Selam Arkadaşlar Şubat ayında satın aldığım ve Evime 16 km uzakta olan iş yerime 3 vesait değişerek gitmekten kurtulmak için kullandığım motosiklet hakkında merak edenlere bilgi vermek için yazıyorum.
*İlk motorum dur ve Tam ekipman ile kullanmaktayım 2 kask alır çanta taktırdım arkasına.
*Önemli ölçeklerden biri ben tam ekipman ile 120 kiloyu buluyorum çanta vs. derken 150 kilo taşıyor motosiklet her sürüşte. Motorum maksimum taşıma kapasite side bu kadar zaten arkadaşlar
Direk Kötü yanları ile başlayacağım.
1- Motoru 0 aldım Rodaj dönemi 0 dan 800 km kadar ciddi zorlu bir rodaj dönemi vardır. 0-300 km arası 0-25 km hız ile 300 - 500 km 0-30 km arası 0-800 0 - 40 km ile kullanmamı tavsiye etti servisi ve kitabında da benzer rakamlar var idi. ilk 800 km sizi motordan soğutmaya yetiyor maalesef.
2- Orijinal lastik çöp yaralanmak istemiyorsanız gidin en azından ucuz anlas bir lastik taktırın hemen.
3- Aynaları her açıdan kötü trafik içinde sürecek-seniz 50 -100 tl arasına uydurma aynalar ile değiştire bilirsiniz.
4- Motora da 500 - 700 km de bir karbüratör ayarı bozulmakta ya kendiniz yada ustaya ayarlatmanız gerekmekte.
5- Motorun tüm parçaları a4 kağıttan gibi düşünüp kullanın. Motorun altına kaldırım taşı takıldı (uzun hikaye) arka fren demiri yılan gibi şekilden şekile girdi. motoru Sehpada iken sola düşürdüm bir kere yıkarken ayaklığı vites demiri fln yamuldu işin üzücü yanı Platini kaydı ustalık dahil 400 tl masraf çıkardı.
6- Benim gibi maksimum ağırlıklarda kullanacaksanız 40 km maksimum yapıyor yokuşlarda bayılıyor karşıdan rüzgar gelsin bayılıyor. İbreye inan mayın 10-15 km fazla gösteriyor.
7- 50cc farkında olarak alıyorsunuz sanıyorum ama Trafikte kullanacaksanız ciddi sıkıntı arkadaş zaten en yüksek hızında kullandığınızdan dolayı sıkıştırmalar ve diğer kaçma durumları söz konusu değil buda en yüksek farkın dalık da ve tetikte kullanmanız gerekiyor.
8- Mondial servisleri Kötü 2 farklı servise gittim sonrasında Mondial servislerinden pes ettim en ucuz motoru almış olsanız da adamlar doğru düzgün bakım yapmadıkları gibi büyük cc'li motorlar ile aynı servis ücretlerini alıyorlar.

İyi Yönleri
1- Motoru cırlatmaz iseniz 100 km'de 1.6 litre civarında yakıyor.
2- Parçaları acayip ucuz ve rahatlıkla bulunuyor.
3- Motor yapısı çok basit rahatlıkla her yerde yaptıra biliyorsunuz.(kendi servisleri değil)
4- Ucuz motor.
5- Tipi diğer 50 ccler gibi ufak değil benim gibi iri bir insan iseniz diğerleri gibi motor altınızda ufacık kalmıyor.

Motor hakkında söyleyeceklerim bu kadar. 2000 km'de 3 kere yağ değişimi gerekti ve son bakımda sibop ayarlama vs.. masrafsız bir motor değil arkadaşlar bilginize.