Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

DAELİM Bilgi Paylaşımı ve Dayanışma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #481

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    Alıntı electricsky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önce fren yapma ve daha sonra düşme konusunda arka arkaya 2 salaklık yaptım..mont hiç olmasaydı belki omzum parça parça kırılacaktı..etraftan yardım eden çok oldu,motoru kaldırıp kenara aldılar..şansıma hastane yürüyerek 10 dakka ötedeydi,kolumu tutup gittim..bi de sinirden anlamadım noolduğunu..
    aman abi yinede lütfen korumalarınız en kalitelilerinden alın..üşendiğim için dizlik takmamıştım(salaklık 3)bacağımdada yaralar var..aman diikat abi bana olmaz demeyin..
    la yegenim cok cok gecmiş olsun canim kardeşim benim...
    en kısa zamanda yanındayım ararım gelmeden önce...
    çok geçmiş olsun efe de aynı dileklerini iletiyor sana...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #482
    electricsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400 K7
    Bende fikirlerimi söyleyeyim..Öncelikle frenleme kesinlikle 4 parmakla kavrayarak yapılır..gerçi bu S2 nin frenleri bende kırık bir omuza mal oldu..tekrarlıyorum,arkadaşlar frenlere çok dikkat edin,hatta bence eğer olabiliyorsa frenleri ayarlatın..çünkü kızaklaması bir tehlike..
    S2 denge konusunda yola oturan ve dengeli bir scooter,ama bir kaç istisna haricinde(örnek:gilera nexus)scooterların virajlarda yatışı iyi değildir,pekte denememek lazım..zaten lastik ebatı olarak bence sakat..onun haricinde bence oturaklı,ama alışmak gerekebilir..
    özel kıyafet giymeden binilir diyen arkadaşı billiyorum,sahibinden com da yazmış..ne büyük hata..
    emrahcan ve diğer geçmiş olsun diyen arkadaşlar,eksik olmayın..
    Erginbayım eyvallah saolasın,ben esat'a geçeyim haberleşiriz..efeyede selamlar..

  3. #483

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    Arkadaşlar 4 parmak ile fren yaparsanız firenin tansiyonu sert olur ve düşersiniz onun için usta binicilere sorabilme imkanınız varsa onlardan öğrenin sağ ve sol işaret parmaklarınız devamlı firenin üzerinde olacak diğer parmaklarınız ile direksilyonu tutacaksınız ve ani frenleme anında disk fren sisteminde tek parmak tansiyon inannınki yeterli kalıyor,elektricsky senin düşme nedenin frenleri kompile avuç ile sıkmandır,buda senin düşmene sebep olarak yeterlidir.

  4. #484
    DAELIM TY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2006
    elctricsky geçmiş olsun arkadaşım

    Neler hissediğini anlıyabiliyorum. Uzun zamandan beri forma girmiyordum. Bende 10 gün önce kaza yaptım. Motorum hala servisde, önüme ters yola araba kafa çıkardı. Ani fren yaptım ve motor hızlı bi şekilde ne olduğunu anlamadn kendini salladı ve sağ tarafa asaltda yapıştım. Bendeki mont shrak marka ve Allah'dan beni korudu montum filan yırtıtdı yerde 7-8 metre sürklendim. Ama sadece bacağımın yanında eziklik oldu. Motor desen kayarak arabanın altına girdi ön taraf sağ yan tarafa ve benzin deposu motor tutucular filan kırıldı. Motoru dün alamaya gittim ve gördüğüm görüntü sinirlerimi oynatı parçalar tutmamış birini ve servisdeki usta bana bunlar daha sonradan ısınınca yerleşir dedi bende herhalde Ağustosu beklicem ısınsın diye. Bende motomaxdan yardım istedim bugün oradan biri gidicek ve motor bakıcaklar. Bende senin gb fren sorunundan oldu ama inan ne senin nede motorun suçu yok olay çok ani gereçekleştiği için yapılcak pek bişey kalmıyor. Ama 4 gözle bekliyorum motoruma kavuşmayı bu arada eve söylemedim sürekli motoru soruyorlar duysalar motoru sadece ruyamda görürüm artık.

    Neyse sanada bana çok geçmiş olsun olayı iyi yönünden bak electricsky adama çarpsan daha çok uğraşabilirdin.

    Bu arada motor 5030 da benim sorunları sizdekin aynısı,

    Kalkışlarda titreme tarz farklı bişey yapıyor. Sesi değişiyor ama rölanti ayarını artırdığında düzelmişti. Ben bu sorun için karbilatörü temizlettim ama ilgisi yok haberiniz olsun.

    Hız göstergesi fazla gösteriyor. Göstergeyi garanti kapsamında değişitirebiliriz. Ama bunun hiçbişey değiştiremeceğini söylediler gelende aynı sorun veya az gösterme olabilir diyorlar.

    Frenlerde ama bende ötme yapmıyor. Önceden yapıyordu ama uzun zamandır bu şekilde bi sorun yaşamıyorum. Frenlerin ötmesi balatların sert olmsından yaşandığı söyleniyor.

    Disklerde sürtünme, tekerlekleri boşta çevirdiğinizde disklere sürtme sesi gb ses geliyor. Bu her motorda yaşanabilir bi şey olduğunu söylüyor. Bi sorun olmadığını söyledi bi kaç farklı usta.

    Bazı yerlerde ufak paslanmalar. Bu motorun açıkda olamsından yaşanabilcek bi sorunmuş. Servisde bi kaç Bmw motor sahiplerinede sordum bu tarz ufak paslanmaları bmw bilemedi çözemedi diyorlar.

    Egzosda paslanma, şu anda çok az yaşamış olsamda ileride sizind yaşacağınız bi sorun. 20.00 km bi daelim gördüm eqzosu pas içindeydi. Bunu çöüzmü 27 ytl karşılığı 800 C derecelik egzos boyası almak.

    Ön camın kısalığı bunu yetkili firmaya sordum ellerinde vede yurtdışında uzun camın olmadığın 2006 modelelrde kısa olarak üretirdiğini söylediler. Uzun cam yapmak isteyenler 50-80 arası bi tutar karşılığı istedikleri kadar uzunlukda cam yaptırabilirler

    Ön kısımda çukarlarda tümsekler vede biraz yüksek her hangi bi taşda gelen bi lak lak ses yapmasorunu var. Bu sorunla ilgili araştırdığımda ya ön teleskopik çatların içindeki yayların arasında boşluk oluştuğun yada direksiyon kısmı ile ilgili bi boşluk olduğunu söylüyor. Ama sorun nereden kaynaklandığın bilemiyorum.

    Bu sorunlar önceden yaşadığım sorunlar motorum şu anda servisde tamirde ilerliyen zamanlar ne gösteril bilemiyorum.

  5. #485

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    "daelim ty" 50-80 YTL ye nerden ön cam taktırabilirim adresi verirsen memnun olurum telefonu varsa çok memnun olurum

  6. #486

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    anlaşılan forumda kimse kalmadı artık, kaza yapan arkadaşlar motorların parçalarını umarım bulabilmişlerdir,

  7. #487
    DAELIM TY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2006
    Alıntı ozertr59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "daelim ty" 50-80 YTL ye nerden ön cam taktırabilirim adresi verirsen memnun olurum telefonu varsa çok memnun olurum
    Özert ben gidemedim bi türlü yerine adamla telefonda konuçtuğum kadarı ile tarif ediyorum. Taksime giderken Flash tv binası varya şişhanede oranın önünde aşağı bi yokuş iner oradan inince ikinci sokak Özer pleksi diye bi yer adam sağolsun beni aradı bi kaç gele gelmedin diye ama ben bi türlü gidemedim. Sen cam yaptırcak orayla bi konuş. Önceden motor camlar yapmışlar. İşden anlayan birileri gb duruyorlar. Hıı bu arada telefonun buldum 0212 250 56 50

    Bu arada parçalarda biraz sorun yaşasamda hepsini bulduk ama bazıları 1 hafta içinde yurt dışından geldi. Montajında biraz başım ağrıdı o kadar.

  8. #488
    batris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW K1200 LT
    Bakınırken bu linkleri buldum. Sanırım aynı yere daha önce motor ön camı yaptırılmış. Fakat kalıp gerektiğini söylüyorlar.

    http://www.ikiteker.org/modules.php?...iewtopic&t=141
    http://www.ikiteker.org/modules.php?...iewtopic&t=222

    Bu adresteki camın fotoğrafını versek acaba aynısını yapabilirler mi ?

    http://www.cbxmanmotorcycles.com/tal...0-scooter.aspx

    Haftaiçi çalıştığım için önümüzdeki haftasonu gidip sormayı düşünüyorum. Başka isteyen olur mu ?

    Yukarıdaki öncam ile ilgili bir yorum buldum .http://autos.groups.yahoo.com/group/...rts/message/78

  9. #489

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    Arkadaşlar bu hafta 17/12/2006 pazar günü İstanbul tekirdağ çanakkale grubu ile 52 motor ile gezi yaptık buluşma noktamız keşandı,orada kavaklıkta (yol üzerinde) yemek yedikten sonra saklı cennete gittik,ben 250 km yaptım motorumla hiç üşümedim,çünkü kullanırkan rüzgar yemiyorsun,diğer arkadaşlar epey rüzgarla boğuştu tabiki, düz yolda 120-130 km süratle sürekli yol aldım bu süratle 250 km de 25 YTL benzin yaktı oda çok makul,ben motoru alalı 2 ay oldu yaza heralde Türkiye turuna çıkıcam, çünkü otomobilden çok rahat, gezide burgman 400 vardı neredeyse onun arkasından gidecektim, aramızda 15-20 km sürat farkı var, ama o arkadaş bozuk yolda çok zahmet çekti hep altı vurdu motorun,Burgman'ın antifirizini değiştirmek için bütün kaportanın söküldüğünü dailemde ise sistemi görünce hayran kaldı arkadaş,Dailemin bence tek kötü yönü Türkiye'de fazla tannımaması,

  10. #490
    coolrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    ist /1974 model
    Motosikleti
    Daelim S2, CBF 500
    S2 lerde dörtlü flaşör olmaması beni hep düşündürmüştü..Size kolayca motorunuza uygulayabileceğiniz bir yöntem aşağıdaki linkte, çok güzel anlatılmış..

    http://www.cbfturkiye.org/forum/viewtopic.php?t=1987

  11. #491

    Üyelik
    18 Ocak 2006

    daelim de sabah çilesi

    daelım kullanıcısı kardeslerim sabahları benim hıstory sapıtmaya basladı!!!
    motor soğuduktan sonra çalıstırmak için yaklasık 10 dakkika uğrasıyorum bir türlü ateşlemiyor! eger motor sıcaksa sorun yok ama soğukken çok uğrastırıyor. acaba havalar soğudu diyemi? sizde de böyle bir problem varmı yoksa benim makinadamı bi sorun var? motor 4800 km de buji ve aküsü yeni ne oldu anlamadım bir türlü....
    BEN GÜZELE GÜZEL DEMEM KAFAM GÜZEL OLMADIKÇA

  12. #492

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    Alıntı coolrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S2 lerde dörtlü flaşör olmaması beni hep düşündürmüştü..Size kolayca motorunuza uygulayabileceğiniz bir yöntem aşağıdaki linkte, çok güzel anlatılmış..

    http://www.cbfturkiye.org/forum/viewtopic.php?t=1987
    ben linke tıkladım ama link çalışmıyor

  13. #493
    coolrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    ist /1974 model
    Motosikleti
    Daelim S2, CBF 500
    foruma login olmak gerekiyor sanırım..:( ilgileniyorsan mail atabilirim.

  14. #494
    electricsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400 K7
    DAELİM TY kardeşim...yazdığın mesajı çok önce okudum..ama cevap yazacak gücü kendimde bulamamıştım..halada bulamıyorum...moral olarak çökmüş durumdayım..sağ kolumu hala kullanamıyorum..arada motorun üstüne oturuyorum,içim gidiyor ama kolum gidona uzanamıyor..bi kere çalıştırdım havalar soğuk diye..baya şekilden şekle girdim sadece çalıştırayım diye...
    herkes artık satarsın motoru filan geyiği yapıyor..ama benim tek istediğim onu tekrar sürebilmek..şu an biraz kafam iyi kafayı çektim,forumdaki bütün arkadaşlarıma selam ederim...havalar soğudu diye ihmal etmeyin,ÖN FRENİ dikkatli sıkın arkadaşlar..
    özertr59 ne güzel gezi yapmışsınız,daha uzun yollara inşallah,bende elim kolum tutunca güneye gidicem bahar aylarında..umarım..
    trucker,havalar ciddi soğudu,çalıştırırken sabırlı ol,hemen çalışmaması bence normal,motoru dinle,boğmadan,marşa basmadan çok hafif gazı verip bırak,sonra hiç gaz vermeden çalıştırmayı dene..
    benim kız nerdeyse 2 haftadır çalışmıyodu,5. basışta çalıştı..hasarlı ve hala servise gitmedi...yanında bir çatlak ve çizikler
    neyse lafı uzatmayayım,herkese selam ederim..yolunuz açık olsun.................

  15. #495
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    tüm arkadaşlara selamlar uzun zaman oldu bu sizlerle olmayalı

    benim canavar artık uykuda havalar düzelene kadar

  16. #496

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    Alıntı electricsky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DAELİM TY kardeşim...yazdığın mesajı çok önce okudum..ama cevap yazacak gücü kendimde bulamamıştım..halada bulamıyorum...moral olarak çökmüş durumdayım..sağ kolumu hala kullanamıyorum..arada motorun üstüne oturuyorum,içim gidiyor ama kolum gidona uzanamıyor..bi kere çalıştırdım havalar soğuk diye..baya şekilden şekle girdim sadece çalıştırayım diye...
    herkes artık satarsın motoru filan geyiği yapıyor..ama benim tek istediğim onu tekrar sürebilmek..şu an biraz kafam iyi kafayı çektim,forumdaki bütün arkadaşlarıma selam ederim...havalar soğudu diye ihmal etmeyin,ÖN FRENİ dikkatli sıkın arkadaşlar..
    özertr59 ne güzel gezi yapmışsınız,daha uzun yollara inşallah,bende elim kolum tutunca güneye gidicem bahar aylarında..umarım..
    trucker,havalar ciddi soğudu,çalıştırırken sabırlı ol,hemen çalışmaması bence normal,motoru dinle,boğmadan,marşa basmadan çok hafif gazı verip bırak,sonra hiç gaz vermeden çalıştırmayı dene..
    benim kız nerdeyse 2 haftadır çalışmıyodu,5. basışta çalıştı..hasarlı ve hala servise gitmedi...yanında bir çatlak ve çizikler
    neyse lafı uzatmayayım,herkese selam ederim..yolunuz açık olsun.................
    ne satcan lan motoru sakın ha...
    merak etme iyilescek kurtulucan...
    asil benim satmam lazımdı ona bakarsan 3 ay yattım alçıda kaldım la...
    yok öle satma falan aklından çıkar...
    yaza kampa gitcez la daha motorlarlan...
    hade cabuk iyiles bincezzz daha...
    tekrardan cok gecmis olsun kardes operim....

  17. #497

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    Arkadaşlar ben motoru sattım yerine Yamaha xmax 250 aldım, ama forumu terketmeye niyetim yok görüşmek üzere....

  18. #498
    electricsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400 K7
    Hayırlı olsun,iki motoru karşılaştırma fırsatın var,yorumlarını bekliyoruz ..

  19. #499
    coolrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    ist /1974 model
    Motosikleti
    Daelim S2, CBF 500
    Alıntı ozertr59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben motoru sattım yerine Yamaha xmax 250 aldım, ama forumu terketmeye niyetim yok görüşmek üzere....
    Hayırlı olsun..İzlenimlerini , karşılaştırmalarını bekliyoruz..

  20. #500
    camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Alıntı ozertr59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben motoru sattım yerine Yamaha xmax 250 aldım, ama forumu terketmeye niyetim yok görüşmek üzere....
    Güle Güle kazasız belasız kullanman dileğiyle hayırlı olsun


    REKLAM ALANI
25. sayfa BirinciBirinci ... 15232425262735 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler