Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536

Bajaj Discover 150F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #701
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Alıntı quarentina_2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi forumlar arkadaslar kısaca bilginizi almak istiyorum bugun itibariyle kullanmış olduğum mondial mr vulture 150lik motosikletimi sattım dıscover 150 f almayı planlıyorum 2,el size sormak istedigim 2 konu var 1.mondıalde tıtresim den asırı şikayetcıydım fena tıtresim vardı ve bu motorda kıyasla tıtresim olayı nasıldır kesın bilgi verebilir isiniz? 2. Sorumda vulture cok torku bir makıneydı cekısı vs dıscover da bu cekısı ve gidisi ararmıyım cunku hep artcıyla kullanıcam bu motoru sımdıden bilgileriniz için tskkr ederim.
    Biraz alakasız bir zamanda cevap vereceğim, kusura bakmayın ama belki birinin işine yarar diye yazıyorum. Vulture'dan Discover 150f'ye geçiş yaptım, pişman değilim. İkisi de titriyor, sanırım aşağı yukarı aynı diyebilirim titreşimleri için, en azından benim deneyimime göre. Lakin Discover'a geçtiğimde büyük bir konfor artışı yaşamışım gibime geldi, hem sele daha rahat, hem de motorun oturuşu daha rahat.

    Vulture'da motora bacaklarla tutunmak için aktif çaba sarf etmek gerekiyordu deponun şeklinden dolayı. Motora bacaklarla tutunamayınca dolayısıyla ellerle tutunmaya çalışıyorsunuz ve el-kol ağrıları ara sıra baş gösterebiliyor. Hele chopper'ımsı bir motorsa bindiğiniz ve oturma pozisyonunuzdan dolayı rüzgar sizi sürekli geri itiyorsa, gidona tutunup kendinizi çekmek zorunda kalıyorsunuz.

    Bu söylediklerim benim için geçerli tabii, çünkü boyum 1.90, Vulture'a zaten yapı itibariyle uygun biri değilim, motoru da bu yüzden sattım. Yoksa parça ucuzluğundan gayet memnundum, karenaj derdim filan da yoktu motorda karenaj olmadığı için :D Gerçi Discover da "keşke biraz daha iri olsaymış" dedirtiyor boyuma göre ancak fiyatına göre iyi bir motor.

    Her neyse, toparlarsak, teknik özelliklere baktığınızda Vulture ile Discover arasında güç çıkışı ve tork arasında neredeyse hiçbir şey yok, dolayısıyla Vulture'dan Discover'a geçiş yapan biri konfor anlamında yükseltme yapmış olur. Ha, bir de, uzun tur camıyla ve oturuş pozisyonu nedeniyle yüksek hızlara çıkması daha kolay oluyor Discover'da.

    Tabii ikisi arasında sürüş bakımından dağlar kadar fark var, hepsini anlatmaya kalksam yeni konu açmam gerekirdi herhalde :D O yüzden birazcık geç kalmış cevabımı ara sıkıştırıveriyor, araya daldığım için hepinizden özür diliyorum :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

    Kırk yılda bir foruma giriş nedenime gelince, arkadaşlar, küçük bir sorum olacak, yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

    Motorla Ankara'ya yola çıktım, uzun yol sayılır (~250km). Yanımdaki arkadaşta Pulsar 200NS olması sebebiyle biraz basa basa gitmek zorunda kaldım :D Her neyse, Ankara trafiğinde debriyaj balatasını bir hayli üzdükten sonra geri yola koyuldum ve döndüğümde motorda bir ses fark ettim. Böyle elektrikli, oyuncak arabaların motorlarından çıkan ses gibi "vıcı vıcı vıcı" bir ses çıkıyor motordan. Ya da başka bir şekilde tarif edecek olursam arabayı geri vitese takarsınız da ince bir ses çıkar ya siz geri geri hızlandıkça, öyle bir ses. Lakin motor devrine bağlı değişiyor, hıza değil.

    Motoru vitese atıp gittiğimde, yani motora yük bindiğinde daha belirgin oluyor. Motorun uzun yolda yağ yaktığını fark ettim, 2500 bakım zamanı döndüğümde gelmişti ancak yağı boşalttığımda motordan yaklaşık 650 ml yağ ancak çıktı. Acaba diyorum, bundan dolayı mı geliyordu bu ses? Şimdi yağı değiştirdim, ses biraz azalır gibi oldu ama hala devam ediyor. Sanayide bir ustaya gösterdim, "şanzımandan geliyor ses" dedi, ama yolda giderken debriyaja basıp motoru rölantiye düşürünce ses azalıyor. Dediğim gibi, motor devriyle orantılı çıkıyor ses. Ses yükselip alçalmasından ziyade, ton değişikliği gibi, devir yükseldikçe ton inceliyor.

    Konu ile ilgili fikir yürütebilecek biri var mıdır aramızda?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #702

    Üyelik
    30 Mayıs 2016
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Bajaj discover 150f
    Bir yıldır sıfır aldığım 150 f i kullanıyorum.acayip titriyor Hilti gibi Vs Vs yorumlara kesinlikle katılmıyorum.Titreşim olduğu doğru Fakat yorumlar çok abartı bence.Ayrıca balansor ile sıfır titresimli bir motor uretemessiniz.Ancak azaltirsiniz.sıfır titreşim için silindir adedinin arttırılması ve ateşleme ayarının çok iyi olması ve sürekli ayarının kontrol edilmesi lazım.günümüzde bazı arabalarda dahi titreşim var ve yüksek devirlere çıkınca artıyor.Şimdi burada honda yamaha Vs motorları sıfır titreşim balansorsuz olanlar hilti diye yorumlamak biraz duygusal oluyor.

  3. #703
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    125 lik discoveriye ön dişliyi 15 dişle değiştirdim titreşim azaldı hız 10 km arttı.titreşim 80/90 arasında oluyordu şimdi 90/100 arasında az devam ediyor 100 geçince kayboluyor.düz yolda 110 km yapıyor.
    dişli değişmeden önce 60 l benzinle 500 km yol yaptı.yani 100 km de 2.3 lt yaktı genelde hız ortalama 80 km civarında ve 2 kişi bakayım 15 dişte ne fark edecek yakıt olarak.

  4. #704
    rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Denizli
    Ben 2 senedir ağırlıklı uzun yolda kullandım, selesi dışında memnun kaldım. Ha yetmiyor bana ama bütçe yok o yüzden devam ettim. Hiç yolda bırakmadı. Serviside çok ilgili Denizli'de. kıçınızın seleye yapışması ve uyuşması dışında. kış gelince çalıştırmak biraz sıkıntı oluyor kendinden gelen aküsü sıkıntılı onu değiştirmek lazım sanırım, her kış çalıştırırken bitiyor aküsü, geçen kışta aynısı olmuştu. Servisine sordum garantiden değişiyormu bu diye kontrol ettiler değişmiyormuş bir akü alırsın takarız demişlerdi bende ihmal ediyorum işte.

  5. #705

    Üyelik
    30 Mayıs 2016
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Bajaj discover 150f
    https://youtu.be/lZRCnJKjw7I
    Extra siperlik yaptım baya güzel oldu tam bitmedi ama kabaca böyle..

  6. #706

    Üyelik
    19 Mart 2018
    Discovery 150 f almayı düşünüyorum fakat bir kaç yerde krank kırıldı 1000 tl masraf açtı gibi yazılar gördüm. Başına gel en oldu mu hiç. Ben de ilk motorum olacak inşallah başlamadan sogumak istemiyorum. Kronik bi arıza değildir umarım

  7. #707
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    ben gecen yil discover 150 kullanmistim ve genel olarak da memnundum. son hizi 105-110 arasi ve yakiti cok iyi 2-2.4 lt arasi geziyordu. titresim ve yorma acisindan pulsar daha yorucu. kronik sorunu pek yok. bakimli binersen uzun sure binersin herhalde. atikligi cbf'ten iyi dedi benden alan arkadas. bunlar tabii biraz subjektif ve kisisel degerlendirmeler olabilir. hayirlisi olsun.

  8. #708

    Üyelik
    30 Mayıs 2016
    Şehir
    Bandırma
    Motosikleti
    Bajaj discover 150f
    Krank hangi şartlar altında kırılmış acaba. Kronik olarak buna pek ihtimal vermiyorum. Ayrıca diğer markalarda bu sorun olabilir araştırınca rastlanabilir. Ama kronik bir kuran kırılma arızası olduğunu hiç duymadım.

  9. #709
    freelancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2016
    Ben krank kırmış biri olarak sorularınızı hemen cevaplayayım. Kronik olarak yaptığını ben de duymadım hiç; benimki neden yaptı onu da bilmiyorum. Aslında şöyle; motor birdenbire krank kırmadı elbette, lakin sıyırmaya başladı, yerel servisle sorun yaşadığımız için de Kastamonu'ya giderken yolda patladı. Neden sıyırmaya başladığı hakkında çok bir fikrim yok.

    Genel olarak konuşursak da, fiyat/performans olarak fena motor değil. Zamanda geri dönsem yine alır mıydım bilmiyorum ama aldığım arkadaştan almazdım tahminen Titreşim yok kesinlikle diyemem, özellikle belli devirler arasında motora temas eden bütün organlarınızda hissettiriyor kendini. Sanırım krank mevzuuna servise gidip geldikten sonra biraz arttı titreşimi. Bunun karşılığında motorun belli devirlerini yakalarsanız (bende orijinal dişli konfigürasyonuyla 70 ve 90 km/s hızlara denk geliyor) büyük oranda rahat götürüyor sizi, rezone olmadığı devir aralıkları diye tahmin ediyorum. Eğer yavaş gitmeyi göze alırsanız (70 mesela) uzun yol yapabilecek bir alet, yine de 70'le yol bitmez. 90'la da gidebilirsiniz lakin biraz daha düşük stabilite karşılığında.

    Bunlar benim tecrübelerim, motorun yürüyen aksamı bir şekilde gidiyor; krank sorununu saymazsak pek bir sorun çıkarmadı bana. Tüm motorlara olduğu gibi buna da iyi bakmanız lazım elbette; yoksa ikinci elde vereceğiniz paradan çok masraf yapmanız olasılık dışı değil. Gücü ve torku da fena değil, şehir içinde yüzünüzü kara çıkaracağını düşünmüyorum. Konforlu da; geniş, büyük bir selesi var. Gerçi benim selede ekstra bir sünger tabakası var, o yüzden seleden hiç sıkıntı yaşamadım. Durumlar böyle, başka sorularınız olursa da burada olduğum sürece elimden geldiğince cevaplarım.

  10. #710
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Merhaba arkadaşlar.Bir arkadaşımda Bajaj Discover 150F var.Garantisi yeni bitti ve artık bakımlarını beraber yapacağız.Yağ olarak mineral mi yoksa yarı sentetik mi kullanıyorsunuz?Hangi marka yada kalınlıkta yağ tavsiye edersiniz bu motosiklet için.

  11. #711

    Üyelik
    12 Ağustos 2018
    Merhaba arkadaşlar başlangıç motoru olarak bu motoru almak istiyorum. Çok fazla bir bütçem yok ve ehliyeti de henüz almadım. Bu motoru başlangıç olarak tavsiye eder misiniz? Bulunduğum yere yakın bir yerde yüksek km de bütçeme uygun bir tane var. Motor 51.600 km de. Bu km deki bir motordan randıman alabilir miyim bana sorun çıkartır mı? Şimdiden cevap yazmaya zaman ayıran herkese teşekkür ederim

  12. #712

    Üyelik
    28 Ağustos 2018
    Arkadaşlar herkese iyi forumlar.Nereye sorduysam uygun bir lastik bulamadım değiştirmek için sadece ben mi böyle bir sorunla karsılastım?150 f discovera uygun bir lastik biliyor musunuz ?

  13. #713
    kurubuzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul bagcilar
    Motosikleti
    Bajaj discovery
    Arkadaşlar bende discovery 125 st var bunun silindir pistonunu 150 yapsam olurmu uyumlumudur deneyen yada bilen varmi ?

  14. #714

    Üyelik
    20 Ağustos 2020
    merhabalar 30bin de aldığım discover 150f motosikletimin dişli setini değiştirdim merak aden arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum orjinal dişli seti ön14t arka 45t yeni dişliler ön 15t arka 40t hesaba göre %20.4 bg düşüşü oluyor fakat titreşim 80 den 95 km ye çıktı vites araları tatmin edici şekilde uzadı dişlileri değiştirmeden önceki yakıt ölçümüm 2.75L/100km kullanım biraz agresif motorun limitlerini görmek için, yeni dişliler ile de agresif yakıt tüketimini yazacağım daha sonra normal kullanıma geçtiğimde ki ortalamayı da paylaşırım

    yalnız kronik sanırım göstergede tripmetre ve saat ayarlanamıyor ayar düğmeleri bozulmuş.


    REKLAM ALANI
36. sayfa BirinciBirinci ... 26343536

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)