Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

CF Moto 400 NK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121

    Üyelik
    14 Şubat 2016
    Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Demek ki servisler motoru rezil edecek.
    Rodaj bitmeden sentetik yağ koyulmaz. Rodaj mineral yağ ile yapılır.
    kdiner ve Seko bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Altına "Kaynak: Arif Usta" yerine başka bir şey yazmak lazım. Usta güzel sallamış.

    - Bunları nereden öğrendin usta ?
    - İşte kendi ustam yağ değiştirirken izledim.

  3. #123
    BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demek ki servisler motoru rezil edecek.
    Rodaj bitmeden sentetik yağ koyulmaz. Rodaj mineral yağ ile yapılır.
    sebep.....

  4. #124
    RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Alıntı moto-33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cf400 alan arkadaşlar, ne yaptınız, ilk rodajı tamamladınız mı, rodaj sonrası hangi yağı kullanıyorsunuz, yok mu yeni videolar. Yağ için sentetik yağ mı kullandınız, performans değişti mi? Okudum tüm yazılanları, ben hala drift kullanmaya devam ediyorum ama arkadaşım aldı ve benim bilgime ve yönlendirmeme istinaden aldı. Yağ konusuna nasıl cevap vereyim de madara olmayayım? Hala onun için ben bilirkişiyim.
    Allahın bildiğini kuldan saklama ve ben bu işleri bilmiyorum de
    moto-33 bunu beğendi.
    Tüm motor sevenlere sevgilerle..

  5. #125
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    yarın test sürüşü yapacağım bakalım çinlilerin 400'lüğü olmuş mu? ayrıca 150nk'yı da test etmeyi de düşünüyorum.

  6. #126
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Pazartesi 150 ve 400'ü test etme şansım oldu, önce 400 sonra 150'yi test ettim, tabi ki 400'den sonra 150 sinek gibi geldi,zaten 125cc kullanan biri olarak honda msx 125 ile 150nk arasında boyut dışında kayda değer bir fark göremedim, 150'liğin beğendiğim yanı ise egzoz sesi oldu, benim 125'lik den çok ses çıkmıyor ancak msx 125 daha atak tabi yan yana getirmek lazım sonuçta 25cc ve birkaç beygir fark ile 150nk daha üstün olması gerekir, herhalde 150 nk 11-12 beygir civarı.Fiyat cidden çok iyi sıfırı 8.500 ile liste fiyatı olan 8.950 TL arası değişiyor.

    Gelelim asıl meseleye 400 nk'ya, cidden çinliler bu işi becermiş diyebilirim, eğer ki uğur motor motor ve yedek parçada ve fiyatlarında, mondial servislerde işçilik ve parça temininde işi ciddi tutarsa bu motor alıp yürür. Birçok markaya tokatı yapıştırabilir.

    Motorun görseline herhalde diyeceği bir şey yoktur, en azından çok kötü bir tasarım diyen çıkmaz, benim açımdan ise tasarımı çok beğendim, hemen tek kusuru olan fara geleyim, far cidden sarı lamba ile olmamış ancak lamba bu sonuçta değişir. Ayrıca 650nk'yı gördüm, farlar artık sarı değil led cidden harik olmuş.

    Neyse 400 nk'ya dönecek olursak tasarım harika demiştim ama hani çin mallarını biliyoruz cicili bicili yaparken hem tasarımın malzeme kalitesi düşük oluyor hem de görseli kabalaşabiliyor. 400nk'da ise bu sorun yok malzeme kalitesi gerçekten iyi hem de bir japon kadar iyi, ayrıca bosch enjeksiyon sistemi, ön çif papatya diskler, ön arka abs den çelik fren hortumuna kadar cidden teknoloji ve malzeme kalitesi fazlasıyla tatmin edici. Km göstergesi de baya başarılı. elcikler kumandalar vs. cidden bu motor bir çin markası olarak farklı ve iyi olmuş.

    Tekerler ise çift kat kauçuktan yapılmış bir çin markası ama benim test sürüşü boyunca hiç rahatsız etmedi, zaten youtube'da test edenler de memnun kalmış, sele ve amortisörler sert ama aşırı rahatsız eden bir durum yok, amortisörler viraj için sert olması doğal, arka amortisör kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor, ön ise servis de ayarlanabiliyor ki bu da iyi bir opsiyon olmuş. Frenler tek kelime ile harika çok güven veriyor , tork gaz tepkisi gerçekten çok güzel, hele benim 125'likten sonra 1000'lik motor hissi verdi.

    Motorun sesi biraz fıtı fıtı ama hızlandıkça güzelleşiyor. 206kg dolu ağırlığı biraz fazla gibi görünse de bana hiç ağır hissi vermedi. Gayet dengeli. 17 litre depo ile uzun yolda da aklınız benzinde olmayacaktır. Satıcılar 4.1-4.5 arası 100km gideceğini söylüyorlar böyleyse harika.

    Çok uzattım sonuçta youtube'da canlı canlı çok test var, ben o testlerde söylenen şeylerin doğru olduğunu bu testimde gördüm. Herhalde birkaç defa daha kullanacağım çünkü çok keyifli, motor 400 km'de rodajı bitsin istiyorum ki biraz tapa gaz gitmek, son hızını görmek istiyorum.

    400 nk yanında şubatta 650 nk ve 650 mt enduro modeli geliyor, onları da test edeceğim kesin.

    Son olarak fiyatı şu an 18.750 TL. Gerçekten bu motor servis, parça vs. gibi konularda insanları üzmezlerse cidden çok çok iyi bir fiyat ve umarım önümüzdeki yıllarda fiyatları bu seviyelerde tutarlar. Diğer markaların yaptığını yapmazlar.







    tommygun, 34turn ve leidenfrost bunu beğendiler.

  7. #127
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Nisan 2017
    Motor gerçekten güzel duruyor ve yürürude epey süre sorun çıkarmaz gibi bir izlenim uyandırıyor ilk bakışta.Ama ben yinede umanin getirdiği bir motora güvenip par verip almaya cesaret edemezdim.Zira yetkili servis ve yedek parça sistemleri çok yetersiz ve çok can yakıyor.18.000 tl vermek sorun değil motoru kotulemiyorum parasinin hakkını verebilir gibi duruyor.Ancak cin menşeli motorlar gözlemlerim sonucu daha fazla yedek parçaya ihtiyaç duyuyor biraz daha çabuk eskime belirtileri çabuk gelisiyor ve bu yedek parça temini skinti olunca hobi diye yaptığın iş hayatı çileye çeviriyor. Şahsen 18.000 tl verip böyle acınası durumlara düşmek istemezdim.Kaldıki mondial in çoğu servisi basit motorlarin bakımını yaparken bile çok zorlanıyorlar. Bu motoru götursek ne yaparlar bilemiyorum artık siz anladınız ne demek istediğimi. Velhasil almak binmek mesele değil sonrasında başımıza gelecek olanlar önemli. Şöyle gidiyor böyle duruyor ama kimse 18.000 binlik bir kullan at peçete almaz heralde. Uma motor satmaya bu gözle bakıyor. 18.000 lira ver yedek Parca isteyince bekle bakalım desin para verdin diye bizi satın mi aldin desin.Diğer tarafta honda yamana vs firmalarda insanlar paşalar gibi ağırlanıyor efendi gibi malını alıyor yahut bakımını yaptırıyor saygı sevgi çerçevesinde sinirler yatismis ve relaxsin. Diğer tarafta kabus var sürünmek var bugün yarın kapanmayacagi bile meçhul malum şirkete kayyum atandı. Sonu belli degil.Hyosungcular bu duyguyu iyi bilirler.Dikkat edin arkadaşlar para zor kazanılıyor cinli güzel mal yapar ama getiren firmalar mali sattıktan sonra sen sag ben selamet der resti çeker.Türkiye'de hakkını aramak artık hayal mahkemeler yıllar sürüyor velhasıl hata yaptın mı gumburtuye gittin o kadar. Tanınmış firmalar böyle yapmaz. Biraz pahalıdır ama kaç paraysa ver alıp takayım parçayı diyince kardeş olsa dükkan senin Lafıyla karsilasinca o an yok olmak istersin o motoru aldığın için. Bunlar önemli şeyler arkadaşlar aklınızda olsun.Naçizane bilgilendirme. Kusurumuz olduysa affola.Motor kaliteli ama cinli motorlar ithalatcilarin elinde malesef bu duruma düşüyorlar ithal edildikleri için kaderleri bi noktada ister istemez ayni kapıya çıkıyor.İthal mal getirip arkasında adam akıllı duran istediğin yere sikayet et Mantığıyla iş yapmayan firma bir elin parmağını geçmez.Ama inanın uma bu firma asla olamaz
    zekeriyaimam bunu beğendi.

  8. #128

    Üyelik
    17 Temmuz 2006
    7000 km Türkiye turundan sonra izlenimler;

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    http://erkinyesil.com/2017/11/12/cf-...lerim-1-bolum/
    tommygun, Lazasker, dummy decoy ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #129
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Dün Kadıköy'de 400 NK test motorunu gördüm, dedim bir deneyeyim. Öncelikle motosikleti test emenin ne demek olduğunu bilmeyen mağaza yöneticileri durumu yanlış anlamış olmalılar ki "Git az ileriden dönüver..." gibi bir yaklaşımla kurduğu cümleyi aynen yazıyorum "Akasya AVM'nin göbekten döneceksin." döneceksiniz deme nezaketinde dahi bulunmadı arkadaş. Ne motoru tanıttı ne başka bir şey, elime anahtarı ve ruhsatı verdi o kadar. Sanki kredi çekiyormuş gibi de 5 sayfaya imza attırdılar, sanki Panigale veriyorlar test için. :) Motosiklet test etmek istiyorsanız Spormoto'ya bir uğrayın da öğrenin diyerek mağazanın tutumunu bir kenara bırakıyorum.

    Bu kadar olumsuzluğun üstüne motosikletten beklentim yerlerdeydi lakin motosiklet yerlerdeki beklentimi dahi karşılayamadı. Bilmiyorum benim motosikletten sonra mı bu kadar vasat geldi yoksa haksızlık mı ediyorum bilemedim ama gözlemlerimi objektif bir şekilde kendi motorumla kıyaslayarak aktarmaya çalışacağım.

    İlk olarak motosiklet 206 kg ama bunu hiç hissettirmedi. Görüntüsü çok hoş, benim zevkime uygun. Oturuşu rahat olmasına karşın öne kayıp durdum. Debriyajı o kadar sert ki kendi motorumda debriyajı sıkınca teli koptu falan sandım. Vites geçişleri sıkıntılıydı geçiyor ama geçmiyor bir belli değil. Titreşim ayaklarda hiç yok desem yeridir, benim motorda maşallah ayaklar zangır zangır, lakin elde ve depoda titreşim vardı tek silindirlik benim motorda elde ve depoda bu kadar titreşim yok. Sesi çok hoşuma gitti özellikle 7000 devirden sonra gelen tork ile birlikte tok bir ses gelmeye başlıyor. Sesini baya sevdim. Güç olarak 7000 devire kadar gayet 250 cc gibi bir gücü var ama sonrasında daha güçlü olduğunu belli ediyor. Süspansiyonları ağırlığının yanında biraz yumuşak kalmış daha sert olabilirdi. Frenleri başarılı ABS'yi de denedim o da yerinde devreye giriyor. Genel malzeme kalitesi kötü değil, ama iyi de değil orta karar diyelim.

