Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #421

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Sevgili Asya Kardeşliği,


    Herhalde herkes motorunu attı bir kenara. Kimseden ses çıkmıyor yahu. Topikte kaç gündür yaprak bile kımıldamıyor. Acaba bizlerin motordan başka konuşacak hiçbirşeyi yok mu diye düşündüm bir an.

    Herneyse geçen hafta kafamı kurcalayan bir problemim olduğunu yazmıştım. Bu haftasonu cumartesi günü motorumu servise götürdüm. Servis sakindi ve ustam benimle ilgilendi sadece. Sağolsunlar firma sahiplerinden tutunda; ustasına, çırağına kadar hepsi gayet dostane karşıladılar beni. Hemen çaylar ikram edildi. Kısa bir sohbet faslından sonra motorun durumunu sordular ve bende sorunlarımı anlattım. Ustam motoru servise aldı ve daha ilk etapta egzantrik zincir gergi aparatını değiştirdi.

    Burada Yarış ustam zincir gergi aparatını kontrol ederken.



    Az önce yeni aparatı taktı ve vidalarını kontrol ediyor.



    Zaten geçen hafta ilettiğim için hazırlıklıymış ve parça beni bekliyormuş. Motorun sesinin değiştiğini hissettim anında. İlk başlarda hafif sıkı olacağını belirtti ve zamanla alışacağını söyledi. Daha sonra arka sol sinyalim yanmıyordu onunla ilgilendi.Öncelikle depoyu söktü. Motorun deposunun altından geçen kabloların dış korumasını söktü ve flaşörden gelen kablonun dağıtım yerinden koptuğunu gördük. Eğer kabloyu 2 cm daha uzun yapsalar sorun olmayacakmış. Ek yaparak sinyali çalıştırdı. Daha sonra ön farımda kısa yanıyor ama uzun yanmıyordu. Ön kısmı komple söktü ve uzun uğraşlar sonucu bağlantı soketindeki temassızlığı tespit etti. Geçici bir çözüm olarak direkt bağlantı yaptı ve uzun farımı çalıştırdı. Daha sonra rutin kontrollerini tamamladı. Vites boşu müşiri için beklememi tavsiye etti. Dediğine göre Japonlardan birinin vites boşu müşirini bunlara uydurmuş ve bu müşirlerden sipariş vermiş. Eğer istersem fabrikanın gönderdiklerinden takabileceğini ama benim gibi özel bir müşteriye kalıcı çözümler üretmek istediğini söyledi. Çok açık yüreklilikle fabrikasyon müşirlerin sorunu çözdüğünü ama uzun vadeli bir çözüm olmayacağını belirtti. Bu arada ön fara kendi hediyesi olan blue vision denilen beyaz ışık veren bir lamba taktı. Işıtması beni pek tatmin etmedi ama görüntü dehşet oldu. Motorun sesini dinledi ve subap ayarları için biraz daha beklememin daha iyi olacağını söyledi. "Egzosa 3 tane delik açalım." dediğinde pek sıcak bakmamıştım ama bizzat kardeşinin motorunda bile (Onun motorda AS 200) aynı sistemi uyguladığını söylediğinde "Tamamdır." dedim ama kesik elektirikler yüzünden bu işlemi yapamadık. Motorun sesinin çok değiştiğini ve motorun oldukça rahatladığını söyledi. Yaklaşık üç saat süren bir bakıma sadece 30 YTL para verdim. Bunu da ustam benim zorlamamla utana sıkıla istedi.

    Motorum şu ana kadar satılanlar içerisinde en sağlıklı olanıymış ve en uzun yol yapanlar arasında ikinciymiş. Keşke herkes senin gibi binse dedi ve serviste bulunan diğer motorların sorunlarından bahsetti. Onu dinledikten sonra aslında ne kadar çok haksız yere suçlandıklarını anladım. Adam ucuz diye scooter alıyor ve daha 3000 demeden motoru pert bir şekilde getiriyor. Üstüne üstlük pişkin pişkin bu motor 4 kişiyle yokuş çıkamıyor diyor. Garantiden motorun tamirini istiyor. Benim bile tüylerim diken diken oldu. Rutin bakımları haricinde sorunsuz 20.000 km yapmış motorların geldiğini görmek bazen suç Çinlilerde mi yoksa kullanıcılarında mı diye düşündürtüyor maalesef.


    Ben buradan Asya Motorun Etimesgutta ki bayiilik ve servis işini yürüten Sayar Ticaret'e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Nasıl ki müşterisini perişan eden firmaları burada afişe ediyorsak; müşteri menmuniyetine önem veren firmaları da lanse etmeliyiz ki teşvik edici olalım. İyi ile kötü arasında ki farkı anlamamız için birbirimize referans olalım.

    Burada ise Sayar Ticaretin değerli mensupları. Soldan sağa
    Yakışıklı Çırağımız Mehmet, Şirket ortaklarından Erkan Bey, Yarış Ustam (Adamın ismine hasta oldum ), şirket ortağı Cavit Bey.



    Ben bu insanlar ile motor yüzünden tanıştım ama şu anda bir dostluk inşa edildi aramızda. Benim için firmadan ziyade canım istediği zaman gidip çay içebileceğim, sohbet edebileceğim bir yer haline geldi. Darısı diğer motor sahiplerinin başına.

    İşimiz bitirince çamur ve yağ kaplı motorumu yıkamacıya götürdüm ve adama motor aksamına su tutmamasını sıkı sıkı tembihleyerek emanet ettim. Adam kafasıyla tamam dedi. Geriden sigara içip seyrederken arkadaşın basınçlı suyu motorun tam tepesinden içeriye doğru tuttuğunu gördüm. Hişşt, hop, alo tarzı ünlemlerimi hiç duymadan devam etti. Oradakilere "Bu sağır mı be?" diye çıkıştım. Servistekiler gülerek hem sağır hem dilsiz dediler. İnanın ki hiç kızamadım ve kendi kendime gülümsedim. Sonuç olarak 15 dakika boyunca motorun sağına soluna basınçlı hava tuttum motoru çalıştırabilmek için. Motoru yıkayan arkadaşında motoru varmış ve özürlerine rağmen binmekten vazgeçememiş. Benimle beraber uğraştı ve motoru çalıştırmayı başarınca benden daha çok mutlu oldu sağolsun.

    Motoru eve getirdim ve kardeşim test etmek için aldı ve bende bu arada bir foto çektim. Burada beyaz far bayağı bir görüntüyü değiştirmiş.



    Motorum 5.150 km'de ve önümüzdeki yaza hedefim en az 10.000 km daha yapabilmek. Kısmet diyelim şimdiden.

    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #422
    kastore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2006
    Şehir
    Sahrayıcedid/Istanbul
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650SA
    Motobey zevkle okuduğumuz bir yazın daha, ellerine sağlık. Zincir işini çözebildiğine sevindim. Artık huzurla binersin motoruna. Şu senin çamurluğu da değiştirsek motorun mükemmelinde ötesine geçecek görüntü olarak. Sana bizim Ramzeylerin ön çamurluğundan bi tane ayarlamak lazım, tabii siyahada boyamak lazım oda ayrı mesele ,

    Haftasonu ben sarıkızımı pek şımartamadım, çok az kilometre yaptım. Aile ile takılmam gereken bi haftasonu idi. Yanlız dişliden sonra makine beni korkutmaya başladı ivmelenme dehşet, 0-100 7 sn ve altıdır eminim çünkü 3. vites bittiğinde 100'ü görüyorum, ve ilk 3 viteste makina vites değişimlerinde şahlanıyor, bu hali ile benim sürüş psikolojimde değişti ne yazık ki, sürekli kuduruyorum .

    Bende benim makinenin stickerlanmış resimlerini koyiyim gerçi seninki daha güzel ama olsun, sonuçta onlar kardeş

    Little Caesars Pizza

  3. #423
    Baycode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    ASYA AS200GY-2
    Sevgili Motobey, yazını keyifle okudum.
    Şu ön çamurluğu değiştirmen konusunda sana baskı yapıyorum.
    Bak alet daha bir dehşet olacak.
    Görüşmek üzere topic ahalisi.
    İki teker daima tek tekerden daha iyidir :cherry:

  4. #424

    Üyelik
    10 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Scarabeo 2013
    Havalar soğunca topiğin nüfusu azalmış, devamsızlıktan kalmamak için velimden kağıt getirecegim Motobey kesinlikle çamurluk olayına girmelisin, karakızların görsel olarak tek eksisi ön çamurluk...

  5. #425

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Sevgili Dostlarım,

    Bir an önce dediğiniz değişiklikleri yapacağım. Bu arada sizlerden olumlu ve olumsuz her türlü fikri duymak isterim. Dişli konusunda ustam "Boş yere motoru yorma." dedi ama aklıma karpuz kabuğu düştü bir kere. En azından denemek içinde olsa dişliden edineceğim bir tane. Bizim ön dişliye baktım ve 14 diş olduğunu gördüm. En azından 15 veya 16 dişini deneyeceğim. Bakalım hayırlısı.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:

  6. #426
    Incredible - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Üzgünüm ama yok!
    Sevgili motobey,

    Yazdığın bu tür yazıları büyük bir zevkle takip ediyoruz. Ayrıca bu mesajların devamlarını da bekliyoruz. Ve sana saygı duyuyoruz. Beğenerek izliyoruz. ...Saygılar...
    [b]Yaşasın motosiklet kardeşliği. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Anneciğim, kardeşim ve gt250R sizleri ölene dek seveceğim... __No Women, Yes Vodka...:wiinkk:[/b]
    [COLOR="Red"][B]Hayallerinizin peşinden gidin. Gitmiyorsanız, gidenlere mâni olmayın.[/B][/COLOR]

  7. #427
    kangoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    selamlar millet...
    sevgili motobey.karakızın sağliğina kavuştuğu için sevindim.lakin nerede dizliğin kötü örnek olma.gerçi ben ne kask nede koruyucu bişey kullanıyorum. olmadıgı için. herkeze iyi haftalar.
    [COLOR="Navy"][/COLOR]herşey VATAN için

  8. #428

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Sevgili Incredible, (Bak doğrusunu kapmışım değil mi? )

    İltifatların için teşekkürler. Ver coşkuyu, ver coşkuyu....

    Sevgili Kangoo,

    Motorun üstündeki kardeşim. O üstündekileri de sadece 3 dakika binecek olmasına rağmen benim zorlamamla giyindi zaten. Korumalı pantolunu da giyip çıkarmak zaten 15 dakika zaman alıyor. Ama ekstra diz korumasıda alacağım. Herzaman lazım dediğin gibi.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:

  9. #429

    Üyelik
    24 Ekim 2006
    as 200 ün sadece motor kısmı kaç para eder sizce? 2650 ytl komplesi meraktan soruyorum

  10. #430
    kangoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    2550 ytl

    şu an 3400 ytl
    [COLOR="Navy"][/COLOR]herşey VATAN için

  11. #431
    Baycode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    ASYA AS200GY-2
    Fiyat artışı konusunu ben de doğruluyorum. Sadece 2006 ürünü daha önceden alıp da stokta tutan birileri varsa eski fiyattan verebilir. Size nette bulduğum değişik renkli bir as200 sunuyorum. Bence çok çirkin, hatta komik.





    Bir de benimkine göz atın.


    Çılgın Krosçular ekibi ile yaptığım tepeköy gezisinden bir kaç kare ekleyeyim dedim. Cep telefonu kamerası ile çekildiğinden görüntüler kötü. Daha önceden yazmıştım. Berbat zeminlerden geçtik diye. Yağmur, sis, soğuk her türlü şeyle karşılaştık . Bir kar görmedik Motor iyi hoş ama lastikler çamurlu arazide berbatlar ve ben hala değiştiremedim







    İki teker daima tek tekerden daha iyidir :cherry:

  12. #432

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Sevgili Baycode,

    Resimler çok güzel. İlk resim konusunda seninle hemfikirim çünkü bu motor beni rengiyle çarpmıştı zaten. Öyle çingene arabası gibi rengarenk olması hiçte hoş bir ambiyans oluşturmamış. Bu arada sen çok şanslısın çünkü bulunduğun yer, yağmur mevsimi hariç her daim motor sürülebilecek bir yer. Sende tatlısu motorcusu olmadığına göre her mevsimi binebilecek bir insansın. gezdiğin yerleri ve arkadaş ortamını gördükçe çat diye çatlayasım geliyor. Bu Ankara denen memleket havasıyla, ortamıyla candan bezdirici bir yer. Öyle atlayıp gidebileceğin yerler çok kısıtlı ve havalar berbat. Geçenlerde biraz turlayayım dedim ve 4 gündür şişen bademciklerimi indirmek için antibiyotik içiyorum. Havalar zehir ayaz. Motorumu işyerinin kapalı garajına götüreceğim kar inmeden ama sabahları çok soğuk olduğu için çıkartamıyorum bile. Sen ise dere tepe geziyorsun be dostum.

    Sevgili Baycode,

    Şu dişli değişimi işini biraz araştıralım derim. Motor harbiden çok çabuk vites istiyor. 6. vitesi aramaktan gına geldi. Sevgili Kastore'nin dişli değişimi ile ilgili yazısını okumuşsundur. Bana çok mantıklı geldi yazdıkları. Sen ne dersin dostum? Güzel ve değerli fikirlerini bekliyorum.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:

  13. #433
    cuneytovuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer (kırmızı)

    Offfff Of....

    Arkadaşlar nedir bu zam haberi,sorucam bayiyi arayıp unutuyorum bu hafta alıyodum eğer fiyat arttıysa yalan olucak,durup dururken 600-700m fazla vermem,zaten belli kalitede olmasına rağmen biraz uğraşmayı,özen göstermeyi kabul ederek alıyoruz çinlileri.Kesin haber alan varsadetay versin,zam varsa biriktirmeye devam japon bi motor için.

  14. #434

    Üyelik
    10 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Scarabeo 2013
    Biz hırs yapıp çalışıp para biriktirmeye uğraştıkça motosikletlerin fiyatı artıyor bir türlü ortak noktada buluşamıyoruz ben şu ek iş olaylarının üstüne daha fazla düşeyim yoksa tabanvay ve emanet motosiklet olayından kurtulamicam :(

  15. #435
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    bu topiği çok ihmal ettim. ama özlemedinmi derseniz. hemde çok özledim
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

  16. #436

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Hepimiz özledik sevgili dostum. Kış aramıza kara kedi gibi girdi. Topiğimizin lokomatifleri kış dolayısıyla bir kenara çekildi ama Sevgili Baycode'nin hala motor üstünde gezdiğini tahmin ediyorum. Sadece motora endeksli olmasın muhabbetlerimiz. Arayı soğutmayalım dostlar.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:

  17. #437
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    baycode kesin kullanıyordur. çünki çok aşırı bi soğuk yok mersinde... ama kara kedi soğuklar...
    [B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]

  18. #438
    eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Balıkesir / Ayvalık
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    motobey abım senınle bırkac kez gorusebıldık sayar tıcarette bır daha da karsılasamadık.yazıların cok guzel olmus elıne saglık.bu arada yapmıs oldugun tanıtım da gercekten ankaradakı asya kullanıcıları ıcın ıyı bır referans olmustur.bende 200gy2 mı ordan almıstım ve sagolsunlar cok yardımları olmustur...gorusmek uzere

  19. #439

    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha YZF 1000 Thunderace - Asyamotor AS200 GY-2
    Sevgili Benkaan,

    Buradan Mersin'e birazcık sabah ayazı yollamak isterdim. Bu sabah işyerine arabayla gittim. Arabanın içinde üşürken yanımdan Twister'li bir arkadaş geçti gitti. Valla sıkışık trafik olmasaydı adamı durdurup kaskından öpecektim. Motorcu olmak zor zanaat vesselam.

    Sevgili eby78,

    O gün ayaküstü yaptığımız kısacık sohbet çok zevkliydi ama bir daha görüşememiş olmamız birazda benim suçum. Cep telefonun hala kayıtlı. En kısa sürede görüşelim derim. Bu arada sen ne yaptın? KLR'nin yan grenaj sorununu çözdün mü? Yaz gelince seninle çıkar gaz açarız arasıra. Belki benim Karakız'da abisine bakıp biraz güzel huylar kapar.
    Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:

  20. #440
    nizamo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX250 IRONMAX
    Kaç saattir bilgisayarın başındayım bilmiyorum ama belim tutulmuş durumda. Bir o konu bir bu konu derken, forumda gezmediğim yer kalmadı. As 200'ün bu topiğini görünce de baştan aşağıya okudum. En sonunda son mesajı okuduktan sonra bir rahatlama ve artık birşeyler yazabilme hakkına sahip olduğumun hissine kapıldım.

    Yaklaşık olarak 1.5 senedir kullandığım Ramzey 125 scooterımla 15.000 kilometreyi devirdim çok şükür. Ama beni bir enduro merakı sardı ki sormayın. Forumu karıştırırken adeta bağlandım kaldım As 200'e.

    Tam da bu sene motosikletimi değiştirmeyi düşünürken, iyi oldu bu motoru keşfetmem. Etrafımda sadece bir veya iki kere gördüğüm bi motor. Çok fazla inceleme şansım olmamıştı. Ama saolun ki, burada gerçekten güzel bilgiler verilmiş. Özellikle vermiş oldukları bilgilerden ötürü, baycode ve motobey arkadaşlarıma ayriyetten teşekkürü bir borç biliyorum.

    Saat şu anda 20:12 ve yaklaşık olarak 20 km'lik bir yol yapmam gerekiyor motorumla. Hava soğuk ama yine de inemiyorum motorumun üstünden. Hele hele istanbul trafiğinde arada bir de olsa binmiş olduğum otobüsün içinde fenalıklar geçirirken düşündükçe kendimi, soğuk da olsa çekilir diyorum motorumun selesi.

    Şimdilik benden bu kadar, en kısa zamanda görüşmek ümidi ile.

    Not: Şu anda As 200'ün fiyatını bilenler lütfen yazsınlar. Denildiği gibi bir zam sözkonusu mu merak ettim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler