Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Benelli TNT 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #181
    ayns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    yamaha mt07
    Istanbul avcilardaki bayii 13650 ye kadar indi motorum satilirsa bu rakkama alacagim iyi bir test surusu belki ilk ben yapmis olurum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:55 ----------

    Benelliye mail attim bizi sallarlarmi bilmiyorum Benelli tnt 250 icin motoru begendik ve satin almak istiyoruz fakat motor turkiyede daha hic taninmamis bir marka ayrica gelecegi hakkinda endiselerimiz var servis ve yedek parca konusunda motoru test etme sansi verseniz daha olumlu olucagini dusunuyoruz son olarak diger bilindik markalardan bile cok cok yukarida rakkamlar biraz abartili olmus fiyatlarinizi makul bir seviyeye cekmenizi 100 lerce benim gibi dusunen motor severle size tavsiyemizdir en azindan marka oturana kadar motor tanina kadar boyle olmali diye dusunuyorum nacizane kanaatim bu sartlarda test olmadan ve bu rakkamlarda satis cok mumkun gozukmuyor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #182

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    12500'e kadar düşmeleri gerekir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:15 ----------

    Alıntı hknsaritas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    youtube daki vlogger lardan biri cagerontwowheels Benelli 302 yi test etmis hem gidisini hem surusunu hem de durusunu begenmis. Cok eglenceli bir motor oldugunu soyluyor videoda. Avrupa fiyat da 4000 euro imis en azından portekiz fiyatı boyle.

    https://www.youtube.com/watch?v=FlvX_MYCpqI
    Tam ben verecektim linkini, sen önce davrandın. Bu arkadaşın İngilizcesine gıcık olsam da incelemelerini seviyorum, tamamen tarafsız yorumluyor. Kanalına da üyeyim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:17 ----------

    Motorun Youtube'daki incelemesinde verilen fiyat bilgisi (Portekiz'deki satış fiyatları) :


  3. #183

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Portekizdeki ornektw ingilteredeki gibi.Yani Japon rakiplerinden en az 1000 euro ucuz..Turkiyede Japonlarla ayni fiyatlara satilmasi tuhaf olmuyor mu?

  4. #184

    Üyelik
    04 Ocak 2014
    Şehir
    Samsun / Sinop / Şu an Bodrum
    Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Portekizdeki ornektw ingilteredeki gibi.Yani Japon rakiplerinden en az 1000 euro ucuz..Turkiyede Japonlarla ayni fiyatlara satilmasi tuhaf olmuyor mu?
    bizde böyle..

  5. #185

    Üyelik
    20 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 900 2018
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Portekizdeki ornektw ingilteredeki gibi.Yani Japon rakiplerinden en az 1000 euro ucuz..Turkiyede Japonlarla ayni fiyatlara satilmasi tuhaf olmuyor mu?
    Bizde oyle olsaydı peynir ekmek gibi satardı. Sonra dagiticinin para kazamnası için servisiydi, yedek parçasıydı bir ton uğraşması gerekirdi. Ne gerek var efendim bunlara satarken kazan. Sonra saldım çayıra mevlam gayıra

  6. #186

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bunu resmi Benelli'ye de gönderdim, aramızda bir dizi yazışma geçti. Öncelikle ısrarla fiyatlarının çok iyi olduğunu savunuyorlar ve alakasız şekilde benim gönderdiğim resimdeki rakip motorların Türkiye'de satılmadığını, satılan Z300'ün de bilmem kaç € fiyatının olup, yurtdışındakinden çok daha pahalı olduğunu söylediler. O zaman ona da itiraz etmem gerekiyormuş. Konunun özünü kaçırdılar veya kaçırmış gibi yapıyorlar. Sonuçta 250 cc ile 300 cc'nin vergi dilimleri bizde çok farklı ancak rakip olarak gösterilen motorların tümü aynı vergi dilimindeyse sorun yok. İster 250 cc olup %8 ÖTV ödensin, ister 300 cc olup %37 ödensin. Benelli yurtdışında aynı vergi dilimi içerisindeki rakiplerinden ucuzsa, burada da ucuz olması gerekir. Ben onlara bu fiyatlarla bu motor satmaz deyince, satışlarının çok iyi gittiğini söylediler. Açıkçası ben inanmadım çünkü daha sokakta bir tane motora rastlamadım. Üstelik Bursa bayisi toplan 4 - 5 tane motorun satıldığını söyledi. Ne hikmetse Bursa ufak bir yer olmasına rağmen bazı markaların bayilerinin satıldığını söyledikleri motorları ben sokaklarda hiç göremiyorum. Daelim, Hero, Benelli falan hep böyle. Pulsar'a bile yeni yeni denk gelmeye başladım.

    Sonuç olarak adamların kendilerine güveni tam, "Biz İtalyan markasıyız, Japonlar'la bir değiliz" deyip, kendilerince elit markalığa soyunmuşlar. Ben de "Motosiklet camiasında markanızın şu anda, bilinilirliği ve Japonlardan yukarıda bir değeri yok. Kendinizi Ducati veya Agusta gibi görmezsiniz" diye söyledim, daha fazla da devam etmedim. Yıl bittiğinde bir bakacaklar 100 tane TNT 250, 3 tane de TNT 600 satılmış olacak, sonra toplantı salonunda da birbirlerine bakıp Powerpoint çubuklarını inceleyecekler. Müşteri beklentisini algılayamamak bu olsa gerek. Bu arada bazı bayilerinde test motoru bulunuyormuş. Yazarken biraz sert ve zorlayıcı olmama rağmen, bu tarzımı haklı olarak ufaktan sitemle eleştirmekle birlikte kibarlıklarını ve saygılarını hiç bozmadılar, onu da özellikle belirteyim. Bu hoşuma gitti.

    TNT 25'in ise piyasaya girdiğinde gerçekten patlama yapmasını bekliyorum (titreşim sıkıntısı olmazsa).
    newmoto76 bunu beğendi.

  7. #187
    korna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2012
    Herkese selam,

    250cc-300cc motosiklet arayıp kafayı yemekle meşguldüm. Duke düşük cc motorlara göre fazla pahalı. Inazuma çok tipsiz. Yamaha ve Honda'da böyle bir skala zaten yok. Racing pozisyonunu sevmediğim için Kawasaki z serisine hiç bakmıyorum bile. Birden Benelli TNT 250'yi gördüm. 32 HP oluşu gerçekten beni cezbetti. Fakat sizlerin de söylediği gibi sokaklarda hiç görmedim. 250cc'lik motosikler genelde yüksek cc'lere geçiş motorudur. Yani 1-2 yıl sonra satmak isteriz. Ama Türk insanı biraz markacıdır. Honda ve Yamaha'yı gözün kapalı satabilirsin. Ama Benelli gibi bir marka ne kadar sağlam olursa olsun bunu anlatamazsın. (Ducati'nin bile ikinci el piyasasının ölü olduğunu düşünürsek) Bir de adamlar Benelli'yi rakipleriyle aynı fiyata getirince muhtemelen satamama korkusuyla kimse tercih etmeyecektir. Yamaha'nın ve Honda'nın yedek parçasını neredeyse süpermarketlerde bile bulabilirsiniz. Her yerde servisleri var. Neden daha dün pazara girmiş İtalyanım ben abi havasıyla rakipleriyle aynı fiyata olan bu motosikleti almalıyım? Benelli'nin bana bunun cevabını vermesi gerekir. Çünkü ben İtalyanım zırvalamalarını bir kenara bıraksınlar. Evet italyan tasarımlarına hastayım ama senin İtalyanlığın Türkiye'de sökmez. Üzerine 5 bin daha biriktirip MT07 alırım. 75 beygir makinadan bahsediyoruz. Hem de Yamaha. Satış sonrası sıkıntın yok. Satamam korkusu yok. Bugün koy yarın satarsın.

    Uzun lafın kısası Benelli'yi almak istiyorum ve almak için sebep arıyorum. Beni ikna etsinler iş çıkışı gidip alayım. Bu kadar da netim.
    newmoto76 bunu beğendi.

  8. #188

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    250 cc bir motosikletin Türkiye de 10.000 TL + bedelle satılabilmesi için...

    1) Öncelikle lojistik yapılanma, servis ağı vb.unsurların doğru düzgün oturtulması gerekir.
    2) Motosikletin en az 1-2 yıllık süreçte teknik olarak kronik sorunlarının olmadığı ve kullanıcılarının genel geçer bir memnuniyet seviyesinde olduğu ortaya çıkmalıdır.
    3) İkinci el değer kaybının emsallerine göre belirgin marjlarda fazla olmaması gerekir.
    4) En önemlisi Benelli ve/veya x markanın 5 yıl sonra ülkemizde olup olmayacağı konusunda bir öngörü güven sağlaması gerekir.

    Hyosungun 5 yılda yaşadığı sürece bakarsak. Suan sadece GT250R ve GD250 miydi onu satmaya çalışıyorlar ancak hiç parlak satış adetleri yok.

    Benelli İtalyandı evet ama çinliler aldı. İtalyan motosiklet Aprilia dır , Ducatidir , Mv agustadır .. Yeniden güven ve kalite endeksinin oluşması şarttır.

    Zaten bu adamların satışlarımız çok iyi gidiyor demelerinde hiç iyi niyet görmüyorum. Bende istanbulda yaşıyorum hala 1 tane Benelli görmedim..

  9. #189
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Ben Ankarada'yım dün 2 tane tnt250, 1 tane tnt600 gördüm.. Ama bayide..

    Motosikletler gerçekten güzel ama 14.750 fiyat abartı.. Kimse vermez o parayı.. Piyasaya yeni giriyorsun.. Motosikleti bile kaç ayda getirdin.. parça lazım olsa kimbilir ne zaman gelir.. o kadar parayı riske atmaya gerek yok..o fiyat aralığında alırsın cbr250, r25, inazuma, kawasaki z250.. bakarsın keyfine..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

  10. #190
    miginfly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2011
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    Vergisiz
    Benelli nin Türkiye sitesinde hangi şirketin olduğunu göremedim. Dediğiniz gibi o fiyatla yeni girdiğin bir pazarda motorun iyi olsa da tutunamazsın. Servis kısmı bambaşka bi konu zaten. Sitesinde şirketin ismi geçmiyor ben bundan işgillendim ne yalan söyliyim.

  11. #191
    lianus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2015
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    Peugeot Speedfight 4 125
    Benelli distribütörü Gaziantep merkezli Müjdeci Group firmasıdır.
    Kuba Rks Arctic Cat markalarının da distribütörüdür.

  12. #192
    ayns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    yamaha mt07
    YAMAHA XJ6N KULLANICISIYIM MOTORUMU SATMA AŞAMASINDAYIM MADDİ SEBEBLE DÜN YAMAHA BURSA BAYİİNDE İDİM SERVİSTEKİ SORUMLU ARKADAŞIN DEDİĞİNİ AKTARAYIM BENELLİ ÇOK HARİKA MOTOR KESİNLİKLE GÜZEL FAKAT SIKINTI ŞURDA SERVİSLİK VE YEDEK PARÇA OLARAK ÇOK CİDDİ SIKINTI YAŞARSINIZ ASLA BU İŞE GİRMEYİN YEDEK PARÇA VE SERVİS OLARAK ŞU ANDA BURSADA SERVİSLİK VEREN FİRMA BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ DEDİ BENELLİ GİBİ BİR ÇOK HARİKA MOTOR YILLAR İÇİNDE KAYBOLUP GİTTİ SERVİS VE YEDEK PARÇA İÇİN MOTORU BİR KERE YERE DÜŞÜRÜP PARÇASINI KIRSAN ACABA ŞU ANDA KAÇ AY PARÇA BEKLERSİN DEDİ ? VE BENİ BENELLİ TAMDA ALACAKKEN ARTIK ALMAMA KONUSUNDA İKNA ETTİ

    DİLEYEN OLURSA İSTANBUL AVCILAR MOTORU TEST ETTİRİYOR BİRDE 13 650 TL VERİYOR BİLGİNİZ OLSUN

  13. #193

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şimdi Bursa bayisini arayıp test motoru sordum, "Firma öyle bir şey vermiyor" dedi. Tabi adam paraya kıyıp kendisi de açmıyor. Eh o zaman yapacak bir şey de kalmıyor, buradan çıkıp İstanbul'a test için gidecek değiliz.

    TNT 25 de bu sene gelmez dedi.

  14. #194
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı ayns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YAMAHA XJ6N KULLANICISIYIM MOTORUMU SATMA AŞAMASINDAYIM MADDİ SEBEBLE DÜN YAMAHA BURSA BAYİİNDE İDİM SERVİSTEKİ SORUMLU ARKADAŞIN DEDİĞİNİ AKTARAYIM BENELLİ ÇOK HARİKA MOTOR KESİNLİKLE GÜZEL FAKAT SIKINTI ŞURDA SERVİSLİK VE YEDEK PARÇA OLARAK ÇOK CİDDİ SIKINTI YAŞARSINIZ ASLA BU İŞE GİRMEYİN YEDEK PARÇA VE SERVİS OLARAK ŞU ANDA BURSADA SERVİSLİK VEREN FİRMA BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAZ DEDİ BENELLİ GİBİ BİR ÇOK HARİKA MOTOR YILLAR İÇİNDE KAYBOLUP GİTTİ SERVİS VE YEDEK PARÇA İÇİN MOTORU BİR KERE YERE DÜŞÜRÜP PARÇASINI KIRSAN ACABA ŞU ANDA KAÇ AY PARÇA BEKLERSİN DEDİ ? VE BENİ BENELLİ TAMDA ALACAKKEN ARTIK ALMAMA KONUSUNDA İKNA ETTİ

    DİLEYEN OLURSA İSTANBUL AVCILAR MOTORU TEST ETTİRİYOR BİRDE 13 650 TL VERİYOR BİLGİNİZ OLSUN
    Test ettirip üzerine 13650 TL para mı veriyor harikaymış, hemen gidip test edeyim
    Blackeagletr bunu beğendi.

  15. #195

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı Salih_T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Ankarada'yım dün 2 tane tnt250, 1 tane tnt600 gördüm.. Ama bayide..

    Motosikletler gerçekten güzel ama 14.750 fiyat abartı.. Kimse vermez o parayı.. Piyasaya yeni giriyorsun.. Motosikleti bile kaç ayda getirdin.. parça lazım olsa kimbilir ne zaman gelir.. o kadar parayı riske atmaya gerek yok..o fiyat aralığında alırsın cbr250, r25, inazuma, kawasaki z250.. bakarsın keyfine..
    6 ay sonra o TNT 600'ü küfrede küfrede aldığı fiyata satar, bir daha da dükkana sokmaz Kawasaki Z800'den daha pahalı yahu

    Kawasaki Z800 ile güç ve tork karşılaştırması :

    Maksimum Güç/Tork

    Kawasaki Z800 : 113 BG / 10200 dev/dak, 83 Nm / 8000 dev/dak

    Benelli TNT 600 : 80.4 BG / 11500 dev/dak, 52 Nm / 10500 dev/dak

  16. #196
    ayns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    yamaha mt07
    bursadaki benelli bayiinin dediği ni aktarayım motor test ettirilmezmiş merkezden öyle bir motor gelse bile test ettiremezmiş düşersek ölürsek onun başı belaya girermiş öyle diyor kendileri bir de şu ana kadar 5 ayrı sıfır ve farklı marka motor almış birisi olarak bukadar müşteri memnuniyetinden uzak bir firma görmedim ( bursa bayisini kastediyorum) rezalet adam seni sallamıyor kendi motorumla gittim 2014 model xj6 motoruma baktı benelli benim motordan kaliteli imiş sat bunu benelliyi gözün kapalı al diyor bende abi biraz sakin dedim tamam güzelidrde benim motoruda öldürdün yuh yani laf ebeliği yaparak motorun kalitesini arttırmaya çalışıyorlar

  17. #197

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı ayns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bursadaki benelli bayiinin dediği ni aktarayım motor test ettirilmezmiş merkezden öyle bir motor gelse bile test ettiremezmiş düşersek ölürsek onun başı belaya girermiş öyle diyor kendileri bir de şu ana kadar 5 ayrı sıfır ve farklı marka motor almış birisi olarak bukadar müşteri memnuniyetinden uzak bir firma görmedim ( bursa bayisini kastediyorum) rezalet adam seni sallamıyor kendi motorumla gittim 2014 model xj6 motoruma baktı benelli benim motordan kaliteli imiş sat bunu benelliyi gözün kapalı al diyor bende abi biraz sakin dedim tamam güzelidrde benim motoruda öldürdün yuh yani laf ebeliği yaparak motorun kalitesini arttırmaya çalışıyorlar
    O adamı biliyorum, zerre kadar esnaflık yoktur. Bir keresinde kendisinin keyif için binip 15 - 20 km gezdiği Titanic 150'yi bana sıfır fiyatına satmak istemişti. Bunun gibi bir de KTM bayisi Bursa Motor vardır. Adam bir keresinde Lifan Discovery ile gidip KTM'lere bakarken Duke 690'ları biraz pahalı bulduğumu söylediğimde bana "Onlar sana göre değil" (pahalı, senin gücün yetmez anlamında) dedi. Eşimle başka bir zaman gittik bizi kumaş pantalon, atlet ve sigarayla karşıladı. Bir keresinde de elinde ikinci el Dealim Roadwin 250 vardı. Binip çalıştırdım, sürüp titreşimine bakmak istediğimi söyledim, "Sürüp de ne yapacaksın yepyeni motor işte" diye ters cevap verdi Sonra ben de ters çıktım "Ne biçim konuşuyorsun sen, karşında çocuk mu var ?" deyince sustu. Neyse uzattık, en sonunda da bundan KTM bayiliğini aldılar, şimdi Falcon satıyor Bunun bir benzeri de SYM bayisinde vardır. Bir motorun distribütörünü sorarsın "Ne yapacaksın niye soruyorsun ? Sane ne ?" der. Bunların üçü de yaşlı başlı adamlardır. Kısacası Bursa'nın esnafı gerçek esnaftır (yersen). Tavsiyem şudur ki, motosiklet bakmaya gittiğinizde orada 60 yaş üstü patron gördünüz mü arkanıza bakmadan çıkın.

  18. #198

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Kawasaki Z-Motoyu eleştirirken. Kawasakiden daha pahalı motor satıp daha beterine tutulmakta varmış Benelli Kawasakiden daha pahalı motor. Muhteşem ötesi ama sadece Türkiye de pahalı. Dünyada 1000 euro daha ucuz ....???!!!!!

  19. #199
    ayns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    yamaha mt07
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O adamı biliyorum, zerre kadar esnaflık yoktur. Bir keresinde kendisinin keyif için binip 15 - 20 km gezdiği Titanic 150'yi bana sıfır fiyatına satmak istemişti. Bunun gibi bir de KTM bayisi Bursa Motor vardır. Adam bir keresinde Lifan Discovery ile gidip KTM'lere bakarken Duke 690'ları biraz pahalı bulduğumu söylediğimde bana "Onlar sana göre değil" (pahalı, senin gücün yetmez anlamında) dedi. Eşimle başka bir zaman gittik bizi kumaş pantalon, atlet ve sigarayla karşıladı. Bir keresinde de elinde ikinci el Dealim Roadwin 250 vardı. Binip çalıştırdım, sürüp titreşimine bakmak istediğimi söyledim, "Sürüp de ne yapacaksın yepyeni motor işte" diye ters cevap verdi Sonra ben de ters çıktım "Ne biçim konuşuyorsun sen, karşında çocuk mu var ?" deyince sustu. Neyse uzattık, en sonunda da bundan KTM bayiliğini aldılar, şimdi Falcon satıyor Bunun bir benzeri de SYM bayisinde vardır. Bir motorun distribütörünü sorarsın "Ne yapacaksın niye soruyorsun ? Sane ne ?" der. Bunların üçü de yaşlı başlı adamlardır. Kısacası Bursa'nın esnafı gerçek esnaftır (yersen). Tavsiyem şudur ki, motosiklet bakmaya gittiğinizde orada 60 yaş üstü patron gördünüz mü arkanıza bakmadan çıkın.

    aynen katılıyorum tespitlerin süper yamahayı geçen sene aldım almadan önce bayileri gezdim sym deki yaşlı dayı nerdeyse dövecek gibi tavırları var ve ona göre sym den daha güzel motor yok sonra ktm beşyol bayiindeki yaşlı dayı aynı tavırlar benelli sayesindebu dayıyıda görmek varmış dayı yeminle satışla alakası yok adam dövecek nerdeyse arkadaşımla beraber gittik sıfır duke 250 si var ona demediğini bırakmadı uydurukmuş benim yahama da kalitesi belliymiş hay allahım ne insanlar var vallahi benelli alsam bile bu bayiden almıycam orası kesin ( bu fiyatlarada asla almam)

  20. #200

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bursa'da Start Motor'un tam karşısında bir yerlerde (cadde üzerinde) Semsa ticaret de satıyor ama Benelli sitesinde adı geçmiyor. Oysa çok büyük bir yerleri var, içerisi motor dolu.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)