    Bu motosikletin satıldığı fiyata 250 cc Japon veya Avrupa malı motosiklet artık satılmıyor. Bu bağlamda uygun fiyatlı, nispeten güçlü, uzun yola da gelebilecek bir motosiklet olarak düşünülebilir. Uzun vadede ne gibi sorunlar ile karşılaşırsınız orası muamma. Karşılaştırmayı doğal olarak kendi motorumla yaptım, yorumlarım bazı arkadaşlara objektif gelmeyebilir böyle düşünmenizi anlayabilirim ama durum bundan ibaret ne eksik ne fazla. KTM ile aralarında 100 bilemedin 200 metre var, aynı gün içerisinde her iki taraftan da motosiklet test edin dediklerimi anlayacaksınız.

  10. #130
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı pea adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demek ki servisler motoru rezil edecek.
    Rodaj bitmeden sentetik yağ koyulmaz. Rodaj mineral yağ ile yapılır.
    koyulur. günümüzdeki motor teknolojisinde yapılan tek rodaj segman rodajıdır. onun için de rodaj boyunca izin verilen devire düşük devirden itibaren tam gaz verilerek çıkması ve kompresor ile yavaşlanmasıdır. motorun içinden çapak sıyrılmasını beklemek yaklaşık bi 25 yıl öncede kaldı diye ifade ediliyor. (kaynak: İTÜ Otomotiv Prof. Dr. Cem Soruşbay)
    bursalıali bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  11. #131

    Üyelik
    15 Aralık 2016
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Cfmoto 150 nk
    Motoru düşürdünüz yandınız, hiç bir Koruma yok, takılmıyorda. Parça korkunç pahalı, hoş fabrika bir diski bile temin edemedi. (150nk) benim ağzım yandı bu markadan. Başınıza bir iş gelmez ise güzel motosiklet, ama gelirrse yandınız arkadaş, filim ozaman başlıyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------

    Cf 150 kullanıcısıyım, Parçaların bir çoğu aynı, malzeme temin edemiyor Kardeş bunlar

  12. #132

    Üyelik
    15 Kasım 2016
    Motosikleti
    cf400nk
    servis ağı çok iyi değil ama ulaşınca firmaya kesinlikle ilgileniyorlar 150 nk kullandım 400 nk aldım bende kaliteli işçilik barkın rahmetli 150 nk video sunda dedi genemi çin dedik ama got olduk youtubeden izleye bilirsiniz... gerçekten kaliteli işçilik var hele japonların fiyatları 20 bini aşınca alternatif olacak 2018 inşlh cf 400 nk yılı olacak...

  13. #133

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    koyulur. günümüzdeki motor teknolojisinde yapılan tek rodaj segman rodajıdır. onun için de rodaj boyunca izin verilen devire düşük devirden itibaren tam gaz verilerek çıkması ve kompresor ile yavaşlanmasıdır. motorun içinden çapak sıyrılmasını beklemek yaklaşık bi 25 yıl öncede kaldı diye ifade ediliyor. (kaynak: İTÜ Otomotiv Prof. Dr. Cem Soruşbay)
    Koskoca firmalar kullanma kılavuzlarında gaz sınırı koyuyor, onu ne yapacağız ? Rodaj kurallarının dışına çıkılmasının savunulması motoruna rodaj yapacak kadar sabrı olmayanların züğürt tesellisidir. Motorlarına zarar verirler ama inanmak istemezler. O profesör de üretim toleranslarını firma mühendislerinden daha iyi bilemeyeceğinden biraz sallamış oluyor. Onun dediği şey MotoGP veya F1 için geçerlidir. Diğer yandan bu forumda sık sık dile getirilen çapak çıkıp çıkmama mevzusu da saçmalıktır. Çıkan çapaklar muhtemelen üretim esnasında içeride kalmış olanlardır, yoksa segman dediğimiz şey freze çakısı mı da silindir yüzeyinden gözle görülebilecek miktarda talaş kaldırsın ? İmalatı bilip bilmeden herkes konuşuyor.

  14. #134

    Üyelik
    15 Kasım 2016
    Motosikleti
    cf400nk
    şuan kullanıyorum 400nk gidişi torku tepkisi çok iyi rodaj bitince dahada iyi olucak inşlh

  15. #135
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koskoca firmalar kullanma kılavuzlarında gaz sınırı koyuyor, onu ne yapacağız ? Rodaj kurallarının dışına çıkılmasının savunulması motoruna rodaj yapacak kadar sabrı olmayanların züğürt tesellisidir. Motorlarına zarar verirler ama inanmak istemezler. O profesör de üretim toleranslarını firma mühendislerinden daha iyi bilemeyeceğinden biraz sallamış oluyor. Onun dediği şey MotoGP veya F1 için geçerlidir. Diğer yandan bu forumda sık sık dile getirilen çapak çıkıp çıkmama mevzusu da saçmalıktır. Çıkan çapaklar muhtemelen üretim esnasında içeride kalmış olanlardır, yoksa segman dediğimiz şey freze çakısı mı da silindir yüzeyinden gözle görülebilecek miktarda talaş kaldırsın ? İmalatı bilip bilmeden herkes konuşuyor.
    Devir sınırı var ona laf yok. Ama segman için yüksek basınç lazımmış. Bahsettiğimiz Profesor Fiat ın danışmanıdır. Çapak atma olayı 20 yıl önce bitti zaten...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  16. #136

    Üyelik
    28 Ekim 2016
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    400NK
    17 Ocak 2018 güncel fiyat NK400, 20.290TL olmuş...
    Yoldan önce, Yoldaş gerek..!

    İnstagram: sdemircann

  17. #137

    Üyelik
    23 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar200NS-MT25-Honda NC750X
    Alıntı sdemircan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 Ocak 2018 güncel fiyat NK400, 20.290TL olmuş...
    2 hafta önce de aynıydı

  18. #138

    Üyelik
    30 Ocak 2018
    Herkese merhaba.
    Bugun itibariyle Abaylar motordan nk400 umu almak icin kaporasini verdim plaka ruhsat sigorta islemleri bittiginde motorumu teslim alicam insallah. Tabi once yarin vekalet goturmem lazim
    Kisaca anlatmak gerekirse benim 8. Motorum olucak cinden hintliden japona cok motor kullandım. Bu motoru alma sebebimde en cok gorunusu etkiledi diyebilirim. Tabi sonra test sürüsüne ciktim. Ordada ilk gozlemim motorun kilosu agir yazıyor fakat bana pek agir gelmedi allah var boy 175 73 kg. Lastikleri kalin olmasi baya farkettiriyo .Frenlemesi guzeldi gidisine bisey diyemicem 50 den fazla basmadm 250 km deydi emanet mal ayiptir gazi koklesem Sonuc olarak bence guzel bir motor piyasaya yeni girdi icimede sindi aldim cok bi nedeni yok yani Motoru teslim aldiktan sonra objektif bi sekilde elimden geldigince motorun iyisini kötüsünü doğrusunu yanlisini anlaticam. Sizlerde merak ettiginiz sorulari sorun lütfen , diğer nk400 sahibi arkadaslardanda ricam sizler de bu sayfaya yorum atin bi motor hakkında en iyi bilgiyi kullanicilarindan edinebiliriz o yuzden bu sayfayi biraz daha canlandiralim. Herkese iyi forumlar

  19. #139
    Nasate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Artık Yok. Kim bilir nezaman...
    Ne kadara aldın KoTToo ? Benimde düşüncelerim arasın da bu motor ama sele konforu nasıl onu merak ediyorum deneyimleyen oldumu acaba

  20. #140

    Üyelik
    30 Ocak 2018
    19.999 tl verdm plaka ruhsat sigorta hepsini onlar yapip teslim edicekler bana. Surucu selesi bana iyi gibi geldi yani 15 dklik suruste cokda anlasilmaz 1 2 saat ustunde durunce nasıl etkisi olur totoya paylaşirim, artci icin durum nolcak onu ben de merak ediyorum alinca artcilarin dusuncelerini soylerim :D
    trigger26 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 5678917 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)