Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Spacy Alpha Kullanıcıları/ Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #201

    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Şehir
    ALANYA-ISPARTA
    Motosikleti
    BAJAJ DİSCOVER 125/HONDA SPACY ALPHA, SYM HD 200İ
    Anlas Tourneo kullanıyorum, memnunum.
    BAJAJ DİSCOVER 125 MT - HONDA SPACY ALPHA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #202

    Üyelik
    30 Ağustos 2015
    Şehir
    Mersin
    Herkese iyi günler çalıştığım yerde spacy 110 var 45 bin km olacak 2010 model galiba, bu motor agir kazali ama hasari nerden almis bilmiyorum motor honda yetkili servisinde yapilmis gidon birakildigin da kafa sallama yapıyor bi kere kazali oldugunu bilmeden elimi birakmistim, sahibi motora iyi bakiyor 2 senedir burda yim hor kullandiklarini gormedim ay da bir yikanir yagmurda guneste birakilmaz dukkanin icinde kalir sabah cikaririz bakimlari honda yetkili servisinde yapilir 3 4 ay once bakima girdi lastikler değisti diger bakimlar da yapildi 7 aydir duzenli olarak ben kullanıyorum bana sıkıntı cikarmadi evden ise saga sola gitmek icin bu motoru bu haliye almak istiyorum ama daha fiyat konusulmadi mersin de yasiyorum 20 km ev is arasi gunde 4 lira yol parasi vermektense böyle daha hesapli olacagini dusunuyorum

    isin ozeti 45 bin km motor agir kazali bakimlari eksiksiz yapilmis hor kullanilmamis 7 aydir ben kullaniyorum dükkanin islerinde, bu motoru almami tavsiye edermisiniz kredi cikmadigi icin parça parca ödeyecek olmamdan dolayi bu motora yöneldim cevap verenlere teşekkür ederim

  3. #203
    h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    K.çekmece / IST
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    motorun fiyati uygunsa ve kullandigin sure boyunca problem cikarmadiysa alinabilir. kafa sallamasini arka canta varsa cikaripta tekrar dene istersen. sifir spacy ye canta takinca kafa sallar normalde. on arka teker ayni hizada ise ve alin acisi diger spacylere yakinsa uygun fiyata alinabilir.

  4. #204

    Üyelik
    30 Ağustos 2015
    Şehir
    Mersin
    tesekkurler cevabin icin kismet artik hangisi olursa gene cevaplara acigim takip ediyorum konuyu

  5. #205

    Üyelik
    31 Mart 2016
    arkadaşlar iyi günler,spacy alpha 2015 model 36.000 de 2 el alırsak motor ücreti hariç trafik sigortası ruhsat işlemleri ne kadar tutar

  6. #206

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Alıntı çako_27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim selamun aleykum benimde bi alpha varda kalkışta gazı hafif verince motor hantal gibi ama az daha gaz verince birden turboya geçer gibi oluyor sende de oluyo mu böyle bir şey motor şuan 1450 km de cvp verirsen sevinirim
    Bu arkadaşın dediği olay gerçektir. Ve tüm alpha'larda olan kronik bi hatadır.

    Isınınca bu sıkıntıyı yapmamaktadır. Yalnız ısıtmaktan kasıt bildiğiniz sabah motoru çalıştırıp ekipmanları giyinen kadar geçen 2-3 dakikalık süreç değil. En az 1-2 km yol yapmadan motor kendine gelmemektedir. Yazın biraz daha farklı olabilir.

    Şahsen beni rahatsız eden bir durum. Garajdan çıktığımda yolum rampa gazi veriyorum motor gitmiyor. Az daha veriyorum patinaj çekecek seviyede gaz yiyor. Çok uyuz bişey. İlla en az yarım gaz verip yokuşa girmek gerektiriyor. Eski spacy'lerde olmayan bu sıkıntıyı yazılımsal bir hata olarak görüyorum. Bunun haricinde tipi hariç güzel motordur.
    Moto43 bunu beğendi.

  7. #207

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Lastik değişimi yapan arkadaşlar güncel yorumlarınız nelerdir? Anlas tournee veya mb-80 modelini düşünüyorum. Winter grip güzel diyorlar fakat önümüz yaz ne yapsak? Alternatif lastik var mı bilmediğim?

  8. #208
    sweetblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2014
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    honda spacy ye anlaş winter grip 2 taktırdım yol tutuşu inanılmaz oldu ama motorun atikliğini bariz düşürdü muhtemelen yakıtını arttıracak daha 50-60 km oldu tam deneyemedim
    lastikte m+s yazıyor bunun anlamına kar lastiği diyen var kış lastiği diyen var 4 mevsim lastiği diyen var anlaş winter grip lerde 4 mevsim kullanılabilir ibaresi olduğu söyleyen çok yorum okudum ama winter grip 2 lerde öyle bir ibare göremedim

    http://www.anlas.com/product/sheet/S.../TOURN%C3%88E/
    radyal diyor sitesinde, başka bir sitede de şunlar yazıyor

    http://www.lastikdeposu.com.tr/anlas...i-2017-pmu6488

    Anlaş’ın iddiası: Üstün yol tutuş, kısa fren mesafesi, ıslak zeminde yüksek performans.
    Artıları
    City Grip kadar yumuşak, en az onun kadar hızlı ısınıyor, ona göre daha sportif bir görünüşe sahip ve özellikle arka lastik son derece dolgun görünüyor. Görünüş testini pozitif yönde geçtikten sonra lastikleri takıp piste çıkıyoruz. Her iki rakibinden teknik olarak daha hafif olan bu lastikler, hafifliği sayesinde virajda daha hızlı yön değiştirmeye izin veriyor. Tournee’nin hissiyatı Michelin City Grip’e göre daha konforlu bir sürüş sundu bize. Hamuru oldukça yumuşak. City Grip’de yüksek hızlarda –her ne kadar iyi balans yapılmış olsa dazaman zaman gidonda hissedilebilen titreşim, Tournee’de yok. Pist üzerinde bu lastik ile de fren testi yaptık. Hissiyatını City Grip’ten iyi, Dunlop’la benzer bulduk. Her iki frende de ABS devreye girmeden yavaşlamayı başardı. Fren esnasındaki hassiyat Dunlop’tan bir parça daha sert olması haricinde mükemmel iş çıkarttı.

    kullanan var mı arkadaşlar, yazlık lastik olanır mı, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

  9. #209

    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa Antalya
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    SPACY ALPHA YAKIT TÜKETİMİ (İLK ÖLÇÜM)

    Pazartesi günü İstanbul Pendik'de bir bayiden Spacy Alpha aldım ve Bursa'ya getirdim.

    yakıt tüketimi konusunu çok merak ediyordum.

    Yazdığımı şaka zannedeceksiniz ancak tamamen gerçek. Ben de gözlerime inanamadım. Spacy Alpha 110 rodajda (sıfır kilometre) şehirlerarası yolda 60 Km/s sabit hızda 100 Km.de yaklaşık 1,2 litre. Nasıl ölçtüm? Yalova çıkışındaki Shell'de depoyu yatay demire kadar (full) doldurttum. Bursa Kent Meydanı'ndaki Petrol Ofisi'nde aynı şekilde tekrar yatay demire kadar fullledim. 4.49 TL lik (litresi 5,10 TL den tam 0,88 litre) benzin aldı. Aradaki mesafeyi hem motorun üzerindeki Km. saatinden hem de Google Earth'ten ayrı ayrı ölçtüm. Sonuç aynı. Tamı tamına 71 kilometre. Yani bugünkü benzin fiyatı ile (5,10 TL/Litre) kilometrede 6 Kuruş'un biraz üzerinde. Yanlış mı hesaplıyorum diye defalarca hesapladım. Hata yok ve yapılan ölçüm çok hassas.

    Şu an rodajda olduğundan ileride daha da düşebilir. Bunun yanısıra zaman içinde supap ayarları vb donanım eskiyeceğinden artabilir ya da aynı kalabilir.

    Şehir içinde henüz ölçmedim. Ancak hernekadar yol, sürüş tarzı, trafik gibi etkenlere bağlı olsa da 100 Km.de 2 litrenin üzerine çıkacağını pek sanmıyorum.

    Lütfen yanlış ölçmüşsünüz ya da hesabınızda bir hata var falan yazmayın. Ölçüm kesinlikle doğru.

  10. #210

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Yakıt konusunda gerçekten ideal scooter. Bayramda 80-90 km/h hızlarda seyrettiğim güzergahta, ilk 220 km'de 20 TL benzin aldı.

    Gezi boyunca toplam 978 km yol yaptım. 98 TL'lik yakıt almışım.

  11. #211

    Üyelik
    06 Ağustos 2017
    Motosikleti
    Honda spacy alpha
    Spacy alpha modelinin diğer spacylerden en önemli farkı mekanik marş motoru yerine elektro manyetik çalıştırma özelliği ile çalışması. bazen soğuk havalarda yada zamanla marş yapma yanlışı yüzünden yada şaşi eğilme kazarlarından sonra spacylerin bazen karakteristiği olan ilk marşta çalışmama durumu gibi Sorunları ortadan kaldırıyor. Bu bile başlı başına alphanın diğer spacylere bariz üstünlüğüdür. Fakat kıymeti hala anlaşılamamış olsa gerek. Çombi fren standart kullanıcılar için ideal ama el freni ile ilgili sıkıntıları var. Pro kullanıcılar için combi fren tehlikeli aralardan kaçarken ani yavaşlama ile beraber dönme yaparken ön teker kilitlenip kaymaya başlayınca eğim vererek döndüğünüz için bu ufak önteker kayması ile tutuş gidiyor ve döndüğünüz tarafa düşmekte yada ayağınızı destek olarak kullanıp bileğinize zarar vermesi söz konusu olabiliyor. Bu yüzden serviste eski sisteme döndürerek tüm kontrolü siz ele alabiliyorsunuz. İşim gereği çoğunlukla 1.Köprü , Okmeydanı, Kağıthane Karaköy, Beşiktaş, Levent, Topkapı civarlarında trafiğin çok olduğu herhangi bir zaman diliminde ve %80 artçı ile limitlere yakın gidiyorum. Yol boş ise eğime göre 70-115 ile aralıksız 10-20 dk tam gaz gittiğim çok olmuştur.
    İş gereği zaman önemli . Ortalama 100-130 km civarında yol katediyorum. Motor banamısın demiyor. Şöyle söyleyeyim bu araç 30 km çapında her gün yollarda işi olabilecek için en hızlı en az yakıt yakan ve en az masraf çıkartan bir motordur. Bu motor ile mi başka bir motorla mı daha seri, hızlı ve az yorulursun dersen. Hepsinde alpha önderdir. Şu ana kadar bu motor ile bir yere ulaşırken belirttiğim bölgelerdeki trafikte beni geçen olmadı. Çünkü aralardan çok rahat geçebiliyor ve ani hızlanması ile beni istediğim şekilde istediğim hareketi yaptırıyor. Şu an 25bin km de kazasız çok şükür. Tabi bu söylediğim şeyler hep risk barındıran şeyler sonuçta motora binmek bile günümüz şartlarında risk. Ben sadece motorun son noktalarını zorladığımı ve hala dipdiri olduğunu belirtmek istedim. Kazasız sürüş olmaz tecrübe bu şekilde kazanılıyor maalesef. Allah sizleri motor kullandırırken büyük kazalardan korusun. "Hart raporunu" mutlaka okuyup istatistikleri inceleyin. Motor kazaları ile ilgili. O yüzden mutlaka uzun farları yakın , sarı yelek giyin , kask kilidini kullanarak takın. Eldiven kesin şart. Diğer korumalıklarda olursa iyi olur. Unutmayın istanbul gibi bir yerde motor sürmeye başlamak istiyorsanız öncelikle bir scooter alın ve trafiğin nasıl olduğunu öğrenin ve motor sürüş ve denge hakimiyetinizi geliştirin.sonra keyfini yaşayın . Sonra cebere lere keteme lere emte lere binersiniz. Sağlıcakla.
    salihozturk bunu beğendi.

  12. #212
    salihozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Şehir
    izmir
    Alıntı Motofzk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çombi fren standart kullanıcılar için ideal ama el freni ile ilgili sıkıntıları var. Pro kullanıcılar için combi fren tehlikeli aralardan kaçarken ani yavaşlama ile beraber dönme yaparken ön teker kilitlenip kaymaya başlayınca eğim vererek döndüğünüz için bu ufak önteker kayması ile tutuş gidiyor ve döndüğünüz tarafa düşmekte yada ayağınızı destek olarak kullanıp bileğinize zarar vermesi söz konusu olabiliyor. Bu yüzden serviste eski sisteme döndürerek tüm kontrolü siz ele alabiliyorsunuz.
    Bunu belirtmeniz çok iyi olmuş, ben daha önce başka bir konuda fikrimi yazmıştım.Kombi fren iyi bir şeymiş gibi sunuluyor ama bence kesinlikle gereksiz hatta tehlikeli bir özellik.

  13. #213
    SSIRIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2015
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 - Hero XPulse 200V4
    Merhaba arkadaşlar sıfır honda spacy alpha aldım 2017 üretim. şuan rodaj dönemindeyim 280kmde motor. Motor 40km/s hızlara kadar gitmek hızlanmak istemiyor gaz kolunu az daha çevirince sanki gücü artıyor uzamaya başlıyor. bu düşük devirlerdeki güç eksikliği diğer spacy alphalarda da varmı? spacy sürdüm 12bin km spacy daha dengeliydi gaz kolu çevrim güç oranı.

    İlk sıfır motorum rodajla alakalı olabilir mi? 1000km bakımından sonra düzelirmi, yoksa enjeksiyon sistemi yazılımındamı bir sıkıntı var.

  14. #214

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Tüm Alpha'larda var bu ne yazık ki. Motor soğukken oluyor. Isınınca sorun yok. Isınmaktan kasıt ekipmanları giyene kadar bir iki dakikalık bi ısınma değil. Baya baya motorun eksozu falan sıcaklaşması gerekiyor. Hoşuma gitmeyen tek yanı bu. Bencede yazılımsal bi hata var. Sensörlerle alakalı bir sıkıntı gibi.

    14000 km oldu benim ki 5000 km'de bir far ampulünün kısası kesiyor. Onun haricinde tık demedi.

  15. #215
    SSIRIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2015
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 - Hero XPulse 200V4
    Alıntı Blackhoney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm Alpha'larda var bu ne yazık ki. Motor soğukken oluyor. Isınınca sorun yok. Isınmaktan kasıt ekipmanları giyene kadar bir iki dakikalık bi ısınma değil. Baya baya motorun eksozu falan sıcaklaşması gerekiyor. Hoşuma gitmeyen tek yanı bu. Bencede yazılımsal bi hata var. Sensörlerle alakalı bir sıkıntı gibi.

    14000 km oldu benim ki 5000 km'de bir far ampulünün kısası kesiyor. Onun haricinde tık demedi.
    cevabın için teşekkürler hocam. son hız ne kadar düz yolda tek kişi rodajda olduğum için 70km yi geçmiyorum. meraktan çatlayacağım bitmedi şu rodaj.
    8 Motosiklette toplam 30bin km. Yamaha Xmax 250 2014 ve Hero X Pulse 200v4 2022 sahibi

  16. #216

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Pazar günü bir forza,bir tgb xmation gezdik biraz. Çoğu trafikli yerde onları geçtim. Yolun açık olduğu yerlerde de çok iyi gittigimi, seni beklemek için ekstra çaba sarfetmediklerini söyledi arkadaşlarım. Otobanda 102-103 km/h seyrettim baya. Kesiciye girmedi elimde de biraz daha gaz vardı. Ve benim motorumda uzun cam var. Baya tutuyor motoru.

    90 km/h civarı hızlar hakkı. Ben tek gezerken 90 km/h hız yetiyor. O gün arkadaşlardan geri kalmayayım diye biraz limitleri zorladım. Cam olmasa 110 km/h hızı görür herhalde.

  17. #217

    Üyelik
    20 Haziran 2016
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Fiddle 3 200i, Honda Spacy Alpha Aprilia Scarabeo
    Bende de spacy alpha var. şu anda 520 km oldu. Soğukken gaz yememe olayı biraz rahatsız edici. Aldığım bayi ilk 500 km de bunun olabileceğini daha sonra düzeleceğini söylemişti. Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla bu kalıcı bir problem. Benim dikkatimi çeken şey ise arkadaşların dediği gibi motor ısındıktan sonra bu durumun düzelmesi fakat kontak kapatılıp tekrar açıldığında (motor sıcak olsa bile) bu olayın tekrarlaması. Yani motorun atikliği için yine belli bir sürenin geçmesi. Sizde de böyle mi oluyor ?

  18. #218

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Havanın sıcaklığına bağlı olarak değişiyor. Kışın 5-10 dakika, yazın yarım saat gibi bekleyince yapabiliyor. Çalışma sıcaklığına gelene kadar motoru fazla zorlamamak gerek.

  19. #219

    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa Antalya
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    Yukarıda yazdığım gibi uzun yolda 60 Km/s sabit hızda 100 Km.de 1.2 litre yakıt tüketen Spacy Alpha ikinci ölçümde beni çok şaşırttı. Şehir içi bergün 5 - 10 km lik kullanımlarda düşük hızlarda yakıt tüketimi 100 Km. de 2.6 litreyi buldu.

    Açıkçası iki katın üzerinde bir artış beklemiyordum. Bu durumda bir depo ile şehir içinde 250 Km yapabilen Alpha bir depoyu 60 Km/s sabit hızda bir defada tamamen bitirebilmek mümkün olsa 500 Km'nin üzerinde yol yapabilecek.

  20. #220

    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    Bursa Antalya
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    Tavsiyem üzerine dün bir arkadaş daha Spacy Alpha aldı. Liste fiyatı 8200 TL olan motoru nakit 7600 TL ye aldı. Bayi ismi veremiyorum, reklam olmasın diye.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler