit - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11443)

08-02-2010, 20:05

Alıntı:
mmucit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
erman hocam(maraton gibi oldu ) işin aslı cbf ye uyan xenon yok. Arkadaşlar silikonla filan uydurmasyon yapıyorlar, ama %100 sağlıklı diyemem. (diğer araçlar açısından.) Ayrıca kısa/uzun bir arada olan xenon çook az ve pahalı. Bu sebeple çoğu arkadaş kısa takıyor, uzun yok. Bu muayenede fardan kalman demek. En son ebay a bakan arkadaşlar var. Ben 60 tl ye kısa/uzun 8000K elmas mavisi bulmuştum ama alamadım.
Gece sürüşü için xenon şart diyorum, nede olsa 2 teker üstündeyiz. Ayrıca birçok sürücü bizi adam yerine koyup uzun farını kısaya almaya üşeniyor. Sokacan adamın gözüne xenonu...
teşekkür ederim cbf in farı hep yandığı için ayrı bir havada katıyor motora,beyaz ampul de düşünülebilir aslında çok kararsızım..
  ermanay - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11444)
jr.

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Honda CBF150 2009
Kan Grubu: A Rh+
09-02-2010, 00:22

metehan hocam, bende bahsettiğin gösterge sorunu yok. hatta inmemek için direndiğinden, ankara mt gezilerinde 600lük arkadaşlara cok feci hava atma fırsatım oluyordu.

model model birşeyleri mi değiştiriyorlar ne?
  jr. ben...bıretpitin yandan yemişi

Alt
  (#11445)

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mondial 150 hs idi şimdi cbf 150
Kan Grubu: O Rh+
09-02-2010, 01:56

Alıntı:
mete_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu arada depmu fulledim 1 hafta önce...şu ana kadar 220 km yaptım...yani yarım depoda...benzin göstergesi birden sıfıra indi...sizdede böylemi...göstergeler hassas değil...hassasiyet oranı zayıf %50 sağlıksız...yarım depodan sonra şu an göstergeye bakarsan depoda benzin yok...sizdede öylemi...daha doğrusu tam dipin çok az yukarısı...100 km daha yaparsam 4/1 depoyla bu sefere tam dip gösteriyor...[COLOR="Silver"]
Metocum nasıl gidiyor hayat Benzin gösterge olayında benimki ile dayı oğlununki arasında da bariz fark var. Dayı oğlunun motorunda depoyu fullediğinde gösterge, benim motorda depoyu fullediğimden zamankinden çok daha yukarda oluyor. Dayı oğlununkinde (F) harfinin 3-4 mm üzerine çıkıyor ve kırmızıya gelmeden yedeğe iniyor. Benimkinde ise depoyu fullediğinde tam (F) nin üzerinde kalıyor. Kırmızının 1-2 mm altına indiğinde yedeğe geçiyor. Ben alıştım aslında. Motordan motora neden böyle büyük fark var bilemiyorum. Benim motorda depo fulken ilk 80-100 km gösterge oynamıyor. Hep ful gösteriyor. Sonra düşmeye başlıyor. Yarım depodan aşağıda sanki çok çabuk düşüyormuş gibi düşünüyorum. Bu bi arızamıdır değilmidir bilmiyorum. Ama görünen o ki her birimizin göstergesi farklı çalışma karkteri gösteriyor. Honda bu işte bi standart oluşturamamış.

Alt
  (#11446)

-ibrahim- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Honda Cbf 150
09-02-2010, 08:49

benim gösterge de depoyu doldurunca başını alıp gidio (F) in üstüne çıkıo.100 km yol yaptıktan sonra yarıya iniyor.Artık pek ilgilenmiyorum kendileriyle.Yakıt musluğuyla aram iyi..

Alt
  (#11447)

Motosikleti: HondaCBF150
09-02-2010, 09:55

Arkadaşlar benim depo da tam dolu olduğu zaman F'nin bir kaç mm. üzerinde oluyor.

100-150km. civarında yarım depoya kadar düşüyor ibre. Yarım depoya ibre indikten sonra çok daha hızlı olarak en alta kadar iniyor.
Mesela 200-230 gibi nerdeyse boş gösteriyor ama 300-330km. arası yedeğe geçiyorum.

Bunun sebebi bence bizim depoların şekli yani tasarımı ile ilgili. Farkettiyseniz benzin alırken tam dolu görünüyor ama pompa ile az az doldurdukça hala alıyor depo. En üst kısım en ve boy olarak aşağıya göre daha geniş.

İçerideki şamandırada doğal olarak yarım depodan sonra çok daha hızlı boşa doğru iniyor.

Eğer depomuz tam bir kare veya dikdörtgen olsaydı şamandıra tam sağlıklı çalışabilirdi. Doğal olarak depo eğimli olduğu için net bir değer değilde ortalama değer veriyor.

Bence ciddi bir problem değil. Hatta problem dahi değil.

Şahsen benzin göstergesine güvenerek yola çıkmam pek. Her benzin alışımda depomu fullerim ve alttaki km. sayacını sıfırlarım. Bir depo ile ortalama 300-330 arası kullanıma bağlı (şehiriçi) yedeğe geçiyorum. 300 km civarına yaklaşınca tekrar depomu tam dolduruyorum. Genelde 9-10 lt civarı yakıt alıyorum. Yani yedeğe geçtikten sonra 2,5 ile 3 litre arası yakıt kalıyor depoda.

Km sayacına güvenin. Benzin göstergesine güvenmeyin
  AydoganX - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11448)
jr.

09-02-2010, 12:33

bakın depoyu fullediğimizde hepimizde ibre farklı yerlerdeyse, bu kalibrasyon hatasıdır ibretorun

bende de etheminki gibi fulleyince bi düdük çalıp maytap yakmadığı kalıyor.

yolun yarısında da yarıya falan geliyor.

vay ibre vay

Alt
  (#11449)

Motosikleti: HondaCBF150
09-02-2010, 13:13

Alıntı:
jr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
vay ibre vay

O zaman ibrenin arkasındaki çentiklerin olduğu kağıt vs. herneyse, bu zımbırtı ayrı ayrı paneller için farklı konumlanmış sanırım.
  AydoganX - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11450)

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: truva 100 cup & HONDA CBF 150
09-02-2010, 13:19

aynı sorun bende de var benzın gostergesıne bakıyorum kafasına gore takılıyo ama benzın muslugu rahatlatıyo benı bıttıgı zaman yedek var nasıl olsa dıyorum
  mücahit_89 - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11451)

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: honda cbf 150
09-02-2010, 13:23

Alıntı:
AydoganX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şahsen benzin göstergesine güvenerek yola çıkmam pek. Her benzin alışımda depomu fullerim ve alttaki km. sayacını sıfırlarım. Bir depo ile ortalama 300-330 arası kullanıma bağlı (şehiriçi) yedeğe geçiyorum. 300 km civarına yaklaşınca tekrar depomu tam dolduruyorum. Genelde 9-10 lt civarı yakıt alıyorum. Yani yedeğe geçtikten sonra 2,5 ile 3 litre arası yakıt kalıyor depoda.

kesinlikle katılıyorum

bende aynını yapıyorum
  aggressive - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#11452)
jr.

09-02-2010, 14:06

ismail bence olay şamandıra ile gösterge arasında bilgiyi ileten tel mi var sıvı mı var herneyse onun kısalığı azlığı çokluğu olabilir. gösterge oradan ne görürse onu gösteriyor. farklı furklu (ne?) olsa gerek herkeste

Alt
  (#11453)

Motosikleti: Skoda Fabia Elegance ; CBF150
09-02-2010, 14:35

Benim eski cbf150 ile bir kere yolda kalmıştım.Yedek depoya güvenip baya bi yol gitmiştim.Sonra baktım ki yedeği de içmiş.Benzinliğe kadar elle itmiştim.CBF150'lerin yaklaşık 10.000 km'den sonra yedek musluğu bozuluyo.En güvenilir yol km sayacını takip etmek.Gösterge kırmızıya geldikten sonra baya bi yol gidiyo.

Alt
  (#11454)

09-02-2010, 14:43

Alıntı:
Lifeisgood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim eski cbf150 ile bir kere yolda kalmıştım.Yedek depoya güvenip baya bi yol gitmiştim.Sonra baktım ki yedeği de içmiş.Benzinliğe kadar elle itmiştim.CBF150'lerin yaklaşık 10.000 km'den sonra yedek musluğu bozuluyo.En güvenilir yol km sayacını takip etmek.Gösterge kırmızıya geldikten sonra baya bi yol gidiyo.
hocam yedek depoya guvenıp benzinliğe gitmek lazımama bu durum sakat ya nasıl duzelırkı bu hal sıkıntı ya hep full depoylamı dolasmak lazım
Alt
  (#11455)

09-02-2010, 16:13

Alıntı:
mücahit_89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam yedek depoya guvenıp benzinliğe gitmek lazımama bu durum sakat ya nasıl duzelırkı bu hal sıkıntı ya hep full depoylamı dolasmak lazım
Olay şudur; 250 ml lik bir şişe alınır, içinin boş olduğuna emin olunur ve içine benzin koyulur. Oda arka çanta içinde kötü günler için muhafaza edilir
  Murat Kehya
Acemi Motorcu
cbf150 A-(eksi)
Alt
  (#11456)

09-02-2010, 16:16

Alıntı:
Olay şudur; 250 ml lik bir şişe alınır, içinin boş olduğuna emin olunur ve içine benzin koyulur. Oda arka çanta içinde kötü günler için muhafaza edilir
normalde o işi yedek depo goruyor ama gostergenın duzgun calısması daha guzel olurdu.
Alt
  (#11457)

09-02-2010, 18:03

Alıntı:
normalde o işi yedek depo goruyor ama gostergenın duzgun calısması daha guzel olurdu.
Yedeğe güvenme, burada tecrübe konuşuyor

Yalnız benim başıma gelmedi, yedeğin de bitmesi çok şükür.
  Murat Kehya
Acemi Motorcu
cbf150 A-(eksi)
Alt
  (#11458)

Motosikleti: Skoda Fabia Elegance ; CBF150
09-02-2010, 22:35

Hep full depoyla gezmeye gerek yok.Zaten bir kere depoyu fulleyince en az 300 km gidiyo.Ya her benzin alışta km sayacını sıfırlamak lazım , ya da kırmızıya gelince en fazla 50 km sonra benzin koymak lazım.Zaten insanın gözü alışıyo.Benzin göstergesinin durumuna göre daha kaç km gidebileceğini tahmin edebiliyosun.Çok fazla sıkıntı yaratacak bir durum değil.

Alt
  (#11459)

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: CBF-150
10-02-2010, 12:25

Alıntı:
mete_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok enteresandır ama neden ayak marşı yok dendiğinde huzurla cevap verebileceğim bir detay bu...ayak marşına hiç ihtiyac olmuyor...9 güne rağmen çalışacağına inanıyorum kapalıda ise ama...sonucta 2 ile vurdurabilirsin...şarj eder yine bir sorun kalmaz...
cat:
Abi calışmıycak diye korkum yaok zaten. Sonucda kışın başında akuyu yenilemiştim. Garantisi halen devam ediyor. Benim derdim. Motora binememek. Hafta sonu yagmur falan dinlemeyip cıkıyım diyorum ama aile fertlerinin ısrarına ve kızımın arkamdan aglamasına dayanamayarak vazgeciyorum..
  BANA BİŞİ OLMAZ DEME KULLAN KORUYUCU MALZEME ÖZELLİKLEDE KASK ÇÜNKÜ ELDİVEN VEYA DİZLİK OLMASSA CEZA YEMİYORSUN AMA KASK YOKSA YANDINNN
  gezgin_33 isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder 
Alt
  (#11460)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Isthanbool(34)Uşak(64)Manisa(45)
10-02-2010, 12:57

Alıntı:
jr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
metehan hocam, bende bahsettiğin gösterge sorunu yok. hatta inmemek için direndiğinden, ankara mt gezilerinde 600lük arkadaşlara cok feci hava atma fırsatım oluyordu.

model model birşeyleri mi değiştiriyorlar ne?
bencede...kronik sorun dediğim çoğu şeyleri 2008/2009 modellerde görmedim...bir sonraki partide bu küçük detaylar muhtemelen düzeltiliyor...

Alıntı:
ethemm76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Metocum nasıl gidiyor hayat . Honda bu işte bi standart oluşturamamış.
ne olsun kanka şimdi geldim eve...Beyoğlu 3.sulh cezada mahkemem vardı...geçenki kaza nedeniyle taksirle yaralamadan kamu davası açılmıştı...dava düştü...karşı taraf kaskodan alacağını aldığı için bir talebi olmadı...sorun çıkmadı...karşı tarafta hasar 18 bin gayme bizim mercedeste 13.000 hasra vardı kanka...kasko olmazsa durumlar nanay...

İyiki Honda almışız kanka...bak Toyota alsaymışız ayvayı yiyormuşuz bir kısmı sorunluymuş...

Alıntı:
Arkadaşlar benim depo da tam dolu olduğu zaman F'nin bir kaç mm. üzerinde oluyor.

100-150km. civarında yarım depoya kadar düşüyor ibre. Yarım depoya ibre indikten sonra çok daha hızlı olarak en alta kadar iniyor.
Mesela 200-230 gibi nerdeyse boş gösteriyor ama 300-330km. arası yedeğe geçiyorum.

Bunun sebebi bence bizim depoların şekli yani tasarımı ile ilgili. Farkettiyseniz benzin alırken tam dolu görünüyor ama pompa ile az az doldurdukça hala alıyor depo. En üst kısım en ve boy olarak aşağıya göre daha geniş.

İçerideki şamandırada doğal olarak yarım depodan sonra çok daha hızlı boşa doğru iniyor.

Eğer depomuz tam bir kare veya dikdörtgen olsaydı şamandıra tam sağlıklı çalışabilirdi. Doğal olarak depo eğimli olduğu için net bir değer değilde ortalama değer veriyor.

Bence ciddi bir problem değil. Hatta problem dahi değil.

Aydoğancım aynen yazdığın gibi oluyor bende...

Alıntı:

O zaman ibrenin arkasındaki çentiklerin olduğu kağıt vs. herneyse, bu zımbırtı ayrı ayrı paneller için farklı konumlanmış sanırım.

inan o işçilik o kadar kötü ki...görsen şaşarsın nasıl çalışıyor diye kadranmekanizması...

Alıntı:
aynı sorun bende de var benzın gostergesıne bakıyorum kafasına gore takılıyo ama benzın muslugu rahatlatıyo benı bıttıgı zaman yedek var nasıl olsa dıyorum
evet yedek huzur veriyor...

Alıntı:
Lifeisgood Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
CBF150'lerin yaklaşık 10.000 km'den sonra yedek musluğu bozuluyo..
ben 49.000 km deyim musluğumu zırt pırt yedeğe alıp duruyorum az benzin alıyorum çünkü...bende olmadığına göre sizde olurmu bilmem...

Alıntı:

evet yedek sigorta gibi...bak senle o gün aldığımı zbenzin daha yeni yedeğe geçti...330 kmde yedeğe geçtim bu sabah...

Alıntı:
yanlış hareket...ben çantama ne sıvı koyarsam hep akmıştır...hele ki benzin gibi bir yanıcı madde asla çantada taşınmamalıdır...Hatta mücahit motoru ilk aldığı andan itibaren çantasında temizlik solüsyonu çantaya yayılmıştı...yeni motor süprizi...

Alıntı:
Yedeğe güvenme, burada tecrübe konuşuyor

Yalnız benim başıma gelmedi, yedeğin de bitmesi çok şükür.

yedek geldimi ilk iş benzliğe... motor açık ve net uyarı yapıyor zaten...

Alıntı:
gezgin_33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi calışmıycak diye korkum yaok zaten. Sonucda kışın başında akuyu yenilemiştim. Garantisi halen devam ediyor. Benim derdim. Motora binememek. Hafta sonu yagmur falan dinlemeyip cıkıyım diyorum ama aile fertlerinin ısrarına ve kızımın arkamdan aglamasına dayanamayarak vazgeciyorum..
işi iyice duygusala bağlamasınlar yav... işin zor
  GERÇEKLER ACIDIR.ACITIR.DÜNYADAKİ TEK DİKİLİ FİDANIM.."K I Z I M"Ben Bir Garip Pandayım.CBF150 Ocak 07 Massey Ferguson 49.000 KM deStar103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150(1991/2009) köftestar & pandastar & banstar

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
450., cbf150, geliyooor, gidilirmi, honda, kilometrede, uzun

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
xph
Seçenekler