Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda CB 900 F HORNET

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Misafir
    Selam arkadaslar aranıza yeni katıldım.
    motor sevadı sardı benide.10 senelik soforum suanda vw transpoerter ile izmirde çalışıyorum.2 gundur bu sevda sardı.beldeyama ve honda sitelerine baktım gozum CB 900 F HORNET te kaldı.ama ilk kullanıcılar icin yazılanları okuyunca eşimin itirazlarını birlestirince biraz atesim sogudu ama hala var gibi.
    neyse bu motorun kucuk hacimlileride var galiba yurtdisi sitesinde gordum ama tr de gozukmuyor.tipi cok guzel yanında yatılacak tipten daha dogrusu tam benim tipim.
    izmirde kahramanlarda motorcuları biliyorum burlarda varmıdır yada honda siteye koymamıs ama elinde de var olabilirmi.birde bu motorla ilgili pek ya<zı goremedim.daha sonra satmaya kalksam satılırmı 2. eli varmıdır falan.
    tesekkurler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ThE_Unforgiven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2005
    Şehir
    Aslen MANİSA-İkamet İSTANBUL
    Motosikleti
    Kırmızı olsun çamurdan olsun...
    Öncelikle hoşgeldin.Bir motosiklet sevdalısı kazandık sanırım...
    CB 900 F Hornet başlangıç için gerçektende büyük bir motor.Ama eğer Hornet'in görüntüsü hoşuna gittiyse ve ufak cc li olarak arıyosan sana CBF 250 yi tavsiye edebilirim.Türkiye de mevcuttur.Bakınız....

    http://www.honda.com.tr/motosiklet/m...3&extra=Galeri
    Biri Beni Durdursun !!!!!

  3. #3
    kanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Selam miskin hoşgeldin...

    Öncelikle yeni sevdandan dolayı seni kutlarım, kazasız, belasız bir şekilde bu aşkını yaşamanı dilerim.

    Yalnııııızzzz... Abi sen evli barklı adamsın, ve sardığın motor (hornet), yeni başlayan deneyimsiz birisi için ölüm makinesidir. Aman kaçın o işten. Hornet (kişisel fikrimdir) türünün en güzel örneklerinden birisidir. Hem performans, hem sürücüye cevap verme, hem denge ve daha birçok yönden gerçekten haz veren bir makinedir. Ama yapma abi demek zorundayım. Yine naked bike klasmanında yamahanın FZ6'sı var ama o da fazla gelecektir, çünkü bu makineler her ne kadar babalarına nazaran evcilleştirilmiş olsalar da hacim ve beygir gücü olarak 600 cc ve 70 beygir üstü makinelerdir ve evlilik müessenizin selayeti açısından zarar ihtiva ederler.

    Sadece kazadan, ve allah korusun ama ölümden bahsetmiyorum. Sen herhangi bir makineyi de alsan eşin evde her an bir haber gelecek korkusuyla zaten başbaşa olacak. En azından, agırlık, güç ve sınırlama olarak kendini aşağı çekmen gerektiğini düşünüyorum. Bırak bir elin, ayağın, vücudun bu olaya alışsın.

    Sana tavsiyem mümkün mertebe 250 cc'yi geçmemendir. İlle sıfır motor diye bir saplantın da olmayabilir, yaz sonuna veya seneye kadar hem pişersin hem de gerçekten bu yol senin yolun mu görmüş olursun. Eski adıyla Honda Twister, ve bu sene biraz daha evcilleştirilerek piyasaya çıkan CBF 250 hakikaten yurdışında bile yaygınca kabul gören on numara bir başlangıç motorudur diyebilirim. Yedek parçası hem orijinal hem de oem olarak almayanı dövüyorlar, satışı desen koyduğun gün gidecek kadar yaygın kullanılıyor, servis desen Ardahan'da yolda kalsan (yanlış anlaşılmasın lütfen) servis bulursun.


    Türklük yapma abicim. "Almışken bir kere alayım" düşüncesi yanlış bir atasözüdür ve türklere mahsustur. Unutma ki, sinyal verilmeyen, tapa gaz gidilen, "argadaşlarla yolda gelirken kurye sıkıştırdık, az daha yapışıyodu hıyar hahahahahah" diye muhabbetlerin döndüğü bir ülkedeyiz ve sen motorunun marşına bastığın her sefer eşinin, hayırlısıyla doğacak çocuğunun, ve herşeden önce kendi hayatını rehin vereceksin özellikle de altında kuvvetli bir alet olduğu zaman.

    Yine de sen en iyisini bilirsin diye noktalıyim...

    Başladın mı elin mahkum o makine zaten büyüyecek, çünkü baki olan bir gerçek var ki: bu aletlere bir defa koydun mu totoyu, bırakamıyon motoyu...

    hadi eğlenceler...
    M.

  4. #4
    Misafir
    bahsettigin modelle twister aynımıdır.yada hangisi ustundur.

  5. #5
    kanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Twister CBF'ten yaklasık bi 4 beygir kadar daha güçlüdür, ama ufak tefek makyajlarla CBF daha tatlı bir motordur. Aralarındaki fark minimaldir, zaten bu sene twister değil de CBF adıyla çıkarttılar, temelde aynı motor.

  6. #6
    Misafir
    ya arkadaşlar anlamadığın şey hep deniyor kucuk hacimli motor.
    şimdi ben 75 beygir arabada kullandım 130 beyir arabada motor hacimleride degisikti.Eğer 1000 cc bir motor alır 200 basmazsam yani cılgın kullanmazsam,250 cc lik bir motor kullanmanın farkı ne olabilir ki.Bakın şimdi acemilik olarak katılıyorum size.Ama 250 cc de de bu sorun olacak hadi dersin daha gucsuz bastınmı fırlamaz hafif falan ama kontrollu ve dikkatli olarak ve kendine bir deneme alışma süresi vererek bu motor lar kullanılamazmı.benim kanaatim bu sozler bazı insanların bu guclu motorlarının havasına kapılarak guç gosterisi yapması basması tabir i caizse uçması akabindede kaza yapması can kaybı olması sonucunda soylenmiş sozler gibi geliyor.Ama yinede bu konu hakkında tecrubem olmadıgından eyvallah diyorum.
    ben haftada 2 kere çeşmeye 1 kere kuşadasına gidiyorum.araba max 185-190 hız yapıyor bu gidişlerimdede otoban kullandığımdan son sınırda gidiyorum buna göre bu da bir risk.ya tekrardan anlayamadığım sizin bahsettiğinizde boyle bir riskmi yoksa 100 le gidersem ne riskim olur.düşün 100le giden bir 250 cc ile 100le giden bir 900cc arasındaki kaza yapma riski hangisinde daha fazladır.

  7. #7
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Arkadaşlar CB900F Hornet ile CBF250 Twister'in uzaktan yakından alakası yoktur. Herhalde modeldeki CBF harfleri kafanızı karıştırdı. CB900F Hornet 109 hp güçlü bir makinadır. CBF250 Twister ise sadece 20 hp. Hornet'in 600 cc lik modeli de var. CB600F diye geçiyor.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  8. #8
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @miskin

    Arabada çok farketmiyor ancak motosiklette beygir gücü oldukça fazla farkediyor. Kilo başına düşen beygir gücünü hesaplarsan ne demek istediğimi anlarsın.

    Hornet için :

    109 hp / 194 kg = 0.56 hp

    Twister için :

    20 hp / 138 kg = 0.14 hp

    Bu 4 kat güç demek !!! Yani 70 hp bir araba yerine 280 hp bir araba kullanmak demek. Bu da ciddi olarak farkedilir
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  9. #9
    francos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    henuz yok :(
    slmlar

    tesadufen okudum yazdıklarınızı bugun
    dorusu benımde oyle bı ufak problemım var,tamam hornetin ilk motor olarak çok oldugunu kesinlikle kabul ediyorum ama horneti beğenmiş birisi olarak cbf 250 biraz zayıf kalmıyomu görüntü olarak (cbf sahipleri lutfen alınmasın ) bisiklet gibi duruyo ....

    gerci ben bu aralar suzuki marauder gibi bişeyler düşünüyorum ama horneti görünce dayanamadım .. bende bisey yaziiim dedim

    italyada bissürü var 600 hornetlerden ve gerçekten çok güzel keske burdada olsa .....

  10. #10

    Üyelik
    25 Nisan 2008
    Şehir
    ÜsKüDaR
    Motosikleti
    düşünme aşamasında
    bu motorun üretimi duralı kaç sene oldu
    1908 Üsküdar İnfaz 1908

    İSTANBULU İZLİYORUM ÇAMLICADAN

  11. #11

    Üyelik
    20 Mart 2008


    Alıntı yavrumalikem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motorun üretimi duralı kaç sene oldu
    üretiminin durduğunu zannetmiyorum. sınıfına ve gücüne göre yüksek bir model olduğundan tercih edilen bir ürün.

    Türkiye'ye girmiyordur bence sıfırları. Tıpkı Kawa ER-5, Suzuki GS 500 gibi...

    Başlangıç için büyük ve kg bakımından ağır bir motor hornet. yan yatırmaya gelemeyecek kadar karizmalı.

    Alıntı francos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slmlar

    horneti beğenmiş birisi olarak cbf 250 biraz zayıf kalmıyomu görüntü olarak (cbf sahipleri lutfen alınmasın ) bisiklet gibi duruyo ....
    CBF ve CBX 250 ye laf atmayın bence çünkü hiç bir bisiklet 170 km hızı sorunsuz şekilde görmüyor. (yanlış anladığımdan değil, sadece CBF Kullanmış olmamdan ;) )

    Başlangıçta güç te isteniyorsa bence 500 cc bir motosiklet hem ağırlık, hem güç açısından daha dengeli olacaktır.
    250 cc ye göre de avantajı fiyatlarının hemen hemen aynı olması

  12. #12
    motosiklet demek özgürlük - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2006
    arkadaşlar bende böyle bir model motosiklet almak istiyorum fakat egsozun yandan bacağa yakın açıktan gelmesi beni biraz düşündürdü arkadaki oturan kişinin uzun yolculukta sıcaklıktan dolayı bacaklarıa etki edermi acaba

  13. #13
    delicoban08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2005
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    KLX 250
    Alıntı yagizsurel adlı üyeden alıntı Mesajı göster


    CBF ve CBX 250 ye laf atmayın bence çünkü hiç bir bisiklet 170 km hızı sorunsuz şekilde görmüyor. (yanlış anladığımdan değil, sadece CBF Kullanmış olmamdan ;) )

    Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama ... CBF ve 170 beni şaşırttı biraz. Neyse...

    Alıntı motosiklet demek özgürlük adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende böyle bir model motosiklet almak istiyorum fakat egsozun yandan bacağa yakın açıktan gelmesi beni biraz düşündürdü arkadaki oturan kişinin uzun yolculukta sıcaklıktan dolayı bacaklarıa etki edermi acaba
    Horneti görür görmez bu soru benim de aklıma geldi.

    Son olarak arkadaşlar buradan devam edebilirmiyiz?

    http://www.motosiklet.net/forum/mark...ml#post2296349

  14. #14
    asesmest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Motosikleti
    BMW K1200S
    HORT HORTLATMIŞSIN ZATEN !

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Honda CB 900F Hornet..Çıplak makinanın kralı..Güç,,Asalet ve mükemmel ses...Cıbır kadar olmasada çok sevdiğim bir makina..




  16. #16
    gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2007
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    ozaktasi abi güzel makina. naked in kralı kısaca. abi enjeksiyon olmadığını duymuştum. 100 km de kaç litre tüketimi var?? 500 cc nin üstüne çıkamamızın sebebi genelde benzin fiyatları abi..
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

  17. #17
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Ben cevaplayayım İnanç,enjektörlü,100 km.de 6-6.5 Lt civarı tüketimi var sakin kullanımda.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  18. #18

    Üyelik
    09 Eylül 2011
    Şehir
    istanbul sariyer
    Motosikleti
    hayalim honda cbr 150 repsol
    aSDFGTSDGSD

  19. #19
    gecelerinefendisi100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    Sultangazi/İstanbul
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Bu hafta bende bu güç canavarını almış bulunuyorum, motor inanılmaz güçlü ve tamami ile orj halinden uzaklaştırılmış bir makine, ses olarak mükemmel tok ve güçlü ses veriyor GP eksozla.Bence racingden daha zevkli (ikisinide kullanmış biri olarak) ve hareket kısıtlaması yok ama nedense piyada pek fazla yok ve benzin tüketimi biraz fazla gibime geldi.

    http://img18.imageshack.us/img18/6691/mzaresmim.jpg

  20. #20
    gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2007
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    Alıntı yagizsurel adlı üyeden alıntı Mesajı göster




    üretiminin durduğunu zannetmiyorum. sınıfına ve gücüne göre yüksek bir model olduğundan tercih edilen bir ürün.

    Türkiye'ye girmiyordur bence sıfırları. Tıpkı Kawa ER-5, Suzuki GS 500 gibi...

    Başlangıç için büyük ve kg bakımından ağır bir motor hornet. yan yatırmaya gelemeyecek kadar karizmalı.



    CBF ve CBX 250 ye laf atmayın bence çünkü hiç bir bisiklet 170 km hızı sorunsuz şekilde görmüyor. (yanlış anladığımdan değil, sadece CBF Kullanmış olmamdan ;) )

    Başlangıçta güç te isteniyorsa bence 500 cc bir motosiklet hem ağırlık, hem güç açısından daha dengeli olacaktır.
    250 cc ye göre de avantajı fiyatlarının hemen hemen aynı olması

    sen cbf ile 170 yap ) töbe töbe utanmasan 500 cc leri geçiceksin. cbf 250 cupta yarışan motoru getirsen 170 yapmaz bilgin olsun ))

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben cevaplayayım İnanç,enjektörlü,100 km.de 6-6.5 Lt civarı tüketimi var sakin kullanımda.
    Abi alınabilitesi varmış. supersportlardan az yakıyor ama peki bandit 600 mü olsa daha mutlu olursun? Yoksa bu mu? Sormamın sebebi 900 cc nin gereksiz olabileceği konusunda şüphelerim var...Naked için inanılmaz bir güç.
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler