Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #321
    chimenth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    öncelikle hayırlı olsun. senin motor kaç km'deydi ve kaça sattın?
    umarım ii bi motor alırsın.
    selamlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #322
    nehe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ---- Suzuki DL 650
    Alıntı tuncy09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar...
    .......

    Gecen gun satiyorum demistim burdan...Sattim arkadaslar...
    Su anda yeni motor pesindeyim...Yakinda muhtemelen Vstrom veya TA ile geziyor olacagim kismetse...

    Hepimize kazasiz belasiz surusler...
    Selam..

    Ben de V-strom 'a geçtim iki ay önce...

    Genelde gezi amaçlı kullanıyordum xmaxi ama gezilerin mesafesi uzamaya başlayınca (aynı günde 500-600km) touring şart oldu.Aslında artçı olmadan gayet rahat yol alıyordum GS ve Vstromların arasında.Artçılı olunca yetersiz oluyor..Sürekli tek kullansam başka motor düşünmezdim...ekonomik olması da ayrı bir avantajdı...

    İlk başlarda şehiriçi xmax e binerim diyordum ama olmayacak.Son iki ayda toplam en fazla 5 defa binmişimdir. O da akü iyice boşalmasın diye...

    Ben de xmax i satıyorum üzülerek... http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4180585

    Tuncy09, TA'yı bilmem ama V-strom da ilk zamanlar çok dikkatli olmalısın...ama alıştıktan sonra da süper keyifli...Hem şehiriçi hem şehirdışı....

    Keyifli sürüşler!

  3. #323
    tuncy09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Slmlar...

    Tesekkurler nehe...Senin de hayirli ugurlu olsun V-strom'un...Ne gibi konularda cok dikkatli olmaliyim...Sen de XMAX'ten V-Strom'a gecen biri olarak soyleyebilirsen sevinirim...

    Gecen gun arkadasiminkini test ettim...Besiktas - Sariyer - Mecidiyekoy turu seklinde...Gayet rahat geldi bana kullanimi...Herhangi bir zorlanma yasamadim da yani daha test etmedigim cok sey var o yuzden soruyorum.

    chimenth arkadasim...benim motor 8500 km'deydi...6500YTL'ye sattim...

    Iyi dilekleriniz icin tesekkurler...
    [B]Dance[/B] first [B]think[/B] later...It's the natural order...:wiinkk:

  4. #324

    Üyelik
    18 Mayıs 2007
    Şehir
    AmisoS
    Motosikleti
    yamaha x-max ''06''

    servis manuelleri veya repair kits kitabı

    Firmanın vermiş olduğu kullanıcı el kitabında çok yüzeysel ve sığ bilgilerle
    geçiştirilmiş,bu yüzden servis manuelini arıyorum x-max in ,ama halen bulamadım,rastlayanunız varsa adresini bu saayfalara atarsanız hepimiz
    için son derece faydalı olur .
    binbasi nayman x-max ''06
    Yamaha Touching Your Heart.
    Safety First,then RIDE..!

  5. #325
    afterdarq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    nehe belli üzülerek satıyorsun ama bu fiyata satabilirsen bence üzülme dostum...
    7,5 veririm diyecektim ama askerliğimin bitmesini bekliyorum. Kışa doğru motosiklet borsası da bir düşsün o zaman alırız artık sahibinden. Hayırlı satışlar sana dostum.

  6. #326

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-Max
    ben motora 2100km de iken 8500ytl verdim arkadaşlar.çok değildi ama az bi parada değildi ortalama bi fiyattır bu temiz bir xmax için aslında.6500ytl çok iii bir fiyata satmışın bence tuncy alan sana dua ediyordur.hayırlı olsun yeni motorun onuda temiz kullan sonra satarken bana haber ver.

  7. #327
    tuncy09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Tesekkurler gorbon...
    Allah cumlemize kazasiz belasiz surusler nasip etsin...
    Hele bi alalim kazasiz belasiz 1-2 sene kullanalim da satarken haber veririz...
    [B]Dance[/B] first [B]think[/B] later...It's the natural order...:wiinkk:

  8. #328

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-Max

    Yan çantada yapmışlar xmax'a buyrun






  9. #329

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-Max

    Yamaha XMAX 250 Türkçe Kullanım kılavuzu (pdf)

    Türkçe pdf formatlı kullanım kılavuzu.(1.45mb)


    http://rapidshare.com/files/38296129/YP250R-XMAX.pdf

  10. #330

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-Max
    ya arkadaşlar ben bir ayda iki kere yolda kaldım bu nedir ya kafayı yedim artık.ilkinde karbüratör şamandırasına pislik gelmiş,benzin devamlı olarak karbüratöre gitmiş hava filtresinden benzin çıktı gaz veriyorsun hava çıkan yerden benzin çıkıyor.ikincisi pazar günü arkadaşla ufak bi tur yapalım dedik sabah 6 gibi buluştuk gemlik,yalova,çınarcık,armutlu,gemlik,bursa yapalım dedik artık turu tamamlarken gemlikte motor stop etti.yaptığımız en yüksek hız 110km hararete devamlı baktım anormal birşey yok zaten hava sabah olduğu için 26-29 derece falan ama motor çalıştırdıktan sonra stop ediyor anlamadım orasına burasına baktım şimdi gazlaya gazlaya servise gidicem bakalım sorun neymiş.bunalttı beni bu arızalar soğudum motordan,sizlere birşey sorayım motor yolda kaldığı zaman garantide olması servisin para almasına mani değilmidir.ben her seferinde servise para veriyorum nasıl garanti o zaman bu anlamış değilim.

  11. #331

    Üyelik
    06 Ocak 2005
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    DAELİM S2 250
    Arkadaşım Yamaha bu yolda bırakmaz bence ben hiç yolda kalmadım benim motorum Daelim S2 250 çokta memnunum motorumdan Yamaha ondan kaliteli olması lazım bence,,

  12. #332

    Üyelik
    31 Mart 2007
    Şehir
    East n' buLL-Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-max 250
    Ben de hiç kalmadım yolda çok şükür. servisle ilgili sorun yaşıyor olabilirsin! kime götürüyorsun motoru? ben de bursadayım da bilgilenmek lazım =)

  13. #333

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-Max
    ilk yolda kaldığımda grandprix'e tlf ettim geldiler yaptılar ama sorunlar bence ondan sonra başladı.ikinci kaldığımda start'a götürdüm bugün ikinci günü motor orada inşallah olur.karbüratör kelepçesi kırılmış allah'tan yammamış motor damlaya damlaya gelmişim gemlikten.

    poligrat sen hangi servisi kullanıyorsun?ya benim motorda bi ses var gideremediler motorun kendi sesiymiş o ama yok böyle birşey sanki ilk defa motor kullanıyoruz.

  14. #334

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    Herkese merhabalar..
    Bu topigin butun sayfalarini tek tek okudum suan 2005 sonu henuz 2100 km'de Piaggio Skipper 150 kullaniyorum.

    Bu aleti ilk gordugumde evt benide cekti ve hatta bu yuzden foruma uye olarak ilk msj'imi yaziyorum. Ancak tum topigi okudukca yazilanlardan sonra acikcasi KAFAMDA X-MAX HAKKİNDA CİDDİ VE HAKLI BAZI SUPHELERİM OLUSMAYA BASLADI.

    Burada kullanicilarin ilk elden yazdiklari bana şunu bariz olarak gosteriyor ki, x-max oldukça ciddi, kronik bir probleme ev sahipligi yapiyor. Çok tehlikeli elektrik systemi arizalari ve ilallah dedirten aku problemleri! Bu arizalari kimisi kendince "bi-sekilde" halletmis, kimisi hala ugrasiyor. Konuya gercekci yaklasmakta fayda var. Yani "çok guzel motor burgmana 10 basar, bilmem ne'ye 100 basar, çok havalı motor" vs gibi subjektif yorumlar ile bir yere varilmaz. En azindan bu scooter'u almayı dusunen "bilincli bir kullanicinin" kafasinda bu tarz cocukca yorumlar hicbir kayda deger gercekci fikirler olusturmaz. Konuya objektif yaklasmakta fayda var..

    Gercek şu ki, yamaha x-max modelinin tasariminda buyuk hatalara imza atarak elektirik systemi ile aku olayını eline yuzune bulastirmis. Benim skipper'i 15 gun calistirmadigim zamanlar oluyor inanmazsiniz alet tek marşta aliyor! X-max genelde kaliteli sonuclara imza atmis bir scooter ama bu kronik sorunlari HİCTE AZİMSANMAYACAK VE GORMEMEZLİKTEN GELİNECEK BİR HATA DEGİL. Sifir bir scooter aliyorsunuz, cuval dolusu paralar veriyorsunuz ustelik çin mallarindan kacarak "sozde guvenilir" bir marka olan yamaha'yi tercih ediyorsunuz ancak ugrastiginiz sorunlara bakin şaka gibi! Nelerle ugrastiginizi okuyunca dumur oldum resmen!

    Kisaca, İki önemli konuda Kral Çiplak arkadaslar!

    Aklimda 250cc kategorisinde piaggio'dan cok memnun kaldigim icin terfi olarak beverly 250 vardi. Henuz x-max'i tam arastirmadan ve bu kronik problemlerini ogrenmeden once beverly'ye ciddi bir alternatif olarak bakiyordum ancak tum bu yazilan ve cizilenlerden sonra ciddi olarak maalesef gozumden dustu x-max (Yamaha degil x-max)

    Hemen her kullanicinin yasadigi (veya birgun mutlaka yuzlesecegi) elektrik systemi arizasi ile yolda kalmalar, yag kacirmalar, cekici ile servise cektirmeler, gunde 5- 10 defa aku sarj ettirmeler, farlar surekli yaniyor diye kisa mesafede aku dolmuyormusda, kendine gelemiyormus gibi traji-komik servis aciklamalari, gidonu tam saga veya sola cevirince gorunen pasli borular, dusuk hizlarda ve kalkislarda rahatsiz edici titremeler, çamurluktan gelen enteresan sesler vs vs. Tum bunlar dunyanin sayili japon markasinin sifir bir motorunda tahmin bile edilemeyecek sorunlar.

    Kabul etsenizde etmesenizde bu fiyat segmentinde bir scooter'dan "kesinlikle" beklenmeyecek ciddi problemler bunlar ve insanin "çin malı motorlarda bu kadar problem cikmiyor kardesim" diyesi geliyor!

    Bu gune degin skipper ile bir kere olsun ne yolda kalmisligim var, ne akü problemi yasadim, ne gorulen pasli borular var, ne titreme, ne de elektirik systemi arizasi hicbir sey yasamadim. Taş gibi makina yapmiş adamlar..


    Yamaha'ya x-max'ta sikca yasanan bu elektirik ve aku problemlerinin tum dunya genelinde bir mail bombardimani ile mutlaka coktan bildirilmesi gerekirdi. Tabii en basta kullanicilar ve yekili servisler basta olmak uzere. Yamaha gibi bir firmanin musteri memnuniyeti cevesinde bu tarz sorunlara DUYARLİ DAVRANARAK butun sorunlu x-max'lari servise geri cagirip bahsi gecen o parca veya parcalari UCRETSİZ DEGİSTİRMESİ GEREKİRDİ. Hem tasarimda kendileri hata yapiyorlar hemde ariza ciktiginda magdur kalan kullanicidan ucret talep ediyorlar! Hem kel, hem fodullar buna soygunculuk denir!

    Yamaha'dan bu umursamazligi ve musteriyi "soyulacak bir sogan gibi goren" ucuz çin zihniyetini beklemezdim. Gerek cikan arizalar, gerekse firmanin musteriye yaklasim tarzi beni x-max'tan ve bu markadan soguttu ister-istemez.


    ** Yeni model x-city var şimdi gundemde..
    Bunca seyden sonra hala ön-yargili degilim ve YAMAHANIN X-MAX'DA YAPTIGI TASARIM HATALARINDAN BİR DERS ALARAK AYNI HATALARI X-CITY'DE YAPMAMIS OLMASİNI UMUT EDİYORUM. DILEGİM ELEKTRİK SYSTEMİ VE AKU TASARIMININ GOZDEN GECİRİLEREK SORUNSUZ, STABİL, İNSANA GUVEN VEREN (PİAGGİO GİBİ) VE PROBLEMSİZ BIR TASARIM İLE X-CİTY'NIN KARSIMIZA CIKACAK OLMASİ.

    Şayet x-city'de de aynı kronik problemler baş gösterecek ve x-max'ten yamaha hala bir ders almadiysa 9000ytl gibi fiyat etiketine sahip bir japon scooter'unda yasanan bir dolu problemle KESİNLİKLE UGRASMAK İSTEMEYECEGİM İCİN secimim beverly 250 'den yana olacak. Zira 60 yildir guvenilirliginden bu tarz traji-komik sorunlarla hicbir sey kaybetmeyen piaggio'nun amortisorleri cok sert ve konforsuz olsada onemli olan guvenlik diyor mantigim.

    Herkese kazasiz, belasiz, SON MODEL BİR MOTOR İLE "ABUK-SABUK ARIZALARLA" YOLDA KALINMAYAN GUVENİLİR VE STABİL SURUSLER DİLERİM...

  15. #335
    tekirdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2006
    Şehir
    TEKİRDAĞ
    Motosikleti
    YAMAHA 2011 T MAX 500
    Sevgili Pininfarina....4 yıl skipper kullanıp x-max e geçmiş biri olarak yazdıklarına sonuna kadar katılıyor ve sana hak veriyorum....
    250 kategorisinde bi de gilera nexus 250 var çok hoş..Bir arkadaşımda var şu ana kadar da bi arızasını görmedim..10000 km civarında şu anda..Agresif bir italyan.....



  16. #336

    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Motosikleti
    yamaha bws 100 & fazer s2
    en sonun x-max ın beyni yandı 17 temmuz dan beri serviste bekliyor 17 temmuz dan beri beyin ve kontak seti gelmesini bekliyorum anahtar teslim 630 ytl tutuyo 3 kere akü değiştirdikten sonra en sonunda beyinde gitti. x-max i aldığıma alıçağıma bin pişman oldum. Servisten çıksın 3 e 5 e bakmadan satıcam zarar edicem belki ama kafam rahat başka marka bakıcam kendime işyerinden ev arası 5 km akü şarj etmiyo diye farlara röleli düğme taktırdım. Bu yüzden elektrik sistemi garanti dışına çıktı. Servisten dedikleri abi zaten garanti dışına çıkmasada anahtar seti garantiye girmiyo garantide sadece beyin oluyomuş. Biz senden anahtar setinin parasını alıçaktık dediler. kısaca x-max yedi bitirdi beni.

  17. #337

    Üyelik
    02 Nisan 2007
    Arkadaşlar herkese mrb.Yamaha XMAX için yazılanları okudum,hem üzüldüm hemde hayretler içinde kaldım.6-5-2006 tarihinde bende bu motordan aldım ve o tarihten beri kullanıyorum,süper bir makina daha önce belirtilen markalardan birkaçını kullandım.En iyisi bu,bahsedilen aksaklıkların hiç birini de çok şükür yaşamadım,neden bu kadar motorlarınızdan şikayetçi olduğunuzu da anlıyamadım.Hepsi arızalı da sadece benimkimi sağlam acaba,birde ben Sakaryada tek olmanın gururunu da yaşıyorum.Hepinize selamlar.

  18. #338

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio, (Beverly 300i.e alma aşamasında)
    Alıntı cihangirkaracasu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese mrb.Yamaha XMAX için yazılanları okudum,hem üzüldüm hemde hayretler içinde kaldım.6-5-2006 tarihinde bende bu motordan aldım ve o tarihten beri kullanıyorum,süper bir makina daha önce belirtilen markalardan birkaçını kullandım.En iyisi bu,bahsedilen aksaklıkların hiç birini de çok şükür yaşamadım,neden bu kadar motorlarınızdan şikayetçi olduğunuzu da anlıyamadım.Hepsi arızalı da sadece benimkimi sağlam acaba,birde ben Sakaryada tek olmanın gururunu da yaşıyorum.Hepinize selamlar.
    Yasadiklariniza sasirmadim. YAMAHA BU MODELDE RESMEN ELİNE YUZUNE BULASTİRDİ BU İSİ DİYORUM BASKA DA BİRSEY DEMİYORUM

  19. #339

    Üyelik
    31 Mart 2007
    Şehir
    East n' buLL-Bursa
    Motosikleti
    Yamaha X-max 250
    merhaba ben de yaklaşık 6 aydır x-max kullaniorum. 11000de aldım motoru, şu an 17000 ve bahsedilen akünün şarj olmayışı arızasını ben de yaşadım. servise balata değiştirmeye gittiğimde akü şarj soketini de ücretsiz bir şekilde değiştirdiler ve şu an o arıza da kalmadı. Kusursuz bir motora sahibim. benim anlamadığım bir nokta var pininfarina arkadaşım bu karalama kampanyası gibi kokan hareketinizin sebebi nedir??

  20. #340
    sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2007
    Şehir
    Artık Bodrum Turgutreis
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    X max ile ilgili Çok sağlam görüşlere kronik problemine sürüş keyfine ara hızlanmasına Gerçek son hızına ve yakıt tüketimi gibi bilgilere ihtiyacım var uzun bi yazı patlatabilir mi biri?

    YOK mu hiç yahuuuuuuuuuuuuuuuu???????????


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler