Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

KTM RC 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011


    MOTOR

    Yapı tipi 1 silindirli 4 zamanlı benzinli motor, sıvı soğutmalı
    Hacim 199,5 cm³
    Çap 72 mm
    Strok 49 mm
    güç 19 kW (26 PS)
    Marş desteği Elektrik marşı
    Vites kutusu 6 vitesli tırnaklı şanzıman
    Motor yağlaması Karterli yağlama
    Birincil aktarma 22:72
    İkincil aktarma 14:42
    Soğutma Sıvı soğutma, devirdaim pompası üzerinden soğutma sıvısının sürekli devirdaimi
    Debriyaj Yağ banyolu debriyaj / mekanik tahrikli
    Ateşleme tertibatı dijital ateşleme ayar özelliğine sahip, temassız kontrollü tam elektronik ateşleme tertibatı




    ŞASI
    Şasi Çelik borulardan ana boru şasi, toz kaplama
    Çatal WP Suspension 4357
    Arka amortisör WP Suspension 4618 EM
    Süspansiyon yolu ön 125 mm
    Süspansiyon yolu arka 150 mm
    Fren tertibatı önde Dört pistonlu fren kaliperine sahip disk fren
    Fren tertibatı Arkada Tek pistonlu fren kaliperine sahip disk fren, yüzer yataklı
    Fren diskleri - çap önde 300 mm
    Fren diskleri - çap arkada 230 mm
    Zincir 5/8 x 1/4” X‑Ring
    Gidon kafası açısı 66,5°
    Dingil mesafesi 1.340±15 mm
    Yüksüz durumda yerden yükseklik 178,5 mm
    Yüksüz oturma yüksekliği 820 mm
    Yakıt deposu kapasitesi toplam yakl. 10 l
    Kurşunsuz süper (ROZ 95)
    kuru ağırlık 137,5 kg

    FİYAT :13.850 TL
    ArdaAras bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Güzel makine. Lastik ebatlari nedir acaba? Kullanici yorumlari gelirse seviniriz.

  3. #3

    Üyelik
    28 Kasım 2014
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Honda Cbr250R
    Hiç mi kullanan yok arkadaş?

  4. #4

    Üyelik
    13 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul Anadolu
    Motosikleti
    Yamaha YZF R-25
    bunu kullanan kimse yok mu?

  5. #5

    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    İzmir / Konak
    Motosikleti
    Henüz Yok :)
    Biraz kullanan arkadaslar bilgi paylasabilir mi daha motor almak icin yeni para biriktirmeye basladim ama kararsiz kalmamak icin hepsini arastiriyorum simdiden.

  6. #6
    vladimir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Motosikleti
    Honda Cbr500r
    İki zamanlı Aprilia rs 125 bulamadığımdan alternatif olarak düşünüyorum. Rahatlık benim için ikinci planda dolayısıyla şasi,amortisör, frenler dönüşlerin seriliği ve kıvraklığı çok önemli bu saydıklarımı sağlayacak şeklide KTM'de daha kaliteli standart üstü parçalar kullanmışlar. Yurtdışı forumlarında ve incelemelerinde aldığı yorumlar çok olumlu. Şehirde tek motor olarak düşünmeyen, daha ziyade sportif ve hobi amaçlı kullanacaklar için iyi bir alternatif fiyatı da yurtdışına ve rakiplerine göre iyi durumda. KTM pazaarı Türkiye'de genişletmek istiyor sanırım rekabetçi bir fiyat koymuşlar Cbr 250r fiyatı Türkiye'de KTM rc200'den yüksek yurtdışında ise tam tersi.
    Atalante bunu beğendi.

  7. #7
    Ragnar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Merhaba, Honda'nın geniş servis ağı ve ikinci el satış sürati bu motoru da alt etmiş görünüyor. Böylesine kaliteli bir motorun ülkemizde tutmadığını görmek beni üzdü açıkçası.

  8. #8
    efesyus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Şehir
    Kadıköy, Istanbul
    Motosikleti
    KTM RC 200
    İyi günler, ilk vitesli motorum olarak yaklaşık 10 gün önce rc 200 aldım o günden beridir de üstünden inmiyorum anca yazma fırsatı buldum. Söylenenin aksine rc200 kolay ve rahat kullanım sundu bana daha öncesinde 4-5 gün duke 200 kullanmıştım ağır trafik dışında çok bir fark hissetmedim.

    Oturuş pozisyonu ağır trafik harici rahat, vites geçişleri çok iyi sorunsuz ama özellikle benim gibi vitese yeni alışanlar için debriyaj çok güzel, biraz sert kavramayı yakalayıp kaçırma şansınızı azaltıyor kadranda vites götergesi olmasıda fazladan bir puan ekliyor. Frenler çok iyi ön fren gerektiği kadar yumuşak ancak ABS olmaması beni biraz üzdü genede. Ön farlar gercekten mükemmel aydınlatma sağlıyor herhangi bir araba farından farksız (mercek sağolsun diye düşünüyorum) ancak stop o kadar iyi değil görüntüsü çok yenilikçi ama bir okadar da ince uzun bi led şerit var pek farkedilmiyor.Egzos tam göbekte olduğundan motorun gövdesi yere cok yakın tümseklerde, kaldırım kenarlarında biraz sıkıntı olabilir. Aynaları görsel olarak çok beğensem de depoya tamamen yatmazsanız pek bir işlevi yok aynanın 3/2 si kolunuz oluyor motordaki en büyük eksi bu bence.

    Performans olarak 6. vitese kadar piyasadaki rakiplerinden çok bir farkı yok ancak 6. viteste duke de oldugu gibi limiter var ancak yazılımla kaldırılabiliyormuş şahsen daha denemedim ama max. 140km/h diyorlar. Hızdan öte motorun viraj alışları çok tatminkar, oturuş pozisyonunun avantajını burada gerçekten hissediyorsun. Süspansiyonları orta seviyede kullanıyorum çok rahat değil ama ince sele sayesinde motorla bir oluyorsunuz yolda ne var ne yok hissettiriyor size yerine göre iyi yerine göre kötü olduğunu düşünüyorum.

    Üretim kalitesinden memnun kaldım bağlantılar güzel , beklendiği gibi klasik bir tek silindir titreşimi var uzun sürüşler de rahatsız edebilir şehiriçinde çok problem olacağını sanmıyorum. Yakıt sarfiyatı hafif trafikte rodajdan dolayı çok zorlamadan ortalama 3lt/100km gibi iyi bir rakam verdi tam depo 300km yi geçer gibi geliyor bana deneyecez görücez artık.

    Sonuç olarak motordan çok memnunum, hergün iş, okul ev gibi yoğun saatlerde uzun mesafe kullanımı gibi durumlarda oturuş çok keyifli olmayabilir ancak beklendiği kadar sert bir sürüşü yok oldukça hafif olduğundan (137kg) üstesinden gelinebilir. Esas olarak daha çok hobi ağırlıklı düşünen ve yeni başlayanlar için uygun bir minik SS. En iyi performansı hafif virajlı yollarda alınıyor bence öyle yüksek süratler yapılmıyor doğal olarak biraz daha tecrübeli ve maddi imkanı olanlar için 390'ı rahatlıkla önerebilirim (hem abs de var).Daha motor 500kmde olduğundan yetkili servis ağına ihtiyacım pek olmadı ama şuana kadar oldukça ilgililerdi spormoto da, umarım ileride de devam eder.

    Azıcık km ve az sayılabilecek motor tecrübesi ile elimden gelenleri paylaşmaya çalıştım, umarım atladığım birşey olmamıştır.Sonuç olarak bence KTM Rc 200 fiyatını tam anlamıyla karşılayan bir başlangıç motoru her motorda olduğu gibi bir +/- durumu var almadan önce bir üzerine oturun şöyle bir inceleyin içinize sinerse alın pişman olacağınızı düşünmüyorum, iyi sürüşler.
    vladimir bunu beğendi.

  9. #9
    Bugraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    14'Honda CBR250R Repsol - Triumph Daytona 675 Red
    Efeyus lastikler ne durumda ?

  10. #10
    Sykkuno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Hocam bende 1 ay sonra almayı düşünüyorum. 1000 bakımına gidince ne kadar tuttuğunu yazarsanız sevinirim.

  11. #11
    Ragnar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    @Bugraaa lastikler Metzeller M5, bir Rosso 2 değil ama IRC kadar da kötü değil. Lastik değiştirmeden kullanılır gibi gözüküyor. CBR 125'ten bu motora geçiş yapsam acaba pişman olur muyum ? 390 almak isterdim ama o kadar bütçem müsait değil. Bakalım belki yakın zamanda ben de bir RC alabilirim. Henüz ikinci el yok sitelerde, belki yakın zamanlarda çıkar.

  12. #12

    Üyelik
    13 Mart 2008
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    KTM DUKE 200 ABS
    Duke 200 Abs li olup da RC 200 Abs siz oluşuna anlam veremiyorum.Hiç düşünmeden RC 200 alabilirdim ancak Abs olmayışı beni Duke 200 e yöneltiyor.

  13. #13
    efesyus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2015
    Şehir
    Kadıköy, Istanbul
    Motosikleti
    KTM RC 200
    Lastikler daha beni üzmedi ama motorun sınırlarını fazla zorlamadığımdan böyle olduğunu düşünüyorum, yeni yeni motora alışıp risksiz kullananlar için uygun ama eğer diyorsan ben virajlara çok sağlam giricem yatıcam kalkıcam fazla kullanmadan değiştirmeni tavsiye ederim (hatta bunu çoğu markanın fabrika çıkışı lastiklerine söylerim).

    1000 km bakımınada tahminen 1 hafta sonra girerim gibi görünüyor bu gidişle ilk KTM servisine gidişim olacak gerçekten çok merak ediyorum nasıl bir ilgi/fatura durumu ile karşılaşıcaz bakalım.

    @Ragnar Şimdi bu motor ile 125cc cbr arasında çok bir fark göreceğini sanmıyorum, eğer olaya cc yükseltme açısından yaklaşıyorsan ve biraz tecrübeliysen direk 390 a atlamanı tavsiye ederim ancak dediğin gibi biraz bütçe sıkıntısı oluyor ama amaç sadece performans ise al-sat yaparken kaybettiğin paraya yazık olur 75cc için, bu durumda en iyisi biraz sıkıp 2. el 390 kovalamak hatta eğer düşünürsen 390 dukelere bak 2012 den beri piyasada olduğundan 2. el piyasası biraz daha geniş uygun fiyata düşürme ihtimalin daha yüksek olur. Bunun aksine azıcık performansın üzerine bolca görsellik değişsin diyorsan gerçekten tavsiye ederim, 200lükle 600lük kadar dikkat çekersin hatta nadir bulunduğundan daha fazla dikkat çektiğin durumlar oluyor açık şase gerçekten çok can alıcı.

    @ugurahmi O kadar haklısın ki bu abs olayına bende ilk duyduğumda çok sinirlenmiştim bide 125 ve 390 olup sadece 200 de olmadığını duyunca dahada sinirlendim buda yetmezmiş gibi ilk üretilen sınırlı sayıdaki 200lük modellerin absli oldugunu duyunca bir ara tamamen kafamdan silip duke a kaymıştım bende ama sonra üzerine oturunca riski almaya karar verdim umarım keşke demem.

  14. #14

    Üyelik
    13 Mart 2008
    Şehir
    SAMSUN
    Motosikleti
    KTM DUKE 200 ABS
    Motoru yaz-kış mümkün olduğunca kullanmak istiyorum ve Yaşadığım şehir olan Samsun yıl boyunca yağış aldığı icin ABS li model düşünüyorum.

    Yaklaşık 4 Yıldır 4 teker kullanıyorum. 120.000 km civarında tecrübem var.Abs bin devreye girdiğini hatırlamıyorum. Ancak motora yeni başlayacağım icin risk alabilir miyim bilmiyorum.

    Samsunda KTM bayi bu hafta Açılıyor. Bakalım üzerine oturunca düşüncelerim değişecek mi

  15. #15
    Ragnar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Ben sırf merakımdan geçtiğimiz Cumartesi günü Spormoto yetkili servise gittim birkaç parça fiyatı sordum. Birazda ilgi alakayı merak ettiğimden gittim. Sonra showroomdaki arkadaşlara biraz fikir danıştım onlar da 390 almamın daha iyi olacağını söylediler ama bütçe meselesi işte. Manisada bir arkadaş sıkıştığı için satıyordu fiyatı 18.000 di daha 1000km.de bile değildi. İşte o an param olsaydı alırdım ama şu anda bir tane var Ankara'da o da sanki haşatı çıkmış gibi duruyor nedense. Kısacası servis hakkındaki görüşlerim olumlu, parçaların çoğu ellerinde varmış, olmayanları da 1 ay içerisinde temin edebiliyorlarmış. Mesela büyük karenajların fiyatı yaklaşık 450 liraya geliyormuş, Ninja 300ün fiyatıyla kıyaslarsak KTM'nin 3 karenajını alıyoruz aynı paraya (İlanda 1.450 lira görmüştüm, servis fiyatını bilmiyorum, heralde aşağı yukarı aynıdır görüşündeyim) Piyasada rakip olduğu motosikletlerin hiç birinde ABS yok diye biliyorum ben. Fiyatı da benzer aralıklarda ki bence KTM'nin parça kalitesi bütün rakiplerini kat kat aşar. Hiç sürmedim ama defalarca yakından inceledim. CBR 125R kullanıcısı olarak görüşlerim bu şekilde. Kim bilir belki belli olmaz bir RC sahibi olabilirim.

  16. #16
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Arkadaşlar bu makinenin 200CC kullanani ya gerçekten hiç yok yada var buraya yazan yok Şu sıralar merak ettiğim bir makine ve sanki 1-2 gün içinde alabilirim diye planlıyorum fakat çok git gel ler yaşıyorum. Megelli 250R sonrasi bu makine eminim bal gibi gelir ( megelli gibi ivmeleme var mi tek merakım bu ) tabii ikinci elde satışı hemen olmayacağını düşünüyorum ama satmak istesem zorlanırmıyım onun merakını yaşıyorum. Aklimda su var ki Megelli satışını yapabildiysem herhalde bu makineninde yapabilirim...

  17. #17

    Üyelik
    22 Şubat 2015
    Şehir
    Ataşehir
    Motosikleti
    KTM RC 200
    RC200'ü yaklaşık 2000 km kullandım.Motorla ilgili merak ettiklerinizi elimden geldiğince cevaplayabilirim.

  18. #18
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Alıntı EMRE ÇITIR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    RC200'ü yaklaşık 2000 km kullandım.Motorla ilgili merak ettiklerinizi elimden geldiğince cevaplayabilirim.
    Emre merhaba, benim tek merak ettiğim konu kalkış seriliği yani tork tatmin edicimi ? Çevreyolu üzerinde daha doğrusu beni üzer mi diye merak ediyordum, RC200 hakkında detaylı bilgiye sahibim. En son 11.000 TL 'ye de buldum almayı planlıyordum fakat hiç bu konu altında cevap gelmeyince vazçgetim.
    Halen kullanıcısısın dimi ?
    şŞtt.. Ses Kes, Ses Dinle 1 Tam Gaz 1 Ara Gaz..
    Hayal kuruyorsan, ulaşmak için çaba sarf et.

  19. #19

    Üyelik
    22 Şubat 2015
    Şehir
    Ataşehir
    Motosikleti
    KTM RC 200
    Evet hala kullanıyorum. En sevdiğim özelliği torku, çevreyolunda 120 130 civarına hızlıca çıkabiliyor. Sıkıntı yaratmaz size.

  20. #20

    Üyelik
    28 Ocak 2015
    Kullanan arkadaşlar resim paylaşabilirse çok güzel olur. Başlangıç motoru olarak almayı düşünüyorum da 168 boyum sıkıntı olur mu? Selesi biraz yüksek gibi sanki.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)