Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617181927 ... SonuncuSonuncu

Falcon Freedom 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #321

    Üyelik
    04 Nisan 2016
    merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım falcom freedoom almayı düşünüyorum ama sigortalara son gelen zamla birlikte sigorta fiyatları baya yükselmiş. benim ilk motorum olacak yakın zamanda alıp sigorta yaptıran varmı bilgi verebilir misiniz sigortaya ne kadar para çıkar. şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #322
    alperdinho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2015
    Şehir
    Tokat/Samsun
    Bayağıdır motosiklet araştırıyorum. GV 250, Daystar 250, Daytona 250 ve derken bu çıktı karşıma.

    Şu anda fiyatı cazip geliyor fakat geçen yıla göre artış söz konusu gerçi her motosiklette bu var.

    Samsun'da 7200 TL'ye geleceği söylendi 10 gün içerisinde gelecekmiş motor o zaman bakacağım içime sinerse de almayı düşünüyorum.

    Kronik sorunlarının düzeltildiğini söyledi bayii abimiz.

    Görüntü şahane.

  3. #323

    Üyelik
    24 Nisan 2016
    Şehir
    Antalya
    merhaba arkadaşlar ben ilk motor olarak falcon freedom 250 satın aldım birkaç gün içinde elimde olacak fakat ilk olarak yapmak istediğim bir düzeltme var motorda. Motorun üzerindeki falcon yazısını nasıl silebilirim zarar vermeden bilgilendirirseniz sevinirim. Bu konuda acemiyim açık bir dille yazarsanız sevinirim.

  4. #324

    Üyelik
    26 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Zeytinburnu
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250 -> Honda CB250R -> Honda NC750x
    Merhaba hayırlı olsun öncelikle. Yazıları sökmek için yazılara fön makinesiyle sıcak hava tut ve bir misine yardımıyla sök. Daha sonra yıkayıp kalan yapışkan parçalarını da temizleyebilirsin. Eğer daha fazla sorun olursa cep numaranı bana özel mesajla gönder senide Whatsapp grubumuza alalım. Tekerin düz bassın.
    elvis52 bunu beğendi.

  5. #325
    DegasTrol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    Ankara-Sakarya
    Motosikleti
    Sevmeyen Bizden Değildir
    Bir motor sahibini hiç mi üzmez? taş gibi maşallah...

    İlker41, sedatruski ve elvis52 bunu beğendiler.

  6. #326

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bunların çamurluk ve depo üzerindeki plastik kalitesinde iyileştirme yapacaklardı, yapıldı mı acaba bilen var mı ?

  7. #327
    DegasTrol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    Ankara-Sakarya
    Motosikleti
    Sevmeyen Bizden Değildir
    bu motorun bazı kullanıcılarının fazla pinpirikli olmasına bağlıyorum o konuyu,plastiğinde öyle aman aman bir kırılma dökülme yok. standart motosiklet plastik kapağı işte.
    motor sahibi olanlar bilir plastik aksamlarının geneli öyledir allah yapısı degıl sonucta

  8. #328

    Üyelik
    28 Şubat 2016
    Arkadaşlar Tekrar Merhaba. Moturumu Alalı 2,5 Ay oldu ve 1.300 Km'de Çok şükür Bir sıkıntı yok Sadece Aldığım yerde Lastik havasını fazla şişirdiklerinden dolayı ufak çaplı bir kayma oldu. Genel olarak durum normal. Lastik havaları aklınızda bulunsun Ön lastik 22 Arka Lastik 26 Diye öğrendim şimdi daha iyi. Ve sizden bir fikir istiyorum. Özellikle Ankara'da olanlar Motorcu kardeşlerim bana Dürüst, işini iyi yapan bazı gibi tamirci ustaları gibi Müsteriyi oyalamayan ve işini iyi yapan bir Usta lazım. İnanın çok zor bulunuyor ve ben bilmiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Tek sıkıntı bu. Şimdiden teşekkürler Tekeriniz Her daim düz bassın.
    elvis52 bunu beğendi.

  9. #329

    Üyelik
    02 Mayıs 2016
    Merhaba arkadaşlar;
    İlk motorumu almak üzereyim ve Falcon Freedom'u özellikle fiyat avantajından dolayı bir süredir incelemekteyim. İşi bilenlerin fikirlerine ihtiyacım olan bazı konular var. Öncelikle 178cm boy ve 110 kg biriyim. Özellikle dağlarda çadır kampı yapma merakım var ve artık bir motor şart oldu. Sorularımı sırayla yazarsam cevaplamak da sanırım daha kolay olacak.
    1. Artçı ile yokuş çıkma performansı benim açımdan nasıl olur?
    2. Motor bloğu oldukça sağlam denmesi rağmen lastik aksamla ilgili problemlerden çokça bahsedilmiş. Konya merkezi aradığımda yeni modellerde bu ve göstergelerle ilgili problemlerin giderildiği belirtildi. Bu konuda sizlerin bilgisi var mı?
    3. Servis ve parça konusunda olumsuz şeyler okumuştum. Sizlerin düşüncesini de öğrenmek isterim.
    4. Sık sık Kuba superlight karşılaştırmaları yapılmış ancak insanlar kullanım amaçlarını pek aktarmadıklarından doyurucu olmuyor.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

  10. #330

    Üyelik
    07 Mayıs 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Falcon freedom 250
    kardeş geçen hafta yaptrıdım 1089 tl ilk aracım, anadolu sigorta,sen acentaya küfür ediyorsun ama onlar parasını yemeye devam ediyor

  11. #331

    Üyelik
    13 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lifan 250B
    Arkadaşlar merhaba...
    Bende aranıza yeni katıldım... Öncelikle yaptığınız paylaşımlar benim açımdan çok aydınlatıcı... Motoru almamdaki kafa karışıklığını giderdi. İyice düşünüp taşındıktan sonra kararımı Falcon Freedom 250'den yana kullandım. Motoru sıfır olarak aldım fabrikadan gelmesini bekliyorum. Kullanmaya başladıktan itibaren size yorumlarımız yapacağım... Ama, öncelikle Zorun Trafik Sigortasını yapmam gerekli ama bu konuda pek bir bilgim yok. Yaşa ve şehre göre değişiyormuş, babamın üzerine yaptık 52 yaşında ve otomobili de var.. İstanbul'dayız.. Sizce tahminen ne kadar ücret çıkar sigorta firmaları tarafından? Şimdiden Teşekkürler...

    Aldığım zaman fotoğrafları paylaşacağım...

  12. #332
    brigantes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    akü ne kullanıyorsunuz arkadaşlar ? birde bursada servis öneriniz var mı

  13. #333

    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Şehir
    Bayrampaşa
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Beyler bayanlar merhaba öncelikle.alalı yaklaşık 20 gün falan oldu.iki kez depoyu fulledim iki seferdede 10-11 ltre falan aldı.daha fazla almıyor mu ben mi yanlış hatırlıyorum.

  14. #334
    sedatruski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    selamlar yoldaş forumdaş motordaşlar abilerim ablalarim ustadlarim kardeslerim!

