Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2161
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı erhunnnnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım işin gücün yok mu burada bajajın savunmasını yapıyorsun. sanane vazgeçtiysem. ben vazgeçme nedenlerimi yazdım. dikkat ediyorsan karalamıyorum vazgeçme nedenlerimi sıralıyorum.!!! Uydurma şeyler yok yani!!! bu foruma yazmayacağızda nereye yazacağız? insanlar okusun ona göre hareket etsinler. benim kullandığım motorun yarısını sen görmemişsindir. alınmışa yorum yapılmaz ama alınmadan bildiklerini gördüklerini sıralarsın. bunda sorun ne?? sanki bajajın rakipleri benim babamın malı!! banane kardeşim alan alsın.. ne dedim mesajım sonunda iyi oku. (almaktan vazgeçtim alan arkadaşlara hayırlı olsun. umarim çok memnun kalirlar.)Ayrıca sen her aldığım motora özel demir mi yaptırıyorsun yada her aldığın motora orta ayak mı taktırıyorsun yada her motorun lastiklerini mi değiştiriyorsun yada her motorun aynalarını mı yeniliyorsun? Saçma sapan tartışmaların içine sokmayın. düşüncenizi yazın kalanına da saygı gösterin.
    Şu mesaja verilecek cevabim yok benim.
    Bu üsluba karsilik vermem kendime yaptigim bir haksizlik olur.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2162

    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Arkadaşlar yazmıcaktım ama bazı arkadaşlar konuyu başka yerlere çekiyor.Bende bir Pulsar kullanıcısıyım.Motorumdan şuan sadece yakıt tüketimi hariç memnunum.Daha önce 2012Cbr 125 kullanıyordum.Şu ana kadar cbryi satıp Pulsar aldığıma pişman olmadım.Arkadaşlar lastikler kötü,orta sehpa yok,çanta demiri yok demiş.Bir diğeri Rksde bile vites göstergesi var bunda niye yok demiş.Bunlar marka modellerde farklılık gösteren şeylerdir.Kaç tane spor motorda orta sehpa var ? İlk partide promosyon amacıyla birkaç motorda gönderilmiş ve sonradan kaldırılmış.(Benim motorum da orta sehpalı ama konumuz bu değil ).Lastik konusu cbrin orjinal lastiklerinin pulsardan daha kötü olduğunu açıkca söyleyebilirim.Fren konusu yine arka fren cbrye göre daha iyi,ön frende cbr kadar iyi.Cbrde de vites göstergesi yoktu.Bu marka modellerde değişkenlik gösteren bi durum.Şimdi gelelim eksilerine.Malzeme kalitesi plastik aksam, jantlar,boya kalitesi kesinlikle bir japonun yanına yaklaşamaz bana göre.Onun haricinde yakıt tüketimi sorunumu burada yazmış mıydım bilmiyorum.Normal kullanımda 17-19 kuruş civarı yani 4liteye yakın bir tüketimim oluyor.(Aralarda yüksek devirlere çıktığım oluyor tabi ama kısa süreli, çoğunluğu sakin kullanım)Biraz daha devirli kullandığım zaman 22 kuruş yaklaşık 4.5litre yakıt tüketimini de elde ettim.Bunun bir sorun olduğunu düşünüyorum ama servisten de bir cevap bulamadım.Fabrikaya bu konuda mail attık servisle beraber bakalım sonucu yarın öğrenecem sanırım.Ama AEAnın dediği tapa gaz 2.9 litre bana çok ütopik geldi.Kullanıcılar da zaten bundan daha fazla yaktıklarını söylüyor.
    Sonuç olarak motoru övmenin ya da gereksiz yere yermenin mÂNası yok.Fiyat performans olarak iyi bi motosiklet olduğunu düşündüğüm için aldım.

  3. #2163

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    dediğim gibi fanatik değilim olmadımda. fikrimi yazdım. DİREK BİRİNİN YAZDIĞINA İSTİNADEN CEVAPTA YAZMADIM. rks yi problemi olmadığı halde satamadığımı yazdım, yinede önceden dediğim gibi kızan kızar ..)..okuyan alan alır. ve ekledimde paran çoksa 8.000 i ille buna vereceğim diyosan al. ama bir risk var ortada. ha ama olur ama olmaz. bana oldu. motor çok iyi ama satışı zor. sen kardeşim mantığını çalıştır. hondamı satar bajajmı. hemen satacakmısın yoksa 5 sene binecekmisin. motor 5 sene gidermi gitmezmi, kanıtı yada tecrübe edeni varmı. bunları sen araştır sonra ister bunu al istersen başkasını. ama tekrar ediyorum, honda satar yamaha satar, bu satarmı 1 sene sonra bilinmemekte...bugün süper diyenler (benim gibi) 2 gün sonra biyerine takılıp kötülemeyede başlayabilir. yada "ulan ne halt yedim, neyse piyasasını düşürmeyelim" deyip iyi yazmayada devam edebilir. sen güzel kardeşim. paran ölçülüyse daha garntili bir motor al. boşver 140 gitmesin. 110 gitsin ama kafan rahat olsun.

    arkadaşlar baktımda 2 senede bir filan yazıyorum (yoksa sinir harbi oluyor, adamı mesaj yazdığına pişman ediyorlar....) , buda zaten son mesajım, 2 yıl sonra görüşmek üzre..)..saygı ve barış dileklerimle..
    hepinize (amam aman) kazasız ve yolda ok gibi dimdik geçen sürüşler diliyorum...her zaman dediğimiz gibi


    tekerinize taş değmesin.
    dyavol-77 bunu beğendi.

  4. #2164

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Alıntı rebel_punto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek silindire 3 buji, 4 subap. Dünyada tek. Eee neymiş ktm nın bilmem bin kusurluk motorunda da 2 buji varmış da ...

    Yaktığı yakıtı söyledi o da birşey.

    3 buji motorun marş almasından tutun da yüksek devirlerde kesintisiz gaz yemesine; yakittaki cimriligine kadar çok faydası var.

    Arkadaşlar bir de pulsar ı aldıktan sonraki harcamaları hesaplamış kendince. Hangi motoru alsan o masrafı yaparsın. Vstrom un orta ayaklıgini veya inazumanin orta ayakligini bir araştırın derim.

    Eee... Çanta demiri yok efendim çantalar vs hepsi keyfi ve zaten standartta olmayan şeyler. Lastikleri tekrar tekrar söylüyorum: eskiyene, kullanım ömrünü doldurana kadar değiştirmeyi düşünmüyorum. Plastiği bir servis sökmüş burda bir arkadaş paylaştı abs değil ucuza kacilmis denen parçalar ABS plastik.
    DL-650 ile Pulsar'ı kıyaslamak nasıl bir mantık yahu,hadi İnazuma ile neyse de...
    The Power of The Dreams.

  5. #2165
    xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    Alıntı aymer19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar, fikrimi beyan edip etmemek arasında kaldım, illaki banada fanatik 1-2 arkadaş tepki cevabı yazacaktır ama umrumda değil çünki biliyorumi oralarda biryerde benim yazdığımı okuyup, kaale alıp, bunu yada başka motoru "haaa" diyecek biri illaki olacaktır, benim yapamadığımın tersine..)

    öncelikle ben 45 yaşındayım ve bir sürü irili ufaklı motorum oldu 30+ yıllık kullanıcı olarak hani bildiğiniz mobiletle başlayıp 1100 xx blackbirde kadar çıkmış sonra 1300 yamaha ile kaza yapıp tekrar cc küçültmüş sıradan tiplerden biriyim.
    Şuan 1 büyük 900 lük enduro birde 200 lük rks 200 titanik im var şehiriçi için.
    lafı uzatmakta istemiyorum ama şöyle bir birikim oldu bende;
    sırasıyla honda, yamaha, suzuki ve kawasaki kalite anlamında süper motorlar. özellikle honda ve yamaha her segmentte iyi...almanları, italyanları ve diğer avrupa motorları kendi içlerinde değerlendirmek gereksede hepside en az bir kawa niteliğine sahipler. yani bu motorlar iyi motorlar. şimdi evet bunlar pahalı..parçada pahalı. ama toyota gibi düşünmek gerek. yani japon olduğu için vs değil araba cidden 10 numara. honda da öyle ne derseniz deyin honda motorda 1 numaraya hep oynar. bu bağlamda bir TATA mesela hint malıdır yılların firması dev kamyonları yapıyorlar dimi, ama kalite olarak yinede vasatlar. dünyaya yayılamamış olma sebebi bu. toyota-honda değil yani. bajaj iyi olabilir çok iyide olabilir ama sizce toyota olabilirmi? olamaz.çünki 10 yıl sonra yakalayacağım dese toyota yerinde durmadığı için yine yakalayamaz.
    marka; ilk husus, marka herşeye rağmen sıralamaya sokulsa çok geride kalır, (hintli olmasının, tanınmışlığın dışında bu dediğim).
    fiyat-kalite ; yani araba için parça alırken bile "yan sanayi " denilen bir olay var ve fiyatı orjinaline göre yarıya bile düşebiliyor. fark yokmu sizce? var. biri dha kaliteli , neden? çünki kalıbı malzemesi işçiliği daha iyi. zaten geriyede birşey kalmıyor. biri merdiven altında üretilmiş öteki fabrikanın mühendisinden işçisine verdiği emekle tam olması gerektiği gibi. kasklar için hep derizki ya aynı para malzeme aynı eee neden pahalı.değil işte. değil yani.farklı..o yüzden bajaj ucuz olacak honda daha pahalı. kimi demişki ktm nin freniyse neden farklı olsun..)..e ucuz olsun diye. canım el kadar diskin malzemesi kötü olsa ne kazanacakki üretici demeyin, kazanır, lastikten 3 diskten 4 plastikten 2 derken birde bakmışsınız maliyet %30 daha ucuz....ha şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte dediğimiz noktaya geldik, evet ucuz olması önemliyse alınır.
    kullanım; yani arka kayar, yok vites boşa geçer, ampul patlar, yağ yakar sele sert, fren dandik vs yazanlar olmuş. olabilir, ucuzsa oda olur (vites olayı önemli ama, adama kaza yaptırır, sollarken vites lazım yokşa ya kamyonun altına yada karşıdan gelene allah göstermesin.) . göze alınabilir. motor heves işi birazda yapar yapar kullanırsınız sizi delietmediği sürece.
    dayanıklılık; onu şuan sadece allah bilir.
    satış ; bugün baktım ilanlara daha 2 ay önce girmiş motora iyimser satıcılar yazmışlar 9000 filan. umarım satarlar. ama bence asla bir honda cbf 150 yada ybr 125 gibi satılmayacak o kesin.üstelik pahalıda 7300 + plaka ruhsat daha lastik değiştirmeden 8000 oluverir. yani satarım canım diye özellikle küçük şehirdekiler düşünmesin.
    nerden çıkarıyorum bunları : RKS 200 ü alırken aynı yollardan geçtim. çok methediliyordu 3 ayda bende sıfır aldım 4900 a. şimdi çantası sis farları gayet güzel kullanıyorum geçen satayım dedim 3750 ye yüzüne bakan olmadı...1 senelik motor ..13.000 de sıfır hata..ha ben bilerek aldım honda ve yamaha küçük geldi. eski keeway in ürünü. ve oldukça kaliteli aslında forumlarda okuduğum sorunların hiçbiride olmadı bende..amaaaa...işte o ve burnun gibi forumlarda yazılan olumsuz yazılar 2 gün sonra olayı şu hale getiriyor. adam arıyor alıcı gibi diyorki ee motor ışıkta duruyormuş..)yok diyorum kim dedi..ee forumlarda var..yok başkası 4 lt yakıyormuş, kim söyledi yok öylebirşey..e forumda var..yok bu yok şu motor iyi olsada adı çıkarsa kötü. kara listeye girip unutuluyor. ben rks yi arabadan ekonomi için aldım bana 7000 tl kazandrımış oldu o yüzden ynsa sorun yok.)..ama insanın siniri bozuluyor yinede.
    pulsar iyidir kötürüdr hızlıdır yavaştır kalitesi şöyledir bunları boşverin, eğer paranız çoksa ve tipi güzel diyorsanız, alın ama riske girdiğinizi unutmayın.1 sene sonra yarı fiyatına satamayabilirsiniz. ha diyorsanızki ben 5 yıl binerim sorun yok, yine alın. ama, ben yeni kullanıcıyım 1 sene bile sürmez satarım, hem yeniyim servise bağımlıyım diyorsanız, sakın almayın. sakın. gidin 4000 fazla verin japon alın, ya da cbf 150 ybr 125 alın.500 altına satarsınız. bu motordan beklentili olmayın. ben bir ticari araç aldım 98 model ford transit 10.000 verdim. bugün 8.000 tl iyi para. şey diyenlere inanmayın. o tip fanatikler heryerde olur; "motor bomba şunun ayarında yok bunun gibi bu fiyata bedava.." yok öyle birşey..8.000 tl ye alabileceğiniz tonla 2. el motorda var.
    kalın sağlıcakla..
    Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur..
    Yunus EMRE

  6. #2166

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Arkadaslar aslinda herkes ayni seyi yaziyor ama benim sinirimi bozan bazi arkadaslarin olumsuz elestirilere tahammulu yok. Burasi forum. Olumlu olumsuz mesajlar atacagiz ve herkes herkesin yorumuna saygi duymali. Arjadasin birisi yazmis bu usluba cevap vermem kendime saygisizlik olur diye. Bak bakalim ilk kim saldirdi? Uslubu ogretene bak sen.. su ramazan ayinda oruc oruc nelerle ugrasiyorum. Sirf boyle ilginc tipler yuzunden forumlardan uzak duruyordum. Ne diye bulastim sanki
    che guevara bunu beğendi.

  7. #2167
    reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Alıntı erhunnnnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar aslinda herkes ayni seyi yaziyor ama benim sinirimi bozan bazi arkadaslarin olumsuz elestirilere tahammulu yok. Burasi forum. Olumlu olumsuz mesajlar atacagiz ve herkes herkesin yorumuna saygi duymali. Arjadasin birisi yazmis bu usluba cevap vermem kendime saygisizlik olur diye. Bak bakalim ilk kim saldirdi? Uslubu ogretene bak sen.. su ramazan ayinda oruc oruc nelerle ugrasiyorum. Sirf boyle ilginc tipler yuzunden forumlardan uzak duruyordum. Ne diye bulastim sanki
    Yahu arkadas konusmayayim diyorum dayanamiyorum.
    Herseyden once oruc olayini hic karistirmayalim. Gundelik hal ve tavirlarijiza bu kadar etki ediyor ve sizi zorluyorsa tutmayin olsun bitsin. Bana ne sizin orucunuzdan benim icin mi tutuyorsunuz?

    Ikincisi saldirmak derken ne kasdettijiz bilmiyorum ama '' isin gucun mu yok, sana ne, sacma sapan tartismalara sokmayin, vs'' gibi kelimeleri siz kullandiniz. Ayrica ilginc tip vs gibi hakarete yorumlanabilecek bir de uslubunuz var.
    Bana sizin kac tane motor surdugunuzden. Size niceligin degil niteligin onemli olduguna dair hayatin her alanindan ornek sunabilirim. Bu sebeple kac yildir motosiklet kullandiginizin yada kac farkli modele bindiginizin benim icin bir kiymeti yok. Zaten soylediklerinizin degerini arttirmak icin bunu helirtmek zorunda kalmaniz da cok komik.

    Ayrica alacagi motordan canta demiri orta ayak bakim masrafi vs gibi sebeplerden dolayi vazgecmek daha da komik.
    Ustelik baska kafalarda da soru isareti olusturmak icin bunlarin fiyatlarini da sisirdiniz. Hem de motoru alan herkes bunlari yapmak zorundaymis gibi.
    Kaldi ki bugun bir inazuma cbr250 vs gibi motorlar da bunlarla gelmiyor.
    Yani canta taktiracak adam yine demire para verecek. Neyse bunu uzatmam bile gereksiz.

    Ayrica benim neden olumsuz elestiriye tahammulum olmasin? Bir pulsar sahibi degilim bile. Ayrica sizin bu yaptiginiza olumsuz elestiri denmez. Provokasyon denir. Varsa motorla ilgili olumsuz elestiri buyrun. Ama ilk bakim masrafini ileri surerek almaktan vazgectinizi belirtmek cok sacma. Evet asil sacma olan bu.

    Madem burasi forum. Herkes paylasimda bulunup olumlu olumsuz elestiri yapabilir, o halde siz de mesajlarijiza gelen olumsuz elestirilere tahammul etmek zorundasiniz.

    Sizin uslubunuzla olmasa da butun saldirilariniza cevap verdigimi dusunuyorum. Konutu dagitmamak adina bir daha size cevap vermeyecegimi de belirtmek isterim.
    Secimleriniz sizin icin hayirli olsun.
    ea1925, Paksoy, Ümit IŞIK ve 6 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #2168
    Ümit IŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2012
    Şehir
    Edremit
    Motoru almaktan vazgeçen insan neden burada yazı yazmaya devam ediyorsa; anlamış değilim.
    Ne almaya karar verdiysen o başlıkta bilgi edinmeye çalış di mi? Ama yok kendi vazgeçti ya; başkalarını da vazgeçirmek niyetinde sanırım. (200-250 cc enjeksiyonlu, sıvı soğutmalı, çanta demirli, çantalı, orta ayaklı, beleş bakımlı, osram night breaker ampullu motor ben de aradım da bulamadım 7-8 bin e. Demek bulan var da vazgeçti pulsar dan...
    okan218 bunu beğendi.
    Efeler Diyarı EDREMİT

  9. #2169

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Ya pulsari kiskanan mi cok anlamadim bilmeden gormeden anlamadan duymadan yorumlar yapiliyor. Kullanan kisilerin yorumlari daha onemli gerisi hikaye
    Ümit IŞIK bunu beğendi.

  10. #2170
    rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Osmaniye / Memleket Hatay
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DL-650 ile Pulsar'ý kýyaslamak nasýl bir mantýk yahu,hadi Ýnazuma ile neyse de...
    Eldeki malzeme ( 2010 model suzuki Vstrom 650 ) bu ne yapayım. En son park halinde iken Vstrom a komyon çarptı sipariş verirken orta sehpa yida sorayim dedim 650 tl dediler.

    Bu arada Vstrom da silindir başına 2 pulsar da 3 buji var. :-D muhahahaaaaa.....

    Hâlâ karşılaştırma gibi geldi ise Vstrom ort 6 lt yakıyor pulsar 3;
    Vstrom un 10bin bakımı 350 tl pulsar in 90 tl.....

    Daha da anlamayana amacım elimde olan motosikletin orta sehpasinin fiyatlarını soylemek ti. Karşılaşma degil. Zaten inazuma nin da orijinal de orta sehpası olmadigi için fiyatını araştırın dedim.

    Amaaan ne diye bir birimize laf söylemeye calisiyoruz anlamıyorum. Pulsar i veya bir başka marka model motosikleti beğenen kullanıcı yorumlarını okusun özellikle gidip test etsin. Boş lafla peynir gemisi yürümez.
    Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.

  11. #2171
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Bazari hollanda da yasiyor galiba?yada amerikada? Lakin biz turkiyede yasiyoruz ve 13.500 e cbr, 14.900 e duke200 satilan memleket burasi.. 40.000 tl lik motorda vites gostergesi olmadigini gordum.

    pulsar TR için şans,bence bu şansı degerlendirin. Ufak tefek seyler icin vazgecmeyin derim. Birkac gun once gt250r almiş olmama ragmen hala gonlumde pulsar var, aklimda kaldi gun gelir bakarsiniz gtr ı satip pulsar alirim

  12. #2172

    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Mevlana guzel demis "cahil adamin yanibda kitap gibi sessiz ol" bundan sonra mesaj atmam beyler. Sizde motoru ovup durun. Aman sakin kotu bi yanini soylemeyin. Sakin bak. Biri yazmis 7 8 bine varmi boyle motor diye. Gir sahibindene bak gor. Biride oructan bahsetmis. Bana zor geliyor demiyorum sadece oruclu iken tartismak kavga seklinde konusmak yanlis. Bu son mesaj cidden. Size iyi tartismalar. Iyi övün aman =) ne motormus be =)
    dyavol-77 bunu beğendi.

  13. #2173
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz . Sonuçta ürün ortada 7300 tl ye daha iyisi yok . Cbf ybr vs vs almaktansa pulsar almak çok daha iyi bir seçim . Fakat daha öncede demiştim yine diyorum , Pulsar'dan japon kalitesi beklemeyin . NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE diye boşa dememişler. Parasını hakeden bir motor. Pulsar alıp Ktm , suzuki inazuma gibi kaliteli motorlar varken , pulsarı karşılaştırmak abeste iştigaldir . Saygılarımla ...
    che guevara, kaan898 ve netwera bunu beğendiler.

  14. #2174
    centil40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2014
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Versys 650 (Pulsar 200-Discover 150--EN500)
    Pulsarı eleştiren arkadaşlarımız olsa da keşke benim gözümden kaçan ne varmış bilgilensem.

    Samimi olarak söylüyorum. Benim kullandığım motorda sorun yoktur da birçok arkadaş mesela lastiklerin çok kaydığından bahseder, ben de kendi payıma ders çıkarır, lastiklere çok güvenmemem gerektiği fikrine varırım. Ya da mesela şimdiye kadar 4 - 5 arkadaşım debriyaj telinin koptuğunu yazsaydı, ben de ders çıkarır, uzun yola çıkarken yanıma yedek tel alırdım.

    Benim gibi bu forumu okuyan arkadaşlarımın çoğu ya Pulsar sahibidir ve tecrübelerini paylaşıyorlardır ve okuyacakları diğer tecrübeleri öğrenmek istiyorlardır, ya da Pulsar almayı düşünüyorlardır, kronik bir sorunu varmı, kullanıcılar memnunmu diye araştırma yapmak için okuyorlardır.

    Ben yanlış mı hatırlıyorum acaba. Okuduğum tüm forum boyunca Pulsar motorundan şikayet eden kullanıcı görmedim. Bir arkadaşımızın contadan yağ sızıntısı vardı herhalde, sanırım sorunu çözülmüştür. Bir kaç arkadaşım da servis yaklaşımından şikayetçilerdi.

    Yollardaki Pulsar lar artık 2. bakımlarını yaptırmaya başladılar. Benim motorum 5000 i geçti.

    AEA, Pulsar için 3 eleştiri getirmiş.
    1- Plastik kalitesini beğenmemiş, abs değil demiş. Kusura bakmasın yanılmış. Abs.
    2- Vites geçişlerinde bazen askıda kaldığını söylemiş. Bende hiç olmadı. kullanan arkadaşlarda böyle bir sıkıntısı olan olsaydı yazardı herhalde. Bu konuda çok yorum yapmayayım. Belki kullandığı motora koyulan yağ kalındı vesaire, olabilir.
    3- Lastik konusu. Henüz lastiğim bir kez kaymadı. Belki ben virajlarda çok yatmıyorumdur. Ancak cbr kullanıcısı arkadaşlarda bu forumda yazıyorlar. Acaba sırf marka fanatikliği yüzünden yollarda kızak gibi kayoyorlar da marka değeri düşmesin diye mi yazmıyorlar. AEA hiç kusura bakmasın, normal kullanımda da agresif kullanımda da bu motorun lastikleri kaymıyor. Ancak sırf kusur bulabilmek adına silik değilde normal dişli lastik takılmış tüm racinglerin kayabileceği gibi yağ artıkları vesaire ile jilet gibi olmuş bir asfaltta lastik kaydı dersen ve arkadanda da lastik reklamı yaparsan çokta inandırıcı olmaz.

    Pulsar kullanıcısı olmasa bile en azından Pulsar ı denemiş olan arkadaşlar eleştirilerini paylaşırlarsa hepimiz faydalanırız. Daha motoru bile birebir hiç görmeden öyleymiş böyleymiş diyenler en azından gereksiz boş laf kalabalığı yapıp bizim zamanımızı çalmış olurlar ve bilgi edinmek için forumu okuyan arkadaşlara onlarca anlamsız sayfa miras bırakırlar.

  15. #2175

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    klr 650 cbr 250
    1999 dan beridir motorun ehliyetli olarak tepesindeyim....her türlü motorla uzun geziler yaptim...benim için gerçek motorcu küçük motorlarla uzun yol yapanlardır....çok basit bir örnek vereyim TVS apache ile sadece bir günde SAKARYA-TRABZON 14 saat gibi bir sürede tamamladmım..otobüste zati o saatlerde gidebiliyo sonra dedimki bu küçük motorlarla bu iş olmuyor motorumu baya bir büyüteyim cbf 500 test edelim dedikk...arkadaş yakıt yetiştiremez olduk.....uzun yola gitmeyi bırak gitmeden önce km çarpı kuruş moduna geçtim....sonra gene bir gazz bana dediler sen endurocusun tin tin yolarda gitmelisin...ucuz yolu bir enduro alayım dedimm KLR 650 2000 model orjinal japaon yeşil renkte bir döküntü aldık...motoru güzelce topladım..baktım paso dağ bayırdayım..kamplardayımmm..yok insanlıktan cıktık artik....(endurocu arkadaşlar yanlış anlmasın).. KLR yide gecen sene hanıma kızıp sattim....neyse hangi motoru aldıysak ruhuna girdim...bu aralar bir kaşıntı var..motor almam lazım...bu pulsar 200 ns i de test ettim bir arkadaşım aldı...su anda 1700 km de hiç bir sorun yaşamadı motor zati rahatlıkla 135 gibi süratlere iki kişi çıkabiliyo..(yalnız bu dolu dolu cıkma daha gider ama bana bu yeter)bu arada ben 89 kiloyum..ben o kadar ayrıntıdan anlamam ama kullandım 10 numara motor acıkcası 10000 binin üstü gibi değerleride 250 cc motorlara vermem...

    bende japoncuyum yanlış anlamayın fakat uzun süre TVS kulanmıs biri olarak hint motorlarına bakışım biraz daha farklı...tvs sattiğimda 37 binde idi...
    periyodik bakımlar haricinde 2 buji 2 zincir hatta bunlarda periyodik dersek hiç bişey...hintlilere biraz daha güvenmek lazım...



    sizden bir isteğim var.. bazı arkadaşlarımız bunu yapıyo sadece tecrubeleri paylaşsak...

    bende kaporamı verdim ayın 15 inde siyah pulsarımı bekliyorummm...
    herkese saygılar...
    centil40, hakanbad, Pashapache ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #2176
    Ümit IŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2012
    Şehir
    Edremit
    Burada Pulsar kullanıcılarına ve almak isteyen insanlara faydalı olalım. Motoru görmeyen bile şurası bozuk, burası dökülüyor, demiri yok diye saçma sapan yazılar yazıyor. Ayrıca lastiği AEA dan başka kimse kaydıramadı anlaşılan, bu motoru neden o kadar yatıralım ki? SS mi bu? O kadar yatıracak olan SS alsın yatsın kalksın! Zaten lastikler eskiyince aynısından alıp takacak halimiz yok!
    hakanbad, centil40, hak_anm ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Efeler Diyarı EDREMİT

  17. #2177

    Üyelik
    18 Aralık 2012


    Türk işi karşılaştırma... Dün dergiden arkadaşlarla beraber yaptık...

    S.
    hakanbad, rebel_punto ve kaan898 bunu beğendiler.

  18. #2178

    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    izmir torbalı
    Motosikleti
    YAMAHA FZ6
    bende turkiyede ilk pulsar kullanıcısı olarak birşeyler paylaşayım arkadaşlar öncelikle motorumdan çok memnunum tek sıkıntı koltuk çok sert 100 km den sonra ağrılar başlıyor ama bu basit bir sorun halledilir ben izmirin torbalı ilçesinde ikamet ediyorum orta sehpayı gaziantep selçuk motordan buldum buda numarası(0342) 324 0466 kargo dahil 100 tl mal oldu orjinali ile birebir ellerine sağlık ayak burcu civatası yayına kadar yolluyorlar isteyen arkadaşlar burdan temin edebilirler bugun özellikle yakıtı ölçmek için torbalıdan çeşmeye iki kişi bindik depoyu fulledim yola çıktım ortalama 120 km hızla kullandım tamı tamına 250 km yol katettim depoyu tekrar fulledim tam 8 lt benzin yakmış hesabını siz yapın şuan motorum 2000 km oldu ALLAHa şükür hiçbir sıkıntım yok bu motoru almak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirler lastiklerde kesinlikle kayma falan olmadı vites geçişleri tereyağı gibi sadece en başında belirttigim gibi koltuk biraz sert ondanda başka bir sıkıntı yok herkese iyi akşamlar
    hakanbad, netwera, che guevara ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #2179
    EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2013
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı rebel_punto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eldeki malzeme ( 2010 model suzuki Vstrom 650 ) bu ne yapayım. En son park halinde iken Vstrom a komyon çarptı sipariş verirken orta sehpa yida sorayim dedim 650 tl dediler.

    Bu arada Vstrom da silindir başına 2 pulsar da 3 buji var. :-D muhahahaaaaa.....

    Hâlâ karşılaştırma gibi geldi ise Vstrom ort 6 lt yakıyor pulsar 3;
    Vstrom un 10bin bakımı 350 tl pulsar in 90 tl.....

    Daha da anlamayana amacım elimde olan motosikletin orta sehpasinin fiyatlarını soylemek ti. Karşılaşma degil. Zaten inazuma nin da orijinal de orta sehpası olmadigi için fiyatını araştırın dedim.

    Amaaan ne diye bir birimize laf söylemeye calisiyoruz anlamıyorum. Pulsar i veya bir başka marka model motosikleti beğenen kullanıcı yorumlarını okusun özellikle gidip test etsin. Boş lafla peynir gemisi yürümez.
    çok buji gercekten cok verim mi demek?
    bakınız tek bujili bajaj discover 100, 91 veya 102 km gidiyor
    bor zamanlar traş bicaginda yarış vardı 5 bicaga kadar artırdılar hatta 10 bicakli tras bıçağı reklami cikmaya başladı dalga gecmek amacıyla

    bakım konusu 90 tl pulsar (5.000 km)
    1.3 dizel araba bakımı 70 lira 4 litre yağ (araba 3 litre alıyor 1 litresi pet sisede bagaja)
    33 tl filtreler hava yag yakit filtreler orijinal
    toplam 103 tl işçilik benden 10.000 bakimi bu bu arada
    pulsar 10 bin km de 90x2=180 tl bakim ucreti

    100 mg prince bakımı
    1 litre sentetik po yağ 11.6 tl
    filtre yok metal suzek var huff huff yapip geri tak
    zincir gerdir yagla oldu bitti
    total 11.6 tl
    artik 1500 2500 kac km surersen
    kitapçık 1000 km de bir yag degisimi öneriyor

    bajaj 5.000 km yag degisim periyodunu neye göre oneriyor anlamadim açıklama yapabilen de çıkmadı
    islak kavramali yag içinde debriyaj
    neden cinli de 1000 de bajaj da 5 bin hatta ozel yagiyla 10 bin km (10.000 km)

    orta sehpa 125 mh drift sehpasi 16.5 tl
    belki de ufak bir modifiyeyle uyar veya buna uyabilecek baska sehpa bulunabilir 125 seyhan vs arastirilabilir

    pulsarin sürücü ayak koyma yerleri incecik ve katlanabilir
    pek guven vermedi bana açıkçası titresimi emmesi için daha kalin dizayn edilebilirdi
    carpmaya karsi kullanıcı ayagini korumasi acisindan katlanabilir olmamasi gerekirdi diye düşünüyorum
    kalın lastik iş ayakkabısı giyilebilir titreşim e care olarak

    pulsar testi bildigim kadarıyla bayilerde mevcut değil

    araba 3.4 mazot yakarken pulsar tek kişi 3 litre benzin yakması az sayilmaz

    dizel araç 3.4litre /100 km x4.45 (mazot)=15.13 kuruş
    pulsar 3x5.13 (benzin)=15.39 kuruş

    görüldüğü üzre araba kadar yakıyor
    5 kisi gittiginizi hesap ederseniz araba cok daha cazip sehirdisinda
    yediginiz ruzgar
    titresim
    kisaca konforsuzluk çabası

    yakit tuketim fabrika verileri icin bakınız
    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayf...TO/Teknik.aspx


    aea reklam kokan hareketler yapmış
    kask kamerasinda kaydı falan diyor teker için
    başka motor yorumunda nolmus kaydiysa diyor
    napsin ışte ortama gore yorum
    tam bir özgürlük yok yorumlarında
    sonuçta ekmek derdinde o da dogal karsilamak gerek
    bajaj bir turlu sponsor olamadi o da ona göre tavir aldı
    ballandira ballandira anlatım sergilemedi

    bu aralar millet uzun uzun yazıyor ne iş anlamadim
    sinavda olsa o kadar metinden korkarsınız simdi okumaktan korkmuyorsunuz

    motorunuz az yaksin
    discover 100 gelirse cok iyi olur

  20. #2180
    tazy21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Hedefim DL650 :)
    Alıntı centil40 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pulsarı eleştiren arkadaşlarımız olsa da keşke benim gözümden kaçan ne varmış bilgilensem.

    Samimi olarak söylüyorum. Benim kullandığım motorda sorun yoktur da birçok arkadaş mesela lastiklerin çok kaydığından bahseder, ben de kendi payıma ders çıkarır, lastiklere çok güvenmemem gerektiği fikrine varırım. Ya da mesela şimdiye kadar 4 - 5 arkadaşım debriyaj telinin koptuğunu yazsaydı, ben de ders çıkarır, uzun yola çıkarken yanıma yedek tel alırdım.

    Benim gibi bu forumu okuyan arkadaşlarımın çoğu ya Pulsar sahibidir ve tecrübelerini paylaşıyorlardır ve okuyacakları diğer tecrübeleri öğrenmek istiyorlardır, ya da Pulsar almayı düşünüyorlardır, kronik bir sorunu varmı, kullanıcılar memnunmu diye araştırma yapmak için okuyorlardır.

    Ben yanlış mı hatırlıyorum acaba. Okuduğum tüm forum boyunca Pulsar motorundan şikayet eden kullanıcı görmedim. Bir arkadaşımızın contadan yağ sızıntısı vardı herhalde, sanırım sorunu çözülmüştür. Bir kaç arkadaşım da servis yaklaşımından şikayetçilerdi.

    Yollardaki Pulsar lar artık 2. bakımlarını yaptırmaya başladılar. Benim motorum 5000 i geçti.

    AEA, Pulsar için 3 eleştiri getirmiş.
    1- Plastik kalitesini beğenmemiş, abs değil demiş. Kusura bakmasın yanılmış. Abs.
    2- Vites geçişlerinde bazen askıda kaldığını söylemiş. Bende hiç olmadı. kullanan arkadaşlarda böyle bir sıkıntısı olan olsaydı yazardı herhalde. Bu konuda çok yorum yapmayayım. Belki kullandığı motora koyulan yağ kalındı vesaire, olabilir.
    3- Lastik konusu. Henüz lastiğim bir kez kaymadı. Belki ben virajlarda çok yatmıyorumdur. Ancak cbr kullanıcısı arkadaşlarda bu forumda yazıyorlar. Acaba sırf marka fanatikliği yüzünden yollarda kızak gibi kayoyorlar da marka değeri düşmesin diye mi yazmıyorlar. AEA hiç kusura bakmasın, normal kullanımda da agresif kullanımda da bu motorun lastikleri kaymıyor. Ancak sırf kusur bulabilmek adına silik değilde normal dişli lastik takılmış tüm racinglerin kayabileceği gibi yağ artıkları vesaire ile jilet gibi olmuş bir asfaltta lastik kaydı dersen ve arkadanda da lastik reklamı yaparsan çokta inandırıcı olmaz.

    Pulsar kullanıcısı olmasa bile en azından Pulsar ı denemiş olan arkadaşlar eleştirilerini paylaşırlarsa hepimiz faydalanırız. Daha motoru bile birebir hiç görmeden öyleymiş böyleymiş diyenler en azından gereksiz boş laf kalabalığı yapıp bizim zamanımızı çalmış olurlar ve bilgi edinmek için forumu okuyan arkadaşlara onlarca anlamsız sayfa miras bırakırlar.
    bu yazdıklarını büyük font'ta yazmak lazımki herkes okuyup görsün hiç karışmıyorum bi alıcı olarak ama cidden yapılan tartışmalar çok saçma...

    kullananları dışında herkes kötülüyor ben bi alıcıyım suzuki mi alsam bajaj mı honda mı diye araştırıyorum bakıyorum seçimimi en iyisinden yapayım diyorum ama cidden anladım ki kimseye güvenmiceksin kullananlarla konuşacaksın adam akıllı kullananlarla...

    ha şu var AEA'nın dediği lastik olayında da pulsar almış bi arkadaşımda lastik kayıyor diye şikayette bulunmuş gitmiş prelli lastik almış bu lastik olayı herkeste aynı değildir ki agresif kullanan var sakin kullanan var 30 derece yatan var hiç yatmayan var... ilginç yani kimse bilmiyor bunu motor değil kullanıcısı önemlidir diye...
    fiyakalim, centil40, Paksoy ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)