Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBR 650F (Yeni)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #721
    santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2013
    Şehir
    Bangkok
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıl olmuş 2015 hala ABS nin fren mesafesini kısalttığını düşünen var ya... Arkadaşım abs fren mesafesini kısaltmak için değil ani frenlemelerde vs.tekerleğin kitlenmesini engellemek içindir.

    Santo78 kardeşim; motosikletinin hem balataları hemde lastiklerin yeni olmasından dolayı frenleme zayıf gelebilir. Rodaj döneminde lastiğinde rodajını yapmış olacaksın. Lastiklerin üzerindeki mumlar geçince daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesine kavuşacaksındır
    Sailor33 kardesim cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #722
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Rica ederim Santo78. Verdiğim bilgiler geneldir
    Önemli olan nereye gittiğin değil, seni bekleyenlere sağ sağlim dönmektir.

  3. #723
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yıl olmuş 2015 hala ABS nin fren mesafesini kısalttığını düşünen var ya... Arkadaşım abs fren mesafesini kısaltmak için değil ani frenlemelerde vs.tekerleğin kitlenmesini engellemek içindir.

    Santo78 kardeşim; motosikletinin hem balataları hemde lastiklerin yeni olmasından dolayı frenleme zayıf gelebilir. Rodaj döneminde lastiğinde rodajını yapmış olacaksın. Lastiklerin üzerindeki mumlar geçince daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesine kavuşacaksındır
    abs fren mesafesini hic kisaltmiyor diye dusunen senin gibi arkadaslar icin su videoyu izlemenizi oneririm.



    Bu videodan cikarilabilecek sonuclar :

    Ayni motorda sen ayni hizda ayni zeminde 92 metrede dururken, ben 59 metrede durabilirim.

    Frenleri o kadar iyi ve limitinde kullanirim ki abs li model ile abs siz model arasindaki fark sadece 4-5 metre olabilir.

    En iyi fren mesafesini yapan adam bile abs siz motor ile 59 metre de dururken, abs li ile 42 metre de durdu ? Hala mi abs kisaltmiyor ?

    Bu mesafelerin kuru ve sicak zeminde daha da iyi olacagi acik ve net tabii ki.

    Her ne kadar islak da olsa testi yaptiklari yerin pist oldugunu dusunursek, bu rakamlara, hele ki bizim memleketin asfaltinda ulasmak hayal olur o da bi gercek.

    Sonuc : abs, modeline gore kalitesi ve performansi degismekle birlikte senin benim gibi ortalama suruculer icin, hatta cok becerikli ve yetenekli insanlar disinda tum motorcular icin fren mesafesini KISALTIR.

    sonuc 2 : videodaki 3 amcanin fren mesafelerine bakinca da anlayabileceginiz uzere yetenek ve tecrube, frenleri nasil kullanacagini bilmek, 92 metre ile 59 metre kadar farkedebiliyor, ikisi de ayni motor, ayni zemin. Sadece surucu farkli. abs li testte de biri 75 metre, digeri 42 metre de durdu. Enteresandir ki ikisinde de arada 33 metre fark var.

    YAni dunyanin en iyi abs sine sahip motorun olsa bile, fren yapmayi bilmiyosan yine gereken mesafe de duramayabilirsin. baskasi ayni motorun abs siz versiyonuyla bile senden once durabilir bu video da oldugu gibi. abs siz motorda fren yapmayi bilmiyosan fren yaptigin anda ya yeri opersin ya da boyle millet durur sen gider 30-40 metre sonra durursun. Abs li motorda en fazla bilen adamlardan daha gec durursun ama en azindan dusmessin.

    Yani sen ben gibi adamlar ayni motorun abs siz modelinden daha kisa surede duramayizz, bu son donemdeki motorlarin abs sinden bahsediyorum tabii.sacma sapan calisan ilk abs modellerinden degil.

    Abs den daha onemlisi tabii ki frenin kalitesi o ayri bir mevzu, sacma sapan tutmayan bir frene abs de koysan fren mesafen cok gelismeyecektir, ornek bandit 1200, alet abs li de olsa durmuyor, abs siz de olsa durmuyor

    O savundugun abs fren mesafesini kisaltmaz savi, pistte yarisan adam icin bile gecerli olmadi ki bu video da, senin icin gecerli olabilecegini mi dusunuyorsun gercekten? ya da senin gibi binlerce motor surucusu icin?

    bi de oyle emin yazmissin ki, abs fren mesafesini hayatta kisaltmaz der gibi. Sen yanlis bildiginle kal istiyorsan ama bari bilmeyen insanlari yanlis bilgilendirme, madem kisaltmiyor bu videoyu nasil aciklayacaksin o zaman?
    porsuk80 bunu beğendi.
    ANGARAJ
    Whatever it is, it's better in the wind.
    Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

  4. #724
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Abs nin amacının fren mesafesini kısaltmak değilde tekerleklerin kilitlenmesini önlemek amacıyla yapıldığı bilgisi yanlış ise tamam ben yanlışım

    Buyrun konular;http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...n-gercegi.html burda olayı bir örnekleme ile de anlatmış.
    http://www.motosiklet.net/forum/fayd...l-calisir.html bu da konu iki.

    Hatalı bir cümle olabilir ona amennah. Ama "ABS NİN AMACI FREN MESAFESİNİ KISALTMAK DEĞİLDİR". İki motosikleti örnek video olarak göstermişsiniz. Lakin birinde abs var diğerinde yok. Abs li olan frene daha fazla baskı uygulayabilir buda fren mesafesini kısaltır doğru.(çünkü tekerlek kilitlenmeyecek). Peki asıl sorum şu abs olmayan motosiklete de abs li motosikletteki gibi aynı baskıyı uygularsanız ne olur? " Tekerlekler kitlenir ve kayar mı?"
    O zaman şöyle birşey geliyor aklına insanın ; iki fren sistemine de sahip iki motosiklete maksimum (abs yi devreye sokmadan) kısa fren mesafesinde baskı uygularsak ikisi de aynı mesafede duracak. Abs li motosikleti daha kısa mesafede durdurabilirsiniz. Çünkü daha sert dozajla frene basabilirsiniz ve tekerleğiniz kilitlenmez. O yüzden abs mesafeyi kısaltır. Ama bu abs siz modeldeki ile aynı dozajda fren yaptığınız halde değil daha fazla dozajla fren yapıp tekerleğiniz kilitlenmediği içindir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

    Bu arada abs vs no- abs de abs olmayan motosiklete aynı fren baskısını uygularsak ne olacağına dair sadece ıslak zeminde yapılmış bir test;
    OnurTr bunu beğendi.

  5. #725
    Bulent78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda CB 600f Hornet
    BEn abs nin amaci daha kisa fren yapmaktir demedim ki, dogrudur, tekerlerin kilitlenmesini onlemektir, adi uzerinde zaten, bunun birsuru yarari var yani gerekli mi gereksiz mi diye tartismak, profesyonel pist motorlari haricinde anlamsiz oncelikle onu belirteyim. BEnim derdim absnin fren mesafesini kisalttigini dusunmenin cok abes oldugunu soylemen yani dedigin o anlama cikiyor, derdim falan da degil aslinda, belki bu konuda cok tecrubesi olmayan insanlara, abs aslinda cok da iyi veya gerekli degil diye dusunmelerine sebep olma ihtimalin.

    Modern abs uniteleri, birak senin benim gibi suruculeri, cogu yetenekli yariscidan bile daha iyi frenaj saglayabiliyor, yani senin dedigin o manete sonuna kadar guc uyguladiginda devreye girdigi zaman yaptigi frenleme, kaydirmadan yapabilecegin max. frenlemeden daha etkili oluyor dolayisiyla daha kisa mesafe de duruyorsun. Yani abs devreye girene kadar abs siz model ile ayni duruyor dogru, ama sonucta daha fazla baski uygulayip kilitlenecegi zaman da abs ile yine frene devam ediyorsun. YAni kisaca daha kisa mesafede durabiliyorsun ve kesinlikle daha guvenli duruyorsun, kaymadan kaynaklanan savrulmalar olmadan. Viraj ici abs mevzusunu falan hic soylemiyorum bile, onda zaten karsilastirmak bile abes ama o sistem henuz cok motorda yok.

    Yine de bundan once duzgun ve etkili fren yapmayi ogrenmek cok daha onemli, videodaki adamlarin fren farkindan bunu anlayabiliriz zaten. abs illaki herturlu daha iyidir diyebilmemiz icin ayni motorlar olmasi lazim tabii ki. Yoksa 1000 rr in frenleri abs olmasa da cbf 1000 frenlerinden daha iyidir ama yapmayi bilene tabii ki.

    Soruna cevap olarak da, iki motorda da abs li ve abs siz, hersey ayni ise ki adamlar ayni oldugunu soyluyor, tek fark surucu ve agirliklari olabilir, kayma noktasi aynidir mantik olarak, yani o noktaya kadar tabii ki ikisi de ayni mesafe de durur ama videodaki gibi, iyi fren yapan adam, abs siz haliyle bile digerinin abs li degerinden daha kisa mesafede durabiliyor. boyle bakarsan abs kotu dersin bak bilen adam abs den daha kisa durabiliyor dersin, ama objektif olman icin, ayni adamin abs li fren degerine bakman lazim ki o da 59 metreden 42 metreye kadar dusurdu. Yani 1-2 metre degil ciddi bir fark.

    Kisaca adamlar absli haliyle daha kisa mesafede durdular. Arada cok ekstrem ornekler olabilir, kotu abs uniteleri, eski daha gelismemis abs uniteleri belki boyle bir fark yaratamazdi ama artik gunumuzde modern bir absden daha kisa mesafede durabilecek adam ben henuz hicbir test videosunda falan gormedim, ama abs den daha iyi duramadim diyen test pilotlari gordum, belki oyle cok dramatik farklar yoktu arada 10 mt. falan olabilir ama sen ben zaten o adamin yaptigi freni 40 firin ekmek yesek de yapamayiz, dolayisiyla o fark bizde daha bariz olacaktir. Dedigim gibi pist motorlarini haric tutuyorum, onlar ayri bir dunya.
    sailor33 bunu beğendi.

  6. #726
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Fren mesafeni uzatır algısının altındaki gerçeği açıklamak istiyorum.

    Abs beyni yolun kalitesini ve kayganlığını algılıyor. Şöyle; fren yapmaya başladınız 1g kuvveti ile diyelimki lastik kaydı bu kuvvet 0,9g ye düşer, yine kayarsa 0,8g ye düşer taki yolu tutacak kuvveti bulana dek. Ama asvalt kalitesi iyi ise abs beynine fizik kurallı göz önünde bulundurularak önceden hıza uygun şekilde tanımlanmış fren kuvvetleri ne ise onu uygular. 200km ile giderken hangi baskıyla fren yapacağınızı bilmeseniz bile bunlar abs beyninde tanımlanmıştır. Ancak bu hıza göre tanımlanmış kuvvetler motoru kaydırıyorsa bu kuvvet kademeli olarak düşürerek uygun kuvvet bulunur ve o kuvvetle fren yapılır. Hangi insan evladı bunları manuel olarak el ve ayaktan fren yaparak yapabilir ? Birde kombine fren ve kombine olmayanları karıştırmayalım. Kombine frende her iki lastiğin yola sürekli temas etmesi sağlanıp daha fazla sürtünme kuvveti ile daha çabuk durdurulur.
    sailor33 ve sundowner bunu beğendiler.

  7. #727
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    "Yine de bundan once duzgun ve etkili fren yapmayi ogrenmek cok daha onemli, videodaki adamlarin fren farkindan bunu anlayabiliriz zaten. abs illaki herturlu daha iyidir diyebilmemiz icin ayni motorlar olmasi lazim tabii ki. Yoksa 1000 rr in frenleri abs olmasa da cbf 1000 frenlerinden daha iyidir ama yapmayi bilene tabii ki."
    Kesinlikle haklısınız. Günümüz teknolojileri her ne kadar bizim yararımıza da olsa özellikle frenleme konusunda (motosikletler için söylüyorum) etkili fren için kullandığımız motosikletlerin fren limitlerini öğrenmemiz çok önemli. Herşeyi abs ye bırakmamak konusunda bir çok video vs. inceledim. Öncelik sürücünün reflekslerini ve becerilerini geliştirmesi.
    Amacım kesinlikle tartışma yaratmak değildi bu arada. Bu konu hakkında çok yazılacak şeyler var. Lakin hepsini bir sayfaya yazamıyoruz. Kısaca yazınca da ister istemez anlatım bozuklukları ya da yanlış anlamalar oluyor.
    Bulent78 bunu beğendi.
    Önemli olan nereye gittiğin değil, seni bekleyenlere sağ sağlim dönmektir.

  8. #728

    Üyelik
    19 Aralık 2008
    Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

    Alıntı agentle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba, bu başlık altındaki tüm yorumları okudum, paylaşımlar için teşekkür ederim, çok faydalı oldu. Ben de satın almak üzereyim CBR650F inşallah, ancak beyaz ve tricolor arasında fena halde kaldım.. Beyaz geçen seneden beri satılıyor, tricolor daha yeni gelmiş, Mutluhandaki tricoloru ben ayırttım gibi oldu, bugün kararımı vereceğim.. Beyazını kullanan arkadaşlar ne diyorsunuz? Ben çok asil buluyorum beyazı ama tricolor da bi başka, hırçın duruyor.. Tavsiyelerinizi, görüşlerinizi aciliyetle rica ederim..
    Not: tricolor bana bazen eski uzaktan kumandalı dandik arabaları hatırlatıyor biraz ama baktıkça çekici gelmeye başladı..
    Bununla ilgili önerilerinizi bekliyorum ..

  9. #729
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Hiç düşünmeden tricolor diyorum.

  10. #730
    hesbup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Gecmis sayfaları soyle bır karıstırdım da koruma takozu tavsıyesını gordum, acaba baska alternatıfler bulan var mı, tavsıyede bulunabılecek arkadaslar yardımcı olabılırlerse sevınırım, yurtdısından sıparıs bıraz zaman alabılır belkı yurtıcınde alabılecegımız baska bır secenek ... Bayıde 200 tl dedıler ama hıc bakamadım da acaba bır ıslem yapmak gerekıyor mu nasıl bırsey dıye ?

    Tavsiye edilen buydu , http://www.ebay.com/itm/HONDA-CB650F-AND-CBR650F-FAIRED-MODELS-2014-CRASH-PROTECTORS-BOBBINS-SLIDERS-/221465083554?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item33 9058fea2&vxp=mtr


  11. #731
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    Alıntı hesbup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis sayfaları soyle bır karıstırdım da koruma takozu tavsıyesını gordum, acaba baska alternatıfler bulan var mı, tavsıyede bulunabılecek arkadaslar yardımcı olabılırlerse sevınırım, yurtdısından sıparıs bıraz zaman alabılır belkı yurtıcınde alabılecegımız baska bır secenek ... Bayıde 200 tl dedıler ama hıc bakamadım da acaba bır ıslem yapmak gerekıyor mu nasıl bırsey dıye ?

    Tavsiye edilen buydu , http://www.ebay.com/itm/HONDA-CB650F-AND-CBR650F-FAIRED-MODELS-2014-CRASH-PROTECTORS-BOBBINS-SLIDERS-/221465083554?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item33 9058fea2&vxp=mtr

    hangi bayi soyledi bu fiyati?

  12. #732
    hesbup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    konşuk motor

  13. #733

    Üyelik
    31 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CB 650 F
    Arkadaşlar MT 07 mi sattıktan sonra sıralı 4 almaya karar verdim. Uzun süredir takibimde olan cb 650 f i uzun aramalar sonucunda Mersin`de buldum ve aldım. Honda neden bu motoru getirmiyor anlamıyorum. Nereyi arasam cevap aynı; önümüzdeki 1-2 ay içinde 1 tane gelecek,fiyat belli değil, isminizi verin sıraya yazalım.. Hafta içi işlerimden vakit bulursam plaka ruhsat işlerini halledip önümüzdeki hafta sonu motoru Ankara`ya getirmeyi planlıyorum. Dönüş yolunu biraz eğlenceli olması açısından Silifke - Karaman üzerinden yapmayı planlıyorum. Yani naked bir motorla 1 günde 600 km ye yakın yol yapacağım. Rodajın büyük bölümü de uzun yolda geçmiş olacak. Yaklaşık 1 yıllık MT 07 birlikteliğinden önce kısa bir süre MT 09 ondan önce de uzun süre F650GS tecrübem oldu. Evlilik çocuk ve yıllar içinde hep artan iş yükü nedeniyle enduro aşkını rafa kaldırdım. Kendime daha fazla zaman ayırabileceğim bir iş bulup çocuğu büyütünceye kadar naked ile devam edeceğim.


    Hepinize keyifli - güvenli sürüşler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------

    Alıntı btayyar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar MT 07 mi sattıktan sonra sıralı 4 almaya karar verdim. Uzun süredir takibimde olan cb 650 f i uzun aramalar sonucunda Mersin`de buldum ve aldım. Honda neden bu motoru getirmiyor anlamıyorum. Nereyi arasam cevap aynı; önümüzdeki 1-2 ay içinde 1 tane gelecek,fiyat belli değil, isminizi verin sıraya yazalım.. Hafta içi işlerimden vakit bulursam plaka ruhsat işlerini halledip önümüzdeki hafta sonu motoru Ankara`ya getirmeyi planlıyorum. Dönüş yolunu biraz eğlenceli olması açısından Silifke - Karaman üzerinden yapmayı planlıyorum. Yani naked bir motorla 1 günde 600 km ye yakın yol yapacağım. Rodajın büyük bölümü de uzun yolda geçmiş olacak. Yaklaşık 1 yıllık MT 07 birlikteliğinden önce kısa bir süre MT 09 ondan önce de uzun süre F650GS tecrübem oldu. Evlilik çocuk ve yıllar içinde hep artan iş yükü nedeniyle enduro aşkını rafa kaldırdım. Kendime daha fazla zaman ayırabileceğim bir iş bulup çocuğu büyütünceye kadar naked ile devam edeceğim.


    Hepinize keyifli - güvenli sürüşler.
    Arkadaşlar bizim motorlarda kask kamerasına elektrik çekme şansımız var mı? Bildiğiniz USB bağlantısı için, veya çakmaklık çıkışı?

  14. #734

    Üyelik
    02 Temmuz 2014
    Motosikleti
    2014 CBR 650F
    Honda anes motor - halkalıda ellerinde mevcut 175 tl taksit imkanıda var.

    Alıntı hesbup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis sayfaları soyle bır karıstırdım da koruma takozu tavsıyesını gordum, acaba baska alternatıfler bulan var mı, tavsıyede bulunabılecek arkadaslar yardımcı olabılırlerse sevınırım, yurtdısından sıparıs bıraz zaman alabılır belkı yurtıcınde alabılecegımız baska bır secenek ... Bayıde 200 tl dedıler ama hıc bakamadım da acaba bır ıslem yapmak gerekıyor mu nasıl bırsey dıye ?

    Tavsiye edilen buydu , http://www.ebay.com/itm/HONDA-CB650F-AND-CBR650F-FAIRED-MODELS-2014-CRASH-PROTECTORS-BOBBINS-SLIDERS-/221465083554?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item33 9058fea2&vxp=mtr


  15. #735
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    Alıntı mubumu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda anes motor - halkalıda ellerinde mevcut 175 tl taksit imkanıda var.
    netten bi yerde gorme imkanimiz var mi. halkali uzak kaliyorda bana biraz.

    konsukla da konustum. gidip gormem gerek ama orasi da ters bana. artik bi sekilde gidip bakmak lazim. takoz lazim.

  16. #736
    hesbup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Sn Mubumu,

    Anes deki linkini verdigim takoz mu yoksa baska bir marka mi ? Gerci bunlarda marka onemli mi, bilinen markalar vs varmi hic bilmiyorum, forumlari da arastirdim ama fazla bilgi de yok.
    Bir de yardimci olabilecek arkadaslar varsa, bu koruma takozu, motor koruma vs hepsinin islevini gorebilecek tek bir parca yokmu takabilecegimiz, motor koruma demirini ya da bu yana dogru acilan demirlerden taktirilsa koruma takozu gorevini de yerine getiriyor gibi geldi bana, konuda aydinlatici bir bilgi verebilecek arkadas varsa cok mabule gececek gercekten. Sonucta birkac parca yerine bir kere de sunu halledip bir daha ugrasmamak en dogrusu.

    Tesekkurler

  17. #737
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    22 Ağustos 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    Arka freni zayıf mı denmiş. Arka fren 15-20 km ile araç aralarından geçerken veya dur kalk trafikte kullandığım bir yavaşlama tekniği(yine ön freni devreye sokuyorum). Arka frenin kalitesinden ziyade ön freni kullanma kabiliyetinizi geliştirmenizi öneririm. Arka fren gayet yeterli.

    Lastikler hakkında soru sorulmuş. Benim gibi kış aylarında da biniyorsanız değiştirmeniz mantıklı. Bütün kış Ankara'da binen biri olarak çok geç ısındığını ve size extra iş çıkarttığını söyleyebilirim. Yazın sürüş karakterinize göre nispeten daha az fark ediliyor. Benim bütçem müsait değildi 1 sene fabrika lastikleri olan dunlop ile kullandım daha dikkatli oldum hiç sorun yaşamadım.

    Değiştirenler ne aldı sorusuna ise ben uzun araştırmalardan sonra Pirelli Angel GT aldım. Arada hissedilir bir fark var. Daha yumuşak hamurlu daha çabuk ısınıyor daha iyi yol tutuyor. Gazı sert açtığımda arka teker dunlop gibi sarmıyor yolu tutup direk motordan gelen gücü yere yansıtıyor. Ankarada olduğum için piste girme şansım yoktu. Eğer olsaydı rosso da düşünürdüm. O da çok iyi bir lastik ama ömrü angela göre daha kısa.

    Abs konusunda ise yazıldı çizildi binlerce kez. Daha yazmaya gerek duymuyorum. "Bülent78" arkadaşımız gayet mantıklı ve objektif bir yazı yazmış bir çok yazısında olduğu gibi. Motosikletimin haricinde ailemizde 2 tane araç var. Birisi eşimin kullandığı mini cooper. Diğeri motora binmediğim günlerde kullandığım 2000 model honda civic(abs'siz). Mini'yi kullandığım günler limitlerine kadar sürüyorum, kendi aracım olan honda civic abs si olmadığı için takip mesafemi uzatıp daha yumuşak kullanıyorum. Arabada bile bu farkı hisseden ve yumuşak kullanan bir insan motosikletteki abs güvenliği hakkında ne düşünür tahmin edebilirsiniz kolayca.

  18. #738

    Üyelik
    02 Temmuz 2014
    Motosikleti
    2014 CBR 650F
    Merhaba @hesbup,

    anes motor honda bu aparatı kendisi yaptırmış, kendi sattığı 650f lerin hemen hemen hepsinde vardı. Markası "turtle"
    ben işçilik ve malzeme kalitesini begendim. Tavsiye ederim.
    hesbup bunu beğendi.

  19. #739

    Üyelik
    16 Nisan 2014
    Motosikleti
    cbr 650f
    Bir iki gune taktirmis olurum, burdan fotograflari paylasirim. Yanlis hatirlamiyorsam, takoz un kendisi Anes motor uretimi degil idi, aradaki ince somunu (veyahut baska bir parca) 650f e uyacak sekilde yaptirmislardi. Motor u alirken o ara somun olmadigi icin taktiramamistim.
    mubumu bunu beğendi.

  20. #740
    esetabu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2014 honda cbr 650f
    Alıntı CodingFest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir iki gune taktirmis olurum, burdan fotograflari paylasirim. Yanlis hatirlamiyorsam, takoz un kendisi Anes motor uretimi degil idi, aradaki ince somunu (veyahut baska bir parca) 650f e uyacak sekilde yaptirmislardi. Motor u alirken o ara somun olmadigi icin taktiramamistim.
    fotolari bekliyoruz. ben de taktiracagim en kisa zamanda. bi anese bi de konsuka gidip secerim artik.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)