Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda MSX 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2181

    Üyelik
    29 Nisan 2017
    merhaba arkadaşlar bende ikinci el msx le aranıza katıldım 2014 model 20,000 km de ilk izlenimlerim arac gayet hızlı ve güçlü yanlız alırkende sorunu biliyordum rolantide dalgalanma bazen stop edercesine dusuyor bi kac kerede sürerken stop etti yaptıklarıma gelince ecm sıfırladım hava filtresi yağ yeni kelebek konum sensorunden supeleniyorum onuda ayarlıyorum ama ne yapsam gene aynı kafasına göre rolantiyi ayarlıyor dusuyor anlıcanız bi kaç ustada rolanti sensorun bozuk olabilir dediler başına gelen yada çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim saygılar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2182
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı s.e.c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben de bir buçuk ay önce 2017 model absli msx alarak aranıza katıldım.
    Abs yi soran olmuş; abs si bundan önceki motorum nmax125 e göre daha titreşimsiz çalışıyor. Bence olması gerektiği gibi.
    Fakat iki tane sıkıntım var:
    Devir biraz yükselince ön kafadan cızırtı geliyor fakat daha buna bakmaya fırsatım olmadı. Aynı sorun sizde de var mı ?
    İkincisi ise motorun performansı beklediğimin çok altında. Neye göre kıyaslıyorsun diye sorarsanız; diğer motorum olan Bws125 e göre daha yavaş. Şimdi mantıken düşünürsek Bws 9 beygir, 121 kg ve üstüne otomatik. Msx ise 9.8 beygir, 97 kg ve manuel olmasına ramen nasıl olurda daha performanssız olur aklım ermiyor.
    Bu arada 20 yıldır motor üstünde olan biriyim. Yani 50 cc den 1000 cc ye kadar bir ton motorum oldu bugüne kadar. Bunu bilerek açıklıyorum ki msx125 i doğru değerlendirdiğime inanın. Acaba diyorum bu yeni kasalara eklenen katalitik konvertörden dolayı mı bu motor biraz gevşek ?
    AEA videosunda buna değinmişti çünkü.
    Onun dışında çok tatlı sevimli bir alet.
    konuyu atlamışım 135 km civarı oldu bende daha bir cızırtı duymadım ama şimdi dikkat ederim, bende de gelirse motordan mı yoksa cidden bahsettiğiniz gibi kafa grenajından mı anlamaya çalışacağım.

    performans düşüklüğüne gelince, okuduklarıma göre bence önemli bir sebebi Euro 4 standardı, sistemde boşa benzin atımı engellensin diye, gaz açmalarda yakıt tamamen yanana kadar motor gücü vermiyor, yakıtın tam yanması ve bu sayede de çıkacak zehirli gazların bir kısmının euro 3 standardına göre daha az olması gerekiyor, sonuçta gaz tepkisini azaltıyor ya da sonradan motor tepki veriyor, napalım önemli olan sağlığımız, mesela istanbul hava kirliliği kriterinin 5 kat üstünde zehirli bir havaya sahip, euro 4 standardı ne kadar çok araçta olursa hepimizin sağlığı o kadar az riskte olacak, varsın biraz hızımız düşsün ölcek değiliz ya aksin hız öldürür..

  3. #2183
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    motosikletinizin arkasına seleye bağladığınız çanta var mıdır? top case değil bildiğiniz seleye alttan kayışla geçirip kullanılacak türde, zincir, lastik tamir köpüğü, yağmurluk gibi şeyler koyacağım çok da iri olmayacak birşey düşünüyorum.

  4. #2184
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    arkadaşlar bu başlıkta 110 sayfa görünce cidden ilgi alaka, bilgi paylaşımı gibi bir durum var sanıyordum, tamamen yok demiyorum ama aktif bir paylaşım var sanıyordum, 2005 yılından bu yana üyeyim uzun süredir aktif değilim ama bir konu olursa sonuna kadar da ilgilenmeyi severim en azından forumun mantığı budur, varsa fikrim söylerim, yoksa da okurum, eminim burada 110 sayfa içinde bir sürü insan sorduğum çanta konusunda ucundan kıyısından ya da detaylıca bir bilgisi vardır, ancak paylaşma mantığı olmadığı kesin.

    çanta konusu öncesi cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler, malesef ki geriye kalan fasa fiso durumu, oku geç mantığı, belki de okumadan geç mantığı, neyse çok uzattım 110 sayfa ama pek ilgisiz bir başlık, sonuçta burada ben de soru sormayı kesiyorum çünkü 5 günde zaten kendi cevabımı buldum, ola ki merak eden olursa diye ben her zaman paylaşımı seven biri olarak burada da paylaşmaktan geri kalmam. Belki birilerine faydam dokunur..

    evet ne sormuştum? seleye bağlanacak çanta, bu hafta maggi zincir aldım ve 4 kiloluk zinciri ve kilidini sürekli sırt çantasında taşımak olası bir durum değil, en azından sıkıntı verici bir durum, ayrıca lsatik köpüğü, ufak tefek şeyleri de bu çantada sürekli taşımak istiyordum, bende piyasaya bir bakayım dedim, top case istemediğim için bulduğum en makul çözüm, bizim küçücük artçı selesine ufak bez bir çanta, Kriega Drypack US5 diye bir modele baktım, gittim gördüm ancak us5 yani 5lt olan modeli zinciri anca alıyordu yanına birşey almak istersen us10 olan 10 lt modelini almak gerekiyordu, us5 190 tl us10 ise 310 tl idi, bu fiyatlar gerçekten çok pahalı geldi bana, bilemiyorum o kadar küçük çantalara ben asla bu paraları vermem.


    başka modeller de vardı ama bizim motora uyması zor, ya iri ya da depo çantası şeklinde ve o boyutlara cidden yüksek meblalardı, en azından o parayı vereceğime gider 50-100 tl daha üstüne koyar ikili soft çanta alır, ileride yolculuk için yatırım yapmış olurdum. Neyse ben de çantacılara bakmaya karar verdim. İstanbul'da zilyon çantacı var, evet motor için üretmiyorlar ama üstünde bol klips ya da halkalar olan bir iki model yakalarım dedim, yakaladım da daha gezmediğim birçok çantacı var eminim onlarda da bulabilirim, fiyatlar 60-80 tl arası ve 190 tl'lik çantadan da büyük modeller, sadece üzerinde bazı değişiklikler yapmak, kayış vs. ayarlamak gerekecektir.


    tahmini 8-10 lt yi rahatlıkla bulan ister üstten çıtçıt ve fermuarla açılan, ister öndeki klipsden açılabilen çantalar var, su geçirmezler, en azından ağır yağmur hariç ki onun çözümü de çanta kılıfları ile sağlanabilir, başka çeşitlerin de bulunabileceği kesin, deponun üstüne dahi bağlanabilir, kulaklık çıkışı vs. ile de bluetooth u olmayanlar için kulaklık çıkışı da var, bunu bir alternatif olarak da almaya karar verdim, ancak halen acaba motora gerçekten uygun bir çanta bulabilir miyim diye araştırıp tabi ki çinden bir bakayım dedim. Aliexpress de Kriega kalitesinde ve US10 modelinin 3'te biri fiyatına bu çantayı buldum. siparişi verdim.



    çanta inceleme videsu da var, neredeyse aynı kalite ve özellikte, dağlar fark olmadığı içinde boşa para vermek istemeyen, marka takıntısı olmayanlar için gerçekten baya iyi bir alternatif. bana 100 tl'ye kargo dahil geldi, gelince bir inceleme daha yazmayı düşünüyorum.

    satın almak isteyenler buradan bakabilir. Yalnız benim aldığım yer indirimi bitirmiş fiyatı yüksek olduğu için başka yerin linkini veriyorum umarım aynı üründür diyeceğim çünkü burası çin, bazen taklidin taklidi bile olabiliyor, ancak bir kandırma varsa da open dispute açıp ücret iadesi alabiliyorsunuz hem de ürün sizde kalabiliyor, dürüstlüğünüzü gösterecek foto video gibi delil sunmanız şart n birçok sorunumda sorgusuz sualsiz ücret iademi ya da yeni ürünü tekrar aldım, %90'ndan fazla da sorunsuz alışverişim oldu.
    https://www.aliexpress.com/item/Free...577b8a49&tpp=1

    bunun dışında alternatif isteyen olursa da şu ürün de aklımda kaldı.
    fiyatı sebebiyle eledim
    https://www.aliexpress.com/item/AMU-...308.0.0.lThDig

    boyutlarından emin olamadığım için eledim. zincir harici kapasitesi veya gereksiz büyük olabilir mi düşüncesi oldu
    https://www.aliexpress.com/item/Moto...7-2482faf5ada3

    alan arkadaşlar olursa umarım burada inceleme yazıp bizi aydınlatırlar. aliexpress'e motorcycle tail bag yazarsanız birçok ürün bulabilirsiniz.

    aldığım ürünün inceleme videosu da https://www.youtube.com/watch?v=nL-gMVNL39k, motor üstünde nasıl durduğu da bu video da https://www.youtube.com/watch?v=1EllQwUdg1I
    Sorrybro ve umutavci bunu beğendiler.

  5. #2185

    Üyelik
    21 Nisan 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda msx 125 abs
    Merhaba arkadaşlar,

    motorumu bi aksilik olmazsa haziranın 1. yada 2. haftası alıyorum motoru aldıktan sonra sadece egzozu değiştirmek istiyorum
    egzoz'un linki
    http://www.msx125accessories.com/hon...e-mini-exhaust

    bu egzoz'u buldum fiyatıda türkiyedeki egzozlara göre uygun bu fiyata + 75 dolar kargo var toplam 800 tl civarına geliyor %20 vergisiyle 900-1000 TL arasına geliyor attığım linkte videosuda var sesi gayet hoş görüntüsüde güzel, bu tarz egzoz alıp taktıran var mı aranızda yada aldıktan sonra bu egzozu nerde taktırabiliriz ?

    egzoz'un videosu


    egzoz'un resmi

  6. #2186
    s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2011
    Şehir
    İzmir Bergama
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Hocam debriyaj manetinden gelen sesi biliyorum. O manetin yuvaya göre daha ince kalıp boşluk oluşturması ike alakalı. Onu sıksanda geçmez. Ara ara sıvı gres sıkıp cızırtıyı önleyebiliyorsun. Fakat benim problem kafadanmış. Serviste ön kafayı söküp grenaj bağlantı noktalarına slikon sıktılar ses falan kalmadı.
    Bu arada sizin sorunuza gelecek olursak; zincir gevşek olabilir ama zaten başlarda sallanıp şuan sallanmıyorsa sorun acemiliğinizdendir. Çünkü zincir gün geçtikçe esner. Sizde ise tam tersi olmuş

  7. #2187

    Üyelik
    13 Mayıs 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda MSX 125 SF 2016
    hocam 1 aydır msx kullanıyorum ihtiyacım olan bilgiye son sayda ulaşmıs olmak cok iyi geldi. sondan baslamıs olsam iyiydi ama baştan baslamıs bulundum verdiğin linkteki urunu cok begendim. sipariş vermeyi planlıyorum. senin siparişin ulastı mı acaba? genel olarak nasıldır ulastı ise bilgi verirsen cok sevinirim.

  8. #2188
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı umutavci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam 1 aydır msx kullanıyorum ihtiyacım olan bilgiye son sayda ulaşmıs olmak cok iyi geldi. sondan baslamıs olsam iyiydi ama baştan baslamıs bulundum verdiğin linkteki urunu cok begendim. sipariş vermeyi planlıyorum. senin siparişin ulastı mı acaba? genel olarak nasıldır ulastı ise bilgi verirsen cok sevinirim.
    benim siparişim ulaşmadı, çinden gelen ürünlerin belli bir sürede gelme olasılığı yok, her zaman değişken, bir hafta sonra da gelebilir bir ay sonra da, şanssızsan 2 ay sonra da tahmini 2-3 hafta içinde gelir diye düşünüyorum, geldiğinde bilgi veririm, zaten gönderdiğim videolarda yorum yapılmış.

  9. #2189

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    arkadaşlar yağ olarak
    Motul 5000 10W40 4T 1 LİTRE
    MOTUL 5100 4T 10W30 1 LİTRE
    Motul 3000 10W30 1 LİTRE

    kullanan var mı? en ucuz hangisiyse onu mu alayım, farkeder mi?
    kitapçıkta 10w30 SG ve üstü MA yağ diyor.

    ya da başka önerisi olan?
    bir de hava filtresiyle buji değişecek. kaç adet nereden alabilirim.
    yine kitapçıkta 24 ayda bir ön amortisor yağı ve fren hidroliği değişecek yazıyor. bilgisi olan?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------

    anlas tournee 130/70 12
    anlas tournee 120/70 12
    240 TL

    mitas 130/70 12
    mitas 120/70 12
    270 TL

    michelin city grip 130/70 12
    michelin city grip 120/70 12
    410 TL

    michelin power pure 130/70 12
    michelin power pure 120/70 12
    410 TL



    internette baya araştırdım, 21.05.2017 güncel fiyatlar böyle.
    sadece yaz aylarında kullanacağım, kıyaslama yapabilecek var mı?

  10. #2190
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    anlas tournee taktırdım, ıslak performansını çok deneyemedim ancak kuru performansı çok iyi, en ufak sıkıntı yaşamadım hatta insanın zorlayası da geliyor, motorun rodajı bitti herhalde yaz içinde bir hayli lastiklerin yanaklarını kullanacağım o zaman daha da net yorumlarımı aktarabilirim, bence ıslağı bilemem ama şu an için city grip de çok kullanmışlığım vardır, onunla arasında bir fark göremedim.

  11. #2191

    Üyelik
    23 Mayıs 2017
    arkadaşlar bende msx 125 almayı düşünüyorum . Arkadaşın 2015 modelıne bindim ama cok atikti. 2016 ve 17 lerde eour4 muhabbetinden dolayı boğulma olayının olduğunu söylüyorlar. Youtube'de 2015 vs 2016 videolarını izlediğimde orada da göruyorum ki 2015 modelı daha atik ve saldırgan. 2016 bıraz geride kalıyor. Siz ne söylersiniz bunun üzerine, yavaş ama diğer yanlarından neleri iyileştirildi

  12. #2192

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlas tournee taktırdım, ıslak performansını çok deneyemedim ancak kuru performansı çok iyi, en ufak sıkıntı yaşamadım hatta insanın zorlayası da geliyor, motorun rodajı bitti herhalde yaz içinde bir hayli lastiklerin yanaklarını kullanacağım o zaman daha da net yorumlarımı aktarabilirim, bence ıslağı bilemem ama şu an için city grip de çok kullanmışlığım vardır, onunla arasında bir fark göremedim.
    cuma alıyorum motoru, bu hafta zorlayacak gibi olursan seçimimi söyleyeceğin şekilde yapacağım

  13. #2193
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı mrbleeeed adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cuma alıyorum motoru, bu hafta zorlayacak gibi olursan seçimimi söyleyeceğin şekilde yapacağım
    güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler, kuru zemin için en ufak sorun görmedim şu anda, uzun yol ne zaman yaparım bilemiyorum ama istanbul'dan gölcüğe gittim lastik aklıma bile gelmedi, istanbul içinde de baya bir dolaştım bir defa rahatsız etmedi. Benim gibi genelde yağmurda kullanmayacaksan bir sorun yaşayacağını hiç sanmıyorum, açıkça yağmurdan da çekinmiyorum, tek derdim temiz bir motor ıslak için denemeden bir şey diyemem ancak aklın kalacaksa bence kendini rahat hissedeceğin lastiği seçmeni tavsiye ederim.

    Alıntı umutavci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam 1 aydır msx kullanıyorum ihtiyacım olan bilgiye son sayda ulaşmıs olmak cok iyi geldi. sondan baslamıs olsam iyiydi ama baştan baslamıs bulundum verdiğin linkteki urunu cok begendim. sipariş vermeyi planlıyorum. senin siparişin ulastı mı acaba? genel olarak nasıldır ulastı ise bilgi verirsen cok sevinirim.
    Merhaba umutavci, evet kargo yaklaşık 3 hafta içerisinde elime ulaştı, ürünün kalitesi gerçekten iyi, Kriega'ya 320 tl vermek yerine bence neredeyse aynı kalitede bu ürüne 95tl vermek daha akıllıca olur, montajı da motorumuz küçük olduğu halde gayet pratik. İç astarı cırt cırtlı olduğu için çıkartılıp yıkanabiliyor, çanta bu astar sayesinde içindekileri sudan koruyor. Fotolarda gördüğünüz üzere 10 litrenin yarısını anca doldurdum daha baya boş yerim var, içine 100 cm maggi zincir ve kocaman kilidini, yağmurluk ve lastik tamir köpüğünü koydum ve daha çok yerim var.









  14. #2194

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    hiç araştırmamıştım, sizi görünce demek ki lazım diyerek bi göz gezdirdim. şunlar bayaa satmış ve memnun kalınmış.


    https://tr.aliexpress.com/item/RIDIN...617711391.html

    https://tr.aliexpress.com/item/Free-...725980185.html

    bir de bel çantası
    https://tr.aliexpress.com/item/Free-...792317658.html

  15. #2195
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    evet bel çantası hariç görmüştüm o ürünleri, depo üstü çanta konusunda pek emin olamadım onun yerine, uzun yol amaçlı yan soft çantalardan alacağım, siz de alırsanız burada paylaşın lütfen

  16. #2196

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet bel çantası hariç görmüştüm o ürünleri, depo üstü çanta konusunda pek emin olamadım onun yerine, uzun yol amaçlı yan soft çantalardan alacağım, siz de alırsanız burada paylaşın lütfen
    kaporayı verdik, motoru alalım da bi hayırlısıyla
    bahar geçiyor yaz geldi ancak yine de pek aktif değil gördüğüm kadarıyla burası.
    paylaşım yaparım mutlaka.
    fabrikasyon lastiklerle anlası kıyaslarsak nedir düşünceniz?

  17. #2197
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı mrbleeeed adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaporayı verdik, motoru alalım da bi hayırlısıyla
    bahar geçiyor yaz geldi ancak yine de pek aktif değil gördüğüm kadarıyla burası.
    paylaşım yaparım mutlaka.
    fabrikasyon lastiklerle anlası kıyaslarsak nedir düşünceniz?
    Süper haber, güle güle kazasız belasız kullanın. Aktif bir ortam olmadığı belli ama bilgi paylaşmak en güzeli fabrikasyon lastikleri(IRC) 50 km kullandım, anlas ile mukayese edemiyorum ama fabrikasyon lastikleri çok yerden yere vuruyorlardı, bende anlas aldım en ufak sıkıntı yaşamadığıma göre, bir michelin city gripden bir farkı yoktur, yaz içinde bu lastik bana kesinlikle sorun çıkartmayacak bunu anladım, umarım kış içerisinde de çok aktif olmasam da performansından memnun kalırım. şöyle de bir yazı bu lastikleri alırken beni etkilemişti.

    http://www.motoron.com.tr/motosiklet...-meydan-okuyor

  18. #2198

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    satıcının değişik hareketleri sebebiyle alım-satım olmadı. vazgeçtim ben de almaktan.
    başka bir satıcı ile el sıkıştık, pazartesi hayırlısıyla, bu sefer yeni kasası.

  19. #2199

    Üyelik
    21 Nisan 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda msx 125 abs
    Merhaba arkadaşlar,

    Honda msx 125 2017 model motorumu pazartesi teslim alıcam, bütün ekipmanları topladım bi tek disk kilidi kaldı, ben Abus 7000 rs1 detecto pixel modelini alacaktım ancak bir sitede bu motora uyumlu değil diye yazmışlar,

    Abus 7000 rs1 detecto pixel
    http://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/a...idi-P114078810


    Bu motora uyumlu disk kilitleri nelerdir kulllanan arkadaşlar hangi kilitleri önerirler?(alarmlı disk kilidi olarak)

  20. #2200

    Üyelik
    20 Temmuz 2016
    hayırlısıyla aldık yavruyu




    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)