Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #5401
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı peace74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten güzel kullanıyorlar. Doğrusu devirme korkusuyla ben bu çalışmayı yapamam. Üstündeki yatmaya karşı koruma olarak kullanılan demirler çok güzel yapılmış. Onlardan bende de olsaydı bu korkuyu yaşamazdım diye düşünüyorum. Motorun ilk bakımını 920 km.de sıcaklar sebebiyle biraz erken yaptırdım. Bu ilk bakımnda zincir de gerilmişti. Motor şimdi 2300 km.de ve zincir gene salmış durumda. Dün servise uğradım, torklu makine olduğu için normal olduğunu söyledi. Çok da normal gelmedi bana. Kendi ustam bu yorumu duyunca kızdı ve "5000 km.de bir zincir mi değiştireceğiz" dedi. Urla'ya arkadaşımın scooter'ını servise götürdüğümüzde Sabri Usta'nın oğlundan motorun üstündeki DID marka zincirin kalitesinin düşük olduğunu ve tüm MT 07'lerde aynı sıkıntının olduğunu söyledi. Bir kaç gerdirme sonra yeni zincir için arayışa gireceğiz demek ki..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #5402
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Dün kortejde bir tane siyah mt07 vardı. egzozu soba borusu gibiydi. chopper sandım sesten

  3. #5403
    emrahkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL 1000
    Alıntı sinetra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baydar yapmıyorum dedi. Ulusan çok yoğunuz ilgilenemeyiz dedi.
    http://www.motomekanik.net/

    Hocam internetten buldum. İstersen bir de buraya sor.

  4. #5404
    Vstrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2015
    Şehir
    TEKİRDAĞ
    Motosikleti
    YBR 125--YAMAHA MT 07
    Selamlar
    Yaklaşık 1 hafta önce Motorumu yıkadıktan sonra Motul m8 çizik giderici uyguladım. 2 gün önce motoru dışarda bıraktım. O gece yağmur yağmıştı. Bezi aldım ıslaklığı sileyim derken bez takılmaya başladı. Baktımki boya kısmında nokta nokta sim gibi tozdan büyük şeyler sert bir şekilde yapışıp kalmış. Anca tırnağımla kaldırabiliyorum bezle silinmiyor.
    Aceba çizik gidericinin sebep olduğu birşeymi ? Ne ile giderebilirim bilgili olan var mı?

  5. #5405
    copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul(maltepe-agva)
    Motosikleti
    2014 mt-07 - 2016 xmax 250 abs
    mt-07 yi satmış biri olarak ikinci el motor bakan arkadaşlara özgürce fikir vermek istiyorum.

    bana göre sahibinden piyasasında mt-07 için istenen fiyatlar yüksek. bana göre abs siz motorun 2014'ü 17.500 2015'i 18.500 i geçmemeli. absli için ise 1000 ila 1500 tl fark normaldir. ilginç şekilde motosiklet piyasasında ikinci el fiyatlar 0 fiyatlara çok çok yakın. her ne kadar km düşük de olsa bu bana anlamlı gelmiyor. ben 5000 km de motoru 17.200 e verdim ki bu bana göre adil bir fiyat.

    ikinci olarak motoru alacaklar şunu bilsin, motorun hafifliği, şehiriçi sürüşü ve özellikle hızlanma performansı çok iyi. ancak virajlarda motorun iyi olduğunu söylemem imkansız. motor limitlere yaklaştığı anda arkadan bırakıyor. lütfen yeni alanlar buna dikkat etsin de virajlarda şanslarını çok zorlamasınlar. ayrıca bana göre frenler de süper.
    Wolvie bunu beğendi.

  6. #5406
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Mt-07 için yapılan olumsuz viraj yorumlarını okudukça virajlarda olan tedirginliğim her geçen gün artıyor.

    Size sorum bu durumu en az seviyeye getirebilmek için ne yapabilirim. Bu sorum sürüş için değil motosiklet üzerinde yapabileceğim değişiklik ya da modifikasyon ne olabilir? En azından stok halde yapabileceğim müdahale ne olabilir? Atıyorum arka amortisör ayarı ile oynama?

  7. #5407

    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Şehir
    İstanbul
    Söz konusu araçların tamamını trafikte kullanıyoruz.
    Trafik kurallarını çiğneyecek süratlerde virajlara giren ,
    Motorsikleti limitlerinde kullanan varsa zaten geçmiş olsun.
    Ha eğer pistte kullanıyor ve ona göre modifikasyon yapılacaksa bir ton seçenek mevcut zaten.
    Nitron olsun , Hyperpro olsun.

    Selamlar
    Heinz
    aquarist4 bunu beğendi.

  8. #5408
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Kirik dokuk ve bir o kadar da kalitesiz asfalt yollarda ne kadar aciyla yatirilir ki viraji problemli deniyor? 20 metrede bir cukur, cokuk, micir, yag vs hersey var, duz zor gidiliyor taktuk taktuk ;)

  9. #5409
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    07 Virajlarda sikinti, motor bozuk diyenleri virajlarda bir gormek istiyorum, merak ediyorum neden arkalari kayiyor. Cunku ben gayet guzel viraj aliyorum 07 ile pegleri surte surte.

    Bu tarz hatali olabilecek yaklasimlar yuzunden insanlar motora hemen amortisor degistirmek, amortisor yagini degistirmek gibi islere kalkisiyorlar. Kardesim siz gp pilotu musunuz? Her hafta pistte misiniz?

    Hic gerek yok, MT-07nin amortisor problemi yok piste gitmiyorsaniz. Ha oraya gidiyorsaniz zaten toslayin 1500 euro, alin bir ohlins set, babalar gibi basin sonra.
    yusufozugenc bunu beğendi.

  10. #5410
    Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2005
    Motosikleti
    var
    90-95 kg altındaki kullanıcılar 2014 modelinde arka amortisörün ayarını (1'den 9'a kadar, stock halde 3'üncü ayarda gelir) 3'ten 5'e getirirseniz virajlarda yılan gibi gitmezsiniz.

    2015 modelde stock ayarda bir sıkıntı yaşamadım. ama stock halde kaçıncı ayarda olduguna da bakmadım; belki de 5'inci ayardadır.

  11. #5411
    Redneck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2013
    viraj konusunu etkileyen çok fazla etken var, gaz,fren,lastik,asfalt vs,hangisini yanlış yaptığınızı anlayacak kadar tecrübelimisiniz arkadaşlar? Kalıplaşmış hatalarınızın farkındamısınız ?
    Doğru bildiğiniz yanlışlar olmasın !


    Bir de,ne sorun yaşadığınızı açıklayıcı şekilde yazarmısınız,ben anlamıyorum arkası saldı falan diyince,belki yardımcı olabiliriz.

  12. #5412
    peace74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-07 Race Blue
    MT-07 nin virajlarda hiç bir sorunu yok keyifle sürün motoruuzu.

  13. #5413
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Açıklama yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

    Zaten ne tecrübem ne de popom motosikletin limitlerini zorlamaya yetmez. Ama sıklıkla bu viraj problemi önüme çıkınca insan ister istemez etkileniyor. Aslında benim en büyük sıkıntım Scooter hariç hiç başka model motosiklet kullanmamış olmam. O nedenle kendi motosikletimin artılarını eksilerini hiç bilmiyorum. Hep aklımda şu soru var 'acaba benim motosikletim bumu?'

    Bu motosiklet ile ilgili beni en çok rahatsız eden şey artçı konforu. Aslında arçının konforu değilde benim sürüşümü çok etkiliyor. Bu nedenle hemen hemen artçılı kullanımda her şeyi %50 azaltıyorum.

  14. #5414

    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Bu motorun yolda hiç bir sıkıntısı yok sallamayalım virajı zayıf falan diye. Pistte sıkıntısı var derseniz de pist için yapılan motorların süspansiyon sistemlerinin belki de 07 parası olduğunu bilmek lazım. Sonuçta 07 ve 09 için Kayaba kullanmış capon ucuzdur diye. Yol koşulları için gayet yeterli. Belki 07 ve 09 da ön yayı bir tık daha sert seçseler daha bir güvenli olurdu ancak bu durumda da konfordan ödün verirdi capon möhendis tercih etmemiş.
    Yok benim süspansiyonlar canavar gibi olacak diyenlerdenseniz toslayacaksınız 07 ye verdiğiniz paranın 2 katını ona göre motor bakacaksınız. 690, 990, 1190 falan alacaksınız.
    copycat ve aquarist4 bunu beğendiler.

  15. #5415
    copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul(maltepe-agva)
    Motosikleti
    2014 mt-07 - 2016 xmax 250 abs
    yukarıdaki cevaplara katılıyorum, günlük kullanımda, özellikle acemi kullanıcı için virajlarda hiç sorun yok. 250 cc den yeni geçen kullanıcılar muhtemelen ne dediğimizi anlamayacaklar bile. o yüzden hiç sorun etmeden motoru alıp kullansınlar.

    tecrübeli sürücüler için ise viraj konusunda alınganlık yapmanın alemi yok. motoru üreten biz değiliz ki en ufak eleştiride heyheylerimiz tutsun. ha neye göre zayıf derseniz cevap belli, muadillerine göre. bunun için piste falan girmeye de gerek yok. size net bir örnek vereyim. maltepe sahilden dümdüz yukarı çıkan sancaktepe dağ yolu vardır. hatta mutluhan honda'nın binasının da önünden geçer. ben bu yolu yıllardır hemen her akşam çıkarım. görece olarak boş bir yoldur ve virajlarını ezbere bilirim. bu yolda bir 600f ile bir er6 ile girdiğiniz şekilde bizim motorla giremiyorsunuz. bir yerde arka hafifçe bırakıyor. he buna da cevap olarak derseniz arka amortüsörü birkaç kademe sertleştir, çok mantıklı bir çözümdür.

    hadi hepsini geçelim, açın youtube da birkaç pro inceleme videosu inceleyin bizim motorun tek eleştirilen yanı yol tutuşu ve arka amortisör. ama onun cevabı da belli bu fiyata bu olabilecek en iyi motor. arkadaşın dediği gibi iki katı fiyatı verirsen bu da değişir.

    ama yok illa sen beceremiyorsun bu motorun virajlarda performansı harika, efsane derseniz hiç polemiğe girmem, doğrudur der geçerim.

  16. #5416

    Üyelik
    21 Mayıs 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT 07 ABS
    Alıntı utk_trn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ikı.defada.benım.basıma.geldı cok az gaz verır salarsanız hava yakıt oranı kacıyo bogulup susuyor dıye dusundum aragazları.bıraz.daha fazla verırsenız.skıntı kalmıyor bıde.bakımdan sonra gaz tepkısı daha.hassaslastı.yada elım alıstı bıdaha.hıc.basıma gelmedı
    Arkadaşlar merhaba bu bahsettiğiniz sorun benimde başıma geldi bugün 2 defa,kırmızı ışıkta durduktan sonra çok az gaz açarsam motor stop ediyor, tam olarak neden kaynaklandığını çözeniniz oldumu onu merak ettim.

    Birde motor ilk 3-4km arası fren yaptığımda kapı gıcırtısı gibi ses yapıyor bu normalmi başına gelen oldumu? Diskler ısındıktan sonra kesiliyor bu ses .

  17. #5417

    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Şehir
    İstanbul
    şıkta durduktan sonra çok az gaz açarsam motor stop ediyor
    Biraz açarmısın bunu?
    Işıkta duruyorsun ,dururken debriyaj tam çekili hafif gaz veriyorsun ve stopmu ediyor?
    Yoksa Işıktan kalkmaya başladığında, az gaz veriyorsun ve elini debriyajdan çekerken mi stop ediyor?
    Yoksa atıyorum 4 vitestesin , frenliyorsun ve durmak üzeresin ve çat çat çat vitesleri düşürüyorsun ,bu esnada stop ediyor?

    Hangisi

    Selamlar
    Heinz

  18. #5418
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Alıntı overspeed adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara'nın kanayan yarası motosiklet. Ne baytar ne de ulusan esnaf değiller.. Motor satarken herşey güzel hoş, sonrasını umursayan yok.
    Baydara geçen gittim niye müşteri geliyor diye bakıyor :D

    Sanırım motor elbisesi satanlar dışında ilgilenen yok.
    Hakını aramaktan korkmak erdemmidir ?

  19. #5419

    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    YAMAHA MT07 RACE BLUE
    Motorun gosterge isiklari sondu.iki hafta once servise gittim.ariza formu ile yenisini talep edeceklerini soyledi arkadaslar.3 gun once manisa servisinden telefon geldi.gostergeyi sokup baydara gondermeleri gerektigini.kontrol etmeleri gerektigini soylemisler.bende tam sezon kapaniyor.zaten iki haftadir bu sekilde idare ediyorum birde simdi gostergeyi soksek gelisi 2 haftayi bulacak ve sonrasinda sezon kapanacak dedim ve gonderemeyeceklerini soyledim.dun aradilar gostergenin sifirinin geldigini ve gelip taktirabilecegimi soylediler.sanirim insafa geldilerm

  20. #5420
    Wolvie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2013
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    tenere 660
    günlük kullanımlarda ben de virajlarda sorun yaşamıyorum. genelde şehir içi kullanıyorum veya yakın mesafe gezilere katılıyorum. motoru yatırıp uzun virajlara süratli girmiyorum, ama motorun limitleri derseniz; virajlarda süper derseniz ben barkın bayoğlu'nun tecrübelerine bir çoğunuzdan daha çok güvenirim. adamın test etmediği motor kalmamış ve tarafsız bakıyor olaylara.

    https://youtu.be/rdUc2AGmrRc?t=340

    motor yatınca bu tecrübedeki bir adam bile tırsıyorsa siz kendinize çok güvenmeyin bence. orası pist ama diyebilirsiniz, o pisttekine yakın virajlar özellikle sahil bölgelerimizde bolca var, dikkat edin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler