Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Z250SL Kullanıcıları /Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #921
    ercan_48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Şehir
    Muğla/Menteşe
    Motosikleti
    KAWA Z250SL - KAWA Z300 - YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    Ön farında çizikler ve çatlaklar meydana gelen varsa fotolarını çekip atabilir mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #922
    hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar RS 200
    Ankarada 20 plakalı siyah Z250 gördüm. Grenajlarının, sinyallerin kırık olması, uyduruk manetler takılması, kimin park ettiğinin belli olmaması çalıntı şüphesi uyandırdı. Konuyla ilgili mesaj atabilirsiniz.

  3. #923

    Üyelik
    19 Nisan 2016
    Şehir
    izmir-aydın
    Motosikleti
    kawasaki z 250sl
    arkadaşlar herkese tekrardan merhaba.
    hem konu hareketlensin hem de biraz muhabbet olsun diye yazıyorum. konuya geçen sene motoru yeni aldığıma dair mesajlar yazmıştım. motoru almadan önce sadece bir ihtimal olan yurt dışı muhabbeti gerçek oldu ve 6 aydır ayrıyız. 4 ay daha ayrı kalacağız. garajda uyuyor şimdi. dönüşte aküyü doldurmam lazım. eğer varsa tavsiyeleriniz, şunu da yap dediğiniz şeyler önerilere açığım. motor kapalı mekanda üstü örtülü şekilde duruyor. döndüğümde 10 aydır duran bir araç olacak.
    herkese mutlu akşamlar.

  4. #924
    Umit1923 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2019
    Motosikleti
    Honda CBR 650 F - 2017
    Arkadaşlar, gidon yükseltme aparatı kullananlar kablo boylarında sıkıntı yaşadı mı ? 3.5 cm ve 5 cm lik iki seçenek mevcut, gönül istiyor 5 cm yükselteyim ama elimde patlamasın istiyorum.

  5. #925

    Üyelik
    04 Mart 2011
    halen kullanan var mı aranızda motoru, 45 yaşındayım ilk motorum olacak? fikir verir misiniz?

  6. #926
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Alıntı taztroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    halen kullanan var mı aranızda motoru, 45 yaşındayım ilk motorum olacak? fikir verir misiniz?

    Şu alttakinı buraya 2017 eylulde de yazmışım ilk fikirler olarak;
    ''Merhaba arkadaşlar,yeni almış olduğum z250sl ile ilgili olarak (diğer motosiklet de duruyor) kıyaslama demeyeyim de belki ilerde motosiklet degistirecek olanlar icin yada direkt z250sl alacaklar icin karar aşamasında faydası olur diye bikac kelam etmek istiyorum. .Henuz 270 kmde, ilk aldığım depo bitmedi ışığı yandi, sanırım böyle giderse 300 km gidecek 11 litre depo...

    Rodajdayim fakat iyi kötü kullanici fikrim oluştu z250sl ile ilgili..Büyük commuter gibi değil motosiklet..
    En once belirteyim, hırsız korkusuyla uyku tutmuyor..Biraz bosuna mi pimpirikleniyorum bilmiyorum.
    Sesi az ve uzun ya da kısa yolculuk farketmeksizin sesten kaynaklı yorgunluk olmaz gibime geliyor, şimdilik zincir motor sesini duyuyorum gibi bi şey sadece..

    Tahtadan belki biraz daha yumuşak bir selesi var ve tahminimden de sert, 100 km kullanınca uyuşma yapiyor Bununla bir gunde 500km yol yaparsam perte cikarim gibime geliyor..Alışılır belki fakat commuter deki rahatlık kesinlikle yok..Mesela bazen bundan inip titanigi kullaniyorum, ooo muthis geliyor cruiser motor gibi gidon, tv koltugu rahatligi, aynalardan arka taraf canlı yayin (ybr aynasi), yanlislikla botlari asfalta falan surtuyorum.
    Amortisorleriyle ilgili şunu gördüm, tahtada oturuyor gibi gidiyorsunuz fakat kot farkı bulunan asfalt, mazgal, tümsek geçişlerinde adeta darbeyi sonumluyor ve ekstra rahatsızlık olmuyor ve titanicteki hafif yalpalama olmadan, hiçbir denge kaybı olmadan ip gibi dengeli bir şekilde yolunda gidiyor mazgal tumsek falan yokmus gibi bir hisle.Vites göstergesi olmamasina zor alışırım sanıyordum sadece bir iki kez karıştırdım, şimdi ışıklara yaklaşırken boşa bile alıyorum, göstergeyi sorun ediyorsanız eger ilersi icin, belli bi tecrübeniz varsa etmeyin derim..Daha stop etmipliği ya da stop ettirmisligim yok..

    Yine teknik olarak selesi 78,5 cm olsa da benim hafifligimden mi amortisör ayarlarinin kademesi ilgili bilmiyorum selesi yüksekçe, nasil 78,5 anlamadim duke 80cm benim motorun selesi ondan yüksek sanki.. ve öne doğru kayıyorsunuz seleden, stomp grip almayı düşünüyorum fakat tam yapistiracagim yeri için oturus pozisyonunu biraz daha kontrol etmeyi düşünüyorum bari yarım rodaj ilk 800 km geçsin..
    Devirli kullanamadık henüz ama, boşta degilken seyir halinde ayna(boşta çok hafif var), ellerde ve peglerde hiçbir titresim yok, devirli kullanınca titresim olur mu bilmiyorum.
    Gidonu oldukça alçak ve hafif eğilerek kullanıldığından dolayi bileklerime basınç ve rahatsizlik yaptı depoyu sikmaya calissamda, stomp griple bu da biraz çözülür diye umuyorum..
    Hızlanması diğerine göre çok iyi, 6 viteste bile 3000 devirden 5500 devire çekildiğinde rahat bi şekilde hızlanıyor. .Gördüğüm anlık o da, en yuksek hız 80 km henuz 800 km 4000 devir geçilmeyecekmis bikac kez 5000 geçtim. Süper rodaj yapıyorum devir 4000 dedi mi elim gitmiyor daha, benim gibi sele üstünde yarı apaciye gazla diyor, gazlayamiyorum. Devir vermeme işi viraj çıkışlarında kötü oluyor.. Bir de 2500-3000lerde sarsiliyor hafif, bari ust limiti 5000 olaydi iyiydi.....Gerçekten çok kıvrak diğerine kıyasla hemen baktıginız yere daliyor aralarda, yolda..Gitmem demiyecek bi havasi var gaz kolunun.. Fakat gidon turu da daha dar ve dönüş için daha geniş alan gerekiyor..
    Titanic te arkaya iki küçük tüp, karpuz fln taşıdığım bile oldu, buna belki bi spor çanta anca bağlanır, artçisiz 5km için düşünürüm, gerçi artcıyla isim yok pek, riskli geliyor bana..Belki 45 kg olursa anca, motosiklet dolayısıyla 45kg arayacak değiliz. .
    Frenler, on fren süper gibi, gerçi tam limitini bulmadım kizaklatamadim belki limon sıkar gibi alıştığımdan fakat hemen duruyor, arka biraz hissiz gibi geldi kizaklamadi belki yeni diyedir..
    Tespit olarak belirteyim motorcu selamları da arttı kesinlikle yanlış bulduğum bişey bu tabii, yeni bi model olmamasına karşın neredeyse motosikleti sormayan ilgilenmeyen yok gibi bişey. ..biraz da 'araba alirdin' cilar var 'tamam' deyip geçiyorum onlara..

    Cc yükseltecekler için ya da yeni başlayacaklar için rahatlık aramiyorlarsa ve tek kisi binecekse tabii,(aynı zamanda sik seyahat edene de pek gelmez, biraz da ayaklarım la motosikleti geri almakta zorlaniyorum), fakat ayak uçları pegdeyken (daha doğrusu yerde degilken) çok hoş bir hissi olan bir alternatif olarak görüyorum şimdilik ve memnunum. Rodajini bitince belki tekrar bişeyler yazarım. .

    Sağlıkla. .''


    Şimdi rodaj falan yok tabii, spesifik olarak sormak istediğiniz bişey varsa cevaplayabilirim bildigimce, insan hissettiği yastadır, yaşlarımiz da yakın bu arada...Genel olarak sağda solda sorup almayi dusunuyorum diyen moped v.s. kullanıcılarına tavsiye etmiyorum dışarda, bikaç ekleme yapayım yukarıdaki yazıya ilaveten..

    -Motor topspeedten ziyade tork odaklı. Az yakıyor. Alt devirleri güçlü.Motor hacmine göre 0-100' u en iyi denilebilir..Gitsin diye tapagaz yapmaya gerek yok yani..
    - Sert karakterli bi motor, daha önce kullanmamişsiniz bu açıdan beklentinizin ne olduğunu belirlemek zor olabilir sizin için.Çok rahatsız edebilir yani başlangıç olarak.. .Alıp beğenmezsen ikinci elde hızlı değildir. .
    - Acemilikten kaynaklı ufak bi yatirmanizda aklınıza gelmeyecek seviyede masraf çıkarabilir. .
    -Spor bi hissiyatı var, yol tutuş iyi..
    Demek istediğim bana artı gelen özellik size eksi gelebilir..
    - Bazı kullanıcıların yukarda gördüğünüz gibi far kaynaklı sıkıntıları olmuş v.s.
    Son olarak şuan motoru daha iyi tanidim, sıkıntı yok, bin km günde yapabilirim

    Yazması uzun sürer forumda genel bilgi de mevcuttur, şahsi fikrim, bir çok sebepten dolayi başlangıç motoru olacak bir motor olmadığı yönündedir. Aklınıza bişey takılırsa buralardayız. .

  7. #927
    Aspava38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2017
    Motosikleti
    kawasaki Z250SL
    Arkadaşlar selam debriyaj balatası değiştiren var mı aranızda. kaç binde değiştirdiniz ve fiyatını söyleyebilir misiniz.

  8. #928

    Üyelik
    21 Kasım 2005
    Şehir
    Manisa/Turgutlu
    Motosikleti
    Kawasasaki ZX-6R
    Merhaba Sevgili Motosiklet Sever Dostlar.. Youtube Kanalıma Tüm Dostlarımızı Davet Ediyorum. Kanalıma Abone olmayı unutmayın..


  9. #929
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Selamlar abs li 2015 model Z 250SL bakıyorum. Hiç bilgim yok ama motoru beğendim yakın zamanda gidip bakacağım. Artı eksi olarak ne önerirsiniz? Genel kullanım şehir içi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

    Alıntı cıbılduck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar abs li 2015 model Z 250SL bakıyorum. Hiç bilgim yok ama motoru beğendim yakın zamanda gidip bakacağım. Artı eksi olarak ne önerirsiniz? Genel kullanım şehir içi.
    Bu arada belirteyim ki bir kaç sayfayı okudum buradan. Şu an 2020 diye gerek güncel parça fiyatları gerek piyasasının durumu diye tekrardan sormak istedim.

  10. #930
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı cıbılduck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar abs li 2015 model Z 250SL bakıyorum. Hiç bilgim yok ama motoru beğendim yakın zamanda gidip bakacağım. Artı eksi olarak ne önerirsiniz? Genel kullanım şehir içi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------



    Bu arada belirteyim ki bir kaç sayfayı okudum buradan. Şu an 2020 diye gerek güncel parça fiyatları gerek piyasasının durumu diye tekrardan sormak istedim.
    http://www.motosiklet.net/forum/tebr...ol-fotolu.html

    Yıllar önce bir inceleme yazısı hazırlamıştım, buradan bakabilirsiniz.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  11. #931
    Msk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09
    Arkadaşlar herkese merhaba,

    Satılık z250SL mevcuttur. Pazarlık vardır.

    Lastiğinize taş değmesin..

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-absli-full-bakimli-sikintisiz-771227576/detay

  12. #932
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı Msk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkese merhaba,

    Satılık z250SL mevcuttur. Pazarlık vardır.

    Lastiğinize taş değmesin..

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-absli-full-bakimli-sikintisiz-771227576/detay
    Dostum motorun cidden temiz,

    Bu paraya 2017 15.000km de ns200 veriyorlar.

    Ns200 nerde z250 nerde..

    Kawa en az 3 gömlek ustun motor

    Muşterin bol olsun.

    Satilacak motor degil aslinda..

  13. #933
    Msk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum motorun cidden temiz,

    Bu paraya 2017 15.000km de ns200 veriyorlar.

    Ns200 nerde z250 nerde..

    Kawa en az 3 gömlek ustun motor

    Muşterin bol olsun.

    Satilacak motor degil aslinda..
    Teşekkürler, satmak zorunda olduğum için veriyorum yoksa vermem
    Mt-09
    İnstagram : Uglyriderr
    Youtube : https://www.youtube.com/SeckinKizilcaoglu

  14. #934

    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Selamlar, İstanbul içinde bakıma hangi servise götürüyorsunuz? Güncel bakım fiyatları nedir bilgisi olan paylaşabilir mi? Yeni motosiklet kullanıcısıyım ve bakım standartı nedir aydınlatabilen olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

  15. #935
    ercan_48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Şehir
    Muğla/Menteşe
    Motosikleti
    KAWA Z250SL - KAWA Z300 - YAMAHA XJ6 DIVERSION F

  16. #936
    ercan_48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Şehir
    Muğla/Menteşe
    Motosikleti
    KAWA Z250SL - KAWA Z300 - YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    bu motoru kullanan ya da almayı düşünen motorcu dostlarımın bu konuyu okumalarını tavsiye ederim.

  17. #937

    Üyelik
    11 Mart 2020
    Şehir
    Antalya/ANKARA
    Motosikleti
    Winner 200

    Acil yardıma ihtiyacım var

    Merhaba arkadaşlar z250sl için sağ sol granaj ve eksoz lazım önceliğim sağ sol granaj renk yeşil yardımcı olabilecek biri var mı Ankaradayım

  18. #938
    zebercet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    - / Benelli TNT 250 / Hero Hunk
    Yakın zamanda almayı düşünüyorum, kullanıcılarından bir tavsiyeniz olur mu? Piyasası biraz az sanırım, acele etmeyeceğim almak için.

  19. #939

    Üyelik
    03 Eylül 2020
    Herkese merhabalar, motorla ilgili bir kaç sorum olacak.
    Üretimi bitti ama 10 yıl daha dolmadığı için kawasaki parça tedariği yapıyordur diye düşünüyorum. Servislerden herhangi bir şekilde parça sıkıntısı çektiniz mi?
    Bir de satarken ne kadar zorlanıyorsunuz? İlan verdiyseniz kaç gündür satmaya çalışıyorsunuz, sattıysanız kaç günde sattınız?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Ha bir de yazmayı unutmuşum servis bakım ücretleri yaklaşık nedir?

  20. #940
    ZXCornering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT09 -YBR esd
    Alıntı Dişli_Çark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar, motorla ilgili bir kaç sorum olacak.
    Üretimi bitti ama 10 yıl daha dolmadığı için kawasaki parça tedariği yapıyordur diye düşünüyorum. Servislerden herhangi bir şekilde parça sıkıntısı çektiniz mi?
    Bir de satarken ne kadar zorlanıyorsunuz? İlan verdiyseniz kaç gündür satmaya çalışıyorsunuz, sattıysanız kaç günde sattınız?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Ha bir de yazmayı unutmuşum servis bakım ücretleri yaklaşık nedir?

    Ninja 250Sl Sahibiydim 2015-2020 arası kullandım.Yedek parçada hiç sıkıntı çekmedim üç kez parça aldım üçündede verdiğim günün ertesi günü parça elime ulaştı. Motoru ilana koydum 15 gün sonra satıldı. Bakımlarını kendim yapıyordum o yüzden bilgim yok.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)