Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asya Motor AS 150T 19A Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #601
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Satılık Sarıyer'den bi 19A buldum.Düşünenler baksın
    http://www.yonja.com/ListingDetail.jsp?id=231079
    Al bide burdan yak..Acıbadem..
    http://www.yonja.com/ListingDetail.jsp?id=208141


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #602
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    1.Sİ BİRAZ ESKİ GİBİ DURUYO 2.BAYA TEMİZ GÖRÜNÜMLÜ.. ALACAKLARA DUYRULUR..O FİLELERDEN NERDEN ALIRIZ YAA..
    KIRMIZI BOĞA..

  3. #603
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Hemen hemen tüm motorcularda var yav.Hatta bizim burdaki göztepe damla motor servisindede görmüşüm.Ucuzdu da niye almamıştım hatırlamıyorum

  4. #604
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    HIMMM BURALARDA BULUNMUYO Bİ ARAŞTIRIYIM BAKALIM AMA İLK ÖNCE ŞU ALARM İŞİNE Bİ AYDINLIK GETİRMEM LAZIM İYİCE KAFAMI AĞRITTI SEN İKİNCİ EL ÜRÜNÜ SOK KUTUYA ANAHTARI BİLE İŞLENMİŞ YOLLA SIFIR DİYE SAT VARMI BÖLE BİŞEY YAHU NEDİR BENİM BU ELEKTRONİKLERDEN ÇEKTİĞİM YENİ PC DE HALA SERVİSTE ALDIĞIMDAN BERİ KULLANAMADIM
    KIRMIZI BOĞA..

  5. #605

    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul/beykoz
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    harbidende bizim farları CBR F den kolonlamışlar

    abal sen hangi siteden alışveriş yapmıştın?

    bu arada t19a cılar gecenin birinde forum başında

  6. #606
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    AE86LEVIN

    hepsiburada.com dan aldım vede kullanılmış hatta anahtarı bile başka motora işlenmiş malı yolladılar sıfır diye şuan takılı motora ama geri yolluyacağım bakalım cevap bekliyorum siteden..
    KIRMIZI BOĞA..

  7. #607
    mesutusem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AS 150T 19A

    alarm

    Sevgili abal, ben sana daha önce alarmın pek orjinal durmayan ambalajına takılıp kullanılmış olduğunu düşünme demiştim ama, bu kadarını kastetmemiştim. Ne demek anahtarı işlenmiş, olur mu öyle şey. O yüksek ihtimallle müşteriden iade alınmıştır. iki seçenek; 1-uğraşmak istemezsin, zaten sorun da çıkarmıyordur, kullanırsın gider. 2- için rahat etmez ki ben dayanamam, alın dersin kardeşim bu ürün kullanılmış dersin değişirsin.

    Taktırdığın ustaya laf etmek gibi niyetim yok ama, o alarmların marş özelliğini bizim frene basıp marş basan scooterlara takmak biraz uğraş istiyor Çünkü devreyi kontrol edip marş kablosunu bulduğunda yanılmış oluyorsun. Bulduğun kablo frene giden müşür kablosu oluyor. Asıl marş kablosu fren basılıyken bulunuyor. O kablo da ön fren kolunun olduğu taraftan gelen kablo grubundaki sarı-kırmızı kablodur Ayrıca alarmın beyninden çıkan kısacık bir kablo var yine alarma bağlı olan siyah veya kırmızı kabloya takma seçeneği için uçları açık, onu da kırmızıya takman gerekiyor. Ayrıca kontaktan bir kabloyu (şemayı hatırlamıyorum) kesip pembe ve gri kabloyu araya köprü yapıyorsun. (Tüm bunları motorun standart fabrika tesisatına göre yazdığımı hatırlatırım, yani herhangi bir nedenle kablo tesisatındaki renkler değiştiyse yanılgı olmasın)

    Soru olayına gelince, alarmın sitedeki özelliklerine bir göz at. Eeeee nerde bu özellik dersen cevabını veririm (ha ukelalık etmiş olmak istemem belki zaten bulmuşunuzdur o özelliği, ama düğme koymadıkları için bulamazsınız diye düşündüm)

    Hele sen de bakim niye gülüyormuşsun, hem cahil cahil konuşup adamın motoruna laf atıyorsun, hem de benim gibi o motorun acısıyla yanan birinden ağzının payını alınca gülüyorsun. cık cık cık görmim birdaha

    Alarmı değişirsen, yeni gelen alarmı ve şemayı düz bir zemine yatırıp net bi resimlerini çek, ben o resimler üzerinde kabloları işaretlerim sana istersen.

    Görüşmek üzere
    World of MesuTuseM

  8. #608
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    mesutusem valla dediğin gibi geri göndericem zaten mesaj yazdım geri istiyorlar özür falan diliyorlar abi hata ettik biz ettik sen etme diyorlar adresini ver elini öpmeye gelelim diyorlar.. bakalım geri göndericem de motorda alarm takılı öylece takılı yerlerinden kabloları kesip gönderiyimmi acaba yoksa orda bi soketi var kabloların ayrıldığı ordan mı söküp göndersem bir daha kabloları bağlama sıkıntısı olmaz sadece marş kablolarını bağlamadı zaten olmuyor diye..onuda yeni alarm gelince ayrıntılı şekilde digital fotoda çekerim hem motorun marş kısmının kablolarını hemde alarmın kablolarını o zaman yardımını isterim ok..ben sana özelden bi mesaj atıcam okursun ok

    bide bahsettiğin olay sanırım kumandadaki marş düğmesi evet ilk önce bulamadık ama o ing. tarifde o siyah düğmeydi sanırım üzrinde ses işareti olan düğmeye 7sn basılı tutuncamı devreye giriyor öle yazıyordu heralde..
    KIRMIZI BOĞA..

  9. #609
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Alıntı AE86LEVIN adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    bu arada t19a cılar gecenin birinde forum başında
    Ya bugece kimse yok burda..Valla girdiğimde yeni bişeyler yazılmamışsa canım sıkılıyo! Halbuki abal elektrik tesisatını karıştırsa,ustaya da aldığı yere de bassa kalayı,mesutusem motora NOS taksa,üstünü kapayıp motoru kışlık yapsa,bizde kıskanıp saçımızı başımızı yolsak,AE86LEVIN arkadaşlarına 5. asyayı aldırdığını yazsa,kendininkini de sahibinden com'a eklese,Nitrious düzcedeki ustaların servisi bedeva yaptıklarını,hatta üstüne para verdiklerini yazsa..
    Ya valla yeni mesaj göremeyince canım sıkılıyo

  10. #610
    AS150T19A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul\Beykoz
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    arkadaşlar herkese selam..
    ilk göz agrım olan cok sevdigim daha en ufak cizigi bile olmayan motorumu cok yakın bir arkadaşıma satmış bulunuyorum.. yani hersey cok acil gelisti nasıl oldu anlamadım ama bir celik motor martian 150 sahibi oluverdim.. ev arkadaşıma bir 19A arıyorduk ve piyasada en ucuz 1200 ytl civarı motorlar bulduk.. ben ilanlara bakarken celik motora rastladım ve adam 1600 istedi yaptıgım pazarlıkla 1400ytl olur dedi. arkadaşım benim butcemin üstünde alamam diyince sen bu motoru al 250 ytl sini ben veriyim motorları takas edelim dedim onunda kafasına yattı bu fikir. ve biz gecen cuma günü gittik motora bakmaya. motor 1100 km de kaportasında bikaç cizigi war ama zaten yeni bir motor yani 1100 km daha cok yeni(benim eski motorum 4000 km de) begendik ve motoru aldık. noter satışı 160 ytl tuttu tabi onuda arkadaşım karşıladı.. sonuçta artık celik motorum war ama 19 a hala bizim garajda duruyor yani her zaman gözüm eski motorumun üstünde olucak.. alır almaz önünü arkasını söktüm motorun montaj hataları wardı biraz onları toplamaya calıştım daha azda olsa işi war ama genel olarak durumundan memnunum..
    ayrıca 19A yada 1 tane 55w lık osram marka H4 ampul taktık (yani planladıgım gibi 18w+55w şeklinde oldu) ve cok güsel bir performans aldık ve akuyu hiç zorlamadan. kesinlikle tawsiye ederim yani 2 ampulu birde 55w lık yapmak cok mantıklı deil bence..

    gelelim iki motor arasındaki farklara artılara eksilere
    celik motorun bizim motordan detay olarak ve sürüş olarak baya farkı olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar.. aklıma gelenleri sıralıyım biraz..ilk olarak yandaki o çirkin çantaları hemen skötüm..
    -selesi cok güsel ve rahat.
    -aynalara zaten aşıktım biliyorsunuz. başta biraz garipsedim titreşim yapıyor ama sonra alıştım hoşuma gitti yani..
    -motorda alarm,uzaktan calıştırma, ayaklıktan stop gibi özellikler war..
    -göstergeleri ledli ve ibreside kırmızı yanıyor wv golfler gibi bilen arkadaşlar warmı bilmem ama cok hoş..
    -selenin altından öne dogru uzanan gri renkli parca gerçekten hoş bi görüntü katmış.
    -performans egzosu gerçekten sessiz bi sürüş sağlıyo ve sanırım performansı arttırıyo..motor 11 hp.. 19 a ile bir kalkış yaptık yanyana ve 90 km ye gelene kadar 50 metreden fazla fark attı celik motor, tabi hoşuma gitti bu durum..
    -jantları 13" kırmızı renk ve lastikleri 130 60 13 basık seri oldukça güzel duruyor ama yol tutuş performansını tam deneyemedim...
    -akusu yuasa 8A ..
    -far seti önde 2 adet 35 w lık ampul ve aydınlatması gayet iyi.
    -gösterge tablosu daha rahat görünüyor ve mil olarak sayaç işliyor..
    neyse aklıma gelenler şimdilik bunlar.. ilk fırsatta resimlerini cekip siteye eklerim. aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz beni sizin ajanınız warsayın artık cünkü t19a nın yeri bende ayrıdır ve tasarım olarak benim motorumdan cok daha güzeldir bu bi gerçek..
    bu arada yukarda saydıgım özellikleride hava atmak için yazmadım sadece bilgilendirmek amacıyla.. neyse arkadaşlar cok uzatmıyım durum bu yani.. benim motor yabancıya gitmedi ona gözüm gibi baktım arkdaşımda kıymetini bilicektir eminim..
    Aerials in the sky..

  11. #611
    titanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Motosikleti
    AS 150 T 19 A
    AS150T19A kardeş

    ben performans eksozunu çok merak ettim

    eğer motorun gürültüsü azalıyorsa, yakıt sarfiyatı artmıyorsa ve bunlarla birlikte gerçekten performan sağlıyorsa süper bir şey

    ama kafama takılan, senin motorun jantının 13 inch olması, yani direkt motor hızına etki eder, 13 inch 12 inch ten aynı devirdeyken daha hızlı gider, fark burada olmasın ?

  12. #612
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    AS150T19A Güle güle kullan kardeşim motorunu.Fotoğraflarını da bekliyoruz.Ben kendi adıma şunu sorucam,servise gidersen şu gri yan parçaların fiyatı neymiş?
    Hayırlı olsun tekrar.

  13. #613
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    AS150T19A HADİ HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH MEMNUN KALIRSIN...Bİ GÜN YARIŞA BEKLERİZ...EMİNİM 19A GEÇER BENİM MOTORA HANGİ MOTORCU BİNSE KALKIŞI ÇOK SERİ DİYOR GAZ YEMESİ GÜZEL DİYOR BELKİ BİR İHTİMAL GEÇERSİN ODA BENİM MOTORDA OLAN Bİ PROBLEM 70-80 ARASI Bİ BOĞUKLUK YAPIYO HIZLANIRKEN AMA AÇILDIMI TUTAMIYORUM...HODRİ MEYDAN..

    BU ARADA FUAR AÇILDI GİDİCEK OLAN VARMI PAZAR GÜNÜ SINAVIM VAR BELKİ ÖĞLEDEN SONRA VAKİT KALIRSA GİDERİM AMA DAVETİYE FALANMI ALMAK GEREKİYO KAPIDA VEMEZLERMİ..

    BEN BU ALARMI DAHA SÖKMEDİM BAKALIM ŞUAN KAFAM KARIŞIK ZATEN VAKTİMDE YOK HAVADA BİRDEN SOĞUDU YİNE AKŞAM YORGUN OLUYORUM UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM..HEM DERS DE VAR..SÖKÜNCE GERİ GÖNDERİCEM..

    BESTAPO YAHU BEN HER AKŞAM BURDAYIM SİZ NERDESİNİZ KİMSE YAZMAYNCADA BENDE ÇIKIYORUM AMA GECE 1 E KADARDA KALAMAM SABAH ERKEN KALKMAM GEREKİYO İLK ÖNCE BAKIRKÖYE GİDİYORUM SONRA ORDAN BAĞCILARA GEÇİYORUM..

    YA O ÇELİK MOTORUN ŞEKLİ ÇOK BOZUK YAHU VALLA ALINMA AMA AS150T19A BEN HİÇ BEĞENMEMİŞTİM O MOTORU İLK GÖRÜŞTE..
    KIRMIZI BOĞA..

  14. #614
    AS150T19A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul\Beykoz
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    titanic dostum jant 13" ama 60 yanak 19a nın 80 yanak yani lastiklerin capları aşagı yukarı eşittir..bi ara zamanım olursa yuwarlanma direncinide hesaplarım.. hem sadece son hızda deil kalkıştan itibaren sürekli açmaya başlıyo yavas yavas uzuyorum.. abal seni yenmek istemem sonu belli yarışlara girme
    benim motor 11 hp yani performans egzosundanmı butun bu fark onuda bilmiyorum. motorların silindir hacimleri falan farklı yani başka farklarda olabilir..motorun yakıt tüketimini daha hesaplayamadım ama hesaplayınca sizle paylaşırım.. benim 19A 90 100 bin arası yakıyordu bakalım bu nolcak..
    bestapo dostum servise gittimmi bütün parcaların fiyatlarını sizin için sorup öğrenicem arkadaşlar hiç merak etmeyin.. hatta dışarı parca wermiolarsa kendi motorumun parcalarını söküp sizin için tekrar alabilirim rahat olun
    ewt motorun tipi 19A kadar güzel deil ama cokta cirkin deil. ama sürerken daha rahat ve güzel yönleride war..
    bu arada ben şimdi sakaryadayım okuldayım. sınawlarım war motor istanbulda bi 10 gün sonra istanbula geldiğimde resimlerini çekmeyi unutmassam isteye eklerim arkadaşlar.
    Aerials in the sky..

  15. #615
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    [QUOTE=abal;614930]BU ARADA FUAR AÇILDI GİDİCEK OLAN VARMI PAZAR GÜNÜ SINAVIM VAR BELKİ ÖĞLEDEN SONRA VAKİT KALIRSA GİDERİM AMA DAVETİYE FALANMI ALMAK GEREKİYO KAPIDA VEMEZLERMİ..
    QUOTE]

    Ben babamıda götürmek istiyorum,yaşlı kurt eski motorcudur,henüz benim motora pek binmesede Buyüzden pazar gidicem fuara.Geçen sene kapıda motoron dergisinin içinden çıkan biletle girmiştik.Busene de varmı hediyesi bilemiyorum.Ben Göztepe NBC motordan aldım davetiyelerimi.Kadıköyde Gelişim kursu da veriyordu bildiğim kadarıyla.Bakalım %95pazar öğlen fuardayım. Bende 2.motorum için altyapı çalışmaları yapıcam.Buarada geçen sene Hyosung'ı standta görüp çok beğenmiştim.6milyar filandı 250lik alet.Nerdeyse alıyoduk.Zor tuttuk kendimizi.Bide nası olsa tutmaz dedim,6milyar vericez 3gün sonra adamlar çekilcek piyasadan dedim.Yüzümü kara çıkardılar.İyikide öyle oldu.Hala bitarafım illa japon derken bi tarafım da Hyo gt250r diyor.Kısmet geçen sene Asya aldık.Şimdide sadece gezmeye gidiyorum ama aklımda kırk tane soru işareti olacak.Bian önce motorumu yükseltmeyi düşünüyorum.
    Gerçi kırmızı boğamın yeri ayrı tabi...
    AS150T19A bak bu parça işi iyi oldu hakkaten ya! Adamların parça vermeme gibi şansı yok,içerde adamımız var aslan gibi

  16. #616
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    SONUCU BELLİ TABİ YENİLCEN

    PAZAR GÜNÜDE ANA BABA GÜNÜ GİBİ OLUR ORASI YAHU HEM TAVETİYEYİ NERDEN ALCAM BİDE O VAR BELKİ BİZİM UYUZ SERVİSTEN ALIRIM Bİ İŞE YARASINLAR..BELKİ DE GİTMEM

    VALLA ARKADAŞLAR BEN MOTOR YOLUNDA GİTSEM YANİ HİÇ DÜŞÜNMEM ALIRIM Bİ HONDA CBR FALAN AMA BİZİMKİSİ BİRAZ ZEVK BİRAŞDA İŞE GÖTÜRSÜN GETİRSİN..KURYE ABİ VAR BİTANE MOTORA ÇOK MASRAF YAPMAK İSTEMİYOSAN ALICAKSIN BİTANE ÖMÜRLÜK HONDA DİYO ŞEKİL BU AMA GEL GÖRKİ O KADAR PARA YOK..BELKİ İKİNCİ EL AMA BEN O KADAR BÜYÜK MOTORU GEREKLİ GÖRMÜYORUM BANA VE BİZE BU YETİYOR ŞİMDİLİK ARTIYOR BİLE.. NE ÇOK KÜÇÜK NEDE ÇOK BÜYÜK TAM BİR MOTOR SCOTER OLARAK ÇOK İDEAL VEDE HAVALI YAKIŞIKLI.. O YÜZDEN FUARA GİTMEYİDE BİYANDAN GEREKSİZ GÖRÜYORUM GERÇİ ABİM ARIYO ASKERDEN GİT DİYO GEZERSİN AMA...BAKICAZ ARTIK..HEM ORAYA PARAYLA GİTMEK LAZIM..
    KIRMIZI BOĞA..

  17. #617
    BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    iSTANBUL/suadiye
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Ya boşver parayı filan,millet nerden bilecek cüzdanını Sen fabrikatör oğlu gibi kendine güvenerek gez,bin Hayabusa'ya filan,tabi buarada "abi kaç basıyo bu alet,en son kaça olur" muhabbetine girmemek lazım.Daha ziyade "ya abimin R1 varken bitanede Hayabusa lüx olur be kardeşim,araba aliim ben en iyisi,zaten bunlar çok yakar diyolar"diye muhabbete girersen tahminimce "ooo efendim kimler gelmiş buyrun,kurabiye ikram edelim,Ebru hanım ilgilensin sizinle,ödeme kolaylıkları şöyle oluyor" şeklinde bi ilgi alaka söz konusu olabilir. Ya da tüm yazdıklarımı ciddiye almasan daha güvenli bi motoshow izlemiş olursun kanımca
    Kardeşim millet şehir dışından geliyo bu fuara.Bütün sene bunu iple çekiyoruz.Yine sen bilirsin ama 2paket sigara parasına motora gönül vermiş insanlarla aynı havayı tenefüs edip,gün sonunda hiç bişey almamış olsamda FİKİR almış olmak için gitmeli.

  18. #618
    deardamien - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    Motosikleti
    150 mc






    arkadaşlar bizim motorun asıl feyzlendiği model 2oo2 kasa honda forzadır. zannedersem japonya pazarı için yapılmiş bi model.. arka tarafı is mondial 150 zat modelince klonlanmıştır.. sizinle paylaşmak istedim bilgilerinize

    ark.lar bizim bu t 19lara 13luk jant takılabilirmi.. zannedersem kanuni stormda 13 luk jant war. dahada onemlisi yatırmaya uygun jantt ve teker taktırmak istiyorum. ayrıca gerçek bi performas egzozuda taktırmak istedim 180 200 arası fiyat cektiler. asıl sormak istediğim 1 bg bile koycaanı zannetmiyorum fikirlerinizi almak isterim.

  19. #619
    mesutusem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AS 150T 19A

    T19A Noss

    Alacağın olsun Bestapo, bana bunu da yaptırdın ya, ne desem sana bilmem ki. Okudum ki Bestapo canım sıkıldı demiş forumda yeni birşeyler görmeyince. Benim için de mesutusem şöle bir nos taksa motorun da üstünü kapatıp kışlık yapsa demiş

    Sen söylersin de ben yapmazmıyım. Ama nasılsa yaz geliyor diye üstünü kapatma işini sonraki kışa bıraktım. Şimdilik NOSS ile idare edeceksin. Tansel kardeşimin boşta duran nos tüpünü görünce yahu dedim bi yazık değil mi, takalım gitsin.





    Ama şimdilik ufak bir sorunla uğraşıyoruz, sadece ihtiyaç duyunca devreye girmesi için bi anahtar takabilirsem tam süper olacak. Yoksa ışıklardan her kalkışta önü kalkıyor ve 30-40m inmiyor, işim zor. Sürekli tek teker gezmekten ceza yiyen motorcu olursam cezayı ödersin artık sevgili BESTAPO. Suçlusu sensin
    World of MesuTuseM

  20. #620

    Üyelik
    23 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul/beykoz
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    Alıntı AS150T19A adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar herkese selam..
    ilk göz agrım olan cok sevdigim daha en ufak cizigi bile olmayan motorumu cok yakın bir arkadaşıma satmış bulunuyorum.. yani hersey cok acil gelisti nasıl oldu anlamadım ama bir celik motor martian 150 sahibi oluverdim.. ev arkadaşıma bir 19A arıyorduk ve piyasada en ucuz 1200 ytl civarı motorlar bulduk.. ben ilanlara bakarken celik motora rastladım ve adam 1600 istedi yaptıgım pazarlıkla 1400ytl olur dedi. arkadaşım benim butcemin üstünde alamam diyince sen bu motoru al 250 ytl sini ben veriyim motorları takas edelim dedim onunda kafasına yattı bu fikir. ve biz gecen cuma günü gittik motora bakmaya. motor 1100 km de kaportasında bikaç cizigi war ama zaten yeni bir motor yani 1100 km daha cok yeni(benim eski motorum 4000 km de) begendik ve motoru aldık. noter satışı 160 ytl tuttu tabi onuda arkadaşım karşıladı.. sonuçta artık celik motorum war ama 19 a hala bizim garajda duruyor yani her zaman gözüm eski motorumun üstünde olucak.. alır almaz önünü arkasını söktüm motorun montaj hataları wardı biraz onları toplamaya calıştım daha azda olsa işi war ama genel olarak durumundan memnunum..
    ayrıca 19A yada 1 tane 55w lık osram marka H4 ampul taktık (yani planladıgım gibi 18w+55w şeklinde oldu) ve cok güsel bir performans aldık ve akuyu hiç zorlamadan. kesinlikle tawsiye ederim yani 2 ampulu birde 55w lık yapmak cok mantıklı deil bence..

    gelelim iki motor arasındaki farklara artılara eksilere
    celik motorun bizim motordan detay olarak ve sürüş olarak baya farkı olduğunu söyleyebilirim arkadaşlar.. aklıma gelenleri sıralıyım biraz..ilk olarak yandaki o çirkin çantaları hemen skötüm..
    -selesi cok güsel ve rahat.
    -aynalara zaten aşıktım biliyorsunuz. başta biraz garipsedim titreşim yapıyor ama sonra alıştım hoşuma gitti yani..
    -motorda alarm,uzaktan calıştırma, ayaklıktan stop gibi özellikler war..
    -göstergeleri ledli ve ibreside kırmızı yanıyor wv golfler gibi bilen arkadaşlar warmı bilmem ama cok hoş..
    -selenin altından öne dogru uzanan gri renkli parca gerçekten hoş bi görüntü katmış.
    -performans egzosu gerçekten sessiz bi sürüş sağlıyo ve sanırım performansı arttırıyo..motor 11 hp.. 19 a ile bir kalkış yaptık yanyana ve 90 km ye gelene kadar 50 metreden fazla fark attı celik motor, tabi hoşuma gitti bu durum..
    -jantları 13" kırmızı renk ve lastikleri 130 60 13 basık seri oldukça güzel duruyor ama yol tutuş performansını tam deneyemedim...
    -akusu yuasa 8A ..
    -far seti önde 2 adet 35 w lık ampul ve aydınlatması gayet iyi.
    -gösterge tablosu daha rahat görünüyor ve mil olarak sayaç işliyor..
    neyse aklıma gelenler şimdilik bunlar.. ilk fırsatta resimlerini cekip siteye eklerim. aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz beni sizin ajanınız warsayın artık cünkü t19a nın yeri bende ayrıdır ve tasarım olarak benim motorumdan cok daha güzeldir bu bi gerçek..
    bu arada yukarda saydıgım özellikleride hava atmak için yazmadım sadece bilgilendirmek amacıyla.. neyse arkadaşlar cok uzatmıyım durum bu yani.. benim motor yabancıya gitmedi ona gözüm gibi baktım arkdaşımda kıymetini bilicektir eminim..

    arkadaşlar siz bakmayın as150t19a nın geçiyorum dediğine,onun eski motoru zaten yürümüyordu,benim t19a yı geçsin ondan sonra çelik geçiyor desin o bilir benim t19a nasıl gidiyor.....

    arkadaşlar şu şanzıman yağını nasıl değişeceğiz,el kitabında 6 ayda bir değiştirin gibi bişey okumuştum...bu yağın cinsi nedir,carrefour vs gibi yerlerde bulunurmu...nerden boşalıyor nerden doluyor bilen varmı?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler