Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5541
    Loverboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Alıntı Alp Er Timur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar üniversitede is ahlaki dersi almış birisi olarak is dünyasının etik kurallarına hakim birisiyim. Uzun yıllarda ticaretin içerisinde bulundum. Bu açıklamadan sonra belirtmeliyim ki hic kimse sattığı malin maliyet analizini tüketiciyle paylaşmak zorunda değil.

    Ancak sunu da unutmayalım ki bizler yani tüketiciler olarak bizlerden alınan fazladan her kuruş için savasmaliyiz ki ac gizlu saticilar piyasadan temizlensin.

    Simdi soruyorum size ekrem beyin kar marji düşük seviyelerde olsaydı buraya kar marjını göğsünü gere gere yazmaz miydi. Elbette yazardı. Tekrar soruyorum bajaj firması bütün yatırım ve ar ge yi gerçekleştirip ortaya urun koyup para kazanırken ekrem bey ortaya hic bir urun koymadan en az bajaj firmasi kadar kar elde etmesi hangi ticari etik kuralına uyar.

    Tekrar söylüyorum ticari ahlak kuralları ile fanatikligi karıştırmayın. Ben bir tüketici olarak ekrem beye neden fazla para kazanma politikası izlediğini sordum oda açıklamak istemedi. Yani kısacası 3 kuruşa aldığım mali 5 kuruşa satar kimseye de açıklama yapmadedemek istiyor ekrem bey. Bunu nereden biliyoruz pulsarin fabrika çıkış fiyatı ve ülkemizdeki satış fiyatı belli. Aksi bir durum varsa aciklasin.

    İyi geceler.
    İş Ahlakı dersi okumuş, işi anlamış ama AHLAKI kavrayamamış bir insansın. Hadi ekrem amca, açıkla bize yoksa seni öyle böyle tanırlar diyecek kadar basit duruma düşürmezdin kendini. 2 gr beyninle hayata tutunuşunu, belgesel yapıp insanlara izletmek lazım.
    tekoklava ve karabdrrhmn bunu beğendiler.
    Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum. Korkulacak ne var ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5542

    Üyelik
    03 Nisan 2015
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 İDİ 2011
    arkadaşlar böle bir soru sormak yalnış tabi ki ama çok iyi kar ettikleri kesin japonlarda ediyor etmiyor mu onları neden kimse sorgulamıyor demek istediğim şu eğer pahalı geliyorsa almazsın olur biter bu kadar basit eğer almazsa kimse o da satış yapamaz minimum karla satış yapmaya başlar tepki bu şekilde gösterilir
    ismo61 bunu beğendi.

  3. #5543
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Oh be! Nihayet insan gibi motor kullanabildim. Sabah Oktay Usta'ya uğradım. Onda CNC tezgahında yapılmış gidon yükseltme aparatı varmış. 120 liraya taktırdım. 2,5 santim. Aslında 3,5 santim yükselmesini istiyordum ama Oktay Usta'nın hesaplarına göre ideali bu 2,5 santim olanıymış. Olsun, bu kadarına bile şükürler olsun. Şimdi tam kurye motoru oldu işte. Taksi gibi 15 kilometreyi dans ederek geldim. Mis!
    tekoklava, Blackjet, turkish39 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  4. #5544
    tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2013
    Şehir
    izmir bornova
    Motosikleti
    200ns
    Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oh be! Nihayet insan gibi motor kullanabildim. Sabah Oktay Usta'ya uğradım. Onda CNC tezgahında yapılmış gidon yükseltme aparatı varmış. 120 liraya taktırdım. 2,5 santim. Aslında 3,5 santim yükselmesini istiyordum ama Oktay Usta'nın hesaplarına göre ideali bu 2,5 santim olanıymış. Olsun, bu kadarına bile şükürler olsun. Şimdi tam kurye motoru oldu işte. Taksi gibi 15 kilometreyi dans ederek geldim. Mis!
    http://i.hizliresim.com/94XXqr.jpg
    hayırlı olsun Atilla abi
    çok sevindim senin adına ne zamandır hayalini kurardın=)
    AttilaXtreme bunu beğendi.

  5. #5545
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Pİİİİİ! Neler olmuş forumda...

    Yıllarca alıcıya köpek muamelesi yapılan motor piyasasında adamın biri (Ekrem bey) kişisel ve şirket çıkarları için bile olsa milletle biraz yüz göz oldu ya artık donunun rengini bile sormayı kendimize hak görebiliriz.

    "Pulsara zam geldi, çok pahalı bik bik bik" başlığında adisyonu ortaya koyup motorun pahalanmadığını aksine ucuzladığnı ispatlayınca şimdi bu işlere mi çevrildi.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3586945

    Ekrem abi, aldırma sen bu olanlara. Senin adamlığın yeter gerisi boş. İşine gelen alır işine gelmeyen almaz.
    tekoklava, maktama, emc2 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  6. #5546

    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Alıntı sukru1988 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaþlar böle bir soru sormak yalnýþ tabi ki ama çok iyi kar ettikleri kesin japonlarda ediyor etmiyor mu onlarý neden kimse sorgulamýyor demek istediðim þu eðer pahalý geliyorsa almazsýn olur biter bu kadar basit eðer almazsa kimse o da satýþ yapamaz minimum karla satýþ yapmaya baþlar tepki bu þekilde gösterilir
    Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama millet objektif değil ve fanatiklik yapıyor. Ben gerçekten hayret ediyorum Türkiye de ki tüketiciler sanki şirket sahibi gibi davranıyor.

    Serbest bir piyasada sistem nasıl isler. Bir firma diğerlerine gore daha düşük fiyat verir ve toplam talebin büyük kısmını toplamaya baslar sonra diğer firmalar fiyat indirimine gider fiyatlar yine kalite oranına gore marjinal olarak eşitlenir. Sonra yina bir firma fiyat indirimi veya kalite arttırımına gider yine talebin büyüyen kısmını toplamaya baslar ve diğer firmalar harekete gece ve onlarda piyasa paylarını kaybetmemek için fiyat indirimine giderler. Bu nereye kadar devam eder şirketlerin minimum kar düzeyinde en fazla çıktıyı üretecekleri üretim düzeyine kadar devam eder. Bu noktada kim karlı çıkar elbette biz karlı cikariz. Çünkü fiyatına gore yapılabilen en iyi ürünü satın almış oluruz. Siz boyle yapmaya devam edin ne hesap sorun ne ses çıkarın. Unutmayın bu firmalar arz eğrilerini sizin tüketici tercihlerinize gore belirliyor. Japon hintli veya avrupalı motor hic farketmez. Siz boyle yaptıkça piyasa oligopol piyasaya doğru evrilecektir. Bu iktisadın temel kanunudur.
    Bana ahlaksız diyenleride kınıyorum. Hele hele isteyen alır istemeyen almaz diyen arkadaşı daha çok kınıyorum.

    Benzine yapilan zamlara ses çıkarırken neden bu motorların fazla fiyata satılmasına ses cikarmiyorsunuz. Benzin 7 lira olsa yine isteyen alır istemeyen almaz mi diyeceksiniz. Pes yani.
    dyavol-77 bunu beğendi.

  7. #5547
    Loverboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Sn. Alp Er Timur,

    Ahlaksız demedim, henüz kavrayamadığınızı ilettim.

    Konunun muhatabı olmadığım halde ben dayanamadım cevap vermek istedim size.

    "Sizin en büyük şansınız karşınızda sizin gibi cahil bir insan olmaması."

  8. #5548

    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Alıntı Loverboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sn. Alp Er Timur,

    Ahlaksýz demedim, henüz kavrayamadýðýnýzý ilettim.

    Konunun muhatabý olmadýðým halde ben dayanamadým cevap vermek istedim size.

    "Sizin en büyük þansýnýz karþýnýzda sizin gibi cahil bir insan olmamasý."
    Pardon hangi konuda cahil bir insanım acaba.

  9. #5549
    Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2011
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Ekrem Bey bizi yanlış anlamayın, tepkimiz size karşı değil, sizin bize gösterdiğiniz saygı ve sevgiyi kimseden göremedik. Şimdi Dünya ile karşılaştırıldığında Türk insanına yapılan haksızlıklar hoşumuza gitmiyor. Ben Bajaj almak istiyordum fakat ederine göre fiyatı yüksek bulduğumdan az daha dişimi sıkar gider japon alırım dedim, ve gittim japon bir marka aldım, Fiyatlandırma konusunda biz Türk Halkına haksızlık yapıldığını gün gibi ortada. Bu makinanın Ederi Çinli abilerinden 1 tık önünde bunu kabul ediyoruz fakat Japonlarında gerisinde olmalı. Dünyayı yeniden keşfetmemize gerek yok, Dünyadaki fiyatlar üç aşağı beş yukarı belli. Bulduğum bir kaç veriyi paylaşmak istiyorum;

    Bajaj Pulsar 200NS 2014 model Alibaba Toptan fiyatı 800-1000 Dolar arası, alacağınız sayıya göre fiyat değişiyor. Çok alırsanız 800 dolara kadar düşüyor. Fabrika maliyeti bunun az daha altındadır diye düşünüyorum. (Nakliye gümrük vergiler hariç çıplak fiyat)

    http://www.alibaba.com/product-detai...482631929.html

    Nisan 2015 bajaj pulsar hindistan Son kullanıcı fiyatı (vergisi dahil) 88.000 Rupi http://www.pricedekho.com/bikes/baja...rice-list.html) 1000 rupi 16 dolar yapar.
    88 X 16= 1408 dolar yapar.( 1408 X 2600= 3660 Tl.. Yani bir hintli vatandaş bizim paramızla bu fiyata sahip olabilir)

    İthalat yapan arkadaşlar bu fiyatlandırmaya dayanarak bize gerçek bir maliyet hesabı yapabilirler diye tahmin ediyorum.(Gümrük,Ötv,Kdv,Vs)

    Yanlış ve eksik bir şey söylediysem siz (Ekrem beyden) ve forumdaşlar dan şimdiden özür dilerim.

  10. #5550

    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Alıntı Blindfire adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem Bey bizi yanlýþ anlamayýn, tepkimiz size karþý deðil, sizin bize gösterdiðiniz saygý ve sevgiyi kimseden göremedik. Þimdi Dünya ile karþýlaþtýrýldýð ;ýnda Türk insanýna yapýlan haksýzlýklar hoþumuza gitmiyor. Ben Bajaj almak istiyordum fakat ederine göre fiyatý yüksek bulduðumdan az daha diþimi sýkar gider japon alýrým dedim, ve gittim japon bir marka aldým, Fiyatlandýrma konusunda biz Türk Halkýna haksýzlýk yapýldýðýný gün gibi ortada. Bu makinanýn Ederi Çinli abilerinden 1 týk önünde bunu kabul ediyoruz fakat Japonlarýnda gerisinde olmalý. Dünyayý yeniden keþfetmemize gerek yok, Dünyadaki fiyatlar üç aþaðý beþ yukarý belli. Bulduðum bir kaç veriyi paylaþmak istiyorum;

    Bajaj Pulsar 200NS 2014 model Alibaba Toptan fiyatý 800-1000 Dolar arasý, alacaðýnýz sayýya göre fiyat deðiþiyor. Çok alýrsanýz 800 dolara kadar düþüyor. Fabrika maliyeti bunun az daha altýndadýr diye düþünüyorum. (Nakliye gümrük vergiler hariç çýplak fiyat)

    http://www.alibaba.com/product-detai...482631929.html

    Nisan 2015 bajaj pulsar hindistan Son kullanýcý fiyatý (vergisi dahil) 88.000 Rupi http://www.pricedekho.com/bikes/baja...rice-list.html) 1000 rupi 16 dolar yapar.
    88 X 16= 1408 dolar yapar.( 1408 X 2600= 3660 Tl.. Yani bir hintli vatandaþ bizim paramýzla bu fiyata sahip olabilir)

    Ýthalat yapan arkadaþlar bu fiyatlandýrmaya dayanarak bize gerçek bir maliyet hesabý yapabilirler diye tahmin ediyorum.(Gümrük,Ötv,Kdv,Vs)

    Yanlýþ ve eksik bir þey söylediysem siz (Ekrem beyden) ve forumdaþlar dan þimdiden özür dilerim.
    Evet iste sonunda akli selim bir yorum geldi. Objektif olduğunuz için tesekkur ederim.

  11. #5551

    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oh be! Nihayet insan gibi motor kullanabildim. Sabah Oktay Usta'ya uğradım. Onda CNC tezgahında yapılmış gidon yükseltme aparatı varmış. 120 liraya taktırdım. 2,5 santim. Aslında 3,5 santim yükselmesini istiyordum ama Oktay Usta'nın hesaplarına göre ideali bu 2,5 santim olanıymış. Olsun, bu kadarına bile şükürler olsun. Şimdi tam kurye motoru oldu işte. Taksi gibi 15 kilometreyi dans ederek geldim. Mis!
    http://i.hizliresim.com/94XXqr.jpg
    Hayırlı olsun. Facebook grubundaki aparat titreşim yapıyormuş. Bunda yok sanırım öyle bir durum değil mi?

  12. #5552
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Alıntı noob adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Facebook grubundaki aparat titreşim yapıyormuş. Bunda yok sanırım öyle bir durum değil mi?
    Yok. Extra bişey hissetmedim ben.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  13. #5553

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Piyasa çok enteresan birşeydir bazen akıl sır ermez. Kim derdiki Cep Telefonunun üstadı olan Nokia takıntıları ve ısrarı yüzünden pazarı koreli Samsunga Amerikalı Apple a kaptırsın. Piyasa her şekilde kendini mutlaka bulur.

    Ben kaliteli olan herşeye inanırım. Bir ürünün fiyatı kaliteli ise zaten hakedişini bulur satılır & kar ettirir. Alanda satanda memnun kalır.

    Pulsarı satın alan müşterilerin %80 inin elinde 1 yıldan dahaz az kalma durumu olursa bu Pulsarın sıfır satış rakamlarına yansır. Konunun başka boyutları var. Bence fiyat artışı manasızdı. Fiyat iyiydi 7.500 iken. Güzeldi yine çokta güzel satılırdı.

    Ekrem Bey bu sektörde üst seviye gayret gösterdi ilk defa. Yamahaya yada diğer japonlara yazın bakalım muhatap bulabilecek misiniz?

    Ticaret yapan herkes kar yapmayı hakeder. Bankalar yılda 2.5 milyar TL kar açıklıyor hadi çok kar ediyorlar diye sıkıysa sistemden çık iş yapabiliyomusun.

    Satabiliyorlarsa kar etsin herkes. Ancak iyi hizmet versin. Müşteride mutlu olsun onlarda..
    dyavol-77 bunu beğendi.

  14. #5554
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Babamın ve Trabzonsporun bile fanatiği olmadım. Kimseye eyvallah etmem hep hak adalet doğruluk ararım. Bana yaptığı haksızlık nedeni ile babamın mezarının yerini bilmem. Çocuklarımı bayramda filan babaanneleri götürür mezara ben gitmem. Gömmeye de gitmedim, ölene kadar da gitmeyeceğim. Onun için herkesi aynı kategoriye koyup değerlendirmekten vazgeçin lütfen. Bu motorla ilgili düşüncelerimizi bu foruma yaşımız ve tecrübelerimiz ışığında defalarca yazdık. Tek çıkarımız insanların mümkün olan en düşük paraya en hesaplı motosiklete sahip olabilmesine ve onu rasyonel yürütebilmesine katkıda buluna bilmektir. Yarın bundan daha uygun bir motor çıksın bi dakkada Bajaj'ı satarım. Bajaj babamın oğlu mudur?

    Bu fiyata böyle bir motor bulabilen hemen alsın. Gerisi laf-ı güzaf.

    Saygılarımla.
    tekoklava, _kaan_ ve retox70 bunu beğendiler.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  15. #5555
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Karşılığını veriyorsa makbuldür .. Bunu da görmek biraz zaman alacak..

    Tabi fabrika çıkışı 800 USD ise fiyat çok fahiş..

  16. #5556

    Üyelik
    29 Kasım 2009
    Motosikleti
    2012 apache rtr 150
    arkadaslar bende gidon yukseltme yaptim pulsara 3.5 cm kaldiriyo. 7075 aluminyum malzemeden.sadece facebookta paylasmistim. 60 tl.
    0539 601 35 33. bilgi alabilirsiniz.whatsaptan resimlerini atabilirim
    sbr bunu beğendi.

  17. #5557

    Üyelik
    26 Şubat 2014
    Şehir
    ERZURUM
    Motosikleti
    Asya cros rx 250
    Aslinda abartilacak bor durumda yok arkadaslar sukut lazim.

    Yâni insanın bütün davranış, hâl ve hareketleri, iç âleminin aynasıdır. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmayacağı gibi, gönül âlemi berrak olmayan bir bedbahttan da güzel bir davranış beklemek beyhûdedir. Niyetleri karanlık olanların, yolları aydınlık olmaz. Her küp, içindekini sızdırır.
    “Nerede olursan ol, Allah’tan sakın. Kötülüğe karşı iyilik yap ki, kötülüğün kökünü kesesin. İnsanlara karşı da güzel ahlâk ile muâmele et!” (İ. Canan, Kütüb-i Sitte, c.5, s.304)

    “Cennet bahçelerine bakan köşkler gördüm ve Cebrâîl -aleyhisselâm-’a:

    «–Bunlar kimin içindir?» diye sordum. O da:

    «–Her türlü kin, nefret ve öfkeyi bastırıp içine gömenlere ve insanların kusurlarını hoş görüp bağışlayanlaradır.» dedi.” (Ali el-Müttakî, no: 7016; Avârif, s.
    tekoklava, acemi27 ve emc2 bunu beğendiler.

  18. #5558
    fedos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Kısmetse, sahibi olduğum Bajaj discover 125 St motorumu,Bajaj pulsar 200 ns ile önümüzde ki hafta değiştiriyorum.Her türlü anlaşmayı ödemeyi tamamladık.Verdiği güven ve Markanın arkasında ki duruşu ile Ekrem beye,serviste ki her türlü yardımlarından dolayı (oktay motor ) Oktaya ve Selçuğa çok teşekkür ederim.
    AttilaXtreme ve acemi27 bunu beğendiler.

  19. #5559
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı mukureis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bende gidon yukseltme yaptim pulsara 3.5 cm kaldiriyo. 7075 aluminyum malzemeden.sadece facebookta paylasmistim. 60 tl.
    0539 601 35 33. bilgi alabilirsiniz.whatsaptan resimlerini atabilirim

    Fren ve debriyaj hortumlarında mesafe sorunu oldu mu özellikle tam tur döndüğünde?

  20. #5560
    EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2012
    Şehir
    İZMİR/Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Gidon yükseltme aparatı için Buyrun..

    http://www.motosiklet.net/forum/sati...ml#post3595085
    sbr ve tunahanist bunu beğendiler.
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)