Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 150 Sentor Kullanıcıları /Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Biraz şekilli bişey yaptılarmı uçuruyolar fiyatı. Çok pahalı, bildiğin Cg 150 motor aslında.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    DÜZCE
    Motosikleti
    drifti sattık yenisini arıyoruz
    Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum 1. 2 sorum olacak kullanan arkadaşlara çekişi nasıl iki kişi uzun yolda 100 km sabit hızla gidermi rampalarda zorlanırmı 100km ortalama Biraz şıkıştırınca ne yakar arkaya bagaj takma İmkanımız var mı motoru yakıbdan görmedim yardımcı olursanız iyi olur

  3. #43
    emreilker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Daelim Daystar 250
    oğuz kardeş motoru aldım ben şuan 700 km deyim. aldığım gün bi deniyim dedim %5 lik bi rampada tek basımayken 100 gördüm sonra korktum çünki ilk defa motor kullanıyordum tecrübesizdim. kendim 120 kiloyum 185 boy kullanımı çok rahat ve seri ama iki kişi olarak şunu söyleyebilirim çok dik rampada 3. vites 60 la anca çıkıyor(zorlanıyor baya). onun haricinde hafif eğimlerde 80 85 felan yaparsın iki kişiyle ben motorun üstünde 220 kilo iken bu hızlara ulaştım ben ve 100 kg bi arkadas ile. yan çantaları var arka çanta olurmu bilmiyorum okadar motordan anlamam. motorun şekli çok güzel resimlerde güzel çıkmayan bi ürün ama canlısı çok güzel rahat. fakat sürekli iki kişi gezeceksen alma

  4. #44
    skullz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Şehir
    Tatooine
    arkadaşlar nolur aranızdaki sentor kullanıcıları bir video paylaşsın cok merak ediyorum bu motoru : )

  5. #45
    Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul / Eskişehir
    Motosikleti
    Superlight / 48
    Fiyatından ötürü çok kullanan yok heralde 1 yıldan fazla olmuş daha 3. sayfada. :/

  6. #46
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    4.500 Km 150 MR Vulture tecrübesinden sonra Sentor kullanmaya başladım.Şuan için 300 km kadar yol yapmış olsam da ilk izlenimlerime göre gayet iyi bir motor.Yol tutuşu özellikle beni çok etkiledi.Otomobil kullanır gibi güvende ve sarsıntısız yol alabiliyorsunuz.Motoru kullanırken motorun düşme ihtimali yokmuş gibi bir hisse kapılıyorum,kendimi yola hakim hissediyorum.Muhtemelen " 5.000 küsür buna vereceğime falanca japon alırım " mantığı ile arka plana atılmış bir motor.Aksesuarları şık duruyor ve üzerindeki parçaların sağlamlığı kendini belli ediyor.Olumsuz yönler olarak 80 den sonra titreşimin hissedildiğinden bahsedebilirim.Şahsi görüşüm biri kaza ile bu motoru kullanmış olsa " Mondial'den beklenmez " şeklinde başlayan bir cümle kuracaktır.


    osmandzz, İlker41 ve serseriboy74 bunu beğendiler.

  7. #47

    Üyelik
    04 Ağustos 2015
    Motosikleti
    kanuni bs 125
    arkadaşlar imkanı olan tanıtım videosu çekerse çok büyük sevap işlemiş olur motosiklet araştırıyorum ve sentor'de almayı düşündüğüm motorlar arasında.

  8. #48
    osmandzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    125 zn + 150 sentor
    Mrb arkadaslar ben 17 bini devirdim buraya cok giremiyorum motor massalahi var bir skinti yok.
    yuti bunu beğendi.

  9. #49
    skullz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Şehir
    Tatooine
    ben halen bir tanıtım videosu bekliyorum sevgili sentor kullanıcıları

  10. #50
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı skullz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben halen bir tanıtım videosu bekliyorum sevgili sentor kullanıcıları
    Sizler için ufak bir video çekmeye karar verdim.Yakında yüklerim
    yuti bunu beğendi.

  11. #51
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Arkadaşlar,

    Sizler için hazırlamış olduğum inceleme videom sonunda nihayete kavuşmuştur.

    Videomu bilgisayarınız üzerinden izlemeniz daha sağlıklı olacaktır.Seyir zevkini artırmak adına çeşitli espri ve kurgu teknikleri uygulamaya çalıştım.

    12:43 dk olan videonun içerikleri aşağıdaki gibidir.

    1-)Motosikleti inceleme ve çalıştırma ( 00:00 - 07:45 )
    2-)Motosikleti Sürme ( 07:44 - 08:42 )
    3-)Motosikleti Kapatma ( 08:42 - 09:18 )
    4-)Motosikleti il çalıştırma [ Sabah Çalıştırma ] ( 09:18 - 12:02 )
    5-)Çıkış ( 12:02 - 12:43 )




    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:03 ----------

    TAM EKRAN İÇİN LİNK: " https://www.youtube.com/watch?v=LSz35lJvw8c "
    osmandzz, kovboy03 ve Dağcı bunu beğendiler.

  12. #52

    Üyelik
    14 Kasım 2015
    Şehir
    İST-Bğclr/GÜNEŞLİ
    Motosikleti
    Mondial Sentor 150
    Arkadaşlar merhaba, 3-4 aydan beri formu takip ediyorum ve ilgili ilgisiz bir çok yazıyı okudum zaman içinde ve bir mondial sentor almaya karar verdim, 06/10/2015 tarihinde satın aldım, çok mutluyum almayı düşünen arkadaşlara bilgi paylaşmak amacıyla kendimi borçlu hissettiğim için kendi hislerimi paylaşmak istedim.
    Daha önce vitesli motor sürmemiş biri olarak, vitessiz motoruda sadece 3-4 sefer sürmüş biri olarak hiç bilmeden oturdum youtube videolarını seyrettim ve beğendiğim motoru kocaeliden aldım geldim. çok büyük riskti ama temkinliydim kesinlikle. istanbula dönmem 6 saat sürdü hem yavaş sürdüm hem yağmura yakalandım. kocaeli-istanbul arası galiba 180km ama benim 6 saatimi aldı
    Motosiklet için fiyat-fayda grafiği çizelim dersek bu para için çok makul bir motor. Elbetteki renkler ve zevkler tartışılmaz, aynı paraya alınabilecek bin türlü motor var yada yaşını değiştirip başka markalar alınabilirdi ama ben bunu beğendim yani demekki içimde chopper ruhu varmış, o uyandı henüz mont, eldiven, yeni kask gibi ihtiyaçlarımı alamadım ama yavaş yavaş olacak inşallah.
    2014 model, 2500km, deri görünümlü heybe çantası, güzel bir rüzgar siperliği ve biri yarım biri tam olmak üzere 2 adet kask yanında hediye olarak 3400TL verdim. Bugünlerde daha ucuz fiyata bile ilanlar görüyorum istanbul dışı şehirlerden ama ek aksesuar falan vermiyor yada gitmesi bizim için problem olabilr diye gözüme gelmiyor?!?
    Motor rahatlıkla 100km hız yapıyor, sonrası hem tehlikeli hem kasıyor ama 120den öteyede geçemiyor yani. Buarada ben 110kiloyum daha normal arkadaşlar hız konusunda farklı sonuçlar yaşıycaktır diye düşünüyorum.
    Güneşli'de yaşıyorum, bağcılarda mondial yetkili satıcısı var ve zeytinburnunda mondial servisi var. bu noktalara yakın olmakta bi avantaj gibi geldi. motor alırken kararımı etkilemiş olabilir. hatta sıradaki motorumun 250lik regal raptor olması ihtimali bile var çünkü güneşlide bi servisi var
    Arkadaşlar motor 150cc sınıfında, bu fiyat çemberi içinde akranlarına göre çok göze hitab eden bi motor bence. öyle çok çok olmasada yolda dikkat çekebiliyor. biraz bakışların üzerinize dönmesi hoş oluyo sanki ben öyle çok basmıycam, tıngır tıngır gezicem aga diyenler için çok yeterli bi motor. yarım saatten fazla gezince vücutta yada ayaklarda bişey olmuyor ama ellerde bi uyuşma oluyo maalesef. yakıt konusunu hesaplamadım, sürekli 20TL benzin almaktan ama epey az yaktığı kesin ilk aldığım hafta servise götürdüm, etraflıca bi baktılar, vidalarını sıktılar, orasını burasını yokladılar ve noolur noolmaz diye yağını değiştirdiler ve sadece 25TL yetti arabayı servise götürüp 400lira bayıldıktan sonra bu sahne süper geldi walla
    benim gibi ilk kez motor süren, ilk motorunu alan biri için hem ekonomik hem parçaya-servise ulaşılması kolay olması güzel bişey bence.

    Walla çok konuştum ama elle tutulur bişey anlatmadım gibime geliyo, laf salatası yaptıysam affola, umarım fayda sağlayabilmişimdir.
    Ben motor almadan önce bisürü yazı okuyup en ufak birşeyden bile ummadık fayda sağladığım için aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım.
    Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur demişler ya, çin malı diyip burun kıvırmayın, ne beklediğinize göre değişir durum. ne boş yere para harcayın, ne boş yere japon markası diye bisürü para verin. önemli olan ne aradığınızı bilmek!!
    Yakında almayı planlayan arkadaş varsa beraber tura çıkalım, gelsin yakından görsün isterse, kapım açıktır.

    saygılar, sevgiler.

  13. #53
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Ön Siperlik ve Cafe Racer Ayna Çalışması.

    Arkadaşlar,

    Motor için bir kaç kişiselleştirme yaptım.Havaların rüzgarlı olmasından dolayı ön siperlik taktım ve aynaların renk,konum durumunu beğenmediğim için cafe racer aynalar ile değiştirdim.Ön siperlik 65 TL - 75 TL arasında olup aynalar 40 TL - 50 TL arasındadır.Kendim yaparım derseniz 100 TL servise götürürseniz de 140 TL - 150 TL gibi bir para net maliyet ile aynı görünüme kavuşabilirsiniz.

    Merak eden arkadaşlar için örnek teşkil etmesi adına resimler aşağıdaki gibidir.

    Not:Ön siperlik mevsimden dolayı takılmıştır,çıkarılabilir ki çıkarıldığı zaman çok daha karizma bir görüntü oluyor.Yazın biraz daha yakışıklı olacağız yani ;)





  14. #54
    osmandzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    125 zn + 150 sentor
    merhaba arkadaslar sentoru yazın kullanıyorum kısın scoterle devam edıyorum bu sezon 13 bıne yakın yol yapdım 20 bını gecdı su anda cok sukur bısey yok sezon kapanısınıda sekerpınar orman yolu bol vırajları yollarda yapdık motorun dengesı vs cok ıyı vıdyoları lınkden ızleye bılırsınız
    https://youtu.be/73gF_zV--Is
    https://youtu.be/D1cg-XM8o0U

  15. #55
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)


    00:00 - 00:50 [ İntro ]
    00:50 - 04:45 [ Motosiklet İlk Çalıştırma ]
    04:45 - 09:40 [ Motosikletin ve parçalarının incelenmesi ]

    **09:40 [Köpekler mekanımızı bastı]

    09:50 - 10:45 [ Motosiklet kullanırken köpekler ]
    10:45 - 12:40 [ İncelemeye devam ]
    12:45 - 13:15 [ Az daha koyup YBR'mi alsam ] - Küsmek yok
    13:15 - 15:00 [ İncelemeye devam ]
    15:00 - 15:31 [ Outro ]
    osmandzz bunu beğendi.

  16. #56

    Üyelik
    31 Ağustos 2015
    Arkadaşlar merhaba.

    Yağmurda kaymayan ve virajda altımdan halı çekilir hissi yaşatmayan lastik istiyorum ön ve arka için.

    Fiyat olarak max 500tl verebilirim.

    Michelin düşünüyorum fakat lastiğin l'sinden anlamam o yüzden hangi modeli almam gerekiyor acaba işte city grip gibi bir sürü lastik isimleri var ama hangisi ne işe yarar bilemiyorum yol gösterirmisiniz bana lütfen?

    2.75-18 ön lastik. Arka lastik 110/80/16

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

    Arkadaşlar ön lastik olarak bunu buldum: http://www.motosikletaksesuarlari.com/Michelin-Motosiklet-Lastigi-2-75-18-on-Lastik-Pilot-Street_8669.html

    Bu lastik ne lastiğidir arkadaşlar? yazlık kışlık? benim taleplerimi karşılarmı acaba?

    Bide arka lastik olarakda ne almam gerekiyor pilot olanını bulamadım pilot street ebatlarına göre yardımcı olurmusunuz lütfen yahu ne bicim motorcularsınız 2 tane link atıcaksınız şurada 2 saattir bilgi bekliyorum bir yardımcı olun. Açtığım konularıda modaratörler onaylamıyor zaten.

    Motorcu insanlar böyle değildir yardımcı olurlar her zaman anlamadım gitti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

    Buda benim lastiğin ebatlarına göre arka lastik city grip diyor fakat city grip nedir? biraz kalın içine doğuru o desenleri yani kışlıkmı demek oluyor? http://www.motosikletaksesuarlari.com/MICHELIN-Scooter-Motosiklet-Lastigi-110-80-16-55S-Michelin-City-Grip_364.html

  17. #57
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı Vikings96 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba.

    Yağmurda kaymayan ve virajda altımdan halı çekilir hissi yaşatmayan lastik istiyorum ön ve arka için.

    Fiyat olarak max 500tl verebilirim.

    Michelin düşünüyorum fakat lastiğin l'sinden anlamam o yüzden hangi modeli almam gerekiyor acaba işte city grip gibi bir sürü lastik isimleri var ama hangisi ne işe yarar bilemiyorum yol gösterirmisiniz bana lütfen?

    2.75-18 ön lastik. Arka lastik 110/80/16

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

    Arkadaşlar ön lastik olarak bunu buldum: http://www.motosikletaksesuarlari.co...reet_8669.html

    Bu lastik ne lastiğidir arkadaşlar? yazlık kışlık? benim taleplerimi karşılarmı acaba?

    Bide arka lastik olarakda ne almam gerekiyor pilot olanını bulamadım pilot street ebatlarına göre yardımcı olurmusunuz lütfen yahu ne bicim motorcularsınız 2 tane link atıcaksınız şurada 2 saattir bilgi bekliyorum bir yardımcı olun. Açtığım konularıda modaratörler onaylamıyor zaten.

    Motorcu insanlar böyle değildir yardımcı olurlar her zaman anlamadım gitti.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------

    Buda benim lastiğin ebatlarına göre arka lastik city grip diyor fakat city grip nedir? biraz kalın içine doğuru o desenleri yani kışlıkmı demek oluyor? http://www.motosikletaksesuarlari.co...-Grip_364.html
    Bunlara bir bak istersen.

    http://www.lastikal.com.tr/Michelin-...siklet-Lastigi

    http://www.motolastik.com/pirelli-11...-st66-pmu25961

  18. #58

    Üyelik
    10 Mayıs 2016
    merhaba, bugün ilk motorumu aldım ve bu da Sentor oldu. hediye olarak arka çanta verdiler, sentor için uygun mudur? tam bir chopper olmadığı için yan deri çantaların da çok uygun olmadığını düşünüyorum, ne dersiniz?

  19. #59
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı drararat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba, bugün ilk motorumu aldım ve bu da Sentor oldu. hediye olarak arka çanta verdiler, sentor için uygun mudur? tam bir chopper olmadığı için yan deri çantaların da çok uygun olmadığını düşünüyorum, ne dersiniz?
    Merhaba,

    Öncelikle hayırlı olsun. Motosikletinin limitlerini öğrendikçe iyi bir başlangıç motosikleti seçtiğini anlayacaksın.

    Benim motosikleti sattığım arkadaş sissy bar kısmını çıkartıp yanlarına çanta taktırmış, bence harika gözüküyor.


  20. #60

    Üyelik
    31 Ağustos 2015
    Gençler kemerburgaz şu sarı yer orman yolları bolge tarafında virajlar çok keskindi acemilikten uçuruma fırladım sonra motoru çıkarttık servise verdim her şeyi düzeltildi amortisörler falan filan. Sonra kullanmaya başladım kız arkadaşımla beraber. Ben 1.98 boyunda 140 kiloyum. Artçım 60 kilo. Motor çokmu zorlandı acaba bilmiyorum ama ya yaktı galiba yağsı bitti sonra motordan sekmandan sesler gelmeye başladı egsozdan yağ dumanı çıkıyo deli gibi. gittim yağ koydum eve çektim yakında servise götürücem.

    Sekman falan dediler ondan böyle oluyor yağ yakıyor dediler 300-500 kafadan çıkart dediler doğurumu bu?

    bide tekrar böyle bişi yaşamamamız için motoru çok zorlamamam mı lazım?

    Tamam ben ağır biriyim farkındayım ama yokuşlarda falan 2-3 vites son gaz çıkıyoruz 40-50 ile falan çekiyo oda zar zor.

    20 ile bayırmı çıkıcaz artık? yada düz yolda dahamı yavaş gidicez? son gaz gidiyorum düz yolda 100-110 görüyo max.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)