Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial Rx3 Enduro Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #3061
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Merhaba arkadaşlar. Geçen salı RX3'ümle çıktığım yaklaşık 1600 kilometrelik gezimden bugün döndüm. Son depoyu fulleyemedim henüz ve bu nedenle toplam yakıtı net söyleyemeyeceğim ama diğer konulara ilişkin raporum aşağıda. (maalesef foto yok)

    Motorum bildiğiniz gibi 2016 model turuncu renkli ve çok şükür aldığıma kesinlikle pişman olmadığım ve inşallah ta bundan sonra da olmayacağım bir motor. Allah kaza bela vermesin hiç birimize.

    Eğirdir motosiklet festivalini bahane edip Eğirdir öğretmen evinden yer ayırtıp kardeşimle de orada buluşmak üzere anlaşıp 12 Temmuz Salı günü akşama doğru Adana'dan yola çıkıp Niğdeye vardım. Gece orada kalıp sabah erkenden eğirdire gazladım. Çarşamba Saat 14:30 gibi Eğirdire varıp pazar günü kardeşimle beraber 2 motor Antalyaya gittik. 2 gece orada kaldıktan sonra bu izinlerin iptal edilmesi nedeniyle salı günü Niğdeye oradan da çarşamba sabahı (bugün) Adanaya geldim.

    Toplam kilometrem 1500 küsür oldu ve en son Konya ereğlide aldığım benzinle son 220 km (ereğli-Niğde-Adana) hariç ortalama 3.2 litre/100 km olarak yakıtımı ölçtüm. Yolculuk hızım ortala 90 km civarındaydı ve yol durumu müsait olduğu sürece hep bu hızlarda seyrettim.

    1. Çok şükür motorum en küçük bir sıkıntı vermedi. Gayet rahat, kendi çapında da konforlu bir yolculuk yaptım. Genelde 7000 devirin altında seyrettim. Şu an toplam kilometrem 2900'e ulaştı.

    2. Motorumun biraz daha açılmaya ihtiyacı var. Bunun için artık zaman zaman 9000 devire çıkararak rodajı tamamlamaya çalışacağım.

    3. Genelde 7000 devir ve altında gittiğim için pek titreşim duymadım.

    4. Bir defa önümdeki motorun durduğunu görmediğim için acil fren yaptım ve katranı hafif erimiş asfalt yolda yaklaşık 10 metre ama çizgiyi hiç bozmadan kaydım. Motorun bu lastiklerle bile dengesi iyi.

    5. Artçı selesinde eşya çantam bağlıydı. Sadece inip-binerken bana sıkıntı verdi.

    6. Radyatör bu kadar kilometrede hiç su eksiltmedi. Ama yine de ara sıra kontrol etmek lazım.

    7. Rampa çıkış ve 7000 devrin üzerinde motor daha çok yakıyor.

    8. Depo benzin göstergesi, benim hesabıma göre, 1. ve buyük kutucuk 5 litre bitince sönüyor. 2. kutucuk 1.5 litre, 3. kutucuk 2 litre 4. kutucuk ta 2.5 litre bitince sönüyor. Yine hesabıma göre toplam 11 litre birince göstergedeki e yazılı kutucuk yanıp sönmeye başlıyor. Ben yolculuk boyunca en az 30 kilometre başına bir litre yakıt tükettiğini gördüm. Bu çerçevede normal sürüş hızı ve çok rampa olamayan yollarda e kutucuğu yanıp sönmeye başladığında en az 340 km yol yapmış olursunuz. Ancak yüksek sürat ve çok rampalı yollarda bu e kutucuğu 320 km civarı yanıp sönmeye başladı.

    9. Her gittiğim yerde motor ilgi odağı oldu. Yanımda kardeşimin nc 750 x'i vardı. Ama ilgi benimkineydi.

    10. Yoldaki bir odomtre sıfırlama tablosuna bakarak sayacı ölçtüm. Katetiğim her 5 km mesafede 100 metre fazla gösteriyor. Bu da her 100 km'de 2 km fazla mesafe katetmiş gibi oluyorsunuz. Dolayısıyla toplam 1500 km'de 30 km fazla yol katetmiş gösterdi sayaç. Bu da çok önemli değil sanırım. Ancak hızını nc 750 ile ölçtük. Hata yok. Çok şükür kazasız belasız tamamladık yolculuğu. Selamlar.
    MANKU, mitmuallim, bektanist ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #3062
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    Alıntı Mustafabiski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben aldim su an 4000 kmde Bu motor cin mali 5 para etmez arkadaslar ben aldim elimde patladi motoru yikadim die garantiyi iptal ettiler parca gondermediler motor yuksek devirlerde calisiyor 98 olsun japon olsun ben cok pisman oldum sizde kendinizi yakmayin derim hergun biyeri gevsermi moturun yaw kalite sifir sifir sifir
    Bu şekilde derdini ifade etmek kimseye fayda sağlamaz..Ayrıca problemin anlaşılırda değil..
    bu motorla ilgili yaşadığın servis ve ithalatçı firmanın satış sonrası hizmetlerinde olan problemleri tarih sırasına göre yazmalısın.

    Motoru yıkamakla ilgili hangi parça garantiye girmedi
    bu parça değişmediği içinmi yüksek devirde çalışıyor
    hergün bir yeri gevşediği içinmi kalitesi sıfır..Nedir durum belli değil..

    Bu konuyla ilgili ayrı başlıkda açmışsın..Oradada ifade ettim.Burayada ekliyim.

    Satın almış olduğun bu motorla ilgili yaşananlardan dolayı ayıplı mallar hükmünde olduğunu belgelemek durumundasın.Aynı arızanın tekrarı veya farklı farklı arızaların sürekli oluşması veya garanti süresi içinde ücretlerini ödeyerek bu arızaların giderilmesinin tüm kayıtlarını tutmuşsanız eğer..

    Bununla ilgli yasal haklar şöyle devam ediyor..
    yeni almış olduğunuz bu ürün tamamen ayıplı mal konumuna eğer girmişse.

    Yürürlükteki söz konusu maddenin 4.maddesine göre dört seçimlik bir hakkınız vardır.
    1)bu ayıplı mal ile ilgili tüm sorunları garantili olduğu için bedelsiz tamirini onarımını gerekli parça değişimlerini isteyebilirsiniz...

    2)bu ayıplı malın tüm bu ayıplarının toplam masraflarını satın alırken ödediğiniz bedelden indirim yaptırabilirisiniz..

    3)bu ayıplı malı yeni bir (ayıpsız)olan yenisi ile değiştirilmesini talep edebilirsiniz

    4) ödemiş olduğunuz toplam bedelin iadesinin tarafınıza yapılmasını talep edebilirisniz. bunlar sizin kanuni haklarınız..

    nedeni ise satıcı veya üretci veya ithalatçı firmanın satılanın değerini veya sözleşme gereğince beklenen faydalarını azaltan yahut tamamen kaldıran bir takım bozuklukların, eksikliklerin veya vasıf noksanlıklarının bulunmasından dolayı alıcıya karşı kanuni açıdan sorumlu sayılmıştır.

    Öncelikle satın aldığınız yere bunu noter tasdikli olarak ihtarını yapmanız gerekir.
    bu ayıplı ürünün 30 günü doldurup ,doldurmadığı durumlar için ihtarı farklıdır.
    30 gün sonra veya garanti süresi içinde meydana gelebilecek ayıpda ihtar farklıdır.
    ayrıca tüm bu tamir onarım işlerinin bir belgesi mutlaka ama mutlaka olacak.

    Almış ol olduğun Zongshen in bu RX3 modeli oldukça tutulan bir motosiklet..
    Ancak bu motorları getiren UMA firmasınında diğer ithalatçı firmalardan çok farkı yok.çünki bunlar çin menşei. daha ucuza mal etmek için demonte olarak getiriliyorda olabilir.veya sevk anında gemidede monte ediliyor olabilir.

    Netice olarak satış sonrası servisin,satıcının,ithalatçı firmanın takındığı tavırlarla pek uğraşmayın derim.
    gerekli yasal prosedürleri geciktirmeden derhal başlatıp yukarıda yazmış olduğum dört seçenekten hangisi sizi memnun edecekse onu seçerek noter tasdikli olarak ihtarınızı satıcı firmaya yani bayisine yapın.
    bursalıali bunu beğendi.

  3. #3063

    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2015 MONDİAL RXİEVO/ SUZUKİ DL 650
    Merhaba çok arzu ettim festivale gelmeyi kısmet olmadı .çok keyifli bir yolculuk olmuş sizin için İnşallah 2.sine katılırm hayat motorcuya güzel diyorum.hoşçakalın
    MANKU ve bursalıali bunu beğendiler.

  4. #3064
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Bugün Pulsar dişlisini motora takmış bulunmaktayız. Buradaki yazılanlara göre vida deliklerini genişletmek yeterli deniyordu, ama o kazın ayağı öyle değilmiş. Resimlerideki orta göbek deliğini bizimkilerle aynı olacak şekilde 68 mm ye ve vida delik merkezlerini de bizim dişliye birebir denk gelecek şekilde içe doğru 5 mm uzattık. Bu işleri tornaci da yaptırdım hiç beklemiyordum, tornaciya 40 tl (evlat acısı gibi) verdim. Sonrasında motora montajını yaptik. Zincirinden bakla sökmek gerekmedi, çünkü zincir gerginlik ayar somunlarından iç kisimdakini sökmek yeterli oldu. Sonuç olarak; torkta bir kayıp hissetmedim diyebilirim ama hiz olarak vites aralarının uzaması olarak müthiş oldu. Motor daha bi sevecen oldu. 6. Vites 6000 devirde eskiden 102 ile giderdi, şimdi 115 oldu . Eskiden 6.vites 6000 devirde 102 görürken şimdi 5.vites 6000 devirde 102 görüyor. Yani direk olarak 1 vites fark etti. Bugün eve gelirken fark ettim. Hep 3.viteste döndüğüm virajı bugün 2.viteste rahat döndüm. Artçılı kullanıcılar için belki tork kaybı hissedilebilir. Ben tek kullandığım ve 62 kilo olduğum için hissetmedim.


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------

    Erd0 ve bursalıali bunu beğendiler.

  5. #3065
    mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İzmit /Kocaeli
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    naci bey bilgi için teşekkürler en çok yakıt tesbiyiniz hoş olmuş ama şehir içinde ve rampalarda bu değerlere ulaşmak gerçekten zor.uzun yolda gayet makul bir oran.bu ve benzeri paylaşımlar motoru daha bir tanımamıza vesile oluyor teşekkürler..
    vesselam..
    Naci63 ve bursalıali bunu beğendiler.

  6. #3066
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Mevlüt Biraderim senin demiratın 2015 idi yanlış hatırlamıyorsam. Benim öyle bir şansım yok. En son tartıldığımda ben 120 kg babamın gelini ise 83
    kg çıktı. Toplamda bır ayda 7 kilo verdik. Ancak istiab haddinden % 16 yinede fazlamız var. Bu yüzden dişliler ile oynayamıyoruz. Kalasınız
    sağlıkla,esenlik lerle.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

    Veyis Hocam bilgiler için binlerce teşekkürler. Çok sağolun hürmetler bütün
    Türkiye'ye. Rabbim ülkemizi korusun.
    Naci63 ve turkish39 bunu beğendiler.

  7. #3067
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mevlüt Biraderim senin demiratın 2015 idi yanlış hatırlamıyorsam. Benim öyle bir şansım yok. En son tartıldığımda ben 120 kg babamın gelini ise 83
    kg çıktı. Toplamda bır ayda 7 kilo verdik. Ancak istiab haddinden % 16 yinede fazlamız var. Bu yüzden dişliler ile oynayamıyoruz. Kalasınız
    sağlıkla,esenlik lerle.
    Evet abi 2015 model. Nedendir bilmiyorum, arkama birilerini bildirmeyi sevmiyorum. Aslinda güzel hafif bir artçı olsa hayır demem. bu arada sizin de maşaallah ınız var. Selametle.
    bursalıali bunu beğendi.

  8. #3068
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar orta sehpa ayaklık hakkında bir müjdem olabilir. Ben de haber bekliyorum. Gelir gelmez burada fiyat, resim ve 2015-16 uyumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Selamlar.
    mitmuallim, bursalıali ve sonerx3 bunu beğendiler.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  9. #3069
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Veyis hocam hararetle orta sehpa konusundaki
    hayırlı haberlerinizi bekliyoruz .Selamlar.

  10. #3070

    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    RX3i evo
    Alıntı Naci63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar orta sehpa ayaklık hakkında bir müjdem olabilir. Ben de haber bekliyorum. Gelir gelmez burada fiyat, resim ve 2015-16 uyumu hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Selamlar.
    Merakla bekliyoruz Naci abi uygun fiyat başka bi motrun sehbasına kimse hayır demez valla

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:09 ----------

    Manku bizim çin aslanın arka dişli 44 lük ns200 kaçlık acaba? foto dan yanlış saymadıysam 40 dişli var eğer 40lıksa çok birşey değişmemiştir ben cbr250 dişlisine diktim gözü ama uyarmı uymazmı bilmiyorum araziye çok nadir girdim bundan sonrada yine nadir girerim o yüzden bende dişlinin gereğinden fazla büyük olduğunu düşünüyorum az daha ufak olsa vites aralıkları az daha uzasa alt devri daha iyi kulanıp yol almak güzel olur özelikle uzun yolda çok daha ekonomi yapılır
    bursalıali bunu beğendi.

  11. #3071

    Üyelik
    18 Mayıs 2015
    Motosikleti
    RX3i
    Cumhur Bey imzamı attım altına
    CumhurAYAS ve bursalıali bunu beğendiler.

  12. #3072
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Alıntı Erd0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merakla bekliyoruz Naci abi uygun fiyat başka bi motrun sehbasına kimse hayır demez valla

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:09 ----------

    Manku bizim çin aslanın arka dişli 44 lük ns200 kaçlık acaba? foto dan yanlış saymadıysam 40 dişli var eğer 40lıksa çok birşey değişmemiştir ben cbr250 dişlisine diktim gözü ama uyarmı uymazmı bilmiyorum araziye çok nadir girdim bundan sonrada yine nadir girerim o yüzden bende dişlinin gereğinden fazla büyük olduğunu düşünüyorum az daha ufak olsa vites aralıkları az daha uzasa alt devri daha iyi kulanıp yol almak güzel olur özelikle uzun yolda çok daha ekonomi yapılır
    Pulsar dişlisi 40 diş. Şu anda sonuçtan çok memnunum. Dişlinin daha fazla küçültülmesini pek tavsiye etmem tork denen birşey kalmaz herhalde. Hele artçılıyken.
    bursalıali bunu beğendi.

  13. #3073
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Yürüyen aksamla oynanmaması taraftarıyım,nedense hemen hemen her markada bu dişli değiştirme olayı var.Pulsar dişli değiştiriyo,biz onların dişliyi alıyoz,anlamadım gitti.
    bursalıali bunu beğendi.

  14. #3074
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    RX3 İ sevdalısı herkese merhaba,
    Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yürüyen aksamla oynanmaması taraftarıyım,nedense hemen hemen her markada bu dişli değiştirme olayı var.Pulsar dişli değiştiriyo,biz onların dişliyi alıyoz,anlamadım gitti.
    aynı fikirdeyim emre kardeş.

    veyis hocam,tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    bu arada ben 31 yıllık motorcuyum,hiçbir motorumu asla araba yıkar gibi yada bahçe sular gibi yıkamadım.mesela,RX3'ümü henüz hiç yıkamdım.arkadaşlar,motor araba yıkar gibi komple tepeden aşağıya yıkanmaz.ben sadece ve sadece belden aşağıya tabir edilen,silindirin altıdan itibaren aşağı tarafları yıkarım.yıllardır şayet yıkayacaksam motorun alt karterinden aşağısını,tekerleri,çamurluk içlerini yıkarım.bu arada benim motorumun her zaman nasıl tertemiz olduğu veyis hocam teyit edecektir.
    asla
    -koltuğun orayı(altında sigortalar,kablo bağlantıları vs.olduğu için),
    -benzin depo kapağının orayı (su girme ihtimalini sıfırlamak için),
    -direksiyon kumanda düğmelerinin olduğu elcikleri (marka motorlarda bile korudum.günlerce yağmurda kalsa bile birşey olmaz belki ama siz eğer hortum veya tazyikli su tutarsanız durum farklı olacaktır.bu konuda yaşanmış tecrübeler var.bildiğiniz gibi;tecrübe edilmiş bir şeyi tekrar tecrübe etmenin manası yoktur.
    -km.saatine su tutmam.bu bahsettiğim yerleri nemli bezle siler,tozunu alırım.bunca yıldır da bu konu ile hiç bir sorun yaşamadım.
    TAVSİYE EDERİM.


    şimdi bu yazdıklarımın altına,ÇOK BİLEN BAZI ARKADAŞLAR NE YAZACAK YAZAYIM:
    -ee ben yıllardır komple yıkarım hiç birşey olmadı...
    arkadaşım,siz yıkadınız birşey olmadı belki ama bu olmayacak anlamına gelmez veya siz sattıktan sonraki arkadaş sorun yaşamış olabilir,sizinde bundan haberinizi olmayabilir.
    -ee firmalarda ona göre önlem alsınlar...
    motosiklet firmaları bahsettiğim yerleri gayet güzel izole etmişlerdir zaten,bu motorların günlerce yağmur altında kalabileceğini hesaba katmışlardır merak etmeyin ama tekrar söylüyorum,yağmur yağması başka şey,hortumla yada tazyikli tabancayla su tutmak başka şey.

    o arkadaşımızın nasıl yıkadığını tahmin edebiliyorum,sanırım sizde tahmin edebilirsiniz.
    bursalıali ve KOBRA62 bunu beğendiler.

  15. #3075
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Arkadaşlar kusura bakmayın müjde veremiyorum. Çünkü firma 130 TL'den takarız dedi biraz evvel. Halbuki ben kendilerine daha önce 120 TL'den satan var sizin bunu satabilmeniz için 50-60 TL'yi geçmemeniz gerekir demiştim. Maalesef ümidim suya düştü. Sizleri de ümitlendirdim kusura bakmayın. selamlar.
    bursalıali bunu beğendi.
    2012 Bmw F800gs; 2016 Mondial RX3i (2016-18); 2003 Bmw R 1150R (2009-17); 2006 Honda Shadow VT 750 C (2009-10); 2006 Ramzey QM 250 Cruiser (2006-10); 2006 Ramzey QM 200 Enduro (2006-9); 1990 350 cc çift silindir Jawa (1990-93); 1979 vitessiz Puch (1979+).

  16. #3076
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    manavgat, side, kızılot, okurcalar.

    Cumartesi ve pazar günü Konya dan Manavgat a gezi yaptık 2 motor olarak. Arkadaşta bisan 125 cc var bende evo. Çok güzel bir gezi oldu kızılot tarafında bir camping te gece kaldık denize sıfır bir terası vardı. Sabahında denize girdikten sonra, serbest dalış yapabileceğimiz güzel bir koy arayışına girdik ve bulduk. (okurcalar) Yanımdaki motor 125 cc olduğu için 70 80i pek geçemedik, 10.7 litre benzin alıp depoyu fulledim ve 310 km de ışık yandı. Biraz az yaktık sanki. Durduğum yerde motorun dengesini kaybederek yine düşürdüm, çok dengesiz biriyim galiba. Domino taşı gibi yanımdaki motoru da devirdim.

    [IMG][/IMG]















    Kartal56, turkish39, bursalıali ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  17. #3077
    rx3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2016
    Herkeze iyi akşamlar arkadaşlar öncelikle sorularıma her zaman cevap veren Bursalıali abime teşekkür ederim ve sizlerede tabi ki .Benim yine bi sorum olacak sizlere ☺😊yardimci olursanız sevinirim .Zincir yagi hakkında araştırdım çoğu kişi IPONE diyor (sprey) yada 90 lik dişli yağı ,zincir temizleme eski usul gaz yağı kullanmak mantıklı geliyor temizleme spreyleri baya pahali sizin fikirleriniz nelerdir ?ayrıca mannkirmizi organik antifiriz nasıldır motora yarı yarıya su ile karistirip ilave mi etmeliyiz yoksa tamamimi boşaltıp (eski antifiriz su karisimini )yenisini öyle mi koymaliyiz,yanilmiyorsam orjinal antifirizi rx3 un mavi renkli .Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi akşamlar .
    bursalıali bunu beğendi.

  18. #3078
    bursalıali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa Osmangazi
    Motosikleti
    mondial RX3İ EVO-Honda Falcon NX4- FYM 250
    Kıymetli rx3i zincir temizlemeyi mümkün olduğunca iyi yapmaya bak. Kullanacağın spreyin ismi hiç mühim degil. Yeterki kafi miktarda yağ kullanılmış olsun. Antifrizi eksildikce tamamla.. Aralık ayı başında soğutma
    Suyu bomesini kontrol edersin. Suyun tamamını 2-3 kış bitirdikten sonra
    degistirirsin. Genellikle mavi yeşil Antifriz 2-3 senelik, kırmızı ise daha uzun
    ömürlüdür. Kolay gelsin .
    Mevlüt fotolar da Sen de makina da Harikasınıź .Allah tadınızı hiç bozmasın.
    SELAMLAR.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------

    Mevlüt Evo'nun beraberinde yat için de hayırlı uğurlu olsun diyelimmi?
    Bir karar ver önce güzel hafif bir artçı mı istiyorsun yoksa yat mı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

    Veyis Hocam niyetiniz güzeldi , niye kusura bakalım ki. Gayretinizi yalnızca
    takdir ederiz.

  19. #3079
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Alıntı bursalıali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kıymetli rx3i zincir temizlemeyi mümkün olduğunca iyi yapmaya bak. Kullanacağın spreyin ismi hiç mühim degil. Yeterki kafi miktarda yağ kullanılmış olsun. Antifrizi eksildikce tamamla.. Aralık ayı başında soğutma
    Suyu bomesini kontrol edersin. Suyun tamamını 2-3 kış bitirdikten sonra
    degistirirsin. Genellikle mavi yeşil Antifriz 2-3 senelik, kırmızı ise daha uzun
    ömürlüdür. Kolay gelsin .
    Mevlüt fotolar da Sen de makina da Harikasınıź .Allah tadınızı hiç bozmasın.
    SELAMLAR.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------

    Mevlüt Evo'nun beraberinde yat için de hayırlı uğurlu olsun diyelimmi?
    Bir karar ver önce güzel hafif bir artçı mı istiyorsun yoksa yat mı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

    Veyis Hocam niyetiniz güzeldi , niye kusura bakalım ki. Gayretinizi yalnızca
    takdir ederiz.
    Ali abi teşekkürler. Yatla katla işimiz olmaz motosikleti seven güzel bi artçı bulamadım gitti. Bi bulsam işi gücü bırakıp dünya turuna bile çıkarım valla Bu arada 10500 km yi de devirdik.
    KOBRA62 ve bursalıali bunu beğendiler.

  20. #3080
    CumhurAYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2016
    Bugün Model Oto Döşeme'de sürücü ve yolcu selesine 3 farklı sünger kaplandı üzeri yeni deri ile kaplandı. Fiyatı 200 TL. Adres Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2.Kısım 32.Sok. No:1314 Maslak/İSTANBUL Usta: Mehmet AKKOCA Tel : 0 537 640 92 12





















    polo34 ve bursalıali bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)