merhabalar arkadaşlar...ismim özgür..
bende 2006 cbf 250 var...ve şu ana kadar 16000 km yol yaptım onunla..
açıkçası mükemmel bir motor sınıfrına göre...
bu zaman kadar yaşadığım ve geçirdiğim tecrübelerimi sizinle paylaşıcam...eğer sizde müsade ederseniz sayın BBRR...
yakıt konusuna gelince ben 50 ytl ye tam 17 lt aldırdım depoma..

evet doğru sallaya sallaya 17 litreyi aldırdım..ve bu 17 litrelik 97 oktan benzin ile tam 490 km yol yaptım saatte 90 km ortalama bir hızla...iyi bir yol bence...
zincir konusuna gelince zincir fabrika üretiminden yeni çıktığı için ilk 500 km alışana kadar bende de şakırdama yaptı biraz..ama 500 km de sonra zincire yaptığım bakımlardan dolayı şeytan kulağına kurşun bir tık bile yapmadı diyebilirim...bakım çok önemli...
6500 devirdeki cızırdama sesine gelince bu fabrikadan seri olarak çıkan bir arıza sanırım..bu olay bende daha ilk aldığımdan beri vardı daha hala da var..Ve bunu da servise sordum km devir göstergesinden geliyor dediler ve bende üzerine düşmeyip yaptırmadım...şu an bir ses duymuyorum mesela...
cbx 250 twister ile cbf 250 arasında pek bir fark yok...birisi 24 beygir diğeri 22 beygir ama her iki motorun tork ve güç orantısı aynı değerde..yani ilk kalkışta ve yolda gidişte bir fark yaratmıyor..ben twisterla kapıştım ordan biliyorum..
lastiklerine gelince daha hala orjinal pirelli lastiği var ve bu lastikler bir gün beni öldürücek..çok acaip kayıyor...ama pistte gayet başarılılar tam aksine...ama konu caddeye gelince metzeler markasını tek geçerim..
ve birde çok büyük bir tavsiyem size, yazın dahi olsa mutlaka jiklesiz motoru çalıştırmayın...30 saniyeliğine de olsa jikleyi açın..çünkü motor soğukken aşırı derecede vuruntulu çalışıyor ve soğukken direkt yola yani yüke vurursanız subap kenarlarında kurum yapmaya yol açıyor...ama yol yapıp yeterli ısıya ulaştığında ise izmir belkahve gibi bir yokuşu 130 km/h gibi bir süratle tırmanabiliyor..tıpkı kendi motorumun tırmandığı gibi...;)ama rodaj dönemine çok dikkat!!
bu arada benimde dopo fullendiği zaman 130-140 km boyunca yakıt göstergesi tek tırnak düşmüyor...ama sonra düşmeye başlıyor bunu bende anlayamadım...ama arıza olduğu anlamına gelmedi hiçbir zaman bende...
neyse bu arada bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlarıma saygılarımı ve sevgilerimi sunarım..bu zamana kadar ki bu motor hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istedim...iyi geceler...