    Karakızımı alalı 1ay oldu. ilk ayda 5bin km yaptık. İlk 500den sonra Muğla dan batı ege turu yaptım döndüm 2bucuk gun 1500km. 2bin bakımından sonra Muğla dan Gaziantep e git gel yaptım 3 günde 17saatte gittim 16 saatte döndüm. 1192km gidiş 1099km dönüş. Gaziantep'te ön dişliyi 17likle değiştirdim. Dönerken 5.vites 7bin devirde düz yolda 128km hız sabit, çıkışlarda yokusun durumuna göre 100-110km lerde hiç gaz kapatmadan en kısası 2bucuk saat hic durmadan yavaslamadan 600km kadar otoban seyri yaptim. Mesaiye yetisecegim icin 4bin yağ degisimini antalyada es gecip 310km daha geldim. pozantı da -4 derece gecenin saat 2 sinde saganak yagisli hava da yollarda buzlanma varken bile fabrika çıkışı lastiklerle acemi cesaretimidir sans midir ne frenleme de ne de yol tutusunda hic bi sıkıntı yasamadim. 2291km yola yedek hariç 7depo-321.37tl yakti. km'ye 14kurus civari. yola cikmadan yedek depoyla 16.8lt doldurdum. sonrakilerde gostergem dogru calisiyosa E'yi gosterdikten ortalama 100-150 km sonra yakit aldigimda 10/12 lt yakit aliyo. sıfır aldığımda 35tl/4.37tl-lt bp den 8lt benzin alip calistirmak icin koyduk daha sonra 4km kullanip benzinlige girip fulledim 9.840lt daha benzin aldi. toplam 17.8lt almisti. teknik belgede 18.5 yaziyo ama hacim olarak kapagin ustundeki bosluk da dahil sanirim. 100lük mondial cup la ehliyet aldiktan sonra kullandigim ilk motorum.ehliyeti 7ay kadar once almistim. ilk ayda 5bin yapinca acemilikteki heyecandan el titremesi korku yurek agiza gelmesi herneyse onu attim diyebilirim. simdi sadece ucuyo hissinden kaynakli mutlulugu, yol yapmanin eglenceli motivasyonu, bi de o surekli orgazm hissi kaldi (titresimden mi oturus pozisyonundan mi yoksa ilk iki teker ustunde ucuyo hissinden mi bilemiyorum). bu uçma hissine ölüyorum bitiyorum cocukluktan beri bi ucma istegi ucaklar ve 2 tekerlerle ilgili bi manyaklik soz konusu zaten. havacilikta calisiyorum. motorumu aldim onumu alamazlar sanirim artik.
    bi sonraki rotam haziran basi Muğla'dan çanakkale olacak gibi bakalim.
    dişli dışında hic biseyi degistirmedim. yag olarak 10w40 repsol performans kullaniyorum. 1.8lt kadar yag aliyo. 2.kutudan 1su bardagi yag kaliyo. km sayacim 1500km deyken bozuldu meger tekerlegin oradaki baglanti noktasindan çam ignesi tarzi bi ot kacmis donmesini engelliyomus ben halat koptu sanmistim. aldigim yerdeki yetkili de adaptor bozuldu diye garantiden istemisti ama hallolunca degistirmedim. 700 km kadar eksik gosteriyo km. ama ben telefondan gps ten filan takip ediyorum km yi yag degisimi icin. onun disinda plastik parcalar cok saglam degil. montajini yaparken benzin deposunu yan kapaklarin ustune baya oturtmuslar anahtar yerinden catlama yapmis akü tarafindaki yan kapak. zincir kapagi da kutudan cikmamis onlari da garantiden yazdik 4gune geldi. ama onlari da takmadim yedekte bekletiyorum gorsel anlamda rahatsiz eden bi catlak yok cunku. bi de sanirim mars dinamosunda ya da mars dislisinde ufak bi sikinti var motor sicakken 5 10 dk lik benzin molalarindan sonra marş ladigimda garip bi surtme ciğyk sesi geliyo sanki ince bi metal tel hizla donerken biseye surterek siyiriyomus gibi. gaziantepteki tamirci yetkili servis olmadigi icin garantiden yaptir sana sikinti cikartmasinlar sonra ben servis degilim dedi. bin km de bi vidalarimi siktirip ufak kontrollerini yaptiriyorum 5 10 liraya. zincir yaglamasini vs. 2binde bi yag degistiriyorum. motor canavar. ben bu kadar memnun kalacagimi dusunmuyodum acemiligi atar motor nedir ne ariza cikartir tamiri nasi yapilir nerden ne alinir cin mali motor sanayiden cikmam tamirci ciragi gibi ogrenirim diyodum ama nazar degmesin canavar gibi bas marsa 1 2 dk ısıt kapat jikkleyi vur gitsin yola. tek seferde 1200km gidiyo banamisin demedi. sadece dag yolunda cok sikistirip tapagaz maks performans istersen 350km boyunca 1100mt rakimli daga in cik sonrasi biraz dinlenmek istiyo motor. beni sustur sogut diye haykiriyo asiri tirmanislarda 95km nin altina inmeyen hiz, bilen varsa antalya mugla arasi korkuteli tirmanisinda 80-85lere kadar dustu. vitesi 4e cekmek zorunda kaldigim oldu. 45dk lik yemek molasi verdim sonra yola saldirmaya devam etti. Karakızın yemini suyunu eksik etmezsen yaldir yaldir kosuyo hayvan. keske 105 km yi gectikten sonra titreme baslamasaymis. bi onu becerememisler. o kadar kusur da olur heralde.

    kullanan bilen ustalar üstadlar herhangi oneriniz yol gosterecek aciklayacak soyleyecek sozunuz olumlu olumsuz elestiriniz biseyiniz varsa memnuniyetle dinler sorulariniz varsa cevap verir her turlu muhabbete gelir gider cayinizi kahvenizi icer, motor araba vs kullanmayacaksak rakiniza sarabiniza eslik ederim.

    2015 haziran teknik belgeli motorum. aldigimda 2016 lar icin bekletiyolardi 15gun filan beklemek istemedigim icin aldim. yas 26 ustume ilk arac olcakti en ucuz 980 lira sigorta cikti. bende babamin ustune yaptim. 60yasinda ustunde yiginla arac olmus hic kazasi belasi yok. bi de sigortaci 125lik girdi sisteme sagolsun 186liraya halloldu. 240lira da ruhsat plaka tuttu. motorcunun elinde markasini bilmedigim set yan cantalar vardi one de sosis canta farin altina. puskullu muskullu sekilli bisey demirsiz taktim tam sinyalle artci ayakliginin arasina oturuyo tekere zincire surtme degme temas yok agzina kadar tika basa doluyken bile. ama cantayi takarken oturtana kadar canimiz cikti. selenin plastikleri mantar destekleri ve tirnaklari tam ortada oldugu icin baya zor oturuyo yerine. elciklere de deri puskul aldim hem korumali hem hos oldu. 220lira da aksesura verdim. 6946liraya mal oldu herseyiyle kask korumali giysiler haric.

    ekipman olarak kask shark raw aldim
    prosev in 4mevsim korumali ceket
    scoyco dizlik
    scoyco mevsimlik eldiven
    buff ti balaklavaydi
    motora yagis gunes icin koruma brandaydi
    celik halat kilit ti 1600tl de ekipmana harcadim istanbuldan feyzioglu ve anes motordan şişli de.

    baya uzun yazdim ama yeni alacak arkadaslara baya yardimi oluyo buranin almadan once ben de sessiz sedasiz 3 4 ay okudum arastirdim. daytona mi alsam 2.el honda yamaha mi alsam yuksek cc alip 3 5 sene devam mi etsem kuba miydi keeway miydi hyosung muydu derken cok yakisikli diye falcon a gomulup 3 ay ders calistim. okul zamani bu kadar ders calissam simdiye yrd doç prof olduydum heralde. o yuzden alsammi nasil soyle mi gider boyle mi kalir diye dusunuyosaniz hic kasmayin piyasa da daha ucuza bu kadar yakisiklisi yok. ufak tefek sikinti ne alirsan al oluyo insan yapimi sonucta.ben ilgilenirim vidalarimi sikarim sıktırırım yağını cartini curtunu ihmal etmem diyosaniz alin binin gazlayin gezin tozun tadini cikartin. goren bi daha bakiyo soran bidaha soruyo. polisler bile bmw yi takas edelim senle gel bu neymis boyle diye dort donuyo etrafinda karakızımın.
    bu hafta iznimde yazilari sokup motor ustundeki beyaz falcon yazisini da siyaha boyamayi planliyorum. normal siyah sprey boyayla boyasam isininca bozulur mu acaba? yapan eden var mi?
    becerebilirsem fotograf yuklerim bi iki gune ;)

    neyse ahali okuyan gozlerinize de motorunuza da zeval gelmesin. tekeriniz düz bassin. guvenli trafikler yoldaşlar! ;)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------

    bir de yazmayi unuttugum sey
    boyum 1.81 bacak boyu icten 88 distan 104 cm kilo 85
    sen de ne manyak ne pisikopat ciktin bacak boyu ne la diyen olmustur belki dag bisikleti kullaniyorum ayni zamanda biliyosunuz kadro secimi ve sele-pedal mesafesi ona gore yapiliyo halihazirda olan bilgilerdi yani ozellikle yazmak icin olcmedim
    motorun yuksekligi 113 cm zaten oturus durus benim olculerime cok uygun sadece boyum bi 5cm daha uzun olsaymis normal durusta iki ayak tabani yere basarmis pek ihtiyac olmuyo gerci de durmak istedigimde bi ayak tam taban basamiyorum yere. sele oturak ne demeyi tercih ediyosaniz oldukca rahat artci icinde kullanici icinde. ama 2 saatten fazla oturup yorgunluk da arttikca ironbutt olma yolunda hizla yol katediyosunuz. loblarda bi uyusma bi yer etme bi butunlesme bi girdigi kabin seklini alma durumu dogal olarak gerceklesiyo.
    cemgull, anilcanmutlu ve Gassal bunu beğendiler.

  15. #335

    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    BORNOVA/İZMİR
    Motosikleti
    Mondial 125 ZNU
    Arkadaşlar merhabalar 6 7 gündür bu sayfada yatıp kalkıyorum kredi çektim onu yaptım bunu yaptım yarın ikinci el 2016 model 81 km de olan bir freedom için adamlar görüşeceğim 6300 tlye zar zor anlaştım. Size sorum şu alırken nelere dikkat etmeliyim hiç vitesli motor kullanmadım scooter sattım yani bu motoru alırken nerelerine bakmalıyım ve nasıl test etmeliyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. Teşekkürler

  16. #336
    sedatruski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2015
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    ibrahim kardeşim 6300e 2016 2. el alacağına o paraya 2015 6.aydan sonra teknik belgeli sifir almani tavsiye ederim tek kaybin 3sene vize degil de 2 sene vize olur hic degilse sifir olur herseyini kendin yaparsin. he ille 2. el alicam diyosan 81km de bi motoru niye satiyo acaba diye emin olmak lazim bi de o 81 gercekten 81 mi onu bilmek lazim. bizim cihazlarin km sayaclari azcik bozulabiliyo namussuz. altin elbiseli adamin 2.el motor alirken diye bi video su var youtube dan. ustad baya aciklayici anlatmis
    aha da linki
    https://youtu.be/hBBDe40ZQnM

    simdiden hayirli olsun. ehliyet varsa ne ala yoksa o isi halletmelisin once izmirde polisler sıkıntılı azcik. etrafinda yardimci olcak kimse yoksa küçük park ta motorcu abilerimiz var. yapis yakalarina. severler istekli arkadaslarimizi sagolsunlar.

  17. #337

    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    BORNOVA/İZMİR
    Motosikleti
    Mondial 125 ZNU
    Sedat kardeşim öncelikle nacizane yorumun için teşekkür ederim. Yarın adamla bulusacağım sabah 8 15 de ikimizin de uygun olduğu saat o. Adam motoru kullanmış kilometre normal yani şuan 800 ü gösteriyor dedi kullanıyorum motoru dedi. Akrabası kaza yapmış araba alacakmış o yüzden satıyormuş motoru ilana da yazmış zaten araba ile takas olur diye bizm okulda okuyor zaten. Ben önceden chopper tarzı kullanan bi arkadaşımı götüreceğim yanımda bineceğiz bi süreceğiz beğenirsem de alacağım ve inşallah aranıza katılacağım olay bu şekilde.

  18. #338

    Üyelik
    24 Şubat 2016
    Şehir
    BORNOVA/İZMİR
    Motosikleti
    Mondial 125 ZNU
    Arkadaşlar yavruyu bugün aldım tertemiz duruyor ama çok titriyor gibi geldi bana daha 1000 km de sizce ileride geçer mi ve artçının ayağını koyduğu yerler özellikle daha çok titriyor ne önerirsiniz ve boşa alamıyorum motoru bi türlü alamadım. Birde motora bakımını nasıl yapmalıyım zincir bakımı için ne almalıyom motora yardımcı olursanız bakımı konusunda da minettar olurum teşekkürler simdiden

  19. #339

    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Arkadaşlar merhaba. Bende bugün itibariyle sipariş vermiş bulunuyorum. 2 güne gelir motosikletim. Yaşayacağım her türlü tecrübeyi bu alanda paylaşacağım. Çünkü almamda en etkili sizlerin yaşadıkları ve bu alanda aktardığıniz tecrübeler oldu. Tekeriniz düz bassın.
    (bu arada Adana dan olan varsa servis konusunda görüşmek isterim)
    elvis52 bunu beğendi.

  20. #340

    Üyelik
    25 Mayıs 2016
    Motosikleti
    MT09 SP
    Arkadaşlar herkese merhaba bende bir falcon sürücüsü olma yolunda ilerliyorum bu sayfada neredeyse 1 haftamı harcadım tek tek yorumları okudum ve herkes gerçekten çok detaylı ve güzel bir çalışmayla bize bilgilerini paylaşmış yeni alacaklara ve kullananlara verebilecek tüyolarını vermiş bu konuda herkese teşekkür ederim özellikle Anılcan ve Sedat Bey'e teşekkürlerimi iletirim aklımda hiç bi soru kalmadı sizin sayenizde diyebilirim. Klasik bir sorum olucak çok klasik sadece cevaplarsanız sevinirim
    Boy 175 kilo 80 Ehliyet kursuna başvurdum motor kullanmayı orada öğreneceğim ve gerçekten motora dair hiç bir bilgim yok bu benim hayatımdaki ilk motorum olucak inşallah o da sizlerin bilgisi sayesinde demek istediğim bu motorun altından kalkabilirmiyim? Gerçekten hiç motor bilmeyen birisine yardımcı olurmu apaçilik yapıp kasksız dolaşmam güvenlik önlemlerini alırım onda bi problem yok fakat kafamdan şu cümleyi atamıyorum : ''Bu motor büyük ve hiç motor bilmiyorum gerçekten yapabilirmiyim? ''

    Tekeriniz düz bassın Allah kaza bela vermesin. İyi günler dilerim tüm motorcularımıza


    REKLAM ALANI
17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617181927 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)