Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu

Honda Today Hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81

    Üyelik
    13 Haziran 2007
    olsun bız sensızde ıdare ettık...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82
    Kl@vY€CiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2006
    Şehir
    Kabataş/İstanbul
    Sen motoru ne zaman alıyorsun..

  3. #83

    Üyelik
    13 Haziran 2007
    benım ıs uzadı snn eskı sendrom bende var ızın cıkarmam gerekıyo once ondan sonra

  4. #84
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı 28enes28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benım ıs uzadı snn eskı sendrom bende var ızın cıkarmam gerekıyo once ondan sonra
    aynı durum bendede var ama ben yavas yavas ıkna etmeye calısıorm yumussak yumusak yavas hamlelerle...

  5. #85
    enderkaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kymco like 125
    Evet, Today'i teslim aldım ve söz verdiğim gibi ilk izlenimlerimi yazayım dedim. Öncelikle ne motosiklet konusunda uzmanım ne de Today dışında başkaca model ve markaları uzun uzun kullanmışlığım var öncelikle bunu belirteyim. Benim izlenimlerim iki tekerlek dünyasında henüz fazlasıyla yeni olan birinin izlenimleridir yani, bu bilinsin.
    Şimdi söylendiği gibi son derece sevimli bir skoder. Bu, motoru gören arkadaşlarımın söylediklerinden yola çıkarak yaptığım bir tespit. Yoksa ben almadan da sevimli buluyordum zaten. Gören arkadaşlarım, hatta motosikletlere öyle çok da sıcak bakmayanlar dahi, "aa ne şirin şey" falan diye hayranlıklarını belirtti hep. Motosiklete karşı olan, bana aylardır kan kusturan eşim bile, "ya bana da sürmeyi öğretsene bunu" demesin mi
    Onun dışında, ilk 40-50 km de edindiğim izlenimler;
    1-)Kullanımı ve kontrolü son derece basit, kolay geldi bana. Motosiklet üzerinde geçirdiğim toplam saatim bir gün bile etmezken, ben bile bayiden alır almaz, İstanbul yolundan Kızılay'a, oradan da Çankaya'ya rahatlıkla tek başıma kullandım. Bu nedenle şunu özellikle vurgulamak isterim, ben motosiklet işinden az biraz tırsıyorum, önce kendimi trafikde geliştirmek istiyorum diyenler için son derece yerinde bir seçenek Today. Benim de alma amacım biraz buydu zaten, yoksa ybr topicindeki arkadaşlar bilir, gönlümde ybr vardı.
    2-)Yokuşta çekişi falan bence iyi. En azından beni üzmedi. Ama ben yine de, Ankara'nın o meşhur katlı kavşaklarından uzak durmaya özen gösteriyorum. Hani İ. Melih Gökçek'in Kuğulu veya Akay kavşağı gibi yapıları var ya, hızla giriyor arabalar ve önce iniş ardından da yüzeye çıkarken dik bir çıkış var, işte çıkışta ne olur ne olmaz diye şimdilik temkinliyim.
    3-)Şu hız olayına gelince, rodajda olduğu için (rodajını mükemmel yapmak en büyük hedefim) son hızı hiç görmedim, zorlamadım ama valla şehir içinde 30-40 da bana yetti hatta arttı bile. Ankara trafiği de genelde bu hızla akıyor zaten son zamanlarda.
    4-)Hafif oluşu (70 kg) büyük avantaş, bu skoderı pratik ulaşım için düşünüyorsanız eğer, diğer skoderlara göre bu özelliği yani hafifliği gerçekten büyük artı. Çünkü, mesala hafta sonu Or-an da bir parti konvoyu yol aldığım şeridi tıkayıverdi, baktım olacak gibi değil, stop ettirdim sıpayı (ben sıpa diyorum bu arada benim Today a), hop, yolun karşı şeridine alıverdim kaldırımdan, yoluma başka güzergahtan devam ettim.
    5-)Honda da olsa bazı aksaklıklar çıkıyor. Örneğin daha alalı 3-4 gün oldu, ön grenejı tutan küçük bir vida düşüverdi, fark ettim ki yuvasında vidayı tutan küçük demir parça kırılmış ! Yahu olacak iş değil, acayip canım sıkıldı ! Mesela diğer bir ilgilendiğim skoder olan Mondial 125 zn yi, bu konuda dile getirilen eleştiriler nedeniyle almamıştım. En kısa zamanda servise gidip taktıracağım, Ankara Honda servisinin ilgisinden memnunum bu arada, bu sorun konusunda bir uyuşmazlık çıkaracaklarını sanmam, sanırım garanti kapsamındadır.
    6-)Sürüşü, tabi kullanım ve kontrol kolaylığına da bağlı olarak çok zevkli. Motor sesi neredeyse yok, yani tam anlamıyla sessiz değil -olmasın zaten- ama kesinlikle gürültüsüz. Selesi rahat, kumandalar sorunsuz. Yavaş olması bence daha zevkli, çevreyle etkileşime olanak sağlayan bir sürüş de sağlıyor.
    7-)Aydınlatma muhteşem, ben bu kadar küçük bir aletten bu denli canavar bir aydınlatma beklemezdim doğrusu. İşim nedeniyle hiç bir sokak aydınlatmasının hatta ev falanın da bulunmadığı zifiri karanlık yerlerde kullanma durumum oldu, hiç bir rahatsızlık duymadım.
    8-)Yakıt tüketim işi belirsiz henüz. Aldığımdan bu yana 30-40 km yaptım ve sanırım 3 lt kadar yaktım. Daha doğrusu benzin uyarı ışığı bu gün sabah yandı. Fazla biraz ama forumlardaki deneyimli arkadaşların söylediği gibi sanırım rodaj dan kaynaklı. İlerde bu konuda kesin verileri sunarım.
    9-)Son olarak, küçük ve seri olmak trafik de avantaj olduğu kadar -özellikle küçük olmak- bir yandan da dezavantaj. Beni çiğnemeye, sıkıştırmaya çalışmayan şoför olmadı diyebilirim. Ancak tekrarlamakta fayda var, motosikletle yeni tanışanlar için en ideal model bence Today. Kolay kullanımı ve kontrolü, tehlikeli durumlarda çok işinize yarıyor. Eğer altımda daha büyük bir skoder veya vitesli bir motor olsaydı, belki de şimdi hastaneydim.
    Uzun oldu biraz, üstelik bu topicdeki arkadaşlar zaten yazdıklarımı, hatta daha da fazlasını biliyor.
    Ama ben Today'i araştırırken tatmin edici bilgi bulmakta zorlanmıştım. Bu nedenle bu modeli almayı düşünen arkadaşlara karınca kararınca katkı sunmak istedim.
    İzlenimlerime dair son söz ve ana fikir; motosiklet dünyasına adım atmak istiyor, ancak hem deneyimsiz hem de endişeli iseniz, işte size kendinizi güvende hissettirecek ve size yol arkadaşı olmanın yanında öğretmeniniz de olacak, küçük ve sevimli bir skoder Today. Tam bir başlangıç motoru.
    Almayı arzulayan arkadaşların en kısa zamanda elde etmesini temenni ederim.

  6. #86
    Kl@vY€CiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2006
    Şehir
    Kabataş/İstanbul
    Tebrik ediyorum çok güzel bi yazı olmuş..Bizimle ilerleyen zamanlarda resim video ve izlenimlerini paylaşırsan seviniriz..Bu arada bence rodajda olsa bile 3 lt yakmamıştır today bu işte bi yanlışlık olabilir.Güle Güle kullan..

  7. #87
    Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2007
    Alıntı PcKopatGhostRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bildiğimiz mobiletlerden daha iyi çekeceği kesin..
    o kadar hafife alma bence

  8. #88
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    uzun yazın ıcın tesekkurler uzun sursede hepsını okudum cok ıyı bılgıler

  9. #89
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Haziran 2007
    Şehir
    Şanlı urfa
    Motosikleti
    YamahaRx115
    Today 60 yapıyor cok sıkıcı bisiklet geçer

  10. #90
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Hız yapmak için alınmıyor zaten, ihtiyaçtan alınıyor.. Hafta içi işe gidip gelirken kullanılıyor.. Diğer motorumuz çok yaktığı için biz de aldık, hafta içi today, hafta sonu falcon...
    + Zaten ibre 60, ben 30 u geçmemeye özen gösteriyorum ki az yaksın ki almamızda ki amaç o zaten....
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  11. #91
    enderkaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kymco like 125
    Şehir içi ulaşımda hız başa dert açıyor zaten. Üstelik şehir içi trafikte öne çıkan insan ihtiyacı bence hız değil, ucuz ve pratik ulaşım. Trafik sıkışıklığı, park sorunu ve otobüs, dolmuş, taksi, benzin parası vb. olmadan, ayağım yerden kesilsin diyorsanız, bu skoder ideal bir seçim. Tabi yine de 100-125 cc liklerde alternatif olabilir. Ama daha önce de yazdığım gibi düşük cc li olması, yakıt sarfiyatı ve hafiflik açısından avantajlar sunmakta. Ancak belediye başkanları çirkin katlı kavşaklar, alt ve üst geçitlerle şehir içi yolları da otobana çevirdikce (Ankara'da olduğu gibi), siz daha da fazla ara sokaklara çekilmek zorunda kalıyorsunuz, bu skoderın dezavantajı bu. Ama ben skoderım yerine, belediye başkanını ve böylesi bir kent yönetim zihniyeti değiştirmeyi tercih ederim yine de

  12. #92

    Üyelik
    13 Haziran 2007
    ohooo ben yazmayalı neler olmus bole yavv hayırlı olsun enderkaptan yazı ıcın tsk ler elın agrımadı mı ??

  13. #93
    mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    İST-PENDİK
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    ya bende todayimin sağ yandaki kaportayı çıkartıp yeni gıcır gıcır bi tane taktırmak istiyorum kaça mal olur servisede soramadım

  14. #94
    enderkaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kymco like 125
    Alıntı 28enes28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ohooo ben yazmayalı neler olmus bole yavv hayırlı olsun enderkaptan yazı ıcın tsk ler elın agrımadı mı ??
    Ağrımaz olur mu Yeni almış olmanın heyecanına ve yazıda da dediğim gibi önceden bu konuda yeterli bilgi, görüş vb bulamamış olmanın kızgınlığına verin ... Bu arada 200 km yi çoktan devirdim, diyebilirim ki yaşadığım kentte hemen her yere Today le gidip geliyorum, sanırım bir tek ev içinde, odadan odaya giderken kullanmıyorum Aslında eşim izin verse onu da yapacam ya İşim gereği kent içinde sık sık uzak yerler arası gidip gelmem gerekiyor, bu konuda gerçekten hem ekonomik hem de pratik bir ulaşım aracı edinmiş oldum.

  15. #95
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    VTX 1300
    Enderkaptan hayirli olsun. Allah kazasiz belasiz guzel gunlerde binmeyi nasip etsin. Cok guzel bir motor.

    Ben de BurkerKing-Lipton cekilisine katildim. Today'in sarisindan veriyorlar. Kasadaki kiza sempatiklik yapinca 13 kupon birden verdi. Insallah cikar (gerci lipton'dan nefret ediyorum ama mecburen ictik artik )

  16. #96
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı enderkaptan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağrımaz olur mu Yeni almış olmanın heyecanına ve yazıda da dediğim gibi önceden bu konuda yeterli bilgi, görüş vb bulamamış olmanın kızgınlığına verin ... Bu arada 200 km yi çoktan devirdim, diyebilirim ki yaşadığım kentte hemen her yere Today le gidip geliyorum, sanırım bir tek ev içinde, odadan odaya giderken kullanmıyorum Aslında eşim izin verse onu da yapacam ya İşim gereği kent içinde sık sık uzak yerler arası gidip gelmem gerekiyor, bu konuda gerçekten hem ekonomik hem de pratik bir ulaşım aracı edinmiş oldum.

    daha nıce km lere kazasız belasız sur bakalşım bende alabılırsem bende surerım 28enes28 de benım durumdan gercı bnm daha yasımda kucuk ama kucukten baslatıcam ınsallah

  17. #97

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    Kızıltopraktan cumartesi günü yoğun trafik altında bostancıya gidiyoruz bende today arkadaşımda 151 zat var artık trafik içinde onu beklemekten sıkıldım ve bostancıda buluşuruz dedim İDO nun önüne geldiğimde tam benden 16 dakika sonra gelebildi Hakikaten Today çok yavaş değilmi

  18. #98
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    sende mı today arkadasında mı eer sendeyse today neden yavas olsun farkı takmışsın

  19. #99
    Kl@vY€CiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2006
    Şehir
    Kabataş/İstanbul
    Anladığım kadarıyla arkadaşında zat sende today var fakat today 16 dk önce gitmiş ufak olduğundan daha rahat ilerlemiş trafikte

  20. #100

    Üyelik
    25 Temmuz 2007
    selam arkadaşlar ben yeni üye oldum siteye 15 yaşındayım ama honda today almak istiyorum.fakat şöyle bi problem var ailem bana trafiğe çıkamazsın diyor sürmeyi daha bilmiyorsun diyor ama ben sürebileceğime inanıyorum onun için alamıyorum ama motorsiklet sürmeyi nasıl öğrenebilirimki motorsiklet almadan öğrenmek için pistler varmı acaba istanbulda böyle yerler bileniniz varmı

    yokmu bileniniz arkadaşlar


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler